Home » Artikelen » 31. Maak je Goede Voornemens zo klein mogelijk!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

31. Maak je Goede Voornemens zo klein mogelijk! — 93 reacties

 1. Mireille en Remco de ALLER ALLER BESTE WENSEN EN BESLUITEN VOOR 2023

  Ik zou het woord – Voornemen – willen veranderen in BESLUIT. Dit sluit aan bij
  jouw tekst van actie ondernemen.
  Mijn besluit is -eerder naar bed gaan.
  Ik groet jullie,
  Myriam

  • Dankjewel Myriam!
   Ja, dat is inderdaad wel een mooie verbetering, in plaats van ‘voornemen’ voor het nieuwe jaar zeggen: ‘besluit’ voor het nieuwe jaar zeggen. Dat ga ik ook doen! Dank voor je inspiratie! En voor al je gulheid! ♥
   Groetjes, Mireille

 2. mijns inziens is januari sowieso NIET de maand om nieuwe intenties/voornemens te maken… omwille van het simpele feit dat
  -in navolging van leven in het ritme van de natuur- dat we midden in de winter zitten waarin normaliter ook geen zaadjes worden geplant in de aarde. als de lente begint (een tijd waarin heel veel andere landen “nieuwjaar” vieren) DAN is de tijd voor een nieuw begin.
  Als je naar de orgaanklok kijkt dan is het de long energie die start en die is verbonden met astrologische teken ram (begint rond 21 maart/lente)

  Nú is de tijd om naar binnen te keren, te rusten, te contempleren en daaruit te leren, te reflecteren.
  en dán in maart met frisse nieuwe inzichten, intenties komen

  Heel lang geleden was maart trouwens het begin van ons nieuwe jaar.
  Januari en februari zijn ervoor geplaatst… kerkelijke redenen volgens mij. Ik weet hier niet meer het fijne van. Maar wel dat er in de loop van de tijd veel gehusseld is in “tijd” (zoals we ooit ook een 13e maand en 13 sterrenbeelden hadden… 13e = de slangendrager tussen schorpioen en boogschutter in)

  Kortom: mijn pleidooi is …. probeer eens in maart met iets nieuws te starten misschien voelt dat energetisch en fysiek beter om dóór te zetten 🙂

 3. Ik wil meer bewegen in 2023 en heb me ingeschreven bij een wandelgroep. Op 3 januari mijn 1e wandeling gehad. Ik betaal dus om te wandelen. Omdat ik een stok achter de deur heb, langer loop dan ikzelf doe en bovendien gezellig praat met mensen.

 4. Wat een interessante tip om PLAATJES bij je goede voornemen(s) te gebruiken!
  Omdat ik meerdere goede voornemens en plannetjes voor het nieuwe jaar heb, heb ik ook meerdere foto’s gezocht die mij inspireren. De foto’s staan onder elkaar in mijn mail en ik klik ze dagelijks even aan, maar ook gedurende de dag ‘ploppen’ de plaatjes af en toe vanzelf in mijn hoofd en dat blijkt voor mij zeer effectief te zijn om mijn goede voornemens/plannetjes duidelijk gestalte te geven!
  Zo heb ik bijv. voor mijn voornemen om nog een paar kilo af te vallen een plaatje genomen van een slanke vrouw die een kledingstuk toont dat haar eerder enkele maten te groot was en een plaatje dat voor mij ‘zelfbewustzijn’ representeert.
  Heel hartelijk bedankt dus voor je leuke tip die ik ook al aan andere geïntereseerden heb doorgegeven.
  Lieve groet, Irene

 5. hallo Mireille

  Ik heb sinds de borstkanker in 2012 veel last van angsten.
  Ga dit jaar meer vragen aan behandelaars, afwachten totdat zij actie ondernemen geeft angst, ben doorlopend bang om weer in een situatie te komen die niet omkeerbaar is.
  Ik zoek veel afleiding, maar daarna val ik weer in een gat. Er is zo veel niet op te lossen.

  vriendelijke groet
  ria

  • Beste Ria,

   Dat is een prachtig voornemen! Afwachten in onzekerheid is misschien wel een van de zwaarste dingen die er is. Ben blij dat je actie gaat ondernemen!

   Veel geluk en ook veel sterkte!
   Mireille Mettes

 6. Ik ga dit jaar mijn streefgewicht halen. Ben al 23 kilo afgevalen vorig jaar, maar nu moet ik t halen(nog 9 kilo te gaan) Om dit te halen ga ik vanaf volgende week 2 x per week naar de sportschool

 7. hallo mir,
  De mir meth geeft me veel inzichten.opmerkelijk dat kanker er aan te pas is gekomen om mijn missie te verduidelijken en om antwoorden en uitingen te ontlokken. Veel te korten aangevuld, basis behoeften aangevuld dmv complimentjes ,aandacht krijgen, warmte,liefde. Verzuring te Ontzuren. MMS.
  Ga voorlopig maar gewoon door..?

