Home » Artikelen » 96. Zes oorzaken voor een water-drinkprobleem

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

96. Zes oorzaken voor een water-drinkprobleem — 132 reacties

 1. Hoewel mijn waterdrink gedrag al heel wat verbeterd is, na ongeveer een half jaar MIR-ren, toch heel geïnteresseerd bovenstaande artikel gelezen.
  Het lezen van oorzaak 1 was voor mij echt zo’n alles-valt-op-zijn-plek momentje. Mijn moeder werd zwanger van mij voor ze getrouwd was. Daarbij vrij streng gelovig opgevoed. Dat hield in die tijd nog in dat je o.a. een ouderling op bezoek kreeg die je de les las en dat je in de kerk openbare schuldbekentenis moest doen. Voor mijn moeder, die erg ‘volgens het boekje’ is en ook een enorme pleaser moet dit vreselijk geweest zijn. Ze zei altijd wel dat ik echt gewenst was, alleen maar wat eerder kwam dan de planning was, maarja, intussen… Ik was al eerder op het idee gekomen dat dit zijn impact op mijn kleine ikje gehad moet hebben, maar had dit nog niet in verband gebracht met water.
  Bij het lezen van oorzaak 2 ‘zag’ ik dit ook meteen gebeuren, vanuit mijn eigen ogen zeg maar. Dus kan zijn dat dit me als kleintje ook wel gebeurd is. Maar in ieder geval met zwemles, dat met rugzwemmen ineens je gezicht onder water verdwijnt.
  Maar zoals gezegd: het gaat al iets beter. Ik drink ook veel kruidenthee (Zonnatura of Piramide). Soms wat sterk verdunde siroop. Maar dat vind ik de laatste tijd niet zo lekker meer. Heeft zo’n scherp zurige nasmaak. Wil ik geen thee, maar vind ik gewoon water wat te ‘kaal’ dan doe ik er ook weleens een klein beetje honing in.
  Dus eh… bedankt voor de eye-openers. En we MIR-ren dapper door!

 2. Er zijn ook mensen met een vocht beperking 600 a 700ml. per dag i.v.m. de nieren geen urine meer produceren en nierdialyse noodzakelijk is, waarbij dus het te gevaarlijk is om te veel water te drinken, de kans is heel groot met ernstige problemen over vulling zoals ze dat noemen, vocht ophoping en uiteindelijk in de longen terechtkomt met gevolgen van dien benauwdheid tot stikken in het vocht, hoge bloeddruk, hart waarbij acute dialyse noodzakelijk is om het te veel aan vocht eruit te dialyseren.

  Wat wordt dan aanbevolen voor deze mensen met de MIR-methode??
  Ik geloof heilig dat alles te genezen is, klein celletje die positief te beïnvloeden is, kan weer delen en organen verbeteren. Zolang er geen urine productie is, is het dan niet raadzaam om veel water te drinken wat dan wel voor de gemiddelde (gezonde)personen geldt die het gewoon kunnen uit plassen.

  Ik ben heel benieuwd wat hierop de reactie zal zijn.

  • Beste M.,
   Wat veel mensen gaan merken, is dat ze water drinken naar behoefte. Als de nieren het te zwaar hebben, zullen deze mensen ook vanzelf minder gaan drinken. Dat is een van de effecten van de MIR-Methode, dat je steeds beter aan gaat voelen wat je lichaam wel en niet nodig heeft.
   Dank voor de aanvulling op het artikel!
   Groetjes, Mireille

   • Bedankt voor het reageren Mireille,

    Ik denk wel dat dit in samenwerking met de arts nefroloog besproken moet worden om niet zomaar op eigenhoutje meer te gaan drinken ondanks het lichaam het aangeeft dorst te hebben, zolang er niet normale nierfunctie en urine productie is, zal hier wel uitermate voorzichtig omgegaan worden. Nierpatienten kunnen overvult raken als er dus (nog) geen urine productie is en dat ophoping kan dan gevolgen hebben hoge bloeddruk, vocht in de longen komen en benauwdheid tot ernstige gevolgen hebben. Ik doe zelf veel met EFT, BE SET FREE FAST Methode en na jaren geen enkele urine productie te hebben gehad met de schrompel nieren en dialyse afhankelijk te zijn, heb ik soms aandrang om te plassen en komt er 2 á 3 ml. Is dan nog te weinig om te zeggen dat er volledige nierfunctie is en opeens meer kan drinken, nee zorgvuldig mee omgaan dialyse nog afhankelijk er is pas sprake van nierfunctie bij 500ml urine productie volgens de artsen, maar als je nagaat van jaren en jaren niets geen enkele druppel urine, dan is dit wel een vooruitgang. Maar dus nog wel opletten met drinken vocht beperking en dieet houden met eiwit, naterium, kalium, fosfaat intake van voedingsmiddelen. Ik hoop dat die druppels urine dan ook meer zullen worden. Ik heb keertje die 2,5ml urine opgevangen laten testen op afvalstoffen zoals kalium, naterium, fosfaat, ureum, creatinine afbraak product van de spieren. Bij geen urine productie hopen deze afvalstoffen zich op in het lichaam en moeten dus via de nierdialyse eruit gespoeld worden 3x per week. Dat zou ik willen terug te brengen al is het al naar 2x per week.

