Home » Artikelen » 55. Incontinentie, urineverlies, oorzaak en gevolg van onzekerheid

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

55. Incontinentie, urineverlies, oorzaak en gevolg van onzekerheid — 69 reacties

 1. ik heb er geen moeite mee dat ik inco ben geworden
  ik vind het ook nog eens heerlijk om een luier aan te hebben

 2. Al een hele tijd heb ik een poep en plas probleem. Ook bij mij is een lactose intolerantie vastgesteld. Gelukkig heb ik luierbroekjes via het ziekenfonds, anders kon ik nergens meer heen.
  Ik doe de MIR-Methode met het afvallen of zoals Mireille zo mooi zegt het stroomlijnen.
  De eerste webinar heb ik gevolgd en ik heb geen eetbuien, maar ik zeg wel als zinnetje voor de 9 stappen, vernederingen loslaten. Dat brengt heel wat emoties teweeg. Wat blijkt nu. Het gaat goed met mijn darmen en ook behoorlijk goed met urineverlies. En voor de yoghurt neem ik soja yoghurt. Zo zie je maar, een onverwacht succes. Ik zet gewoon door. Zelfs ’s morgens als ik met mijn hond wandel, ga ik eerst naar het toilet en dan krijg ik na het wandelen geen ongelukjes meer, zoals voorheen, dan moest ik me weer verschonen. Als ik wat lactose binnenkrijg, bijvoorbeeld in kaas of zo, dan gebeurt er nog niets. Een klein beetje lactose kan ik wel aan. Verder eet ik bijna veganistisch en heel vezelrijk, dus veel peulvruchten. Dat valt heel goed bij mij. En vooral ik eet heerlijk.

 3. Hallo Mireille, wat een reacties, fijn dat de MIR methode kan helpen. Wat ik nog niet gelezen heb in deze reeks van reacties is de houding, waarop wij op het toilet zitten, wat ik gelezen heb is dit niet een natuurlijke houding, wat is jouw idee? Zie uit naar je reactie. Groet, Dorina

  • Beste Dorina,
   Ja dat klopt. Eigenlijk zouden we in hurkzit moeten zitten. Je kunt dat nabootsen door een krukje onder je voeten te zetten terwijl je op de toiletpot zit. Wat dat betreft doen oosterse culturen het beter waar je gewoon hurkend zit tijdens het ontlasten.
   Groetjes, Mireille

 4. Ik heb ook urineverlies bij hoesten niezen en gewicht heffen. Maar mijn blaas zit altijd vol, ik drink tot 3 liter water en kruidenthee. Ik krijg geen aandrang om te plassen en loop dus over als ik te lang wacht. Ik doe echter aan meditatieve yoga/ Pilates met bekkenbodem training met ook aandacht voor chakra’s toevallig sinds ik aan het MIRren sinds een 3 maand. In een chakra stage over de eerste 3 leerde ik dat masseren op het 1ste met etherische olie van patchoelie helpt bij het versterken ervan. Ik merk dus dat ik bij het opstaan mijn plas kan ophouden tot aan het toilet. Mijn blaas zit soms zo vol dat mijn buik helemaal opbolde. Ik slaap ook beter door en hoef er praktisch niet meer uit maar drink amandelmelk voor de aanmaak van melatonine en neem ook Dormesean forte van Vogel. Bij niezen helpt het nog niet maar soms denk ik dat het dragen van bescherming je jezelf juist toelating geeft om niet te hoeven ophouden. Maar het blijft moeilijk. Dat ondervond ik indertijd bij mijn dochter toen ze bedplaste. Op kamp ging ik mee als begeleider en hoorde ik dat ze zei dat dat mocht van mij toen andere kinderen opmerkten dat zij nog luiers droeg in de 3 de kleuterklas.

 5. Er bestaat een middel voor ladies en man dit begint met een F….F….for ladies en
  F…for man…helpt dit en hoe lang kun je met één verpakking

 6. Nog een tip, wanneer je druppels gaat verliezen meteen beginnen met cranberry capsules, voor een sterke blaas, het druppelen stopte bij mij. De MIR-Methode doe ik al vierenhalf jaar met veel plezier.

 7. Eind vorig jaar had ik de innerlijke behoefte om de Mir M weer op te pakken. Had heel af en toe wat last van urine verlies en ben toen inleg kr gaan dragen voor de zekerheid. Had echter toen nog niet aan de MIR gedacht. Omdat ik weet dat ik maar beter naar mijn innerlijke ingevingen kan luisteren ben ik weer begonnen. Kort daarna kwam ik in een heftige periode terecht waarbij mijn zus onverwacht overleed, de zwager van mijn andere zus ernstig ziek werd wat ook tot een overlijden kwam en mijn schoonzus ernstig ziek werd dacht ik “O, vandaar de MIR. Dank je wel innerlijke leiding” Gaande weg kwam ik er achter dat het urineverlies ook minder werd. Dankbaar dus. Ik heb toen ik weer ben begonnen ook het boek besteld en al een paar keer uitgeleend. Mooi beschreven duidelijk boek met mooie afbeeldingen.

