Home » Artikelen » 72. Heb je chronisch gebrek aan geld?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

72. Heb je chronisch gebrek aan geld? — 251 reacties

 1. Lieve lezer,

  Ik heb een crowdfunding gestart voor de uitgave van een heel bijzonder boek: Lichtbundel, een reisgids naar het licht.

  Al zoveel mensen heb ik mogen bereiken met mijn gedichten die gaan over onze spirituele reis op aarde, dat ik telkens weer werd gevraagd om dit uit te gaan geven!
  In dat proces zit ik nu! De uitgave van mijn eerste dichtbundel die bedoeld is om het collectieve bewustzijn te verhogen, komt er dit jaar. En daarvoor heb ik nog best veel geld nodig.
  Ik ben je enorm dankbaar voor je donatie en geef je graag een exemplaar van dit boek. Kijk op http://www.delipoetry.kentaa.com om een donatie te kunnen geven.

  Liefs,
  Eline

 2. Lieve luitjes, Haaksbergen, 11-9-2019

  Een bijzondere MIR vandaag
  Niet iedereen denkt zo over geld, maar ruim een jaar geleden heb ik Mireille Mettes persoonlijk in haar toenmalige praktijk in Apeldoorn gesproken over mijn idee, dat al jaren in mijn gedachten bestaat, nl. het opzetten van een Centrum voor Natuurgeneeskunde en Spiritualiteit. We hebben samen vele ideeën en mogelijkheden besproken om het CNS van de grond te tillen,maar ja geld was het probleem. Daarnaast is mijn gezondheid een tussentijds tijdelijk probleem geworden en ben ik zoals jullie weten herstellende van een aanrijding op mijn scootmobiel. Het herstel vordert en ik begin weer met kunstheup en al te lopen. Ik geef de moed niet op, ook niet om het CNS re realiseren.

  De MIR van vandaag komt op het juiste moment is mijn opvatting, want alles komt op de juiste tijd en plaats. Tijden zijn volop aan verandering onderhevig en dit biedt perspectief.

  Vandaar, dat ik deze nieuwsbrief ook aan Mireille ga versturen en benieuwd ben naar een reactie. Nooit geschoten is tenslotte altijd mis,toch?

  Hartegroet van ’t Brummelheukske,
  Harrie

  P.S. Groeten aan je Mireille. Jouw MIR-brief wordt door mij nog altijd gelezen en het gesprek beklijft, dus wie weet……………….

 3. Graag ben ik mijn nieuwe gedichtenbundel onder de aandacht.
  Het is een gedichtenbundel vol wijsheden, luchtigheid en diversiteit. Het is geschreven in nauwe samenwerking met God (het Goddelijke bewustzijn). Veel gedichten gaan over een nieuwe, rijke, vrije, vredige en liefdevolle blik over God, het leven, vreugde, enzovoorts.

  Wat me heel gaaf lijkt is om het bedrag van de opbrengst ten volle aan goede doelen te schenken. Dat zijn dan goede doelen die helpen om de honger tegen te gaan in de wereld, voor onderdak en goede gezondheidszorg in ontwikkelingslanden en dergelijke. Het voelt voor mij belangrijk dat het gehele bedrag daar naar toe gaat.

  Het manuscript is klaar 🙂 De drukkosten voor een druk van ongeveer 500 boeken kwam bij onze vorige gedichtenbundel uit op ongeveer 5000 euro. Ik ga nog vragen of de redactrice en ontwerper hun werk gratis willen doen, maar dan hou je nog de drukkosten over. Bij de duurzame drukker waar ik het wil laten drukken kom je uit op een bedrag rond de 3000 euro.

  Zou jij een bedrag willen doneren zodat deze bundel gedrukt kan worden dan zou dat geweldig zijn?
  Oftewel wil jij me helpen om dit boek te drukken, zodat er via de gehele opbrengst vele goede doelen geholpen kunnen worden, en zo heel veel mensen in de wereld geholpen worden met genoeg en schoon voedsel en drinkwater, onderdak en goede gezondheidszorg.

  Weet jij een organisatie die bijdraagt aan deze doelstellingen? Ook dat hoor ik graag.

  Zou je een bijdrage willen leveren aan dit idee, neem dan contact op. Ook voor meer informatie uiteraard. Mijn dank is groot om zo hiermee een droom te realiseren.

  Meer informatie over mijn eerdere bundel ‘Voor de liefde geboren’ met Anke van Leeuwen geschreven, en alle contact informatie staat op http://www.voordeliefdegeboren.nl

 4. Ik wil podium geven voor de onderneming Empower International die zich op verschillende vlakken van duurzaamheid richt. Zo starten er binnenkort cursussen waarin nuttige en direct toepasbare tips aangegeven worden om duurzamere keuzes te maken en leven.

  Daarnaast, en naar mijn idee heeft dat ook met duurzaamheid te maken want hoe gelukkiger en vrijer je zelf bent hoe meer ruimte je hebt om je open te stellen voor andere zaken.

  Terugkomende op daarnaast, daarnaast is de onderneming op de mentale, emotionele en spirituele gezondheid gericht door middel van coaching. Maar er is best wat funding nodig om met een studie wat meer fundering te geven aan deze tak van de onderneming.

  De volgende websites horen bij de onderneming

  https://ingesprekmetanja.wordpress.com/

  en

  https://communicationandco8.wixsite.com/jijmaakthetverschil

  Ze heeft enorm mooie en nobele ideeën en zou deze graag op een hoger niveau uitvoeren.

 5. In januari heb ik in Noord Griekenland op een groep zwerfhonden gepast. Later is de zorg door anderen weer hervat maar daar zijn enkele honden van buitengesloten. Binnenkort ga ik terug om deze honden op te zoeken en alsnog verder te helpen. Misschien zelfs mee terug te nemen.
  Daarbij ben ik een boek aan het samenstellen om te verkopen zodat een geldstroom ontstaat om de helegroep honden verder te helpen.
  Met alleen AOW is het wel alllemaal erg moeilijk en dat maakt me onzeker en angstig.
  Deze hele nieuwe toekomst is trouwens wel op gang gekomen nadat ik vorig jaar herfst met de MIRmethode ging werken.
  Waarvoormijn oneindige dank. Fb pagina The Dogs of Peter Giesen/fb Ella Sophia Meijs

 6. Prachtig artikel! Ik ben opgegroeid met het idee dat geld er niet toe doet, je er niet zelf voor hoeft te werken, want pappie en mammie regelen het wel voor je, je moet vooral niet teveel willen, eigenlijk alleen het hoognodige, en als de rekeningen oplopen nou ja dat komt vast wel weer goed, wordt je creatief van. Een beetje zoals (in mijn tijd) studenten leefden. Mensen met teveel geld waren slecht, en geld kwam altijd ergens wel uit de lucht vallen. Je moest het niet willen hebben en je moest er vooral niet voor werken. Ik heb nu op mijn 33e pas eindelijk een beetje een stabiel inkomen, nul spaargeld, en nog wat restschuld op te lossen die ontstaan is door deze levenshouding. Ik heb er wel steeds meer vertrouwen in dat het goed komt als ik er maar zelf hard aan blijf werken. Ga ik eens proberen deze oefening! Zou het nog verschil maken of je een briefje van 50 neemt of een muntstukje van 10 cent? Ik probeer ze allemaal een keer, kijken wat dat doet.

  Kanonnen wat is die MIR-Methode toch veelzijdig. Of misschien heb ik dat gevoel gewoon omdat het de basis in alles zo aanspreekt. Laatst heb ik voor het eerst een haptonomie sessie ondergaan, daar was het wel enigszins mee te vergelijken. Iemand noemde dat een APK voor je lijf. Zoiets is het wel.

