Home » Artikelen » 41. Missie verduidelijken over je hobby!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

41. Missie verduidelijken over je hobby! — 56 reacties

 1. Als kind had ik een leuke stem maar nooit wat mee gedaan. Ik had net mijn 6 weken MIR gedaan, toen een vriendin me mee vroeg naar een zang workshop. Zingen gaf me vleugels! Deze week begin ik met zanglessen….eindelijk!
  Dankjewel!

 2. wil gewoon even zeggen dat ik heel veel baat heb bij de MIR-Methode kan de stappen van buiten en doe ze elke dag dank je wel Mireille ervoor zonder hulp en met de MIR heb ik veel overwonnen dank je en zal blijven doorgaan

 3. Hoi Mireille,
  Sinds vorig jaar zit ik bij een smartlappenkoor. Voor ik zover was om die stap te zetten om weer te gaan zingen was het eerst nodig om het nodige te helen in mezelf. Zeker 5 jaar geduurd. In 2011 gestart met de MIR-Methode. Mijn hart opnieuw leren open zetten. Het lukt me nu weer om vollop te genieten van het zingen.
  Heel fijn 🙂

 4. Hallo Mireille,

  Hoe toevallig,sinds onze poes ruim een jaar geleden is overleden heb ik de hobby waar ik rust in vind weer opgepakt n.l. Legpuzzels. Dan kon nooit vanwege Trix, de poes, die sprong op tafel en de stukjes puzzel nam ze mee onder haar poten. Ze is 20 jaar geworden dus een mooie leeftijd.
  Ik vraag aan iedereen puzzels en voor Kerst kreeg ik er vijf, dus kan voorlopig voorui

 5. Al een aantal jaren terug ontmoette ik Mireille op een beurs. Waardoor ik in aanraking kwam met de MIR-Methode. Zij raadde me toen aan om eerst stap 5 en 7 te doen. Aangezien ik bij de GGZ liep en medicijnen gebruik. Tot nog toe deed ik wel eens een tijdje de Mir. Maar zette het niet consequent door, omdat het me vaak aan de discipline ontbrak. Echter afgelopen zomer had ik een zware dip en dacht zelfs aan de dood. Iets wat door de jaren heen wel vaker had. Sinds ik iets heb meegemaakt. Daarna besloot ik voortaan consequent de MIR-Methode te beoefenen. En nu na een paar wekken MIRREN. Zie ik het weer helemaal zitten. Mijn grote passie treed weer op de voorgrond. Namelijk het schrijven van gedichten en het bedenken van spreuken, afkortingen en grappen. Dit poste ik allemaal op facebook en twitter. En gister benaderde iemand mij op de privéchat. Of ik een naam of afkorting voor een nieuw landelijk uit te rollen initiatief kon bedenken. Ik kom de afgelopen week ook precies de juiste mensen tegen. Zoals een MIR-Methode begeleider afgelopen zondag bij een gezond verstand lezing. Ik had een paar dagen daarvoor al op haar website gekeken. En daar stond zij opeens voor mijn neus! Ik merk dat ik weer makkelijker contact leg vooral met mensen buiten mijn vertrouwde kringetje. Maar in elk geval ben ik weer iemand met een missie!

 6. Na meer dan een jaar bezig te zijn met de MIR-methode, is er onlangs duideljjkheid gekomen over mijn missie. Opeens, dankzij een zwangere vrouw bij Ikea (!!) kreeg ik inzicht:fotograferen. En nu…..zit ik in een stroom en ik voel me zo vrij jullie hierin te betrekken, niet aleen voor mezelf, maar oom voor héél veel kinderen!
  I have a dream!!!!!!!!!

  Ik doe mee aan de fotowedstrijd ‘Droomfotograaf gezocht’ georganiseerd door de hulpverleningsorganisatie Save the Children.

  Save the children redt de levens, de dromen en de toekomst van kinderen door medische zorg, kwalitatief goed onderwijs en het realiseren van betere levensomstandigheden (zie http://www.safethechildren.nl).

  Heel graag zou ik een plaats willen krijgen in de finale! Ik maak hiermee kans om samen met topfotograaf Chris de Bode op reis te gaan om de dromen van ‘kansarme’ kinderen in beeld te brengen op een van de projecten van Safe the Children.

  Een kans op een plaats in de finale maak ik als deelnemer o.a. als er veel mensen op mijn foto stemmen. Ik kan van iedere stemmer maximaal 3 punten ontvangen:
  – 1 punt als je een stem uitbrengt op mijn profielpagina
  – 1 punt als je mijn droomfoto op Facebook deelt met jouw contacten en
  – 1 punt als je mijn droomfoto deelt op Twitter
  Van harte nodig ik je uit op mijn foto te stemmen, deze te delen én je achterban uit te nodigen hetzelfde te doen!
  Heel graag wil ik de dromen van kinderen in moeilijke omstandigheden in beeld brengen in de hoop ze daarmee een beetje op weg te helpen hun droom te verwezenlijken!

