Home » Artikelen » 238. Vuurwerk-petitie, teken jij ook?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

238. Vuurwerk-petitie, teken jij ook? — 164 reacties

 1. Ik onderteken de petitie.mens dier en natuur zijn beter af zonder dat gevaarlijke en vervuilende vuurwerk. Misschien dat we zonder vuurwerk nog een kans maken de klimaatdoelstelling te halen.

 2. Vuurwerk, het zou verboden moeten worden gezien het leed wat het met zich meebrengt. Het is niet alleen de ellende maar ook het plezier wordt bedorven. Daarnaast wordt de gezondheid blootgesteld aan alles wat niet goed is. Siervuurwerk tot op zekere hoogte, prima, maar al het geknal waar iedereen, vooral ouderen en dieren een trauma van oplopen, is niet te tolereren. En wat te denken van de hulpverlening, zij moeten het werk doen met gevaar voor eigen leven. Respect is ver te zoeken. Het wordt tijd dat Den Haag ingrijpt, maatregelen getroffen worden en flinke boetes uitgedeeld worden.

 3. Voor iedereen die dit leest: een gelukkig, vredig en gezond nieuwjaar gewenst.

  Heel goed, lieve Mireille, dat je deze petitie tegen vuurwerk onder de aandacht brengt !!
  Het is zo beschamend: als overheid en samenleving miljoenen weggooien door vuurwerk, terwijl de bijstandsuitkeringen voor alleenstaande moeders zo laag zijn dat tienduizenden kinderen opgroeien onder de officiële armoedegrens. Terwijl tienduizenden 65 plussers straks in grote problemen komen door de verhoging van de AOW leeftijd. Soms is het moeilijk om positief te blijven als je om je heen kijkt.
  Gelukkig blijven we ook samen geloven in het goede en in verandering.
  Het is fijn om even iets te kunnen doen, al is het maar een handtekening zetten.
  een liefdevolle hartegroet,
  Marijke

  • Beste Marijke,
   Ja, het is goed om actief te zijn! Het gaat ondertussen al omo 250.000 kinderen die met hun ouders bij de voedselbank moeten aankloppen. Dus klopt wat je zegt, dat het al bijzonder schrijnend is!
   Groetjes, Mireille

 4. Direct getekend Mireille, geen seconde twijfel.
  Laten we verandering omhelzen en niet aan ongezonde tradities vasthouden!
  Dank voor het delen.
  Dorien

 5. Op een plek samenkomen om het vuurwerk af te steken buiten het centrum liefst hopelijk heel wat minder, zonde van al het verspilde geld wat veel beter gebruikt kan worden.

 6. Voor mijn familie en buurt geen fijne jaarwisseling door 1 buurman die zoveel bommen heeft en zoveel vuurwerk afsteekten..dat wij niet meer buiten konden staan om 12 uur.9 uur lang! Van 17.00 tot 02.00.

 7. Blij met de petitie Mireille…ik teken zeker!

  Wij zijn op vakantie in Lagos en in Portugal wordt een vuurwerkshow georganiseerd door de gemeente en verder steekt niemand iets af….kun je je voorstellen wat een rust dat op straat geeft? Ouderen…kinderen….honden….iedereen kan tot middernacht zonder angst op straat lopen!
  Veel Portugezen gaan op oudejaarsavond met familie / vrienden uit eten. Zo rond 22:30 uur begint er een popband op het plein te spelen en lopen de restaurantjes lieverlede leeg.
  Om 24:00 uur start het vuurwerk en heeft iedereen een fles champagne bij zich …het ontpoppen van de flessen…gelukwensen en wat confetti’kanons’ is het enige wat je vanuit de menigte hoort.

  De band stopt om 24:00 uur en na de 10 min vuurwerk start gelijk de DJ op het plein….waardoor iedereen dansend en zingend verder feest. Geweldig!

  Politieagenten lopen door de menigte….er gebeurt niets!
  Ik viel bijna om van verbazing toen in een jonge knul (puberleeftijd) met een aantal lege bier / champagne flessen zag zoeken naar een prullenbak om ze weg te gooien.
  Besefte me hoe bizar het eigenlijk is dat je je over dit alles zo verbaast…..wat eigenlijk zo normaal is…. toch?!

