Home » Artikelen » 32. Veertig manieren waaraan je kunt zien dat je van jezelf houdt!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

32. Veertig manieren waaraan je kunt zien dat je van jezelf houdt! — 151 reacties

 1. Alles is zo breed en voor iedereen verschillend te ervaren. Het lijkt mij mooi als je je patronen gaat doorzien, voor mij is dat hét moment waarop mijn creativiteit stokt; als ik iets voor de eerste of tweede keer doe en het niet écht goed voelt. Dan heb ik de keus en de kans om mezelf op een andere manier te bekijken, in alle rust.

 2. Mireille ,ik heb het heel positief ervaren de lezing van gisteren. Het bevestigt mij zeer dat het werkt. Intussen ben ik ruim 2 weken begonnen met de MIR methode al mijn klachten zijn natuurlijk niet verdwenen, maar toch begin ik te merken dat er iets aan het veranderen is. Het enthousiasme van jou is fantastisch om te zien.
  Ik blijf je natuurlijk volgen.
  Veel dank ook aan Ans v d Palen en de anderen.
  Lieve groet met alle succes voor ieder die hier mee aan de slag gaat.
  Dank, Marie-Anne

 3. als ik me eens in de put voel of teleurgesteld over mezelf, dan stop ik de draaimolen en stuur daar een liefdevolle glimlach naartoe,alsof ik dat stukje zelf omhels. Dan verdwijnt de spanning of het ongelukkig zijn en kan ik het loslaten , de draaimolen stoppen, en soms daar toe ook weten wat er werkelijk gaande was; Dan vergeef ik het ook mezelf en en zijn er de juiste woorden om het eventueel te communiceren indien nodig, omdat de energie dan rustig is en helder. Oprecht;.

 4. Ik geniet als ik moet schaterlachen en besef wat het met mij en de omgeving doet.
  Ik mag van mezelf ook lekker niets doen.
  Ik ben gezegend met een fantastische gezondheid.
  Mireille, ik ben dankbaar dat er mensen zijn zoals jij en geeft mij een speciaal gevoel.

  • Ja, mogen ontvangen en daardoor tegelijkertijd geven. Elkaar ontmoeten vanuit gelijkwaardigheid, steunend, versterkend. Vanuit liefde van het zelf. Vanuit liefde voor de ander.

 5. Probeer iets minder aan de wensen van anderen te voldoen en voel me trots.
  Wat mooi wat jij de mensen meegeeft Mireille, dank je wel!

 6. Wat een fantastische aanvullingen geven jullie! Er zijn er veel bij waardoor ik ook weer geïnspireerd raak, heerlijk! Met z’n allen weten we veel!
  Mocht je willen bijdragen, maar niet alle reacties hoeven lezen, dan kun je met CTRL-End meteen helemaal naar onderen springen, waar je jouw reactie kunt plaatsen.
  Hartelijke groetjes,
  Mireille

 7. Ga vooral negatieve mensen uit de weg!
  Glimlach veel naar andere mensen.
  Dankbaar zijn voor wat je hebt; geweldige kinderen, met wie het
  heel goed gaat na een moeilijke tijd; en een geweldige partner
  sinds 2008.

 8. Dit is een oud ritueel afkomstig van Shinto, (Japanse natuurrituelen). Je staat voor de spiegel en buigt diep voor jezelf waarbij je in de spiegel in je eigen ogen kijkt, en zegt; “dank je wel”. Idee is dat je jezelf dankt, je lichaam, je geest, je ware zelf maar ook de omgeving, natuur en de energie waar je deel van uitmaakt.

 9. Realiseer je hoeveel moeite iemand heeft moeten doen om je een bloemetje, presentje, of iets anders te hebben gegeven….
  Het stemt je nog dankbaarder dan je al was.

 10. Ik kan een broek drie maten kleiner kopen omdat ik eindelijk de rust heb gevonden om heel geleidelijk flink af te vallen. Ik let nu goed op mijn gewicht, eet gezond en beweeg veel. Een heerlijk gevoel en het kost niet eens moeite meer…..een nieuwe levensstijl.

 11. ik heb vele manieren kunnen aanvinken , dus ik ben al op de goede weg; dankuwel voor de goede raad Mireille; groeten van Monique.

  • Ook ik heb onlangs in de spiegel naar mezelf gekeken. Het was inderdaad een mooie bijzondere ervaring.