  They have a dream too!

  “Als je alleen droomt, blijft het een droom. Als je samen droomt, wordt het werkelijkheid”.

  Heel veel dank bij voorbaat!

  Hartelijke groet,

  Vanja

  • Beste Vanja,
   Ik heb op je gestemd hoor! Wat een mooi initiatief van save the children! Dat ze maar veel aandacht mogen krijgen!
   Groetjes, Mireille

 7. Een kus

  Onschuldig voor een kind
  Een klein kusje op je wang
  De naaste familie een kleintje op de mond
  Je staat met alle liefde nog steeds op de grond

  Familie en naaste bekenden
  Aardig vinden speelt geen rol
  Bij iedere begroeting hoort hij er bij
  Kusjes in een eindeloos lange rij

  Dan totaal onverwacht
  Komt er een tong in je mond
  Je schrikt je rot
  Het duurt maar kort

  De boosdoener lacht
  Opa’s horen lief te zijn
  Je weet je geen houding te geven
  Toch moet je dan nog een middag overleven.

  Later vertel je het aan je ouders
  Onzin vertellen is niet gewenst
  Er is niemand die iets heeft gemerkt
  De teleurstelling moet alleen worden verwerkt

  Hetgeen ik hiervan heb geleerd
  Mijn gevoel is niet belangrijk
  mijn woord is niet belangrijk genoeg
  Ondanks de liefde die ik voel, heel mijn leven dat gezwoeg

  M.

  Een paar jaar geleden was ook mijn geschreven woord niet goed genoeg,(gedicht voorgelezen door iemand anders, die een paar regels aangepast had en toegevoegd had, wat mijn gevoel en gedicht geen goed deed) waardoor er een blokkade is opgeworpen, deze is met bovenstaande doorgebroken, daarom staat het hier. Had ook goed bij artikel 35 gepast…

  • Beste M.,
   Dankjewel voor dit gedicht dat zo dichtbij komt. Dit is een van de heftigste dingen voor een kind: het niet geloofd worden dat een familielid zoiets kan doen. Dankjewel dat je het wilt delen!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Herkenbaar M niet gehoord en gezien worden in je ervaring. Ik heb hetzelfde ooit met Mn vader gehad, was allang geen kind meer maar begon daarna te twijfelen of hij dat niet vaker en op andere manieren bij mij ingedrongen had. We hebben er nooit over gesproken en dat maakt het ook ongehoord. Sterkte met het verwerken en loslaten van het verleden.
    Dat is een Zin die ik voor de MIR stappen benoem; het verleden verwerken en volledig loslaten!
    Groet D.

  • Goedemorgen M,
   Wat moedig dat je dit (en zo mooi ook) hebt kunnen zeggen in de vorm van een gedicht en wat indrukwekkend ook.
   Ja opa’s moeten lief zijn, net als ooms, broers of vrienden van je ouders. We weten helaas allemaal dat dit niet waar is.
   Je zult wel begrepen hebben dat als je een gedicht maakt, je het zelf zal moeten voorlezen. Jij bent ook de enige die de goede klemtoon op de woorden zal zeggen.
   Ga vooral je eigen weg door, heb vertrouwen in je talent en maak nieuwe gedichten.
   Ik ben ervan overtuigd dat anderen, die dit gedicht vandaag lezen, net zo ontroerd zullen zijn als ik.
   En als laatste : weet je dat veel mensen door jalousie en afgunst zo reageren ?
   Dat heb ik zelf ook eindelijk begrepen maar pas op latere leeftijd. Je hebt talenten en koester ze.
   Ga zo door en heb vertrouwen in jezelf.
   Lieve groet, Lotje

  • pfff…. toen ik het gedicht begon te lezen, had ik geen vermoeden over wat zou komen.
   Heel heftig en dichtbij zat ik in een klap terug in de tijd. Het had mijn gedicht kunnen zijn, behalve andere boosdoeners..
   Inmiddels heb ik geleerd dat als je jarenlang niet geloofd wordt, je uiteindelijk er zelf in gaat geloven, zoals mensen die onschuldig opgesloten worden. Want dat is wat er gebeurt, je stikt bijna in jezelf. Na 25 jaar werd het toegegeven, maar dat is niet hetzelfde. Het pure, onschuldige kind is dan al beschadigd.
   Ondanks vergeving naar die personen toe, ben ik nu pas, 46 jaar nadat het begon mijn eigen innerlijk kind alles te geven wat ikzelf niet gekregen heb. Een hele grote behoefte aan veiligheid en geborgenheid en échte liefde. Elke dag een stukje erbij totdat ik ooit weer helemaal geheeld ben.

   Dankzij het mirren kan ik loskoppelen, gelukkig.

