Home » Artikelen » 184. Als bloemen je op de been houden.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

184. Als bloemen je op de been houden. — 102 reacties

 1. Mijn lievelingsbloem is de HORTENSIA, staat voor : Collectieve Harmonie.
  Harmonie is mijn rode draad door mijn leven, dus dat klopt wel.

 2. Ik stuur je een mooie roze roos, ik ben nog steeds blij dat ik met de MIR methode in 2011 begonnen ben en nog steeds heb volgehouden!!

 3. Hi Mireille, bedankt voor al je waardevolle instructies en tips.

  Mijn lievelingsbloem is de zonnebloem
  Mijn moeder moest het altijd vor me kopen als we samen naar de markt gingen

  • Hallo lieve Mireille,
   Wat een mooi filmpje met al die opengaande bloemen, fantastisch!
   Kan je mij vertellen van wie deze mooie passende muziek is? Krijg steeds opnieuw”kippevel”
   Ben bezig met het activeren van de kristalchakra”s, nog een dag kristalchakra 9, dan heb ik ze allemaal gehad. Misschien daardoor kippevel?
   Ik hoor het graag. Dag Mireille,
   warme groet, van mij, Tea

   • Beste Tea,
    De muziek was van een website waar ik gratis muziek kon downloaden. Helaas weet ik niet meer welk…
    Groetjes, Mireille

  • Hallo Mireille,
   Vanmorgen las ik op mijn positiviteits- scheurkalender ‘n spreuk vanPeter Hille:
   Een bloem is de glimlach van een plant.”
   Elke dag geniet ik van de prachtige bloesembomen! Paasgroet, Johanna

 4. mijn keuze van bloemen ,de lotusbloem , de roos en de hortensia, ondanks alle bloemen prachtig zijn

  weet je , mijn hulp aan jou ,vroeger schreef ik vaak ,ook gedichten ,nu niets meer op papier ,al jaren en wetend dat ik daar rustig van word
  liefs

  • Beste Emma,
   Wat mij vaak helpt om te beginnen, is het papier en (voor mij) kleurpotloden al klaar te leggen. Na een paar dagen begin ik dan vanzelf. Probeer ‘s?
   Groetjes, Mireille

 5. Dank je wel Mireille, prachtig hoe de bloemen zich openen, al veel bij stilgestaan;
  Deze keer voelde ik het echt in mijn hart : verdriet , gevoel van kwetsbaarheid;
  Vorig jaar werd ik 80 ;is er dan toch nog iets van een gekwetst kind dat zich niet helemaal durft openen ??
  Orchidee. Is mijn lievelingsbloem en de geur van Pioenrozen ,;zalig;
  Veel vroeger hadden we veel rozen in de voorhof,; ik weet nog dat ik een tijdje op mijn buik in het gras heb gelegen om de laatste sterk geurende roos te ruiken,

 6. Dag Mireille,
  Ik had al een tekst verstuurd, maar die is kennelijk niet aangekomen, dus ik probeer het nog een keer.
  Ik koop altijd een cyclaam als nagedachtenis aan mijn moeder, maar de cyclaam staat er niet bij.
  De pioenroos bloeit rond mijn geboortedag, dat is mijn favoriete bloem.
  Ben benieuwd, groetjes Mary

 7. Jeetje ….. ! Wat een vraag Mireille !?!?! Moet ik kiezen in al die schoonheid van bloemen?! Dat voelt, als kiezen, van welk kind je het meeste houdt!!! Ik heb het uiteindelijk kunnen reduceren tot twee en dat zijn de zonnebloem en de roze lotus. Zit het nu ook heeeel snel te typen, want anders verander ik het weer zo! Want ook de pioenroos en de ridderspoor en de lelietjes van dalen en niet te vergeten de “gewone” roos ….. ach, wat vind ik dit moeilijk! Maar hup … heb het kunnen terugbrengen tot de zonnebloem en de roze lotus……..

 8. Hoi Mireille,
  Dat filmpje met die bloemen die zich ontvouwen is prachtig.
  Ik heb alleen het geluid afgezet. Dat stoort, want hoe dan ook: zich ontvouwende bloemen klinken anders….