 12. Ik vind sporten niet echt leuk maar doe het wel omdat mijn lichaam het nodig heeft.Door de sportscool zonodig prioriteit te geven boven “verplichtingen” kies ik voor mijzelf.Daarna lekker even zwemmen en de sauna in als beloning.
  Ik verwen mijzelf geregeld met een bloeiende plant, liefst vol met knoppen, of een bos bloemen.

 13. Elke ochtend 10 zonnegroeten (yoga oefening) + MIR (avond 2de keer)
  Minimaal 1 x in de week een uur yoga
  Gemiddeld 1 x in de maand een dag sauna.

  • Hoi Sharon,

   Leuk om te lezen.Had ik geschreven kunnen hebben.Moet alleen weer eens naar de sauna ,dacht ik pas nog aan.Je eet vast ook gezond ,ik neem geen suiker (stukje +70% choc ) en geen tarwe meer .Moet wel oefenen met nee zeggen.Vind ik moeilijk op een verjaardag met taart b.v. omdat ik dun ben ,krijg je snel te horen jij kan het hebben,

   groetjes Tineke

 14. Een en ander bestudeerd en uitgeprint.
  Na 3x de 9 stappen van de MIR methode (begonnen in 2011) ben ik nog steeds erg moe. Er was na 9 jaar mantelzorgen voor mijn man, blijkbaar VEEL mis met mijn lijf en het gaat niet snel beter. Ik was na het overlijden van mijn man, mijzelf helemaal kwijt, maar na 3 jaar kom ik de “oude” Joke weer wat vaker tegen.
  Van de 40 punten lijst is ongeveer de helft al verwezenlijkt, dus ik heb nog even te gaan.
  Wat ik niet leuk vind: dat als je MIR methode noemt, er veel mensen zijn die het niet positief benaderen of ook al, het onzin vinden. Maar daar trek ik me de laatste tijd niets meer van aan. 7 Oktober 2012 ben ik met mezelf “getrouwd” en mijn ring herinnert me er telkens weer aan!!

  • Beste Joke,

   Ja, ik kan me die reacties voorstellen. Ik vermoed dat het een kwestie is van wennen voor veel mensen dat zelfheling blijkbaar heel makkelijk kan zijn. Over een jaar of 10 is het waarschijnlijk de normaalste zaak van de wereld. Ik doe mijn best het zoveel mogelijk aan mensen uit te leggen hoe het kan dat zoiets simpels daadwerkelijk werkt.

   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

   • Ja Mireille, er is zoveel waar we ons niet van bewustzijn. Ik heb het gevoel dat het te maken heeft met overgave en vertrouwen. Alles is Goddelijk geregeld, maar we ontregelen onszelf door er met ons verstand tussen te komen en onze intuïtie laten we dikwijls voor wat ze is. De woorden die we tegen onszelf zeggen in zelfrespect en liefde schenken de mogelijkheid terug te worden wie we in oorsprong ‘ZIJN’. Ze werken als een echo. Als Lichtwerker zet ik mezelf in het Licht wanneer ik jouw methode toepas. Je wordt dan vanzelf dankbaar en erkentelijk voor wie en wat je bent door je ogen te openen en te ‘zien’ wat er in je bewustzijn verschijnt en ook verdwijnt, maar ook nederig, want we dienen te buigen voor het mysterie. Ik vind het ongelooflijk dat je de MIR methode deelt met de hele wereld. Fantastisch, want dat is waar het in het Aquariustijdperk om gaat. Broederschap, delen, samen …
    Blij dit met jou te kunnen delen
    Hartengroet

  • Hallo Joke , wat een bekent verhaal, ben ook 9 jaar lang mantelzorger voor mijn man geweest, na zijn overlijden heb ik een burn-out gehad. Langzaam maar zeker kom ik van een wervelstorm in wat rustiger vaarwater en bemerk wat meer rust dankzij de mir die ik nu ruim 3 maanden doe en ademtherapie. Ik heb hier heel veel aan, heeft ontzettend veel los gemaakt. Van onbegrip in mijn omgeving of lacherigheden om de mir trek ik me niets aan, het is mijn ding en ik heb er veel baat bij (dank je wel hiervoor Mireille) . Joke , ik wens je heel veel rust en liefde voor jezelf en je omgeving toe.

