Home » Artikelen » 114. Wie zet jij in het zonnetje?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

114. Wie zet jij in het zonnetje? — 163 reacties

 1. Sinds 2 jaar heb ik de voor mij liefste man op de wereld gevonden. Dingen die mij in mijn vorige relatie werden verweten, zoals gebrek aan intimiteit, kosten bij hem geen enkele moeite. Hoeveel ik om hem geef laat ik af en toe met een kaartje aan hem weten, buiten het feit dat ik het hem iedere dag vertel of laat voelen.In het begin weet je niet wat je overkomt als jezelf geven blijkbaar niet zo moeilijk is, omdat je de blokkade niet ervaart. Ik hoop heel oud met hem te worden.xxxxx

 2. Wat mooi alle dankbaarheid in mensen te lezen……dat roept dankbaarheid op in me; ik leef al zo lang dat het teveel is om op te noemen, hoewel ik, als velen, het eerst aan jou dacht,Mireille-lief,om te kiezen, bij deze sluit ik me aan bij wat er al gezegd werd. Verder noem ik mijn ouders, man en kinderen, die mij veel leerden en leren; ja,ook voor de moeilijkheden die er waren kan ik dankbaar zijn, want ik groeide erdoor. Daarnaast gaat dat verder door wie in mijn leven kwamen en komen op allerlei manieren. Bijvoorbeeld schrijvers van poëzie, boeken over bewustwording, die verschillende paden lijken, maar in feite samenkomen bij waar het werkelijk om gaat ! Daar ben ik dankbaar voor. José

  • Beste José,
   Ja, dat is wat ik ook telkens voel: al die dankbaarheid tussen mensen, dat doet wat met me. Daarom vind ik het super dat zoveel mensen hier iemand in het zonnetje zetten. Fijn!!
   Groetjes, Mireille

 3. voor al mijn vrienden die mij in deze moeilijke periode bij het verlies va een vriend gesteund hebben:
  “Dank je wel geleende schouders, dat ik even leunen mocht ,dat ik even klein mocht wezen,
  dat een hand de mijne zocht!
  Ook aan jou Mireille ,dank voor alles wat jij onvoorwaardelijk schenkt aan anderen

 4. Ik ben mijn zoon dankbaar voor wat hij mij heeft gegeven in zijn leven. Hij is vanaf de zwangerschap een gids die ervoor zorgt dat ik een prachtige weg in ben gegaan. Een weg waarbij ik, door zijn aanwezigheid in ons gezin, steeds weer nieuwe elementen ontdekt. Zijn beperkingen hebben ervoor gezorgd dat er een hele nieuwe wereld voor mij open ging. Nu staan we voor een nieuwe hobbel maar ik weet zeker dat zijn aanwezigheid op aarde ervoor zorgt dat onder deze hobbel een prachtig nieuw geschenk lig. Lief kind, ik hou van je met heel mijn hart.

 5. Beste lezers,

  Bij deze wil ik de schrijfster Barbara Constantine in het zonnetje zetten.
  Zij schreef de roman “Waarom Ferdinand niet lang alleen bleef ?”.
  Over een ontwikkeling van een aantal mensen die op eenvoudige, doch constructieve wijze een woongemeenschap gaan vormen, die ontstaat vanuit hun levenssituatie en vooral een praktische en ruimhartige instelling hebben, die allen ten goede komt. Vele moeilijke items in een mensenleven komen er aan bod. Van zowel in een moeilijke situatie geboren worden tot in een moeilijke situatie oud(er) worden.
  Je raakt ontroerd en wordt er vrolijk van hoe zij moeilijke groeiprocessen bij een ieder beschrijft.
  Het gaat over solidariteit tussen verschillende generaties.
  Er is een franstalige site (solidarvioc.com) die bezocht kan worden.
  Helaas bestaat er nog geen nederlandstalige site “Samen oud”.

 6. Ik zet vanavond mijn eigen echtgenoot in het zonnetje. Weet nog niet hoe. Na 42 jaar huwelijk vergeet je dat wel eens. Ten onrechte.

