Home » Artikelen » 96. Zes oorzaken voor een water-drinkprobleem

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

96. Zes oorzaken voor een water-drinkprobleem — 132 reacties

 1. Oh wauw, ik lees dit en ik snap het ineens van mijn dochter. Ze is 6 en een zeer slechte drinker in het algemeen. Limonade en sapjes drinkt ze het beste, maar water en melk, ho maar. En ze verslikt zich ook heel vaak tijdens het drinken.
  Bij haar is nummer 1 van toepassing. Niet dat er iets heftigs met mij gebeurde toen ze in mijn baarmoeder zat. Maar ze maakte er wel haar eerste trauma mee, ze is namelij een alleengeboren tweeling en al vroeg in de zwangerschap is ze haar (ze zegt zelf ) zusje kwijt geraakt, deze is weer door het lichaam opgenomen.
  Na bovenstaande gelezen hebben, denk ik dat dit zomaar de reden kan zijn van haar slechte drinken. Dankjewel voor dit inzicht.Ik weet nu alleen niet hoe ik dit voor haar kan gaan verbeteren.
  Zelf ben ik ook veel beter gaan drinken sinds ik de MIR methode ben gaan doen. Geen idee eigenlijk of er bij mij ook een van bovenstaande blokkades heeft gezeten. Hoe dan ook, nu gaat dat drinken stukken beter.

 2. ik,drink,water,,bron,water,dat,is,nog,gezonder,want in leiding,water,zit hoop clack in Dan moetje een clackondtharder
  Hebben dan kan het wel maar die hebben we niet dus wat wij gaan doen is u voor te stellen om, gewoon bron water te nemen zonder prik,dat is nogmaals gezonder,

  • Wij hebben een Zerowater waterfilter met TDS meter en ik heb meerdere soorten water getest. Tot mijn schrik zit er in bronwater uit fles bijna het dubbele ten opzichte van kraanwater. Niet om belerend te zijn, maar filteren met een (goede) filter geeft écht schoon water.

 3. Lieve Mireille, hartelijk dank voor deze uitleg!!!
  Bij het lezen van “vroeger als kind niet mogen huilen” begon ik prompt te huilen! Die was helemaal raak. En nu mag ik huilen van mezelf (doe het als het nodig is), maar toch zat deze er nog. Hij triggerde enorm.
  En even verder was het weer raak, bij de zin over “monddood gemaakt zijn”. Ook die veroorzaakte zoveel verdriet, dat is helemaal waar.
  Kom ik eindelijk van mijn blokkade op mijn keel af, hoera!

  Hartelijk dank en groetjes, Janine

 4. Ik dronk tot een paar maanden terug minstens 2 liter water per dag. Maar sinds een paar maanden word ik benauwd van 1 slokje water. Terwijl ik moeiteloos thee, koffie en dranken (eventueel met smaakje) kan drinken. Hoe kan ik dit oplossen?

  • Het kan ook liggen aan het soort water dat je drinkt. Ik heb de ervaring dat mensen die niet van water houden of zelfs geen dorstprikkel meer hebben, die terug krijgen als ze het juiste water drinken, dus niet flessen water vol met BPA en ftalaten of leidingwater met verontreinigingen.Het lichaam ontwikkelt daar een weerstand tegen vanwege die verontreinigen. Ik heb mijn maagproblemen kunnen oplossen door Kangen Water ( wetenschappelijke naam Electrolyzed Reduced Water of H2 water ) te gaan drinken, dit wordt sneller opgenomen en wordt beter in de cellen opgenomen. Hierdoor krijg je geen klots maag. H2 helpt je lichaam weer in balans te brengen omdat het cellen aanzet tot zelf herstel. Normaliter produceren de bacteriën in onze darmen zelf H2 maar door onze Westerse voeding en antibiotica gebruik produceren we het te weinig of helemaal niet. Het is een soort selectieve anti oxidant en is een pathway signaling molecule. H2 is het kleinste element op aarde en kan daardoor overal goed in doordringen. Sinds 2015 voor mij geen omeprazol meer gelukkig. Succes!

