Home » Artikelen » Het belang van stap 9. ‘Missie verduidelijken’

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Het belang van stap 9. ‘Missie verduidelijken’ — 58 reacties

 1. Sigrid haalde uit het individueel MIR consult ‘Missie verduidelijken over de hersenstam’. Wat wordt daar juist mee bedoeld?

 2. Hoi Mireille,

  Geweldig om je van het weekend ‘on stage’ te hebben gezien. Erg fijn om met behulp van je boek aan mijn missie te werken. Een feest van herkenning!

  Warme groet, Eleonora

  • Beste Eleonora,
   Ik ben super blij te horen dat het je zo inspireert! Hoera!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 3. Wat een blije, vreugdevolle inspiratie ben je hier. Doet zo een deugd.Dank je. ik wil graag je boek lezen, aanschaffen. Wil graag mijn potentieel leven en leren kennen.Leeftijd kan dan toch ook geen rol spelen niet? Ik ben 63.
  dabk je wel.

  • Beste Maria,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden. En ja, leeftijd speelt wel een rol. In de zin dat je veel levenswijsheid en ervaring hebt opgedaan. Daar zit meestal beslist een deel van je missie in. Dus ga ervoor!
   Groetjes, Mireille

 4. Bedankt dat ik zo de presentatie kan meebeleven. Tranen lopen over mijn wangen. Ik ga vandaag nog in je boek beginnen! Wat ben je toch een mooi mens!

 5. Super Mireille, ik heb je boek nog niet gelezen maar ik heb mijn missie als Lichtwerker onlangs ontdekt en heb de andere DNA inderdaad geactiveerd gekregen (channelen, helderziend/horend/voelend etc) maar omdat ik mijn missie nog niet kan leven, zijn de vermogens ook weer weggezakt. Wat je zeg klopt en ik ben blij dat er nu ook in Nederland iemand is die deze kennis/wijsheid en waarheid gaat verspreiden!! Laat het Ontwaken maar snel verspreiden!

 6. Lieve moedige Mireille,
  Met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen dit filmpje bekeken – opnieuw enorm geraakt….
  Dankjewel Mireille, voor je openheid en ‘vertaalslag’ door de voorbeelden en heldere taal!
  Dankjewel Remco, voor al je harde achtergrondwerk en de stille Kracht achter de MIR-Methode!!
  Van Hart tot Hart, Marja

 7. Lieve Mireille
  Na een lange periode kwam ik je kaartje tegen van de MIR-Methode en deze vervolgens weer opgepakt. De volgende dag zie ik een mailtje over stap 9, je filmpje is een bevestiging van wat ik te doen heb, de tweede in twee dagen, namelijk een boek schrijven over creatieve bewustwording. Eerder had ik een hele poos alleen stap 9 gedaan en bijzondere ontmoetingen en ingevingen waren het gevolg. Ik voel mij aangemoedigd! door jou enthousiasme en ik ben ook een (f)luisterster! Ik zie opeens de link met een hondenfluisteraar. Bedankt en gefeliciteerd met de geboorte van je boek! lieve groet Lia

  • Beste Lia,
   Hoera, wat een heerlijke inzichten heb je gekregen! En een fluisterster, wat een geweldig woord! Dat je maar heerlijk je boek mag schrijven en je aangemoedigd mag voelen door al die ontmoetingen en ingevingen!
   Veel plezier!
   Groetjes, Mireille

 8. Dag lieve Mireille,
  Een mooie hartelijke presentatie. De woorden dat we ons niet klein moeten maken maar geloven in ons zelf en vertrouwen in ons eigen kunnen zijn bij mij binnen gekomen. Ook tevreden zijn met hetgeen wat uit je handen komt en zeker niet perfect willen zijn.
  Ik heb wel moeite met jou geloof dat wij mensen met een opdracht naar de aarde gekomen zijn. Ja, wij gezonde westerlingen kunnen zo’n gedachten erop nahouden. Maar wat te denken van de geestelijke gehandicapten of de mensen die in Nepal door de aardbeving zijn omgekomen? Was dit hun missie? Ik ben natuurlijk heel blij dat ik hier een tijd ben. Nee ik geloof niet in een voor of na dit leven.
  Veel heb ik aan de MIR-Methode en ik dank je daarvoor.