  Met de MIR-Methode werkt het ook zo. Het is helemaal niet zweverig en je belooft geen gouden bergen, het is gewoon het jezelf inprenten dat het oké is, en als dat nog niet zo is, dat het goed komt. Het is een manier om je bewust te worden van jezelf en je beweegredenen, een manier om even terug op aarde te komen, uit je hoofd en in je lijf, even jezelf op pauze zetten en de aandacht te geven en te krijgen (aan jezelf en van jezelf) die je zo nodig hebt en ook verdient.

  Ik doe de MIR-Methode (met enkele aangeraden aanvullingen van een MIR-methode specialiste) ook vaak na bijvoorbeeld een ruzie. Het werkt helend. Ik kan weer rustig ademen, zit niet meer zo bom in mijn emoties, en kan het gesprek weer aan daarna. Gewoon door even goed voor mezelf te zorgen.

  Leuk om een keer niet zo’n depressieve zelf-gekwelde reactie te kunnen geven 😀 Bedankt weer!

 7. Beste Mireille,
  Ik ben Dominique, samensteller van http://www.wellnessradio.be
  En gezondheidstherapeute in revalidatie van een zwaar fietsongeval. Ik kan de MIR oefeningen niet missen. Ik maak het Zeejournaal op Wellnessradio https://www.youtube.com/playlist?list=PL-GuKFCcHiYC2IRRpaCKjh8vZj-ItQKtK

  Omdat mijn zoon zei toen hij klein was: “mama, we moeten stoppen met deze tandpasta te gebruiken omdat er microplastics in zitten”.
  Ik maak 10 jaar Wellnessradio en sinds 2 jaar een YouTube kanaal, wens te groeien en financiële middelen aan te trekken. Heb juist met een briefje van €10 over mijn hand geaaid en wens met zelfliefde geld aan te trekken. Ik ga het zeker herhalen, Bedankt voor de gouden tip. Oefening baart kunst! Geld is een grote, stekende traumapijn in onze bloedlijn en droom er van deze helemaal te kunnen transformeren. Hartelijk bedankt om er te zijn prachtige Mireille, fijne dag, warme Wellness groeten, Dominique

 8. graag ondersteuning voor de Stichting Vraag elkaar, mijn lieve buurvrouw zet zich met een heel team met hart en ziel in en is continue afhankelijk van subsidies en lieve giften. dit is heel frustrerend om dat het lang getouwtrek is voordat er wat geld boven tafel komt terwijl er zoveel mensen blij gemaakt kunnen worden, de stichting koppelt eenzame mensen aan elkaar en bezorgd hen weer een sprankje Geluk in het leven!!

 9. Graag wil het mooie werk van Claudia onder de aandacht brengen. Onze kleinzoon van 2 verbrande zich onlangs en bij toeval hoorde ik over het mooie werk van Claudia. Zij heeft onze kleinzoon op afstand behandeld en de pijn nam direct af en de brandwonden heelde zeer spoedig. Nu gaat zij geregeld naar Peru en doet zij vrijwilligerswerk om ook daar mensen met brandwonden te behandelen, allemaal belangeloos. Dit kan zij blijven doen door donaties. Meer informatie is te vinden op haar site:www.pijnbijbrandwonden.nl

 10. Sinds enkele weken gebruiken mijn zoontje en ik dagelijks de Healy, met geweldige resultaten. Ik heb veel meer en vooral constantere energie en heel fijn, geen rugpijn meer.
  Mijn zoon van 9 kan zich beter concentreren en kan zijn leerstof beter onthouden. Hij is er zelf verbaasd over.
  Nu wil ik graag dat zoveel mogelijk mensen dezelfde kans krijgen, door ze kennis te laten maken met de Healy. Het is een klein, draagbaar apparaatje dat individueel bepaalde frequenties gebruikt om specifieke delen van ons lichaam te stimuleren.

  Door regelmatig gebruik van de geselecteerde frequentieprogramma’s is Healy bedoeld om de celmembraanspanning naar een natuurlijk niveau te herstellen.

  Healy is een medisch product voor de behandeling van chronische pijn, fibromyalgie, skeletpijn en migraine en voor de ondersteunende behandeling van psychische aandoeningen zoals depressie, angst en bijbehorende slaapstoornissen. Alle andere toepassingen van de Healy worden niet erkend door de reguliere geneeskunde omdat de werking hiervan niet wetenschappelijk is aangetoond.

  Ik deel graag de missie van Healy: Een Holistisch Gezond Leven Voor Iedereen

  https://www.healyworld.net/nl/product-world/this-is-healy/partner/yourtotalhealth/

 11. Hallo,

  Mijn naam is Hanneke Geurts van Kessel
  http://www.studieaushop.nl
  Bedrijf studieau. Ik ben een ontwerper kunstenaar en houd me bezig met water en duurzame energie. En dan vooral om concepten de wereld inbreng helpen waardoor mensen anders naar water en energie gaan kijken. En ik ontwikkel ontwerpen die helpen om de beleving van water en winning van duurzame energie veel dichter bij de mensen brengt. Waardoor het ook meer in hun emotionele dagelijks bestaan binnenkomt. Mijn visie daarover is dat mensen pas dan echt waarde gaan hechten aan het gezamenlijk bezit water en energie
  hanneke@studieau.nl

 12. Deze vrouw is een wereld verbeteraar en mijn vriendin. https://vimeo.com/279006813 Zij gaat voor de (borst)gezondheid voor vrouwen.In medio mei 2020 heeft zij een borstgezondheids evenement bedacht op de Dam in Amsterdam. Datum is nog niet bekend. Ik maak met anderen daar een film van voor crowdfunding! Ik ben een prijswinnende internationale filmmaker/schrijver.

 13. Hoihoi,
  Ik heb de MIR-Methode door collega leren kennen ….ik wil best mensen helpen en dat doe ik ik maar niet financieel . Heb zelf een moeilijke periode achter de rug… nu momenteel zit ik thuis met rug dus een pak minder inkomen, en we zijn volop bezig om ons woonboot te renoveren… hebben die 2 jaar geleden aangekocht… doen dan ook alles zelf…eerdt mijn vriend op schouder gevallen op werk niks getrokken van verzekering zit nog altijd in rechtbank… 6 maanden out dan nu ik met rugdus kunnen ons geld goed gebruiken daarom wil ik ons eigen steunen zodat ons warm nestje eens af geraakt ….hebben nog veel werk maar komen er wel…na veel miserie willen we er ons warm huisje van maken…. zijn zl trots op wat we gedaan hebben elke vrije tijd die we hebben… we zijn er bijna maar nog niet helemaal….dus ik wens ons toch dat extra duwtje in de rug zodat we alsnog volgend jaar op ons droomwoonbootje kunnen gaan wonen….

 14. Hey,
  ik ben ademcoach.
  Ik help mensen om minder stress te hebben en minder angst,… Door hun adem te veranderen. Ik help ze ook via transformerende ademen.

  Vanaf september 2019 ( nog maar pas) voltijds.
  Dit is toch een hele aanpassing. Geld vragen lukt me ondertussen behoorlijk goed maar ik ben zo afhankelijk van het aantal klanten die mij vinden waardoor het thema geld vanaf nu enorm aan de orde is. Ik ben bang om geld uit te geven. Ik ben zelf niet zeker of ik mijn lening zal kunnen betalen.
  Ik doe wel mijn passie en dat is wel heel fijn maar het onzekere knaagt aan mij.
  Ik heb zoveel dromen maar ze kosten ook veel geld …

  Ik ben ook heel veel vrijwillig aan het doen om toch het verschil te maken voor nu en voor onze toekomst.

