Home » Artikelen » 167. Durf je je boosheid te uiten?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

167. Durf je je boosheid te uiten? — 70 reacties

 1. Heel herkenbaar! Ik had een workshop afgelopen weekend en ik merkte heel duidelijk dat ik boosheid wel kan voelen maar dit fysiek nauwelijks kan uiten. Alsof alle energie uit me verdwenen is. Slaan op een kussen was al te vermoeiend en ik piepte wat ipv te schreeuwen.

  • Hai Florence,
   Ja, kun je kijken hoe het je eigenlijk in de weg zit! Confronterend, maar wel een mooie ontdekking!
   Ik wens je toe dat je het alsnog kunt gaan laten stromen!
   Groetjes, Mireille

 2. Beste Mireille,
  Boosheid durven uiten? Of opgekropte boosheid durven uiten. Zoals ik het ervaar raakt nieuwe boosheid oude boosheid aan waardoor er vulkanen kunnen ontstaan. Vulkanen ontrafelen bezorgt je samen met angst en verdriet ook heel veel informatie. Zoals ik het ervaar is de MIR methode een prachtig handvat om op een milde manier oude pijn anders vast te leren houden.Loslaten is m.i.z. onmogelijk, het verhaal van je leven is verweven met de mens die je bent. Van uit die gedachte heb ik kunnen leren om mijn emotie`s anders vast te gaan houden .

  Hartelijke groet
  Wilma Lange

 3. Hallo Mireille,
  Heb grote behoefte om te reageren . Bijna een jaar geleden heel serieus aan de MIR.-methode
  Begonnen. De noodzaak om alle beschikbare kracht in mij te mobiliseren was groot.
  De belangrijkste reden:de al 5 jaar volledige mantelzorg voor mijn man die misschien extra
  Zwaar zou kunnen zijn, vanwege mijn 36 jaar geleden geconstateerde bipolaire stoornis.
  En nu kom ik bij de boosheid: Het enorme gestuntel van de mensheid, die wel massaal in een onbewust COMA lijkt te liggen, maakt mij razend en ongeduldig. Is er nog meer LIJDEN nodig
  Om collectief wakker te worden????
  Vanuit deze stevige emotie heb ik inJuli j.l. In samenspraak met mijn psychiater) besloten om te
  Stoppen met de medicijnen. Het heeft me de inzichten, die mij tijdens de verschillende psychotische perioden, aangereikt werden , weer helder in de herinnering gebracht.
  Ik lijk weer bij BEWUSTZIJN gekomen. Een groter geschenk is er niet.
  Samen met jou en de vele ONTWAAKTEN, durf ik erop te rekenen dat de VREDE binnen bereik is. Wat ook heerlijk is, dat ik ondanks de vele zorg om mijn man een blij en sterk mens ben.
  En jij hebt me op weg geholpen MIREILLE, Jouw MISSIE is duidelijk en ik weet dat ik de mijne
  Nu ook gevonden heb.

  • Beste Annette,
   Dankjewel voor je erkenning. Het vergt veel moed om werkelijk te zien wat er gaande is en het is fantastisch dat er steeds meer mensen zijn die wakker worden en gaan zien dat het niet klopt zoals er met mensen om wordt gegaan. Dat het tijd wordt voor werkelijke vernieuwingen.
   Veel geluk! Met z’n allen kunnen we veel bereiken!
   Groetjes, Mireille

 4. sorry,
  Ik heb aangevinkt ‘houd mij op de hoogte’ voor ‘alles’,
  maar dit mag terug naar ‘meld niet aan’

  Dank u

  • Hai Hilde,
   Ik weet nog niet hoe ik dat moet doen. Zal straks Remco vragen het uit te leggen. Sorry voor alle berichten die je in de tussentijd krijgt. Deleten maar!
   Groetjes, Mireille

  • Ha Mireille, over boos gesproken, nou ik heb het gemerkt ben zoooo vaak boos en geïrriteerd ,jammer dat niet iedereen dat begrijpt. Het is hoop ik een fase, want van die ruzie in je jeugd, klopt pries