  • Beste Emmy,
   Ja, ik had er eerst een liedje van Adèle onder gezet, maar dat heb ik er weer af moeten halen, in verband met copyright. Daarna een gratis stukje muziek gevonden. Ik had het er al heel zacht in gemonteerd, zodat het niet al te hard zou klinken, maar ik begrijp je helemaal dat je het muziekje even hebt afgezet. Extra genieten van het prachtige visuele kunststukje van bloemen!
   Groetjes, Mireille

 9. Prachtig filmpje, ik had ze al vaker gezien (time lapse) er zijn er verschillende, maar ze blijven mooi en haast omtroerend om naar te kijken. Ik houd van bloemen en heb verschillende rozen, hortensia’s en rozen in de tuin. Leuk om de berekenis er van te lezen en waarin ik me herken. Bedankt voor je mooie artikel en het filmpje het maakt me gewoon blij.

 10. Mag mijn leven ook over rozen gaan door mijn liefde voor dieren?
  Ik heb altijd van dieren, vooral honden, gehouden. Ik kwam door de aanwezigheid van honden een ernstige inzinking te boven. Ben nu gastgezin voor een hulphond van Stichting Hulphond Herpen. De blijdschap die deze honden brengen op diverse plekken…. A.D.L. honden (begeleiders bij rolstoel) seizure-honden (epilepsie) PTSS-honden (post traumatische stress stoornis) therapie-honden ( voor kinderen met autisme, angststoornissen, ernstige gedragsproblematiek). De rozen/bloemen in mijn leven??? Niet moeilijk om te raden!!!
  groetjes Annemie

 11. Mooi weer, Mireille.
  Net zoals zovelen hou ik ontzettend veel van bloemen.
  Als ik er echt eentje moet kiezen, ga ik voor het sneeuwklokje.
  Dit is het eerste bloempje dat tevoorschijn komt in het voorjaar en ik heb bewondering voor de dapperheid die daarvoor aan de dag wordt gelegd.hoe het zich doorheen de aarde priemt. Ik zie hierin sterkte en doorzettingsvermogen.
  Dank je, Mireille. Liefs, LiLiane

 12. Hallo Mireille, wat een mooi artikel! Ik ben gek op bloemen maar vooral op hortensia, rozen en de kievitsbloem met als favoriete kleuren wit en blauwpaars. Weet iemand wat de betekenis is van de kievitsbloem of Fritillaria meleagris? Toevallig (of niet) komt deze tulp van nature veel in mijn omgeving voor.
  groetjes

 13. mijn sneeuwklokje staat helaas niet in de lijst. Galanthus ook niet. jammer. weet iemand iets meer van de betekenis van het sneeuwklokje?

 14. bloemen….troost, en tegelijkertijd verdriet….mijn moeder is onlangs overleden. Zij hield ontzettend veel van bloemen. Elke bloem, papaver, dovenetel, boterbloem, orchidee, kalanchoe…elke bloem werd door haar altijd geconcentreerd bekeken. Ik vond het weleens overdreven. Maar nu….mijn lievelingsbloem is het sneeuwklokje…het is mijn wapen…Ik heb nog niet gekeken of er iets over staat in je lijst…..maar het is mijn levensbloemetje.

 15. Hoi Mireille,
  wat een mooie nieuwsbrief vandaag en wat een prachtig , ontroerend filmpje. Ik ben een echt bloemenmens, de Nigella( juffertje in het groen) en de Cosmea zijn mijn lievelingsbloemen. Nigella betekent Kampioen, en Cosmea betekent Orde en Harmonie. Ik moest wel lachen , nadat ik goed besefte dat “juffertje in t groen “voor mij wel past, want als ik met bloemen of in de tuin bezig ben voel ik me gelukkig. Nu in de winter mis ik de bloemen echt, maar door deze nieuwsbrief besef ik weer dat je ook op andere manieren van bloemen kunt genieten, dmv filmpjes , boeken , wierook, etc.

