Home » Artikelen » 31. Maak je Goede Voornemens zo klein mogelijk!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

31. Maak je Goede Voornemens zo klein mogelijk! — 93 reacties

 1. Mireille en Remco de ALLER ALLER BESTE WENSEN EN BESLUITEN VOOR 2023

  Ik zou het woord – Voornemen – willen veranderen in BESLUIT. Dit sluit aan bij
  jouw tekst van actie ondernemen.
  Mijn besluit is -eerder naar bed gaan.
  Ik groet jullie,
  Myriam

  • Dankjewel Myriam!
   Ja, dat is inderdaad wel een mooie verbetering, in plaats van ‘voornemen’ voor het nieuwe jaar zeggen: ‘besluit’ voor het nieuwe jaar zeggen. Dat ga ik ook doen! Dank voor je inspiratie! En voor al je gulheid! ♥
   Groetjes, Mireille

 2. mijns inziens is januari sowieso NIET de maand om nieuwe intenties/voornemens te maken… omwille van het simpele feit dat
  -in navolging van leven in het ritme van de natuur- dat we midden in de winter zitten waarin normaliter ook geen zaadjes worden geplant in de aarde. als de lente begint (een tijd waarin heel veel andere landen “nieuwjaar” vieren) DAN is de tijd voor een nieuw begin.
  Als je naar de orgaanklok kijkt dan is het de long energie die start en die is verbonden met astrologische teken ram (begint rond 21 maart/lente)

  Nú is de tijd om naar binnen te keren, te rusten, te contempleren en daaruit te leren, te reflecteren.
  en dán in maart met frisse nieuwe inzichten, intenties komen

  Heel lang geleden was maart trouwens het begin van ons nieuwe jaar.
  Januari en februari zijn ervoor geplaatst… kerkelijke redenen volgens mij. Ik weet hier niet meer het fijne van. Maar wel dat er in de loop van de tijd veel gehusseld is in “tijd” (zoals we ooit ook een 13e maand en 13 sterrenbeelden hadden… 13e = de slangendrager tussen schorpioen en boogschutter in)

  Kortom: mijn pleidooi is …. probeer eens in maart met iets nieuws te starten misschien voelt dat energetisch en fysiek beter om dóór te zetten 🙂

 3. Ik wil meer bewegen in 2023 en heb me ingeschreven bij een wandelgroep. Op 3 januari mijn 1e wandeling gehad. Ik betaal dus om te wandelen. Omdat ik een stok achter de deur heb, langer loop dan ikzelf doe en bovendien gezellig praat met mensen.

 4. Wat een interessante tip om PLAATJES bij je goede voornemen(s) te gebruiken!
  Omdat ik meerdere goede voornemens en plannetjes voor het nieuwe jaar heb, heb ik ook meerdere foto’s gezocht die mij inspireren. De foto’s staan onder elkaar in mijn mail en ik klik ze dagelijks even aan, maar ook gedurende de dag ‘ploppen’ de plaatjes af en toe vanzelf in mijn hoofd en dat blijkt voor mij zeer effectief te zijn om mijn goede voornemens/plannetjes duidelijk gestalte te geven!
  Zo heb ik bijv. voor mijn voornemen om nog een paar kilo af te vallen een plaatje genomen van een slanke vrouw die een kledingstuk toont dat haar eerder enkele maten te groot was en een plaatje dat voor mij ‘zelfbewustzijn’ representeert.
  Heel hartelijk bedankt dus voor je leuke tip die ik ook al aan andere geïntereseerden heb doorgegeven.
  Lieve groet, Irene

 5. hallo Mireille

  Ik heb sinds de borstkanker in 2012 veel last van angsten.
  Ga dit jaar meer vragen aan behandelaars, afwachten totdat zij actie ondernemen geeft angst, ben doorlopend bang om weer in een situatie te komen die niet omkeerbaar is.
  Ik zoek veel afleiding, maar daarna val ik weer in een gat. Er is zo veel niet op te lossen.

  vriendelijke groet
  ria

  • Beste Ria,

   Dat is een prachtig voornemen! Afwachten in onzekerheid is misschien wel een van de zwaarste dingen die er is. Ben blij dat je actie gaat ondernemen!

   Veel geluk en ook veel sterkte!
   Mireille Mettes

 6. Ik ga dit jaar mijn streefgewicht halen. Ben al 23 kilo afgevalen vorig jaar, maar nu moet ik t halen(nog 9 kilo te gaan) Om dit te halen ga ik vanaf volgende week 2 x per week naar de sportschool

 7. hallo mir,
  De mir meth geeft me veel inzichten.opmerkelijk dat kanker er aan te pas is gekomen om mijn missie te verduidelijken en om antwoorden en uitingen te ontlokken. Veel te korten aangevuld, basis behoeften aangevuld dmv complimentjes ,aandacht krijgen, warmte,liefde. Verzuring te Ontzuren. MMS.
  Ga voorlopig maar gewoon door..?