  Lieve groeten, Nettie.

 9. Van harte proficiat met je nieuwe boek. Het was een mooie diavoorstelling en inderdaad veeel enthousiasme. Ga zeker je boek aanschaffen, allemaal zo herkenbaar.

  Warme knuffel,
  Marionne

 10. Genóten heb ik van je héérlijke enthousiasme, Mireille! Zo strálend als je daar op dat podium stond en getuigde van jóúw missie! Geweldig! Een levend voorbeeld voor ons, videokijkers/aanwezigen. Hartelijk dank!! Joke
  Zutphen, 16.07.2015.

 11. Wat een hartverlichter ben je en o zoveel meer. Ik ben zeer dankbaar dat je het licht aansteekt bij heel veel andere mensen. Je licht straalt door je boek heen. Het kan niet anders dat heel veel mensen hun eigen licht gaan herkennen door jouw durf om je kracht te laten zien. Het boek is mooi en zal het doorgeven aan anderen.
  Tot ziens Jacqueline

 12. zo’n stralende vrouw, spijtig dat u niet nr België komt
  ik heb het boek besteld en hoop er vlug in te lezen
  hopelijk kan ik er veel uithalen ,wat betreft mijn recente problemen
  liefs,Emmy

 13. Heb genoten van je video en je vertelt zo heerlijk enthousiasmerend. Ik ben een trouwe MIR-rer (al een paar jaar af en aan doe ik de methode) en heb al zoveel kleine klachten zien verdwijnen en ben me sterker gaan voelen! Mijn grootste klacht regelmatig zware migraine bij weersverandering a.g.v.jeugdwonden(whiplash en 2x hersenletsel en vacuümextractie bij mijn geboorte) is een wat zwaarder “geval” om aan te pakken en dat kost tijd, dat begrijp ik. Ik zal binnenkort een afspraak maken met een begeleider om te kijken welke stap bij mij (misschien) niet zo goed werkt. Je boek is even te duur voor mij, maar ik vertrouw erop dat het wel bij mij thuis op tafel komt. Ik bewonder je kracht en enthousiasme, je hebt een lieve man, dat moet een heerlijke steun in de rug zijn! Veel succes en een warme groet uit mijn hart.Ga nu lekker vakantie vieren!

 14. Hallo Mireille,
  Wat een geweldig inspirerende presentatie! Dank je wel dat je alles zo vanzelfsprekend deelt! Je enthousiaste, blije uitstraling en de liefde die je overbrengt, raakt mij. Ik zit “toevallig” net in een periode van een soort burn-out. Sinds half april zit ik thuis met oververmoeidheidsklachten. Een maand geleden ben ik begonnen met de MIR-Methode en heb ik je eerste boek aangeschaft. Vooral stap 9 voelde voor mij heel belangrijk… Twee weken later heb ik te horen gekregen dat mijn arbeidscontract vanaf half augustus niet verlengd zal worden. De beslissing om een ander pad te gaan volgen heb ik dus gelukkig niet zelf moeten nemen. Heel bijzonder… Nu het juiste pad nog vinden… Jouw boek zou een goede hulp daarbij kunnen zijn. Ik zal het zeker op mijn verlanglijstje zetten. Ik hoop dat mijn missie snel duidelijk wordt en dat ik dan eindelijk mijn hart kan en mag gaan volgen.
  Dank je wel voor wat je aan ons en aan de wereld geeft!
  Veel Liefde en Licht, Monique

 15. Hoi Mireille,
  Hartelijk bedankt voor je leerzame video, ben er heel blij mee,
  veel succes met alles wat je doet.
  Liefs, Agatha

  • Beste Mireille, ongeveer 8 maanden doe ik de MIR-Methode. Wat geweldig. Ik heb mij nog nooit zo goed gevoeld. Ik kom nu voor mijn mening uit. Laat weten als ik iets niet leuk vind. Ook nu ik een tekenbeet heb opgelopen en 3 weken een antibiotica kuur heb, steunt de MIR-Methode mij enorm. Natuurlijk wil ook het boek aanschaffen maar wij zij voor een paar maanden in Italië. Zodra ik thuis ben bestel ik het zeker. Ook wil ik je bedanken dat ik zo goed begeleid ben wat te doen na de tekenbeet. Geweldig, nogmaals dank.. Florence