  • Beste Truus,
   Wat leuk! Ik ben benieuwd wat voor verrassing je voor hem maakt!
   Veel plezier!
   Groetjes, Mireille

  • een etentje is altijd leuk met een goed glas wijn of gewoon een kaartje ,wetend dat je eraan denkt
   ik ben alleen en hou de romantiek in eren! Proficiat en ik hoop dat jullie nog vele mooie jaren mogen ervaren ,al is er overal eb en vloed
   lieve groetjes

 7. Ik wil mijn vriendin Irma bedanken voor de vele manieren dat ze er voor me was en is, terwijl ze zelf het nodige voor haar kiezen heeft gekregen. Ook veel dank aan Dick en Simone waar ik dag en nacht een beroep op kan doen en die me regelmatig verrassen met een bakje eten. Natuurlijk ben ik dankbaar voor mijn zoon en schoondochter en mijn twee prachtige kleinzoons. Jammer dat ze zo ver weg wonen. Tot slot wil ik iedereen bedanken die als een warme deken om mij heen zijn gaan staan, toen ik nu 35 jaar huwelijk van de een op de andere minuut werd ingeruild voor een oude jeugdliefde. Ik ben dankbaar voor al het goede en minder goede dingen tijdens mijn huwelijk en zou mijn ex daarvoor willen bedanken, al doet me dat tegelijkertijd heel veel pijn.

  • dat ken ik , weet da alles een betekenis heeft ,ondanks we het zelf moeilijk kunnen begrijpen , het verdriet dat we kennen , liefs van een onbekende voor jou

 8. Dankjewel aan alle mooie mensen, die in mijn leven zijn of zijn geweest. Want ook al beschouw of beschouwde ik hen niet altijd op het moment als een zegen. Achteraf ben ik altijd dankbaar voor de wijze lessen, die ik heb mogen ontvangen en dus eigenlijk ook al die liefde. Ik zie nu steeds meer de zegeningen in het NU. Dus Dankjewel allemaal voor mijn groei als mens, als ziel en ik hou van jullie.

 9. Lieve Mireille,
  Dank je wel,dat je er bent.Voor alles wat de MIR-Methode mij tot
  nu toe heeft gebracht aan in-zichten,gezondheid,eigen LIEFDE en waardering.
  Dank ook aan het universum voor de Liefde,de kracht de wijsheid het Licht en de begeleiding.Dank voor alle situaties en mensen op mijn pad(niet altijd de leukste maar wel wat ik nodig had/heb om te groeien).Dank ook voor alle LIEFDEVOLLE mensen en dieren die me de kracht gaven om door te gaan.Met name:mijn vader,moeder,oma,opa,leerkrachten,schrijvers w.o.Christiane Beerlandt( 18 juni j.l.heeft haar ziel haar lichaam verlaten)en mijn katten.En dank aan mijn innerlijke ZELF dat ik mag zijn.IK BEN DIE IK BEN.Liefs v.Marja

  • Beste Marja,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden aan mij! en dankjewel voor je wijsheid die je inmiddels al vergaard hebt!
   Groetjes, Mireille

  • ik wist niet dat Cristiane overleden is ,ik heb ze ook persoonlijk gekend , en heeft ook vele mensen geholpen met haar inzichten
   ja , ik geloof erin ,als jouw tijd daar is , kunnen we het niet tegen houden
   dus carpe deum ,al is het soms wel moeilijk die woorden in daden om te zetten

 10. Dank aan al mijn lieve vriendinnen (sommige al ruim 50 jaar) ,die er altijd zijn in mijn ietwat lastige leven.

  Een grote ode aan SHE

 11. Graag bedank ik het leven zelf, vanwege al het mooie dat in mijn leven is gekomen, juist op de momenten dat ik het niet meer verwachtte. Ik dank mijn broers en zussen voor hun aanwezigheid en steun door de jaren heen, ook wanneer het niet uitkwam! Mijn zusje Irene in het bijzonder voor wie zij is en wat ons zo herkenbaar maakt voor elkaar. Mijn oudste zus Antoinette bedank ik omdat ze er op haar manier voor ons was, op een heel moeilijk moment, altijd zichzelf gebleven in haar rol van oudste zus ondanks haar eigen verdriet. Mijn zusje Jacqueline omdat ze spontaan aanbood dit jaar 2 weken voor onze Boyd te zorgen in de vakantie. Misschien moet ik de anderen wel bedanken voor het feit dat ze me een spiegel voorhouden, al is dat soms heel moeilijk of pijnlijk. Ik bedank de MIR-methode, de Zenmeditatie en de wijsheid der jaren die mij gebracht hebben waar ik nu ben. Ik bedank mijn ochtendmaatjes voor alle vrolijkheid en de zon dat ze elke ochtend zo prachtig opkomt! Ik bedank mevrouw Dalhoeven voor haar ‘gratis’ hulp bij alles. Gouden mensen allemaal!!