  • Beste Freya,

   Fijn dat het je al veel gebracht heeft! Ja, zolang je klachten hebt, blijf je de MIR-Methode gebruiken (zie de veel gestelde vragen). Wel altijd in samenwerking met je artsen.

   Veel succes en geluk!
   Groeten, Mireille Mettes

 8. Of het nu komt door de MIR-Methode???? Dit jaar heb ik beide Kerstdagen en Oud en Nieuw gasten en bezoek gehad. Alles voor het diner en hapjes etc. zelf gemaakt, alleen de kerstboom opgetuigd en…. totaal geen stress ervaren. Ik kijk met veel plezier terug op een gezellige tijd en voel me prima.
  Dus, dank voor je hulp met de MIR-Methode. Ik weet het, ik moet het wel zelf doen, maar zonder dat ik de 9 affirmaties aangereikt had gekregen, had ik er niet van geweten.

 9. Hallo Mireille,

  Ik begin net met de MIR Methode en moet alles nog gaan ervaren. Wel is het goed om alvast met een klein voornemen te beginnen. Ik heb een heel roerig en verdrietig jaar achter de rug en was al mijn energie kwijt. Van nature ben ik een bezige bij die nooit iets wil missen en dit kost me dan ook veel energie, terwijl ik die zelf zo hard nodig heb. Mijn voornemen voor 2014 is dat ik niet meer overal bij hoef te zijn en alles wil weten. Zo hoop ik dat ik meer energie overhoudt voor de dingen die voor mij belangrijk zijn in het leven.

  Lieve groet Sandra

  • Hallo Dames, wat is dit verhaal herkenbaar. Ik kan ook niets missen en wil graag alles weten. Vriendinnen zeggen me dat ik daardoor heel veel energie verlies. Vorig jaar met Nieuwjaar heb ik een zware depressie gehad, toch al veel bijgeleerd sindsdien via een personal coach, die me nu ook deze website heeft doorgegeven. Ik zal zeker de methode uitproberen.
   groeten en een jaar vol energie.
   Rita

 10. Hallo Mireille,

  Heb een Bi-Polaire Stoornis en was herstellende van een zware depressie.
  De MIR-Methode heeft het herstellen versneld en ik voel me veel krachtiger en kan meer genieten van alles en kijk positiever tegen het leven aan.
  Ik kan op het moment alles aan zonder weer de manische kant op te vliegen.
  Zelfs de decembermaand die elk jaar heel zwaar voor me is ben ik goed doorgekomen en zelfs erg van genoten .

  Heb 2 weken stap 5 en 7 gedaan en erg moe geweest.
  Toen 4 weken de 9 stappen en begon me steeds beter te voelen nu nog een paar keer per week soms vergeet ik het ook wel eens , een goed teken denk ik dat het niet meer zo vaak nodig is.
  Mireille, hartelijk bedankt, ik heb het mijn psychotherapeut dit al verteld en wil dit afgaan bouwen terwijl ik al bijna 3 jaar onder behandeling ben.
  Volgende consult bij de psychiater ook van de MIR-Methode vertellen, ben benieuwd !
  Wil vragen of ik 1 medicijn van de 3 eerder af mag bouwen als gepland omdat het zo goed met me gaat. Die ander 2 zijn structureel, die 3e was tijdelijk.

  Groetjes Marlies

  • Hallo Marlies,
   wat fijn dat je zo kon genieten van de Decembermaand! Je hebt een super resultaat bereikt met jouw doorzettingsvermogen … complimenten.
   Mooi dat jouw lichaam af en toe zegt: het is oké door de keren dat je vergeet de stappen te doen. Je mag rustig doorgaan met de MIR-Methode tot jij je helemaal fijn en vrij voelt. Warme en ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   Persoonlijk Protocol na afspraak via
   Telefoon,Skype en email ondersteuning
   http://www.terra-mater.nl

 11. Ik heb me voorgenomen om deze maand consequent(!) geen tarwe en suiker te eten en elke dag een half uur te wandelen om gezonder te worden.

 12. Na een beroerde periode wil ik graag mijn eigen leven leiden en niet meer mijzelf verwaarlozen, om er alleen voor anderen te zijn.. ben nu 4 maanden bezig om 2x daags de 9 stappen te blijven volhouden en ik ga mij er steeds sterker door voelen.
  bedankt dat dit op mijn pad is gekomen.