 5. ik drink wel water
  maar ik vind het regelmatig vies smaken
  en dan krijg ik het niet weg en dan kook ik het maar even

 6. Ik heb ook moeite met water drinken.ik heb een waterhoofd vocht word afgevoerd met een drain.ik denk dat het water drinken daar mee te maken heeft.theresia

 7. Ik heb ook moeite met (water) drinken. Ik weet dat dit verschrikkelijk slecht is voor mijn lichaam. Sinds ik misbruikt ben, gaan ook andere soorten dranken dan water er moeilijk in. Echter: als er koolzuur aan toegevoegd is, lukt het beter (is dat gek/herkenbaar?). Zo lang als ik me kan herinneren ben ik bang geweest (ook onder de douche & nog steeds) om water binnen te krijgen/in mijn ogen te krijgen. Volgens mijn ouders vond ik het als baby al moeilijk om de fles (leeg) te drinken.

  Hoe kom je hier van af? Iedereen in mijn omgeving vindt dat ik maar moeilijk doe en gewoon moet drinken. Ik doe mijn best, maar ik zit na 2 uur nog met hetzelfde glas drinken. De weerstand is beregroot en moet soms zelfs overgeven als ik water heb gedronken.

  Groetjes,

 8. Ik heb dit net al opgenoemd in een reactie op een reactie maar wil het toch nog apart vermelden omdat ik hier zoveel mensen zie die niet van koud water houden. Ik zelf ook niet. Ik heb net geleerd hoe dat komt: koud eten en drinken put de mildmeridiaan put. Dus als deze meridiaan te leeg is in je systeem, kan je ook beter geen koud water drinken want dan wordt er nog meer energie aan onttrokken. Lauw water is dan beter. Dat geldt ook voor andere koude dranken of koud eten (rauwkost, yoghurt) uit de koelkast.
  Groetjes, Wilma

 9. Hallo Mireille,
  Een andere reden waarom iemand te weinig water drinkt of moeite heeft met water drinken, kan wellicht ook zijn, en dat zullen ongetwijfeld ook anderen hebben meegemaakt, dat kinderen die in bed plasten geen water meer mochten drinken na het avondeten. Ik kan me voorstellen dat dat onbewust een negatief beeld of zelfs angst meegeeft over water drinken. Ikzelf heb van mijn 7e tot ongeveer 12e jaar in bed geplast (ik denk zelf dat dit was omdat mijn moeder is gestorven toen ik 7 was. Ik kan goed water drinken als ik dat bewust doe, maar ik drink te weinig omdat ik niet goed merk dat ik dorst heb. Ik kan op een dag ooit maar 3-4x drinken, dat is dan incl. koffie of zoiets. Ook al heb ik soms een fles water bij me.
  Ik heb ook heel vaak gedroomd dat ik naar het toilet moet om te plassen, en soms werd ik dan wakker omdat ik in bed had geplast. Ik schaamde me daarvoor. Het is ook wel eens gebeurd op latere leeftijd. Heb zelfs gehad dat ik in mijn droom dacht: knijp jezelf in de arm, dan weet je dat je wakker bent. Dan werd ik wakker omdat ik toch in bed had geplast. De dromen waren zo echt. Ik droom nog steeds regelmatig dat ik geen toilet kan vinden, maar gelukkig word ik dan wel op tijd wakker om naar het toilet te gaan.
  Ik durf eigenlijk niet mijn naam hieronder te zetten, maar ik hoop dat mijn reactie toch geplaatst wordt.
  G.

 10. Hallo Mireille,
  Jouw artikel heeft mij doen inzien dat mijn probleem met (koud) water drinken in een geblokkeerd keelchakra ligt. Heb een broer gehad (al overleden) die mij als kind psychisch onderdrukte met de lelijkste verwijten, puur uit jaloezie. Daardoor heb ik al heel mijn leven problemen gehad om mij te uiten, mijn gedacht te zeggen, in de belangstelling te staan, en zelfs mijn hobby’s heb ik moeten stopzetten omdat ik vond dat ik ‘het niet goed genoeg kon’. Intellectueel sta ik sterk, maar emotioneel heb ik het nu soms nog moeilijk (ben ondertussen 70!). Heb in mijn leven ook al vele ongevallen gehad, met zware rugletsels als gevolg, gewoon omdat ik mijn gevoel niet durfde volgen. Hoe zwaar wegen omstandigheden van in de jeugd nog bijna een heel mensenleven door! …
  Bedankt voor al jouw inzichten!

