Home » Artikelen » 96. Zes oorzaken voor een water-drinkprobleem

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

96. Zes oorzaken voor een water-drinkprobleem — 100 reacties

 1. Nee, ik heb nog steeds niet zo’n dorst. Ik drink wel water, ik denk zo’n 3 a 4 glazen per dag en verder kruidenthee, gewone thee en cacaodrank. Ik heb geen weerzin tegen water, in het geheel niet, maar ik begrijp niet dat ik er liters van moet drinken. Mijn lichaam zegt daar nee tegen. Dus het water is niet het probleem, maar het volgieten met vocht de hele dag, ik kan niet geloven dat dit de bedoeling is. En misschien is het ook wel nodig mensen te attenderen op het feit dat je ook te veel water kan drinken (meer dan 3 liter per dag) en dat dit schadelijk is voor je nieren en er zelfs aan kan overlijden.
  Emmy
  P.S. wij hebben een waterfilter in het keukenkastje, omgekeerde osmose. Is heerlijk water en al het schadelijke is eruit. 1 keer per jaar wordt de filter vervangen. Ben daar blij mee. En angst om vreemde stoffen binnen te krijgen via het drankwater, dat hoef je dan niet meer te hebben.

  • Beste Emmy,
   Ja, daar heb je een goed punt! Teveel water drinken is beslist niet goed. We verliezen dan teveel zouten, waardoor je hoofdpijn kunt krijgen, slappe spieren en moeheid.
   Dankjewel dat je me daarop wees!
   Groetjes, Mireille

 2. Hallo Mireille ik reageer nog een keer want volgens mij heb ik ontdekt waar ik bang voor ben als het om water gaat. Ik zwem heel graag maar ik ben als ik met anderen ben wel bang om voor de grap onder water geduwd te worden. Onder water zwemmen is geen probleem maar ik was altijd bang dat iemand me onder water duwde. Een concrete herinnering heb ik niet maar dit moet wel een oorzaak hebben. Ik zwem nauwelijks meer, ik ben inmiddels 62, maar ik heb het vroeger veel gedaan.

  • Beste Margriet,
   Ja, dat kan echt de oorzaak zijn van een water-drinkprobleem. Hoe vaak komt ’t niet voor dat spelende kinderen elkaar onderduwen in het water?
   Hoop dat je desondanks makkelijk water kunt drinken!
   Groetejes, Mireille

   • Hallo Mireille,
    Ik merk dat het helpt dat ik dit nu begrijp. Ik heb altijd weinig of geen water gedronken. Het ging er gewoon niet makkelijk in en ik begreep niet waarom. Ik probeer nu met kleine slokken door de dag heen water te drinken. Elk inzicht helpt me weer een stap vooruit 😉 En ik begrijp hoe belangrijk het is om wel goed water te drinken. Bedankt Mireille

 3. Ik Krijg het al benauwd als ik mijn neus in een glas water doe. Met andere dranken koud of warm heb ik dit niet. Ben aan het zoeken naar de oorzaak maar ik zou het zo niet weten. Vooral met medicijnen slikken is dit lastig ik krijg ze dan niet weg. Dit doe ik dan meestal met koffie.

  Groetjes Mieke

 4. Dankjewel Mireille, voor deze info en inzichten!
  Gefilterd en/of gevitaliseerd water maakt dat de smaak van water veelal fijner en zachter is, en het water puurder is, wat meer uitnodigt tot water drinken is mijn ervaring.
  En 1 of een paar theelepels Sole bij het water geeft ook meer smaak (oplossing van Keltisch zeezout en water), waardoor je de meeste benodigde mineralen binnenkrijgt, waar veel mensen tekort van hebben, aangezien onze aardbodem zeer mineraalarm is dus ook minder mineralen in onze voeding.
  Of citroen of ander fruit (liefst biologisch) in een glazen kan met water doen.
  Bij de biowinkel hebben ze een flesje aanmaakmelange wat je in het water kunt doen voor water, daar doe ik een scheutje van bij in een fles water, ook handig voor onderweg of voor je immuunsysteem bijv.

  Groetjes,
  Bianca

 5. Hallo Mireille,

  Zo word ik elke dag weer wijzer. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat er voor van alles en nog wat in ons gedrag een oorzaak is. Ik drink eigenlijk altijd al te weinig denk ik. Ik wil daar nu graag wat aan doen. Soms merk ik een letterlijke weerstand als ik een glas water wil drinken. Ik doe het nu dus met kleinere beetjes. Maar wat goed om te beseffen dat dat een reden kan hebben. Natuurlijk maar nooit over nagedacht. De behoefte om ook in dit opzicht goed voor mezelf te zorgen is nu sterker dan de weerstand om het te doen. Maar ik ga er wel over nadenken waar die weerstand vandaag kan komen. Dank je wel. Fascinerend en behulpzaam al jouw informatie!!

  • Beste Margriet,
   Heel mooi dat je het je bewust bent. En als je de reden kunt achterhalen… laat het ons weten!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.