Home » Artikelen » 11. Vaak plassen, een vervelende kwaal

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

11. Vaak plassen, een vervelende kwaal — 76 reacties

 1. Hallo!
  Ik ben twee weken geleden begonnen met de MiR methode. Nu heb ik na twee weken een blaasontsteking. Het lijkt me geen toeval?! Kan dit komen als reactie van de MIR methode en wat betekent dit dan?

  • Beste Anita,
   Een ontsteking is een gezonde reactie van je lichaam. Het betekent dat het iets aan het aanpakken is. Goed drinken en flink uitplassen en tegelijkertijd ook rust nemen, is dan nodig. Lees ook het artikel: “Ontstekingen zijn uitstekend!”
   Groetjes en sterkte nog!
   Mireille

 2. Beste Mireille,
  Doe de Mir methode sinds een jaar, voor tweede keer, NU even gestopt! Kan misschien een gewenning worden??
  Heb sinds vier jaar probleem met incontinentie, oefeningen gedaan , kleine ingreep gehad, niets helpt, ik had volgens uroloog stressincontinentie! die oefeingen waren zo uitgebreid, spieren langs alle kanten oefenen , dat ik er gewoon mee gestopt ben!
  Ben 70 en dacht als ik heel mijn leven die hele reeks oefeningen moet blijven doen , nee hoor!! Trouwens kreeg ongemakken in mijn onderbuik vh oefenen!
  Nu terug naar andere uroloog die beweerd dat de oorzaak is , overactieve blaas, en dat stress daar niets heeft mee te maken, oefeningen doen helpen niet bij overactieve blaas, hij heeft mij nu medicatie gegeven die vrij recent op de markt is! Natuurlijk zou ik dit liever niet nemen want de nevenwerkingen zal ik er ook moeten bijnemen en dit liever niet! Ben zeker geen pillensllikker integendeel!
  Zou even willen vragen welk soort MIR-Methode buiten de 5en 7 ik best specifiek gebruik voor de psyche want dit kan ook ergens aan de oorsprong liggen VD overactieve blaas, en wil dit eerst uitproberen ! Kan u mij daarbij helpen !!
  Mogelijk reactie enkel via mail?
  Alvast dank MIreille!
  Chris

 3. Ik heb in het verleden te vaak moeten plassen om deze (nare tijd) te kunnen vergeten.
  Ik kreeg in 1987 veel buikoperaties door Endometriosevorming waarbij op 32 jarige leeftijd mijn baarmoeder eileiders en eierstokken werden verwijdert.
  Daarna ..heel vaak en veel plassen,..op de vervelendse tijdstippen zoals snachts en op weg ergens naar toe!
  Er volgden veel onderzoeken die alleen een overactieve blaas lieten zien dus aan de tabletten (Bah!!)
  ik kon door deze tabletten weer doorslapen en vond dat natuurlijk hartstikke fijn.
  Maar ik kreeg hierdoor bij werkingen die zo erg werden dat ik gestopt ben.
  De overactieve blaas speelde opnieuw op!
  Nu zijn we flink veel jaren verder, en het laatste jaar plas ik met grotere tussenpauzes ,
  Ik sta wel nog 2 keer per nacht op ,en dan plas ik soms gewoon weinig maar genoeg om die vervelende aandrang weg te nemen
  De onderzoeken naar een blaasontsteking leverden niks op!
  nu drink ik tamelijk veel dat wel, 2 liter water is mijn standaart !
  Ik drink nu niet meer na 9uur s,avonds en doe alweer enkele jaren de Mir Methode!
  Ik denk dat ik daardoor meer in Ballans ben dat voel ik ook,
  Ik plas minder vaak en kan mijn plas beter ophouden als het ongewenst is om een toilet op te zoeken.
  Al met al heel tevreden over de voortgang.
  dus ik ga door met Mirren en drink na 9 uur alleen maar een slokje water mits nodig.
  Ik denk dat ik beiden nodig heb om mijn blaasballans te herstellen
  groetjes
  tiny Beckers

 4. Ooit las ik in een tijdschrift een lezersbrief van een vrouw die onverklaarbare chronische blaasontsteking had kunnen stoppen door het verwijderen van de chemische WC geur-blokjes die in de pot hangen.

 5. Lieve Mireille. Ben het met je eens, meer waterdrinken is een must. Ons lichaam bestaat voor 80% uit vocht.
  Ook weten we dat het lichaamsvocht zout van smaak is. (sweet,tranen) Dus is het belangrijk dat we bij elke liter water
  ook een snufje zout toevoegen, zodat elk orgaan dit vocht herkent en opneemt. Anders wordt het gewoon weer uit ge-
  plast. Zie op youtube de fimpjes van Dr. Gábor Lenkei daarover en doe er je voordeel mee.
  Hoop je me deze aanvulling van dienst te zijn.
  Groet van Trude, ik geniet van je artikelen, dank je wel.