  Heb je zin om een online pakket te kopen of om in mijn bedrijfje te investeren.
  Meer info kan je vinden op http://www.lichaamskracht.be

  Ademgroet en bedankt
  Nathalie

 15. Hoi hoi,
  Wat een mooi artikel. Geldstroom is waar ik heel veel vertrouwen in heb ook al stroomt het niet altijd massaal ik blijf er wel in geloven dat het komt. Vertrouwen is voor mij het sleutel woord en vooral wanneer ik in de eerste plaats zorg voor mezelf dan komt het geld ook meer in mijn richting.
  Nu waar ik mee bezig ben de laatste jaren is een weide omtoveren in eenn voedselbos, kruidentuin, moestuin bloemenweide, kleine dieren o.a kippen,…… Een zelfvoorzienend project waar je kan van leven waar natuur en mens samen zijn zonder veel verwachtingen. naar mate dit groeit ook workshops, tiny houses in vormen zoals tipi boomhut … het is een droom waar ik al bijna tien jaar mee bezig ben. Stap voor stap ze ga ik vooruit. Een mooi stuk natuur die ik wil behouden en ook iets natuurlijks mee wil doen. De weide is gelegen achter ons huis. Deze weide is nog niet mijn eigendom maar ik ben er al aan het werk, ik ben jaren op zoek gegaan naar de eigenaar. Deze was precies van de aardbol vercwenen, niemand wist waar hij was. Recent heb ik toch een adres gekregen en een telefoonnummer waar hij verblijft. Ik heb hem een brief geschreven met de vraag of ik zijn weide kon gebruiken? Met het idee ook van later te kunnen kopen of als schenking kunnen verkrijgen; Heb ook kort mijn project uitgelegd in de brief. Ik ben zo dankbaar dat ik dit al kunnen doen hebben. Nu alleen nog wachten op een positief antwoord. Desnoods ga ik bij hem op bezoek om een praatje te maken. Wanneer het lukt zou alle hulp/steun op alle vlak zowel fysiek mentaal sociaal financieel …welkom zijn ik geloof er zo hard in het moet ons lukken. Dank u alvast om de tijd te nemen om deze post te lezen, fijne dag nog gewenst.
  groetjes Els

  P.S: Mijn mailadres mag gerust getoond woren wanneer mensen mij willen bereiken voor eventuele steun te bieden.
  Website en facebookpagine heb ik niet ik ben er bewust mee gesopt om alle aandacht in mijn natturlijk project te steken.

 16. Dank je wel voor dit blog! Ik herken het veranderen van een negatieve naar een positieve houding ten opzichte van geld: laten we er prachtige dingen mee voor elkaar krijgen.
  Mijn doel is om met muziek en muziekonderwijs de harten meer open te zetten. We houden bijna allemaal van muziek, maar live muziek en een instrument leren spelen is niet meer zo vanzelfsprekend en ook niet zomaar vanuit een oorspronkelijk gevoel. Terwijl het daar toch om gaat zou je zeggen.
  Ik ben daar vooral in educatie heel praktisch mee bezig: ik heb een boekje geschreven voor de piano/saxofoon/etc docent ‘Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt‘. Ik hoop dat mensen een instrument leren spelen dat meer vanuit plezier en persoonlijke drive gaan doen ipv starre methodes en alleen noten lezen. Zonder dat het vaag wordt. Mijn boek helpt docenten hier meer bewust van te worden en geeft handvatten en inspiratie.
  Als muzikant: met mijn verhalen van Toon Tellegen gecombineerd met klassieke muziek hoop ik de schoonheid en de troost van het leven over te brengen (Misschien wisten zij alles, Floor Wittink).
  Veel geluk iedereen met mooie projecten én met geld 🙂

 17. Goedemorgen,
  Geld is een middel. Helemaal mee eens. Helaas was het toen ik jong was een doel op zich. Omdat er geen geld was. Dit hebben wij in nu mijn gezin ook ervaren. Plannen die ik maak en wil realiseren komen niet van de grond. Puur omdat er geen geld is. Inmiddels ben ik wel zover om voor mijn diensten als coach geld te vragen. De eerste stap. Maar om een huiskamer op te zetten voor ‘eenzame’ jonge mensen in onze gemeente daar heb ik geen geld voor maar dat is wel mijn grootste wens. Hopelijk komt deze ooit uit.

 18. Lieve Mireille wow wat een reacties en wat zijn mensen met veel mooie dingen bezig. Zelf ben ik bezig met door! Na kanker. http://www.doornakanker.nl
  Jij spreekt wel eens over een zielsmissie en dat is dit voor mij. Heb vijf jaar gelden kanker gehad. Ondanks de hele heftige tijd, wist ik toen al, mijn ervaring wil ik positief inzetten. De ziekte heeft me weer ook weer in contact gebracht met mezelf. En in die tijd ben ik ook jouw MIR-Methode tegengekomen. Life changing! Met Door na kanker organiseer ik themabijeenkomsten voor mensen die na de behandelingen de draad van het leven weer op willen pakken. Want dat is vaak niet zo logisch als het klinkt. Met elkaar, want de kracht van de groep is hierbij heel belangrijk. Je snapt: ik vind dat dit voor iedereen toegankelijk moet zijn, of je nu geld hebt of niet. Helaas wordt dit soort dingen niet meer vergoed door zorgverzekeraars. Ik ga toch starten en vertrouw erop dat geld mij niet tegen hoeft te houden. En dat jij dan nu dit artikel net plaatst. Dank, ga zo de MIR oefening met geld doen. En ik ben heel dankbaar voor jouw MIR-Methode in mijn leven! Ik vertel er veel mensen over. Liefs Nienke

 19. dag Mireille
  Heel intressant ga ik zeker doen . Ik heb namalijk het gevoel dat er een gat in mijn hand zit terwijl we niet te zot leven …ons bassis inkomen is wel niet in evenwicht maar bon. verder heb ik een raar gevoel met” bassis inkomen voor iedereen” volgens mij gaat dat samen hangen met ,voorwaardes die in het begin niet duidelijk gaan zijn .Ik zou er graag zelf voor zorgen voor het geenedat wij nodigen hebben op een creatieve manier die mij doe bewegen . Mercie nogmaals Hilde

  • Geld is inderdaad gewoon een stuk papier maar kan levens wel maken if breken. Toen ik nog werkte leefde ik heel zuinig ondat ik een grote wens had rond te reizen ( india vooral) en de mogelijkheid wilde hebben daar te helpen en delen waar nodig. Dat is gebeurd. Van weeshuizen tot kleine shopjes opzetten voor de allerarmsten. Het gaf voldoening alleen ik had niks meer over voor mezelf. Toen werd ik 5 jaar geleden wrnstig ziek en heb de afgelopen 4 jaar in bed moeten doorbrengen. Meerdere hersenvirussen die mijn neurologisch systeem en zenuwstelsel hadden aangevreten, met non stop epileptische aanvallen en praten lukte ook niet meer. daar lag ik, verlamd in bed, met wc stoel naast me als een hoogbejaarde en was opgegeven door reguliere circuit. Om lang verhaal kort te maken, ik deed dagelijks aan zelfgenezing( de mir niet meer) en vond na 4 jaar uiteindelijk een plek die me wel omhoog kan krijgen. Wordt niet vergoed en kost erg veel geld. Ik heb niets meer, geen cent. 7 x grote leningen moeten doen om de middelen te kopen om te overleven en om voor mijn kind te zorgen. Geregeld denk ik nog aan de tonnen die ik heb weggegeven. Spijt heb ik niet maar nu ben ik nog lang niet buiten levensgevaar en geld kan daar voor zorgen! Wel heel wrang hoe dingen kunnen gaan. Hoe het verder moet weet ik niet, mijn vertrouwen in mijn lichaam en in genezing wordt erg op de proef gesteld. Ik ata open voor alle tips! En hopelijk zit ik op ern dag ook bij jou in de zaal Mireille. Dank voor je mooie werk voor de wereld.

  • hoe geef jij deze reactie aan Mireille, ik reageer nu op jou denk ik ? Ik zou ook graag geld willen inzetten namelijk….