 13. Ik neem mij voor om niet meteen op alles (vooral wat ik op internet lees) te reageren. Zo had ik nu de neiging om te schrijven: wat is het toch vervelend dat ik eerst alle reacties moet doorscrollen voordat ik mijn eigen reactie kan typen; maar die reactie slik ik dus vanaf nu in 🙂

  • Hai Niek,

   Super voornemen! Je kunt ook altijd CTRL-END gebruiken, dan spring je meteen naar de onderkant. We kunnen het technisch niet anders krijgen op de website helaas.

   Groetjes en fijn nieuw jaar!
   Mireille Mettes

  • Dag Mireille,

   een dikke maand tweemaal daags heb ik de 9 stappen van de MIR-Methode gedaan – en alleen al dat vol te kunnen houden, die tijd ervoor vrij te maken, heeft me goed gedaan ! Het meest bijzondere is dat ik het in bed niet meer koud heb – daarvoor kroop ik met kruik en sokken in bed – en dat heb ik niet meer nodig ! Het met aandacht uitspreken, van de stappen maakte dat ik me bewust werd van alle spanning in mijn lijf, waardoor ontspanning komen kon.
   Je vrije en royale manier waarmee je dit in de wereld zet, vind ik inspirerend. Hartelijk bedankt – ik blijf dit zeker in m’n systeem houden.
   En voor het nieuwe jaar neem ik me voor om zo veel ik kan in dit moment volledig aanwezig te zijn – open voor alles wat er is.
   Ik wens jou alle goeds toe !
   Lieve groet, janny

   • Dag Mireille,
    Allereerst een fantastisch 2014 toegewenst. En mijn hartelijke dank voor het MIR-cadeau heb er heel veel aan gehad! En nog! Ik weet niet of ik mijn reactie op de juiste plekt, achter laat maar ik heb het maar gedaan! Durfde aanvankelijk niet zo goed! Zou graag wat meer informatie willen geven en vragen stellen, maar dat komt tzt wel. Mijn dank ook aan de mensen die met hun reactie andere wisten te bemoedigen en aan Mireille je bent een kanjer van goud( is niet van mijzelf hoor!)Tot ziens een magisch jaar voor alle mensen van goede wil, groet Tilly

 14. Hoi lieve Mireille
  ik wens jou en je team een mooi en fantastiesch 2014. Ik heb bij jou in oktober een curses dag gedaan. Ik heb een hond behandeld gehad met de MIR-Methode. Deze hond had zijn maatje verloren een andere hond en was heelemaal van slag, ik zag hem opknappen door de MIR. Ik heb me zelf ook behandeld met een kleine brand wondje;de brand trok eruit. Ik had geen last meer. Ook met een snij wond aan mijn vinger; ik behandelde me met de MIR-Methode en zag zo de snij wond dicht trekken. Ja en er is iets begin november op mijn pad gekomen. Ik ben nu Kundalini Reiki Master. Ja en behandel nu zelf mensen. Ja door de MIR-Methode is me’n missie gaan werken ben hier blij mee. Ja alleen ik was gestopt met roken ik rook weer. Ik vertruow erop dat het me weer gaat lukken om te stoppen. Ja ik vind het mooi dat de MIR-Methode op me’n pad is gekomen.Vriendelijke en lieve groetjes Thea

 15. Ik heb de MIR methode gebruikt voor onze poes. Ze was minder gestrest deze jaarwisseling. Voorheen kroop ze altijd weg, wilde geen contact meer met ons, maar nu liet ze zich tijdens het ergste geplof gewoon aaien. Namens Milan: Mireille bedankt!!

 16. Hallo Mireille,
  Sinds 19 dec.doe ik de 9 stappen van de MIR. Het voelt zo goed! Ik kom in balans, en ik ben veel liever voor mezelf. Mijn goede voornemen voor 2014 is in ieder geval door te gaan met de MIR methode! Daarbij ga ik proberen met behulp van plaatjes me bewust te worden van mijn nerveuze handelingen( nagels bijten) Ik wil ook leren kalm te blijven en minder reactief te zijn en in m’n kracht te staan!
  Lieve groet.

 17. lieve Mireille,
  Hartelijk bedankt voor je steunende mailtjes !
  Ik heb jouw MIR-Methode een tijdje gedaan, doch niet volgehouden. Vandaag ga ik de 9 stappen opnieuw naast mijn bed leggen en beginnen.

  Mijn voornemen: ik wil alle oordeel loslaten en zingen vanuit volle borst ! en enkele eenzame mensen regelmatig bezoekje brengen in rusthuis.

  Ik wens jou een magisch jaar toe met heel veel liefde.

  liefs, Rita

 18. hoi mireille
  ik wens jullie een heel mooi en gezond 2014,ik ga ook met hulp mezelf weer terug vinden en heb er vertrouwen in dat het goed komt al heb ik nog een lange weg te gaan ,heb erg veel aan de mails gehad bedankt daar voor en blijf het gebruiken ,ik start met een schone lei en ga meer van mezelf houden rust vinden in mijn hoofd en leren hoe ik met HSP om moet gaan denkjewel voor alles
  lieve groet adrie

 19. Ik wil u en uw team de beste wensen geven voor 2014,
  heb nu geruimere tijd met stap 5 en 7 bezig geweest.
  In 2014 ga ik alle negen stappen doen en heb hier veel zin in.