 12. Hallo allemaal,
  Ik wil iedereen bedanken, die ik liefde kan geven en waarvan ik liefde kan ontvangen. Dit is de leidraad in mijn leven. Dat ik door inspirerende mensen en boeken mag groeien. Ik dank mijn omgeving voor de kleine, maar ooh zo grote geschenken in de vorm van aandacht en respect.
  Ik dank Moeder Aarde voor zoveel moois, waar we van kunnen genieten. Zo kan ik wel blijven doorgaan. Ik ben een heel dankbaar mens.
  Groetjes Maria.
  Jarenlange fan van Mireille en de MIR methode.

 13. Ik zet mijn beste en betrouwbaarste vriendin Marian in het zonnetje.
  Eindelijk kreeg ik een mens in mijn leven die zich betoonde als onvoorstelbare ondersteuning. Ik heb haar nooit ontmoet en toch kan ik via de mail alles zeggen en krijg dan ook de woorden terug die mij weer kracht geven. Een onbekende Engel in mijn leven die mij al meer dan 2 jaar mailt.
  Maar ze bestaat echt en zal dit lezen. Ik wens jou Marian met je eigen zware taken vele jaren van zegeningen en gezondheid .
  In dankbaarheid
  Marion

  • Nou lieve Marion,
   Wat lief van je om mij hier in het zonnetje te zetten.
   En …… ik vind jou ook geweldig hoor, wat je allemaal in het leven al voor elkaar hebt gekregen, en hoe je nog steeds zo goed bezig bent !
   We gaan er toch voor !
   Marian

 14. Ik ben ook mijn man dankbaar die vanuit zijn onvoorwaardelijke liefde voor mij al die jaren is bijgestaan, en ondanks dat we een jaar uit elkaar waren zodat ik onvoorwaardelijk van mezelf ben gaan houden nu weer bij elkaar zijn en een zeer verrijkt leven samen mogen ervaren. Liefde voor het systeem! Wendy

 15. 2015 is het jaar van dankbaarheid. Ik las ’29 Geschenken’ van Cami Walker (en gaf ook 29 dagen lang) en ‘Elke dag een glimlach’ (over bedanken) van John Kralik. En nu Mireille’s bericht. Als je iedere dag bedenkt welke persoon je kunt bedanken voor haar/zijn inbreng in je leven en dat ook regelmatig doet, word je blij, gaat er van alles ‘rollen’ en zie je veel méér ‘dingen’ waarvoor je dankbaar kunt zijn. Het leven kan moeilijk zijn, maar als je er voor open staat, zie je dat er altijd iets is om dankbaar voor te zijn. En dat geeft lucht.

  • Beste Elise,
   Ja, het boek van 29 geschenken heb ik wel gelezen, maar ik heb de 29 dagen niet vol gemaakt. Maar weer eens opnieuw beginnen! En het boek van John Kralik ga ik ook lezen. dankjewel voor de tip!
   Groetjes, Mireille

 16. Er zijn in het speciaal 3 hele bijzondere mensen die in de afgelopen 23 jaar mij geholpen hebben met Reiki/Bach en opstellingen mijn stem/gezicht een plek te geven wat er niet mocht zijn. Jacqueline Blommers, Nienke Binkhorst en Micheline Bertrams, mijn dank is groot! Jullie hebben een plek in mijn hart gekregen! Wendy

 17. Er is veel om dankbaar voor te zijn…..maar het meest dankbaar ben ik dat mijn beide dochters dit afgelopen jaar moeder mochten worden, en mijn man en ik opa en oma.