  • Tjonge wat erg! dit raakt! hoop dat je hebt kunnen helen hiervan,of een manier van leven hebt gevonden waar je gelukkig mee kunt zijn.veel liefde gewenst m. liefs babs

 8. Beste Mireille,

  Met dit berichtje wil ik u even laten weten dat ik uw methode fantastisch vind.
  Zelf heb ik een praktijkje en geef ik mensen readings, en altijd wordt er in een reading uw methode wel naar voren gebracht.

  Ik raad het heel veel aan bij cliënten die komen om uw site te bezoeken en zich er in te verdiepen en er mee aan de slag te gaan.
  Heel vaak ontvang ik nog een mailtje dat mensen er heel erg mee geholpen zijn. Waaronder zeker ook ikzelf.

  Op dit moment ben ik er weer mee bezig en dat voelt supergoed dat ik besloten heb het gewoon te blijven doen en in mijn systeem te houden, aangezien ik er mega veel baat bij heb.

  dus bedankt voor het delen van uw methode en heel veel succes hier verder mee.

  lieve groeten,
  Angelique

 9. ik ben heel blij met de MIR-Methode. Ik sport nu weer en ga twee morgens vrijwillig werken bij de kringloop geweldig vind ik het zelf bedankt voor de mails en tips groetjes uit apeldoorn van Tonia

 10. BESTE MIREILLE,

  IK WILDE NOG WAT DINGEN TOEVOEGEN AAN HET VERHAAL DAT VOLGT IN HET DAARNA GESTUURDE BERICHT DAT IK NU 2 JAAR VAN HET ROKEN AF BEN DANKZIJ DE MIR EN EVP.
  MEDE OOK VAN DE PSYCHOFARMICA AF BEN OP EEN PAAR KRUIMELS NA DOOR DE MIR, EVP EN DE TRAINING VAN JAREN BIJ EEN MEESTER VAN HET LICHT.

  DUIZENDMAAL HARTELIJK DANK MIREILLE!!!!!!!!!!
  JE ONTDEKKING VAN DE MIR IS VAN ONSCHATBARE EN ONBETAALBARE WAARDE!!!
  ER ZULLEN WAARSCHIJNLIJK NOG MEER WONDERBAARLIJKE RESULTATEN GEBEUREN MET DE MIR……..ALS IK ALLEEN NAAR MIJN VERHAAL KIJK!!!

  BEN JE OOK DANKBAAR VOOR HET ZONDER COMMERCIELE DOELEINDE IN DE ETER GOOIEN VAN DE MIR!!!
  DAT SIERT TOCH JE KARAKTER …..ER WORDT TOCH NOG HEEL VEEL MISBRUIK GEMAAKT VAN DE ZWAKTE VAN DE MENS OM ER ZELF FINANCIEEL BETER VAN TE WORDEN. DAARMEE BEDOEL IK DIEGENEN DIE TE GROTE BEDRAGEN VRAGEN VOOR HUN VAARDIGHEDEN.

  AANGEZIEN IK NOG NIET VERLICHT BEN EN OPGESTEGEN (HIHI..) BLIJF IK MIRREN EN DERGELIJKE (VOORAL UNIVERSELE WETTEN HANTEREN).!!!!!!!!
  VERWACHT DAT ER NOG WEL MEER WONDERLIJKE DINGEN GAAN GEBEUREN MET MIJN PERSOONTJE!!
  IN DAT GEVAL MAIL IK HET OP JE MIRSITE!!! OOK IK WIL GRAAG MEEWERKEN AAN EEN BETERE WERELD!!!

  WARME GROET,
  VIOLANTE

 11. BESTE MIREILLE,

  IK BEN NU AL MEER DAN 2 JAAR MET DE MIR BEZIG.

