Home » Artikelen » 137. Wat kan jij voor de regering doen?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

137. Wat kan jij voor de regering doen? — 31 reacties

 1. Ik krijg van je verhaal een heel warm gevoel van binnen. Niet mopperen op de ander die ALLES fout doet. Maar kijken naar jezelf: Hoe kun jij het beter doen. En al is het maar een klein beetje bijdrage, alles helpt en je wordt er zelf ook nog blij van!

 2. De Florijn, geld zonder banken en krediet zonder rente, zodat we met elkaar kunnen handelen, ondernemers en particulieren, en geld hebben waarvoor het bedoeld is, namelijk als ruilmiddel. Een veredeld LETS systeem, want de florijnen zijn inwisselbaar voor euro’s! en andersom.
  http://www.betalenmetflorijn.nl Of zoek op “Anthony Migchels” (oprichter) en “florijn” op internet. Een professionele not-for-profit organisatie voor een menselijke wereld, waarin we overvloed met elkaar kunnen ervaren.

 3. Ik heb me aangemeld als lid bij de politieke partij van mijn voorkeur. Kreeg ook de mogelijkheid om aan te geven wat ík voor de partij kan betekenen. Ik ben totaal niet activistisch, maar dit voelde heel goed.

 4. Wat jammer dat je mijn stil protest een paar weken terug niet geplaatst hebt Mireille. Mijn missie zoals ik zei. Inmiddels al twee uitzendingen bij Pauw gehad met werkende armen. En gelukkig wordt het vervolgd. Een uitnodiging om bij de Tweede Kamer ons verhaal te vertellen. Samen met het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

  • Beste Anne Marie,
   Welk stil protest bedoel je? Het kan zijn dat het hier in een spamfilter is terecht gekomen. Voel je vrij om het nogmaals te plaatsen!
   En kan je misschien linken sturen naar de uitzendingen van Pauw? Ik denk dat mensen meer willen horen over jouw missie!
   Groetjes, Mireille

 5. In Winterswijk wil de gemeente Windmolens in het Nationaal Landschap, buitengebied plaatsen. Dat dit project voldoende draagvlak moet hebben is geschrapt, er is een hoorzitting geweest waar alternatieven werden aangeboden, we moeten na 2 maanden nog steeds antwoord krijgen. Bezwaar, weinig rendement, het levert maar een paar procent van de totale energie behoefte, erg duur, vergt onderhoud na15 jaar worden ze vervangen, een kleine groep mensen profiteert er van, projectontwikkelaars en boeren, die krijgen minimaal € 35.000 per jaar per windmolen, die zijn dus wel voor. In Duitsland waar men veel verder is met windenergie trekt men de haren uit het hoofd, de energieprijs is met enkele honderden € gestegen , het is slecht voor de gezondheid van omwonenden en de huizenprijzen dalen. Hoezo, de overheid betroywbaar, ik vind dat op alle gebieden de overheid te kort schiet in haar voorlichting naar de burgers, dat werkt argwaan.

  • Als iedereen het maximale doet om energie te besparen, dan zullen er minder windmolens en zonnepanelen in de natuur nodig zijn. Dus: allemaal zonnepanelen op elk stukje bebouwing leggen, zet de thermostaat wat lager en kleedt je daarop aan (is nog fijn ook, hoef je een groot deel van het jaar geen jas meer aan te trekken als je naar buiten gaat). Help allemaal optimaal mee, dan houden we ook nog natuur over, waar ik zo van houd.

 6. Dag Mireille,
  In België hebben wij een prachtige beweging ‘Hart boven hard’. Dit is een groeiende burgerbeweging over alle lagen en politieke partijen heen. Ze bundelt mensen en verenigingen op een warme en hartelijke manier in hun moedig verzet tegen harde regeringsplannen. Hart boven hard streeft naar een samenleving die werk maakt van herverdeling, menselijke verbondenheid, gelijke rechten en waarde boven winst via allerhande plaatselijke initiatieven. Wij geloven dat niet de regering maar wij de stroom zijn! Een positieve onderstroom, een stroom van initiatieven voor een samenleving met een plus. Onze doelstellingen zijn geformuleerd in 10 hartenwensen. Meer op http://www.hartbovenhard.be Ik ben een doener én een aanmoediger en stak onlangs, samen met enkele heel positief ingestelde en hartelijke mensen, mijn schouders onder de opbouw van een ‘Hart boven hard’ werkgroep in de Westhoek. Samen met alle andere kernen van het land trekken we op 20 maart op een kleurrijke manier door de straten van onze hoofdstad! Omdat we geloven dat vele kleintjes één groot geheel kunnen maken en dat ‘gebundelde takken niet te breken zijn’ 🙂 Een warme hartegroet, An