    • Beste M.,
     Ja, je hebt hartstikke gelijk hoor! Goed laten controleren. Ik ben blij dat je de meting hebt laten doen, want zo kun je goed zien dat je vooruit gaat als je het weer laat meten. En wat heb je al een vooruitgang geboekt, fantastisch!
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 3. Hallo Mireille,

  Sinds ik met de MIR-Methode ben begonnen, nu anderhalve week geleden, heb ik meer dorst gekregen. Dit terwijl ik geen problemen heb met water. Kan je door de MIR-methode meer dorst krijgen?
  Groetjes, Jolanda

  • Beste Jolanda,
   Ja, dat kan heel goed. Het zal waarschijnlijk tijdelijk zijn, omdat je lichaam extra veel wil spoelen. Geef er gerust aan toe en drink af en toe ook bouillon. Alleen water drinken is niet goed voor het zoutbalans in je lichaam.
   Veel geluk en fijn dat je zo goed voelt wat je lichaam aangeeft!
   Mireille

 4. Lieve Mireille,
  Wat een herkenbaar artikel wederom. Ook ik heb lange tijd iets ‘tegen’ water drinken gehad, met name kraanwater (vers bronwater gaat nog wel). Ik probeer mezelf het steeds meer aan te leren om water te drinken maar drink sowieso dagelijks nog veel te weinig.
  Nu ben ik sinds een week weer tweemaal daags actief aan de slag met de MIR methode (na dit helaas maanden niet meer gedaan te hebben) en heb ik sinds gisteren een zeurende soms stekende pijn net rechtsonder mijn navel. Kan dit komen door een van de 9 stappen? Bijvoorbeeld door de afvalstoffen waar je zoveel over schrijft?

  Vriendelijke groet, Britt

  • Beste Britt,
   Het kan meerdere oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende is dat er wat verstopping is ontstaan. Door weinig water drinken, maar wel de MIR-Methode doen, kan het zijn dat je darmen meer gaan afvoeren en dat je daardoor wat constipatie krijgt. Houd het in de gaten, masseer eventueel zachtjes je buik en zet alvast een flesje water klaar, zodat je het niet makkelijk kunt vergeten.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 5. ik lees dat veel mensen een hekel hebben aan het drinken van koud water .. wat
  nog beter is .om water te koken.een mespunt gemberpoeder erbij dat dat drinken,of citroen sap erin.

 6. Goedenavond Mireille,
  het is mij helaas niet gelukt, om mee te doen met de webinar, maar heb wel een vraag: HOE KOM IK VAN VLIEGANGST EN AUTO REISEN MAKEN NAAR HET ONBEKENDE AF. Als ik er al aan denk, dan benauwd mij dat al, en zou er zooo graag van willen genieten, Mireille, is hier een oplossing voor, want dat is mijn angst en daar word ik onzeker van. Verder gaat de MIR-Methode. Prima, bedankt voor alles en liefs van mij. Gr, Janna

  • Beste Janna,
   Je kunt het beste de MIR-Methode EHBO leren. Daarover staan video’s op de Be the MIRror-ledenwebsite, of je kunt het bij een MIR-Methode begeleider leren. Je kunt ook iemand zoeken die het inmiddels heeft geleerd. Het is goed af te leren en er zijn al mensen je voor gegaan, dus kop op, het gaat je lukken!
   Groetjes, Mireille

 7. Tegenwoordig drink ik veel water. Maar dat is maar sinds kort, het is mij nooit geleerd om water te drinken. Alhoewel ik wel een zwemmer ben. Toen ik problemen kreeg met mijn gezondheid ben ik er op gewezen om water te gaan drinken. Mijn ouders zijn op leeftijd en drinken nog steeds nooit water. Zelfs fruit raken ze niet aan. Nu ik veel water drink en fruit eet gaat het veel beter.

 8. hi Mireille,

  Op deze site: https://marreiki.wordpress.com/2015/04/09/zes-oorzaken-voor-een-water-drinkprobleem/ las ik een tekst over water drinken. Ik dacht he, ik heb deze tekst eerder gelezen. Laat dat nu op jouw site geweest zijn. Het is natuurlijk allemaal goede informatie,en het maakt niet uit waar het vandaan komt. Ook zal het wel vaker voorkomen dat mensen tekst van elkaar ‘lenen’ , maar ik dacht dat je het misschien op prijs zou stellen om dit te weten.

  groeten,
  Katja

  • Beste Katja,
   Wat leuk om te zien! Dankjewel voor het doorsturen! Als mensen de tekst helemaal in tact laten en verwijzen naar onze website, is het helemaal okee hoor, want dan is het gewoon hele fijne reclame. Ik zal degene van die website even hartelijk bedanken. En jij dankjewel voor het doorgeven!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille,
    De tekst is aangepast naar je originele artikel.
    Bedankt dat ik het mocht delen.

    Eerlijk gezegd heeft je artikel me ook water doen drinken wat ik eerder nooit gedaan heb. Herken me terug in waterdrink probleem 1, super om dat nu te mogen weten.

    Warme groet Marianne

    • Beste Marianne,
     Wat leuk dat ik je heb kunnen inspireren! En jij ook dank voor jouw inspirerende website!
     Groetjes, Mireille

 9. Net met de MIR methode begonnen en de 1e nieuwsbrief ontvangen. Ook ik drink te weinig water ivm het feit dat ik als kind onder water ben geduwd door een klasgenoot en nog steeds bang ben onder water als het druk is in een zwembad. Zet tegenwoordig een glas water in de badkamer om na het toiletbezoek dit leeg te drinken en gelijk weer te vullen. Ben benieuwd naar mijn reacties op de MIR affirmaties.

 10. Ik heb hierbij nog een aanvulling op het theedrinken. Het is aan te raden om inderdaad kruidenthee te drinken ipv zwarte thee. Zwarte thee, en ook koffie, drijven weer vocht af. Dus wanneer je dit wel drinkt, is het verstandig om in elk geval twee glazen water erbij te drinken zodat je vochthuishouding weer op peil is.
  Regelmatig drink ik lauwwarm water en voel me er heel goed bij. Als ik dan af en toe iets zoets drink, vind ik dat veel minder lekker dan voorheen. Ook merk ik dat ik er meer energie van krijg om water te drinken. Dus voor mij alleen maar, ook mede door de MIR-Methode, alleen maar positieve ervaringen met water drinken.

