188. Holadi-jee, kopje thee!

Kopje thee

Wat kun je tegenwoordig nog drinken? Frisdrank bevat zoveel suiker dat je alvleesklier daar echt niet blij mee is. Je bloed, darmen en je huid ook niet, trouwens. Sportdrank is voor niet-sporters een regelrechte hyperdepiepdrank met verstoorde bloedsuiker en vermoeidheid tot gevolg. Alcohol, daar sterven je hersencellen van af, met tienduizenden tegelijk. Toch jammer. En fruitsap kan je lever niet verwerken. Fructose wordt door je lever rechtstreeks omgezet in vetten (zie lezing van professor Lustig, endocrinoloog op YouTube, “The Bitter Truth”). Wat blijft er dan nog over? Lekker kopje koffie. Heerlijk! Eentje is voor mij heerlijk om de dag mee te beginnen. En voor jou? En naast het kopje koffie hebben we dan nog twee drankjes: water en het kopje thee.

Kopje thee

Water is heerlijk om te drinken. En nog gezond ook. Je lichaam bestaat voor 60% uit water. Drink je geen water, dan droogt je lichaam uit. Zo simpel is het. En een uitgedroogd lichaam, geeft allerlei klachten. Daar kan je op wachten. Lees het boek van Dr. Batmanghelidj: “Water, het goedkoopste medicijn” en je neemt voortaan overal water mee naartoe. Maar… in de winter is water drinken zo koud en is een kopje thee heerlijk! Even een momentje rust. En je handen warmen. En van binnen zorgen voor een warme gloed. Best troostend, zo’n kopje thee. En thee wordt steeds meer gedronken door bewuste jonge mensen. Ik ontmoette vorig jaar Michael Niklaus, 31 jaar. Hij liet alcohol achter zich en organiseert nu in Vlaanderen theeworkshops en hele teaparties voor jongeren die bij alcohol vandaan willen blijven. Het zijn de leukste feesten!

Biothee

Niet alle thee is even gezond. Zwarte thee kan je maagzuur een flinke opzwieper geven, vanwege het looizuur dat er in zit. Een wolkje melk lost dat al op. Ook handig om te voorkomen dat je tandsteen krijgt van zwarte thee! En als je kruidenthee drinkt, dan is het niet verstandig om dagenlang dezelfde kruidenthee te drinken, dus wissel af! Drink je thee die niet biologisch is geteeld, dan drink je ook pesticiden. Zonde! Drink dan liever biologische thee. Drink jij geen pesticiden en hoeven de mensen op de theeplantages, zichzelf niet onder te sproeien met gif! Ik bestel mijn biologische thee altijd bij Biothee.nl Mijn lievelingssmaken zijn ‘Rooibos kinderthee’ en ‘Chinese nights’, een mix van Jasmijnthee, rozenthee en sinaasappelschillen. Zó lekker! Wil je eens zo’n thee proeven dan kun je een zakje bestellen voor 1 pot.

Holadi-jee, kopje thee!

Op Facebook ben ik begonnen met dagelijks te schrijven ‘Holadi-jee, kopje thee!’ en dan een liedje erbij. Om mensen te inspireren tot het drinken van thee, maar ook om ze van Facebook weg te krijgen. Omdat het wel inspirerend en leuk is, maar ook omdat het veel van je tijd kan opsnoepen, zonder dat je het in de gaten hebt. Facebook houdt jou ook in de gaten. Als je je niet afmeldt/uitlogt, dan volgt Facebook op welke websites je allemaal komt. Daar stemmen ze vervolgens advertenties op af. Heb je gespeurd naar nieuwe schoenen of auto, dan krijg je prompt advertenties op Facebook van jurken of auto’s. En dit is nog onschuldig. In feite weten de makers van Facebook vrijwel alles van je. En is vrijwel niks geheim. Wil je dat wel?

Weg bij de computer

Mensen die dol zijn op Facebook en er uren mee zoet zijn, kunnen baat hebben bij het kopje thee. Zien ze het op jouw tijdlijn staan, omdat jij er ‘Holadi-jee, kopje thee’ op zet, dan is er kans dat ze denken: ‘Hee, goed idee, ik ga ook even thee zetten’, waardoor ze even weg zijn bij de computer. Ze kunnen zich losrukken van de computer. Want dat die magnetisch is voor ons, dat weten we inmiddels, maar ja, hoe ontkom je aan die aantrekkingskracht? Door even thee te zetten, naar buiten te kijken en te beslissen dat je misschien iets anders met je dag wilt doen.