 20. ik zou geld aan mezelf willen inzetten
  ik ben een vrouw die graag goed wil doen voor de mens ,dier en de natuur
  ik heb daarbij geld nodig voor een grote tuinkas voor kruiden
  om zelf zalfjes te maken wat uit de natuur komt
  zonder toevoeging van onnatuurlijke middelen
  en dan de natuur iets geweldigs van maken voor iedereen ? wat blijft
  nog geheim de mens zal er van genieten en de dieren ook
  dan nog zou ik graag een mooie plek en plaats willen hebben
  om de mens te helpen door massage te geven
  en de theta heling en de MIR-Methode te doen
  zo dat iedereen gelukkig word

 21. Goede blog. Vandaag voor het eerst over de MIR methode gehoord en die ga ik zeker toepassen. Ik geef intuïtief schilder workshops en teambuilding in IJsselstein https://kunstigart.nl/
  Hier leer ik mensen om te gaan ervaren wat intuïtie is en hoe het te herkennen op doek. Dan is het gemakkelijker in je eigen leven. Als bonus hou je nog een mooi schilderij aan over!!
  Ik ben benieuwd naar de veranderingen in mij de komende weken.
  Groetjes
  Sylvia

 22. Hallo
  wat een mooi artikel en wat ben ik dankbaar om de MIR-methode te mogen leren kennen.
  Ik wil graag een onderneming starten rond “darmflora-versterkend voedseladvies” en daarnaast jonge gezinnen begeleiden met moeilijkheden via voeding en bachbloemen.
  Ik start binnenkort ook een opleiding om primaire reflexen te integreren waardoor ik ook jonge kinderen/volwassenen kan begeleiden om hun leven te vergemakkelijken.
  Heb nog geen website, maar ben bereikbaar via skype en facebook shantishams (ŝanti= vrede in Hindi en Ŝams zon in arabisch) omdat ik ook erg intercultureel ben als persoonlijkheid.
  Maar geld, dat moet ik echt leren, maar neem me voor om met mijn onderneming geld te verdienen dat ik via kennisoverdracht kan “uitdelen”.
  bedankt

 23. Ik ben altijd bezig met op een natuurlijke manier bezig zijn met leven. Voor mezelf maar ook voor anderen ik probeer altijd iedereen te helpen. Helaas vraag ik zelf niet snel om hulp. Omdat ik de wereld een beetje wil helpen ben ik een website gestart met zelfontworpen kleding van biokatoen tricot. Er wordt al zo veel gewerkt met gifstoffen in voeding en kleding dat ik mijn steentje wil bijdragen aan eem betere wereld en beter milieu. Niet alleen voor de mensen die de kleding draagt maar vooral ook voor de mensen die de kleding maken. Ik wil ook niet mee werken aan massa productie en het grote geld. Hebzucht. Gewoon kleding op n eerlijke manier gemaakt. Jammer genoeg weet nog niet iedereen me te vinden en ik wil ook niet meer geld besteden aan bedrijven die van alles beloven maar niets nakomen. Ik probeer het op eigen kracht. Jammer genoeg heb ik steeds hoge kosten en weinig inkomsten maar ik leg me er niet bij neer. Ooit gaat het beter worden. Misschien vind je mijn kleding ook wel wat. Kijk eens op de site: http://www.zendee.nl

 24. Inkomen verwerven en zelfstandige zijn, is voor mij een zoektocht naar het geven van Voetreflextherapie. Voor mezelf moet ik leren om geld te durven vragen en voor anderen om mezelf te presenteren als een behulpzame therapeut. Ik wil zo graag jonge en oude mensen de energie van voetreflex laten ervaren en samenwerken met de reguliere geneeskunde.

  • Beste Jannie,
   Als je voor jezelf heel duidelijk kunt zien hoeveel voetreflexologie kan betekenen voor mensen, weet je dat je daar gewoon geld voor mag vragen. Begin anders bij een bedrag dat laag is, maar wat je wel durft te vragen!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Jannie.
   Wat leuk dat ik dit lees. Ik heb namelijk het zelfde gedaan. Ik geef mensen een ontspannende voet(reflex) massage. Ik begin vond ik het moeilijk om geld te vragen. Ik zette toen een potje neer , zodat mensen zelf er een bijdrage in konden doen.
   Nu twee jaar later vroeg ik mezelf af wat vind ik mezelf waard??
   Nu vraag ik 35 euro voor 45 min en de vaste klanten blijven komen, omdat ze zeer te vreden zijn.
   Zo kan ik toch wat geld verdienen om bv op vakantie te kunnen.
   Gr Mieke

 25. Geld kan je wel degelijk gelukkig maken, maar mensen kunnen je rijk maken ♡

  (Las ik gisteren ergens in Duitsland op een reclamebord. Het gaf me een plotseling inzicht dat geld wel gelukkig MAG maken.)

 26. Hoi Mireille ,

  Ik heb de methode zoals boven omschreven toegepast met een biljet , helaas geen resultaten .
  Ruim een jaar terug begonnen met de MIRmethode en een aantal keer de Mirkring in Heiloo bezocht ,
  Ook heb ik al eerder gekeken naar de wijze waarop mijn ouders met geld om gingen en hier tegen aan keken , met die inzichten ben ik al geruime tijd die programma’s aan het overschrijven middels affirmaties en door voor stap 7 van de MIRmethode enkele tientallen zaken waaronder ‘financiële vrijheid en onafhankelijkheid’ te benoemen gevolgd door … aanvullen alvorens over te gaan naar ‘basisbehoeften aan vullen’, stap 7.
  Momenteel heb ik te kampen met spullen die stuk gaan zonder geld te hebben om ze te laten repareren of vervangen .
  Het (gebrek aan) geld heeft mij er vaker van weerhouden om stappen te zetten in mijn leven die mij mogelijk verder hadden kunnen brengen .
  Ik ben het gesappel echt helemaal zat en wil nu voor eens en voor altijd af van het tegenovergestelde van in overvloed leven .
  Al mijn inspanningen ten spijt lijkt e.e.a voor mij niet te werken en dat is zeer frustrerend .
  Waar ik enorm naar verlang is één of meer financiële meevallers waardoor ik me meer bezig kan houden met mijn bezieling i.p.v. met ‘overleven’ en ‘de eindjes aan mekaar knopen’.
  Volgens mij is de bedoeling van het leven om vrij en in overvloed te leven en je innerlijke zon te laten stralen , dit is erg lastig als je over (te) weinig financiële middelen beschikt om je vrij te voelen en schuldenvrij wilt leven zoals mijn diepe wens is .
  Ik ben zo ontzettend klaar met al dat gesappel en het uitblijven van gewenste resultaten , misschien heb je nog tips ?

  Hartelijke groet ,

  Rob

  • Beste Rob,
   Volgens mij doe je heel veel goed en is er niet echt iets wat je er nog bij kunt doen. Er is ook een rare marktwerking gaande waarbij steeds meer mensen minder geld hebben. Lees hierover bijvoorbeeld het boek van Ad Broere – Geld komt uit het niets. Verder merk ik zelf dat als ik iets nodig heb, er vaak voor gezorgd wordt. Bijvoorbeeld doordat ik iets tweedehands krijg of het van iemand mag lenen. Kijk daar ook naar: wat heb je nodig of wat zou je graag willen. Er is kans dat het dan op een of andere manier toch bij je komt.
   Groetjes en ook sterkte,
   Mireille

  • Rob,

   Heel herkenbaar, het uitblijven van gewenste resultaten. Toch is het belangrijk om je niet te laten ontmoedigen en ondanks alles te blijven stralen. Ik weet van mezelf dat ik snel in oordelen verval over wat wel en niet werkt als het niet lijkt te lukken. Oordelen over wat wel en niet gewenst is en kunnen het resultaat negatief beinvloeden. Een MIR op Maat heeft mij geholpen. Ik ben er nog niet helemaal, maar het voelt dat ik op de goede weg ben

  • Beste Rob,

   Voor mij is geldgebrek ook nog (altijd goed om -nog- toe te voegen als je over een ongewenste situatie spreekt) een thema, maar het gaat de goede kant op.

   Daarom wil ik je hier graag iets over vertellen. Zelf vind ik de filmpjes van Abraham-Hicks heel behulpzaam. Die legt/leggen the Law of Attraction als geen ander uit. Bv “effortless manifestation”.