 16. Wat ontroerend Mireille, prachtig om te zien.
  Tijdens het filmpje voel ik diep in mijn hartstreek een schokje en besef ik: Bloemen openen hun hart voor je en laten vol vertrouwen hun innerlijke schoonheid en kwetsbaarheid zien. Daarom houden we zo van ze.
  Waar na veel verdriet en gevoelens van hopeloosheid een blok beton om mijn hart zit, maken deze bloemen me duidelijk dat daar het antwoord zit.
  Dankjewel voor al je eye- en hartopeners.

 17. Lieve Mireille,
  Wat een mooi onderwerp en filmpje prachtig! Ben al heel mijn leven gek op orchideeën, wist de betekenis niet maar was verrast te zien dat het inderdaad bij me past! Ons huis staat vol orchideeën en ze blijven maar groeien en bloeien. Dank je wel voor dit geschenk. Warme groet Pepita

 18. Hoi lieve Mireille,

  Dank je wel voor je mooie woorden…ik ben echt DOL op bloemen en beleef ze intens, eigenlijk als vrienden! Doorheen mijn leven heb ik veel steun, moed en kracht van ze mogen ervaren, omdat ze er waren voor mij! Ik houd heel veel van madeliefjes, vergeet me nietjes, klaprozen, korenbloemen; maar eigenlijk van alle bloemen. Ik ervaar ze ook als voorbeeld: Liefde zijn, dienstbaar zijn…. Liefs, Gerrie

 19. mijn lievelingsbloemen zijn de Camelia en Pioenroos. Zij staan voor schoonheid en kunst. sinds ik in 2016 in aanraking kwam met de MIR methode kan ik mezelf mooi vinden en accepteren en als ik van een lieve vriendin een mooi zeepje krijg met een kaartje mooi mens dan kan ik zelfs blij zijn met mezelf.

 20. Ik vind de mimosa heerlijk ruiken het is mijn favoriete bloem. Helaas maar 1x per jaar. Maar als ze er zijn dan wil ik ze ook in huis. De narcis en een veldboeket. Daar wordt ik zo blij van. In de winter koop ik meestal de amaryllis.

 21. Heerlijk om weer wat van je te lezen. Ik ben dol op mimosa. Helaas maar 1x per jaar. Maar ik wil ze dan wel in huis hebben. Verder de amaryllis de narcis en veld boeketten.

 22. Hallo Mireille
  Ik vind zoveel bloemen mooi, rozen hortensia’s lavendel chrysanten clematis, niet alleen het zien van bloemen, maar ook de geur van bloemen bijv. lavendrl en rozen word ik blij van.
  Ik ben eigenlijk gestopt met de 9 stappen, maar wil het weer oppakken, zeker als ik de positieve berichten lees.
  Het journaal kijk ik niet meer en lees ook geen krant, alkeen de fijne bladen zoals tuinbladen lees ik.

 23. Beste Mireille

  Dank je voor je artikel.
  Ik hou heel erg veel van planten en bloemen. En ik heb wel meer dan één soort heel erg lief.
  Elk jaar kweek ik met veel plezier zelf bloemen op. Petunia’s,Tagetes, zonnebloemen, reukerwten,stokrozen, en dan nog een eetbare bloem waarvan ik de echte naam eigenlijk niet weet.En niet te vergeten zaai ik ook lampionplantjes..ook gekend als de plant waaraan physalis vruchtjes groeien. En kerstomaatjes.
  Starten vanaf een zaadje, het is zo spannend elke keer weer. En altijd weer ben ik blij verrast met wat ik dan zoal kado krijg van de natuur. Heerlijk. Ik trek mij daar na de winter echt telkens weer aan op.Verder hou ik ook heel erg van Geraniums die blijvend zijn als je ze in de winter maar uit de vrieskou houdt. En ook bloembollen kunnen blijven zitten, en dan hou ik van de kleurenpracht van tulpen maar ook van gladiolen.