  • Hart boven Hard is geen ‘beweging’, maar een politieke mantelorganisatie van de socialistische vakbond ABVV, die oproept om te ‘strijden’ tegen alle initiatieven van politieke partijen die hen niet zinnen. Er worden ook wervende evenementen georganiseerd voor de jeugd. Het is dezelfde vakbond die vanuit witte bestelwagens (met het logo erop!) borden uitdeelt bij activistische ‘protest’betogingen, met ‘eisen’ en slogans erop. Mij niet gelaten, maar zeg het dan … hoewel het meestal niet geweten is.

 7. Per januari ben ik met zelfhulpgroepen begonnen in ons plaatselijke inloop/participatie huis. Voorheen een basisschool, waar nu vluchtelingenwerk, voedselbank en bv de boei zitten. Sinds dit jaar dus ook zelfhulp. Groepen met thema’s van gelijkgestemden, lotgenoten. Ik ben ervan overtuigd dat dit “mijn missie” is. Verduidelijkt door het “mirren”.
  http://www.aquinohuis.nl

  Hartelijke groet,
  Marion.

 8. Hoi Mireille, wat goed dat je hier aandacht aan geeft, er zijn zoveel mooie, maar nog niet goed bekende initiatieven.
  Hierbij een mooie site over het tegengaan van microbeads (plastic in verzorgingsproducten). Een mooi initiatief en goed als meer mensen dit weten: http://www.beatthemicrobead.org/nl/productlijsten
  De site over de plastic soup:
  http://www.plasticsoupfoundation.org

  En de site: http://www.foodwatch.org/nl/foodwatchnl-de-voedselwaakhond, die zich inzet voor eerlijke informatie over ons eten.

  vriendelijke groet en veel succes met je goede werk,
  Jolanda

  • Hoi, er zijn trouwens nog andere omkeringen mogelijk.
   Vb. De projectie terugnemen door te vragen:wat doe jij voor jezelf.
   Lieve groeten,Carina

 9. Samen met een Marokkaanse mevrouw heb ik eind 2011 een stichting opgericht om een Dovenschool te helpen oprichten in Taourirt (Marokko). De regering van Marokko heeft daarna toegezegd een Dovenschool te bouwen. Die is nu bijna klaar. In de tussentijd krijgt een groot aantal dove kinderen les in een tijdelijke school waarvoor onze stichting o.a. de huur betaalt. We hebben 3 keer een container verstuurd met hulpgoederen, gebruikt schoolmeubilair enz. Werkloze leerkrachten en ouders geven vrijwillig les. Daarnaast steunen we ook weeskinderen in deze stad. Voor meer info Zie http://www.meertoekomstvoortaourirt.nl.
  En nu mijn vraag: Vind jij het leuk om onze Stichting te helpen? (met o.a. fondsen werven e.d.) En woon je in de buurt van of in Rotterdam, dan zou het heel fijn zijn als je via Mireille contact met mij opneemt. Dank alvast!
  Groetjes, Ria

 10. . Ik ben een Lichtwerker en erg betrokken bij Moeder aarde en haar bewoners. Als ik meditatieavonden geef of cursus energie doorgeven, dan probeer ik de mensen ervan te overtuigen dat je die liefdevolle energie ook aan moeder aarde kan geven en aan bomen planten dieren en oorlogsgebieden.
  Ik gebruik alleen maar natuurlijke huishoudelijke middelen zoals walnoten en groene zeep. Ook voor mijzelf. Ik zal dit promoten op mijn website dan help ik ook op een breder vlak.
  http://Www.helendemassages.com
  Liefs leny

 11. Ik heb zelf 10 jaar in de gemeenteraad gezeten van Kampen. Ben nog actief op de achtergrond. En je kunt wel degelijk invloed uitoefenen.

 12. Het Basisinkomen staat er wel bij als onderdeel van Geldzaken, maar ik zou het graag als los project willen zien, omdat het over zo veel méér gaat dan geld.
  Als het Onvoorwaardelijk Basisinkomen er komt, zal dat een positief effect hebben op vrijwel alle gebieden in de maatschappij: er zal een samenleving ontstaan met mensen die gelukkiger, gezonder, socialer en slimmer zijn, met minder criminaliteit, minder zorgkosten, meer tolerantie en meer groei. Wie wil dat nu niet?