 11. Ik heb het boek over water drinken van Dr Fereydoon Batmanghelidj gelezen, en als je dat gelezen hebt, dan DRINK je wel water. Zonder water kunnen we niet en dit boek beschrijft waarom!!! Fantastisch. De titel van het boek is in het Engels : Your body’s many cries for water en in het Nederlands: Water, het goedkoopste medicijn.

  • Hallo Mireille,
   Ik reageerde al op jouw water-MIR van april en wil je nu iets heel interessants melden. Mijn man Tony heeft een “enlarged heart” vanwege Cardiomyopathy. Dit kreeg ie ongeveer 12 jaar geleden. Hij heeft een medicatie daarvoor om zijn bloeddruk onder controle te houden. Ik las het boek van Dr Batmanghelidj al een tijdje geleden en probeerde mijn man te overtuigen dat hij OOK veel meer water moest drinken. In de Engels-talige versie van het boek Your body’s many cries for water, staan ingezonden brieven afgedrukt van mensen die, nadat ze het boek lazen en veel meer water zijn gaan drinken, ineens geweldige resultaten boekten. Een van de mensen was een hartpatient die een operatie zou moeten ondergaan voor zijn hart, maar nadat ie het boek las en water ging drinken, had ie ineens die operatie niet meer nodig. Zijn hart was aanzienlijk verbeterd. Ik wist mijn man niet te overtuigen dat ie ook water moest gaan drinken, wat ik ook probeerde. Maar eind april, dit jaar, kreeg mijn man plotseling een soort aanval waarbij ie een branden gevoel op de borst kreeg, zijn hart als een gek tekeer ging en heel onregelmatig en heeeel snel klopte en toen ie zijn bloeddruk op nam, (hij heeft zijn eigen bloeddrukmeter) was de onderste druk 130 en dus angstwekkend hoog! Ik heb toen een ambulance gebeld en mijn man werd nadat ze hem met toeters en bellen aan een machine gezet hadden, naar ons ziekenhuis gebracht. Hij is daar die nacht gebleven en alles stabiliseerde weer. We werden verteld dat het GEEN hartaanval was geweest, dus dat was een opluchting. De volgende dag mocht ik hem weer ophalen van het ziekenhuis en hij leek weer prima. Ik heb hem toen gevraagd om nu eindelijk water te gaan drinken. Hij is dat gaan doen en ik liet hem weer die brief lezen die in het waterboek afgedrukt staat over de hartpatient die geen operatie meer nodig had. Dus ik was heel blij dat ie eindelijk overtuigd was en hij heeft dan ook sindsdien elke dag 8 a 10 glazen water gedronken zoals in het boek wordt geadviseerd. We merkten toen dat zijn bloeddruk heel erg goed begon te worden met een onderdruk van soms 76 en dat is geweldig! Ik hoopte steeds dat misschien zijn hartfunctie ook zou verbeteren.
   Omdat Tony vorig jaar een knie operatie moest ondergaan, wilde zijn cardioloog een hartecho van hem maken zodat ze wisten of een onder algehele narcose operatie zou kunnen voor hem met betrekking tot zijn hart. Uit die echo bleek dat zijn hart voor 40 % werkt. Dit was acceptabel en de operatie ging door. Maar na zijn 29 april hartgebeuren moest hij weer een hart echo laten maken en dit gebeurde 4 weken geleden. Eergisteren hoorden wij daar de uitslag van. En Mireille, mijn wens kwam uit want de echo gaf aan dat zijn hart nu op 52 % werkt!!! En dat is 4 weken geleden en dan vraag ik me af: als dit 4 weken geleden is, misschien nu 4 weken verder is dat hart nog meer verbeterd! Dus dat hoop ik. Tony’s bloeddruk blijft steeds geweldig en ja, eigenlijk zou ik wel nog een echo van hem willen zien. Maar ik geloof dat ie pas weer volgend jaar een hartecho krijgt. Maar Mireille, ik ben er van overtuigd dat het water drinken dit bewerkstelligd heeft. Hij heeft verder niets extra’s gedaan aan medicatie of wat dan ook. Echt alleen maar water gedronken. Dus dit wilde ik je graag even vertellen. Mijn zus in Nederland vertelde me dat jij weer iets met waterdrinken gaat doen in de toekomst en ik besloot dit met je te delen. Bedankt voor het lezen hiervan, een behoorlijk epistel!Veel succes met alles wat je doet en ik blijf lekker de MIR Methode doen. Ik doe het al wat jaartjes! Liefs van Lucienne in Engeland

   • Beste Lucienne,
    Ja, ik geloof er zelf ook heel sterk in dat water een enorme power heeft voor ons. Wanneer we dat meer en meer onder ogen gaan zien, gaan vele kwalen en aandoeningen sneller weg. Dankjewel voor je ervaringsverhalen die dit ondersteunen!
    Dat we maar meer en meer het water gaan koesteren dat zo goed voor ons is!
    Groetjes! Mireille

 12. Ja ook ik heb moeite met water drinken. Ben bang dat ik nog vaker moet plassen als ik in bed lig.
  Ook de plas ophouden overdag is voor mij een groot probleem !
  dus je begrijpt dat water mij daardoor ook wat tegen staat.
  Ik moest wel even aan die tandarts van vroeger denken met zijn boor, en die microscoop {leek het wel] op zijn hoofd , wat was ik bang voor hem , ik kon geen kant op! Ben nog steeds bang voor de tandarts. Ook ben ik een keertje in zee bijna vedronken, ik werd meegesleurd door de branding. Misschien is mijn keel chakra daardoor geblokkeerd. Het moet wel even van mijn hart dat de MIR-Methode mij heel goed doet. Ik durf veel meer voor mij zelf op te komen. Heb met veel verdriet een zoon moeten loslaten . maar ik heb er misschien daardoor veel voor terug gekregen. We hebben ons toen in het centrum af gevraagd wat het doel van ons weerzien was. Ik weet het nu, het heeft mij heel veel gebracht.Ik ben een hele andere weg ingeslagen . Durf weer te genieten ook al is er verdriet. Er zijn zoveel mensen op mijn pad gekomen die ook mij nodig hebben. Dan denk ik , hoe kan dat nu , ze missen mij als ze mij even niet zien!
  Dit heb ik nooit gekend, ik erg was onzeker. Dat is nu veranderd.
  het schiet mij ineens te binnen dat ik veel sterkere nagels heb gekregen, ze splijten niet meer en ik heb ook geen kloven bij de nagel riemen meer.
  Ik weet niet goed hoelang ik met de MIR-Methode bezig ben , ik denk een half jaar , en blijf er trouw mee door gaan! Dank je wel lieve Mireille dat je weer opnieuw in mijn leven bent gekomen !!!