  Ook hou ik veel van clivia’s maar ook Ilex vindt ik prachtig omdat ze het ganse jaar rond zo prachtig diep groen blijven. Hun bloemen zijn heel verschillend maar ook altijd weer verrassend.
  En de rode bolletjes of besjes in de Ilex in de winter, maken dat kerstversiering eigenlijk overbodig is. Zo mooi.
  Vorige week op een wandeling heb ik “peulen” van een boom opgeraapt waarin zaden zitten. Ik had op dat moment geen idee hoe de boom heette. En zelfs nog voor ik dat had opgezocht heb ik een aantal van die zaden in potjes gedaan.
  Nu pas weet ik dat het christus doorn heet.
  En ja heb ook nog wel rozen.
  Aaaah nog eventjes en ik een paar planten snoeien en weer zaadjes in kweekpotjes doen. aaaaaaaaaah kijk er naar uit.

  Vele groeten

  Patricia

 24. Lieve Mireille dank je wel voor de mooie video van de bloemen .Het zijn gewoon wonderen die open gaan .Ik heb zelf Orchideeën en die gaan de laatste paar dagen ook allemaal open Geweldig !! Bedankt voor al het mooie werk wat je doet ,respect !!! Veel liefs van Marianne .xxx❤️

 25. Wat een heerlijk artikel met een prachtig filmpje waarin knoppen tot bloei komen.
  Het is toch steeds weer een wonder.
  Ik heb verschillende bloemen op mijn lijstje staan,maar een veld met rode klaprozen kan mij helemaal blij maken.
  Het is:spontane vreugde van de natuur.
  Heerlijk!
  Henriëtte

 26. Dag Mireille,

  Wat leuk die lijst van bloemenbetekenissen, de cyclaam staat er niet bij, die haal ik altijd in huis als eerbetoon aan mijn moeder.

  Ik raak altijd vertederd door de frêle kracht van het viooltje, en tijdens mijn geboortedag staat de pioenroos in bloei, dat is mijn favoriet.

  Hartegroet, Mary

 27. een wonder van de natuur en prachtig weergegeven als deze bloemen

  bij mij op tafel in een schaal: blauwe druifjes, kleine crocus en narcisjes,allemaal in hun eigen bloempotje: een groot bloemenfeest op weg naar het voorjaar …..

 28. Lieve Mireille, Wat een prachtige bloemennieuwsbrief mag ik weer ontvangen.
  En dat speciaal vandaag, terwijl ik vanavond een presentatie mag geven over kruiden en bloesemremedies. Ik hoop het nog te kunnen delen. Van mij ontvang jij een rose roos en nog een andere bloem via de app. Een..Lotus.. Dankjewel voor alle inspiratie. Een toegewijde Mia.

  • Hai Mia,
   Dankjewel voor de mooie bloemen! En veel plezier en inspiratie vanavond met je presentatie!
   Groetjes, Mireille

 29. Wat een mooi artikel weer Mireille!
  Ik hou van rozen (liefde) en zonnebloemen (gericht naar t licht), prachtig!
  Ook nog even verder naar de website gekeken – prachtig overzicht van wierook maken oa – en zag je dat die van Mira bv. is?
  Dank voor al je mooie artikelen!!

  • Beste Suchita,
   Nee, had ik niet gezien. Wat een toeval! Ik had de site wel een beetje bekeken, maar kon niet echt zien van wie de site was.
   Groetjes, Mireille

  • Lieve Mireille,
   Dank je voor de mooie bloemen pracht.
   Mijn lievelingsbloem de roos en daarom schenk ik jou vandaag al deze liefde want die heb je echt verdiend.
   En de aloe Vera plant hiermee heb ik al voor veel mensen wat kunnen betekenen met een goed advies hierover. Alle liefs voor je Gr Rita Klink

 30. Ik vond je bloemen filmpje geweldig. Wat een schoonheid om van te genieten. En dat heb ik ook gedaan Het ontroerde me. Dank je wel!
  Truce

 31. Wat een mooi artikel Mireille!
  Ik hou van Achillea’s. Bij betekenissen van Achillea vond ik: krachtig mens,dapper,moedig,ik hou van je ondanks alles/door dik en dun.
  Ik zie nog niet helemaal hoe dat op mij van toepassing is. Ik hou van en word gedreven door het recht zetten van onrecht en het helpen bewust(er) te worden, maar dat vind ik niet persé moedig of dapper.Ik kan wel goed het mooie en goede overal in zien. Ik ‘zie’ zelfs regelmatig datgene wat je de Hogere Zelf of ware kern van iemand kan noemen. En dat is, net als bij de bloemen in je artikel, altijd heel mooi en bijzonder. En altijd puur. Echt cadeautjes om zoiets te kunnen en mogen waarnemen.