 15. Als ik aan de kassa afreken.en zie in een ooghoek iets dat ik nog niet betaald heb in het karretje liggen. En ik roep spontaan o’ ik heb hier nog iets. Of als het stromend regent en je ziet een oud dametje lopen haar een lift aan bieden. De drol van mijn hond gewoon lekker op raap en in de prullen bak doe. Dat ik als ik er zin in heb ,gewoon lekker naast de hond huppel. Ik hou van me zelf volgens mij weet ik het zelf gewoon vaak niet. Bedankt dat ik het nu weer even inzie.

 16. Wanneer ik wakker word, ben ik dankbaar voor alles wat ik heb/ben.
  Voor ik inslaap, ben ik dankbaar voor wat me deze dag blij maakte.

 17. Dag Mireille,

  Vooreerst een gelukkig nieuwjaar en ook aan alle lezers.

  Ik ben blij dat ik de MIR-Methode ken, ze heeft me gesteund om yogalessen te gaan geven.

  Ik zie ook dat ik twee lijsten kan maken, dit is oké het accepteren is houden van jezelf.
  Ik dank iedere avond, tracht voor 10 zaken te danken.

 18. Als je gezond en vitaal bent, dan heb je een positief gevoel over je zelf. Als je gezond bent en vitaal, ben je goed in staat om andere mensen te helpen waar nodig is, enkel een goed en vriendelijk woord te zeggen tegen mensen die je ontmoet, maak je je zelf blij en een ander.
  Met vriendelijke groet,
  Aarnoud webmaster http://www.gezondvitaal.eu

  • Ook als je niet (fysiek) gezond en vitaal bent kun je er zijn voor jezelf en voor anderen! Dat is mijn ervaring en ik oefen iedere dag met het in praktijk brengen.
   Vriendelijk zijn, glimlachen en zachtheid uitstralen kan vrijwel altijd!

 19. Jaren lang slecht geslapen. Na een maand de MIR-Methode slapen als een roos.
  Ik heb de MIR door gegeven aan andere mensen met slaap problemen.
  Fantastisch bedankt
  Vriendelijke Groet Jerry

 20. Bedankt voor de 40 manieren. Wij zijn vaak niet bewust.dat is goed af en toe zich herinneren. Ik ben nog bezig elke dag groene smoothy drinken.

  • Dank je wel voor dit prachtige filmpje!
   Komt als geroepen, net zoals zij dat vermeld heeft.
   Het komt naar je toe wanneer het nodig is.
   Dank voor het delen!

 21. Beste Mireille,

  De foto van de vrouw die zichzelf omarmt is al zo duidelijk. Dat is wat de MIR-Methode bij mij teweeg bracht. Een enorme behoefte om mezelf stevig te omarmen. En heerlijk om te doen.
  En nu herken ik veel van je lijstje en valt het me makkelijker om in mijn bezigheden te blijven als mijn partner er doorheen fietst. En vraag ik hem rustig om me alleen te storen als het echt niet kan wachten. En dan komen we bij een van de zinnen hierboven en die las ik als Hoofdzaken van bij jezelf houden. Dat is het ver(ge)volg.

  Dank voor je prachtige werk, veel mensen in mijn omgeving zijn al enthousiaste Mirrers geworden.

 22. Ik accepteer wanneer ik Voel en Ervaar dat ik door een Veranderings/Transformatie proces heen ga en geef dit op een duidelijke doch vriendelijke wijze aan.

  Ik geef openlijk aan dat ik Hooggevoelig “anders” ben en dat ik van tijd tot tijd meer rust nodig heb.

  Ik hou van mijzelf, ook tijdens verwerkings periodes.

  Ik blijf het goede/positieve in mezelf en andere mensen omhoog halen, hoe ik mij ook voel.

  Ik stimuleer mezelf en anderen tijdens moeizame perioden.

  Ik deel mijn ervaringen wanneer dit goed voelt of wanneer ik voel dat een ander er iets mee kan.

 23. Ik werd door iemand gebeld voor het maken van een zakelijke afspraak. Geïnspireerd door jouw ideeën heb ik de suggestie gedaan elkaar halverwege te ontmoeten in plaats van dat ik naar zijn kantoor zou reizen (in het centrum van de stad), zoals hij voorstelde. En zo geschiede. Ik heb mijzelf een schouderklopje gegeven dat ik hierom heb durven vragen.

 24. Je durft je intuïtie te volgen, ook al lijkt het irrationeel.

  Wakker worden met een glimlach en diep van binnen voelen: hoe heerlijk dat ik besta!

  Dankbaarheid voelen

  Liefde en zachtheid durven voelen en ontvangen.