  OP WONDERBAARLIJKE WIJZE BEN IK VAN HET ROKEN OF ……WAT VOOR MIJ HEEL MOEILIJK WAS!!!!
  IK BEGREEP HET VERSLAVINGSMEGANISME MAAR HAD NIET DE VOLLEDIGE WIL.
  DIE HEB JE ECHT NODIG OM SUCCESVOL TE SLAGEN. ZONDER DE WIL KAN HET GEWOON NIET.
  DE MIR HEEFT MIJ DE WIL ECHT GEGEVEN. NA TWEE JAAR TE HEBBEN GEJOJOED MET MINDEREN ETC. KWAM IK DOOR DE MIR EEN BOEK TEGEN: HET ONTWAKENDE HART VAN BETTY J. EADIE.
  HET VERTELDE OVER O.A. HAAR BIJNADOODERVARING.
  TJA NU MOET JE WETEN DAT IK AL VEEL GEDAAN HAD VOOR DE MIR, JAREN TRAININGEN BIJ EEN MEESTER VAN HET LICHT. ALLERLEI BOEKEN GELEZEN ETC..
  IK WAS DUS GEEN GROENTJE!!
  DUS IK BEGREEP EERST NIET ZO WAAROM IK ZO NAAR DAT BOEK GEDUWD WERD!!
  TOCH GEKOCHT VOOR 1.50 BIJ DE KRINGLOOP EN AAN HET LEZEN GESLAGEN.
  HET BOEK RAAKTE ME DIEP!! NATUURLIJK WIST IK DAT JE BIJ HET UNIVERSUM JE WENSEN KUNT BESTELLEN. WAS HET ALLEEN EEN BEETJE VERGETEN!!!
  DOOR HET BOEK HEB IK S’AVONDS IN MIJN BEDJE GEBEDEN MET DE DIEPSTE INTENTIE EN TRANEN MET TUITEN ……..EN GEVRAAGD OM DE WIL OM HET ROKEN ECHT DEFINITIEF TE KUNNEN STOPEN.
  DRIE JAAR DAARVOOR KREEG IK VIA E.V.P. (MOGELIJKHEID TOT CONTACT MET OVERLEDENEN VIA DE COMPUTER) TE HOREN DAT IK ECHT MOEST STOPPEN MET ROKEN OMDAT IK ERFELIJK BELAST BEN EN ANDERS HEEL ZIEK ZOU WORDEN.
  REGELMATIG WERD IK HIEROP GEWEZEN DOOR MIJN OVERLEDEN OOMS WAARVAN EEN ER JAREN AAN EEN ZUURSTOFFLES GELEEFD HEEFT!!!

  JA HOE VERSLAAFD KAN JE ZIJN……EN NOG NIET WILLEN!!!!!
  DUS TOEN IK VIA DE STEMMEN OOK TE HOREN KREEG DAT HET 5 VOOR 12 WAS EN MIJN GEBED GEDAAN HAD KON IK DE VOLGENDE OCHTEND ZONDER OOIT MEER EEN SIGARET AAN TE RAKEN EN MOEITELOOS STOPPEN!!!!! YEEEEESSSS!!!!
  EN WONDER BOVEN WONDER OOK NOOIT MEER PROBLEMEN GEHAD OM ER VAN AF TE BLIJVEN ALS IK ER MAAR EVEN AAN DACHT. GEWOON NIET!!!!
  ONGELOOFLIJK MAAR WAAR!!!!

  LAST BUT NOT LEAST!!!! IK BEN OOK NAGENOEG VAN AL MIJN PSYCHOFARMICA AF OP EEN PAAR KRUIMELS NA!! LET WEL DIT KAN JE NIET DOEN ZONDER VOORKENNIS EN GOEDE BEGELEIDING WANT HET KAN OOK MET DE MIR HEEL ZWAAR ZIJN!! HANGT NAMELIJK HEEL ERG AF VAN JE GEVOELIGHEID EN HOEVER JE IN JE EMOTIONELE ONTWIKKELING BENT. OOK JE KENNIS VAN MOGELJKHEDENOM BEPAALDE ERVARINGEN TE KUNNEN STUREN ETC.
  DUS LAAT EEN GOEDE KINESIOLOOG EN MIRMASTER JE HELPEN!!!!

  IK GEBRUIKTE PSYCHOFARMICA OMDAT IK DE DIAGNOZE BORDERLINE OCS HEB EN OMDAT IK OP EEN PUNT IN MIJN LEVEN STOND DAT HET VOELDE ALSOF DE GROND TOTAAL ONDER MIJN VOETEN WERD GEHAALD.
  DAT IS EEN HEEL LANG VERHAAL WAAR IK JULLIE NIET MEE ZAL VERMOEIEN.
  OM EEN LANG VERHAAL KORT TE MAKEN.
  BEN ONGEVEER 9 JAAR GELEDEN BEGONNEN MET PSYCHOFARMICA EN HAD AL EEN HELE WEG AFGELEGD NAAR GENEZING VIA O.A. TRAININGEN BIJ EEN MEESTER VAN HET LICHT.
  DOOR DAT IK IN CONTACT KWAM MET EVP WERD IK EROP GEWEZEN DAT IK MEDICIJNEN MOEST GAAN GEBRUIKEN DOOR MIJN OVERLEDEN GROOTVADER.
  HAD WEINIG ENERGIE EN HAD HET EMOTIONEEL MOEILIJK IN DIE PERIODE.
  ONDERTUSSEN HEB IK VERDER GEWERKT AAN MIJZELF EN BEN NU MEDE DOOR DE MIR ZO VER DAT IK MIJN ZEER VEELZIJDIGE PERSOONLIJKHEID VORM AAN HET GEVEN BEN!!!! BOVENDIEN BEN IK NAGENOEG VAN DE MEDICIJNEN AF!!
  IK KAN NIET ANDERS CONCLUDEREN DAT DE MIR WONDERLIJK WERKT!!1