  • ja ,dat gevoel ken ik
   ondanks alles wat er gebeurd in jouw leven is het een geschenk kleinkinderen te hebben , ze zijn nog zo onvoorwaardelijk lief en onschuldig!
   hopelijk mogen ze een vredevolle leven tegemoet gaan ,want de wereld is zo onbegrijpelijk

 18. Waar ik dankbaar voor ben? Nou dat is nogal wat. Maar 1 springt er toch wel voor me uit. En dat is mijn vriendin Lisette Vissers, die mij een aantal weken liefdevol heeft opgenomen in haar huis, toen ik niet meer thuis kon vertoeven door een depressie. En dat besef was er bij mij al dat materie niet belangrijkste is in het leven maar juist warmte en liefde. Iets voor een ander mogen betekenen. Familie en vriendschap. Verleden jaar een man ontmoet die mij de ogen heeft geopend en mij deed beseffen dat ik nog met stukjes aan de gang moest. Ook die is voor mij goud waard. Gelukkig gaat het met mij nu een fiks stuk beter en doe ik nog dagelijks de MIR methode. groetjes van yvonne

 19. Veva ik ben dankbaar dat ik je heb mogen ontmoeten,dat je tijd neemt om naar me te luisteren,altijd weer opnieuw.Ik blijf hangen in een situatie die ik vasthoud,het is een automatisme waar ik me vrij van wil maken.Er is nog veel te doen.Liefs Wilma

 20. Ben pas enkele weken gestart met de MIR-Methode ,kan er nog niet zoveel over zeggen,ben wel heel dankbaar voor al de mensen om me heen ,mijn man ,mijn kinderen ,familie en vrienden die mij nu door een moeilijke periode helpen.heb last van hyperventilatie en angstaanvallen , wordt goed begeleid door de huisdokter de kinesist en de psychologe. Ook ben ik anders gaan eten ,heb hier een Voedselagente voor gecontacteerd omdat mijn Yin en Yan uit balans is .Ik ben er nog niet ,moet leren loslaten ,wil zelfs iedereen graag helpen . Nu ben ik op en punt dat ik moet leren van mezelf te houden , in deze moeilijke tijd leert men wel je echte vrienden kennen en tegen deze personen ,ook mijn man ,kinderen ,mama,papa,broer en zussen, zeg ik dank je wel voor de steun…..

 21. He Mireille,
  Natuurlijk wil ik jou bedanken voor het ontwikkelen en aanreiken van de MIR methode. Het werkt.
  Maar daarnaast wil ik een van mijn twee kinderen met wie ik vaak bots,mijn spiegelkind-dochter, bedanken dat ze mij de gelegenheid geeft om haar spiegelmoeder te zijn en steeds weer haar hart opent. Ik zal je koesteren, dochter, zo veel als ik kan.

  • Beste Anoniem
   Jeetje wat een wijsheid!!
   Wat mooi verwoord!!
   Je spiegel dochter die jou een spiegel voor houd waar jij heel goed in kijkt, en je les uit haalt
   Het is namelijk zo makkelijk om te zeggen het ligt aan die ander.
   Mooi hoe zij haar hart steeds weer open stelt voor jou.
   Lieve anoniem dit is wat je zelf hebt gedaan door zo’n lieve spiegel moeder te zijn.
   Liefs Corrie

   MIR-Methode begeleider in Uithoorn

 22. Als ik de 9 stappen heb gedaan aai ik als 10 de stap nog 3 x dank je wel, dank je wel, dank je wel. Ik vind dit een mooie aanvulling op de 9 stappen en wil op deze manier mijn hele wezen bedanken dat het zo hard voor me werkt!

 23. Dankbaarheid…..ik ben voor zoveel dankbaar, voor mijn lieve vrienden die er altijd voor me zijn, voor mijn broer en mijn pa, voor mijn gezellig nest, voor mijn trouwe honden, voor mijn goede buren, voor de mooie omgeving waar ik woon, voor mijn vrijheid, voor de mogelijkheden die ik krijg, enz, maar momenteel ben ik uitzonderlijk dankbaar voor de bijzondere man die me weer op mijn eigen pad gebracht heeft, die me helpt terug mezelf te worden, die me weer mijn passie laat leven, nl de kunst: ik ben zo dankbaar dat ik gisteren weer een prachtig werk heb kunnen creëren!!!! En ik ben ook oprecht dankbaar dat hij me hierdoor ook weer leert mijn hart te openen…… DANKJEWEL!!!!!

 24. Dankbaar voor mijn leven, gekregen van mijn bron en ieder die op mijn pad heeft gelopen goed of kwaad heb ik veel van geleerd. Dank aan al mijn dierbare voor de liefde die mij is gegeven dank Mireille dat je op mijn ppad bent gekomen en voor wat ik heb mogen leren en nog leren mag, dank aan iedereen om mij heen, dank en dankbaarheid aan mijn bron voor mijn goede leven wat mij is gegeven.