Kopje thee-actie

Verzoek aan jou: zou je mee willen doen met deze actie? Zet dan op jouw tijdlijn: ‘Holadi-jee kopje thee’ met een heerlijk liedje erbij. Een liedje zònder bewegende beelden! Anders blijven mensen daar weer naar kijken en gaan ze nog niet bij de computer weg. Herhaal het zo vaak als je kunt, elke dag wel een keer. Doe je mee? ‘Holadi-jo, glaasje H2O’ mag ook! Met dank aan Dinie!
Ik heb zin om hier een golf van te maken over Facebook. Dat honderden, misschien wel duizenden mensen eraan mee doen en zo vele vele anderen weten te inspireren tot het drinken van een gezond drankje en tot het loslaten van de computer!

Doe je mee? Nog aanvullende ideeën? Ik hoor het graag van je! Schrijf het hieronder, dankjewel!

Proost, op je gezondheid!
Groetjes, Mireille

P.S. Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats het gerust op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hieronder! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning.Reacties

188. Holadi-jee, kopje thee! — 40 reacties

 1. Wat goed dat je het over glucose fructose siroop hebt, en verwijst naar het filmpje van Dr Lustig op You Tube! Dat spul doet hetzelfde als alcohol in je lever, en wie drinken het het meest? Want het zit overal in, mn in frisdrank. Jawel, de kinderen! Het is een schande,dat dit ons massaal wordt opgedrongen, alleen omdat fructose goedkoper is dan suiker. Het beste is om bio groene thee te drinken, ook afgekoeld, als water. Groene thee dehydrateerd nog beter dan gewoon water.

 2. Ik drink al jaren kruiden thee, want van zwarte thee ging mijn oxaalzuurgehalte omhoog en kreeg ik blaasgruis, auwauw…..
  Ook drink ik alleen water, zonder prik. En ’s morgens en ’s avonds een mok Cappuccino, dat is mijn enige zonde……;)

 3. Hai Mireille,

  Super intiatief om mensen aan het water en de thee te krijgen en van facebook, althans overmatig facebookgebruik want het heeft natuurlijk ook zn goede kanten. Tot vorig jaar was ik faliekant tegen en heb pas sinds een jaar fb, maar merk dat het inderdaad erg verslavend is; dus mezelf op rantsoen zetten. Ik weet niet of het holadijee-kopje thee iedereen aanspreekt. Ik merkte voor mezelf dat ik het de eerste keer leuk vond en er daarna niet meer zoveel acht op sloeg. Ik kijk vooral naar de tekst van het nummer maar ga toch weer verder. Ik weet nu natuurlijk je bedoeling erachter, die ik van harte ondersteun. Goede tips van dat gekookte water, had ik zelf nog niet bedacht. Wel lekker verse muntthee of gemberthee met verse gember en citroen. Je kunt ook allerlei stukjes fruit aan je water toevoegen. Ik heb zelf jarenlang rooibosthee gedronken. Nu veel groene thee; waarom is het niet goed om hier veel van te drinken? Voor mijn gevoel zijn er iedere keer hypes: dan is dit goed (rooibosthee, groene thee…..) dan weer dat en na een tijdje komt er weer een ander onderzoek die dat tegenspreekt. Ik vind het soms heel moeilijk hoe hier mee om te gaan en ik denk vooral dat ieder lichaam anders is en dat je je gezonde verstand moet gebruiken. Heel erg bedankt in ieder geval voor al die mooie initiatieven! Hartelijke groet, Eveline

 4. Wat een leuk artikel .Ik had al zo een vermoeden toen ik de titel las .
  Ik ben al vanaf mijn geboorte een theeleut .Elke dag minstens 6 grote koppen .
  Vroeger alleen zwarte thee natuurlijk ( er was niets anders)maar is niersteenbevorderend dus 30 jaar geleden verandert in
  ook andere thees .S óchtends twee koppen gemixte kruidenthee uit Oostenrijk van een supergoed thee en kruidenmerk ,s’middags hele lichte lekkere zwarte thee( uit een duitse theewinkel ,verschillende smaken en theesoorten )met wat melk en ávonds de rooibossenthees ,ook uit DE .Allemaal los gekocht zodat je de sterkte zelf kan bepalen en je doet er 50 x zolang mij .Vooral handig als je een smalle beurs hebt .