  • Beste Riek,
   Ben erg blij voor je dat het zo goed met je gaat! En dat je nog een prachtige rol hebt voor anderen, blijkbaar!
   Tot de volgende keer in centrum Innerlijke Kracht in Apeldoorn! (Even reclame maken, hoor! Vinden ze vast niet erg.)
   Overigens, als je veel moet plassen zou het kunnen dat je een zouts tekort hebt. Daarvoor zou je wat filmpjes van Dr. Lenkei kunnen bekijken, Hongaarse arts.
   Groetjes! Mireille

 13. Vooral de waterboor bij de tandarts kon ik niet zo goed verdragen omdat ik altijd het gevoel had dat ik zou stikken. Ik denk dat ik in het verleden verdronken ben of in elk geval veel water in mijn mond heb gekregen waardoor ik verstikkingsproblemen kreeg.
  Ik ben nu een 2 maanden bezig met de MIR methode en voel mij een stuk energieker, kom veel meer op voor mijzelf. Als kind werd mij vaker de mond gesnoerd als ik vertelde wat ik zag of voelde. Ik werd niet geloof en was gek. Nu weet ik dat ik niet gek ben en kom gelukkig steeds dichter bij mijzelf en kom steeds weer beter op voor mijzelf. De MIR methode helpt mij om los te komen van mijn verleden en helpt mij dingen los te laten en weer in vrijheid te gaan leven. Mijn bloeddruk, cholesterolgehalte en suiker waren allemaal bij de laatste controle aanzienlijk gedaald. Ik blijf nog doorgaan want ik merk en voel heel goed dat het goed voor mij is. Gelukkig kan ik goed water drinken en laat ik daardoor als goed afvoeren.
  Ik vertel het door aan andere mensen zodat als zij dat zelf willen ook eens zelf kunnen ervaren wat de MIR methode hen oplevert.
  Groetjes,
  José

 14. Hallo,
  Ik hoopte dat er iets bijzat waarom ik geen water drink, maar helaas, er zit geen smaak aan en daarom drink ik geen water alleen als ik medicijnen moet innemen, maar dat neem ik meestal ook met een beetje aanmaak limonade. Heerlijk al die mensen die liters water drinken, maar ik gewoon niet.
  Ik ben gewoon een van de mensen die geen water drinkt en het bevalt me prima.

  • Dankje Mireille, ik zou ook zo graag je antwoord willen hebben op mijn andere vraag over mijn eigen toevoegingen op de MIR affirmaties.
   Dankje!

 15. Beste allemaal,

  Interessante informatie. Ik drink al jaren elke ochtend op mijn nuchtere maag twee glazen water. Dit meestal met tegenzin, maar ik sla het zelden over! Overdag had ik ook nooit echt trek in water, maar sinds ik de MIR methode doe (nu zo ongeveer drie maanden) realiseer ik me, nu ik dit artikel over waterdrinken lees, dat ik overdag meer water drink.

  Een poosje geleden correspondeerde ik met iemand via Facebook over het nut van gedestilleerd water. Dit zou men ‘leeg’ water noemen omdat de mineralen e.d. eruit gefilterd worden. Volgens dit inzicht geldt dat leeg water veel beter de afvalstoffen kan opnemen die het lichaam produceert. Ik vind dit eigenlijk heel plausibel klinken.

  Mireille, ken jij dit inzicht? Bedankt voor je opbouwende mails en voor de methode zelf. Oja, ik had nog een vraag. Ik doe de affirmaties in de voorgeschreven volgorde, maar daarna heb ik er zelf nog een stuk of 5 aan toegevoegd. Doet dit af aan de werking of is het zinloos omdat de oorspronkelijke affirmaties elke andere al afdekt? Graag hoor ik dit van jou.

  Hartelijke groeten,
  Katja

  • Beste Katja,
   Wat heerlijk dat je meer water bent gaan drinken! Ik heb zo mijn twijfels over het gedestilleerde water. In principe is dat niet drinkbaar, dus goed opletten wat je koopt. Blijf er ook op letten dat je voldoende mineralen binnen krijgt. Verder denk ik simpeler. Zorg er in ieder geval voor dát je water drinkt. Dat is al pure winst!
   Groetjes, Mireille

 16. Ik drink al jaren veel water, ooit op advies van een kinesiologe. Omdat ik het vaak koud had, zei iemand me eens dat ik beter warm water kon drinken, zoals je thee drinkt maar dan zonder thee. Dit doe ik nu ook al jaren en het bevalt me prima. Het lest mijn dorst beter dan welke thee dan ook. Toen ik destijds begon met water drinken vond ik het moeilijk, want ik had geen dorst gevoel. Door door te zetten ga je weer voelen dat je lichaam wel aangeeft dat je dorst hebt, maar dat je het seintje hebt geleerd te negeren omdat we vaak alleen op vastgestelde tijden drinken. Als je doorzet krijg je, ik in ieder geval wel, weer een gezond dorstgevoel.