 5. door mijn boosheid los te laten voel ik me beter en dat heeft zeker met de MIR-Methode te maken. Ik pak een kussen en stel me die persoon voor die me weer eens boos heeft gemaakt en laat zo mijn woede eruit en dat voelt heel goed. Voor de MIR-Methode hield ik alles binnen nu niet meer
  en ben er maar heel blij mee dat ik het nu wel kan en kan vaak heel boos worden aan iemand die me onrecht aan doet
  heel mooi thema liefs

 6. Ha Mireille,
  Bijzondere methode! Ik ben er nu een week of zes mee bezig. Eerst twee stappen (ik heb een auto-immuunziekte) en daarna alle stappen. Er is al van alles gebeurd (het detoxen was het heftigst na alle medicijnen!), maar boos word ik tot nu toe niet (misschien ben ik als puber boos genoeg geweest…). In tegendeel, ik voel me juist behoorlijk kalm. Ik merk wel dat ik goed in staat ben om aan te geven dat ik het ergens niet mee eens ben, maar ik ben ineens wel heel erg aan ’t relativeren. Zo van ‘dat is jouw mening maar niet de mijne, doe ermee wat je wilt, ik voel me happy met de de mijne’.
  Groeten, Tineke

  • Beste Tineke,
   Hee, dat klinkt als innerlijke wijsheid. Je komt al heel goed op voor jezelf, dus is boos worden vaak niet eens nodig. Mooi!
   Veel geluk! Fijn dat je voelt dat de MIR-Methode werkt. Houd me op de hoogte!
   Groetjes, Mireille

 7. Vind het zo byzonder, dat dit nu geplaatst wordt!! Ben nooit echt boos maar afgelopen week 2 x ontploft!! Mijn omgeving hoorde mij gewoon niet! Omgeving beslist gewoon voor mij , zelfs zonder dat ik antwoord had gegeven!! Enorme eye opener!! Kom nu gelijk beter voor mezelf op!! Dank voor je artikel!! Liefs

 8. Hai Mireille
  Na al een poosje bekend te zijn met de MIR-methode merk ik aan me zelf dat ik veranderd ben .meer vertrouwen heb gekregen in mijn zelf .nu merk ik wel ,en dit ervaar ik als zeer vervelend dat de mensen waar ik altijd een goede band mee had en regelmatig mee omging langzaam van me weg vallen .ik voel me hierdoor soms erg alleen .een Rémy op de wereld .omdat het begrip en level gevoel zo verschilt .hierdoor ben ik regelmatig geneigd om terug te vallen in mijn oude patroon om de mensen die me altijd Zo dierbaar zijn om me heen te houden waardoor mijn eigen wereldje niet zo klein gaat worden .ik weet verstandelijk dat dit niet goed is ,en ik weet deuren sluiten en er gaan nieuwe open ,maar nu lijkt het alsof deuren sluiten maar er geen open gaan .

  • Beste Hanneke,
   Er zullen veel mensen zijn die dit herkennen! Wanneer je je ontwikkelt, verander je. En niet iedereen blijft dan bij je. Mocht je meer gelijkgestemde mensen zoeken, dan kun je ook eens kijken bij de MIR-Methode Besloten Groep op Facebook. Daar tref je veel MIRrors aan die mogelijk nieuwe contacten voor je zijn. Of je gaat een keer naar een MIR-Methode kring. Daar tref je ook gelijkgestemden.
   Ik wens je fijne mensen op je pad!
   Sterkte in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

 9. Hoi Mireille,
  Ik ben vorige week bij een MIR-Methode begeleider geweest. En vanuit dit gesprek kwam naar voren dat ik iets aan mijn angsten wil doen. Ik zeg nu elke dag een aantal keer;angst om te vliegen loslaten. Een van mijn angsten waarmee ik wilde beginnen.
  Ik besprak dit gisteren met mijn vriendin. Zij zei verbaasd:is het niet beter om het positief te benaderen? Door al aaiend te zeggen:ik vind vliegen leuk. Ik geniet ervan enz.
  Ik vond het wel slim bedacht omdat positiviteit, positiviteit aan trekt.
  Dus, Mireille, ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt?