  • Beste Dieneke,
   Waarschijnlijk ben je moediger en dapperder dan je zelf in de gaten hebt! En echt zien wat iemand’s ware kern is, is puur vredelievendheid.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 32. Beste Mireille,

  Al ruim een jaar ontvang ik de MIR mails. Het is altijd fijn om het te lezen en zo waar. Hartelijk dank dat je zo mensen kunt helpen zichzelf te genezen. Ik heb al 6 jaar huidklachten maar sinds ik aan het mirren ben gaat het stukken beter. Bloemen heb ik altijd mooi gevonden. Mijn voorkeur is een witte roos en orchidee.

  Al het goede toegewenst,
  Usha

 33. Tuinieren geeft mij energie, als ik zie dat uit 1 boontje heel veel bonen groeien verwonderd mij dit elke keer. En wat te denken van de passiebloem als je die eens goed bekijkt! en de heerlijke geur van Lathyrus en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  • Beste Ruth,
   Ja, onvoorstelbaar elke keer wat de natuur teweeg kan brengen uit één enkel zaadje, he! Ik denk dat mensen gelukkig zijn als ze zich daar nog over kunnen verwonderen.
   Groetjes, Mireille

 34. Mijn moeder was als jonge weduwe en alleenstaande moeder nogal rebels. Voor mij begrijpelijk want ze moest alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. Ze had er een ontzettende hekel aan als ze van iemand een bosje duizendschoon kreeg. Nu begrijp ik waarom want deze bloem staat voor gehoorzaamheid!

  • Beste Jorien,
   Hahahaha, hoe treffend het kan zijn! Ik zal eens kijken! Ik ken een vrouw die altijd een hekel had aan gele bloemen, want geel stond voor ‘haat’ zei ze dan. Hmmm, volgens die site staat het voor ‘mentaal/verstand’. Zou ze niet graag hebben willen nadenken?
   Groetjes, Mireille

 35. Wat weer een inspirerende blog. Mijn lievelingsbloem is mijn hele leven al de pioenroos. Met de betekenis: schoonheid en kunst…..laat ik nu creatief bezig zijn met beelden en schilderijen….
  Mooi zoals dingen kloppen.
  Mireille ga vooral door met je geweldige werk.

  • Hallo Yolanda, ik vind de pioenroos ook prachtig en nu lees ik jouw bericht… ik zit op schilderles en ga geregeld naar musea om kunt te bekijken. Ik hou van mooie dingen ja, dat klopt dan ook wel. Grappgig dit 🙂
   Groetjes Laura

 36. Bij het zien van het bloemenfilmpje moet ik erg denken aan ‘eigen ontvouwing’. Onder anderen met de MIRmethode heb ik gemerkt.

  • Beste Wulf,
   Ja, dat is wat ik er ook telkens in zie! Alsof de bloemen ons laten zien wat er gebeurt als we ‘open’ gaan, of zoals jij zegt als we ons ‘ontvouwen’.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 37. Ik kijk tegenwoordig niet meer naar het zgn. ‘nieuws’ . Dat scheelt een berg energie die niet ‘weggezogen’ wordt . Ik kan het iedereen aanraden

 38. Mooi Mireille! Dankjewel. Lathyrus is mijn favoriete bloem, zachtaardigheid.

  Ook gekeken naar de bloem die ik echt niet mooi vindt en vorig jaar drie keer kado kreeg!, nl orchidee, gehechtheid aan het goddelijke. Hmm daar eens over na denken als ik straks weer lekker buiten loop of als ik naar de narcisjes, kracht van schoonheid, kijk die in mijn vensterbank zo hard groeien dat ik ze bijna open kan zien gaan als ik er naast zit.