  Mijn koosnaampje is ook Thé ,wel toepasselijk 😉 .

  O ja ,en natuurlijk alles biologisch .What else ?

 5. Ik moet toch wel even glimlachen. We moeten op Facebook, om er juist af te gaan….En ben nu ook nieuwsgierig, dus ga meteen even kijken…. dit is niet negatief bedoeld hoor, moet er om lachen

 6. Hoi Mireille,
  Wat een leuke nieuwsbrief. Ik drink al jaren warm water. Heerlijk!!
  Mensen kijken mij dan vreemd aan en vragen wat ik daar nu lekker aan vind en dan zeg ik altijd probeer het en geniet!
  Je kunt er natuurlijk ook een schijfje gember, kurkuma, citroensap en een beetje honing toevoegen is ook heerlijk.
  Groetjes, Alexandra

  • goede suggesties!
   Nog een aanvulling over het toevoegen van honing: ik heb begrepen dat je geen honing in het net gekookte water moet gooien omdat dan alle gezonde stoffen in de honing vernietigd worden door de warmte. Dus eerst water laten afkoelen tot drinktemperatuur en dan pas de honing erbij.
   Om dezelfde reden zou je beter ‘koudgeslingerde’ honing kunnen gebruiken…

  • inderdaad heel lekker, warm water. Ik drink het sinds een poos ook geregeld. Koud water vind ik lastig om te drinken, en thee lust ik wel graag. Maar dat warm water zonder smaak zo lekker kon zijn…..Krijg je ook geen buikpijn van. Ik krijg snel last van ijskoud eten of drinken.
   Margreet

 7. Hoi Mireille,

  Je zegt dat elke dag dezelfde kruidenthee drinken niet goed is. Waarom niet? Sinds ik geen koffie en zwarte of groene thee meer drink, drink ik elke ochtend een kopje rozemarijnthee. Heerlijk en ook opwekkend; want behalve rozemarijn- en zoethoutthee heb ik nog geen kruidenthee gevonden waar ik niet slaperig van word. Heb je misschien andere ideeen voor me?

  groet, Maarten

  • Beste Maarten,
   Elke kruidenthee heeft een bepaalde werking. Planten hebben een bepaalde werking. Wanneer je voortdurend dezelfde kruidenthee drinkt, kan je lichaam daar op gaan reageren. Dus net als met gezonde voeding is het verstandig om af te wisselen. Als het slechts 1 kopje in de ochtend is, zie ik geen reden om dat te veranderen, overigens. Je zou eens een paar soorten thee bij http://www.biothee.nl kunnen proberen. (Ik heb daar geen aandelen, hoor! 🙂
   Heb het goed!
   Groetjes, Mireille

  • Dag Maarten ik heb een aantal jaar in een kruidenwinkel gewerkt en wij adviseerden onze klanten altijd het volgende. Als je een enkelvoudige thee drinkt is het verstandig om dat maximaal zes weken te doen, want dan heeft deze thee geen werking voor je. Naveen aantal weken kun je een weekje een ander kruid nemen en dan weer de lievelings thee, geen probleem. Neem je een combinatie thee van verschillende kruiden mag je het zo lang drinken als je wil want dat kan rustig, dit heeft verder geen invloed. Dus…holadiee aan de thee proost.

   • Dag Corrie, je bericht roept bij mij een vraag op. Je zegt dat een combinatiethee geen invloed heeft en enkelvoudige thee wel. Dit klinkt in mijn oren niet logisch, want dan krijg je toch alsnog elke dag dezelfde kruiden binnen? Hoe is dat anders dan bij enkelvoudige thee?

    Mijn acupuncturist gaf eens aan dat je voorzichtig moet zijn met alle kruidenthees, juist vanwege de werking, en bij combinatiethees extra moet opletten vanwege de mogelijk tegengestelde of elkaar versterkende werking van de kruiden. Lang niet alle theeproducenten hebben daar kennis van of houden daar rekening mee bij het samenstellen. Zo zit er bijvoorbeeld in veel slaapthees zoethout, terwijl zoethout de bloeddruk verhoogt- niet erg handig als je wilt slapen, en ook niet handig als je al een verhoogde bloeddruk hebt.. Voor zover ik heb begrepen werd kruidenthee vroeger voornamelijk gedronken vanwege de specifieke werking, niet als dagelijkse thee. Voor de geïnteresseerden, als je meer wilt weten over de werking van kruiden en specerijen, zoek dan eens op Fytotherapie.