  Maartje

 8. na dat ik te horen kreeg dat ik helemaal inco zou worden en altijd luiers moest gaan blijven dragen , heb ik dat nooit erg gevonden

 9. ik voel nu dus alleen nog maar dat ik aan het plassen ben doordat mijn luier warm wordt als er een grote scheut uit komt , verder druppel ik de hele dag gewoon door , maar omdat ik goede luiers draag heb ik er geen moeite mee dat ik incontinent ben geworden

 10. Hallo, ik heb toen ik klein was een auto ongeluk gehad.
  Mijn bovenbeen was gebroken.
  Die auto raakte mij in de onderrug.
  Door die ongeluk is mijn bekken verkeerd gaan staan,op een duur kreeg ik een scoliose.
  Bij mij was slapen een lijdensweg,vaak was mijn bed dan nat.
  Ik durfde echt nergens te slapen.
  Paar jaar geleden kreeg ik weer een auto ongeluk en had vreselijk last van de nek.
  Toen zei iemand tegen mij,ga eens naar die homeopaat. Ben een aantal keer bij die beste man geweest,mijn scoliose weg en nooit meer last gehad van nacht plassen. Bij mij was het gewoon dat de bekken verkeerd stonden.

 11. Zomaar bekkenbodem oefeningen gaan doen, kan averechts werken. Ik deed t op advies v/e vrouwen tijdschrift. Omdat ik ouder werd. Resultaat: incontinentie! Dus naar huisarts en bekkenbodem therapeut. Die constateerde dat ik tezeer gespannen was. Ik moest juist niet aanspannen, juist zoveel mogelijk ontspannen tijdens bezoek toilet. Laatst las ik weer artikel in vrouwen blad over oefenen bekkenbodem. Jammer.

  • Beste Juliette,
   Wat goed dat je dat toevoegt, dankjewel! Dus gewoon een keer naar een bekkenbodemtherapeut als de klachten aanhouden en niet al teveel oefeningen zelf doen.
   Groetjes, Mireille

 12. toen ik merkte dat ik incontinent werd , ben ik niet bij de pakken gaan neerzitten , ik ben gewoon meteen luiers gaan dragen
  en dat valt me niet tegen ik heb er nooit problemen mee gehad en van gemaakt

 13. Hallo Mireille,

  Ongeveer 12 jaar lang heb ik last gehad van een in het begin alleen een overactieve blaas en later in toenemende mate urine verlies.
  De laatste jaren durfde ik bijna nergens meer naar toe en een lange autorit was een ramp.
  De fysiotherapeut constateerde een te gespannen bekkenbodem.
  Oefeningen hielpen maar tijdelijk en verminderden het probleem alleen maar een beetje.
  Zelf ben ik er van overtuigd dat mijn blaasprobleem te maken had met diepere oorzaken en niet echt lichamelijk was.
  Op momenten dat ik me volledig bij mensen op mijn gemak voelde of bezig was
  met iets wat ik erg leuk vond om te doen, had ik nergens last van.
  Ook ’s nachts geen urineverlies alleen bij onrustig slapen vaak er uit moeten.
  Een jaar geleden begonnen met acupunctuur ook dat hielp enigszins, de ene keer meer dan de andere keer.
  Ondertussen een maand of 3 geleden begonnen met de MiR methode.
  Ik ben dolgelukkig om je te kunnen vertellen dat ik vrijwel geen last meer heb van urineverlies.
  Ik kan veel langer wachten met naar het toilet te gaan en mijn blaas trekt niet meer zo heftig samen, vroeger begon er dan meteen urine weg te lopen.
  Mijn blaasprobleem was een obsessie, was er altijd mee bezig.
  Kort geleden op vakantie geweest en de lange autorit was geen enkel probleem.
  Nu nog het vertrouwen in mijn lichaam terug krijgen want ik durf nog steeds niet zonder voorzorgsmaatregelen de deur uit.
  Verder heb ik ook veel minder last van pijnlijke schouders en het carpaal tunnel syndroom.
  Zou het laatst genoemde ook verholpen kunnen worden met de MiR methode?
  Van het cts heb ik ook al vele jaren last maar wil me niet laten opereren.
  Vanwege een handicap aan mijn been heb ik mijn handen te hard nodig.
  Loop met een kruk en kan bijv .niet zonder mijn handen te gebruiken opstaan of de trap op en af lopen.
  Het zou heel fijn zijn als ik ook nog eens van die pijnlijke of gevoelloze vingers af zou kunnen komen.
  Ik ga in ieder geval door met mirren, vind het wonderbaarlijk dat het geholpen heeft voor mijn incontinentie en ben daardoor een veel gelukkiger mens geworden.
  Hartelijke groet,
  Gerda.