 17. Gelukkig! Blij te lezen dat er meer mensen zijn die niet graag water drinken, ik dacht dat ik de enige was die zo’n tegenzin heeft om water te drinken. Het smaakt me nooit, het smaakt metalig, scherp en ik proef er nog allerlei onbestemde smaakjes in, vooral ‘s morgens ook al laat ik de kraan eerst goed doorlopen. Ik drink nooit ijskoud water, daar krijg ik zo’n maagpijn van, ook al drink ik langzaam en met kleine slokjes. Inmiddels heb ik geleerd om water eerst te koken en dan af te laten koelen of ik vul met koud water aan tot lauwwarm, dat bevalt veel beter en dan smaakt het ook minder vies. De dag begin ik met ruim een halve liter warm water – langzaam en kleine slokjes – dan 3 kwartier wachten tot het ontbijt, die tussentijd kan ik dan mooi gebruiken om mijzelf te verzorgen. Dit doe ik nu ca. 6 weken en ik merk dat ik wel een stuk beter naar het toilet kan, dat was wel nodig. Verder drink ik veel thee en heel weinig water de rest van de dag. Om de andere dag geniet ik van grote beker latte macchiato, dat is echt mijn geniet-momentje in de namiddag (vandaag mag ik weer :-D).

  En ondertussen ga ik dapper door met Mirren.

 18. Volgens mij zijn ranja en thee ook gewoon water. Als je dat wel kunt drinken en water niet lijkt er technisch gesproken toch weinig aan de hand. En misschien helpt het als je lauwwarm water drinkt. Is beter voor de maag. Goed oefenen. Desnoods met een rietje.

  • Beste Marian,
   Het probleem met ranja is dat je er dan suiker in doet. En het ging er nu net om om je lichaam minder zuur te krijgen. Dan heeft ranja in wezen weinig zin.
   Thee kan prima.
   Groetjes, Mireille

   • Kruidenthee kan prima zijn , maar thee die je koopt in de supermarkt is gewoonweg afval van kruiden met toegevoegde stofjes voor de smaak.Heeft geen enkele waarde voor het lichaam.

 19. Wat n mooie samenloop weer. Vlak voor ik dit las vroeg ik n vriendje van mijn zoon waf hij altijd drinkt bij zijn boterham.
  in ieder geval geen water want dan voelde hij zich zo vol vertelde hij. Maar frisdrank of ranje was geen probleem want daar kreeg hij geen vol gevoel van.
  Dit zet mij nu toch aan het denken.
  lieve groet Marianne

  • Dit herken ik ook. Dat volle, opgeblazen gevoel als ik water heb gedronken, soms word ik er wat misselijk van, echt onaangenaam. Blijkbaar zit er toch iets in het leidingwater dat dit veroorzaakt. Bij thee heb ik daar geen last van.

 20. Kraanwater is niet gezond zit chloor in en dat verhoogt de kans op dementie en als je oude leidingen in huis hebt kan er ook lood in je water zitten ook slecht voor je en des te meer voor je kinderen. Het lichaam slaat het op in de cellen. Zuiver daarom altijd je water bijvoorbeeld door Brittakan en filters te koop bij kruidvat, Tuinen, Erica, Gezond en Wel, Biologische winkels etc. Het water smaakt veel beter en is gezonder. Tip: leg er een waterzuiveringssetje van edelstenen in bergkristal, amethyst en rozekwarts De zogenaamde gouden 3 hoek 3 uur in je waterkan leggen. Deze stenen kunnen ook gebruikt worden om je ruimte zuiveren. Tenslotte kun je er liefdevolle of mooie boodschappen opplakken volgens dit heeft invloed op de structuur en moleculen van het water wetenschappelijk bewezen door de japanner Emoto Succes!

 21. Ik ben weer heel verbaasd dat jij een artikel hebt geplaatst wat zo aansluit bij waar ik mee bezig ben. Water drinken. Het komt nl. heel vaak voor dat jij een artikel plaatst wat precies past bij waar ik op dat moment mee bezig ben. Alsof je over mijn schouder meekijkt. Echt mooi :).

 22. Ik ben er pasgeleden achter gekomen dat de weerstand duidelijk verband houdt met het kraanwater…ik kreeg bij een vriendin een glas bronwater en er welde ineens zo’n enorme dorst in mij op dat het in één klap wel duidelijk was: mijn lichaam schreeuwde er om: ‘dit wil ik’. Sindsdien (thuis) alleen nog maar bronwater: moest ik mij voorheen dwingen om één glas water leeg te drinken, nu drink ik met gemak een fles van 1,5 liter leeg op een dag. Alle dingen die verband houden met ‘afvoeren van afvalstoffen’ gaan mij ineens gemakkelijker af! Gezonder eten, meer bewegen, maar ook MIR-en!… ik ben in 5 weken tijd al bijna een kledingmaat kwijt!

 23. Ik weet dat water drinken heel belangrijk is.Soms drink ik wel.
  Meestal vergeet ik het ,of moet te veel plassen .

 24. goedemorgen Mireille,
  wat doe je toch prachtig werk, fantastisch om zoveel mensen te helpen. dank je wel.
  wat ik graag wil weten over wat voor boek heb je het.
  groetjes Willemijn.

  • Beste Willemijn,
   Het boek ‘Je bent niet ziek, je hebt dorst.’ is een heel inzichtelijk boek van een arts die het belang van water gedetailleerd heeft beschreven. Ik heb het boven in het artikel geschreven.
   Groetjes! Mireille

 25. Beste Mireille,

  Jou uitleg en mogelijke oorzaken van waarom mensen moeite kunnen hebben met het drinken van water is echt een eye-opener! Echter, soms (en ik denk vaak) ligt het probleem veel minder gecompliceerd en is het een kwestie (bijzonder moeilijk) van mentaliteitsverandering.
  In tal van gezinnen is het niet aangeleerd/geleerd om water te drinken en dus zijn veel mensen het simpel weg niet gewend. Ook werd/wordt het drinken van water vaak gezien als niet cool en wordt het vaak geassocieerd (vaak onbewust) met armoede.
  Kinderen worden vanaf kleins af aan aangewend alles te drinken behalve water en probeer dat later maar eens te veranderen.
  De natuur laat ons heel duidelijk zien wat wel of niet gezond is is maar toch hechten we meer waarde aan dat wat de industrie ons aanbied. Daar zijn we mee groot geworden en worden we dagelijks toe verleid. Totdat we (persoonlijk) besluiten daar niet meer aan mee te doen…

  Proost!