 25. Hallo Mireille, ik zit nog volop in de mallemolen met mijn gevoelens, en weet zo gauw niet of ik wel iemand dankbaar kan/ moet zijn……..
  Tja, mijn man Ricardo, die ondanks alles van me blijft houden….de schat, heeft zelf genoeg problemen……..(We doen beide de MIR methode)
  Mijn coach Francisca de Grijs, die mij healings geeft en me laat praten, over wat mijn diepste beroert…..Mijn voormalige buurtjes, de familie V., Sonja en Kimberley, die mij meehielpen weer contact met mijn dochters te krijgen…wat overigens niet gelukt is, de dames wensen geen contact met hun moeder……….:( en ook jou natuurlijk Mireille, met je ondersteunende teksten en de reacties daarop!!!!! Bedankt allemaal!!!!!!

 26. vaak weet je niet altijd waar je dankbaar voor mag zijn, mar in het onbewuste is er altijd wel het gevoel. Aan het eind van de dag, zo ’s avonds is het moment om te zeggen / aan je zelf te vertellen dat je dankbaar mag zijn?!

 27. Ik wil mijn echtgenoot bedanken.
  Na een operatie waardoor ik plotseling in de overgang kwam vond ik het moeilijk om mezelf te hervinden. En nog valt het niet altijd mee.
  Hij is er altijd voor mij, niets is hem teveel. Ik ben zo dankbaar dat wij binnenkort ons vijfendertig jarig huwelijk mogen vieren, samen met onze kinderen.
  En ik hoop dat we nog heel veel leuke en gezellige jaren voor de boeg hebben!

 28. Lieve Mireille,
  Ik wil jou heel hartelijk bedanken voor je prachtige boek!
  Stevige, kernachtige taal! Ik ben het in alles met je eens.
  Dank je wel. Ik ben echt heel blij dat je ideeën, de manier waarop je naar het leven en de wereld kijkt door heel veel mensen worden gelezen. Er is zoveel gaande in de wereld. Er is zoveel aan het veranderen! Ik ben al ruim 4 jaar bezig me te interesseren.
  Liefs, Johanna.

 29. Ellij Rooijakkers wil ik bedanken. Zij heeft mij met N.A.E.T van mijn tientallen voedselintoleranties afgeholpen.
  Ellij, dat deed je met een warm hart. Zoekend naar oplossingen voor hartnekkige zaken. Ook heb je me van mijn ‘poor little me’ afgeholpen. Je hebt me ook weer op het pad van de MIR-Methode gezet. Ik ben je zeer dankbaar. Het gaat heel goed met mij. Irene

 30. dankbaar ben ik voor de voorzienigheid, voor alles dat er is en dat steeds wordt aangereikt – zoals een appel aan een boom hangt, klaar om geplukt te worden!

 31. lieve Mireille, ook ik kwam via Happinez in contact met de MIR-methode en wist dat dit klopte voor mij. Eigen-liefde en waardering is de basis van alles, van waaruit je ook liefdevol naar anderen kan toestappen. Ik probeer zo goed als dagelijks mijn dankbaarheid uit te spreken. Het is als een soort gebed voor mij en ik krijg er zoveel voor terug! Ik spreek zelfs mijn dankbaarheid uit voor wat moeilijk loopt in mijn leven omdat ik op deze manier mijn moeilijkheden ‘verwelkom’, maar meer nog de uitdaging en de groeikans die ze voor me inhouden. Ik ben ondertussen wél een vijftiger Mireille 😉 en ben zo fier én dankbaar om in deze levensfase te mogen vertoeven! Ik wil hier héél speciaal mijn man bedanken. We zijn bijna 26 jaar gehuwd en onze relatie is niet over rozen gegaan!!! Ik heb zo vaak getwijfeld aan mijn keuze omdat wij zo anders zijn. Meer dan ooit besef ik nu dat dit ‘anders-zijn’ mij heeft geholpen om zoveel over mezelf te leren, me heeft uitgedaagd om telkens opnieuw te kiezen voor mijn eigen pure waarheid en samen een gezond evenwicht te vinden. Dank je wel liefste keppe omdat je er al die jaren bent blijven ‘STAAN’, als een ‘rots in de branding’! Ik heb zoveel leermeesters bezocht en gelezen maar jij bent de grootste van allemaal!!! Dikke mercie voor het geschenk van jouw leven en voor de prachtige geschenken van onze 2 kinderen! Met een onnoemelijk liefdevol en dankbaar hart! An

  • Je Zijn kunnen ontdekken ,het mooiste wat er is ,het gaat niet altijd over rozen ,echter ,wanneer we weten wie we echt zijn ,en ons zelf kunnen Zijn ,in al onze chaos ,daar kunnen we dankbaar voor zijn!

