Home » Artikelen » 214. Waar zit je ego en hoe word je verlicht?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

214. Waar zit je ego en hoe word je verlicht? — 56 reacties

 1. Wat ontzettend grappig. Ik zat er net over te denken om de kaart met de tekst “geloof niet alles wat je denkt” aan mijn Buuf te geven.
  De Buuf vindt namenlijk vanalles en nog wat van mij (en van anderen) en dat zijn geen leuke dingen. Moet ze natuurlijk zelf weten maar ik heb liever dat ze mij er niet mee lastig valt.
  Die kaart heb ik vorig jaar bij jou gekocht in Apeldoorn na een masterclass en vrijwel meteen was-ie zoek. Hoewel ik de tekst nog wel wist was ik toch heel blij dat ik bij het opruimen van een kast de kaart weer vond.
  Mijn Buuf kent geen zelfspot, heeft een fors ego en neemt zichzelf bloedserieus. Wat denk je Mireille, de kaart aan haar geven of haar gewoon door laten breinbabbelen. ‘t Is ook wel lekker rustig zo want nu praat ze voorlopig niet met me tot ze ons weer nodig heeft.
  Groetjes van Cis

  • Beste Cis,
   Een ‘wapenstilstand’ is soms de beste manier van samenleven. Ik zou er geen olie op gooien.
   Je kunt in ieder geval elke keer even glimlachen wanneer je die kaart ziet.
   Groetjes, Mireille

 2. Dank u dank u ..mooi liedje !moest er spontaan van lachen !.en inderdaad gewoon blij zijn dat ik gezond ben ! een dak boven mijn hoofd ! en eten op tafel !..want het kan ook anders !

 3. Amai, dat was nu net echt wat ik nodig had 🙂 Had weer net een voormiddag doorgebracht met het tobben over hoe moe ik mij wel voelde en nu is het weg. Ik vergeet nog vaak om dingen te relativeren. En dan kan ik zo moe van het tobben worden. Eigenlijk exact wat er in het liedje gezongen wordt. Ik denk dat ik het ga opslaan zodat ik er vaker kan naar luisteren. Bedankt Mireille

 4. Beste Mireille.

  Ondanks mijn heel zwaar leven, reeds van kinds af.
  Kan ik wel nog lachen en soms op mijn eentje thuis dansen.
  En lachen met alles wat ik, in mijn huishouding verkeerd doe. als ik opruim
  en iets, een ander plaats geef, dan vind ik het niet meer terug enz..enz..
  Mijn enorm zin voor humor en de liefde voor muziek houd mij recht.
  Daar ben ik heel dankbaar voor en bedank OLH dagelijks voor al het goede dat toch nog over mij komt.

  Lieve groetjes van Nelly

  JA ik heb goed gelachen met dat die dame in de video

 5. Heel erg fijn en verhelderend artikel over het ego. Wat ik even kwijt wil is dat mensen soms zo betharterig 😉 gaan doen over het ego. Alsof het iets is wat er niet bij zou moeten horen, bij ons. We hebben het ego ook nodig, zonder ego geen grenzen, geen slimme oplossingen en uitvindingen. Je hebt het ego nodig om teams te leiden, een orkest aan te sturen. Kortom, als we met onze persoonlijkheid ons bewust zijn wanneer ons ego spreekt, en wanneer ons hart fluistert en het verschil daartussen kennen en daar een verbinding weten te leggen, dan worden er veel problemen opgelost, dan omarm je echt het menszijn.

 6. Mireille, schitterend, dank je wel en wat ben ik blij met jouw bijdragen en die van Brigitte Kaandorp aan ons prachtige Aardse leven…

 7. oei, bijna doorgestuurd naar iemand. Dat liedje is zij zelf. Gelukkig ging ik doorlezen. Ik heb wel enorm om gelachen. Bedankt,

  Savita

 8. Dag Mireille ,
  Graag reageer ik op je positieve gevoelens over het jaar 2018.
  Wat graag zou ik ze ook hebben .
  Al meer dan 25 jaar zit ik in de bijstand.Kon ik het er vroeger prima mee doen ,ook met kinderen ,nu lukt het niet meer .
  Wij ,de chronisch zieken en gehandicapten ,zijn een vergeten groep in de samenleving ,in de politiek .
  Bij mij is de vergoeding CAK geschrapt dit jaar ,evenals een andere bijzonderebijstand ,en krijg dus 30 euro minder per maand .
  Per 2018 krijgen we 4 euro meer per maand .Dat gaat al jaren zo .Dat betekent dat we elk jaar achteruit hollen in wat we te besteden hebben .
  Als je uitrekent hoe je vaste lasten elk jaar stijgen dan is 4 euro een giller .