   De waarheid ken je al “het is de bedoeling van het leven om vrij en in overvloed te leven en je innerlijke zon te laten stralen”. En in werkelijkheid (in the vortex) heb je al overvloed gecreëerd (uit je gebrek heb je genoeg ‘rockets of desire’ afgevuurd om meer geld/welvaart te crëeren). Alleen … het kan zijn weg niet vinden naar je leven op aarde. Omdat je realiteit (wat je in je leven ziet) al zo lang gebrek is, is dat je dominantere overtuiging, en daarmee je ‘creatiefrequentie’. En dat creëert steeds opnieuw dezelfde realiteit, nl het geldgebrek. In plaats van hetgeen je wilt creëren, namelijk overvloed.

   Er is maar 1 remedie: “Don’t try so hard.” Een paar dingen die ze vaak zegt/zeggen:

   “Practice the vibration.” Probeer je te richten op andere dingen, activiteiten waar je blij van wordt, waarbij je wel een gevoel van overvloed of stressvrijheid kunt ervaren. Zet je hoofddoel op een zijspoor, leidt jezelf af.

   “Choose a better/the best feeling thought” waar je in kunt geloven en die je in de gewenste richting helpt. Waarbij geldt: “You can’t get there from there. Als je het van binnen niet kan geloven, te ver van je meest dominante overtuiging afstaat, Kies bv niet ‘ik ben rijk en kan alles doen/kopen wat ik wil’, maar “Mijn welvaart neemt toe op een tempo waarbij ik me prettig voel.”

   De meest hardnekkige overtuiging is dat je denkt dat je je heel hard moet inspannen om meer welvaart te creëren, wat blijkt uit ‘al mijn inspanningen ten spijt’, en de tegenstrijdige signalen die je afgeeft bij het creatieproces “ik geloof in overvloed, maar heb allang te weinig.” Hiermee geef je al aan dat je dominante overtuiging die van gebrek/tekort hebben is.

   Op het moment dat ik zelf, ook uit frustratie, besloot het ‘dan maar’ op te geven mijn best te doen, omdat ik merkte dat het toch niet werkte, kwam er een (kleine) stroom op gang. Van cliënten, geld, spullen die ik nodig had.

   Blijf in beweging, maar met blije dingen. Richt jezelf op activiteiten die wel stromen en je blijk maken. Dan volgt de rest van zelf. Eerst geloven (loslaten), dan zien. Je hoger zelf ‘houdt de frequentie vast’ en zorgt ervoor dat je inspanningen een averechts effect hebben. Omdat energie alleen kan stromen als het geen weerstand ondervindt. Je frustratie gaat je uiteindelijk helpen om dit moeizame patroon los te laten. Je bent het beu, dus je bent er bijna 😉
   Er zijn dagen geweest dat ik mezelf 2 of meer uren heb gevoed met dit gedachtegoed. Mijn eerste cliënt kwam niet tijdens het 3 weken wachten bij de telefoon of mail, maar kwam pas naast me zitten in de trein na een ontspannen fietstocht. Doe wat je moet doen en laat het dan los. Durf te vertrouwen voor je resultaat ziet, want de realiteit volgt altijd op de werkelijkheid!

   Probeer het creëren eens uit op een ander, minder beladen vlak. Een groot verlangen houdt helaas maar al te vaak het gewenste resultaat tegen, omdat er zoveel op het spel staat dat we liever zelf de controle houden over het tot stand brengen.

   Bij mij merkte ik het eerst hoe het werkte met boeken in minibiebs, met geld gaat het de goede kant op en verheug me op de ontmoeting met een partner, naar wie ik steeds meer toegroei terwijl ik geniet van het steeds liefdevollere contact met mijn vrienden en kinderen. Geniet van het onderweg zijn, het voelen hoe het zal zijn alsof het al zo is, je verheugen op… en blijf doen wat jou gelukkig maakt, dan volgt het geld daarachteraan. van mijn verhuurder kreeg ik een nieuwe badkamer, op zijn kosten, maar pas nadat ik de schimmel van het plafond zelf had verwijderd. Dus bereid optimaal voor, en laat dan in vertrouwen los; the Universe has got your back! Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt.

   Veel geluk met je creaties,
   Anita Wieman, Persephone, praktijk voor bewustzijnspsychologie, Leiden

 27. Ha Mireille,

  Ik wil graag mijn Biologische drink-en sondevoeding onder de aandacht brengen.
  De voeding heet Maltison.
  Ik heb ook een website:http://www.Maltison.nl
  Omdat Maltison uit alleen biologische volledige ingredienten is samengesteld komen gebruikers niet automatisch in aanmerking voor vergoeding door ziektekostenverzekeringen.
  Ons bedrijf draait nu op enkele particulieren.
  Omdat we zeker willen groeien omdat we weten wat voor goede effecten deze voeding heeft op mensen willen we er graag meer bekendheid aan geven.
  Alle marketing kost veel geld.
  De maker en bedenker van de voeding heeft nog geen minimumloon uit dit bedrijf maar is zeer gepassioneerd en idealistisch.
  De voeding bestaat al bijna 30 jaar.
  Het bedrijf moet binnenkort verhuizen omdat de ruimte waar het nu is gevestigd wordt verkocht.
  Daar is ook weer geld voor nodig.
  Mooi zou natuurlijk zijn als meer mensen van Maltison zouden weten en het gaan gebruiken,gewoon om aan te sterken bv bij ouderen, voor en na operaties, bij burn-out, bij slikproblemen, eetstoornissen, sondevoeding bij allerlei aandoeningen waarbij dit voor kortere of langere tijd nodig is …

  Dank voor de mogelijkheid dit op deze manier onder de aandacht te mogen brengen
  Hartelijke groet,
  Drs. Claire Schievink,
  distributeur Maltison Nederland

  • He wat interessant. Werken jullie met verkooppunten? Ik ben een jaar geleden een drogisterij begonnen met zo natuurlijk, biologisch en duurzaam assortiment. Als je contact wilt bel me gerust. 06 28305943.

   Hartelijke groet, Arianne van Drogisterij Mevrouw Ooievaar

 28. Hi Mireille,

  Dankjewel voor je blog over dit (voor mij) beladen onderwerp. Ik doe al enkele jaren met regelmaat de MIR-methode, maar ik heb \’m nog nooit toegepast op een specifiek onderwerp. Dat ga ik nu doen!

  Ook ik heb een praktijk die ik graag voor het voetlicht breng:
  Hetty van Heeswijk – Voeding & Vitaliteit (http://www.hettyvanheeswijk.nl).
  Mijn missie? Zelfbewuste vrouwen begeleiden naar vitaliteit en een gezond gewicht.

  Fijn dat je ons dit platform biedt, veel dank.

  Zonnige groeten,
  Hetty

 29. Beste Mireille,

  Toeval bestaat niet… Het stuk is al van een tijdje terug maar vandaag kwam het op mijn pad.
  Drie jaar geleden besloot ik mijn hart te volgen, mijn baan in het onderwijs achter me te laten ( ik kon daar de kinderen niet bieden wat ik eigenlijk graag zou willen) en mijn eigen praktijk te starten. Het starten lukte maar de praktijk goed op de kaart zetten is behoorlijk lastig. De druk om nu toch weer aan het werk te gaan in een reguliere baan ( in het onderwijs) is groot want de financiën wegen zwaar.
  Liefste wil ik mijn praktijk, http://www.rainbowheart.nl. http://www.facebook.com/rainbowheartvenlo succesvol voortzetten…

  Me niet meer druk hoeven maken over financiën zou dus erg fijn zijn… Dat los kunnen laten en volop kunnen concentreren op de praktijk en natuurlijk mijn gezin,

  Bedankt,

  ❤️

 30. Hallo Lieve mensen,

  Ik ben net afgestudeerd als voetreflexPlus(TCM) therapeute, en ben met hooggevoelige kinderen in combinatie met visualisatiemeditatie afgestudeerd.
  Ik heb hiervoor een aantal kinderen behandeld en hun mooie glimlach kwam weer tevoorschijn op hun gezichtjes!