    Nog een laatste weetje: Er zijn ook theeproducenten (Lipton bijvoorbeeld) die suiker toevoegen aan hun thee, wat je niet kunt herkennen bij de ingrediënten op de verpakking. Ze noemen dit dan ‘(natuurlijke) aroma’s’. Leuk is dat wanneer je wilt minderen met suiker en het denkt goed te doen met thee..

    • Mij is altijd geleerd dat een enkelvoudige thee een veel diepere werking heeft, het lichaam heeft een aantal weken nodig om dat wat in zijn lichaam komt zijn werk te laten doen, voor een reiniging staat bv. Drie maanden, en voor een enkelvoudige thee is dat 6weken. Na die weken reageert het lichaam te weinig meer op die thee, en kun je veel beter weer een andere thee gebruiken om het lichaam weer te activeren. Als je bv wekelijks een andere thee zou gebruiken is er niets aan de hand want dan trigger jij je lichaam zelf al, geen probleem. Een combunatie van thee heeft die werking niet, door verschillende thee bij elkaar te drinken verslapt (om het zo maar te zeggen) je lichaam niet. Natuurlijk is het zaak om de juiste combinaties te maken. In de winkel waar ik werkte hadden we losse thee en combinatie thee. Een paar jaar geleden hadden we een ordner met verschillende combinatie theeen met de juiste hoeveelheid vermeld die we zelf aanvulden, de hee kreeg dan ook een naam waar ze voor bedoeld waren, bv goede nachtrust. Omdat er te veel stof vrij kwam tijdens het vullen en dat dus beter was voor onze gezondheid, werden ze later vanuit het hoofdkantoor gevuld.ik weet niet waar je woont, maar misschien zit er een Erica Kruiderijen bij jou in de buurt, Er zijn nu zo’n tien winkels in Nederland, dan kun je daar je licht eens opsteken. Je kunt altijd bellen naar Erica tilburg 0135432148, vraag naar Jeanette, zij kan je voor evt. Vragen verder helpen, laat je nog eens weten of het gelukt is?. Groet Corrie

     • Hallo allemaal,
      Ik drink regelmatig brandnetelthee,kamillethee en dat bevalt
      goed.
      Ik heb ook gehoord dat brandnetel altijd gedronken kan worden.
      Water kan je ook niet blijven drinken, dan ga je dood.
      Groet marian

 8. Dag Mireille, je schrijft: “Maar… in de winter is water drinken zo koud en is een kopje thee heerlijk!” Probeer in de winter eens gekookt water te drinken, ik bedoel dan thee zonder zakje. Het is een prima alternatief om voldoende water te drinken en heeft geen afwisseling nodig. Warm water opent het lichaam en heeft daardoor een reinigende werking. Let op: drink geen warm water uit de kraan dat is niet lekker, zorg dat het eerst aan de kook is geweest. Het is een traditie vanuit zowel de Ayurveda als de yoga. Hartelijke groet, Yolanda

  • Beste Yolanda,
   Ja, dat is een goed idee! Gekookt water zonder zakje is vaak heerlijk. Voelt lekker zacht aan. Gelijk heb je!
   Groetjes, Mireille

 9. Wat ook heel gezond is is thee zonder thee Dus gewoon water koken en een beetje af laten koelen en warm of lauw opdrinken.

  • Beste Anja,
   Ja, dat doe ik ook vaak. Op z’n tijd echt heerlijk, hè!
   Groetjes, Mireille

  • Witte thee is ook erg goed. Ik drink ook elke dag een glas heet water met een schepje keltisch zeezout (ongeraffineerd) vanwege de rijkdom aan mineralen.

 10. Ja Mireille, fantastisch dat je tracht mensen bewuster en van hun facebookverslaving af te helpen ! Ik ben zonder Facebook & zonder tv een gelukkig mens, met echte sociale contacten en een ‘levendig’ hobby. Ook dank voor je leuke tips/begeleiding bij de MIR-Methode. Doe ik dagelijks maar tot op heden merk ik niets… jawel, ik geniet van die 2x 2 minuutjes “me time”!