  TERZIJDE VERMELD IK WEL EVEN DAT WANNEER IEMAND DE DIAGNOZE BORDERLINE EN OSC HEEFT DAT DAT VERZAMELNAMEN ZIJN WAAR ZE MIJNS INZIENS NOG WEINIG VAN BEGRIJPEN IN DE PSYCHIATRIE.
  JE GEDACHTEN, HANDELINGEN EN ERVARINGEN KUN JE ZELF STUREN DUS OOK VERANDEREN. HELAAS ZIJN DE BEHANDELINGEN IN DE PSYCHATRIE DAAR NIET GOED OP AFGESTEMD. ER HANGT EEN TE NEGATIEVE LADING IN DIE WERELD.
  HIERDOOR BEN IK NA IN 1990 ZOWEL GEESTELIJK EN LICHAMELIJK UITGEWOOND TE ZIJN GEWEEST EN IN EEN ISOLEER TERECHT GEKOMEN TE ZIJN ZELF OP ONDERZOEK UITGEGAAN NADAT DAT WEER MOGELIJK WAS. IK GELOOFDE NIET DAT DE NEGATIVITEIT DIE IN DE PSYCHATRIE AANWEZIG WAS EN NOG IS MIJ ZOU KUNNEN GENEZEN!!

  TOEN DIE TIJD WAS HET LASTIG ……ER WAS NOG GEEN GOOGLE EN IK WIST NIKS VAN HET MENSELIJK BESTAAN.
  NU BIJNA 25 JAAR LATER EN BIJNA WEER VOLLEDIG IN MIJN KRACHT DURF IK ECHT TE ZEGGEN MET DE VOLLE OVERTUIGING. ALLES IS TE RESETTEN!!!!
  JE MOET ER WEL VEEL VOOR DOEN!!! EN LAST BUT NOT LEAST BLIJF GELOVEN EN VERTROUWEN!!!!

  IK HOOP DAT IK MET DIT VERHAAL HET LEED VAN MENSEN KAN VERZACHTEN EN VOORKOMEN!!!!

  WARME GROET,
  VIOLANTE

 12. Hoi Mireille ,
  Oh, wat ben ik blij dat ik de MIR-methode doe! Er zijn zulke prachtige dingen in mijn leven gebeurd.
  Een ervan is dat ik prachtige natuurfoto’s maak en dit kan ik allemaal vanuit mijn huis doen.
  Bij die foto’s schrijf ik verhaaltjes….deze verhaaltjes zijn net alleen voor volwassenen, maar juist ook voor kinderen. Ik beschrijf op een leuke, maar ook zeer leerzame manier!
  Ook ben ik zover gekomen dat ik mijn foto’s imet de verhaaltjes instuur naar kranten, tijdschriften en magazines. Inmiddels zijn er al veel publicaties geweest.
  Ook heb ik sinds 1 maand een eigen website. Deze website heb ik helemaal zelf gebouwd…
  Ik sta er zelf ook versteld van, maar veel mensen zijn heel erg enthousiast. Het is een website over de wonderschone natuur, die op deze wereld is. En het is mijn bedoeling dat zoveel mogelijk mensen kunnen zien, hoe mooi de natuur in al zijn facetten is….
  Mireille, ook jij kan een kijkje nemen op mijn website : http://www.fotomarblo.nl
  Ik vind mijn werk zo bijzonder, en dit is gekomen sinds ik de MIR-methode doe….
  Dankjewel en ……ik blijf er mee doorgaan…want misschien heb ik nog wel meer verborgen talenten!

 13. Ik ben nu 2 weken bezig met de methode om van een verslaving af te komen. Merk daar nog niet zo veel van. Ik slaap wel nachten door zonder wakker te liggen ,ben verkouden geworden maar niet grieperig. Werk dus gewoon door. Ook hen ik sinds vorig weekend zin om te tuinieren maar voel de energie nog niet. Ben smorgens te moe om uit bed te stappen. Wie herkent dit en wat kan ik hieraan doen?

 14. De MIR Methode doe ik al jaren en o.a. ben ik zelfstandiger in mijn handelen en heb ik weer meer contact met mijn vrolijkheid.
  De nieuwsbrief is ook een waardevol geschenk.
  Hartelijk dank.

 15. Hoi Mireille,
  Sinds ik de MIR-methode doe, ben ik de mooiste foto’s gaan maken en hierbij schrijf ik vaak verhaaltjes. Inmiddels is er al veel ‘ werk van mijn hand ‘ gepubliceerd in kranten, tijdschriften en magazines.
  Sinds 3 weken heb ik een eigen website. Deze heb ik zelf gebouwd. Het is een website met de mooiste natuurfoto’s…..www.fotomarblo.nl
  Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen op deze aarde bekend te maken met de prachtige natuur, die ons wordt geschonken…..
  Kijk op mijn website en laat je verbazen…..