 11. Ik houd erg van water, naar drink het niet meer van harte.Oorzaak: sinds ik Kangen water heb gedronken en het verschil heb geproefd vind ik gewoon kraanwater niet meer goed te doen en vertrouw het ook niet meer zo- gezien medicijnresten etc. Heeft iemand een tip voor een minder duur maar ook goed filtersysteem dan Kangen? Hartelijke groet, Anne

  • Hallo Anne,

   Ik ben ook een Kangen water drinker. Ik snap heel goed dat je ander water niet meer lust. Je kunt de apparaten ook op afbetaling kopen misschien dat dat helpt? Ik kocht vroeger flessen water en gaf in 2 jaar meer uit daaraan dan de aanschaf prijs van mijn Kangen apparaat. Als ik ergens niet mijn eigen water kan drinken zoals in een restaurant vraag ik om water uit een glazen fles en doe daar dan een schijfje citroen in. Meestal is dat Aqua Panna. Groetjes Caroline

 12. Ja zwemles tijdens het op de rug zwemmen werd de haak onder mijn nek weggetrokken en ging ik dus kopje onder paniek ik werd omhoog getrokken met de haak onder mijn oksel en aan de kant getrokken huilen natuurlijk ik hoor dat badwijf nog steeds tegen mij schreeuwen maar wiens onkunde was dat nu?

 13. Hallo Mireille,

  Ik houd helemaal niet van koud drinken en in de winter al helemaal niet.
  Ik zie wel 3 oorzaken in het rijtje wat je benoemd wat het zou kunnen zijn.
  Ik drink de hele dag thee, groene of detox, of verse gember thee.
  Sinds kort pers ik elke ochtend 2 kilo winterpeen uit. Het liefst drink ik het ook net geperst zodat het niet te koud is. Maar de rest moet toch in de koelkast.
  In de zomer water met citroen wel oké maar schijnt niet zo fijn voor de tanden te zijn en dat merk ik ook. Dus voorlopig hou ik het bij de thee.
  Bedankt voor de tips!
  Groetjes, carin

  • Hallo Carin
   Als je wel citroen wilt drinken en de tanden wilt beschermen, kun je het water met citroen met een rietje drinken. En om zo min mogelijk plastic te gebruiken, kun je het rietje omspoelen voor een volgende keer. Groetjes Irene

  • Ik heb net vernomen van de acupuncturist dat bij een te lege mildmeridiaan koude dranken drinken niet goed is. En ik had er altijd al een aversie tegen, een drank rechtstreeks uit de koelkast, dus nu snap ik waarom. Het put die meridiaan uit. Ik houd wel van water maar alleen als het niet ijskoud is. Ik laat water wat opwarmen in een kan met kristallen of ik doe er wat een klein beetje gekookt water bij om de kou er af te halen.

 14. Hallo Mireille,
  waterdrinken heb ik altijd lastig gevonden. Ik houd niet van kou en een grote plens. Nu zet ik iedere morgen 1,5 liter thee in een thermoskan. Die moet leeg. En het werkt prima. Ik kan nu zelfs een dag een glas water opdrinken als mijn thee niet binnen handbereik is.
  groet Ciska

 15. Mijn moeder heeft inderdaad een of twee dagen voor ik werd geboren, iemand onder de tram zien komen, is toen hard gaan rennen, stresshormonen zullen wel door haar licham zijn gaan gieren. later als tienjarige zwemlessen in sportfondsenbad, bajuffen en meesters die schreeuwden, en ik was bang voor water, toen hebben ze me aan die haak laten zwemmen en opeens haak weggetrokken, totale paniek bij mij, kreeg ontzettend veel water binnen voor ze me weer te pakken kregen. Het heeft geen moeite met waterdrinken opgeleverd, mar wel hekel aan zwemmen in zwembaden. (Heb op mijn twaalfde van een heel aardige, rustige Joodse badmeester leren zwemmen, die dingen zei als: “je kunt het water vertrouwen… ga maar heel langzaam op je rug liggen… zie je wel, het water draagt je….” zonder geschreeuw.) Ik heb de neiging niet genoeg water te drinken;ik woon gedeeltelijk buiten Nederland, in een land waar het water vies smaakt en zwaar gechlorineerd is. Ik kook al mijn drinkwater eerst en drink het metvers citroensap er in. Overigens zie ik in Nederland op hoe langer hoe meer plekken, bijv. cafe Belcampo, onderdeel van de Openbare Leeszaal in Amsterdam, kannen water met sinaasappelschijfjes of schijfjes komkommer staan, gratis voor iedereen.