  • Hai Annemiek,
   Daarin onderscheidt de MIR-Methode zich van affirmaties. Het heeft niet zoveel zin om dingen tegen jezelf te zeggen die niet waar zijn. Daar protesteert je intelligente denken tegen… Het gaat erom dat je erkent voor jezelf dàt je angst hebt voor vliegen en dat je daar okee mee bent, dat je daar vrede aan geeft en dat je je onbewuste vriendelijk verzoekt het los te laten. Op die manier wordt angst milder en makkelijker hanteerbaar.
   Veel geluk en straks veel plezier bij het vliegen!
   Groetjes, Mireille

 10. Wat is dit fijn om te horen we Mogen gewoon ons zelf weer zijn en geen masker meer dragen en toch gebeurt dit alles in liefde en niets is toeval en alles begint bij onszelf als we dit durven onder ogen komen of zien zijn we heel ver op weg naar die mooie geweldige aarde Dank je wel Mireille jij bent een Engel op Aarde heel veel liefs Lina

 11. Beste Mireille,
  ik doe een jaar de MIR-methode en ben zeer tevreden. Ik kreeg meer zelfvertrouwen, kan makkelijker naar het groot toilet, bijv. In de eerste weken werd ik ook opeens een paar keer abnormaal boos.

  Dit voorjaar ontdekte ik dat mijn 2 zelfstandige collega’s waarmee ik in een groepspraktijk werk, mij voor veel geld opgelicht hebben. Het grootste deel is terugbetaald, maar ze hebben alsmaar minder respect voor mij, ze zijn het ook zo gewoon dat ik over me heen liet lopen. Het wordt me niet in dank afgenomen dat ik meer opkom voor mezelf. Nochtans ben ik niet boos geworden op hen. Maar toch: in de toekomst zal ik alleen nog het minderwaardige werk mogen doen, wat zij zelf liever niet doen enz. Ik dacht dat het door de MIR-methode beter zou gaan met mij, maar het gaat steeds slechter. Moet ik misschien breken met deze mensen, ze uit mijn leven weren?
  Echter, als 55-jarige is het moeilijk om elders helemaal opnieuw te beginnen. Ik zou ook heel erg mijn lieve vaste cliënten missen.
  Wat vind jij dat ik moet doen? Ik vind het antwoord niet. Ik woon ook ver (Zuid-West-Vlaanderen) van de dichtstbijzijnde MIR-begeleider.

  • Beste Hilde,
   MIR-methode begeleiders werken ook via telefoon en Skype, dus je vindt vast wel iemand. Wat ik zelf vaak zie, is dat als iemand niet werkelijk een keuze kan of durft te maken, de omstandigheden zo veranderen dat die persoon uiteindelijk wel móet loslaten. En er zijn overal deuren die dan weer opengaan. Alhoewel, overal… er zal altijd weer een nieuwe deur open gaan. Kunnen de cliënten dan niet met jou mee naar een nieuwe praktijk? Er zijn vele wegen die zich kunnen verduidelijken door de MIR-methode. Is het nog niet helder genoeg, dan zal dat komen. Wil je het versnellen, maak dan een afspraak met een MIR-methode begeleider!
   Groetjes, Mireille

 12. Mensen reageren over het algemeen vanuit dualiteit (goed-slecht, slim-dom, leuk-stom enz.)Ik raak daar altijd erg van in de war. Toen ik iemand ontmoette die steeds vanuit die dualiteit praatte heb ik in gedachten gegild “ik doe daar niet aan mee. ik wil jou niet beoordelen vanuit die dualiteit goed-slecht want dan doe ik hetzelfde.” En dat hielp. Ik kan bij mezelf blijven zonder de ander af te wijzen.
  Maar eigenlijk vind ik het heel eng om boos te worden.
  Door de MIR methode voel ik mezelf wel steeds meer in evenwicht.
  Dankjewel daar voor.

 13. Een paar dagen geleden ben ik erg boos geworden op mijn zus die beweerde dat ze altijd het gezin bij elkaar gehouden had na de dood van onze moeder. Niks is minder waar. Ik werd altijd weggestuurd en zocht mijn heil bij mijn vriendinnen die wél aardig waren. Ik heb haar dat gezegd en ze deed zo kil en afwijzend dat ik er naar van werd. Ze wilde me nooit meer zien. Ze wil wel naar de zussendagen komen niet voor mij maar voor onze twee andere zussen.Daar ben ik dus ook bij want ik ga niet wegblijven.
  Ze komen notabene op mijn verjaardag! Dus dat zal wel gezellig worden.Die boosheid en/of eerlijkheid heeft me niet veel opgeleverd.

