Home » Artikelen » 110. Waarom je haren laten wassen bij de kapster?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

110. Waarom je haren laten wassen bij de kapster? — 67 reacties

 1. Mijn laatste 3 kappersbeurten heb ik mijn haar net nìet meer laten wassen omdat ik mijn haar niet meer met shampoo was. Ik ben nl sinds april vorig jaar een No Poo’er. Dwz geen shampoo meer maar enkel natuurlijke huis- en tuinmiddeltjes op mijn haar: ei, honing, thee, citroen, kleipoeder, lijnzaadgel, Aloë Vera… en ondertussen de Ayurvedische kruiden aan het testen (en positief bevonden).
  Wat een boeiende zoektocht!
  Maar bedankt voor de tip: ik zal eens wat vaker een hoofdmassage vragen (en geven) aan mijn man of zonen.

 2. 🙂 Hoofdmassage is heerlijk. Er is alleen 1 ding, wat ik geleerd heb van mijn Alexandertechniek-therapeute: voorzichtig zijn met de slapen aan weerszijden van het hoofd! Deze plekken staan in connectie met de amygdala en dat is een delicaat orgaantje. Ikzelf vond het altijd heel onprettig als de schoonheidsspecialiste daar ging masseren, veel te hard. Het kan alleen maar heel zachtjes en zelfs helemaal niet bij mensen die gevoelig zijn en veel spanning hebben. Aan de kapper vraag ik of ze de slapen wil overslaan. Je kan de amygdala ook positief beinvloeden via de slapen door ze zelf heel zachtjes aan te raken en voorzichtig rondjes te aaien. Goed voelen tot hoever je kan gaan. Volgens mijn therapeute voelt je anders weerstand, als het te heftig is, letterlijk weerstand daar op de huid.

 3. Hallo Mireille, leuk om te lezen wat het effect van het haar wassen bij de kapper is.Voor mij is dit een ware sensatie. Heerlijk achterover met mijn hoofd in de wasbak en even lekker wegdromen. Alles wordt voor je geregeld en hoe ! Ik laat het ook vaak tussendoor wassen. Natuurlijk zo uitgebreid mogelijk, Vaak nog met wat extra’s zoals een massage en een maskertje.Omdat ik erg lang haar heb is het ook wel handig om het te laten doen.
  Misschien is het een idee om eens wat leuke foto’s van deze sensatie op je altijd ontspannende website te plaatsen.

 4. Beste Mireille,
  Nu weet ik waarom ik liever mijn hoofd laat masseren dan haar knippen. Die tweede doe ik voor mooi maar masseren vind ik altijd heerlijk. Zelf je hoofd masseren is ook lekker. Ik was vier weken met MIR-Methode bezig. En ik heb hem als rustgevend ervaren. Het geeft een gevoel dat alles eigen plekje heeft gevonden.Maar ik ga nog door om oude emoties kwijt te rakken. Bedankt voor alle brieven. Ik lees ze graag en alles wat op je website staat. Eerder heb ik over kracht van de mind gelezen maar nu zelf ervaren. Ik wens je heel veel plezier met je werk .

  Lieve groet van Alicja

 5. Beste Mireille,
  Al lange tijd volg ik je MIR-Methode tips. Nu ben ik je boek aan het lezen welke ik mezelf kado heb gedaan na de scheiding.Morgen ga ik naar de kapper en vanwege de finan. dacht ik” maar even zelf wassen”. Nu ik je stukje las, toch maar niet.Toch maar even genieten morgen!!
  Dank!
  Je boek begin ik aan in mijn vakantie.Dank voor al wat je voortbrengt!!!

  • Beste Desiree,
   Wat leuk! Ik hoop dat het een heerlijke hoofdmassage voor je wordt! En een fijne vakantie gewenst.
   Groetjes, Mireille

 6. Ik gebruik tegenwoordig dagelijks – meestal voor het slapen gaan – de BOKOMA, een hoofdstimulator.
  Werkt ontspannend; verminderd depressie; werkt positief naar onze aura; bevordert haargroei ( maar is ook heerlijk zonder haar); tegen hoofdpijn en spanningen; maakt endorfine ( gelukshormoon ) vrij; is eenvoudig ook bij jezelf te doen ( maar ook heerlijk voor anderen)en is een goede entertainer, aldus de voordelen op de doos.
  Een aanrader voor wie niet zo vaak zijn haar wast, bijna nooit naar de kapper gaat of gewoon vaker aan ( zelf ) massage wil doen.
  groeten van Marjolijn uit Zutphen

  • Zelf gebruik ik ook een houten hoofdstimulator en ook wel de BOKOMA
   Als ochtendoefening masseer ik zelf met de handen de meridianen op het
   hoofd en nek.Ik laat mijn haar niet wassen bij de kapper omdat ik nogal dun haar heb en zij het meestal te heet wassen.
   Groetjes, Martiny

  • Ik ben erg benieuwd naar de BOKOMA, heb al gekeken Maar het is allemaal in het duits, weet je misschien of het hier in Nederland te koop is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.