  Ik zei de laatste jaren ook, mijn goede voornemen is geen voornemens meer te hebben.
  Ik ga er toch nog even goed over nadenken en het proberen juist te verwoorden en zoek er een mooie afbeelding bij.
  Wat na het lezen van uw artikel gaf dat mij toch wel een heel goed gevoel.

  Een van mijn goede voornemen is :
  Ik ga dit jaar naar een MIR-lezing toe, waardoor ik nog meer goede ervaringen en diepgang in deze methode mag gaan ervaren.

  Groetjes Gerrie

 20. Lieve Mireille,

  Eind 2012 kwam ik in een burnout terecht. Mijn huisarts schreef me direct oxazepam voor en adviseerde om anti depressiva te gaan slikken. De oxazepam heb ik 2 keer geslikt en de anti depressiva ben ik nooit mee begonnen. Ik zat in zo’n neerwaartse negatieve spiraal maar dacht: “hier ben ik zelf in terecht gekomen, hier kom ik ook weer zelf uit”. Na heel veel lezen ontdekte ik dat het mijn gedachten waren die mijn lichaam zo ziek maakten. In eerste instantie ben ik naar een natuurgeneeskundige gegaan. Zij heeft mijn lichaam redelijk in balans gekregen, maar ik merkte dat mijn gedachten me vaak in de steek lieten. Ik ben aan de slag gegaan met affirmatie schrijven, hardop zeggen in mezelf en na verloop van tijd merkte ik verbetering. Via Google, kwam ik jouw MIR-Methode tegen en doe deze nu sinds twee weken. Mijn twijfels over mijzelf als moeder en partner, mijn irritatie naar andere toe zijn aanzienlijk minder. Ik vertrouw erop dat mijn laatste hobbeltjes ook zullen verdwijnen. Mireille ik wil jou hartelijk danken voor het delen van jouw MIR-Mmethode. Ik wens jou en al jouw collega’s een fantastisch, positief en dankbaar 2014

  • Beste Chantal,

   Wat krachtig hoe je je weg terug zo in eigen handen hebt genomen! Het gaat je beslist lukken, dat kan ik lezen in hoe je het aanpakt. Ik wens je heel veel geluk en dat je de veerkracht en blijheid weer gaat voelen!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • hallo Chantal…WAUW… wat krachtig… ook ik zag in 2013 het LICHT langzaam verdwijnen en met behulp van de 9 stappen behoorlijk overeind gekomen, alleen ben ik Nu weer in dip… dus ben weer begonnen…
   moet denk ik, net als jij wat meer met mezelf praten….
   hoe en waarom het is ZO is gekomen…

   dank je wel. en zeker Mireille!! alle goeds voor 2014…

   • Hallo Anna,

    Dank voor je lieve reactie. Ga alsjeblieft met jezelf praten maar doe het op een lieve manier. Ik ben erachter gekomen dat ik me heel erg irriteerde aan anderen, iedereen was schuld behalve ikzelf. Nu zeg ik tegen mezelf, ik mag mezelf zijn maar ieder ander ook. Ik kan namelijk alleen maar mezelf veranderen hoe ik in situaties handel en reageer. Ik heb me voorgenomen om de 9stappen te blijven doen. Het werkt en ik heb er vertrouwen in.!!!

 21. Mireile
  Ik wil u eerst een heel Gelukkig en Gezond 2014 toewensen.
  Ik heb ook de MIR-Methode gedaan van 4 weken,en dat heeft heel goed geholpen. Ik heb een katheter aangesloten gekregen en me wond was na een half jaar nog niet genezen,en na de eerste week van de MIr-Methode kwam er verandering in en nu gaat het vrij goed, en ik ben emotioneel sterker geworden.
  Ik wil u ook bedanken dat u de MIR-Methode met zoveel mensen deelt
  Mijn voornemen is dat ik veel minder wil gaan snoepen.

  • Beste Adrie,

   Wat fijn om te lezen dat je wond zo mooi geneest! Als ik je voornemen lees, ben ik benieuwd HOE je het gaat aanpakken! Veel succes!