  • Beste Patricia,
   Hoop dat je een keer iets gaat merken van de MIR-Methode! Wat heerlijk dat je jezelf zoveel tijd bespaart! Eenmaal van Facebook en televisie af… zeeën van tijd!
   Groetjes, Mireille

 11. Beste Mireille,

  Holadi-jee, kopje thee! Betekent voor mij Groene thee en het liefst met gynseng voor de rust en in zijn totaliteit i.v.b.m. de anti oxidanten en vindt hem ook nog eens lekker.
  Groetjes Frans

 12. Hallo Mireille,
  Misschien is het een idee. Weet je wel hoe lekker kokend water met een paar schijfjes gember is? En super gezond

 13. Wij drinken sinds kort Gember thee, heerlijk even wennen ,
  Maar daar door heeft mijn man minder last van maagzuur,

 14. Hoi Mireille.
  Tip !!! op 1 Maart begint DE VASTEN en duurt 40 dagen.
  Via de media is er ook al aandacht voor gevraagd om 40 dagen GEEN alcohol te drinken. Nou drink ik zelf NOOIT alcohol ,hou er ook niet van zelfs niet op FEESTJES , krijg ik een glas champagne, vraag ik of dat AUB met water gevuld mag worden .Ikzelf drink altijd Biologische GROENE thee . ik neem zelf als ik ergens naar toe ga groene thee mee.Liefs Joke .

 15. Bedenk wel dat groene thee, zwarte thee en koffie verzurend werken. Niet meer dan 2 kopjes per dag. Dat is het advies van mijn Chinese therapeute die bij mij met succes Guashatherapie heeft toegepast. Naast die therapie geeft ze voedingsadviezen, waaronder die over thee. Ik dacht ‘ik geef het maar ff door’.

  En bij kruidenthee moet je weer opletten dat je niet te lang hetzelfde kruid gebruikt. Die hebben namelijk ook hun uitwerking. Afwisselen dus.

  • Beste Marjan,
   Ja, van dat afwisselen, dat schreef ik in het artikel. Dankjewel dat je het nog extra benadrukt. Dus geen groene thee, maar wel kruidenthee, als je het maar afwisselt!
   Dankjewel voor de aanvulling!
   Groetjes, Mireille

  • Inderdaad ! Ik wil hier graag nog een extra aanvulling op geven, middels een quote uit het boek ‘De enzymfactor’ van Dr. Hiromi Shinya:

   “Neem bijvoorbeeld groene thee. Het lijdt geen twijfel dat groene thee, die veel antioxidanten bevat, bacteriën kan doden en een gunstig antioxiderend effect heeft. Het gevolg hiervan is dat de wijdverbreide overtuiging is ontstaan dat het drinken van grote hoeveelheden groene thee je leven verlengt en kan helpen om kanker te voorkomen. Ik heb echter al lange tijd mijn twijfels over deze ‘antioxidantenmythe’. Mijn eigen klinische gegevens ontkrachten dit algemene geloof zelfs. Ik heb door patiënten te onderzoeken ontdekt dat mensen die veel groene thee drinken met maagproblemen kampen.

   Het is waar dat de antioxidanten die in de thee voorkomen een soort polyfenolen zijn, die het schadelijke effect van vrije radicalen voorkomen of neutraliseren. Wanneer meerdere van deze antioxidanten bijeenkomen vormen ze echter iets wat we tannine noemen.

   Tannine is er de oorzaak van dat sommige planten en soorten fruit een astringente smaak hebben. De ‘bitterheid’ van bittere kakivruchten bijvoorbeeld wordt door tannine veroorzaakt. Tannine oxideert gemakkelijk, zodat het, afhankelijk van de mate waarin het aan heet water of de lucht wordt blootgesteld, gemakkelijk in looizuur verandert. Bovendien doet looizuur eiwitten samenklonteren. Mijn theorie is dat thee die looizuur bevat een negatieve uitwerking heeft op de gastrische mucosa – het maagslijmvlies dat de maagwand bedekt – waardoor iemand problemen met zijn of haar maag, maagzweren bijvoorbeeld, kan krijgen.

   In ieder geval is het een feit dat ik, als ik een endoscoop gebruik om de maag te onderzoeken van mensen die regelmatig thee (groene thee, Chinese thee, Engelse zwarte thee) of koffie, die een heleboel tanninezuur bevat, drinken, in de regel merk dat hun maagslijmvlies dunner is geworden door atrofische veranderingen. De uiterst belangrijke bekleding van de maagwand teert letterlijk weg. Het is een algemeen bekend gegeven dat chronische atrofische veranderingen of chronische gastritis gemakkelijk in maagkanker kunnen overgaan. Ik ben niet de enige medicus die de kwalijke gevolgen van het drinken van koffie en thee heeft opgemerkt. Op de Japanese Cancer Conference in september 2003 presenteerde professor Masayuki Kawanishi van de School of Hygiene van Mie university een rapport waarin hij beweerde dat antioxidanten het DNA kunnen beschadigen. Daar komt nog bij dat bij de teelt van veel soorten thee die tegenwoordig in de supermarkt worden verkocht landbouwchemicaliën worden gebruikt.

