Home » Artikelen » 40. Welk type nagelbijter ben jij?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

40. Welk type nagelbijter ben jij? — 50 reacties

 1. Hoi, Ik behoor tot de eerste groep, ben lui en bijt mijn nagels als ze te lang worden. Alsof ik ze knip, niet tot aan het vel, laat staan tot in het vlees. Het enige waar ik me dan in kan herkennen is dat het er niet erg aantrekkelijk uitziet voor anderen. Ik vergelijk het een beetje met neus peuteren; ook niet aantrekkelijk, maar gezonder dan de neus snuiten met het risico de sinussen vol te blazen.
  Zou het niet zo kunnen zijn dat het manicure bijten (en neus peuteren) een soort van overlevering is vanuit de prehistorie? En wat, anders dan dat het ‘er niet uitziet’, is daarvan het probleem?
  Ik begrijp de commentaren van de ‘tot bloedens toe’ bijters, ik snap dat het een verslaving is of kan zijn en dat het dwangmatige bijten en de pijn je gek maakt, maar waar zit de angel voor de manicure bijters, vraag ik me af…

 2. Ik bijt geen nagels maar trek de nagels en nagelriemen af van handen en voeten.
  Er is mij verteld dat het geen verslaving is maar een dwang. Ik heb gedurende een langere periode de MIR-Methode gebruikt, echter helaas geen verbetering. Wat kan ik doen?

  • Beste Mieke,
   Nagels bijten op de manier die jij beschrijft, klinkt als een dwang om jezelf te bevrijden. Je kunt dat met de MIR-Methode doen, maar hebt dan veel geduld nodig. Maar misschien helpt het als je hierover nadenkt: op welke manier zit jij vast in je leven? Misschien dat dat inzicht kan helpen het dwangmatige nagelbijten los te laten.
   Veel sterkte en vooral geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

 3. Bedankt Mireille dat je dit onderwerp aansnijdt. Ik ben heel lang nagelbijter geweest, nu bijt ik al jaren mijn nagelriemen, ik kan het gewoon niet laten. Mijn hele leven wordt mij verteld dat ik het moet laten, gewoon niet meer moet doen maar dat is voor mij zo moeilijk! Ik word hier nu emotioneel van maar dat is goed, het mag. Zo fijn dat dit ook met de MIR-Methode weg kan gaan, ik ga ermee aan de slag.

  • Beste Mirjam,
   Het ‘gewoon maar laten’, is bijna niet te doen, wanneer er een diepere oorzaak onder ligt. Ik schreef er net iets over in het antwoord naar Mieke. Het kan erom gaan dat je jezelf ergens van wilt bevrijden. Dat je sterke frustraties voelt dat het je nog niet lukt, waardoor je jezelf gaat (nagelriem)bijten. Als je daar eens over na gaat denken, kan het zijn dat je het antwoord vindt: waar wil je jezelf van bevrijden?
   Veel sterkte! En fijn dat je de MIR-Methode erbij gebruikt om jezelf te begeleiden.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 4. Zou het kunnen dat de het handen vouwen bij ’t bidden in de katholieke kerk
  de meridianen zuivert?

  • Beste Carina,
   Dat zou kunnen, maar dat heb ik zelf nog niet uitgezocht, dus ik kan het niet bevestigen. Alles wat je met de handen doet, heeft wel veel effect op het brein. Er zal dus wel enig effect van handen vouwen uitgaan.
   Groetjes, Mireille

 5. Beste Mireille,

  heel lang heb ik met tussenposen, nagel gebeten. Nu doe ik dit niet meer sinds een tijd. Ik MIR al een aantal jaren.
  Een bakje met olijfolie en citroen erin helpt stevige nagels te krijgen, en dat ziet er een stuk mooier uit,ze groeien hierdoor “sneller”en sterker. Ik zit dan ’s avonds tijdens de televisie met mijn vingers in een gevuld bakje, een aantal dagen.
  SUCCES!!

 6. Hallo Mireille, dit is toevallig. Ik bijt zelf geen nagels maar heb af en toe een zo als het heet een nijnagel, misschien verkeerd geknipt, doet behoorlijk zeer.
  Dan probeer ik wel dat rare stukje eraf te bijten, dat lukt niet altijd.
  Nu na een week minder pijn door soda en betanine.
  Groetjes

  Loes

 7. Lieve Mireille,

  Hoe het bestaat, ik weet het niet maar wil iedereen aanraden om de MIR methode te gaan doen. Baat het niet dan schaad het niet. Ben zo gelukkig, kan zeggen dat ik helemaal geen behoefte meer heb om te gaan bijten. 63 jaar en van kinds af verslaafd. En nu…onverklaarbaar maar het helpt echt! Diep dankbaar dat ik jou heb leren kennen met de MIR methode! Lieve Mireille, bedankt!

 8. Ik ben 28, man en bijt al zeker sinds me 4de. Dan bijt ik de nagels en ook de huid op me vingers en duim (zijkanten bovenkant alles). Als me handen in het water zitten dan wordt dat wit en ziet er echt niet uit. Nu heb ik een oplossing voor het nagelbijten gevonden namelijk acriel of gel nagels. Die zijn namelijk niet kapot te bijten en ze kunnen dit voor mannen heel onopvallend maken :). Ik heb ongeveer 8 maandan gelnagels gehad om de 5 weken bijvullen en kosten zijn dan 35 euro. Zeker te doen dus. Nu zijn ze eraf en bijt nu al 2 maanden niet meer op mijn nagels. Alleen de huid krijgt het wel zwaar te voorduren nu. Ben benieuwd naar de video’s en hoop dat het me helpt er helemaal mee te stoppen. Tis voor mij een gewoonte geworden dus ff doorbreken.