Home » Artikelen » 222. Moed verzamelen, hoe doe je dat?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

222. Moed verzamelen, hoe doe je dat? — 29 reacties

 1. Hoi Mireille,
  Ik volg al tijdje de webinars waar ik heel dankbaar voor ben dat je dit doet.
  Ik ben zelf al een hele tijd bezig met een woningstichting om voor elkaar te krijgen dat ze het complex waar ik in woon beter isoleren.
  Het is namelijk super gehorig maar zelf hebben ze eerder aangegeven niks eraan te kunnen doen.
  Toch heb ik het nog een keer geprobeerd ondanks het me veel energie kost.
  Eigenlijk wil ik toch maar graag verhuizen aangezien ik het al hellemaal niet meer naar me zin heb, alleen wil het nog niet echt lukken om een andere woning te vinden.
  Ik ben de afgelopen 2 jaar zo gefrustreerd geraakt en boos omdat ik weinig aan me rust toe kan komen hier.
  Is er eventueel een stap om aan de MIR-Methode toe te voegen om er beter mee om te kunnen gaan

  • Beste Rianne,
   Ja, dat je er gefrustreerd over bent en boos, kan ik me levendig voorstellen. Ik vind het persoonlijk onvoorstelbaar dat er zo weinig werd gedaan (hoe het nu is in de bouw, weet ik niet), aan het geluidsarm maken van woningen. Wat je zou kunnen doen is een zin als ‘Ergeren aan geluiden, loslaten’. Verder is het inderdaad een idee om te verhuizen, als dat kan. Je kunt ook nog op de Be the MIRror-ledenwebsite kijken naar de meridianencursus en dan vooral de galblaas- en de levermeridiaan. Als die verstoord zijn, kan het ook zijn dat je je sneller stoort aan geluiden van anderen. Misschien heb je ook nog iets aan het artikel over misofonie.
   Veel sterkte en ik hoop op een oplossing voor je!
   Groetjes, Mireille

 2. Dag Mireille,
  Al jaren doe ik de MIR methode en ben zeker gegroeid.Mag van mij wel wat vlugger en ik voel bij de webinars en bij op maat maar zelden iets.Tot mijn groot verdriet.
  Maar sinds ‘n half jaar ben ik door de ziekte van mijn man wel gegroeid.En ik werd me er van bewust nu ik jouw artikel las.Ik heb de moed gevonden om heel veel dingen die hij deed nu zelf te moeten doen.Het lukt maar kost wel veel energie.
  Maar dankzij jou,laat ik de moed niet zakken.
  Liefs,Hannie.

 3. Ik ga na anderhalf jaar MIR-Methode volgen eindelijk een reactie plaatsen.
  Ik ben Mireille zo dankbaar voor het uitvinden van deze methode!
  Na een volle maand dagelijks de MIR-Methode te doen, had ik een wonderlijke ervaring met moeder loskoppelen. Ik stuurde een sms naar mijn moeder die voor mijn zus bestemd was. Hierin stond een actie die ik niet fijn vond van mijn moeder. In eerste instantie schrok ik buitenproportioneel (symbiotisch) maar uiteindelijk heeft het me ‘los’ van haar gemaakt.
  Ik doe nog dagelijks de MIR-Methode.
  15 mrt heb ik mijn eigen bedrijf voor ondersteuning bij dementie opgericht. Donderdag bereidde ik mijn eerste opdracht voor en werd ik overvallen door: ‘ben ik wel goed genoeg’. Het ontbrak me aan moed. En wat krijg ik woensdag via mail? Een artikel via Mireille over moed verzamelen. Ik geloof erin en het heeft me gesterkt. Ben altijd nog van plan naar Apeldoorn te gaan. Tot nu toe nog niet van gekomen maar de MIR-Methode is voor mij een ‘way of life’. Txs Mireille

 4. Hoi Marielle,
  ik heb deze week er 4 weken MIR-Methode opzitten.
  Ik heb er veel baat bij gehad.
  Wanneer kan ik het weer 4 weken doen?