 16. Hallo.
  Nu ik dit lees valt mij op dat ik sinds de MIR methode juist veel meer ben gaan drinken. Had eerst zelden dorst nu echt veel vaker.
  En alles behalve zoet/limonade enz vindt ik niet lekker. Gelukkig. Maar wel veel meer thee bv gember… kurkuma enz. En soms 2 kopjes koffie. Wil ik niet overschrijden ivm pds.
  Tevens ben ik mij bewust dat ik bang ben in t water. Ik ga 1xper week zwemmen voor mijn gezondheid maar ben er niet blijer van. Ben ook erg bang om kopje onder te gaan.
  We hebben een boot(sloep overdekt) die ikzelf gekocht heb en dacht dat ik er blij van werd. Maar nee hoor helemaal niet ik zit met angst in de boot. Ik kan mij niet herinneren of er iets is gebeurd vroeger maar ben er nu veel bewuster mee bezig waardoor t miss een keer verwerkt wordt.

  • Hallo, misschien kan je vía Han de fauw, liefdevolle zwemleraar met veel +++++toch nog genieten v je sloep en watertoestanden
   Hartegrtjs

 17. wauw.. wat bijzonder om dit te lezen. Ik heb mijn hele leven al grote moeite met water drinken. sterker nog, als ik mezelf toch dwing het te doen (omdat ik weet dat het gezond is en ik leef verder echt heer gezond) komt het er net zo hard weer uit. Zelfs in de zomer of als ik enorme dorst heb accepteert mijn lichaam het niet. Het lukt me gewoon niet! met 3 druppels aanmaaklimonade zodat er een smaakje aan zit lukt het me wel en blijft het wel in mijn maag. Nooit geweten dat er meerdere “gevallen” zijn zoals ik en dat er vaak een achterliggende gedachte/oorzaak achter zit. Maar hoe vind je die? Ik heb namelijk geen idee..
  Bedankt voor dit artikel!

 18. Hallo Mireille,

  zoveel verschillende onderwerpen, water drinken? Nooit bij stilgestaan dat dat wel eens een probleem zou kunnen zijn. Vorige levens ervaring? Als je ooit verdronken bent, al dan niet met “hulp van anderen”, lijkt me water drinken ook erg bedreigend.

 19. Onbewust heb ik ook een tijd moeite gehad met water drinken. Koud water…nu drink ik het warm en kost het me geen moeite meer.
  Dank Mireille voor al je inzet in deze mooie methode.

 20. Hoi Mireille,

  Ik drink ook niet graag water. Zeker niet in de winter. Dan vind ik het te koud. Wel drink ik veel kruidenthee en soms groene thee.. en soms warm citroenwater..

  Is dat ook goed?
  Mijn lichaam houdt niet van koude dranken als het buiten ook kouder is.. in de zomer drink ik wel (meer) water.

  Groetjes Mariska

  • Hallo Mariska,

   Koud water drinken is ook niet zo gezond. Ik neem een vers glas Kangen water en verwarm een klein beetje daarvan in mijn glazen water koker to 60 graden. dat doe ik erbij en dan drink ik het heerlijk weg. Groetjes Caroline

 21. Ik heb het niet alleen met water maar met drinken algeheel. Ik heb zover ik weet nooit iets mee gemaakt. Ik vind drinken een hele vervelende bezigheid.

 22. Nee, ik heb nog steeds niet zo’n dorst. Ik drink wel water, ik denk zo’n 3 a 4 glazen per dag en verder kruidenthee, gewone thee en cacaodrank. Ik heb geen weerzin tegen water, in het geheel niet, maar ik begrijp niet dat ik er liters van moet drinken. Mijn lichaam zegt daar nee tegen. Dus het water is niet het probleem, maar het volgieten met vocht de hele dag, ik kan niet geloven dat dit de bedoeling is. En misschien is het ook wel nodig mensen te attenderen op het feit dat je ook te veel water kan drinken (meer dan 3 liter per dag) en dat dit schadelijk is voor je nieren en er zelfs aan kan overlijden.
  Emmy
  P.S. wij hebben een waterfilter in het keukenkastje, omgekeerde osmose. Is heerlijk water en al het schadelijke is eruit. 1 keer per jaar wordt de filter vervangen. Ben daar blij mee. En angst om vreemde stoffen binnen te krijgen via het drankwater, dat hoef je dan niet meer te hebben.