   Mireille Mettes

 22. Minder kritisch maar wel liefdevoller te zijn

  Ben weer begonnen met vier weken MIR-Methode.
  Hoop op een liefdevol jaar

  Dank je voor alle steun . Een gezond nieuwjaar

 23. Beste Mireille,
  ik wil je hartelijk bedanken voor je geweldige inzet voor zo veel mensen! Ondanks je grote succes met de methode lijkt het me, dat je daar niet onder ‘geleden’ hebt: ik vind je bescheiden en zeer betrokken bij je medemens…fantastisch!Ook je medewerkers wil ik graag bedanken; grote klasse hoe jullie iedereen persoonlijk begeleiden en bemoedigen!
  Voor 2014 wens ik dit sterke team nog meer prachtige resultaten toe!
  hartelijke groet, en o ja…ook ik heb heel veel baat bij de dagelijkse oefening…slaap beter…minder stress…geen of nauwelijks ritmestoornissen…en …minder uitgeput..
  Er komt een betere tijd aan, voel ik…en dat is heerlijk..
  Hartelijke groet,
  Marijke Tj.

  • Beste Marijke,

   Dankjewel voor je lieve woorden! Ik heb je lieve woorden over mijn team aan ze doorgespeeld, zullen ze zeer waarderen! Zou je je bericht over de ritmestoornissen op onze site willen schrijven? Dit is voor ons prachtig nieuws, omdat al meer mensen hebben gevraagd of daar ervaringen mee zijn. Ja, ik voel ook dat er een betere tijd aan komt en ik heb al veel mensen gesproken die hetzelfde zeggen. Ik ben zó benieuwd!

   Veel geluk en goede gezondheid in 2014!
   Mireille Mettes

 24. Hi Mireille, ik ben het volkomen met je eens. Vage doelen werken niet. Je moet precies weten waarom je iets wil en dan je pad ernaartoe uitzetten met specifieke kleine stappen en dan op naar je grotere doel. In 2013 15 kg afgevallen. In November mijn doel bereikt omdat ik iemand ontmoet heb, die iedereen iets te bieden heeft op het gebied van verbetering van relaties, waardoor je succesvoller zult worden in als wat je doet. Ik wil iedereen uitnodigen met een gratis ticket voor een event op 6 februari om 19u in Amsterdam ,waar zij speciaal voor komt uit Amerika. Mijn droom en doel is zoveel mogelijk mensen met haar systeem kennis te laten maken , zodat ik via haar kan bijdragen aan een beter 2014. Wie wil mij helpen mijn droom te verwezenlijken en zelf te ervaren wat zij jou heeft te bieden om jouw jaar het beste ooit te maken. Mijn email is Conny.oraby@gmail.com dan kan ik je de gegevens geven. Mireille, Ik hoop dat je ook komt, want ik vind de MIRmethode en wat je doet fantastisch. Ook dit kan jij weer toepassen. Ik wens jullie allemaal een fantastisch 2014 en maak je dromen waar!

 25. Mireille, ik wens je een warm en liefdevol nieuw jaar.
  Mijn goede voornemen is om niet meer eetwaren die suiker bevatten te kopen en eten.
  Ik heb de afgelopen 6 weken, op jouw advies (in Drachten) mijn teckeltje van 12 jaar (en mezelf dus) behandeld met de MIR methode, waarbij ik, daaraan voorafgaand drie keer ‘knallen’ zei. Hij is nl. doodsbang voor vuurwerk en ook onweer.
  Hij wou de afgelopen dagen nog steeds niet naar buiten als het knalde, maar was gisteravond om 12 uur(binnen) heel rustig, trilde totaal niet (anders heel erg) en vluchtte niet weg (ergens onder). Dus er is absoluut verbetering opgetreden, maar de angst voor knallen zal wel nooit helemaal verdwijnen, denk ik.
  In ieder geval nog hartelijk dank voor al je goede adviezen!
  Met dierbare groet, Lien + teckeltje Mo

  • lieve lien…wij kennen elkaar natuurlijk…ik lees over Mo en dat je een prachtig resultaat hebt met de MIR-Methode op je hondje, voor wat betreft het vuurwerk; Wat heerlijk!..nu Dipper nog…ondanks de dagelijkse MIR-Methode behandeling toch nog veel last in de vorm van trillen en onrustig gedrag..Ik ben misschien te laat begonnen? Maar: het was beslist minder dan vorig jaar..terwijl de knallerij buiten is toegenomen..
   tot ziens!
   marijke tjepkema

 26. Dag Mireille,

  Bedankt voor je mails, ze zijn een grote steun.
  Mijn belangrijkste voornemen is doorgaan met de MIR-methode en de rommel in mijn denken opruimen en ruimte in mijn hoofd scheppen voor liefde.
  Mijn tweede goede voornemen voor 2014 is alle niet nodige spullen in ons huis de deur uit doen en meer ruimte creëren.
  Elke week minstens 3 stuks van boeken, overbodige kleding, en zelden gebruikte keukenspullen, enz. naar de kringloopwinkel brengen.
  En alleen datgene aanschaffen wat ik werkelijk nodig heb.
  En dat pas aanschaffen nadat ik er minstens 3 dagen over nagedacht heb of ik het wel werkelijk nodig heb, en of ik ook niet net zo goed zonder kan.
  Met dankbaarheid,
  Lidwina

