Home » Artikelen » 108. De kracht van de groep

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

108. De kracht van de groep — 43 reacties

 1. Beste Mireille

  Het opnieuw de krant durven open slaan bracht me dit weekend ook weer bij een kersvers project dat ook komt van universitairen in België.
  Met hun kersverse vzw Carbon+Alt+Delete hebben ze een initiatief opgezet waarbij burgers wel degelijk bedrijven mee onder druk kunnen zetten om hun CO2 uitstoot te doen dalen. Kort samengevat moeten bedrijven certificaten aankopen om CO2 te mogen uitstoten. De kostprijs van certificaten is laag, en het aantal certificaten te hoog. Opzet is dat particulieren certificaten inkopen en vernietigen, zodat er voor bedrijven niet veel over blijven. Daardoor wordt het aantal beschikbare certificaten lager en de kostprijs voor bedrijven duurder, waardoor ze hun beleid aangaande productie van CO2 wel moeten aanpassen.
  Meer info is te vinden op deze site.
  https://carbonaltdelete.eu/nl/

  ook dit wilde ik even delen.

  Vriendelijke groeten

  Patricia

  • Hai Patricia,
   Wat een heerlijk krachtig idee, en zo simpel! Yeah!
   Dankjewel voor het doorgeven!
   Groetjes, Mireille

 2. Hoi Mireille. Voor mij ben jij ook een voorbeeld. Positief en inspirerend. Vandaar dat ik jouw projecten steun. Krijg er veel voor terug door je berichten en video’s.
  Gelukkig zijn er heel veel mensen die geweldige dingen doen.

 3. Dankjewel Mireille voor deze weer heel inspirerende nieuwsbrief.
  Ik doneeer bloed een paar keer per jaar.
  Misschien wel een ander thema, maar met een beetje moed, iets van je tijd en een beetje bloed red je levens.
  Ik zag laatst een monument geplaatst als dank aan donateurs en voelde: Hé, dat staat er ook voor mij.
  Vaak probeer ik mensen op te warmen om te doneren, maar meestal hebben ze de smoes: bang voor naalden, pijn enzovoorts.
  Mensen: gewoon proberen!! Ons bloed wordt weer aangemaakt en anderen hebben het nodig om in leven te blijven.
  Hartelijke groet, Wilma

 4. Beste Mireille,

  Graag zou ik het Tapovan project onder de aandacht willen brengen.

  Tapovan is een initiatief van Vasudeva. Tijdens zijn retreat in Nederland in juni 2014 heeft Sri Vasudeva zijn plannen voor verschillende Tapovan centra in de wereld uit de doeken gedaan. Hij ziet deze centra als de plekken waar zijn visie krachtig neergezet kan worden en ook in de toekomst voort kan leven. De Tapovan centra zijn voorbeelden van hoe we op een nieuwe en harmonieuze manier met elkaar en de natuur om kunnen gaan, anders naar gezondheid kunnen kijken, anders naar onderwijs kunnen kijken en anders met sterven kunnen omgaan.

  http://www.bluestarholland.nl/tapovan-nederland

  Groetjes,
  Debbie

 5. hallo
  Ik vind het prachtig om je stukje te lezen, Mireille…vooral omdat ik laatst zelf iets tegenkwam via een docu op tv wat mij en intussen al menig ander heeft geinspireerd.
  Het was een docu met het boeddhisme als grondslag maar het was een heel universeel gegeven waar het om draaide. NAASTENLIEFDE,DELEN en POSITIVITEIT.
  Als je de docu zou willen zien dan kun je hem vinden onder uitzending gemist op NPO2 “Tzu-chi : compassie in actie”
  De kern is heel simpel maar zo doeltreffend en voor nagenoeg iedereen haalbaar. Je spaart 50 cent per dag (of een muntje)voor een goed doel. Het levert het volgende op :
  * Je doet daadwerkelijk iets positiefs, iedere dag weer..het maakt je blij dat je echt actie onderneemt, met dat gevoel start ik elke dag.
  * 50 cent (of een muntje van 10 of 20 ct) voel je niet tot nauwelijks in je beurs (15 euro op het eind van de maand wel !!)
  * Op het eind van de maand heb je een leuk bedrag om aan een goed doel te schenken… bijvoorbeeld één van jouw aangereikte opties

 6. Hallo Mireille,

  Dank voor alles wat je doet!