  • Beste Emmy,
   Ja, daar heb je een goed punt! Teveel water drinken is beslist niet goed. We verliezen dan teveel zouten, waardoor je hoofdpijn kunt krijgen, slappe spieren en moeheid.
   Dankjewel dat je me daarop wees!
   Groetjes, Mireille

 23. Hallo Mireille ik reageer nog een keer want volgens mij heb ik ontdekt waar ik bang voor ben als het om water gaat. Ik zwem heel graag maar ik ben als ik met anderen ben wel bang om voor de grap onder water geduwd te worden. Onder water zwemmen is geen probleem maar ik was altijd bang dat iemand me onder water duwde. Een concrete herinnering heb ik niet maar dit moet wel een oorzaak hebben. Ik zwem nauwelijks meer, ik ben inmiddels 62, maar ik heb het vroeger veel gedaan.

  • Beste Margriet,
   Ja, dat kan echt de oorzaak zijn van een water-drinkprobleem. Hoe vaak komt ‘t niet voor dat spelende kinderen elkaar onderduwen in het water?
   Hoop dat je desondanks makkelijk water kunt drinken!
   Groetejes, Mireille

   • Hallo Mireille,
    Ik merk dat het helpt dat ik dit nu begrijp. Ik heb altijd weinig of geen water gedronken. Het ging er gewoon niet makkelijk in en ik begreep niet waarom. Ik probeer nu met kleine slokken door de dag heen water te drinken. Elk inzicht helpt me weer een stap vooruit 😉 En ik begrijp hoe belangrijk het is om wel goed water te drinken. Bedankt Mireille

 24. Ik Krijg het al benauwd als ik mijn neus in een glas water doe. Met andere dranken koud of warm heb ik dit niet. Ben aan het zoeken naar de oorzaak maar ik zou het zo niet weten. Vooral met medicijnen slikken is dit lastig ik krijg ze dan niet weg. Dit doe ik dan meestal met koffie.

  Groetjes Mieke

 25. Dankjewel Mireille, voor deze info en inzichten!
  Gefilterd en/of gevitaliseerd water maakt dat de smaak van water veelal fijner en zachter is, en het water puurder is, wat meer uitnodigt tot water drinken is mijn ervaring.
  En 1 of een paar theelepels Sole bij het water geeft ook meer smaak (oplossing van Keltisch zeezout en water), waardoor je de meeste benodigde mineralen binnenkrijgt, waar veel mensen tekort van hebben, aangezien onze aardbodem zeer mineraalarm is dus ook minder mineralen in onze voeding.
  Of citroen of ander fruit (liefst biologisch) in een glazen kan met water doen.
  Bij de biowinkel hebben ze een flesje aanmaakmelange wat je in het water kunt doen voor water, daar doe ik een scheutje van bij in een fles water, ook handig voor onderweg of voor je immuunsysteem bijv.

  Groetjes,
  Bianca

  • Dag Bianca,
   Graag zou ik van je vernemen om wat voor aanmaak melange dit gaat voor in het water.
   Zelf filter ik mijn water en heb de gouden driehoek van stenen in de kan liggen…

   • Dag Marloes,

    bv. van Natufood, maar fruit kan natuurlijk voor een smaakje.
    Of i.p.v. Keltisch zeezout: Himalya zeezout 1/3 en 2/3 water in een glazen potje met een deksel welke in roest.
    Hoe filter je je water?
    Ik heb nu net Siberische shungite welke ik in een kan water kan doen, bv. 1 eetlepel of een grote kan ca. 1 liter water. Ik heb ook net een shungite piramide te leen, voor in huis, tegen straling, ben dit nog aan het testen.

    Groetjes,
    Bianca

 26. Hallo Mireille,

  Zo word ik elke dag weer wijzer. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat er voor van alles en nog wat in ons gedrag een oorzaak is. Ik drink eigenlijk altijd al te weinig denk ik. Ik wil daar nu graag wat aan doen. Soms merk ik een letterlijke weerstand als ik een glas water wil drinken. Ik doe het nu dus met kleinere beetjes. Maar wat goed om te beseffen dat dat een reden kan hebben. Natuurlijk maar nooit over nagedacht. De behoefte om ook in dit opzicht goed voor mezelf te zorgen is nu sterker dan de weerstand om het te doen. Maar ik ga er wel over nadenken waar die weerstand vandaag kan komen. Dank je wel. Fascinerend en behulpzaam al jouw informatie!!

  • Beste Margriet,
   Heel mooi dat je het je bewust bent. En als je de reden kunt achterhalen… laat het ons weten!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.