  Jezelf terugvinden, na je geërgerd te hebben, en glimlachen om jezelf en eventuele anderen door het herkennen van ieders zoektocht naar evenwicht.

 25. Je mag verdrietig zijn en het toelaten!
  Tegen jezelf zeggen, ik ben lief van binnen en mooi daardoor van buiten!
  Doe goed, en geef liefde, dan krijg je het terug en ik kan het weten!
  Dagelijks pijn, verdring het niet zeg het hard op! en ga iets leuks doen, pijn heb je toch wel! met of zonder iets leuks doen

 26. Je begint je dag met dankbaar te zijn omdat er weer een dag mag geleefd worden, dankbaarheid maakt je hart veel groter, eenmaal je hierin bedreven bent is het ongelooflijk hoeveel keer per dag je “dank je wel” kunt zeggen, de andere groeit ervan en jij krijgt ook een boost en …. Mireille,dank je wel voor dit toffe artikel, heb ervan genoten ☼

 27. Bedankt voor je lijstje ik heb er een aantal uitgehaald die ik wel gebruiken kan. Ik heb er zelf nog aan toegevoegd;
  Ik zorg ervoor als ik in het donker fietst of hardloop dat ik da gezien wordt door mede weggebruikers d.m.v. lichtjes en reflecterende kleding.

  Ik begin elke week met een goed voornemen, niet 1x per jaar want dat verwatert.

 28. ik vind het fijn iemand te helpen met verhuizen.(loslaten)
  mijn schoonzoon adviseren slippers te dragen in vreemde badruimtes.(lief zijn voor jezelf).

 29. Ik gebruik mijn tijd nu op een heel andere manier.
  Voel mij niet schuldig als ik rustig aan doe.
  Gebruik alleen wat mascara als ik daar zin in heb. Niemand heeft mij raar aangekeken omdat ik er niet meer altijd ‘op mijn best’ uitzie.
  Trek wel elke dag mijn bed recht, dat geeft mij energie, het zien van een opgeruimde kamer. Maar de groeiende afwas doet mij niks meer, die ‘zie’ ik alleen als ik kracht genoeg heb om mij daar doorheen te werken.
  Ik neem nu regelmatig wat tijd om met mijn poes te kroelen, ook al staat het hele huis op zijn kop.
  Ik reageer vaker positief, laat niet meer de schadelijke omstandigheden mijn humeur bederven.

 30. Mijn voornemen voor dit nieuwe jaar is: “geef jezelf een dag cadeau!” voor mij als single mama is dat al een hele uitdaging.

 31. Ik las elke week een creadag in voor mezelf en wie wil mag meedoen.
  Ik sta elke dag op met een blij gevoel dat ik de hele dag bij me draag, en als het even tegenzit komt dat blij gevoel even om aan haar te denken.

  • Beste Marie-Jeanne,

   Wat leuk, ik ga vanaf deze week ook beginnen met elke week een keer schilderen. Zoveel zin in!

   Groetjes, Mireille

 32. – ik lach mezelf aan als ik mij ergens in de spiegel zie
  – ik geniet van het ogenblik
  – ik laat de ver(oordeling) na mezelf toe meer en meer los
  – ik geniet mijn kopje koffie
  – ik schenk mijn dieren ieder dag wat tijd
  – ik kook gezond voedsel voor mij en mijn man
  – ik ben tevreden met wat ik heb
  – ik ben eerlijk tegen mezelf en anderen
  – ieder dag doe ik iets leuks alleen voor mezelf, een boek lezen, een luisterboekje horen

 33. Wanneer ik op straat loop glimlach ik naar mensen die me aankijken (en krijg vaak een glimlach terug, we hebben even contact)

 34. Je zet de auto een paar straten verder weg, zodat je nog lekker een stuk kunt wandelen
  Je zoekt de natuur op omdat je daar heerlijk nieuwe energie opdoet
  Iedere dag geef je jezelf en een ander een welgemeend compliment

 35. Wow, Mireille, bedankt, fijn om te lezen en natuurlijk vervolgens te doen, het feest der herkenning, handvatten voor mijn dagelijks leven! Ik voel vaak wel waar een eventuele angel zit, maar om het vervolgens snel naar voren te halen en toe te passen is lastiger. Ook al weet ik eigenlijk alles, dit maakt het concreet en daardoor (voor mij althans) direct toepasbaar…

 36. Wat een leuk idee om deze lijst zo aan te vullen…
  Heb er ook nog een paar:
  – als je je emotioneel of kwetsbaar voelt, blijf je heel dicht bij je gevoel
  – je knuffelt een dier
  – gaat regelmatig de natuur in
  – met goed contact met jezelf om te kijken welke kleren je vandaag wilt aantrekken en welke sieraden je wilt dragen…
  – je maakt regelmatig contact gedurende de dag met je hart, met het gevoel van liefde voor jezelf!