  Stop Monsanto!!!
  Het is te gek voor woorden dat deze Amerikaanse gigant genetisch gemanipuleerde zaden op de markt brengt alsook bestrijdingsmiddelen zoals Round Up die de aarde en de mensen kapot maken. Stop Monsanto! Zelfs in Nederland heeft dit bedrijf vestigingen, de regering alsook de media zijn doodstil! Hoe zou dit komen???? Misschien te veel geld en macht in het spel.

  Hopelijk worden de mensen wakker!

  • Een bedrijf dat DDT, Agent-Orange en Roundup bedenkt en nog steeds bestaat, moet steun van hoger op krijgen.

 7. Lieve Mireile,,
  Ik wil hier nog aan toevoegen dat ik dagelijks positief nieuws krijg van “the Optimist” het vroegere Ode.
  Zeer de moeite waard,
  Hartelijke groet,
  Wilma Meijer

  • Beste Wilma,
   Ja, dat is ook zo, dat is een fantastisch blad! Ik hoop dat ze er ooit een artikel over de MIR-Methode in willen zetten.
   Groetjes, Mireille

 8. Omdat er (inmiddels zo’n 6 jaar geleden) een doel werd gezocht voor de opbrengst van onze jaarlijkse lentebazar op school, kwam ik na wat zoeken terecht bij Ein Bustan. Het is een Vrije Schoolproject in Israël waar zowel Arabische als Joodse kinderen welkom zijn. Het lukt daardoor om de bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen. Inmiddels ben ik er achter dat er meer van deze scholen zijn. We hebben niet zoveel middelen, maar elk jaar steun ik die vrije school door iets voor ze te organiseren dat een beetje geld opbrengt. ein-bustan.org

  • Beste Hans,
   Oh kijk, daar word ik toch ZO blij van! Wat een geweldig initiatief! Daaraan zie je gewoon weer dat de gewone mens helemaal geen oorlog en verdeeldheid wil. Heerlijk idee dat deze kinderen met andere beelden in hun hoofd opgroeien!
   Dankjewel voor het toevoegen!
   Groetjes, Mireille

 9. Dag Mirielle,

  Je noemde Norma Miedema al als voorleef-leider. Ik wil een andere Fries noemen: Bert Hollander met zijn koeienopvang. Ik kocht enkele weken geleden een oud exemplaar van Onkruid in de kringloopwinkel en vond daar een artikel over hem. Ik ben dit werk gelijk gaan steunen: http://www.koeienrusthuis.nl/ Hoort zeker aan je lijst te worden toegevoegd!
  Groetjes,
  Corrie.

  • Beste Corrie,
   Nou, die Friezen doen het goed! Dankjewel dat je Bert Hollander noemt. Wat een heerlijk idee dat koeien bij hem en Rien van den Bergh nog rustig verder kunnen leven! Zij zullen ongetwijfeld ook veel steun nodig hebben. Dankjewel dat je hen noemde!
   Groetjes, Mireille

 10. dank en nogmaals dank Mireille ,dikke knuffel.
  Ookik wil graag iemand voorstellen,nl:abraham hicks,gewoon intikken en luisteren.wonderen bestaan!.