   • Beste Florence,
    Je hebt zelfs je naam mee voor Italië! Wat fijn dat je je zo gesteund voelt tijdens het doen van de MIR-Methode! Dat het je maar goed mag blijven doen! Fijne vakantie!
    Groetjes, Mireille

 16. Lieve Mirelle.
  Je bent op het juiste moment in mijn leven gekomen. Wat ben ik blij en dankbaar dat jij zoveel invulling in mijn leven hebt gebracht! Allerlei studies gevolgd en ben nog lang niet klaar hiermee. Je manier van schrijven en die stralende persoon zitten ook in mijn huid. Het is overgekomen!
  Dank je wel hiervoor. Ik kan de hele wereld aan. Nieuwsgierig wie jouw ook gaat volgen. Lieve groetjes.

 17. Helaas, helaas, de video van ‘missie verduidelijken’ blijft op zwart en geeft een melding dat deze niet afgespeeld kan worden. Help!

  • Beste Irene,
   Is het inmiddels gelukt? Kijk anders even direct onder de video. Daar heeft Remco aanwijzingen gezet waarmee het misschien wel lukt.
   Veel kijkplezier!
   Mireille

 18. Heerlijke video om naar te luisteren!
  Ik ben al jaren met de MIR-methode bezig en ook al is er nog veel ‘werk’ te doen gaat het fantastisch goed met mij!
  Ik wil je ook nog een groot compliment geven voor de visuele vormgeving van de video: de prachtige kleuren van het boek ~ groen, blauw, turcoise ~ die perfect corresponderen met de kleuren van je truitje; daar is goed over nagedacht!
  Warme groetjes,
  Irene

 19. Hallo Mireille, ik ben zo blij met je nieuwe boek! Dank je wel!
  Ik zou het aan veel mensen die ik ken cadeau willen doen!
  Het ziet er prachtig uit en het komt voor mij op het juiste moment!
  Dank je wel voor het mee mogen delen van een stuk presentatie van je boek op de video! Alsof ik er bijna bij was!
  lieve groeten, Ellen

 20. Beste mireille

  Ik heb je video bekeken .een dikke proficiat
  Ik heb 20 min kippenvel gehad . Ik denk dat ik
  Jou geluk ook voelde Super gewoon
  Ik zou graag het boek kopen .

  Patrick

 21. Ha Mireille,

  Dank, dank, dank voor je enthousiasme en geweldige uitleg!
  Wij zijn inderdaad Al-Eén. Alles is er Al we hoeven dit alleen maar te realiseren. Mooi uitgelegd echt super! Geef deze site dolgraag door aan derden!

  Lieve groet, annette

 22. hoi Mireille,Gefeliciteerd met ons boek.
  Nog dit:het zou heerlijk zijn als je aan het eind van je toespraak zegt:Fijn dat jullie er ZIJN,inplaats van fijn dat jullie er waren!
  In blijschap,leny.

 23. Hoi Mireille,

  Bedankt aan jou en je team!!
  Je boek is gisteren bij me aangekomen!!

  Het is wel eens leuk en goed om nu via jouw mails te beseffen hoe spannend en hoeveel werk het is om een boek te maken en zelf uit te geven!
  Dat heb ik niet zo in de gaten als ik een boek in de boekhandel koop.
  Gefeliciteerd hoor!!!

  Het thema van je boek past fantastisch bij m’n huidige leven. Ik ga er vast veel aan hebben. Bedankt daarvoor!!

  Vriendelijke groeten,

  Dianne

 24. Alleen al naar je video te kijken gaat het al stromen zoals je al zei. Veel liefdevol succes en bedankt voor het zetje.