  Op deze manier kan iedereen genieten van een vrolijk samenzijn ….van jong tot oud…zonder gevaar te lopen…is dat ook niet waar het om gaat?……een relaxte veilige sfeer voor iedereen…als start voor een nieuw jaar!
  Felix ano novo❣️

  • Beste Marjolein,
   Dankjewel voor je geweldige schets van hoe het ook kan! Ik ga hem naar boven zetten in het artikel om mensen een beeld te geven van hoe het zou zijn zonder massaal vuurwerk.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 8. Ja ik ben er 100 % voor om het vuurwerk te minderen. Als ik zie hoeveel dieren ook al weken zitten te sidderen van angst alleen daar al voor wil ik tekenen.

 9. Ik zou een oplossing willen die voor alle partijen goed zijn, dus ook de vuurwerkliefhebbers Maar het voorbijgaan aan dierenleed, mensen met COPD en de vervuiling kunnen wat mij betreft niet zo doorgaan. Ik wil graag tekenen.

 10. Het geeft veel overlast. De overheid denkt er te zijn door de vuurwerktijden te reguleren. Als je geen mankracht hebt om te handhaven, heeft dit geen zin. In ons dorp hebben we een week lang last gehad van vuurwerkbommen. Op oudejaarsdag was het de hele dag extreem veel. Nog geen ander jaar zoveel vuurwerk gedurende een lange tijd om ons heen gehad. Dan kun je niet aankomen met de stelling ‘we hebben de tijden dat vuurwerk mag worden afgeschoten beperkt’.
  Het is gevaarlijk. De overheid bemoeit zich met veel veiligheidsaspecten. Terecht, vind ik. Daar hoort mijns inziens ook vuurwerk bij.
  De kosten van medische handelingen vanwege vuurwerk zijn onnodig. De kosten van vernielingen door vuurwerk wegen volgens mij niet op tegen de inkomsten voor de overheid van het vuurwerk. Bushaltehokjes, prullenbakken ed worden vernield.

  • Al jaren zie ik elk jaar weer op tegen oud en nieuw! Onze paarden zijn helemaal van slag en de kat en alle vogels ook! En nog dagen erna hoor je geknal zeker hier op de Veluwe waar ook nog eens carbiet mag worden geschoten, de ramen trillen in de kozijnen! Het is alsof je oo de Gaza strook beland bent! Treurig dat alle hulpverleners vuurwerk toegegooid krijgen!! Te gek voor woorden! Veels te slap hier allemaal! Leuk verhaal van Marjolein uit Portugal! Zo zou het moeten gaan!! Geljk afschaffen dat vuurwerk!! Zeker als je leest wat het met je gezondheid doet! Prima actiedeze petitie!! Wij hebben getekend!!!

 11. Dezelfde opmerking zegde ik ook de voorbije dagen voor alle mensen over de ganse wereld

  Ik ben al lid hoe kan ik be demir lid worden

  • Beste Cécile,
   Wat fijn dat je Be the MIRror-lid wilt worden, dankjewel! Daarvoor ga je naar de website van de Be the MIRror-leden. Die kan je vinden als je op deze link klikt. Je ziet dan eerst informatie over wat er op de website staat. Dan klik je op de knop ‘Aanmelden’.
   Groetjes, Mireille

 12. Ja voor de volle honderd procent, ik wil van het vuurwerk af! Het was dit jaar een nachtmerrie, buiten alle smerige luchtverontreiniging stond ons huis af en toe op zijn grondvesten te trillen. Onze kat was de hele avond van slag en lag onder de bank!

 13. Een goed begin is het halve werk. Ik teken ervoor!
  Dankjewel voor het wakker schudden Mireille. Ik laat het oude los en kijk uit naar de nieuwe mogelijkheden die zich hierdoor zullen gaan aandienen. Een heel liefdevol 2019 voor iedereen!