  hartegroet,
  Inge

  • Beste Inge,
   Oh, wat leuk om te kijken naar de betekenis van bloemen die je NIET mooi vindt! Kunnen we er nog wat extra van leren, waarschijnlijk, hihi.
   Dankjewel!
   Groetjes, Mireille

 39. Gisteren onverwachts een boeket bloemen gekregen. Was er erg blij mee en denk erover vaker bloemen in huis te halen. In de natuur is o.a. de klaproos mijn favoriet, betekenis spontane vreugde van de natuur. Erg fijn de video te bekijken en door de lijst met bloemen te gaan. groetjes, Carla

 40. Prachtig,,,,,!!!!
  Heel toevallig maar ik heb van de week naar een aantal mensen een foto gestuurd van een boeket tulpen die op mijn tafel stond.
  Het was een plaatje en dat wilde ik graag delen.
  Want ik dacht daar wordt men heel vrolijk van.

  Groet, Anita

 41. In de zorg altijd hectische enerverende dingen meegemaakt !

  De bloemen zorgde altijd dat ik er tegen kon en tot mezelf kon komen !

  Ze gaven rust en energie.

  • Beste Cis,
   Voilà, en zo werkt het! Fijn dat je het daardoor zo goed kon volhouden in de zorg!
   Groetjes, Mireille

 42. Wat een prachtig filmpje! Om eindeloos naar te kijken. Ik hou van pioenrozen, maar in mijn volkstuin slaan die niet goed aan. De hortensia’s daar doen het echter geweldig. Straks ga ik op bezoek bij een vriendin met een hersentumor. Ze wordt niet meer beter. Ik wilde bloemen meenemen, maar na het lezen van het artikel weet ik opeens niet goed of dat wel een goed idee is… Of juist wel?

  • Beste Noeke,
   Juist wel! Ze zal zo kunnen genieten van de bloemen. Kies de mooiste uit die je kunt vinden! En soms is 1 bloem dan fijner om naar te kijken dan een bos vol.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

    • Beste Noeke,
     Ik ben nu al blij voor wat je teweeg gaat brengen bij iemand die in zo’n intense periode van haar leven is!
     Dankjewel!
     Groetjes, Mireille

 43. Zonnebloem Bewustzijn naar het Licht gekeerd.

  Samen met de MIR Methode helpt het me dat ik me kan blijven richten op het positieve, in de wereld vol chaos en onverdraagzaamheid.

  • Beste Joke,
   Als je dat blijft doen, en velen met jou, kunnen we werkelijk de wereld een positieve draai geven!
   Groetjes, Mireille

 44. Het leven gaat niet over rozen is een bekende uitspraak. Ik ben van mening dat het leven wel over rozen gaat….. Ze zijn zo mooi, ruiken soms heerlijk, maar je kunt je ook lelijk prikken aan de dorens ervan. Auw !

  • Beste Annelies,
   Ja, mooie dubbele betekenis van rozen, he! Elke leerervaring doet pijn, maar is ook mooi.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Elles,
   En wat is de betekenis van een viooltje? Heerlijk dat je zo van bloemen houdt!
   Groetjes, Mireille

 45. Prachtig Mireille .
  Bedankt !!
  ik heb mijn gezicht zacht in mijn handen genomen terwijl ik luisterde en keek naar je filmpje.
  Ik hou van Phlox en betekend bekwaamheid in werk .
  Goh bijzonder en dan begrijp jij mij wel he !
  Lieve groet Corona

 46. Weer iets bijgeleerd. Als ik zo de lijst van bloemen bekijk, er zijn er zovelen dat ik graag heb, maar een boeket is niet echt iets voor mij, liever een levende plant. Daarom ook wandel, ik graag buiten, in mijn tuin, in de ñatuur. Een hortensia past wel, heel goed bij jouw visie. Succes. Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.