  Nu wil ik een site laten maken, vooral voor het hulp bieden aan kinderen in dit hectisch leven van nu, met de vele en vele indrukken van o.a. sociaal media en de vele verplichtingen in het onderwijs.
  Ik heb op dit moment helaas geen financiële middelen om een site te laten maken.( ga de MIR-Methode nog doen!) Mogelijk komt er iemand liefs op mij pad die mij hiermee verder kan helpen.

  Alvast bedankt aan het Universum….Groet,Sinta

  • Beste Sinta,
   Wat een mooi initiatief! Ik zal je bericht op Facebook zetten. Wie weet is er een website-bouwer die graag iets voor je zou willen doen!
   Groetjes, Mireille

 31. Ik ben op dit moment bezig met 2 opleidingen en er volgt er nog 1….

  De pabo doe ik versneld, hopen dat ik in juli 2016 afstudeer…

  Ik doe ook de mindfulnesstraining voor kinderen, over een jaar wil ik kindertrainer zijn met een eigen praktijk.

  Zojuist een aantal weken geleden begonnen als distributeur van essentiele oliën…

  Het voelt goed om mensen te helpem de weg naar zichzelf terug te laten vinden, zeker onze jonge generatie die van alles moet en waar ze op school nauwelijks hun eigen talenten mogen ontdekken en uitbouwen…

  Ik heb een missie, kinderen sterk maken en naar hun eigen gevoel leren luisteren. Ik zet olie in om dit te versterken en uiteindelijk wil ik naar een wereld waar een ieder zijn talent kan ontdekken vol liefde en verdraagzaamheid.
  Hoe kunnen wij onze kinderen leren zichzelf te mogen zijn en tegelijkertijd functioneren in deze maatschappij?

  Ik ben ervan overtuigd dat (zelf)liefde de sleutel is voor een betere wereld, die tools geef ik graag door

  Op naar mijn eigen liefdevolle praktijk!

 32. Ik zou dolgraag een vereniging willen oprichten om samen zoveel mogelijk huizen op te kopen en er NUL-OP-DE-METER woningen van te maken. Die mensen voor een redelijk deel van hun inkomen, een kwart voor de laagstbetaalden en meer voor mensen met een hoger inkomen, kunnen kopen. Zodat iedereen onafhankelijk kan worden, in wat voor omstandigheden je ook verkeert. En een fonds maken om al die huizen goed te onderhouden. Als iedereen die dat kan € 1,- tot € 10,- per maand aan dat algemene fonds kan overmaken, hebben we zo genoeg geld bij elkaar om de slechtste woningen in Nederland als eerste op te knappen en aan de bewoners te verkopen. Dat zou ons allemaal rijker maken en de grote graaiers buiten spel zetten. Het geeft ook de armste mensen in Nederland zicht op een goede toekomst. En het maakt ons allemaal rijker, doordat er veel minder CO2 uitstoot komt.

  • Beste Luidwina,
   Ik vind je idee heel goed klinken! Hoe ver ben je al met je plannen? Zoek je medestanders? Zit je ook op Facebook? Dan kan ik je oproep daar plaatsen en mensen op je af laten komen om jou te helpen. Ga ervoor, ik vind het super klinken!
   Groetjes, Mireille

   • Dag Mireille, Met je antwoord ben ik erg blij. Het op facebook zetten durf ik op dit moment niet. Ben ook bang dat ik het niet goed zal kunnen uitleggen, en heb daarvoor niet genoeg ervaring en goed doordachte plannen. Ik heb het afgelopen jaar onze buurt proberen te mobiliseren om zelf de buurt te beheren. Dat kan, de woningstichting staat er niet negatief tegenover, maar na driekwart jaar met de brochures van de Woonbond bij veel bewoners aankloppen, is het mij nog steeds niet gelukt mensen in mijn wijk voor een bewonerscoöperatie warm te laten lopen. Zo is het met bijna alle projecten die ik ooit aanpakte gegaan. Het voelt alsof bijna alles wat ik aanpak gedoemd is te mislukken. Ik hoop maar dat iemand mijn idee wil oppakken en wil zorgen dat het arme deel van Nederland goed en betaalbaar een huis in eigendom kan krijgen, en niet meer afhankelijk is van welke woningstichting dan ook, en niet meer bang hoeft te zijn voor de Minister-Blok-Boete. Ik geloof wel dat als heel veel mensen dit willen, dat het wel realiseerbaar is. Ik geloof er wel in dat dit een heel groot succes zou kunnen worden. Wanneer mensen een uitzicht wordt geboden op een betere toekomst, krijgen ze vanzelf weer moed om daar zo hard mogelijk voor te werken. Dat heeft de proef in Canada met het basisloon wel bewezen. Ook al is de Triodos een commerciële bank, dan zou dit volgens mij de beste bank zijn om zo’n fonds te beheren. Een goed doortimmerde juridische basis is wel een eerste vereiste. En die kennis heb ik ook niet in huis.

    • Kijk eens op https://www.oneplanetcrowd.com/nl. Ik ben aan deze site gekomen via de Triodosbank. Misschien kan men je aldaar helpen om iets op te zetten. Het is een commercieel gebeuren, maar de projecten die ze steunen zijn alle duurzaam en sociaal verantwoord. Misschien kunnen zij (of de Triodosbank zelf) je in contact brengen met mensen die je kunnen helpen met de uitwerking van je idee.

  • Volgens mij hebben ze daar een woord voor, wat dacht je van crowdfunding, misschien een idee voor je.Succes.Gr.Ruud

 33. Ik ben channel voor verschillende ‘entiteiten’ (groep meesters en lichtwezens die de mensheid steunen en adviseren mbt. het behoud van Moeder Aarde). Tijdens een periode van meditatie en lichtwerk heb ik de start gemaakt met een boek over het toepassen van de wet van de aantrekkingskracht, die mensen helpt het leven van hun dromen te manifesteren. Zowel dit boek als het werk voor moeder Aarde zijn afhankelijk van het hebben van financiële middelen om op te starten. Het project zal een Nature Centre inhouden van waaruit de gechannelde groepsactiviteiten plaats zullen vinden en van waaruit ik over de hele wereld zal doorgeven wat de Masters adviseren. Het gaat op grote schaal nu van belang zijn dat iedereen de ernst beseft van de uitputting van Moeder Aarde en er collectieve acties komen om haar te helpen. In het natuurcentrum wil ik ook kinderen onderwijzen in natuurbehoud, muziek maken, mediteren met groepen en andere helings-en lichtwerkactiviteiten aanbieden en ondersteunen, welke zijdelings ook met het werk van Mireille te maken hebben wat betreft zelfheling, ontwakend DNA, toenemend psychische vermogens, verbinding met andere dimensies en sterrenstelsels en leren channelen. Ik ben er klaar voor, op éen ding na, geld voor de verhuizing en opstart. Maar tot die tijd wil ik al graag een website die gratis is om mijn channelings met de wereld te kunnen delen. Het moet niet te moeilijk zijn om bij te houden en zeker niet veel tijd kosten (ben overdag alleenstaande moeder en heb in de avonden maar een paar uurtjes eigen tijd) om teksten en mp3s e.d. te plaatsen. Heeft iemand raad? Ik wil hem ook vanuit het buitenland kunnen onderhouden vandaar dat ik niet een eigen site ‘koop’ (voorlopig). groetjes!

  • Dag Yolanda ,

   Ik las je bericht op de Mirwebsite , geld is voor mij op dit moment nog een uitdaging , ik heb veel logistieke ervaring en met verhuizingen en bied je kostenloos mijn hulp , tijd en ervaring aan .
   Ik beschik over spanbanden , een steekwagen en een stapel verhuisdekens .

