Home » Artikelen » 212. Waar heb jij behoefte aan deze Kerst?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

212. Waar heb jij behoefte aan deze Kerst? — 26 reacties

 1. Toevallig stuurde ik vanmorgen een liedje aan mijn dochter: Suite: Judy Blue Eyes, van Crosby, Stills, Nash and Young. Dat ik opeens de woorden hoorde: what have You got lo lose?… vragen om een arm..

 2. Opnieuw geraakt vandaag door JAEL DECKELBAUM met PRAYER OF THE MOTHERS, zingend daar waar nu al zo lang geen vrede is, met vrouwen uit Israël en Palestina. Geniet van de prachtige beelden die laten zien dat VREDE mogelijk is. Dat illustreert de tekst van Mireille !

 3. De liedjes van Yaël Deckelbaum kan ik iedereen aanraden, prachtig! Zo’n mooie vredesboodschap in haar teksten. Ook heel mooi als muzikale ondersteuning bij de Vrouwendag!
  Liefs, Bea

 4. Wat een leuk artikel!!

  Als zangcoach is het mijn missie om iedereen die dat wil (weer) te laten genieten van zijn/haar stem en het is eigenlijk iedere keer weer bijzonder om dit te mogen doen!

  Ook ben ik een fervente MIRror en MIR sinds 2019. Het wordt inderdaad steeds duidelijker wat er nu eigenlijk écht toe doet voor ons mensen, een heerlijk proces waar ik dagelijks van geniet.

 5. Mireille

  Nogmaals dank voor je mooie artikel hier. Ik wens je veel speel plezier op je dwarsfluit in 2018! En uiteraard nog veel meer dat op je lijstje staat!
  Ik had aanvankelijk ook wat geschreven over het belang van muziek in mijn leven maar dat verhaal is echt té lang om hier te posten.
  Dus hou ik het er op dat ik hoop dat ik mits nog een tijd begeleiding bij een MIR begeleidster gaandeweg van al mijn schouderklachten mag verlost raken, waaronder schouderklachten die telkens terug komen en me verhinderen om zo vaak als ik er zin in heb Viool te kunnen spelen. Op een later tijdstip als het zo ver is zal ik je het hele verhaal rond “de viool” nog wel eens doorsturen via mail incluis het gelopen MIR traject.Misschien dat het jou nog tot nieuwe inzichten brengt of mijn verhaal dan naar anderen kan gebruiken als voorbeeld.

  Heel veel warme groeten. Een fijn van oude naar nieuw elke dag opnieuw

  Sofia (Ja eindelijk teken ik met mijn eigen naam, daar zijn 4 MOM aan vooraf gegaan)

 6. Zoek op Google de straatmuzikant Estas Tonne.
  Geweldige gitaar muziek.
  De meeste blijven ervoor stilstaan om te luisteren.
  Inspirerende man

 7. Het waait waait weg alle zorgen waaien weg die tekst gaat vaak door mijn hoofd en als ik dat liedje hoor zing ik luid mee. En ik kan alleen omhoog van thomas berge

 8. Dag Mireille,
  Weer een thema waarmee je bij mij een goede snaar raakt. Een paar maanden geleden leerde ik via mijn internet-radio (op het beeldscherm wordt steeds de zanger(es) vermeld en de titel van het nummer) een tot dan toe onbekende zangeres kennen. Ik las: Lara Fabian – you are not from here. Prachtig lied en een geweldige stem. Ik schreef het op in mijn agenda en ging natuurlijk op nader onderzoek bij you tube. Haar nieuwste cd heb ik nu als Kerstkadootje ingepakt.
  Voor deze reactie-rubriek wil ik een ander prachtig nummer van haar voorstellen, Het heeft als titel: ALWAYS. Ze zong het bij de opening van de Aziatische Olympische Winterspelen in Astana, Kazachstan in 2011. Het is een meezinger, hoewel dat een veel te sobere benaming is voor dit prachtige lied. De tekst is poezie van de beste soort. Voor mij, voor ons is het de Kersthit van 2017. We hebben al kaartjes voor haar concert in Frankfurt op 19 maart. Lara Fabian komt trouwens ook voor een eenmalig optreden naar Amsterdam op 17 mei. Als afsluitend zinnetje zit in m’n hoofd: ZEGT HET VOORT – ZEGT HET VOORT. Dankzij deze rubriek had ik daar een mooie gelegenheid voor. Dankjewel.