  P.s. Ik ben er van overtuigd dat de MIR-Methode kan/zal helpen bij deze mentaliteitsverandering en kan helpen bij het resetten van aangeleerde overtuigingen..

  Opdat er veel water gedronken mag worden,proost!!

  • Beste Coen,
   Proost! En dankjewel voor je waardevolle aanvulling! Ik denk dat je daar gelijk in hebt, dat het ook een kwestie van wennen is!
   Groetjes, Mireille

 26. Ik zag mijn vriendin bijna verdrinken. Ging haar helpen maar werd zelf ook naar beneden getrokken. Dus moest ik voor ons samen vechten. Ik ben tijdens de oorlog geboren, een onrustige periode in de baarmoeder gehad dus.
  Idd moelijk om water te drinken maar met een theelepetje ranja lukt het wel.
  En mijn eten moet altijd soeperig zijn, kan moeilijk tegen droog voedsel.
  Bij brood, gebak, nootjes etc. gaat er dan ook sloten thee in.
  Lieve groet

 27. Dank jewel, Mireille, voor dit zeer rake artikel. Herken mezelf er volledig in en voel de laatste jaren dat er inderdaad een enge associatie zit met water. Reden 1,3, 4 en 6 triggeren bij mij allemaal dus ik ga weer eens aan de slag met de MIR-Methode. Dank je, mooie vrouw!

  BTW, heb het alleen met water, thee drink ik met bakken 😉 EN oh ja, moeder had het ook, dus waarschijnlijk ook deels overgenomen van haar?

  Liefs, Nadine

 28. Hoi Mireille , fijn dat je het absolute belang van water aangeeft ! Merci !
  Als ik een seminar geef over …. Gezond H2O …. laat ik het verschil proeven tussen Kraanwater en … Kangenwater ! Eenieder proeft het daadwerkelijke verschil tussen deze 2 soorten water . Kangenwater is Micogeclusterd / Anti Oxidant en heel Basisch ( pH 8,5 tot pH 9,5 ) Dit water wordt in Honderden Japanse Ziekenhuizen gebruikt , het is nl. Medical Grade water en geneest de meest bizarre ziekte’s van Exzeem tot Gangreen … Sinds ik het Kangenwater zelf in huis heb is het bezoek aan een (huis) arts vrijwel tot nihil gereduceerd ! Change your water will Change your Life !!!

  • Dag Rob, wat interessant…Kangenwater met al die goede medische eigenschappen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Waar is het te bestellen ; bij jou neem ik aan? Ik zou het wel eens willen proberen, nl. Groetjes, Mariet.

 29. Al een flinke tijd drink ik elke dag 2 liter water, verdeeld over de dag natuurlijk. Het zijn 5 grote glazen (400 cc) en ik gebruik nummertjes om niet in de war te komen. Wel neem ik ‘s morgens een grote kop koffie. Verder alleen water dat ik zuiver met Brita.
  Het bevalt uitstekend! Drinken sowieso was altijd een beetje moeilijk voor mij. Ik eet liever. Maar nu drink ik heel gemakkelijk.
  Johanna.

  • Beste Johanna,
   Hoe doe je dat met die nummertjes? En koffie heeft ook goede kanten, hoor. Gewoon lekker van genieten. Het probleem zit meer in als mensen veel teveel koffie drinken en nooit thee of water.
   Proost!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Thea,
   Ja, daarover zijn flinke discussies gaande. Ik vertrouw erop dat het nog goed genoeg is, maar het zal in de loop der jaren vast wel minder zuiver worden. Gelukkig hebben we stap 2 ‘Detox alle toxische belasting’ en hebben we stap 9 ‘Missie verduidelijken’, waarmee de wereldverbeteraars vrij komen die aan dit soort zaken kunnen werken. Mijn doel is in ieder geval om mensen meer water te laten drinken in plaats van alcohol of frisdrank en dat is al een enorme verbetering.
   Groetjes! Mireille

 30. Een vraag eigenlijk:
  Maakt het iets uit of je water drinkt of kruidenthee?
  Ik drink zo wie zo 3 glazen water met mijn medicatie en verder drink ik alleen kruidenthee. ‘s avond 1 of 2 mokken koffie, maar ik merk dat ik daar ook minder zin in krijg, dus dat wordt waarschijnlijk op den duur ook kruidenthee.

  • Beste Angela,
   Kruidenthee heeft altijd een werking in het lichaam. Als je daar bewust mee omgaat, helemaal prima. Belangrijkste is dat je kruidenthee afwisselt. Dus niet dagenlang dezelfde blijven drinken. Water is dan net iets meer puur, maar gekookt water schijnt weer iets beter te zijn. Dat laatste moet ik zelf ook nog uitzoeken of dat waar is.
   Groetjes, Mireille

   • Bedankt voor het snelle antwoord. Ja, ik gebruik diverse soorten kruidenthee op ‘n dag. Warm water met een beetje citroen is ook wel lekker, ga ik proberen…….