 6. de aller eerste brief boven aan dat probleem heb ik ook al vier jaar en ze kunnen er bijna niets aan doen ik moet ieder half uur plassen kan amper zelf nog naar de winkel want in de meeste winkels hebben ze geen w c dat is dus een probleem
  IK heb ook suiker hoge bloeddruk reuma en atrose
  Bij ieder tablet wat ik neem werkt dat op de blaas met het gevolg meer pijn Meent U dat at met de MIR-Methode helpt???

  • Beste Elly,
   Ja, het kan zijn dat je de klachten met de MIR-Methode verhelpt. Je zet daarmee je lichaam aan tot zelfheling. Je lichaam weet tenslotte het beste wat de oorzaken zijn. En je zou ook het beste de techniek kunnen doen om de bijwerkingen van medicijnen aan te pakken. Die techniek staat op de ledenwebsite, de Be the MIRror-website.
   Sterkte ondertussen!
   Groetjes, Mireille

 7. Als je in de overgang bent dan krijgt je lichaam een natuurlijke reactie op je hormoon stelsel. Het lijkt mij dat de MIR Methode wel kan ondersteunen maar dat je toch door alle perikelen van de hormonen heen moet.Ook de emoties spelen hier een grote rol in.

  • Beste Kerstin,
   Volgens mij hoeft dat niet, maar lees anders eens het artikel over overgangsklachten als je wilt? Misschien geeft dat extra informatie aan je.
   Groetjes, Mireille

 8. Ga eens naar jouwbekkentherapeut.nl daar vindt je een online cursus over alles wat te maken heeft met dit onderwerp met filmpjes en uitleg. Zeer doeltreffend,samen met de MIR-Methode natuurlijk!
  Groetjes

 9. Heel herkenbaar! Mij heeft Ismakogie geholpen, dit is een houding en bewegingsleer. Elke oefening werkt op de bekkenbodem. Ik leerde beter bewegen in het dagelijks leven waardoor de bekkenbodem beter ging functioneren. Er is een landelijke site http://www.ismakogie.nl, zo vind je docenten in je buurt. Een site met een fimpje met uitleg vind je op http://www.ismakogieparkstad.nl

 10. Ik heb wat de dokter noemt een overactieve blaas. Ik heb bekkenbodem oefeningen gedaan, medicijnen geprobeerd, en zelfs een behandelmethode waarbij een naald in de enkel geprikt wordt. Hier wordt vervolgens een electrische lading doorheen gestuurd richting de blaas. Het idee hierachter is om de blaas te resetten.Het heeft allemaal niets geholpen. Op een goeie dag hoef ik maar 1x per uur, of anderhalf uur naar de wc. Op slechte dagen elk half uur. Autorijden richting onbekend gebied durf ik niet goed meer, ik ben als de dood dat ik geen tankstation kan vinden. Mensen ergeren zich vaak aan het feit dat ze weer moeten wachten omdat ik naar de wc moet, of maken flauwe grapjes. Ik heb hier nu elf jaar last van en het maakt me erg ongelukkig. Ik hoop dat de MIR methode me mag helpen om hier eindelijk van af te komen, of om het in ieder geval een stuk beter te maken. Ik ben vandaag begonnen.

  • Dat werd bij mij ook gezegd, overactieve blaas. Maar hoe kom ik daar aan! Ik heb ook door de Mirmethode ontdekt, dat bij mij angst, oude angst, om mijn plas niet te kunnen ophouden een grote rol heeft gespeeld. Ook mijn hele leven genegeerd, altijd bezig! Door een aantal bezoeken aan een Gespecialiseerde Bekkenbodem Therapeute, (kan alleen via huisarts) heb ik inzicht en gevoel gekregen wát én waarom ik zo snel een wc moest zoeken.. Ik had zwakke blaas spier,= bekkenbodemspieren, waardoor de urine te laag zakt naar het gebiedje bij de uitgang. Die werd dus continu geprikkeld! Haast pijnlijk. Met serieus oefenen, er de tijd voor nemen, kan dat goed komen. Ontspannen durfde ik nauwelijks. Ik ben al 78 en heb verleden jaar pas hulp gezocht! Wacht niet te lang! En oefenen mét GBT-er. Het beste Lydia!