 32. Ik bedank de SCHEPPENDE KRACHT in mijzelf, dat er zoveel bijzondere mensen en voorvallen op mijn pad verschijnen! Mensen zoals Mireille en Pamela Kribbe ( schrijfster van zeer waardevolle en hoopvolle boeken ) Dankbaar dat ik in deze tijd mag leven en dat ik naast alle ellende ook zoveel mooie en positieve dingen zie gebeuren.
  Dankbaar dat ik in de gelegenheid ben om mijn dagelijkse boodschappen te kunnen doen . Dankbaar aan vele mensen met wie ik over deze dingen kan praten.enz.enz. enz!
  ALLES en IEDEREEN………REUZE BEDANKT!!!!!!!

 33. Liefste papa,

  Ik ben je zo dankbaar dat ik bij je mocht wonen na mijn scheiding.
  Jij hebt het mogelijk gemaakt dat ik een nieuw, goed leven hebt voor mezelf en mijn meisjes.
  Ik zie je graag en ik ben je zo dankbaar!
  Ik wens je nog vele, gezonde en intense jaren!
  x kat

 34. Ik ben dankbaar dat ik kan genieten van alles waarmee ik in aanraking kom, en dat ik bewuster ben geworden, om die dingen ook te kunnen zien.
  Voor degene die in mijn leven zijn gekomen en die nog zullen komen, waarbij ik kan leren wie ik ben. Dat ik ook dankbaar ben om te voelen hoe mooi eigenlijk alles is, dat ik dat vroeger nooit gevoeld heb. Dat ik nu pas kan beseffen dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven en dat ook ben gaan nemen. Dat ik in deze tijd geboren ben, en gezond ben. En dat mijn leven nu heel erg fijn is samen met de mensen die in mijn leven passen.
  En dat het universum mij heeft geholpen in goede en slechte tijden.
  Else

 35. Ik ben mijn schoondochter en zoon dankbaar voor mijn prachtige kleindochter Daphne ,die afgelopen maandag ter wereld kwam

  Groet ,

  Trotse oma Tineke

 36. Ik zet mijn zusje Ada in het zonnetje. Zij heeft het op dit moment erg druk met oppassen op haar 3 kleinkinderen, terwijl haar enige tante binnenkort opgenomen moet worden in een verzorgingshuis. Daar moet zij samen met haar man alles voor regelen dat heeft zij haar tante beloofd.
  Altijd staat zij voor iedereen klaar, haar deur staat altijd open. Zelfs als ze zelf ziek is loopt ze nog voor anderen te zorgen. Zij beurt je op wanneer je in de put zit met haar woorden en daden.
  Allerliefste Ada, dit is voor jou. Ik hou van je❤️. Liefs van je zusje

 37. Voor heel veel zaken in het leven ben ik dankbaar. Dank aan mijn man die mij iedere dag steunt liefde geeft en mij vertrouwen in het leven heeft laten houden, de kracht in mijzelf heeft laten zien en vooral dat ik een mooi en lief mens ben. Dank ook aan Marieke ik heb haar mogen opleiden tot verpleegkundige en nu is zij een mooie tbuiszorg organisatie aan het opbouwen met zorg zoals zorg is bedoeld en het mooie is ik mag haar bij staan. Straks mag ik bij haar komen werken om mensen op te leiden in het vak verzorgende en verpleegkundige. Andere organisaties (grote) wilden mij niet meer om mijn leeftijd 56 lentes, maar zij ziet mijn ambities en mijn inspiratie. Fijn om aan zo’n wieg te mogen staan. Groet Sylvia

 38. Ik ben dankbaar voor waar ik nu ben in mijn leven dankzij de onvoorwaardelijke steun en liefde van de familie,mensen/vrienden en hulpverleners om me heen die door al mijn diepten en hoogten “mijn ware ik” bleven zien en ik nu mede dankzij het al maanden trouw toepassen van de MIR-Methode ( wordt zoiets als tandenpoetsen) gevoelsmatig los kan laten en steeds meer ruimte mag ervaren voor het “nieuwe”, het “avontuur” dat “leven” heet. Dank je wel.