  • Beste Marlène,
   Ja, dit is een boosheid die een hele andere lading heeft. Kijk eens bij artikel 92. Ben jij een waarheidsbrenger? Je gaat zien dat je haar hebt geconfronteerd met een onjuist beeld van de werkelijkheid. Daar is ze niet blij mee. En het zal ook niet snel anders zijn, wanneer ze aan haar beeld wil vasthouden. Je kunt er niet heel veel aan doen, omdat je haar niet kunt veranderen. Je kunt wel jezelf veel empathie geven. Wat deed jou pijn? Waar ben je bang voor? En voor jezelf alvast bedenken wat je wel en niet wilt zeggen op je verjaardag. Hoe belangrijk is het contact met je zus voor jou?
   Ik wens je veel wijsheid!
   Groetjes, Mireille

   • Ja Mireille ik ben idd een waarheidsbrenger dat klopt precies.
    Ben soms bang voor hun akeleige reakties, maar niet zó bang dat ik het niet zeg. Kan het gewoon niet om altijd alles maar op te kroppen om hun een plezier te doen.
    Heb besloten mijn verjaardag alleen te vieren met mijn twee andere zussen en dan kijken hoe het verder gaat verlopen.Heb geen zin mijn verjaardag te laten verpesten.
    Heel hartelijk dank voor je fijne reaktie.

 14. Hallo Mireille,
  Net als Jenneke ben ik al een tijdje bezig met MIR methode en ook ik gaap dan ontzettend veel. Ik had geen gelukkige jeugd en later ook nog veel tegenslag en ondanks dat ik chronisch ziek ben (copd) probeer ik zoveel mogelijk te genieten van het leven. Maar boos worden lukt mij niet, ik ben 67 en heb in gans mijn leven nog maar 3 keer ruzie gemaakt. Ik probeer te zeggen wat er scheelt maar moet dan zo hard huilen dat er geen woord meer uitkomt. Hopelijk lukt het mij ooit.
  Groetjes, Bernadette

  • Beste Bernadette,
   Ja, werkelijk zeggen wat er in jou omgaat, is een intens proces. Is het voor jou mogelijk om een paar dingen op te schrijven die voor jou zo belangrijk zijn? Soms kan het pijnlijk zijn om te zeggen wat jij wilt, omdat je dan voelt hoe ontzettend lang je dat al niet hebt kúnnen zeggen. Omdat er niet naar geluisterd werd, omdat je niet serieus werd genomen, etc. Kijk of je door het schrijven wat van dat verdriet eraf kunt halen, zodat je uiteindelijk toch voor jezelf kunt opkomen.
   Veel sterkte! En ga door met genieten van het leven!
   Liefs, Mireille

  • Beste Conny,
   Ja, dat is in principe mogelijk. Ik heb, dacht ik, nog niet van iemand gehoord dat de hyperventilatie helemaal weg is, maar het zou moeten kunnen. Misschien dat iemand het wil uitproberen?
   Groetjes, Mireille

 15. Ik doe nu 5 maanden de MIR-methode en ik sta versteld dat ik nu ineens bij bepaalde situaties de woorden heb om mijn boosheid te uiten. Er is een maar:
  soms word ik heel erg boos en dan heb ik nog heel lang een heel naar gevoel bij mijn hart. Ik ben al bij huisarts geweest, had wel een te hoge bloeddruk en hartslag. Nu had ik vorige week het volgende: een buurtgenoot komt hier 1. X per week koffiedrinken. Omdat ik afgelopen dinsdag jarig was, had ik tegen hem gezegd die dinsdagochtend over te willen slaan, omdat ik alleen met mijn kinderen wilde zijn, Laat hij nu toch gewoon komen! In eerste instantie dacht ik nog hij wil even feliciteren, maar nee meneer bleef.
  Ik plofte bijna van boosheid en deed er niets mee, voelde me machteloos maar ook mijn man zei niks. Hij ving hem op en zei ook nog dat ik jarig was, verder niks en ging vervolgens met hem zitten praten, terwijl hij mij eigenlijk aan het helpen was voor het komende bezoek van de
  kinderen! Mijn dochter zei dat ik hem weg had moeten sturen, maar ik was als verlamd van boosheid en heb er nog last van! Hij was er gister weer en weer spijt dat ik er niet op terug gekomen ben. Grrrrrrrr.