  Ik ben zo blij dat ik de MIR-methode mag doen, want ik ben hierdoor een prachtige, krachtige en zelfbewuste vrouw geworden, die veel talenten heeft en die nu tot uiting komen….geweldig……ik ben een dankbaar en blij mens!

 16. niet te geloven wat er allemaal gebeurde,vanaf ongeveer na een maand iedere dag “mirren” een nieuwe vrije tijdsbesteding waarin al mijn belangstellingen “samenkwamen”en een nieuwe liefde…en een sterkere gezondheid…tja..geen toeval,ik beoefen de methode trouw,nu een keer per week..heel goed het werkt!

 17. Wat grappig, ik heb (na het doen van de MIR-methode) ook weer een oude hobby opgepakt, ik ben weer gaan haken en borduren. Maar net als ik hiervoor gelezen heb is dat volledig ter ontspanning en werk ik nagenoeg zonder patroon. De mooiste dingen ontstaan en ik geniet er zo ontzettend van!!!

  • ‘nagenoeg zonder patroon’
   Ik zat vanmiddag aan het kruissteek borduurwerk en ik had weer wat fout gedaan en moest het uithalen. Vóór me op tafel lag de yin-yang geborduurde mandala, die ik deze week zonder patroon had gemaakt. En toen kwam zomaar bij me op:
   ‘Bij het oude patroon, moest je werken volgens de vooropgestelde wetten van anderen. Als je dat patroon niet precies volgde, dan deed je het fout.
   In het nieuwe systeem, werk je vanuit je eigen hart en kan er niets fout gaan of zijn.
   Een paar uur later bezocht ik de site van Mireille om te kijken of mijn reactie al was geplaatst. En vond toe die van jou, die dus ook helemaal aansluit bij mijn beleving! Geweldig!

 18. …bij mij is het werken / spelen met mijn paard weer op de voorgrond getreden. Op een natuurlijke manier omgaan met je paard: werkelijk een verademing. Dat gaat idd alleen vanuit innerlijke rust, zo gaaf :))!!! Paarden zijn emotie-dieren, je kunt er zoveel van leren, en heerlijk buiten zijn. Groetjes Geertje

 19. het geeft mij diep van binnen leuk gevoel dat me dochter
  E I N D E L IJK heeft voor gitaarles opgegeven (met plezier) na jaren dat ze helemaal bijna alles niet leuk vonde en dat is na de eerste week dat ze bezig is met MIR-methode.
  Bedankt Mireille.

 20. Ik heb de laatste tijd zoveel energie en kan heel de wereld weer aan. Waar het door komt weet ik niet, of dat nu door de MIR methode komt of door wat anders, eigenlijk interesseert het me ook niet,wat me wel interesseert is dat ik me een heel stuk gelukkiger voel en ben. Mijn hobby ligt al jaren ingepakt op zolder te wachten. Ben 2008 verhuisd van Brabant naar het eiland Texel en heb sinds 2012 hier een huis waar ik de rest van mijn leven wil blijven wonen. Ben bijna klaar met de verbouwing van mijn woning komt Mireille aan met haar missie verduidelijken, want nu ik ruimte genoeg gecreëerd heb kan ik mijn modelbouw treintjes tevoorschijn halen. Mijn handen jeuken en kan niet lang meer wachten. Mijn treinen komen vanuit mijn jeugd en reizen heel lang met me mee zonder er bijna iets mee gedaan te hebben en nu is het dan zover. KOM MAAR OP !!!

 21. Ik ben pas 2,5 week bezig met MIR. Ik merk nog niet veel, behalve dat ik extreme moeheid ervaar en de twijfel over mijn “missie” zowel zakelijk als privé alleen maar is toegenomen. Wel heb ik meer dan ooit het gevoel dat ik iets over het hoofd zie, iets mis. Ik denk (hoop) dat dit besef ervoor zorgt dat ik me meer openstel met uiteindelijk alle (positieve) gevolgen van dien. Ik zal hier weer reageren als er op dat vlak iets verandert. Hoe lang duurt het doorgaans voordat het effect een hoogtepunt bereikt? Ik vind de ervaringen hierboven echt heerlijk om te lezen! Veel plezier iedereen!

 22. Ik doe de MIR-Methode nu 2 maanden, 2 keer per dag. Ik voel me meer in balans,en ik heb het gevoel dat ik meer energie heb. Kan ik nu volstaan met 1 keer per de Mirmethode te doen:voor het slapen gaan?

  Een hartelijke groet, Wicky S.