 11. Hallo,

  Ik lees vaak op jullie site veel water drinken.
  Als je nu (kruiden)thee of ander drinken neemt, maakt dat iets uit??
  Doe nu bijna 2 maanden de MIR. Eerst stap 5 en 7.Daarna persoonlijke begeleiding. Daarna weer de gewone MIR en nu weer via mijn persoonlijk begeleidster Marjoleine. Het klopt als een bus wat daar uitkomt.Dus complimentje voor Marjoleine.
  Er zijn toch wel veel veranderingen gaande.Beter eten, stabieler enz.

 12. Een vraagje, ik heb al een langere tijd van ontstekinkjes ik mijn blaas, volgens mijn urine onderzoek elk half jaar, ik vermoed dat ik niet goed mijn blaas leeg kan plassen!
  Heb er totaal geen last van, en wil daarom ook niet aan de antibiotica, omdat ik daar juist weer andere klachten van krijg, bv. mijn darmen, psoriasis, enz….., en dat gaat juist nu weer eindelijk een beetje goed!!
  Kan het kwaad als ik er verder niets aan doe, en zal het door de MIR, misschien goed kunnen komen?

  Groetjes Vabrum

  • Herkenbaar probleem. Ik had ook moeite met uitplassen en telkens blaasontstekingen. Bleek een verzakking te hebben. Door bekkenfysio de bekkenbodemspier weer op kracht gekregen en klachten zijn verdwenen. Niet alles kan dus met MIR-Methode verholpen worden.

   • Toevoeging: die verzakking was een gevolg van maandenlang hoesten door een allergische reactie op de douchegel die nogal sterk rook.

  • Beste Vabrum, Ik kan ook (door een partiële dwarslaesie) mijn blaas niet leegplassen. De eerste jaren heb ik daardoor (met tegenzin) enorm veel antibiotica moeten slikken voor telkens terugkerende blaasontstekingen. Tegenwoordig gebruik ik essentiële oliën als ik ook maar enigszins een vermoeden heb dat het de verkeerde kant op gaat. En dat werkt (voor mij) perfect! Wellicht is dit voor jou ook een oplossing. Zorg er wel voor dat je goede/therapeutische olie gebruikt en vraag eventueel een aromatherapeut (maar je mag ook verder bij mij informeren). Groet, Marga

  • Ik heb ook moeite gehad met goed uitplassen. Nu is er daarvoor een hulpmiddel op de markt, de zogeheten Squattypotty. Door deze te gebruiken, boots je onze natuurlijke, gehurkte houding als we onze behoefte doen, na. Ook een laag krukje onder je voeten doet al wonderen! Sinds ik dit gebruik, gaat het uitplassen en ontlasten, een stuk ontspannener; en geen blaasontstekingen meer. Misschien dat dit idee je kan helpen, naast het doen van de MIR-methode. Xx

 13. wat ik een beetje mis is de aandacht en invloed voor wat er zich onder ons bevindt. Het is gekend dat wanneer je bvb op een waterader slaapt, je niet alleen onrustig slaapt, maar ook vaak moet gaan plassen. @

  • Beste Hans,

   Ja, dat is interessante materie. Ik heb de MIR-Methode zo ontwikkeld dat ik er vanuit ga dat ons lichaam in staat is om alles te verdragen wat er zich rondom ons heen bevindt. Wanneer wij volledig in balans zijn en vrij van blokkades, zijn we niet meer gevoelig voor bijvoorbeeld wateraders. Ik hoop dat er mensen zijn die dit in de toekomst kunnen bevestigen!

   Hartelijke groetjes en dank voor je bericht!
   Mireille Mettes

   • Mireille, ik ben 2 jaar geleden met de MIR methode begonnen en dit heeft een grote verandering in mijn leven teweeggebracht. Ik voel mij op alle vlakken veel sterker.
    Ik blijf de 9 stappen regelmatig verder doen en in het bijzonder als ik het ” gevoel” heb dat ik het nodig heb.
    Wat de wateraders betreft wil ik meegeven dat een waterader ( stromend water ) niet altijd storend is. Een waterader creëert een elektromagnetisch veld dat in normale omstandigheden overwegend rechtsdraaiend ( positief) is en dus niet belastend voor het lichaam. Dit veld kan door vervuiling met fosfaten en nitraten in onze bodem linksdraaiend worden en is dan pas belastend voor het lichaam als we boven zo’n vector slapen. De frequentie gecreëerd door het negatief veld is bepalend op welk orgaan de belasting inwerkt, omdat ieder orgaan zijn eigen frequentie heeft. Hoe sterker ons immuunsysteem, hoe minder last we er van hebben.
    Dus : MIR methode doen. Marc
    ” Detox alle toxische belasting” zal hier zeker ook aan meewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.