  • Ha Lidwina,

   Dat is grappig, ik heb vandaag een dag van grote opruim-actie gehad. Ik wilde van alles weggooien, opruimen en schoonmaken. Ben dan nu ook wel aan slapen toe, maar heerlijk voldaan. Leuk om te lezen dat dat ook jouw voornemen is.
   Mooi concreet verwoord ook!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 27. De MIR-methode doet iets met je op een heel diep niveau, het brengt je in contact met je essentie. Het lijkt niet spectaculair in 1e instantie, maar merk dat ik in mijn eigen kracht ben komen te staan. Ik ben nu integer naar mezelf toe, waar ik eerder nogal eens over mijn grenzen liet komen. Dat is pure winst. Het werkt steeds dieper door in mijn dagelijks leven. Ik ben afgelopen september begonnen. Voor zover er sprake is van een ‘goed voornemen’ denk ik vooral aan dankbaar zijn, het gevoel van pure vreugde willen voelen en ervaren, ondanks wat er allemaal om me heen plaatsvindt.
  Groeten Mireille en dank voor het delen van je methode, iedereen een fantastisch 2014 toegewenst!

 28. Ha MIreille,
  goede hints voor dit jaar.hartelijke groet Hans

  Mijn voornemen is blijven luisteren naar mijn hart bij alles wat ik doe(zonder over anderen heen te lopen). Afgelopen jaar is me dat gelukt en erg bevallen.

 29. Dank je wel voor je alweer mooie vloeiende artikel vol helderheid en liefde.
  Als ik je artikels nog maar lees voel ik al de bevrijding van zoveel vaags wegstromen. Je schept, de energie achter je woorden is zo voelbaar en rakend, verblijened.
  De MIR-Methode blijven volhouden , daarvoor hier regelmatig komen lezen tot die heerlijkheid ook in mij werkzaam is.
  Heldere intenties wil ik maken, mezelf verduidelijken.

 30. Ik heb in de maand december de MIR-methode gedaan. Dit laat ik de dingen op zijn plaats vallen, moet ik niet alles zonodig meer en ga ik mezelf eens zijn en laten zien.

 31. Mijn goede voornemen voor 2014 en mijn verdere toekomst!!
  Is om te gaan leven vanuit mijn hart en deze in alle rust liefde veiligheid kracht en geluk succesvol en spiritueelvol te laten stromen en stralen van binnen naar buiten. Ook elke ochtend en avond de Mir methode doen. En gezond leven en veel wandelen met mijn hondjes samen met mijn toekomstige partner. Veel gezellige gewedige vakanties en tijden maken met mijn dochter ouders en vrienden

 32. Ik neem mezelf voor om mijn zelfbeeld te verbeteren mijn zelfkritiek te vervangen en me liefdevoller te voelen door bij ontmoeting met anderen een compliment te maken in gedachte en/of ook echt uit te spreken naar die ander

  • dus ook een compliment aan jou Mireille voor je fantastische waardevolle werk en nieuwsbrieven, ik heb er erg veel aan! Liefs Olga

 33. Een geweldig 2014 voor jou en je man, en we komen mekaar zeker nog tegen dit jaar….

  Wat me een geweldig idee lijkt is het programma om de computer af te sluiten …
  en als het programma dan ook nog de MIR methode zou bevatten bij het sluiten en openen, dan zou het helemaal compleet zijn ….

 34. Voor 2014 zijn mijn voornemens wat meer te gaan wandelen en dagelijkse mijn rug oefeningen te doen.
  Ik wens jou en je familie Mireille een gezond nieuwjaar met veel liefde , hartstocht en tederheid.
  MVG
  An

 35. Lieve Mireille,
  Gelukkig NIEUW jaar…….zo voel ik dat idd ook …….een schoon jaar voor de boeg……..
  Dankjewel voor ALLES!!!!
  Mijn voornemen is;
  Vanaf vandaag ben ik gestopt met roddelen en onzinnig praten.
  Heftig verlangen naar zuiver spreken.
  Is ooit iets moois over geschreven;
  Vooraleer je iets gaat zeggen, eerst een moment inkeren en goed invoelen;
  -Is het waar wat je wil gaan zeggen?
  -Is het iets goeds wat je wil gaan zeggen?
  -Is het nodig?
  Heel veel blijkt dan overbodig te zijn.

 36. Dank je wel. Jij ook een liefdevol jaar xxx <3

  Mijn voornemen is stapje voor stapje vooruit.