 14. PS Goed dat je dit doet, Mireille! Dat was ik vergeten bij mijn tekst te plaatsen. Ik zat te veel in mijn woede-energietje

  • Beste Emmy,
   En helemaal begrijpelijk! Ook fijn dat we dit nu een keer met z’n allen uiten!
   Groetjes, Mireille

 15. Over het vuurwerk wat je verteld ben ik het helemaal eens, is te gek voor woorden dat dit allemaal getolereerd wordt en mag, ongelofelijk en t is elk jaar heftiger, hoop dat echt dat hier andere oplossing voor gaat komen op een plaats i.p.v. in de bebouwde kom tussen alle huizen en auto s in, jmensen kunnen en durven niet de deur uit zo eng. Groetjes voor 2019

 16. En wat te denken van de angst die dieren hebben van de harde knallen? Ik hou van dieren, zij zijn eerlijk en te vertrouwen (waar mensen mij keer op keer teleurstellen). Wat mij betreft mag het hele vuurwerk afgeschaft en verboden worden. Ik ga voor een diervriendelijke wereld!

 17. Ik teken ieder jaar deze petities. Wat denk je van het lawaai! Dit kun je ook nog aan de vuurwerkellende toevoegen. Wij zijn vuurwerkvluchtelingen. Al vroeg in het jaar zoek ik naar een vakantiehuisje ergens op een plek waar we er het minste last van hebben, mijn man, onze Zwitserse herder en ik. We gaan de gehele kerstvakantie (man in onderwijs) dus het kost ook nog s wat. Voor de dieren is het zo erg!! Op You Tube is een fimpje ‘Wat vuurwerk met dieren doet’, moet je maar eens kijken.
  Traditie, m’n reet. Indische mensen brachten Chinees vuurwerk in de jaren vijftig naar Nederland. Zo is de ellende begonnen. Dat het bewustzijn van de mensen nu eens verruimf moge worden en men niet meer slechts aan eigen lol denkt. En nu ga ik tekenen!

  • Beste Emmy,
   Ik heb het filmpje erbij gezocht. Is dit de goede? Overigens kunnen mensen wel de MIR-Methode inzetten om hun dieren alvast een beetje tot rust te krijgen over het vuurwerk. Daar heb ik dit artikel over geschreven: “Vuurwerk, help je dier van z’n schrik af.”
   De schrik die de dieren nu nog in zich dragen, kan je daar ook mee kalmeren. Fijn als je het wilt delen!
   Groetjes, Mireille

 18. Daar ben ik helemaal voor! Naar mijn idee weegt het plezier van vuurwerk bij lange na niet op tegen de narigheid en het leed, dat het veroorzaakt. Er zijn maar heel weinig knallers, die zich aan de regels houden.

 19. De wereld draai door ? Nee de wereld is door gedraaid ! Wat is het toch leuk al dat vuurwerk.
  Als het aan mij lag zou er geen vuurwerk meer worden ontstoken, geld verkwisterij, milieu vervuiling van de bovenste plank.
  Om te beginnen een zware milieu belasting.

 20. Ik vind het verschrikkelijk voor alle dieren maar ook moeilijk te verteren is de enorme hoeveelheid geld wat weggesmeten word.

 21. Geweldig goed idee Mireille.
  Niet alleen voor de mens is het ongezond maar ook de dieren lijden onder deze gekte.
  Wat in de lucht komt valt ook op de aarde dus planten en insecten worden hier ook mee geplaagd.

 22. Beste Mireiile, fijn dat jij hier aandacht aan besteedt, dank je wel! Ik teken al jaren allerlei petities en meld allerlei overlast, maar het levert inderdaad nog niet veel op. Valt waarschijnlijk in de categorie “moet kunnen/vrije jongens”. Terwijl er geen enkel goed ding aan zit, en het eigenlijk inmiddels een soort terreur is geworden, met angst en schrik voor (hooggevoelige!) mens en dier ver voor en na oud en nieuw. Mijn gemeente, Amsterdam, voert vanaf dit jaar gelukkig een eigen beleid, met alleen vuurwerk op aangewezen plekken; hopelijk gaat dat heel veel schelen! Maar het beste//enig afdoende en het makkelijkst te handhaven is volgens mij een algeheel vuurwerkverbod voor particulieren. Dat wat jij zegt over de gezondheidsrisico’s merkte ik meteen toen ik even naar buiten ging en het meteen op mijn longen sloeg. En wat we dieren, vogels, huisdieren, die er al helemaal niet om gevraagd hebben, hiermee aandoen…. Op naar inderdaad een verbod, hopelijk dit jaar nog!