   Hartelijke groet ,
   Rob

   • Beste Rob,
    Ik heb Yolanda rechtstreeks een email gestuurd met het verzoek of ze contact met jou wil opnemen. Dankjewel voor je hartelijke aanbod!
    Groetjes, Mireille

   • Beste Rob,

    Bedankt voor je reactie! Er is inmiddels heel veel veranderd in mijn situatie en mijn plannen staan even in de ijskast, zeker het verhuizen (was naar het buitenland!) maar toch heel erg bedankt voor je aanbod. Hulp met een website is nog wel welkom, maar ik zal misschien wel studenten kunnen vinden hiervoor. Als je je email adres wilt opsturen kan ik misschien iets doorsturen mbt de wet van aantrekking en geld. Groejes, Yolanda

    • Dag Yolanda ,

     Al weer een tijdje geleden dat ik de MIR website bezocht .
     Goed om te lezen dat je verhuizing is geslaagd , een website wil ik zelf ook maar ben niet zo heel vaardig met computers en al helemaal geen schermverslaafde zoals er tegenwoordig steeds meer van te zien zijn overal , het lijkt wel een soort epidemie ,niet de baas over je electronische speeltje maar de slaaf er van .
     De wet van aantrekking en ken ik , het lijkt net of er op een zeer diep niveau een ‘programmaatje’ meedraait op mijn harde schijf (ziel) dat overvloed bij me weg houdt , het is denk ik niet (meer) kunnen ontvangen/binnenlaten t.g.v. veel teleurstellingen en in de jeugd t/m jonge volwassenheid vele malen beperkende overtuigingen gehoord hebben van met name mijn moeder en ook andere ‘volwassenen’ in mijn omgeving over het leven , als zijnde universele waarheden .
     Gisteren bij de Mir kring in Heiloo geweest en na afloop met de begeleidster gesproken over een ‘MIR op maat’ m.b.t. overvloed , ik heb hiervoor geen geld en heb een aantal opgedane vaardigheden genoemd die ik mogelijk als betaling kan inzetten , daarover krijg ik nog bericht .
     Ik blijf trouw 2x daags mirren en mezelf voeden met muziek , mijn grote passie , gistermiddag met zangles ‘Is dit nu later ? van Stef Bos ingezongen , een lied dat me uit het hart gegrepen is , de originele versie staat op You tube .
     Genoeg geschreven nu , ik zie je rechtstreekse mail tegemoet .

     Hartelijke groet ,
     Rob
     robwulp @ upcmail.nl

 34. Gun mijn zoon een nieuw huis…werkt keihard om dit te verwezenlijken voor zijn vrouw (mijn schoondochter) en zoon van tweeenhalf….zij is 2jaar werkloos geweest als gevolg van borstkanker op 25jarige leeftijd twee jaar geleden…Nu binnenkort voor t eerst weer aan t werk…..enne…..ook een vriend van mijn man…..die stichting Komera heeft opgezet….gun ik genoeg..en ook mijn andere kind die na jarenlang zich te hebben ingezet voor haar paarden nu haar geliefde paard heeft moeten laten inslapen ….en hierdoor aan zichzelf toekomt en een cursus is begonnen….Intuïtieve communicatie met paarden , waardoor ze zichzelf ook eindelijk goed leert kennen….

 35. Helemaal te gek! Ik deed 1x de MIR met een muntstuk in mijn hand en adviseerde mijn man het ook te doen en zie……we kregen een leuk bedrag terug van Energie en mijn broer maakte namens mijn moeder een leuk bedrag over als geschenk! Kunnen we goed gebruiken voor de verbouwing. Wij wonen nu hier al 4 jaar en nog is het niet klaar……Maar deze bedragen helpen er zéker aan mee om weer een klus af te ronden!

 36. Hallo,
  ik ben een tijdje aan het mirren en nu dus ook een keer met geld. ik heb een bedrijf en geef muziek op maat en muziektherapie maar eigenlijk ben ik ook een beetje schrijfster(droom). gebrek aan geld stond al een tijdje in de weg van het huren van een ruimte of het aanschaffen van een djembé (nu niet meer natuurlijk ;)). ik schrijf een blog voor geïnteresseerden over muziektherapie: http://nanzz.123website.nl/413633949 , groetjezz!

 37. Hoi Mireille,

  Deze mensen draag ik een zeer warm hart toe. Zij zetten zich met hart en ziel in voor een betere wereld!!!

  Roel Crabbe en Griet Heylen
  http://www.anamcara.be

  Zij hebben een campagne lopen die tot 8 februari duurt!
  Voor wie geinteresseerd is, neem een kijkje op de website!

  • Beste Judith,
   Dankjewel voor het voordragen van deze changemakers! Ze zijn al een heel eind op weg! Nog maar een paar dagen en wie weet wat er in de laatste dagen nog naar hun toe mag komen. Ik hoop van harte dat ze hun doel kunnen halen, want ze hebben er tot nu toe al heel hard voor gewerkt!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille

   • http://www.massageonwheels.nu

    Massage On Wheels is een duurzaam bedrijf wat op de fiets met fietskar aan huis komt om een CO2 vrije massage te brengen.

    Haar visie is om een soort kettingreactie van no stress, just relax te creëren. Want als jij je goed en ontspannen voelt, geef je dat weer door aan jouw omgeving en jouw omgeving geeft dit weer door enz. Zo ontstaat er een kettingreactie waardoor iedereen zo veel mogelijk stress vrij moet kunnen leven!

 38. http://www.devrouwenmantel.nl/vrouwenwerk/899-2/
  De vrouwenmantel is een organisatie ten behoeve aan vrouwen en ondersteuning t.a.v. zelfontwikkeling.
  Voorjaar 2015 organiseert zij een Symposium.
  Zij zoekt sponsoren en donoren voor dit Kracht evenement.

  Thema:

  ‘Empowerment en herstel na destructieve relaties.’

  *Lezing : Narcistic abuse en Co-dependency
  Korte lezingen gegeven door
  ervaringsdeskundige, counselor en hulpverleenster.

  *Doen: -Coachingsessie ‘Wat wel werkt!’
  -Uitwisseling in woord en beeld.
  -Mogelijkheid tot Reikibehandeling

  *Ritueel: Het pad van Kracht en Herstel
  Energetische opstelling voor vrouwen.

  Netwerkmogelijkheden
  Informatie van verschillende hulpverleensters.

  Zondagmiddag voorjaar, 2015
  11:00 – 17:00 uur

  Oproep: Sisters en Support Welkom!

  Kinderopvang aanwezig en mooi eind ritueel waar ook kinderen aan deel kunnen nemen.

  De Vrouwenmantel, De Pijp, Amsterdam
  Info:devrouwenmantel7@ gmail.com

 39. mag in hier een vraagje stellen ? ik deed de mir 1 maal met een geldstuk in de hand toen dit artikel verscheen
  de laatste periode is geld een obsessie geworden, maw angst dat ik teveel zou uitgeven , alhoewel ik zeker niks tekort kom
  is het zinvol om nogmaals de mir met een geldstuk te doen ?

  • Beste Nellie,
   Je hoeft de oefening niet opnieuw te doen, maar dat mag altijd, voel daarin niet te streng een ‘wel of niet moeten’. Hoe meer je het doet, hoe meer je in harmonie met geld kunt zijn. Teveel geld uitgeven is net zo onprettig als te weinig geld ontvangen. Ik vermoed dat er oude emoties onder zitten die je nu begint te voelen. Denk eens terug aan hoe er vroeger met geld werd omgegaan. Mocht je te lang last houden van die angst, ga dan gerust een keer naar een MIR-Methode begeleider.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Lieve Mireille en lieve lezers,

   Wat een prachtig initiatief! Ik heb ontzettend veel bewondering voor de MIR methode. Eenvoudig, krachtig en zeer effectief.