 39. Afgelopen zondag is Wayne Dyer overleden. Dankzij zijn boeken ben ik mij bewust geworden dat er meer is tussen hemel en aarde en heeft een lange zoektocht mij uiteindelijk gebracht waar ik nu ben.
  Dank je wel Wayne voor alle mooie en inspirerende boeken die je hebt achtergelaten!

  • Beste Hannie,
   Jee, dat wist ik nog niet. Een krachtige ziel die ons fantastisch mooie wijsheden heeft nagelaten. Dankjewel dat je hem hier noemt! Ik ben het roerend met je eens!
   Groetjes, Mireille

 40. Beste Mireille,

  Jij zeker bedankt met de MIR-Methode, die ook ik vond toen ik niet kon slapen. Ik vind mezelf ermee terug en het kan haast geen toeval zijn, dat ik snel in mijn nieuwe woonplaats een stel hele leuke vriendinnen heb gevonden en met zoveel mensen contact heb en ik ben verbaasd hoeveel mensen me nu al herkennen en een praatje willen maken.
  Maar helaas heb ik nog steeds slaapproblemen, hoewel ik elke dag de MIR-Methode al bijna 1 jaar toe.

  Verder bedank ik mijn lieve vriend op wie ik altijd kan rekenen.

  En dan wil ik ook nog even die onvoorstelbaar aardige treinchef bedanken, die van alles verzorgde toen ik vorige week met een verstuikte enkel in de trein ging en bijna niet meer kon lopen. Ik heb trouwens een mail aan de spoorwegen gestuurd en ook aan die treinchef om hem nog eens te bedanken.

  En ik bedank ook mijn lieve vriendinnen, die het me zoveel makkelijker maken om in een nieuwe stad te wonen.

  Hartelijke groet, Ada

  • Beste Ada,
   Wat heerlijk dat je die nieuwe vriendinnen kreeg! En wat super dat je de spoorwegen een bericht hebt gestuurd. Ik denk dat ze die bedankjes van harte kunnen gebruiken om vol voor hun werk te gaan, waar niet altijd iedereen positief over is. Fijn!
   Slaapproblemen zijn een beste kluwen en duren soms erg lang om zich gewonnen te geven. Misschien is het een idee om een keer naar een MIR-Methode begeleider te gaan om te laten uittesten of er een hardnekkige blokkade zit? Of misschien iets in de voeding die je eet/drinkt of misschien iets in je huis waar je te sterk op reageert? Ik hoop dat ze over niet al te lange tijd minder gaan worden!
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

   • Mireille, wat indrukwekkend zoveel reacties ! Duidelijk een heel belangrijk onderwerp. En ja dankbaarheid tonen, maakt de ander gelukkig, maar ook jezelf.
    Hartelijke dank, Ada

 41. Hierbij wil ik Thérèse bedankten , mijn kinesiste, zij weet mij altijd er weer bovenop te halen wanneer ik in een dipje zit. Zij heeft steeds een luisterend oor en geeft mij tips om ondanks alles altijd positief te blijven, bedankt, ik zou niet weten waar ik zou staan moest je er niet geweest zijn!

 42. Lieve Mireile,
  Sinds Mei doe ik de MIR Methode en het heeft me al zoveel moois gebracht, daarom wil ik jou eens in het zonnetje zetten want ik ben ontzettend dankbaar dat dit heb leren kennen!

 43. Dankbaar ben ik voor mijn mede-voorzitter Jan! Wat vormen we een goed team voor ons geliefde koor! Nog dankbaarder ben ik als Jan weer beter mag worden. Gisteren op Intensive Care terechtgekomen, doodziek door een nog niet gevonden bacterie.
  Germaine

 44. Zoveel om dankbaar voor te zijn! Mijn kinderen, mijn man, mijn vriendinnen, mijn moeder…maar ik begin met mijn vader!