   Als je denkt aan het gezamenlijke effect van looizuur, resten van landbouwchemicaliën en cafeïne, dan begrijp je waarom ik ten zeerste aanraad om gewoon water te drinken in plaats van thee. Voor degenen die zo van thee houden dat ze er niet mee kunnen stoppen adviseer ik echter om biologisch verbouwde theebladeren te gebruiken, de thee niet op een lege maag maar na de maaltijd te drinken om een overmatige belasting van het maagslijmvlies te voorkomen, en het genot ervan tot twee à drie kopjes per dag te beperken.”

 16. De gemiddelde westerling die jouw artikel leest zal zeggen ‘ wat een verboden, wat mag je nog wel’! Thee en/of water dus. En dan niet eens alle soorten thee, dan moet je alweer oppassen. Reacties waar je op kunt wachten, en het komt omdat we in de consumptie-boot genomen zijn door de voedings/genotsmiddelen multinationals. Het is ze gelukt. Hun aangeleverde levensstijl waar ze veel geld mee verdienen is ons eigen gemaakt. Het heeft zich heel geleidelijk en geniepig voltrokken. Nu moeten we ons er weer uit gaan onttrekken want we krijgen er gezondheidsklachten door. Onderwijs en vooral ook bewustwording. Je merkt het, het is aan de gang. Het is moeilijk want het moet tegen alle verlokkingen en tegen de stroom in. Kennis opdoen (boeken), Bio-danza, ademhalingsoefeningen, goeie hulpverleners waar het mee klikt, MIR-Methode, helpen bij de bewustwording.

  • Beste Wulf,
   Ja, en dankzij internet gaat het steeds sneller. Ook televisieprogramma’s als RamBam of dat van Lubach op zondag werken mee. Via humor, via onderzoeksjournalistiek komt de onderste steen boven. En niet te vergeten dat we het gewoon allemaal aan elkaar doorvertellen! Stukje bij beetje krijgen we die sneeuwbal wel aan het rollen.
   Groetjes, Mireille

 17. Heb je gehoordvan onze Belgische actie”tournee Minerale”. De maand februari is zo ingezet en we zijn met velen die ons geengageerd hebben deze maand het zonder alcohol te doen. T gaat via www en via fb, maar ook op tv worden we aangemoedigd. Ja thee kan lekker zijn, ik heb vele bio doosjes staan. Opgelet mijn rooibos zakje is goed vlor wel 3 kopjes. De smaak verandert ook als het zakje er wat langer in blijft. Op onze gezondheid en die van onze darmen. GRTS DIANA

  • Beste Diana,
   Ja, daar heb ik van gehoord. Is dat nu in februari? Dan ga ik even kijken hoe ik daar extra aandacht voor kan vragen.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

   • In Nederland is er ook sind twee jaar een actie om 30 of 40 dagen lang geen alcohol te drinken.Georganiseerd door hogeschool Windersheim en GGD.
    het gaat binnenkort weer van start! https://ikpas.nl/

    • Beste Annemiek,
     Wat mooi om te weten! Ik drink zelf ook geen alcohol, dus kan er niet aan mee doen, maar ik denk dat het super is, dit soort acties. Ik hoop dat ze vaak herhaald worden en dat het steeds leuker en normaler wordt om iets anders dan alcohol te drinken.
     Dankjewel voor het delen!
     Groetjes, Mireille

 18. Hoi Mireille

  Wat een leuke actie! Ik ben geen lid van Facebook, maar kan wel even kijken op fb van mijn dochter. Ik drink al jaren thee, ik lust geen koffie dus dan drink je al snel meer thee en ik geniet daar ook echt van. Goeie tip die site van biothee. Bedankt! En succes met de actie! Hartelijke groet Yvonne

  • Beste Yvonne,
   Wel leuk als jouw dochter ook ‘holadi-jee, kopje thee’ gaat roepen. Onder jongeren speelt alcohol vaak nog een te grote rol… Geen idee of je dochter dat een idee vindt. Is misschien niet ‘cool’.
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!