  • Beste Afke,
   Ja, soms overvalt het je zó dat je echt bevriest en niet weet wat te doen. (Zie artikel 138. Wat als je te snel bevriest?) Geef jezelf niet op je kop. Iedereen heeft dit! Oefen alvast wat je kunt zeggen wanneer je hem weer tegen komt. Als je er nog iets van wilt zeggen, tenminste. En bij volgende situaties mag je ook altijd na een paar minuten alsnog zeggen: ‘Eh, het spijt me, maar ik wil graag alleen met mijn kinderen zijn. Wil je morgen terug komen?’ Zoiets. Misschien was hij het gewoon echt vergeten…
   Het zijn echt niet makkelijke situaties en hoe meer je erin oefent, hoe makkelijker het wordt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 16. Ik vond het altijd heel moeilijk mijn boosheid te uiten. Besef me nu ik dit artikel lees dat het me sinds de MIR methode beter gaat. Ben vorige week boos geworden op de dochter van mijn vriend en dat voelde zo goed, even goed mijn grens aangegeven en de angst voor de gevolgen had ik niet, was alleen maar trots op mezelf. En opluchting, had ik veel eerder moeten doen.

 17. Ik had het me niet zo gerealiseerd maar sinds ik wat intensiever de MIR methode toepas….ben ik inderdaad een paar keer boos geworden….heb niet meer over me heen laten lopen en me niet meer emotioneel laten chanteren…en heb duidelijk mijn grenzen aangegeven…
  Nu ik dit van jou lees ….denk ik “ja …ik ben vaker boos geworden en kon daarna de situatie ook beter loslaten”

  • Beste Miriam,
   Dat is ook precies wat is! Dankjewel voor je woorden: dat je niet meer over je heen laat lopen. Ik denk dat dat vooral gebeurt bij mensen die nooit boos worden.
   Enne… heerlijk voor je!
   Groetjes, Mireille

 18. Ik ben een en al boosheid nu!
  En zelfs de crisisdienst van GGZ Drenthe wijst me af, er is zgn. geen bed voor opname……….Ik moet dus eerst echt pillen innemen willen ze dat doen…….Mensen die zeggen dat ze willen helpen hebben ineens geen geld voor benzine meer, alternatieve helpen, reageren niet terug…..WAT IS HIER AAN DE HAND?????

  • Beste Angela,
   Kijk wat je zelf kunt doen! Ken je de EHBO van de MIR-Methode? Gebruik die en probeer rustig aan het overzicht weer te krijgen. Blijkbaar moet er iets voor jou duidelijk worden… dat je het toch zelf aan kunt? Neem anders gerust contact op met een MIR-Methode begeleider.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 19. Bijzonder dat je nu juist met dit onderwerp komt, nu ik juist bezig ben mijn boosheid wat meer te ‘beteugelen’. Boosheid is voor mij een veel meer bekende emotie dan de anderen.

  • Beste Gemma,
   Ja, bij jou is de weg juist andersom: teveel boosheid dat eruit komt. Kun je kijken naar de behoefte die daaronder zit? Wat probeer je met je boosheid te bereiken? Kijk ook nog even bij artikel 17 ‘Woede? Leg je hart op je tong’. Behoeftes zijn bijvoorbeeld: behoefte aan begrepen worden, aan gezien worden, gehoord worden, respect, dat er rekening met jou wordt gehouden, behoefte aan ruimte, enzovoort. bij de geweldloze communicatie zijn de behoeftes enorm belangrijk om uit te zoeken waarom iemand nou boos is. Onderzoeken maar! Dan hoef je uiteindelijk minder vaak boos te worden.
   Groetjes, Mireille

 20. Ik heb tot mijn grote verbazing mijn boosheid geuit omdat er een mevrouw naar buiten kwam toen ik langs liep met mijn hondje.
  ze mocht daar niet plassen deed ze ook niet.
  En opeens werd ik zo boos van dat betuttelende vingertje.
  Ik ging helemaal tekeer en vond dat zoooo vreemd van mijzelf dat ik er van slag van was.
  nu begrijp ik het.