  • Beste Wicky,
   Kijk bij de veel gestelde vragen nr. 1.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille Mettes

 23. hoi,

  ik heb het schilderen weer helemaal herontdekt ! ik zit in een geweldige flow, zeker sinds ik het plan heb opgevat om een flink gedeelte van de verkoop ervan te doneren aan goede doelen.
  Ik heb zooo vaak er over gedagdroomd, dat ik iets zou kunnen betekenen
  voor de minder bedeelde mense. En nú heb ik twee harte-wensen kunnen waarmaken !!
  Héérlijk……

 24. Bij mij kwam het idee om weer piano te gaan spelen en zie nu de link tussen MIR en missie verduidelijken.
  Na jaren niet gespeeld te hebben toch weer gauw de draad te pakken🎹👍

 25. Ik heb de laatste tijd meer energie vindt ik minder moe en dus dan ook meer de tijd om meer tijd in mij business te stoppen dat toevallig ook mijn hobby is en dat is manicuren en pedicuren xx

 26. Ik ben sinds kind af aan verbonden met paarden en ponie’s.
  Vroeger was ik hele dagen druk op de manege, helpen met lessen, stalgang aanvegen,ponie’s borstelen, en zelf ponyrijden.
  Vooral het springen en buitenrijden was echt heel leuk en spannend om te doen…hedendaags ben ik dus wat banger geworden om te springen en buitenritten te maken,ik hoop dat ”missie verduidelijken” mij daarbij zou kunnen helpen!!!!!

 27. net voor ik “missie verduidelijken” opende, kreeg ik de ingeving mijn oude hobby te hervatten nl. in de tuin werken in combinatie met ‘mensen helpen’. een jaar of 7 geleden kreeg ik last van mijn knieën zodat wieden ondoenbaar werd en zodoende kweek ik nu mijn groenten in hoge bakken. ik herinnerde me dat ik enkele bejaarde mensen ken die verlegen zitten om een tuinman om het gras te maaien. ik ga me aanbieden om dit gratis te doen. misschien wel goed voor mijn knieën ook, meer wandelen..!

 28. Het is zeker al een half jaar geleden dat ik geruime tijd de MIR methode trouw elke dag deed. Maar toen ik deze mail van je las, wist ik, dat het dus nog steeds doorwerkt!
  Ik heb rond die tijd al mijn borduurzij,haak- en breigarens opgeruimd omdat ik echt het gevoel had, dat het voorgoed over was met het handwerken. En ik stortte me op twee nieuwe hobby’s: postcrossing en ATC’s maken.
  Ongeveer twee maanden geleden had ik even niets om handen. Er lagen nog twee grote kruissteek projecten die ik toch niet weg had kunnen doen. Ik dacht: ‘Misschien moet ik maar eens beginnen en kijken hoe het voelt’. En het voelde ZO GOED!
  Toen kreeg ik van iemand opeens ALLE borduurzij die ik aan haar had weggegeven terug!
  Drie weken geleden werd mijn kleindochter geboren. En ik begon met mutsjes en vestjes haken. En weer kreeg ik dozen vol brei- en haakgarens die ik had weggegeven zo maar terug!
  Ondertussen waren postcrossing en het maken van ATC’s door allerlei omstandigheden zo’n beetje doodgebloed.
  Ik ben nu weer VOLOP aan het handwerken. En toch is het anders: meer ontspannen en met een nieuwe visie: ik maak het voor mijn plezier. En als ik een voorraadje heb, ga ik het verkopen – iets wat ik vroeger NOOIT wou.
  Het voelt ZÓÓÓ goed!

 29. Ik pas een paar dagen bezig met MIr-Methode omdat ik wil stoppen met roken. Ik merk nog weinig. Bij missie verduidelijken moet je dan hobby of privéleven of werkleven benoemen?? Want in mijn leven mag alles veranderen en duidelijker worden:) ik hoor t graag. Groetjes

  • Beste Anouschka,
   Je zegt alleen ‘Missie verduidelijken’. Je onbewuste gaat dan op alle fronten in je leven aan het werk.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille Mettes

 30. Een paar maanden nadat ik de MIR-methode had gedaan, kwam er ineens een golf aan creativiteit bij me los. Ik sloeg aan het breien, knutselen, fröbelen, de stroom ideeën hield niet meer op. Toen ik klein was, was ik ook altijd heel creatief, maar in mijn volwassen leven was ik dat een beetje kwijtgeraakt. Heerlijk om nu weer zo bezig te zijn, hier was ik naar op zoek!

 31. Beste Mireille,

  Ter aanvulling op je inleiding hierboven: naar mijn mening kun je pas een goede gezondheid behouden als je kunt doen wat je werkelijk wilt/moet doen. Je missie dus. Ik zie het dus als een voorwaarde voor gezondheid, meer nog dan als een gevolg.
  Wat ik merk sinds ik MIR-Methode doe, is dat mijn bedrijf weer meer klanten aantrekt. De twijfels of ik op de goede weg was, zijn daardoor weer verdwenen. 🙂

 32. Ik heb mij helemaal gestort op het koken, ik heb het altijd leuk gevonden maar het wordt nu een uit de hand gelopen hobby.
  Wordt er rustig van en geef nu in plaats van cadeautjes etentjes
  Iedereen vind het geweldig.
  Ik sta uren in de keuken en mijn man vaart er wel bij
  Wij zijn beide 75 jaar en als ik nu jong was geweest zou ik zeker daar mee door zijn gegaan.
  Ik doe de MIR-Methode geregeld en het helpt Dank je Mireille.