  • Beste Leny,
   Ja, ik ken hun werk en vind het ontzettend interessant! Dankjewel voor de toevoeging!
   Groetjes, Mireille

 11. Hallo Mireille,

  Altijd fijn en hoopgevend om jouw artikelen te lezen. Ik maak al bijna 2 jaar dankbaar gebruik van de MIR-Methode, heb je boeken gelezen en al heel wat mensen aangeraden om de MIR-Methode uit te proberen. Ook ik hoor en zie dat mensen vaak erg moedeloos en bezorgd zijn om wat er gaande is wereldwijd. De ellendige berichten komen continu keihard binnen via de media en dan is het moeilijk om te blijven geloven in een vreedzame wereld op korte termijn, Maar ik ben het volledig met je eens dat de enige weg is: liefde en respect genereren voor jezelf, je naasten, je omgeving en de aarde. En inderdaad kleine gebaren kunnen een groots effect hebben. En heel veel kleine positieve gebaren kunnen alles op een hoger plan tillen.
  Daarom steun ik Henk Fransen ook met zijn crowdfund-actie. Want hij is in staat om een brug te slaan tussen complementaire en reguliere geneeswijzen. En dat is hard nodig. Maar heeft daarbij veel support nodig want kan het niet alleen. Ook Avaaz, Amnesty en meer kunnen op mijn support rekenen.
  Heel veel succes met je goede werk. Je steekt elke week weer heel veel mensen een hart onder de riem met jouw enthousiaste en treffende zienswijze! Dankjewel,

  Lieve groet, Leontine

 12. Mireille, wat ben jij puur en echt. Een verademing in een wereld die vooral gedomineerd lijkt te worden door hebzucht en macht. Waar veel ongelijkheid heerst. Dank je wel voor je reminders en inspiratie! Inderdaad uit de machteloosheid en in de verbinding, dat is de weg!

 13. Lieve Mireille,

  Misschien is het systeem al lang bekend: Broodfonds.
  Het is een arbeidsongeschiktsheidsvoorziening voor zelfstandigen.
  In plaats van dat je veel geld kwijt bent aan een verzekeringsmaatschappij die je geld verkwist, blijft het geld dat je spaart van jou en gaat het naar een mede-lid van je vereniging als die ziek is. Je bent elkaars vangnet.
  Zie de site broodfonds.nl

  liefs, Han

  • Beste Han,
   Dankjewel voor je aanvulling! Ja, dat is waar, daar wilden wij ons ook nog bij gaan aansluiten. Het is echt een super goed idee en ik ben er ontzettend blij mee!
   Groetjes, Mireille

 14. Beste Mireille, ken jij de mimakkes-methode al en de mensen die via de mimakkes-methode werken?
  Ik zou willen dat deze mensen en de mimakkes-methode geld en aandacht zouden krijgen om nog meer mensen te bereiken!

  Hartelijke groeten,
  Ellen

  • Beste Ellen,
   Nee, ik kende de MiMakkus-methode nog niet. Ik vond er een mooie documentaire over en ben onder de indruk. Ik ga het toevoegen op de website, dankjewel! Het is een methode, waarbij mensen opgeleid worden tot een bijzonder soort clown om via de clownerie contact te krijgen met dementerende mensen. Indrukwekkend werk, hoor!
   https://www.youtube.com/watch?v=T4_kQMprsqA
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 15. Beste Mireille,

  Je vroeg om meer projecten die tot grote hulp voor mensen kunnen zijn. Ik zou graag het volgende onder de aandacht willen brengen.

  Veel ouders vragen zich af wat ze kunnen doen zodat hun kinderen op school beter kunnen functioneren. Ik heb me jarenlang verdiept in het ontwikkelen van leervermogen bij kinderen en ik ben tot de conclusie gekomen dat het dagelijkse leven ongelooflijk veel ontwikkelingskansen, ook voor het leervermogen, biedt. Als je ze herkent en benut dan kun je zelf heel veel voor de ontwikkeling van (je) kinderen betekenen.

  Ik heb een online cursus ontwikkeld waardoor ouders (en professionals) kunnen leren hoe ze vooral het leervermogen van (hun) kinderen gemakkelijk kunnen helpen ontwikkelen. Geen ingewikkelde therapieën of oefeningen maar gewoon in het leven van alledag. In het dagelijkse leven kunnen kinderen veel vaardigheden, die voor het leren op school heel belangrijk zijn, leren zodat ze die in het veel abstractere leren (alleen in hun hoofd) toe kunnen passen.