  • Beste Riny,
   Ja, helemaal begrijpelijk! Voor mij ziet het eruit als ‘vals beschuldigd worden’. Mensen die dat ook in hun jeugd vaker hebben meegemaakt, kunnen daar met vuurwerk op reageren. Ik denk dat deze mevrouw het niet gauw nog eens zal zeggen tegen je.
   Groetjes, Mireille

  • Nou ik was het in ieder geval niet. Maar waar ik woon is het heeeel normaal dat mensen hun hond uit laten vlak onder je raam en balkon. Ik vind dat vies en smerig. Hondenpoep zakjes hebben ze niet bij zich. En het is officieel ook geen honden uitlaat terrein. Een vrouw die zelfs verpleegkundige is en moet weten van hygiene laat haar honden expres poepen en plassen en vind dat heel normaal. Kijk en daar wordt ik nu boos van. Misschien is die mevrouw waar u het over heeft het ook helemaal beu, en heeft ze toevallig de verkeerde te pakken en dat bent u helaas.

 21. Dat klopt inderdaad. Ik merk dat ik vaker boos wordt, iets wat ik niet gewend was te uiten. Af en toe moet ik daar nog aan wennen. Ik sta ook meer op mijn strepen en zeg niet altijd meer ja als ik nee bedoel. Ben er wel blij mee eigenlijk. Ik doe de MIR-Methode al enkele jaren met onderbrekingen. De laatste zes maanden elke dag 1 keer. Ook heb ik meerdere keren een MIR op maat gedaan. De MIR methode is onderdeel van mijn leven geworden. Een keer per maand ga ik dan ook naar de MIR kring waar ik heel veel tools krijg aangereikt. Dankjewel MIReille voor al dit moois!!

  • Beste Marijke,
   Wat heerlijk voor je! Je omgeving moest vast ook wennen. En zo houden ze toch meer rekening met wat voor jou belangrijk is. Mooi!
   Groetjes, Mireille

 22. Ik heb 38 jaar gepuzzeld hoe ik boos mocht zijn op mijn vrouw die allergisch is voor boosheid. Zij (en ik) gaan nu stukken vooruit en het leven wordt mooier.

  • Beste WAM,
   Wat fijn dat jullie daarin hebben kunnen groeien! Ja, dan versterk je je relatie enorm! Blij voor jullie!
   Groetjes, Mireille

 23. Ik ben echt heel erg rustig geworden. Kon M.n. In het werk veel boosheid laten zien. Telde negatieve gebeurtenissen ook altijd op en bleef dat steeds voeden. Ik ervaar dat ik beter het gewenste resultaat bereik bij de ander door mij anders in het contact op te stellen. Blijf dichter bij mijzelf. Voel minder lichamelijke stress.

  • Beste Cisca,
   Hee wat mooi, dat is precies de andere kant op. Wat fijn dat je nu dichter bij jezelf kunt blijven! Puur goud!
   Blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 24. Hallo Mireille
  Ik doe al langer de MIR-Methode. Dat ik het blijf doen is voor mij al een teken dat het mij wat oplevert. Anders was ik al lang gestopt. Heel bijzonder.
  Wat mij opvalt is dat ik tijdens de zinnen en het aaien (bijna) altijd begin te gapen. Heb jij hier een verklaring voor?
  Groet, Jenneke

  • Beste Jenneke,
   Gapen is sowieso een goed teken. Ik zie het altijd op twee manieren: of je veroorzaakt ontspanning in je lichaam, waardoor je gaat gapen. Dat kan dan betekenen dat je onbewust teveel spanning vasthoudt of oploopt gedurende je dagen. Of je bent echt iets aan het loslaten. Oude emoties bijvoorbeeld.
   Ik ben er altijd blij om, omdat het dan extra zichtbaar is dat de MIR-Methode werkt voor je.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.