 5. je kent mij, ondernemen en durven heb ik altijd gedaan. Nu ben ik ook in de politiek gestapt. ben lid geworden van de Belgische Groene partij en ga nu ook op de gemeentelijk lijst staan. Ondertussen toch ook nog zelfstandig bezig en lid van de straatdansers.
  Dank voor de ondersteuning met en door de MIR-Methode. Ik doe ze ook nog dagelijks, vaak eenmaal in ‘t Nederlands, eenmaal in ‘t Engels omdat ik tweetalig ben. Daar voel ik mij het beste bij.
  GRTS Diana

 6. Lieve Mireille, wat een mooi artikel en wat een cadeau die songtekst. Vanmorgen heb ik een stuk geschreven aan jongeren, over de moed om trouw te zijn aan jezelf. Aanleiding was dat alledrie mijn jongens gisteren vroegen waarom mensen het vaak zo lastig vinden om moedig te zijn. Het artikel gaat over jezelf durven zijn en jouw boodschap aan de wereld te vertellen, schrijven, fotograferen….welke expressie vorm ook bij je past. Realiseerde me tijdens het schrijven dat jonge mensen niet meer over romantische liefdes zingen. Maar over hun plek in de wereld, over de behoefte om gezien en gehoord te worden. Zojuist open ik mijn laptop om een songtekst hierover te zoeken, komt deze zomaar via jouw mail binnen! DANK!

 7. Lieve Mireille,
  Dit is niet direct een reactie op dit artikel. Wel was ik telkens van plan je eens iets te vertellen!

  Ik doe al ruim 3 jaren mee met de MIR-Methode, echter ik woon een beetje ver weg, op Curaçao! Helaas kan ik dus niet meedoen aan workshops.

  Mijn achtergrond is psycho-pedagogie, en ik werk ook uitgebreid vanuit de kinesiologie. Dus was ik van begin af aan reuze enthousiast met de MIR-Methode!

  Het grappige, wat ik met jou wil delen gaat over mijn moeder. Met haar ben ik dus 3 jaren geleden begonnen. Zij was meteen reuze enthousiast. En na de eerste keer aaien, draaide ze haar hand om en zei:”Nu de binnenkant” en zo is het gegaan, tot nu toe. Mijn moeder is inmiddels 100+ en geniet dagelijks van het “mirren”, jaja … er wordt geen dag over geslagen!!! Zij is ook gezegend met een uitstekende gezondheid.

  Ik hoop mettertijd,als ik weer eens in Nederland ben, mee te doen aan iets MIRrigs!!

  Hartelijk dank voor al wat je ons biedt en al jouw inspirerende teksten!!!

  Hartelijke groet … Vrede en alle goeds !!!
  maria (Curaçao)

  • Beste Maria,
   Wat heerlijk om te lezen! Doe je je moeder de groetjes van mij? En ik ga de komende maanden meer webinars geven. Kun je toch meedoen!
   Groetjes, Mireille

 8. Hallo Mireille,
  Is het mogelijk voor je om de artikelen 100-200 te bundelen en ze te laten downloaden vanaf de website door be the mirror leden. Ik heb de andere 100 ook gedownload en kan ze toch lezen als ik geen internet tot mijn beschikking heb, tijdens mijn vakantie bv.
  Verder complimenten, ga zo door, dan blijf ik je lekker volgen.
  Vriendelijke groet, Carolien

  • Beste Carolien,
   Ja, het is wel een goed idee, maar… het vergt enorm veel tijd om alle artikelen goed gelayout bij elkaar te krijgen. We zetten het op de wensenlijst…
   Groetjes! Mireille

 9. Heb een berichtje geplaatst stond er eerst wel later was het weg..?..en helemaal geen reactie,
  Misschien verwarrend door naam….zag dat ik aan aangemeld was als Cobu maar eigenlijk heet ik Coby. misschien daarom niet geplaatst… .Heb gebroken arm dus typ. Moeilijk…Misschien komt nog reactie .Hoop ik….