   Ik ben Carola de Koning en ik schrijf gedichten en boeken met een boodschap voor kinderen van 0 tot 100 jaar (en ouder..). Bijvoorbeeld over ‘niet begrepen worden’ en ‘je anders voelen’ (omdat je AD(H)D hebt, hooggevoelig bent, in beelden denkt, een nieuwetijdskind bent of door iets anders).
   En ook over thee drinken met een fee (‘er is niets dat niet bestaan kan’), een sprookjespaard (voor kinderen die niet kunnen slapen), fietsen naar de maan, een sjeik die sprookjes leest en over nog veel meer.

   Met mijn woorden hoop ik het hart van (innerlijke) kinderen te raken, te openen en te helen.
   Laat je het me weten als ik iets voor je kan betekenen? (Bijvoorbeeld in de vorm van een (helend) gedicht op maat, een helend verhaal of op een andere manier.)

   Lieve groet,

   Carola de Koning

 40. Hoi Mireille,
  Vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen toen mijn werkgever failliet ging.
  Ik had de behoefte om mijn eigen ervaring met het optimaliseren van mijn voeding en leefstijl, en vooral wat dat mij heeft opgeleverd, door te geven aan zoveel mogelijk mensen om mij heen.
  Ik begeleid nu mensen op het gebied van voeding, bewegen en ontspanning. Wanneer deze zaken weer/beter in balans komt, ervaren mensen meer vitaliteit en kunnen ze meer en langer van het leven genieten.
  Ik werk aan het vergroten van de kennis over voeding en gezondheid, het verbeteren van het bewustzijn van hun huidige leefstijl (en het effect ervan) en begeleid in het doorvoeren van stapsgewijze positieve gedragsveranderingen.
  Verbeterpunten waarvoor mensen bij mij komen zijn: suikerverslaving, darmproblemen, chronisch vermoeid, ongezond gewicht, etc.

  Nieuwsgierig?
  Kijk voor meer informatie op http://www.leefbewustamersfoort.nl/
  Of op https://www.facebook.com/LB033

 41. Hallo iedereen,
  Ik ontdekte kortgeleden ‘The Black Fish’, een jonge, dynamische organisatie die zich actief inzet voor het beschermen van het bedreigde zeeleven binnen Europa. Zij zijn volledig afhankelijk van particuliere giften om hun werk te kunnen verder zetten en er is helaas nog heel veel werk!! Als jij ook niet wilt dat onze zeeën en oceanen binnenkort leeggevist zijn, neem dan even een kijkje op http://www.theblackfish.nl want het oceaanleven heeft onze hulp dringend nodig!

 42. http://www.florunes.com Graag wil ik op deze manier mijn Franse stiefzus helpen. Zij is al jaren bezig om runen te lezen en staat daarmee ook op markten in Frankrijk. Soms heeft ze een goed inkomen, maar vaker een minder inkomen en ik wil graag dat zij het ook goed heeft met haar man en zoontje. Ook de stichting Hulphond geef ik op, is een goed initiatief voor mensen die niet zonder hulp kunnen.Ikzelf kan ook hulp gebruiken, man en ik allebei werkloos. Ik ben zelf heel creatief, maak kaarten van theezakjes, maar het loopt niet en ik zou ze graag willen verkopen mijn kaarten. Iedereen vind ze mooi, maar niemand koopt ze. Hoe moet ik dit aanpakken.En ik wil graag weer een baan en dat we ons oude leven weer terughebben, want op elke euro kijken is echt niet leuk!!

 43. Vol interesse heb ik jouw artikel gelezen. We hebben een webshop met biologische crèmes die in Nederland totaal niet bekend zijn. Mensen die in Oostenrijk op vakantie zijn geweest kopen daar soms de daar bekende Murmeltierzalf/marmotzalf en omdat hij zo goed is gaan ze dan in Nederland op zoek naar deze zalf. En komen dan bij ons uit. Met vallen en opstaan proberen we het hoofd boven water te houden. We staan 100% achter onze Biologische crèmes en moeten het echt hebben van mond op mond reclame. Wat toch wel heel moeilijk is. We hebben alles uit eigen middelen opgestart en het zou eens geweldig zijn als we nu na 3 jaar onze website etc etc terug konden betalen, aan ons zelf. En dan het bedrijf laten groeien. We steken er zoveel energie in. Maar er komt nog niet zo veel uit.
  We doen al een poosje de gewone Mir en gaan dit zeker proberen. Ik hou je op de hoogte!
  Onze webshop is: http://www.natuur-producten.nl
  Ons FB adres is: http://www.facebook.com/natuurproducten.nl

 44. Beste Mireille…Wat een geweldig idee om een podium te geven aan mensen die het beste van zichzelf willen geven om de wereld plezieriger, leefbaarder en mooier te maken.Ik zou zelf graag aandacht willen vragen voor 2 bijzondere mensen, die er, net als Mireille, vanuit gaan dat spirituele ontwikkeling, gezondheid e.d. voor iedereen beschikbaar moet zijn.Dit zijn Daisha en Sander de Wijs. Zij dragen hun passie en liefde uit via hun radioprogramma Radio Merlijn, waarin zij elke dag met zo’n enthousiastme hun programma’s maken voor bewustwording en persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Het gaat ze niet om persoonlijk gewin, maar om mensen met elkaar te verbinden, met begrip en respect voor elkaar en voor jezelf. Het zou fijn zijn als meer mensen betalend lid zouden willen worden, Vanaf 5 euro per maand kun je al lid worden, een tijdschrift is tegenwoordig al duurder.Zoals de MIR mij heeft geholpen om mijn gezondheid sterk te verbeteren, zo hebben de programma’s van Daisha en Sander mij persoonlijk erg geholpen, soms door de dingen vanuit een ander perspectief te gaan zien en om meer vanuit mijn hart te leven.
  http://www.radiomerlijn.nl Een lieve groet en ik wens alle andere nieuwsbrief-lezers een liefdevol, gezond en financieel onbezorgd leven toe…

 45. Hallo Mireille,
  Toeval bestaat niet, jaren geleden leerde ik je methode kennen via een vriendin en net nu ik haar een vraag stel, lees ik over je geld-MIR en je fantastische oproep.

  Zelf heb ik een wens om zoveel mogelijk mensen weer rust in hun hoofd te laten krijgen, door ze stap voor stap te leten mediteren. Hiervoor richtte ik mijn bedrijf Moments of Meditation op,om mijn droom te vetwezenlijken. Meer info op: http://www.rustmomenten.nl
  Dank je wel, liefs Mariska

 46. Beste Mireille,
  Grappig, ik ken de MIR methode mbt gezondheid.
  Ideeën over het verdienen van geld bijstellen is wel een mooie oefening.

  Binnenkort ga ik mij verdiepen in crowdfunding omdat ik het project http://www.natuurwijs.nl van harte ondersteun. We streven ernaar alle kinderen van de basisschool een heerlijke intensieve natuurervaring mee te geven zodat ze zich lekker voelen op onze planeet aarde, de natuur waarderen en goed voor de aarde zullen zorgen.
  Veel scholen haken af vanwege de begeleidingskosten: wij -groen professionals- kunnen dit niet op vrijwillige basis kunnen doen, we willen zelf ook een boterham verdienen met ons werk.

  We zoeken bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in hun vaandel hebben staan en dit project kunnen ondersteunen.
  En we zijn ons aan het bezinnen op crowdfunding… wie kan daaraan meehelpen?

  Met vriendelijke groeten, Agnes Meijs http://www.natuurlijkheden.nl

 47. Ruim zeven jaar geleden hebben wij een school opgericht: De Vrije Ruimte (www.devrijeruimte.org), een particuliere democratische school, waarbij wij uitgaan van de innerlijke motivatie van ieder kind om te willen leren. Op die manier mogen kinderen leren bij ons: wat wil je leren, wanneer en met wie? Zo kan ieder kind zijn eigen pad volgen. Ouders betalen €300 per maand om dit te bekostigen, voor velen veel geld. Begeleiders en vakdocenten werken al ruim 7 jaar zonder salaris (wel krijgen zij een vergoeding). Elke donatie is welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.