  In mijn eigen kracht blijven

 37. Goede avond, zonet Youp van ‘t Hek gehoord met een mooie wens: koester wat je hebt en koester jezelf.
  Ik wil dit jaar meer aandacht aan mezelf geven, mezelf graag zien, en meer genieten. Bewust aankopen doen en hopelijk wat kunnen sparen. Voilà sè….
  Ik wens alle mensen die hier de revue passeren een warm, gezond en liefdevol 2014.
  Lena

 38. Namasté

  Mijn voornemen is mijn Hartewens in vervulling te brengen.
  In de Liefde die ik voel voor mij Zelf, ga ik dit jaar stapje voor stapje deze Liefde laten stromen door een Tekst-Foto boek te creëren. Afgelopen jaar heb ik een dagboek met spontane gevoelsteksten opgeschreven en prachtige foto’s gemaakt.
  Beauty is in the eye of the beholder, waarin ik wens dat een ieder zo van zichzelf gaat houden waarin innerlijke vrede, vreugdevol door kan stromen de wereld in.

  Wie weet heeft stap negen: missie verduidelijken mij hierin bekrachtigd!
  Ik voel in ieder geval dit ga ik verwezenlijken! Zeer verblijdend.

  Van Hart tot Hart,
  Amari

 39. Voor 2014 wens ik verder te gaan op de ingeslagen weg naar genezing, heling, groei naar liefde en begrip.
  en het realiseren van mijn dromen, rustig aan, uitkijkend naar wat er op mijn weg me “toe-valt”. dit wens ik ook elke levende ziel.

 40. Dag Mireille,
  Onlangs het boek besteld:”Gezondheid door ontslakking” ben begonnen te lezen en hierdoor ging er een wereld voor mij open op het gebied van gezondheid, niet alleen wat betreft ons lichaam maar ook voor onze ziel.
  Op de vraag: Wat is gezondheid? schrijven de auteurs: Gezondheid van het lichaam betekent vrij zijn van slakken in cellen,weefsels,klieren,organen en tegelijkertijd gevulde opslagplaatsen van mineralen.Voldoende voorraden van mineralen betekent schoonheid. Schoonheid van de ziel betekent vrij zijn van een negatief belevingspatroon en het afzien van de behoefte om voortijdig zoveel mogelijk te ervaren van de behoefte aan lege kicks.
  Ik kwam er achter dat mijn urine veel te zuur was, betekent o.a.
  dus veel verslakking in mijn lichaam.
  Mijn voornemens voor dit jaar: langzaam maar zeker mijn voedingsgewoonten aanpassen door veel “genotsmiddelen” te laten staan,daarbij geholpen door de MIR-methode.
  Mijn keuze voor dit jaar: wil ik gezondheid op lange termijn of genot voor korte tijd

  • Ik heb daarvoor ALKA Vitea druppels genomen en dat werkt héél goed om je lichaam te ontzuren. Succes en liefs.An

 41. Vreugde is mijn doel!
  Ik neem me voor om elke dag iets te doen dat me vreugde geeft.
  En ik weet gelukkig veel kleine dingen die me vreugde geven! 😊

 42. Na alle verdriet en onmacht start ik dit nieuwe jaar volledig in balans en genietend van het leven! En de MIR methode toepassen! Mijn dank hiervoor! Gelukkig nieuwjaar!

 43. Voor jou en je team een heel mooi 2014!!!!!
  Ik ben me in 2013 heel bewust geworden van mijzelf, hoe ik denk en doe in bepaalde situaties. Dus 2014 is, verder werken met mijn bewustzijn en in kleine stapjes verder groeien naar meer zelfvertrouwen!
  De MIR en de kinder MIR hebben daar ook aan bijgedragen. De laatste stap van de kinder MIR “en kom nu op mijn eigen plek” voelde zo krachtig en prettig om te doen, zelfs op mijn 52e, grappig toch.

  Hartelijke groet,
  Karin

 44. Werken aan zelfontwikkeling, meer innerlijke balans krijgen, spiritueel groeien, luisteren naar mijn intuïtie, mijn hart/gevoel volgen, leven zonder oordeel naar mijzelf en anderen.

 45. Mijn goede voornemen is de MIR-opleiding te gaan volgen en te integreren in mijn praktijk. Ik heb er zin in!!
  We gaan elkaar zien op 17-01, tot dan!!!