 31. Bij mij is het van een vorig leven denk ik … in een meditatie gezien dat ik beschuldigd werd van heks en verdronken om dat te bewijzen …
  Hou nog steeds niet van water … mijn haren zal ik nooit onder de douche wassen maar buiten de douche staande voorovergebogen … en douchen doe ik vanaf mijn schouders …
  We zullen dan nog maar eens mirren zeker
  Dank je wel voor het inzicht

  • Beste Carina,
   Oh ja, die was ik vergeten te vertellen! Ja, dit is bij heel veel vrouwen een groot trauma geweest. In het water gegooid worden. Blijf je drijven, dan ben je een heks en ga je alsnog op de brandstapel. Zink en verdrink je, dan was je toch geen heks. Ah gos, wat jammer nou.
   Dankjewel voor de aanvulling! Ik ben wel eens benieuwd hoeveel vrouwen en mannen hier nog herinneringen aan hebben.
   Groetjes! Mireille

   • Ja, deze herken ik zeker. Dat is ook al meerdere malen naar boven gekomen. Vaak lukt het me nog wel om in ieder geval 1 liter water per dag te drinken, maar ook niet altijd en zeker niet meer. Maar ik ben nu ruim 2 weken bezig met MIR-Methode, dus wie weet.

 32. Hoi Mireille,

  Wat bijzonder dat je hebt uitgezocht wat de achterliggende oorzaken zijn van het niet kunnen drinken van water!! Ik herken er wel e.e.a. in, met name het geblokkeerde keelchakra. Ik ben nog steeds geen enthousiaste waterdrinker, maar het gaat beter. Als ik sessies geef, drink ik zelfs veel, voel dan dat ik extra water nodig heb om af te voeren.
  Lauw of warm water vind ik trouwens veel makkelijker te drinken dan koud water, schijnt ook beter voor je te zijn, omdat je lichaam dan geen energie hoeft te steken in het opwarmen van het koude water tot lichaamstemperatuur.

  Wederom dank voor het delen, ik ben al een tijdje enthousiast bezig met de MIR-methode en raad hem regelmatig aan!
  hartelijke groet,
  Irene

 33. Zelf vind ik het belangrijk om in het water Keltischzeezout toe te voegen. Hierin zit minder zout en er zitten ong 80 broodnodige mineralen in.
  Het water wordt zachter om te drinken en komt fysiologisch meer overeen met onze eigen lichaamsvloeistoffen.

 34. Mireille,

  het aanbevolen boek gelezen.
  Zeer de moeit waard en laat je ‘kanten’ van water ervaren / zien
  dank weer voor je artikel ((les)

  groet
  Geerdine

 35. Lieve Mireille,

  Ja, ook ik heb moeite met water drinken.
  Telkens als ik water drink denk ik aan die ene keer in de eerste kleuterklas (62 j. geleden) Ik had toen zo’n verschrikkelijke dorst, maar zo’n verschrikkelijke dorst en dacht…ik zal toch nooit water krijgen als ik er naar vraag, er is hier ook nooit eerder duidelijk gemaakt dat we water mogen vragen als we dorst hebben.Eerlijk gezegd…in heel de lagere school-periode heb ik nooit iemand geweten die naar water vroeg. DAT WAS TOEN ZO!
  Nu nog, als ik iets wil(en op dat moment is er iemand anders bij mij in de buurt) denk ik dat ik voor mijn willen toestemming van iemand anders moet krijgen.

  Veel liefs,

  Christel

  • Beste Christel,
   Heel mooi dat je je dit zo bewust bent! Nu het langzaam uit je systeem weg-aaien!
   Groetjes, Mireille

 36. Ben zelf, met uitzondering van de zomer, ook geen waterdrinkfan. Wel drink ik heel veel kruidenthee. Is dit ook oké?

  • Beste Kim,
   Ja hoor, helemaal goed! Als je de kruidenthee wel afwisselt, omdat elke kruidenthee een bepaalde werking heeft.
   Veel drinkplezier gewenst!
   Groetjes, Mireille

 37. Er zijn tijden dat ik met gemak 2 liter water per dag kan drinken en er zijn perioden dat ik geen slok water kan nemen. Het staat mij dan tegen en als ik het, letterlijk tegen heug en meug, probeer dan krijg ik een pijnlijk gevoel in mijn slokdarm, alsof er een brok zit die het water wil tegenhouden.

  Is daar ook een verklaring voor?

  • Beste Ingrid,
   Wat zou kunnen, is dat je in die periode ergens mee zit wat je inslikt. Dat je jezelf blokkeert om iets te zeggen of een beslissing te nemen. Dat kan dan letterlijk voelen als een dikke bal of brok in je keel. Misschien herken je dit?
   Groetjes, Mireille

 38. Hallo Mireille,

  Het is zeker een heel interessant boek; ik heb het zelf ook. Interessant om de mogelijke oorzaken van het niet kunnen drinken van water te lezen. Zo heb ik het nog niet eerder bekeken! Ik drink zelf heel graag en veel water, maar hiermee kan ik anderen wellicht weer verder helpen. Dank je wel, zonnige groet!

 39. Ook ik drink niet graag water en na jouw uitleg begrijp ik hoe het komt. Ik ben als kind bijna verdronken. Toch ben ik onlangs begonnen om elke dag een liter water te drinken. Ik zet ‘s morgens een kan water klaar en drink als ik er langs loop een glas leeg. Misschien wordt het straks wel anderhalve liter want bij warm weer gaat het veel gemakkelijker.