 37. Ik zie hier dat ik nog wel wat verbeterpunten op mijn lijst kan zetten. Maar ook dat ik toch al wel goed bezig ben. Ik ben nog altijd blij de Mir methode te kennen. Ik ben me meer bewust van mijn eigen behoeften. En probeer daar ook zoveel mogelijk aan te werken. Dit soort lijsten zijn een fijne hulp daarbij. Je kunt zo twee lijsten maken. De ene met hetgeen je al doet en de andere met hetgeen je nog wilt. En dan proberen alles op de eerste lijst te krijgen. Het word tijd dat ik een schrift aanschaf voor al die wijsheid. Anders hangt mijn hele hobbykamer vol met wijsheden.

  • Ik vermoed dat uw reactie zo is omdat u zich misschien schuldig voelt als u niet alles beantwoordt? Ja, Myrn, als u zoveel tijd over hebt is dat fijn. Voor mij is het juist een prioriteringszaak, ‘geef ik mijn kleine beetje vrije tijd op voor wie of wat dan ook ‘ ? Ik probeer juist nu mijn tijd zo te verdelen dat ik eerst voor mijzelf zorg, en als er genoeg tijd over is kan ik best daarvan aan anderen schenken. Maar eerst mijn gezondheid op bouwen, dan de ‘speelruimte’tijd voor evt kontakten. Dat wat ik altijd als ‘super-egoistisch’ beschouwde heb ik nu door de ‘MIR-Methode’ geleerd anders te waarderen. Veel sterkte bij het kiezen, hoe u wilt begrijpen en toepassen <3

  • Myrn; ik geef antwoord wanneer een mailtje vriendelijk bedoeld is. Ik voel me niet {meer} verplicht om te antwoorden echter wanneer het belangrijk is en het is een vriendelijke mail dan geef ik antwoord. Of wanneer je voelt dat iemand je hulp kan gebruiken geef ik advies, echter denk dan tegelijkertijd ook aan mezelf. Vraag me dan af of een mail beantwoorden me op het desbetreffende moment niet teveel energie kost {tijdens herstel/transformatie proces}.

 38. Ik gun mezelf de tijd om een mooi boek te lezen.
  Ik maak een lekkere wandeling en geniet van de natuur.
  Ik lees positieve teksten en hang ze op waar ik ze makkelijk kan zien.
  Eén keer in de week houd ik een verwendag voor mijn lichaam, scrubben, masker etc.
  Ik laat me masseren.
  Ik doe mijn qigong oefeningen omdat ik van mijn lijf houd.
  Ik maak gezonde smoothies klaar.
  Ik ga op tijd naar bed.
  Ik blijf in verbinding met mezelf.
  Ik geef mezelf complimentjes en spreek mezelf bemoedigend toe.

 39. Als ik erg moe ben, vooral de laatste tijd, i.v.m. een grieperig gevoel, doe ik alleen de nodige dingen en niet doorgaan zoals ik eerder deed, lekker op de bank een boek lezen.

  • Ans; dit is heel herkenbaar; ik ben ook de laatste tijd erg moe en tegelijkertijd zitten er veelal energieën. Het is dan een kwestie van grenzen tegenover jezelf en anderen aan te geven. Ik ging ook steeds maar door terwijl ik eigenlijk te moe was. Nu doe ik het nodige en neem rust. Ik weet dat dit een overprikkeling is en tevens een Transformatie proces en dit heeft ruimte en tijd nodig. Dus grenzen aangeven en tijd voor jezelf nemen is heel belangrijk nu. Het grieperig gevoel geeft al aan dat er een transformatie proces gaande is en je lichaam geeft zo aan dat je wat extra rust mag nemen.

 40. Je begint de dag met EEN goed voornemen dat haalbaar is om diedelfde dag te ondernemen..
  Je belt zomaar even naar iemand die je wat langer niet gezien hebt..
  Je gedraagt je HOFFELIJK, door deuren open te houden, te groeten naar vreemden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.