  • Oh wat fantastisch dat je Lara Fabian hebt mogen ontdekken. Een onbekende is ze helemaal niet. Maar ze zingt niet altijd in het Engels en is daarom misschien soms voor sommigen te lang onder de radar gebleven. In België hebben we als tweede taal ook Frans en daarom kwam ze hier bij mij al langer geleden in mijn leven binnen waaien.
   Er is een live versie van Je t’aime die ook op youtube te vinden is en echt daar gaan je haren recht overeind van staan. De verbinding met het publiek dat uit volle borst mee zingt van begin tot eind en de energie daar heerst op dat moment is niet te verwoorden.

   https://www.youtube.com/watch?v=N-roGMGyFu0

   Groeten

   Sofia

   • Hartelijk dank Sofia.
    Het gevoel erbij kan niet in woorden gevat worden.
    Ik houd van veel muziek en het hangt van mijn gevoel op dat moment af.
    Graag mag ik( meestal ‘s morgens),naar Kirtana luisteren,maar vroeg in de avond vind ik Otis Redding b.v. ook heel fijn en dan meezingen en dansen.

 9. Dag Mireille,

  Mooi artikel over wat muziek doet,wat muziek kan aanraken.Heb daar vandaag ook veel behoefte aan gehad. De laatste tijd meer.Jammer is het steeds als bij toeval dat ik door muziek getroffen wordt. Meestal gaat hetmij dan om de klanken en de trillingen. Ik versta meestal de woorden niet. Ook zingen is iets wat ik graag zou kunnen, maar meestal is het een brommen; Het heeft te maken met zelfvertrouwen waarschijnlijk want vroeger kon ikhet wel. Ik hoor veel oudere mensen zingen met stemverlies , en dacht dat dit me nu ook te beurt wasgevallenen. Doch deze avond vroeg mijn kleinzoontje of ik voor heme wilde zingen, en dacht ik probeer het, ik gooi mij open. En raar ik voeld in mijn keel ruimte open komen, alsof mijn stembanden zich keerden, Zo voelde ik het aan. Ik heb dan ook vol genot gezongen, en zelf teksten verzonnen waar ik het niet meer wist. Dus dankbaar dat ik deze morgen je mail heb mogen lezen, deze was heel inspirend. Dank je .

  • Beste Maria,
   Oh, zo heerlijk dat je weer aan het zingen was! Ben zo blij dat je het deed. Het doet zoveel voor je binnenste. Ben ook blij voor je dat je zo’n kleinzoontje hebt die jou stimuleert!
   Veel geluk samen!
   Groetjes, Mireille

 10. Ik heb zoveel soorten muziek dat mij kan raken. Het ligt zó aan m’n stemming.Soms heerlijk om muziek te horen waarvan je weet dat je er om gaat huilen zoals bepaalde nrs. Van Van Morrison en het op dat moment ws. nodig is. Ook als ik mijn zoon op z’n electronic gitaar hoor spelen in z’n rockband kan een bepaald nr. mij zo veel doen en losmaken. Muziek ráákt, zelfs om er een intense afkeer van te voelen zal het toch nodig zijn dat het een aanzet heeft gegeven ervoor. Zo blij dat ik het voel.

 11. Sean-nós zang! Dat is de traditionele Ierse zang, onbegeleid en vol ornamentiek. Als je daar naar luistert verdwijnt de tijd. In de pubs zat de zanger met zijn gezicht naar de muur, want ‘It’s the song that matters, not the singer”. Ieder luisterde vol respect. Ik zou het ook graag leren, maar dat Gaelic (Ierse taal) wil niet zo lukken. Zoek dit eens op:
  Eleanór a Rún sung by Róisín El Safty.