 46. Heb het jaar afgesloten met het terzijde staan van een vriendin die om elf uur in de avond haar trouwe hond moest laten inslapen. Ik ben zo dankbaar dat ik dat kon en mocht doen. Goede voornemens?? Ik heb eerder een wens!! Ik wens dat deze kracht (een cadeautje) in mij blijft. Zou ook wel naar een lezing van je willen gaan maar kan dat niet betalen. Daarom ben ik ook ontzettend dankbaar voor je nieuwsbrieven, waardoor ik toch met de MIR-methode door kan gaan.
  Alle goeds voor jou en iedereen.
  Annemieke

 47. ik ga dit jaar spiritueel groeien en het gaat mij lukken mireille ik wens jou van harte dat je door mag gaan met je mooie werk, groet Riet

 48. Beste Mireille

  allereerst een gelukkig nieuwjaar

  mijn voornemens zijn in 2013 al inganggezet door elke dag de MIR methode te doen , endaar ga ik gewoon mee door.
  zo dat alles blijft stromen, en zo geniet ik van het leven .
  liefs voor iedereen

  Annemarie

  • ik ga spiritueel groeien
   ik vind een liefdevolle partner
   ik houd me enkel nog bezig met positieve zielen
   ik vind mijn levensdoel:job van mijn leven
   veel licht en liefs
   Inge

 49. mijn voornemen is om trouw te blijven aan mezelf,en geen oordeel te hebben over de mensen om me heen.

  gelukkig 2014 voor ieder die dit leest.

 50. Ik heb een plaatje van een boom ,met een briefje erop ,waarop staat :
  GEZOCHT IEMAND OM ONGELOOFLIJK MEE TE KNUFFELEN !
  Ik besluit dat ik hem nu ga vinden !
  Ik hang het op een plek waar ik het plaatje vaak zie ,met de MIR Methoden eronder !

 51. Mijn voornemen is om trouw te blijven aan me zelf
  en geen oordelen te hebben over mensen om me heen.

  gelukkig nieuwjaar

 52. Blijf voelen welke emoties mij weerhouden in mijn Licht te blijven.
  Als ik in mijn Licht weet te blijven ervaart de ander ook de vrijheid in zijn/haar Licht te blijven.

  Lieve Mireille, het is nu ook een prachtige dag om nieuwe voornemens te realiseren! 1 januari: Steenbok (niet lachen, mijn verjaardag). De Nieuwe Maan is net in Steenbok gekomen. D.w.z. Kracht en doorzettingsvermogen. NU FOCUSSEN op je DOELEN!! Daarna komt de Maan weer in andere tekens en kun je oefenen met volhouden in de geest van de tekens en de Maan. Ik wens jou nog heel veel goeds en liefs in het Nieuw Jaar, samen met Remco en de kinderen. (Ik plaats alles in familieverband, want hoe ouder ik word, hoe dierbaarder me dit ook wordt!)

 53. Dank je wel Mireille
  Allemaal vrede!! en inderdaad kleine stapjes…mijn voornemen om gelukkig en tevreden te zijn met mezelf zonder de ander te “moeten” behagen!!

  lieve groet, Mieke

 54. Mijn voornemen is:
  2014 wordt MIJN JAAR!! En dat wil ik bereiken door in beweging te komen. Door:
  – op te staan
  – iedere dag een ommetje te maken
  – de suiker (koek, snoep) laten staan.

  Dank Mireille voor jouw MIR. En ook voor jou en de jouwen hoop ik dat 2014 je brengt wat je je voorneemt! xxx

 55. Mireille, ik wens je een zalig en een gezegend nieuw jaar ik lees de mailtjes altijd met veel Plezier ik doe er niet altijd wat mee maar zou het ook nietwillen missen
  Nog een fijne dag

  Groetjes Annie Bogers

 56. Mijn goede voornemen is om regelmatig te wandelen (en dus trainen) zodat ik in voorjaar/zomer een wandelarrangement in Zuid-Limburg te doen, 3 dagen 15 km/dag van hotel naar hotel (een half auto-uur rijden van waar ik woon maar zó’n vakantiegevoel)

  • Beste Maria,

   Begin dan met iets kleins. Misschien nu alle snoepzakken die nog in huis zijn meteen in de kliko gooien?
   Vergezeld van een feestelijk muziekje?

   Groetjes! Mireille

  • Als je het echt kunt opbrengen om geen suiker meer te eten, of liever te vervangen door andere zoetmiddelen , die er echt volop zijn, en je let ook op alle verborgen suikers want die zijn nog talrijker ( in heel veel voedingswaren) en je kunt het een tijdje volhouden voel je je echt een ander mens! probeer het maar… en als je liefde nodig hebt ( die de suiker je eigenlijk gaf) verzin daar dan iets anders op wat je ook bevredigt 🙂 sterkte ermee

 57. Mijn goede voornemen is om gedurende 4 weken weer elke dag ‘s ochtends en ‘s avonds mijn zorgvuldig uitgeteste MIR schema te doen

  • Goedemorgen Nicole,

   Jij bent er vroeg bij op Nieuwjaarsdag! Een mooi voornemen! Kleine actie, mogelijk grote resultaten! Veel geluk!

   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.