  Lieve papa, dank je voor je liefde. Dank je voor de intimiteit rondom het overlijden van mijn geliefde mama en jouw geliefde levenspartner. Dank je dat je je bent blijven openen naar me en dat we ons verdriet over het verlies van mama altijd zijn blijven delen. Dank je dat je jezelf bleef laten zien en je je niet voor me afsloot. Dank je dat wij, de kinderen en de kleinkinderen, zoveel ruimte van je kregen om goed afscheid te kunnen nemen op mam’s sterfbed en ook tijdens de dienst die daarop volgde.
  Dank je dat je mij het vertrouwen gaf toen je zelf ziek bleek te zijn en ik je mocht vergezellen tijdens alle ziekenhuisbezoeken en uiteindelijk tijdens je opname. En dank je dat ik je, toen je eenmaal weer thuis was, mocht verzorgen toen je toch behoorlijk kwetsbaar was.
  Papa, dank je dat je er nog steeds bent (en er niet stiekem tussenuit bent geknepen tijdens de narcose…mams achterna). Dank je voor je voorbeeld van moed, optimisme, doorzettingskracht en wil om te leven. Dank je dat je goed voor jezelf zorgt!
  Dank je voor je liefde voor mijn man en kinderen. Dank je dat je een lieve zorgzame man was voor mijn moeder en een lieve zorgzame (o)papa was en bent voor ons.
  Dank je dat je me al mijn hele leven hebt bijgestaan (en dat is toch al bijna een halve eeuw)! En dan heb ik nog lang niet alles gezegd! Ik hou van je.
  Judith

 45. Lieve Mireille,
  Via Hans Samson ben ik met de MIR methode in aanraking gekomen en het heeft mij al veel gebracht. Dus jullie dank ik met heel mijn hart.
  En daarnaast alle lieve mensen en vrienden die elke dag in mijn leven zijn en komen en gaan. Mijn familie is mij lief en vooral mijn lieve Eduard die er altijd voor mij is.
  liefs en groetjes voor iedereen en de wereld om mij heen

 46. Dank je wel Bert dat jij mij hebt bijgestaan tijdens de behandeling van mijn borstkanker en toen alles achter de rug leek kreeg ik een hersenbloeding. Altijd was jij aan mijn zijde. Door jouw daadkrachtig handelen leef ik!

 47. Dankbaarheid…lieve Mireille, wie ben ik dankbaar?…natuurlijk ga ik zeggen dat ik jou dankbaar ben :-)…had je dat niet verwacht???
  Ik ben het leven dankbaar, dankbaar dat ik op een nacht dat ik niet kon slapen surfend van de ene site naar de andere site…op zoek naar wat??… op de site van de MIR-Methode kwam…MIR-Methode, wat is dat dan??… en las dat ik, alleen ik, mezelf de liefde en steun kon geven die ik in mijn jonge kinderjaren heb gemist…en ik wist dat het klopte..en ik werd daar zo blij van dat jij, Mireille, dat schreef en dat dat kon door simpel je eigen hand te aaien…ik deed dat…en ik voelde het…ik voelde het zo diep…dat het klopte en dat het goed was voor mij…en als het goed is voor mij dan weet ik bijna zeker dat het ook goed is voor velen anderen….Wereldvrede begint bij vrede vinden in jezelf! Lieve Mireille dankjewel dat jij jij bent!

  • Dankjewel lieve Ellen voor je hartelijke woorden.
   Nee, niet verwacht eigenlijk. Ik krijg al zo vaak dankjewel te horen. Maar misschien besef ik niet echt hoeveel mensen werkelijk op een diep niveau zichzelf aan het helen zijn. Misschien maar goed ook. Ga ik gewoon door met mijn ding doen. En hoop ik dat we mens voor mens die wereldvrede dichterbij halen. Dankjewel dat jij het hebt opgepakt en mijn werk kunt aanvaarden en inzetten voor jezelf en onze grote missie!
   Liefs, Mireille

 48. Eigenlijk te veel om op te noemen.Al de mensen die op mijn pad gekomen zijn.Van iedereen heb ik wel wat geleerd waar ik heel dankbaar voor ben. Ondanks dat het soms niet mee valt dat je iets onder ogen moet zien waar je in eerste instantie niet blij mee bent.Maar achter af een wijze les is geweest.Hier voor wil ik mijn dankbaarheid uit spreken. Groetjes Corrie Wouters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.