  • Beste Gerda,
   Ik ben ontzettend blij voor je dat je weer wat vrijheid hebt teruggekregen nu de incontentie vrijwel over is. Hoera! Je schrijft er iets heel belangrijks bij: het vertrouwen in mijn lichaam terug krijgen. Dat is misschien wel de diepste laag van alles, dat we ons lichaam weer durven te vertrouwen ook wat betreft haar vermogen om te helen.
   Wat betreft je vragen: ja, we hebben al meldingen van mensen gehad dat hun gevoelloosheid in vingers weg is gegaan. Over pijnklachten hebben we ook positieve reacties, maar het is altijd afwachten hoe het bij ieder’s lichaam is, omdat pijnklachten allerlei oorzaken kunnen hebben. Ook bij Carpaal Tunnel Syndroom zou heling in principe mogelijk moeten zijn, maar dat zal lange tijd kunnen duren, omdat het klachten zijn die al jaren en jaren geleden ontstaan zijn. Duurt het je te lang, dan kan je altijd een keer op consult bij een MIR-Methode begeleider.
   Maar je prachtige resultaat bij incontinentie geeft wel veel hoop!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hallo Mireille,
    In Juni heb ik je mijn succesverhaal verteld over het feit dat ik vrijwel verlost was van mijn incontinentie.
    Ook andere klachten , zoals pijnlijke schouders waren toen een stuk minder.
    Jammer genoeg heb ik de laatste 3-4 weken een terugval.
    Weer regelmatig urine verlies voornamelijk als ik een tijdje moet wachten.
    Het is niet zo erg als voorheen, maar toch!
    Word hier weer erg onrustig van en heb weer minder zelfvertrouwen.
    Ik Mir nog steeds elke dag trouw
    en wil hier gewoon mee doorgaan.
    Mijn vraag is gebeurt dit vaker en waarom?
    Kan het zich ook weer ten goede keren?
    Groetjes Gerda

    • Beste Gerda,
     Ja, dat kan zeker gebeuren. Soms vlammen oude klachten weer even op. Dat is heel normaal. Dan wordt er toch nog even een hele diepe oude laag in jezelf aangeraakt. Dat heeft dan een paar dagen nodig om weer op te ruimen, te verwerken. Stel je bijvoorbeeld voor dat je ooit vals werd beschuldigd als kind. En er gebeurt nu, 15 jaar later, iets op je werk waarvan jij onterecht vals beschuldigd wordt. Dan kan dat toch nog even pijn geven in jezelf en daarmee oude klachten veroorzaken, bijvoorbeeld pijn in je hart of benauwdheid. Wanneer je de MIR-Methode dan al langere tijd doet, ga je zien dat je dit keer veel sneller over die pijn heen bent. Je gaat bijvoorbeeld terug naar degene die jou vals beschuldigde en vertelt jouw kant van het verhaal. Of je bent makkelijker in staat het van je af te schudden en te vertrouwen dat de waarheid met een paar dagen wel boven tafel komt.
     Dus ja, het is heel normaal en ja, het gaat weer ten goede keren.
     Sterkte in de tussentijd!
     Groetjes, Mireille

 14. het zijn hier over het algemeen alleen maar vrouwen die hier reageren
  maar wat ik dus nooit snap is waarom er over incontinentie altijd zo ontzettend moeilijk wordt gedaan , want er zijn namelijk prima hulpmiddelen
  ik moet als man 24-7 luiers dragen , gewoon omdat ik helemaal incontinent ben , maar als je goede luiers draagt is dat geen straf en is er prima mee te leven

 15. Mireille, ik heb nogmaals een vraag over incontinentie. Als de blaasmeridiaan geblokkeerd kan worden/zijn door onzekerheid en angst, heb ik zelf de indruk dat mezelf juist opgetogen en blij voelen dat dan ook kan gebeuren; ik was een periode depressief, voelde mezelf erg ongelukkig en zag overal tegenop. Echter nu weer blij en positief; maar incontinentie blijft. Ik gebruik gelukkig goed verband; maar het blijft lastig. Groet Annette

  • Beste Annette,
   Nee, de blijheid is niet de oorzaak van incontinentie. Dat ligt dan waarschijnlijk aan chakra 1. Dat is vaak verstoord bij mensen, vooral als ze het niet zo fijn vinden op aarde. Dan is het ‘geaard’ zijn een uitdaging. De bekkenbodemspieren worden daardoor beïnvloed. Maar waarschijnlijk ben je op de goede weg, omdat je gevoelens al zoveel verbeterd zijn!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 16. Dag Mireille Ik ken het boek min of meer had het maar uitgeleend en niet meer terug Ik vindt het zeer fijn Dat U dit langs deze weg uitwerkt groeten Maurice

 17. goede avond heb hartstilstand gehad op operatietafel nu na 10jaar geopereerd van kanker in dikke darm en rechterlong in twee maal uitgenomen voel mij goed maar moet nog vier hernia verwerken ,ik had al lang een boek maar uitgeleend en niet meer terug Ik hou U wel op de hoogte groeten Maurice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.