 12. Ik ben heel gevoelig voor geluid en muziek. Ik vind het heerlijk om lekker mee te brullen met Janis Joplin bijvoorbeeld, krijg steevast kippenvel als Andrea Bocelli inzet in Musica è, met Eros Ramazotti en voel me direct onprettig opgefokt als ik de eerste toontjes van Firestarter van de Prodigy hoor. Muziek bepaald hoe ik me voel en muziek is een geweldige manier om aan mijn gevoelens uiting te geven. Helaas mis ik de gave om zelf een instrument te bespelen. Als je ziet hoe bv Jimi Hendrix op gaat in zijn spel, één wordt met zijn gitaar. Dat lijkt me geweldig!!

 13. dag Mireille en echtgenoot,

  op deze wijze!: een dank voor je goede zorgen en artikelen, zoals je ze aan een ieder geeft en doorgeeft. Het delen in 2017 en doorgeven

  op deze manier wens ik je goede kerstdagen toe en een heilzaam 2018
  ook voor de lezers / delers die dit berichtje lezen.

  een groet
  Geerdine

 14. Ik ben gek op muziek blues maar ook het 5e pianoconcert van Beethoven omdat ik een voorliefde heb voor piano. Vroeger les gehad.
  Ik vind het alleen jammer dat ik altijd zo moet huilen bij de eerste klanken al.
  Waar komt dan toch vandaan.
  Verder wens ik iedereen en vooral Mireille een fijne Kerst en een gezond 2018

 15. Dag Mireille
  Door mijn cvs en fibromyalgie kan ik tot mijn spijt nauwelijks nog van muziek genieten. Het wordt heel snel vermoeiend “lawaai” en teksten houden me urenlang wakker omdat fragmenten in mijn hoofd blijven draaien.
  Mijn lerares creatief schrijven heeft ons eens een opdracht gegeven op muziek van Ludovico Einaudi en sindsdien luister ik hem af en toe even als ik aan de PC zit. Het voordeel is dat de meeste van zijn nummers instrumentaal zijn en daardoor minder makkelijk blijven hangen. Hij heeft echter ook een schitterend lied, Nuvole bianche. Ik weet alleen dat het over witte wolken gaat, versta verder geen woord van de tekst, maar ik kan er wel iets moois bij verzinnen. Ik krijg er elke keer weer tranen in mijn ogen van…
  Warme kerstgroet,
  Brigitte
  https://www.youtube.com/watch?v=O-HsW142T5g

 16. Hallo Mireille,
  Mijn moeder is anderhalf jaar geleden overleden en ik merk dat ik haar nu begin te missen. Ik zing in een koor en als we in deze tijd bv in een bejaardenhuis staan te zingen en ik zie mensen die een begeleider bij zich hebben (meestal familie) dan krijg ik een brok in mijn keel en moet ik huilen. Heb ik ook al tijdens repetities als iets heel mooi klinkt. Ik visualiseer meestal wat we zingen en dan gaat het fout. Moet ik nog veel verwerken?
  Heel veel succes in Apeldoorn.
  Hartelijke groet,
  Coco

  • Beste Coco,
   Ja, dat heb ik ook vaak. Nee, wat er gebeurt, is dat je hart open gaat. Je maakt verbinding met mensen en dan stroomt je hart over. Je oogjes dan vaak ook. Gewoon even een paar keer rustig ademhalen en de draad van de liedjes weer oppakken. Je kunt ook dan de EHBO van de MIR-Methode gebruiken om de overstroming van je hart sneller rustig te krijgen.
   Veel plezier met zingen!
   Groetjes, Mireille

 17. Muziek maken is heerlijk en bevrijdend voor mij. Het brengt me in contact met mijn wezenlijke zelf. Mijn leven lang, ik ben 61, heb ik gehoord dat ik niet kan zingen. Toch ben ik daar 6 jaar geleden schoorvoetend mee begonnen. De onzekerheid zit diep maar ik haal de schade in en zing nu bij twee koren. Het is een passie geworden. En langzaam maar zeker ben ik ook echt gaan zingen. Steeds vrijer. Dat voelt geweldig. En samen met andere mensen zingen levert ook weer andere contacten op. Heerlijk. Ik wil het niet meer missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.