  Kijk voor meer informatie op http://www.beterlerendoorspelen.nl of mail naar info@beterlerendoorspelen.nl Wij helpen mensen met vragen graag!

  Hartelijke groeten,

  Thea Looijmans

  • Beste Thea,
   Dankjewel voor je aanvulling! Ik zal er eens naar gaan kijken, want ik word er wel nieuwsgierig naar!
   Veel geluk en dankjewel voor al het werk dat je hierin hebt gestoken!
   Mireille

 16. Beste Mireille,
  Als voorleef leider wil ik jou toch even aanhalen. Ongewoon bijna tegendraads, alternatief en gratis en zo eenvoudig. Je hebt de moed gehad het te openbaren en letterlijk het de wijde wereld ingegooid. Je stak je nek uit en verkondigde je geloof. Plus je houdt niet op, want je trekt vele andere goede doelen/mensen in het daglicht. Dus zeker ook de MIR-Methode op je lijstje zetten.
  Groetjes Diana BF.

  • Beste Diana,
   Dankjewel voor je lieve woorden! Ja, ik vond het destijds niet meer dan normaal dan dat ik het met de wereld zou delen. Dat er zoveel werk achteraan zou komen, had ik niet verwacht. Maar het is beslist de moeite waard! En ja, als ik kan, wil ik graag anderen naar voren duwen.
   Groetjes, Mireille

 17. Dank voor je inspiratie, Mireille. De Vreedzame school is voor mij een voorleef-programma voor alle kinderen en hun ouders en hun leerkrachten in scholen. Het programma gaat uit van vreedzame communicatie en leert kinderen en volwassenen democratisch burgerschap te leven. Het programma zorgt ervoor dat kinderen zoveel mogelijk met volwassenen te maken krijgen die dezelfde – vreedzame, respectvolle – taal spreken als voorbeeld. Dus zowel op school, als in het zwembad, de bieb, de sportclub als thuis. Zo zijn er al vreedzame wijken ontstaan in Utrecht en Amsterdam bv. Waar ik kan draag ik dit gedachtegoed uit. De wereld zal erdoor veranderen!

  • Beste Thea,
   Wat een mooie aanvulling, dankjewel! Ik zal eens kijken naar de vreedzame school. Dat spreekt me erg aan. En wat fantastisch dat er al vreedzame wijken zijn ontstaan! Goede voorbeelden!
   Dankjewel voor jouw bijdrage daaraan!
   Groetjes, Mireille

 18. Wat een herkenbaar verhaal! Dit artikel helpt me zeker om door te gaan met een kleine bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld. Ik onderteken al allerlei petities tegen onrecht en machtsmisbruik (via Avaaz.org en SumofUs.org) . Het lijken er steeds meer te worden en inderdaad krijg ik vaak een machteloos en verdrietig gevoel van alle ellende die er bestaat.

  Ook over de milieuproblemen maak ik mij zorgen. Maar je alleen maar boos of verdrietig voelen erover helpt niet. Onlangs ben ik mee gaan doen met een mooi initiatief van de Plastic Soup Foundation: het meehelpen in kaart brengen van alle afval die op straat ligt, zie Trashhunters.org

  Dank voor het laten inzien dat het wel degelijk helpt dat ik iets doe, hoe klein het ook is 🙂