  Voor mensen die willen dat dit nader onderzocht gaat worden, er loopt NU (feb 2016) een petitie om het onvoorwaardelijk basisinkomen op de agenda van de tweede kamer te zetten: https://basisinkomen.petities.nl/
  Deze nota zal daarvoor als basis gebruikt worden:
  http://basisinkomen.nl/initiatiefnota-klein-sociale-zekerheid-onvoorwaardelijk-basisinkomen/
  Ook voor mensen die twijfelen, teken de petitie zodat de impact en haalbaarheid in ieder geval goed onderzocht kan worden!
  Voor wie meer wil weten over het idee, deze docu heeft mij super-enthousiast gemaakt: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/gratis-geld.html
  En hoe meer ik me er in verdiep, hoe enthousiaster ik word – volgens mij is het de enige zinvolle optie voor de toekomst 🙂

 13. Ik heb in januari n eigen bedrijfje opgericht met Puur Natuurbeleving. Ik organiseer boomwandelingen en wandelingen aan zee, beiden in Zeeland In noord-Beveland, Schouwen-duiveland en Domburg. Ik ga ook 2 lavendelreizen organiseren naar de Provence. 1 vanaf 20 juni en 1 vanaf 4 juli.
  Doel is dicht bij jezelf, je eigen pad leren kennen, meer kennis en voeling met de natuur. evt Meditatie, maar zeker: kracht van liefde is de sleutel.

  • Beste Bianca,
   Dat klinkt heerlijk! Heb je ook een website waar mensen naartoe kunnen? Je emailadres hier neerzetten, kan veel spam bij jou veroorzaken, vandaar dat ik die heb weggehaald. Stuur me nog even je websitenaam, dan zet ik die erbij. En… dat maar veel mensen jouw heerlijke reizen mogen bijwonen. Lekker tot rust komen, dichter bij zichzelf komen lijkt me ook puuuuuur heling!
   Groetjes! Mireille

 14. Het is al zo vaak gebeurd, dat mensen tegen mij zeggen: “Als jij erin geloofd, dan moet je er vooral mee doorgaan”! Sterker nog, ik geloof er niet alleen in, IK HEB ER OOK BAAT BIJ! Als je tegen iemand zegt die klaagt: “Je zou de MIR methode kunnen doen”, dan kijken ze je aan of je achterlijk bent. Ik ben er stellig van overtuigd dat de MIR methode mij helpt. Ik slik ook geen enkele pil meer. Aldus is mijn ervaring!

  • Beste Joke,
   Ja, het is voor veel mensen ook echt te moeilijk om te geloven dat zoiets simpels kan werken. Mensen moeten misschien ook aan het idee wennen dat ons lichaam heel veel gewoon zelf kan oplossen. En dat we alleen de blokkades daarvoor weer uit ons systeem weg hoeven te halen. Hoe dan ook, ben ik heel blij voor je dat het voor jou zo goed werkt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. Wat een mooi artikel. Ik ben het zo met je eens. Ik herken mij als pionier.Daarom ben ik binnen magazine land een eigen magazine begonnen. De eerste in Nederland met een online mindset en lifestyle magazine. Een magazine dat dicht bij je staat, dat gaat over echte en herkenbare verhalen. Waar geen ruimte is voor sterio maatschappelijk gewenste beelden en verhalen. Mijn missie is, dat elke vrouw gelukkig is met zichzelf. Met dit magazine hopen we vrouwen een boost te geven om met zichzelf aan de slag te gaan en te blijven en zo haar hart volgt, om te doen waar zij goed in is. Wat ik nodig heb is naamsbekendheid. Mijn doel is het grootste magazine binnen Nederland te zijn. Dit zal ik stap voor stapje bereiken. Alle hulp is welkom. Mooie verhalen en missies die wij kunnen delen. Voor meer informatie: https://www.lichtenfijn.nl/ Dank je wel dat ik dit hier mocht delen. Liefs, Yfke

 16. Gisterenavond hoorde ik het verhaal van (klimatoloog, duurzamoloog, genieotoloog) Reinier van den Berg, één van de initiatiefnemers van http://www.ecoland.tv
  Eerst het bijzonder sombere verhaal over het klimaat. Bekend, maar bijzonder indringend wanneer je alles weer eens op een rijtje gezet krijgt. Daarna: wat kunnen we nog allemaal doen. Ik geloof er zeker in dat verandering mogelijk is, maar aan de andere kant voel ik ook de twijfel of het wel allemaal op tijd zal zijn.
  Nu valt het mij (en anderen) toe, Mireille, dat je vandaag een verhaal stuurt dat hier zo mee te maken heeft. Heel veel dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.