 23. Hoe mooi zou het zijn als we in de nabije toekomst tijdens de jaarwisseling om 00.00 uur niet meer naar buiten rennen om bezig te zijn met letterlijk naar de grond te kijken om “robuust vuur-werk” aan te steken of naar boven te kijken of om ons heen kijken uit angst geraakt te worden door gevaarlijk vuurwerk…..MAAR….om 00.00 uur binnen te blijven om naar ELKAAR te kijken…naar die mensen waar je in liefde en dankbaarheid in “samen ZIJN” mee verbonden bent.

 24. Goed initiatief!! Ik teken zeker, want ook mijn gezondheid net als van vele anderen lijdt onder de waanzin van de laatste dag van het jaar. Ieder jaar weer de angst en spanning, terwijl het zogenaamd een feest moet zijn. Ik hoor mensen alleen maar zeggen: “wat zal ik blij zijn als die decembermaand voorbij is”. Ik schaar me onder de vele mensen die liever zouden willen dat het geld, wat in een paar uurtjes de lucht in wordt geschoten en voor alle gevolgen ervan beter besteedt zou worden. Er is zoveel tekort in b.v. de zorg, jeugd- en gehandicapte zorg enz. ook allerlei personeel wat zich voor ons inzet zoals de politie, brandweer, ambulance personeel en ga zo maar door. Laten we alsjeblief stoppen met waanzinnig te zijn.

 25. Natuurlijk wil ik de petitie tekenen maar ik weet niet waar.
  Ik wens jou en je gezin alle goeds en daarna
  Liefs

  • Beste Loes,
   Het staat onder ‘Burgerdiscussie’, als je klikt op ‘deze petitie tekenen’. Ik zal de letters wat groter maken, zodat het beter opvalt. Dankjewel voor de aanwijzing!
   En dankjewel voor het tekenen!
   Groetjes, Mireille

 26. Ik ben tegen vuurwerk vanwege het ontregelen van het milieu en de natuur, oa het dierenleed, de luchtvervuiling.
  De gifdampen die vrijkomen en ingeademd worden door mens en dier. Dan de ongelukken en de enorme kosten die hier aan verbonden zijn.

 27. Ik ben tegen vuurwerk vanwege het ontregelen van het milieu, de luchtvervuiling, het dierenleed, de gifdampen die mens en dier inademen, en de overige ongelukken vernielingen die ieder jaar weer plaats vinden. En dan de enorme kosten die hier aan verbonden zijn.

 28. Eindelijk! Top dat jij deze actie start! Ik doe mee! Behalve de al genoemde argumenten ; Als men niet zo egoïstisch zou zijn en rekening zou houden met de angst die men de dieren aandoet zou men geen vuurwerk gebruiken ….

 29. Mireille een mooi fijn liefdevol nieuw jaar gewenst,en voor iedereen die dit leest en laat de vrede en harmonie in ons leven en gedachten komen.
  Ik hoop dat onze regering durft een verbod op te leggen ,want mensen met gehoor longproblemen ouderen hebben er erg last van.
  En voor de dieren is het een ramp.Alles voor flink uit gelopen traditie,die meer voor grote problemen zorgen,niet alleen vuurwerk maar grote vorm drankgebruik en de agressie die er uit voort komt.
  Heel veel liefs Elly de Jonge

 30. Liever gisteren stoppen dan vandaag met vuurwerk in oudejaars/nieuwjaars nacht.
  Ik wist niet dat het zulke gezondheids bedreigende eigenschappen had en vind de mentale en financiele kanten en de ongelukken natuurlijk, al zwaarwegend genoeg om er meteen mee te stoppen!

 31. Met alle ongelukken die veroorzaakt worden met vuurwerk wordt duidelijk dat het zeer gevaarlijk is. In 2018 2 doden. Dat zegt toch genoeg? Stop de vrije verkoop van vuurwerk en laat het georganiseerd door gemeentes plaatsvinden.

  • Hai Lisette,
   Ja, dat is dezelfde petitie als waar ik in mijn artikel naar verwijs. Fijn dat we dezelfde hebben! Dankjewel voor het helpen herinneren!
   Groetjes, Mireille

 32. Mireille ik ben het volledig met je argumenten om deze petitie te starten.
  Vooral waar het de gezondheidsaspecten betreft! En hoe Die 70 miljioen beter kan worden besteed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.