  Ik heb alleen een schuld van een mobiele telefoon en houd toch maar 170 euro over .Ook wordt er aan de huursubsidie geknaagd .

  Het is om te janken .Zo ging ik het jaar in .Toen nog een gebroken kies ,waarvan je van de ( top0 verzekering bij kronen enbruggen maar 450 per jaar terug krijgt en de ellende is kompleet .

  Ik heb verschillende partijen aangeschreven ,waar ik wat van verwachtte .Groen links CU .De een wenste me aardige mensen om me heen ,de ander stuurde me een link van soc .Zaken die ik uit mijn hoofd ken .

  We telen niet mee ,we zijn er niet .We zijn de melaatsen van de maatschappij .Weggstopt ,hebben geen stem ,want we zijn allemaal met onze ziektes aan het overleven ,wereld is klein en energie heel weinig .

  Ik weet het zal niet veel helpen ,toch blijf ik mijn stem laten horen bij elke gelegenheid ,in de hoop dat één iemand eindelijk ons ziet en hoort en zich politiek voor ons inzet .

  We zakken weg in een moeras van armoede .Elke dag zorgen hoe de rekeningen te betalen .Oneindige lijstjes met boodschappen ,want alles moet kloppen .

  Buiten dat ik het een schande vind anno 2018 ( want wat een weelde,luxe en verspilling zie ik om me heen ) ,vecht ik om te overleven met dat weinige wat ik heb .

  Lieve groet ,Theresa

  • Beste Theresa,
   Er zullen echt flinke veranderingen moeten komen en niet door de mensen die zo klem zitten, zoals jij. Ik ga er vanuit dat professor Rotmans weet waar hij het over heeft als hij zegt dat een basisinkomen ‘onontkoombaar’ is. Zodat niemand nog hoeft te leuren voor extra aanvullingen. En ik ben zelf actief in het activeren van de LETSkring in Apeldoorn. Misschien iets om je in te verdiepen, want het zorgt ervoor dat je veel geld kunt besparen door met anderen samen te werken.
   Veel sterkte nog voor zolang het duurt hier in Nederland!
   Groetjes, Mireille

 9. Terwijl ik hier zit te lachen denkt mijn babbelbrein : lachen is als klaarkomen met en in je hart.amai, da’s pas ‘ego’

 10. Heel mooi en kan ik echt nog van leren.
  Ik zal het snel van Facebook halen hoewel ik sl veel “vrienden” heb uitgesloten bij privacy instellingen.
  Dan heb ik een buitenlandse vriendin die geen benen meer heeft door amputatie.
  Ze at giftige paddestoelen. Ligt al een half jaar, nu verzorgingshuis , maar daarvoor 5 mAnden in Groningen. Ik was onlangs bij haar en ze was echt zo vrolijk! Onbegrijpelijk !
  Dus ondanks die beperking blijft ze lachen.

 11. Leuke ontdekking en zo waar allemaal.
  Ik denk dat we, door onszelf te onderzoeken, gaan inzien dat ons ego niets, maar dan ook niets, met ons zelf, ons bewustzijn, te maken heeft. Dat is een illusie…

 12. Wat een ontzettend goed (en toepasselijk) artikel. Ik heb hartelijke gelachen om Brigitte Kaandorp. Heerlijk! Ik heb de 2 zinnen: Geloof niet alles wat je denkt en Neem jezelf niet zo ontzettend serieus met mooie letters opgeschreven. Dit komt op mijn bureau te liggen!! Dank je wel Mireille!

 13. Ja die Brigitte kan het zo mooi zeggen en zingen! Ik geniet meestal van haar teksten en energie.
  Mireille wat mij al zo lang verbaast is het gegeven dat jouw “onderwerpen”voor mij er altijd op dat moment toe doen!!! Ik lach vaak maar te weinig naar mijn zin.
  Lieve groet!
  Wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.