  Warme groet Marjo

 25. Hallo Mireille,

  Prachtige video van je. Je bent een top mens. Missie verduidelijken….een geweldige stap. Wat mij betreft is er heel veel duidelijk geworden nadat ik met de MIR-Methode begon drie jaar terug. Heb daardoor veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ineens wist ik dat wat ik deed, niet verkeerd was maar juist een resultaat van mijn hart volgen en goed was. Mijn missie werd verduidelijkt. En ik sta veel steviger in mijn schoenen en durf te zeggen wat ik er van vind.
  Ik ga lekker door met jouw geweldige MIR-Methode en blijf op die manier gezond!
  Ik vind je nieuwe haar trouwens ook heel leuk staan, Mireille!
  Groetjes van Lucienne uit Engeland

 26. Hallo Mireille. Gisteren kwam ik thuis uit mijn werk en zag dat jou boek was binnen gekomen. Het is avond en ben zo ver om lekker te gaan lezen. Eerst twijfelde ik nog of ik of ik zou beginnen met lezen ik ben namelijk al een eind op weg in een spannend boek en die ligt op me te wachten. Echter ik ben zeer benieuwd hoe jou boek er uit ziet. En zoals je ook al zei het ziet er prachtig uit. Voorzichtig begin ik te bladeren en begin dan toch te lezen op de eerste bladzijden. En dan verder en verder, totdat ik niet wil stoppen. Zoveel herkenning en zo leesbaar geschreven. En zo benieuwd naar het volgende hoofdstuk Ben al op bladzijde 77. Mireille vanuit mijn hart mijn gemeende complimenten, voor dit mooie boek waarbij je weer zoveel goeds en inzicht teweeg brengt bij mij en vele anderen. Wat ben ik blij dat er mensen zoals jij bestaan en dat ik kennis heb mogen maken met de MIR-Methode. Heel veel liefs Annemiek.

  • Beste Annemiek,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Heerlijk dat het zo herkenbaar is, hoera!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 27. Hoi. Ik heb het boek uitgelezen. Geweldig! Mijn complimenten. Nu alleen nog uitzoeken wat mijn missie is. Ik heb dat al heel mijn leven gehad. Vragen als is dit nu wat mij gelukkig maakt . Ben altijd een beetje zoekende. Maar een zoekende zal nooit vinden. …..

  • Juist door te zoeken kan je toch vinden,je moet alleen weten wat je zoekt Ik denk als je je daar van bewust bent,dat je zal vinden

 28. Hallo Mireille,
  Nooit gedacht dat ik nog eens zou reageren op iets op internet! Maar dit, deze video…dit inspirerende verhaal…deed mijn hart open gaan en kon ik huilen om dát wat ik zo herkende in mijzelf en in mijn leven. Dank je wel voor het plaatsen van deze video voor iedereen die wel is geïnteresseerd en niet er bij kan/kon zijn. Heel veel succes met je boek en alle andere mooie dingen die je nog neer zult zetten. Lieve groet van Marieke

 29. Fantastisch om je te zien stralen. Had er graag bij geweest maar kon de energie nu ook voelen. Mooi dat jij jou missie hebt opgepakt maakt t voor mij ook duidelijker en makkelijker. Heel veel succes verder. Liefs en warme groet, Nileen

 30. Lieve Mireille,

  Dank je voor het delen van deze ontroerende video. Ik ben benieuwd naar deel II van het boek!! En ik ben natuurlijk heeel nieuwsgierig naar je volgende project, de verfilming van je boek misschien?
  Nee zonder gekheid, je bent een inspiratie en altijd fijn om mee te resoneren.
  tot gauw wellicht in Apeldoorn.
  liefs,
  Petra

  • Beste Petra,
   Als het zou kunnen, zou ik het beslist doen! Ik ben me nu aan het bekwamen in video-editing en ik merk dat ik video’s wil maken om mensen van alles duidelijk te maken, dus wie weet!
   Groetjes! Mireille