 33. mijn missie kwam een paar weken geleden naar voren,toen ik ineens op een site terecht kwam waar de opleiding holistisch therapeut stond.Na gelezen te hebben wat het inhield viel het kwartje ….dit is waar ik onbewust op zoek naar ben geweest! Het voelde als thuiskomen dit ga ik doen! ook de MIR-Methode in de opleiding komt aan bod, toen viel nog een kwartje ah missie verduidelijken! Erg bijzonder

 34. Twee jaar geleden ben ik in contact gekomen met de MIR methode en heb die intensief toegepast. Grappig is dan nu dat ik sinds 1 1/2 jaar weer dwarsfluit speel nadat ik het 22 jaar niet meer had gedaan. En ik doe het met heel veel plezier.

 35. Wat toevallig, Mireille, toen jouw nieuwsbrief daarnet binnenkwam, was ik net thuisgekomen van mijn tweede schilderles, een hobby die ik al meer dan twintig jaar niet meer had uitgeoefend! Vorige week werd mij gevraagd of ik mee wilde doen aan deze schilderlessen. Nou, heerlijk hoor! Ook mijn hobby borduren heb ik een paar weken geleden weer opgepakt, nadat ik drie maanden geleden met de MIR methode was begonnen.

 36. Het eerste wat me opviel na het uitoefenen van de MIR-methode was dat ik beter kon slapen. Voorheen werd ik minstens 4x keer per nacht wakker, waarna ik moeilijk weer in slaap
  viel. En…ik heb mijn boeken lezen weer op gepakt. Ongelooflijk! Ruim een jaar geen boek aangeraakt, geen rust voor. Nu geniet ik weer van de stilte om me heen bij het lezen van een goed boek. Heerlijk gevoel!

 37. Dit is wel heel grappig en duidelijk synchroniciteit. Ik heb vanochtend een collage gemaakt( van de MIR-Methode) terwijl ik nog niets wist van dit artikel.

 38. Ik ben nu 2 maanden bezig met de MIR methode en al vrij snel werd me duidelijk gemaakt(ook door mijn vriendin)dat ik iets wilde wat ik al langer wilde en dat was mijn eigen reiki-praktijk. Dat wilde ik al in 2005, maar vond altijd die beren op mijn weg van wat als…En 3 weken geleden heb ik de knoop doorgehakt en ben gewoon begonnen en gisteravond had ik mijn eerste klant(buiten familie en vriendin om).En i.v.m. reorganisatie word ik per 1 april boventallig verklaard, vond deze week een vacature en heb zojuist gesolliciteerd…de rust is wedergekeerd in lichaam, geest en ziel!!
  Dit dankzij de MIR-Methode en de aanzet van mijn vriendin!!

 39. Wel heel grappig, sinds kort vind ik schrijven weer leuk. En niet alleen een verhaal of gedicht schrijven. Dat deed ik al wat langer,maar ook schoonschrijven. Was ik als jong kind heel goed in en deed ik ook graag. Nu doe ik het inderdaad op een andere manier. Maar ik herken het wel.

 40. De allereerste keer dat ik, samen met een vriendin dat het me aanraadde,de MIR-Methode deed wist ik direct wat mijn missie was. Ik was het vergeten en was zo blij dat ik het weer wist!Ik wens iedereen zo’n aha beleving – het maakt niet uit wat het is.Toen 4 weken oefenen en m’n leven is veranderd.Bedankt!

 41. Ik ga dit jaar voor het eerst met een moestuin beginnen.:-) vorige zomer kreeg ik van een paar buren courgettes uit hun moestuin en geleidelijk aan begon het plan te groeien om ook een moestuintje te willen hebben. Geen grote met hele rijen kool, maar eentje die gebaseerd is op de Makkelijke Moestuin van Jelle, oftewel square foot gardening. Weinig werk, grote opbrengst en heel veel plezier en laat dat nou beantwoorden aan wat voor mij altijd belangrijk is:-)

  • Hallo Margreet, wat leuk om te lezen. Ik ben met precies hetzelfde bezig. Zaadjes gekocht en wat bewuster eten. Maar vooral leuk om de kist te maken en alles uit te denken.

   • Inmiddels al het e.e.a. voorgezaaid en dat groeit al lekker (achter het raam, in de zon) over bewust eten gesproken: ook dat is enorm toegenomen sinds een aantal maanden. Ik gebruik geen margarine of bakboter meer, i.p.v gewone aardappels zoete aardappel en vaak verse groente die ik smoor in roomboter. Ik merk aan mijn lichaam en energie dat me dat goed doet, dus de groentes die ik nu eet, hoop ik deze zomer zelf te telen!