  Groetjes Coby (alias Cobu)

  • Hai Coby,
   Ik had je bericht nog niet gelezen. Ze worden pas geplaatst als ik ze gelezen heb en dat is soms niet dezelfde dag…
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 10. Hallo Mireille

  Helaas zit ik een heel moeilijke periode,!
  Heb een gebroken rechter arm ben waarschijnlijk duizelig geworden en gevallen,
  Vorige week weer gevallen op mijn hoofd zag weer alles draaien,
  Nu heel blauw gezicht met lip hechtingen en wenkbrauw geplakt,
  Zie er byzonder uit hi,!! Lichte hersenschudding waardorvik rustig aan moetdoen!
  Mijn partner miet me veel helpen wat wel frustratie geeft,
  Operen arm geen optie ben te oud en heb hart klachten..Dus landurig voor genezing …
  Dus wat moed heb ik wel nodig hiervoor…doe over mijn arm de MIR-Methode in de hoop dat het helpt, kan dat ?

  Mijn motto is Gewoon Doorgaan!!!
  Maar valt niet mee….

  Groetjes Coby

  • Beste Coby,
   Nou, veel sterkte en vooral rust nemen! En de hulp van je partner accepteren… Ja, je kunt de MIR-Methode gewoon op je arm doen, maar dan wel op een plekje waar geen gips zit, dus huid op huid.
   Veel sterkte en kalmpjes aan!
   Groetjes, Mireille

   • Mireille..

    Lief je reactie ik doe Mir methode dus op arm..!!
    Arm zit niet in gips want de breuk zit bij de kop arm..te hoog voor te gipsen..
    Wel des te pijnlijker helaas..Heb een sling waar arm in moet..gelukkig
    soms even eruit en arm op schoot..
    Er is niet zo lang geleden een foto arm gemaakt,Gelukkig komt er een heel klein beetje kraakbeen alleen geen mooie.breuk maar eind van de maand weer foto,en nu verder
    rustig afwachten.Hoop met MIR-Methode op minder pijn en moed om alles te doorstaan!
    Gewoon Doorgaan dus met idd hulp partner..die het ook moeilijk heeft nu!
    Lieve groetjes Coby..

 11. Lieve Mireille,

  Als er iets is wat ik iedere dag weer moet doen is het moed verzamelen om de dag door te komen. Vorig jaar, de zaterdag voor Kerst is mijn man toch onverwacht overleden. Voor een onderzoek naar het ziekenhuis, dachten ‘s middags weer thuis te zijn. En dan moet je alleen verder. Nooit geweten en dat is maar goed ook, dat het zo zwaar is om na 47 jaar alleen verder te moeten.
  Ik heb heel weinig familie maar wel goede buren en wat lieve mensen die me steunen. Maar je moet het alleen doen. Niemand kan het verdriet van je wegnemen. Ik heb goede en slechte dagen. Gisteren was een moeilijke dag en dus weer moed verzamelen.
  Jouw mail kwam dus als geroepen. En zo komen er soms meer dingen zo maar op mijn pad. Ik doe al een paar jaar de MIR en het heeft mij wel geholpen. De laatste tijd heb ik het een beetje laten versloffen. Ik ga weer beginnen.
  Lieve groet, Corrie

  • Lieve Corrie,
   Ik hoor je rouw. Ik hoor je eenzaamheid. Ik voel je dapperheid. Dit gedichtje schoot me te binnen.