 31. Lieve Mireille,
  Hou je goed vast want hier komt een stortvloed aan complimenten!!!!!
  Afgelopen zaterdag ( jeetje wat snel) lag jouw boek al op de deurmat. Wat een schitterend boek, alleen de buitenkant al! Ik ben nog maar net begonnen met lezen, maar ik vind het nu al geweldig! Je mag daar terecht trots op zijn. Ik heb zonet ook zitten genieten van de video, jij straalt aan alle kanten, heerlijk zoveel positiviteit.!
  Wat ik ook leuk leuk vind om te vertellen : toen ik 2 jaar geleden nog maar net van de MIR-Methode gehoord had en het enthousiast aan een vriendin vertelde, met de opmerking “Ik zou wel eens willen weten wat mijn missie is?”, was haar directe reactie: “maar Louise daar ben jij nu al mee bezig” Nou, dat was al een snelle bevestiging!
  Ik merk ook dat ik de laatste tijd veel meer voor mijn mening durf uit te komen en durf te praten in het openbaar, hetgeen ik vroeger echt nooit durfde.
  Ik ben nog steeds zeer dankbaar dat de MIR-Methode op mijn pad is gekomen. DANKJEWEL MIREILLE !!!!

 32. Hey Mireille,
  Wat me opvalt is hoe je je neus wrijft. De laatste tijd heb ik ook van die dagen dat het tipje van mijn neus kriebelt. Enige verklaring?
  Verder gefeliciteerd met de presentatie. Leuk en teder hoe jullie samen het boek voorhouden. Zonder veel woorden zie ik dat jij hem dankbaar bent voor zijn steun.
  Bedankt voor de toelichting weldra zullen we hem zelf kunnnen lezen.
  Diana

  • Beste Diana,
   Ja, in de ongeknipte versie van de presentatie bied ik het eerste boek ook aan mijn man aan. Ik vond het gezoen alleen niet zo gepast in deze video, hi hi hi! Ja, ik ben hem zeer dankbaar!
   De kriebels aan mijn neus, zijn momenten van ‘loslaten’. De dikke darmmeridiaan eindigt bij beide neusvleugels, vandaar. Het kan loslaten van mezelf zijn, of van de mensen in de zaal. Dat weet ik op zo’n moment niet. Maar maakt niet uit, los is los!
   Groetjes, Mireille

 33. Ik krijg de video niet binnen. En bij eerdere video’s of filmpjes krijg ik geen geluid. Ik zie Mireille wel spreken, maar hoor niets. Rara. Gemma

  • Hai Gemma,
   Kijk eens naar de aanwijzingen direct onder de video? Die heeft Remco net toegevoegd. Misschien helpt jou dat wel.
   Veel kijkplezier gewenst!
   Mireille

 34. Hoi Mireille,
  Er hangt een briefje op mijn keukenkastje waarop ik heb geschreven: ‘ Focus op je missie’. Elke keer als ik de 9 zinnen uitspreek voel ik blijdschap en enthousiasme bij nummer 9! En bij mijn klanten is het ook de essentie van mijn werk: van je passie naar je missie. Dan gaat alles stromen!!!!
  Dankjewel voor je inspiratie. André

 35. He Mireille , wat een heerlijkheid om naar jou stem te luisteren en te horen wat je allemaal te vertellen hebt !!!!
  En wat een prachtig boek heb je gemaakt ( moet hem nog lezen hoor )
  Maar via het filmpje weet ik dat het een geweldig boek is , waar veel herkenning in voort komt .
  Ik ga er van genieten en veel succes met alles wat je doet ❤️

 36. Gefeliciteerd, Mireille en dank je wel dat je dit prachtige boek hebt geschreven. Ik heb het gisteren ontvangen en kan niet wachten om het te lezen. Hartegroet, Marlene

 37. Goedemorgen Mireille,
  Afgelopen weekend heb ik je boek ontvangen.
  Ziet er geweldig mooi uit en is heel leesbaar.
  Kleine opmerking,,, het is een verslavend boek, kon niet stoppen met lezen.
  Dank je wel voor het schrijven.
  Fijne dag en lieve groetjes.

 38. Hoi Mireille,

  Wat heerlijk om naar jouw video te kijken! Het enthousiasme spat er vanaf! Het klopt wat je zegt: het eerste deel is wat taai. Ik herken de beperkende invloed van de omgeving. Je hebt me nu wel heel nieuwsgierig gemaakt naar het tweede deel. Met welke missie ben ik gekomen en kan ik zien welke missie de ander heeft? Ik ga snel verder lezen….

  Liefs, Anne Marie

  • Hai Anne Marie,
   Wat leuk! Ja, en op naar het tweede deel. Ik ben benieuwd waar je je in herkent!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.