Home » Artikelen » 238. Vuurwerk-petitie, teken jij ook?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

238. Vuurwerk-petitie, teken jij ook? — 156 reacties

 1. Jouw permanente last laat zich verdringen door kortstondige bonussen trekkerij van managers. Belangen van jou en mij voor een sociaal en respectvol samenleving, is niet hun omgeving. Wat ben ik bang geweest vannacht, bijna net zo bang als in Joegoslavië.

 2. Ja Mireille, zo’n 30jaar (!!) geleden toen ik vrienden in Amsterdam bezocht, heb ik de meest duidelijke boodschap hierover gezien/gelezen : JE BENT EEN RUND ALS JE MET VUURWERK STUNT. Die slogan zou men elk jaar een maand v00r de kerstperiode al op alle media moeten plaatsen. Maar blijkbaar moest de economie nog eerst aanzwengelen en was de volksgezondheid niet belangrijk genoeg (idem in Belgie!) Als de gemeenten nu dat “vuurwerk geld” eens aan de armen zouden besteden ipv “ohh ahh” van toeristen te scoren en ons belastinggeld verknallen !…?

 3. Op de eerste plaats ben ik het met Mireille volledig eens. Hoe komt het dat de regering zich laat leiden door intimiderende elementen die geen oog hebben voor de overlast aan dieren en hooggevoelige mensen, gaat het belang van plezier boven het belang van degene die er angstwekkende momenten door beleven en dat zijn vele mensen en vooral dieren. Het algeheel vuuwerk verbod zal in eerste instantie veel weerstand ondervinden. Naar mijn idee in de loop der jaren zal er gewenning optreden. Als mensen dan toch vuurwerk afsteken gepast aanpakken.

 4. In Arlesheim, bij Basel in Zwitserland, staat een oude, barokke domkerk. Ervoor is een plein, omzoomd door gebouwen uit dezelfde tijd. Op oudejaarsavond is er rond elf uur een orgelconcert in deze domkerk. Na afloop drommen de mensen naar buiten en met andere dorpelingen komen ze samen op het plein, rond de grote fontein. Op alle vensterbanken rondom het plein staan ontelbare brandende waxinelichtjes. Iedereen — kinderen en volwassenen — heeft een glaasje bij zich en de meesten ook een fles wijn, champagne, punch of sap. Hier en daar loopt een hond aan de lijn mee. Hapjes worden meegebracht in de jaszak of handtas. Om even voor twaalven worden de glazen ingeschonken. Om twaalf uur slaat de grote klok van de domkerk. En dan wenst iedereen elkaar een Gelukkig Nieuwjaar en babbelt wat hier en daar. Geniet van het moment. Dat is alles. Niks popbandje op een podium met veel te grote boxen en oorverdovende \’muziek\’. Niks dansen of drukdoen. Niks vuurwerk. Gewoon pure, innige wintersfeer en gezelligheid.

 5. Getekend en mee eens. Nu graag ook aandacht voor houstook. Dit is er op veel plekken namelijk elke dag. Het levert veel mensen erge stress op, omdat houtrook 365 dagen per jaar ongewenst huizen binnenkomt. Hiernaast is het zeer slecht voor de gezondheid en zitten er enorm veel chemische stoffen in houtrook. Het is 12x ongezonder dan sigaretterook. In inderdaad, over 10 jaar kijken we terug op de waanzin; zogenaamde gezelligheid voor de een is de nachtmerrie van de ander. En dit het hele jaar door…

  • als men zijn houtkachel of open haard goed schoonmaakt en de schoorsteen elk jaar laat vegen en een goed afvoerkanaal heeft plus goed gedroogd hout stookt,eiken en beuken en niet natte rommel van allerlei afvalhout of nat berken etc.is dit echt geen volksdrama.
   Hoeveel mensen hebben er trouwens nu helemaal een openhaard o.d ? Nog geen 6% waarschijnlijk. Woon op een plein met 34 huizen ,slechts twee open haarden ! Heb zelf astmatische bronchitis ( al vanaf kind ) ,maar heb meer last van een buur ,die geregeld in een vuurkorf in de tuin allerlei rommel verbrandt.
   Bovendien brandt een open haard niet dagelijks…geen mens gaat in de maanden mei tot oktober naast de open haard zitten.Verkeer ,vooral vliegtuigen ,industrie etc en ja de enorme luchtvervuiling op 31 december ,dat zijn ook de luchtverpesters

   • Helemaal met je eens Eef, men vergeet ook hier weer even het VUURWERK mee te nemen in deze discussie niet alleen de luchtvervuiling maar ook de vervuiling die het achterlaat op de grond/omgeving.
    Hier in de regio ten zuiden van Utrecht is het VUURWERK al vanaf het begin van de schooltijd September volop hoorbaar
    en gaat tot op de dag van vandaag door, vooral de schoolgaande jongeren doen dit.
    Ook de luchtvaart draagt aan de luchtvervuiling bij, BVB iedere avond komt er een Vrachtvliegtuig op 2500 mrt hoogte over in dit gebied dus niet alleen stank/vervuiling maar ook zware geluidsoverlast, altijd tussen 23.00 en 01.00 uur vind dit plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.