  • Beste Freya,

   Fijn dat het je al veel gebracht heeft! Ja, zolang je klachten hebt, blijf je de MIR-Methode gebruiken (zie de veel gestelde vragen). Wel altijd in samenwerking met je artsen.

   Veel succes en geluk!
   Groeten, Mireille Mettes

 8. Of het nu komt door de MIR-Methode???? Dit jaar heb ik beide Kerstdagen en Oud en Nieuw gasten en bezoek gehad. Alles voor het diner en hapjes etc. zelf gemaakt, alleen de kerstboom opgetuigd en…. totaal geen stress ervaren. Ik kijk met veel plezier terug op een gezellige tijd en voel me prima.
  Dus, dank voor je hulp met de MIR-Methode. Ik weet het, ik moet het wel zelf doen, maar zonder dat ik de 9 affirmaties aangereikt had gekregen, had ik er niet van geweten.

 9. Hallo Mireille,

  Ik begin net met de MIR Methode en moet alles nog gaan ervaren. Wel is het goed om alvast met een klein voornemen te beginnen. Ik heb een heel roerig en verdrietig jaar achter de rug en was al mijn energie kwijt. Van nature ben ik een bezige bij die nooit iets wil missen en dit kost me dan ook veel energie, terwijl ik die zelf zo hard nodig heb. Mijn voornemen voor 2014 is dat ik niet meer overal bij hoef te zijn en alles wil weten. Zo hoop ik dat ik meer energie overhoudt voor de dingen die voor mij belangrijk zijn in het leven.

  Lieve groet Sandra

  • Hallo Dames, wat is dit verhaal herkenbaar. Ik kan ook niets missen en wil graag alles weten. Vriendinnen zeggen me dat ik daardoor heel veel energie verlies. Vorig jaar met Nieuwjaar heb ik een zware depressie gehad, toch al veel bijgeleerd sindsdien via een personal coach, die me nu ook deze website heeft doorgegeven. Ik zal zeker de methode uitproberen.
   groeten en een jaar vol energie.
   Rita

 10. Hallo Mireille,

  Heb een Bi-Polaire Stoornis en was herstellende van een zware depressie.
  De MIR-Methode heeft het herstellen versneld en ik voel me veel krachtiger en kan meer genieten van alles en kijk positiever tegen het leven aan.
  Ik kan op het moment alles aan zonder weer de manische kant op te vliegen.
  Zelfs de decembermaand die elk jaar heel zwaar voor me is ben ik goed doorgekomen en zelfs erg van genoten .

  Heb 2 weken stap 5 en 7 gedaan en erg moe geweest.
  Toen 4 weken de 9 stappen en begon me steeds beter te voelen nu nog een paar keer per week soms vergeet ik het ook wel eens , een goed teken denk ik dat het niet meer zo vaak nodig is.
  Mireille, hartelijk bedankt, ik heb het mijn psychotherapeut dit al verteld en wil dit afgaan bouwen terwijl ik al bijna 3 jaar onder behandeling ben.
  Volgende consult bij de psychiater ook van de MIR-Methode vertellen, ben benieuwd !
  Wil vragen of ik 1 medicijn van de 3 eerder af mag bouwen als gepland omdat het zo goed met me gaat. Die ander 2 zijn structureel, die 3e was tijdelijk.

  Groetjes Marlies

  • Hallo Marlies,
   wat fijn dat je zo kon genieten van de Decembermaand! Je hebt een super resultaat bereikt met jouw doorzettingsvermogen … complimenten.
   Mooi dat jouw lichaam af en toe zegt: het is oké door de keren dat je vergeet de stappen te doen. Je mag rustig doorgaan met de MIR-Methode tot jij je helemaal fijn en vrij voelt. Warme en ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol na afspraak via
   Telefoon,Skype en email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 11. Ik heb me voorgenomen om deze maand consequent(!) geen tarwe en suiker te eten en elke dag een half uur te wandelen om gezonder te worden.

 12. Na een beroerde periode wil ik graag mijn eigen leven leiden en niet meer mijzelf verwaarlozen, om er alleen voor anderen te zijn.. ben nu 4 maanden bezig om 2x daags de 9 stappen te blijven volhouden en ik ga mij er steeds sterker door voelen.
  bedankt dat dit op mijn pad is gekomen.

 13. Ik neem mij voor om niet meteen op alles (vooral wat ik op internet lees) te reageren. Zo had ik nu de neiging om te schrijven: wat is het toch vervelend dat ik eerst alle reacties moet doorscrollen voordat ik mijn eigen reactie kan typen; maar die reactie slik ik dus vanaf nu in 🙂

  • Hai Niek,

   Super voornemen! Je kunt ook altijd CTRL-END gebruiken, dan spring je meteen naar de onderkant. We kunnen het technisch niet anders krijgen op de website helaas.