   Ik zal je niet redden want je bent niet machteloos.
   Ik zal je niet herstellen want je bent niet gebroken. Ik zal je niet helen.
   Want ik zie je, in je volledigheid. Ik zal naast je lopen door de duisternis terwijl je je Licht herinnert.
   ~ a Medicine Woman’s Prayer
   Met zachte liefde en een warme omhelzing, Cinthia

 12. Sinds ik de MIR methode gebruik is mijn missie duidelijk geworden.Heb het roer omgegooid, ben een andere weg ingeslagen, heb geweldige mensen ontmoet die me daar in steunen. Ik ben volop in ontwikkeling, cursussen aan het volgen, en het mooie is dat ik de MIR methode hierbij kan uitdragen!

 13. Ik heb gisteren voor het eerst niet voldaan aan een verzoek van mijn werkgeefster. Ik ben er dwars tegenin gegaan en hield aan mijn eigen standpunt vast. Voelde zo moedig!!

 14. Ha lieve Mireille,

  Even een persoonlijk berichtje.
  Je bent een kei!
  Zo mooi hoe je steeds weer onderwerpen aansnijdt en mensen op weg helpt.
  Al die onderzoeken die jij doet, men heeft geen flauw idee hoeveel tijd dat allemaal kost.Klasse! Heel veel dank voor alles wat je voor de mensheid bewerkstelligt.
  Ik merk steeds weer een bevestiging van hetgeen jij naar voren brengt en wat ik al ontwikkel heb.Ik voel me zeer dankbaar voor alle zegeningen die ik mocht en mag ontvangen.
  Ik voel me bevoorrecht.

  Heel veel kracht, Licht en liefde voor jou en je team.
  Big Hug,
  Hetty

 15. Moed verzamelen…een kat gaat voordat hij springt eerst heel stil zitten …dan veert hij wat naar achteren en springt !Als wij rustig stilzijn , voelen wat we willen en dan hup… doen! Wat een overwinning is dat, en het universum zal glimlachen en zegt : hoera ,weer zo’n dappere,moedige en vrije vogel!!!Zoiets kan NOOIT mislukken.Het smaakt vast naar meer.(ik weet het uit eigen ervaring.)

 16. Mireille , waar je nu over schrijft dat heb ik meegemaakt. Bij de laatste olympische spelen stond de tv aan. Ik hoorde allemaal enthousiaste mensen en gejuich. Zelf zat ik al een paar jaar, ècht al een paar jaar, tegen mijn naaimachine aan te hikken. De laatste was kapotgegaan, en de nieuwe daar kon ik niet mee omspringen en vroeger had ik weliswaar veel genaaid op een machine van mijn moeder maar daar was veel geduld voor nodig want die liep steeds vast…Het was een berg geworden. Mààr hij stond wel op tafel. Door al dat gejuich kwam bij mij de gedachte om naar de machine te lopen en er gewoon mee aan de slag te gaan.
  En dat is gelukt. Dat enthousiasme was zo aanstekelijk!

 17. Hoi Mireille,

  Ik hoorde gisteren toevallig over de fanclubs van Willem de Ridder, die zijn er in heel Nederland. Een groep mensen waarmee je bijeenkomt die je aanmoedigen om stappen te zetten om je doelen te gaan bereiken. Er is ook een boek. Ik heb er zelf ook pas net voor het eerst naar gekeken. Voor mensen die interesse hebben om meer te weten/te lezen http://www.fanclubs.nu

 18. Lieve Mireille,
  Wat een fijn artikel. Ik doe al jaren de MIR-Methode en heb ook een Mir op Maat. Als antwoord op jouw vraag: ik weet niet zeker of ik er moediger door ben geworden.

  Wel ben ik heel moedig en moedig geweest afgelopen maanden. De manier om uit en pittige tijd te komen, was en is door letterlijk in beweging te komen.

  Mijn motto: Start before you are ready! Deze stond op een gedichtje wat mijn danslerares voordroeg! (Aanrader ook voor de Utrechters: hele bijzondere vrouw en dansmeditatie bij Nelien van Doorn).

  Hartelijke groet Miriam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.