Home » Artikelen » 172. Armen over elkaar, wat betekent dat?

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

172. Armen over elkaar, wat betekent dat? — 63 reacties

 1. Intussen heb ik de stof gelezen; echter ik ben het niet eens met de armen over elkaar methode omdat ik het doorzichtig vind.
  Het gezicht de ogen de mond en de rest van het lichaam spreken boekdelen omdat je willekeurige bewegingen maakt die je niet onder controle kunt hebben, tenzij je een pathalogische leugenaar bent, maar dan nog!
  Ook de stem en de woordkeuze zeggen heel veel.
  Een zuiver mens voelt van nature aan wat wel en niet moreel of anderszins verantwoord is en door de beugel kan.Zowel bij zichzelf als bij de ander.

 2. Chackra 3 ter hoogte van je maag? Organen lever, pancreas . Vandaar dat vet rond mijn maag dat dient als bescherming. Opkomen voor jezelf, meer wilskracht , gezien worden, je eigenwaarde , je plaats innemen, hoe mooi gezegd Mireille . Wow, gelukkig verlies ik nu vet op die plaats. En inderdaad ik kom op voor mijn mening nu.

 3. Voor mij is het met de armen over elkaar staan iets wat ik doe om mijn dikke maag een beetje te verbergen. Maar ook uit physieke noodzaak: deze houding is de minst pijnlijke.
  Mensen kunnen wel van alles willen uitleggen, maar tenzij ze mij aanspreken, vragen stellen over hun assumpties, komen ze niet achter mijn waarheid.

 4. Beste Mireille en anderen, zo’n eye-opener komt precies als ik het nodig heb. Ik werk in de hulpverlening en armen over elkaar wordt bijna altijd als defensief of met het woord weerstand gelabeld.
  De laatste tijd heeft mijn baas haar vergrootglas op mij gericht, en als perfectionist en faalanstige vind ik dit erg lastig. Ik heb voor mezelf een tussenoplossing verzonnen: een arm over mijn buik/maag en de andere hangend naast me.
  Ik ben voornemens vaker met armen over elkaar te gaan zitten, want ik ben toch wel erg gevoelig voor de intenties/gevoelens van anderen. Mireille ik vond je laatste boek heel inspirerend, maar heb je nog tips voor het vinden van je missie als je iemand bent die van teveel markten thuis is… Ik dacht dat hulpverlening het voor mij was, maar ben eigenlijk iets te gevoelig waarschijnlijk.

  • Beste Bikie,
   Wat betreft het vinden van je missie… meestal ontvouwt het zich als je de MIR-Methode doet. Om het te versnellen kun je naar een MIR-Methode begeleider. Als je je voelt aangetrokken door hulpverlening, zou je misschien kunnen zoeken naar een vorm van hulpverlening die misschien wat lichter is, met mensen die minder hulpbehoevend zijn, in een vrolijkere setting?
   Ik wens je veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 5. Ik word alleen al blij als ik al die reacties lees wat een gevoelens leven er bij zulke verschillende mensen. Ik woon in Ierland en yoen ik nog naar een kerk ging voelde ik me zo een zaam nu is mijn kerk op het strand uitzicht op de oceaan en hoef me zelf nergens voor te beschermen en besef hoe rijk ik ben natuurlijk is het thuis wel eens anders lief voor allen
  Tineke

  • Beste Tineke,
   Wat heerlijk dat je in Ierland woont. Zo’n prachtig land! Weet je dat we ook een Engelse website hebben? (www.mirmethod.com) Wat moet dat heerlijk zijn dat je kunt leven in het besef en gevoel dat je jezelf nergens voor hoeft te beschermen. Ben heel blij voor je!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.