Home » Artikelen » 36. Waarom pesters pesten

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

36. Waarom pesters pesten — 152 reacties

 1. U bent één groep vergeten waartoe IK als enige toebehoorde. Namelijk de persoon dié ingreep en het pestte absoluut niet pikte. Het criterium voor MIJ was niet of IK het volgende slachtoffer was maar dat IK niet tegen dit ONRECHT kon. Dat de slappelingen namelijk de pester en de afschuwelijke meelopers een onschuldig persoon die dispar vulgo was zo gruwelijk aanpakten. Dus er waren 4 actoren: de gepeste, de pester, de meelopers én meestal de enige die opkwam voor de gepeste in dit geval IK dus. Trouwens in álle andere gevallen was ik ook de enige DIE de gepeste beschermde en dat werd niet in dank afgenomen.

  Wat heeft mij dat nú gebracht?
  Ik ben slachtoffer van meerdere moordpogingen geworden (mij werd een lesje geleerd). Ik zit nú voor 120% afgekeurd in de bijstand als hoogbegaafde en dat al ruim 5 lustra. Ik heb mijn studies én promoties aan de UM te Maastricht (MBA en Fiscal Law) nooit af kunnen maken dankzij mijn zéér zware PTSS enzovoorts. Verder moet IK rondkomen van €700,- per mnd. En wordt mij ÁLLE ZORG GEWEIGERD en mag ik mij voor LABBEKAKKER door iedereen laten uitmaken.

  Mijn leven is een hel en totaal geruïneerd. Maar ik sta voor de zwakke medemens en ik kan niét tegen ONRECHT. Mijn leven is verwoest door pesters omdat ik de gepeste (als enige) beschermde. Immers deze gepeste kon als het hem teveel werd zelfmoord plegen door dit gruwelijke pesten.

  En wat is nú de moraal van het verhaal?

  Ondanks dat ik alle ellende dagelijks moet ondergaan en dat de hades een vakantie is in vergelijking met wat ik dagelijks moet en heb moeten verstouwen de laatste 5 lustra zou ik wéér hetzelfde doen. Namelijk voor de GEPESTE opkomen en wel onvoorwaardelijk.

  • Beste Wouter,
   Wat heb je een offer moeten brengen! Zo fantastisch dat je het voor iemand anders opnam. En ja, ik doe dat ook altijd, omdat ik het ook niet kan laten. Maar jij hebt daar wel een hele hoge prijs voor moeten betalen, zo te lezen. Wat spijt me dat voor je.
   Ik wens je ongelooflijk veel sterkte en hoop dat er mensen komen die jou kunnen steunen.
   Groeten, Mireille

   • Wat een slappe reactie van jou Mireille. Daar kan niemand wat mee. En zeker Wouter niet. Zoiets als dat je tegen een kind zegt: Oh is je lollie in het zand gevallen, nou jammer hoor voor je. Niets aan te doen. En jij bent coach oid?

    • Beste Ase,
     In mijn ogen gaf ik een medelevende reactie. Wat zou jij liever als antwoord gegeven hebben?
     Groetjes, Mireille

 2. Mijn zoon pest andere kinderen. Ik weet niet wat erger is maar dit vind ik ook super erg. Hij voelt zich onzeker, wil gezien worden, ergens bij horen. En vanuit die behoefte pest hij andere kinderen. Ik probeer met hem in contact te blijven over zijn behoeftes en hoe die op een andere manier vervuld kunnen worden maar dit is best pittig bij een puber!

  • Beste EJ,
   Ja, dat is zeker moeilijk. Is er een professional die je kunt raadplegen om jou te sterken? Een belangrijk signaal is namelijk dat je overduidelijk laat merken dat je dit gedrag onacceptabel vindt. Dat vergt de juiste woorden en flink wat energie. Ik vind de Geweldloze Communicatie hier heel behulpzaam bij.
   Veel sterkte! En dankjewel voor het melden!
   Groetjes, Mireille

  • Laat hem stoppen. De gepeste kan het vroeg of laat niet meer aan en pleegt zelfmoord. Gebeurt dit dan zal U zoon na zijn dood in de hades branden voor eeuwig. Het is zo makkelijk de zwakkere(n) te pesten. Laat hem stoppen. Ik heb 8 kennissen verloren die zelfmoord hebben gepleegd door pesten. Pesten zou strafbaar moeten worden gesteld en de pester moet bij zelfmoord van de gepeste voor moord worden berecht en op zijn minst 50 jaar gevangenisstraf moeten krijgen.

 3. Hoi Mireille,
  ik ben gepest op m’n eerste ‘vaste’ werkplek, door 2 collega’s waarmee ik moest samenwerken en die me stomweg negeerden. In de pauzes zat ik alleen, wist niet waar zij pauzeerden en dit 6 jaar lang. Uiteindelijk belandde ik in de WAO. Nu terugkijkend, zie ik dat er niets anders dan een gigantische burn-out was. toentertijd heette dat nog niet zo en bestond het eigenlijk nog niet. Ik ben erg aan mezelf gaan twijfelen en worstel nog steeds met het feit dat ik maatschappelijk laag op de ladder sta, weinig geld te besteden, enz. Desondanks ben ik wel heel gelukkig geworden… ik heb die nare tijd overleefd en overwonnen. Nu weet ik wel wat ik wil. Het punt is, dat een van die nare pestkoppen op haar manier probeert haar droom uit te dragen in een concert (klankconcert) en je snapt natuurlijk best, dat mijn maag omdraait,.. Ik voel nog steeds die oude pijn, dat verdriet van toen en alle ellende daarna. Toch ben ik je ook dankbaar dat je schrijft dat pesters blijkbaar zelf ook heel goed weten wat ze gedaan hebben, misschien is dit haar manier…?? Echter, zo kan ik het nog niet plaatsen… alsof er iets verdoofd raakt in mij en toch heb ik al besloten om wel te gaan die avond. Ik vraag een vriendin mee. Raar dat ik merk dat ik het haar eigenlijk niet gun! Inderdaad, het vertrouwen is stuk.

  • Beste Marja,
   Ik vind het wel van veel karakter getuigen dat je toch gaat die avond! Eens kijken hoe ze zich naar je opstelt. Ik wens je veel sterkte met verwerken en hoop dat er mensen om je heen zijn waar je er af en toe mee over kunt praten. Dankjewel voor het vertellen!
   Groetjes, Mireille

 4. angst om krachtig te zijn ! Hierover ging mijn [ helaas ] laatste gesprek met een goede vriend . Onze , en zeker mijn , reactie was dat je wel afschuwelijk ALLEEN komt te staan . Er zijn steeds minder mensen die je begrijpen / accepteren en met je meevoelen . Ik lijd een eenzaam bestaan hierdoor . Het ene probleem vervangen door een ander , nl eenzaamheid .
  groet Nellie

  • Beste Nellie,
   Daarom is het zó belangrijk om gelijkgestemde mensen te vinden. Ken je de Facebook groep ‘MIR-Methode Besloten Groep’? Gewoon precies die woorden intypen in Facebook, dan kan je andere mensen vinden die ook de MIR-Methode doen. Niet alleen blijven staan, hoor!
   Groetjes en veel sterkte!
   Mireille