  • Beste Yvonne,
   Ja, zo is dat, elke actie, hoe klein ook, telt! Ik ben pas geleden ook begonnen met elke dag iets van de straat op te rapen. En soms moet ik me ertoe zetten, maar doe ik het, dan geeft me dat toch een goed gevoel. Doen we het met veel mensen, dan brengen we werkelijk veranderingen teweeg. Ik kende de trashhunters nog niet. Daar ga ik naar kijken, want daar voel ik me ook toe aangetrokken. En oh ja, avaaz.org was ik helemaal vergeten. Die andere someofus kende ik ook nog niet. Ik ga ze bekijken en toevoegen aan de projectenpagina. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 19. Het klopt wat je omschrijft .,. Velen zijn moedeloos echter net nu is het tijd om samen te werken en elkaar te steunen. We zitten in een enorme transformatie/overgang, we kunnen het “The Earth Shift” noemen en mensen zitten nog zo intens in de oude patronen van bv. Onrechtvaardigheid … Corruptie .. Etc, etc … Mensen zijn van de ene kant moe/moedeloos en voelen zich machteloos/energieloos van al deze veranderingen en van de andere kant willen mensen veranderingen. Niks is “hopeloos” en met voldoende inzet is net nu de tijd perfect om samen te werken. Oude systemen worden afgebroken, vandaar mensen zich gebroken voelen echter nu zou men moeten opbouwen …. Ik zeg maar zo ” Maak nooit misbruik van mensen echter maak gebruik van het misbruik” … Stel, iemand komt in een situatie terecht omtrent corruptie. Dan is het de les van de gedupeerde om de waarheid aan het licht te brengen. Hier is moed en wilskracht voor nodig echter alleen zo brengt men verandering in situaties die niet goed zijn … Ik hoop dat we met zijn allen bereid zijn om verandering aan te brengen .,,. The Time Is NOW ……Een Groet van Moed .. Marion …

  • Beste Marion,
   Dankjewel voor de groet van moed. Die kunnen we met z’n allen goed gebruiken. Ik schreef er al eens een artikel over, over Waarheidsbrengers en hoe moeilijk die rol vaak is: 92. Ben jij een waarheidsbrenger? In de hoop dat vele waarheidsbrengers en klokkenluiders steeds meer moed krijgen om misbruik of onrecht te melden. Dankjewel voor je aanvullingen, Marion!
   Groetjes, Mireille

 20. O wat een heerlijk WAKKERSCHUDDENDE nieuwsbrief weer! Ben al jaren fan van Henk Fransen, heb pas een stukje weiland gekocht na de brand bij Norma’s Universum… en ben nu BLIJ dat ik nauwelijks pensioen heb opgebouwd.
  Want ik heb dus ook niet bijgedragen aan de wapenhandel!

  Way to go Mireille: er slapen nog te veel mensen!

  • Beste Denise,
   Ha ha haaaaaaaaaa, ik moest hardop lachen om jouw blije reden dat je weinig pensioen hebt opgebouwd! Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde en daar was ik me nog niet bewust van. Goeie! En je bent goed bezig, zo te lezen. Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 21. ik heb ALTIJD een goede gedachten naar ALLES en IEDEREEN “DAT “brengt jezelf en je omgeving heeel veel goeds .
  OOk probeer ik hier iedereen in mee te nemen en door te gaan in de goede richting “leider “?!

  • Beste Ansje,
   Dan leef je het voorbeeld, volgens mij! Heerlijk! Mensen zullen blij zijn met jou in hun omgeving.
   Groetjes! Mireille

 22. Beste Mireille,

  Hoe gaaf vind ik deze mededeling van je!!

  Door elke positieve gedachten werken we aan onszelf en aan een harmonischere aarde!!! Hierdoor komen we steeds meer in verbinding met de universele bibliotheek waardoor we steeds wijzer zullen leven met onszelf en met elkaar!!!
  Hartelijk dank!!!

  Warme groet,
  Bloem

 23. Beste Mireille,

  Dank voor al jouw dagelijkse inspanning, die ook mij iedere keer weer aan het denken zet. Wat mooi dat je op je foto een ‘wereld-trui’ aan hebt, met groen en blauw van bomen en water!
  Ik ben onder de indruk van je wereldverbeteraars lijst, en wil hieraan graag deze toevoegen. De site is niet van mij, maar verdient denk ik wel een vermelding in alle negativiteit van alle dag:
  http://www.blijnieuws.nl
  Veel succes met alle acties, ik hoop er einde van het jaar ook een actieve bijdrage aan te kunnen leveren!

  • Beste Astrid,
   Dankjewel voor je aanvulling! Ik ga ze toevoegen aan de lijst. Leuk! En ja, elkaar aan het denken zetten, is een van de mogelijkheden die we hebben.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.