   Groetjes en fijn nieuw jaar!
   Mireille Mettes

  • Dag Mireille,

   een dikke maand tweemaal daags heb ik de 9 stappen van de MIR-Methode gedaan – en alleen al dat vol te kunnen houden, die tijd ervoor vrij te maken, heeft me goed gedaan ! Het meest bijzondere is dat ik het in bed niet meer koud heb – daarvoor kroop ik met kruik en sokken in bed – en dat heb ik niet meer nodig ! Het met aandacht uitspreken, van de stappen maakte dat ik me bewust werd van alle spanning in mijn lijf, waardoor ontspanning komen kon.
   Je vrije en royale manier waarmee je dit in de wereld zet, vind ik inspirerend. Hartelijk bedankt – ik blijf dit zeker in m’n systeem houden.
   En voor het nieuwe jaar neem ik me voor om zo veel ik kan in dit moment volledig aanwezig te zijn – open voor alles wat er is.
   Ik wens jou alle goeds toe !
   Lieve groet, janny

   • Dag Mireille,
    Allereerst een fantastisch 2014 toegewenst. En mijn hartelijke dank voor het MIR-cadeau heb er heel veel aan gehad! En nog! Ik weet niet of ik mijn reactie op de juiste plekt, achter laat maar ik heb het maar gedaan! Durfde aanvankelijk niet zo goed! Zou graag wat meer informatie willen geven en vragen stellen, maar dat komt tzt wel. Mijn dank ook aan de mensen die met hun reactie andere wisten te bemoedigen en aan Mireille je bent een kanjer van goud( is niet van mijzelf hoor!)Tot ziens een magisch jaar voor alle mensen van goede wil, groet Tilly

 14. Hoi lieve Mireille
  ik wens jou en je team een mooi en fantastiesch 2014. Ik heb bij jou in oktober een curses dag gedaan. Ik heb een hond behandeld gehad met de MIR-Methode. Deze hond had zijn maatje verloren een andere hond en was heelemaal van slag, ik zag hem opknappen door de MIR. Ik heb me zelf ook behandeld met een kleine brand wondje;de brand trok eruit. Ik had geen last meer. Ook met een snij wond aan mijn vinger; ik behandelde me met de MIR-Methode en zag zo de snij wond dicht trekken. Ja en er is iets begin november op mijn pad gekomen. Ik ben nu Kundalini Reiki Master. Ja en behandel nu zelf mensen. Ja door de MIR-Methode is me’n missie gaan werken ben hier blij mee. Ja alleen ik was gestopt met roken ik rook weer. Ik vertruow erop dat het me weer gaat lukken om te stoppen. Ja ik vind het mooi dat de MIR-Methode op me’n pad is gekomen.Vriendelijke en lieve groetjes Thea

 15. Ik heb de MIR methode gebruikt voor onze poes. Ze was minder gestrest deze jaarwisseling. Voorheen kroop ze altijd weg, wilde geen contact meer met ons, maar nu liet ze zich tijdens het ergste geplof gewoon aaien. Namens Milan: Mireille bedankt!!

 16. Hallo Mireille,
  Sinds 19 dec.doe ik de 9 stappen van de MIR. Het voelt zo goed! Ik kom in balans, en ik ben veel liever voor mezelf. Mijn goede voornemen voor 2014 is in ieder geval door te gaan met de MIR methode! Daarbij ga ik proberen met behulp van plaatjes me bewust te worden van mijn nerveuze handelingen( nagels bijten) Ik wil ook leren kalm te blijven en minder reactief te zijn en in m’n kracht te staan!
  Lieve groet.

 17. lieve Mireille,
  Hartelijk bedankt voor je steunende mailtjes !
  Ik heb jouw MIR-Methode een tijdje gedaan, doch niet volgehouden. Vandaag ga ik de 9 stappen opnieuw naast mijn bed leggen en beginnen.

  Mijn voornemen: ik wil alle oordeel loslaten en zingen vanuit volle borst ! en enkele eenzame mensen regelmatig bezoekje brengen in rusthuis.

  Ik wens jou een magisch jaar toe met heel veel liefde.

  liefs, Rita

 18. hoi mireille
  ik wens jullie een heel mooi en gezond 2014,ik ga ook met hulp mezelf weer terug vinden en heb er vertrouwen in dat het goed komt al heb ik nog een lange weg te gaan ,heb erg veel aan de mails gehad bedankt daar voor en blijf het gebruiken ,ik start met een schone lei en ga meer van mezelf houden rust vinden in mijn hoofd en leren hoe ik met HSP om moet gaan denkjewel voor alles
  lieve groet adrie

 19. Ik wil u en uw team de beste wensen geven voor 2014,
  heb nu geruimere tijd met stap 5 en 7 bezig geweest.
  In 2014 ga ik alle negen stappen doen en heb hier veel zin in.

  Ik zei de laatste jaren ook, mijn goede voornemen is geen voornemens meer te hebben.
  Ik ga er toch nog even goed over nadenken en het proberen juist te verwoorden en zoek er een mooie afbeelding bij.
  Wat na het lezen van uw artikel gaf dat mij toch wel een heel goed gevoel.

  Een van mijn goede voornemen is :
  Ik ga dit jaar naar een MIR-lezing toe, waardoor ik nog meer goede ervaringen en diepgang in deze methode mag gaan ervaren.

  Groetjes Gerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.