 40. Ik doe nu drie maanden de MIR methode ,na De scheiding van een 20 jarige relatie met een ernstige narcist , dus veel geestelijke en lichamelijke mishandelingen ! Naast de traumabehandelingen ,wees een vriendin me op de MIR methode , Ik werd veel rusrtiger ,ben weer bij mezelf gekomen, de angsten zijn veel verder weg…Ik leer me naar binnen te keren , bij m’n hart te leven , en niet meer voor de ander te moeten leven , en wat zo heerlijk is ik slaap zo veel beter, nog niet iedere dag , maar wel veel vaker , zonder pilletjes , geweldig !i het leven is veel leuker aan het worden , Ik weet dat ik er nog niet ben maar gaat zo veel beter ,het komt goed.
  Dankjewel , Ineke

  • Beste Ineke,
   Wat heb je een waanzinnig grote stap gezet, fantastisch! En ik ben heel blij dat je je inmiddels al stukken beter voelt! Ja, leven voor jezelf, is misschien wel het grootste goed dat je kunt doen!
   Veel geluk!
   Mireille

 41. Ja, Punt 6 heb ik meegemaakt.Ik durfde niet kopje onder en de badjuf trok mij met die rot haak naar haar toe en duwde mij kopje onder.
  Ik krijg water wel weg, maar vind het vies en vergeet het. Heb nooit dorst eigenlijk.
  Heb ook wel eens gelezen dat je ook teveel water kunt drinken.
  Maar ik zal mijn best doen. Maar een flesje water overal mee naar toe nemen of zo. Of heeeel zout gaan eten, maar dat is vast ook niet gezond.
  Dank voor jouw artikel.

 42. Ik kan me herkennen in bijna alle zes redenen om geen water te kunnen drinken maar ik heb geen moeite met water drinken, wel dat ik bang voor water ben in die zin, als ik over een brug moet, langs het water rijden, fietsen of lopen, zwemmen of op een boot zijn etc.

  • Beste Elisabeth,
   Ik ben blij dat al die ervaringen niet jouw water drinken in de weg staan! Hoop dat die angst langzaamaan uit je systeem gaat!
   Groetjes, Mireille

 43. Ik heb altijd als ik water drink een keel die zeer gaat doen… voelt dan zelfs heel droog en krijg daardoor dat ik moet hoesten…al doe ik er maar iets van ranja in dan krijg ik het niet… (zelf een verdrinkingservaring gehad als kind)

  • Beste Jolanda,
   Ja, dat is zo’n leuke vraag waar ik niet het enige juiste antwoord op heb. Drink sowieso minimaal 1 1/2 liter. Houd ook in de gaten dat je genoeg zout binnen krijgt, omdat je anders teveel mineralen uit plast. Volgens de een moet je 2 liter, volgens de ander wel 3 liter. Ik houd het erop dat telkens als ik drink, ik zoveel mogelijk voor water of thee kies. De grote winst zit er vooral in DAT je water gaat drinken. Veel mensen drinken het nooit en die lopen daarmee echt het risico op gezondheidsproblemen.
   Groetjes! Mireille

 44. Ik drink nu kanger water. Dat water wordt door een aparaat voorzien van Ph waarde 7. En je kunt het ook instellen op andere waardes. Kraan water schijnt niet de juiste PH waarde te hebben. En het water in Nederland is niet goed gezuiverd werd mij oo een workshop verteld.Ik haal het water bij een vriendin. Het apparaat kost 3000euro. Maar goed ik drink ook gewoon water uit de kraan. Drinken is belangrijk maar om nou daar een duur apparaat voor aan te schaffen gaat mij tever.

  • Hoi Ria,

   Het kraanwater heeft een pH waarde van pH7. Dat is neutraal en niet slecht. Het wordt echter met chemische middelen op pH 7 gekregen. Bij Kangenwater gebeurt dat door ionisatie (drinkwater tot pH 9.5)Dit water is heel fijn van structuur en daardoor heel gemakkelijk drinkbaar. Zorgt voor goede opname van voedingsstoffen en afvoer van gifstoffen.En er zitten nog veel meer positieve kanten aan dit water. Proost!!

 45. Goede morgen Mireille,

  Alweer een geneesmiddel erbij want ik heb het boek net besteld.
  Ik ben er van de week achter gekomen dat ik mijn lichaam moet gaan zien als mijn grootste vriend aller tijden.
  Doordat ik mijn leefstijl de laatste jaren helemaal aan het omgooien ben van niet luisteren, maar naar luisteren naar mijn lichaam veranderen ook mijn gedachten hierin mee. Zo ga ik in de toekomst van mij eigen volkstuin eten, gebruik ik alleen voedsel wat gezond is voor me, eet ik iedere dag pure honing i.p.v. dat goedkopen suikerwater, doe ik meer aan sport, hardlopen, drink ik door de weeks geen alcohol meer, maar water drinken! NEE niet een echte liefhebber van en dat zal dan wel met het bovenstaande te maken hebben dus heb ik het boek gelijk besteld voor dat ik dit schreef. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mijn lichaam voor de rest van mijn leven maar eens flink moet gaan verwennen. Deze gedachten kwamen ook spontaan in me op en dat gaf me een geval van, JA DIT GAAT HEM WORDEN!!!
  Wanneer kom je nu eens naar Tessel?

  Groetjes,

  Guus

  • Beste Guus,
   Wat fantastisch dat je buddies wordt met je body! Ik ben er ontroerd van! Misschien wel het mooiste cadeau wat je jezelf kon geven! Dat je anderen er maar mee mag inspireren. Dankjewel voor het delen!

   Tessel? Iets om in de zomervakantie te doen? Ik zal er eens naar kijken!
   Hartelijke groetjes!
   Mireille

 46. Hallo Mireille, Interessante nieuwsbrief weer! Aanvulling om te weten HOE belangrijk water voor ons is: Ons lichaam bestaat voor 70% uit water!!!
  Groetjes, Wilma

 47. Ik was vrijdag één van die vele honderden die mee gedaan heeft aan je webinar en heb er zo van genoten, die gezamenlijke toepassing van je MIR-Methode vond ik zalig en had zo’n rust erna…tot de volgende dag!!! Wat was me dat..rond de middag begon ik een overweldigend verdrietig gevoel over me te krijgen en heb 2 dagen lopen wenen. Eerst wist ik niet wat me overkwam maar na dieper in mezelf te zoeken was het lang uitgestelde actie i.v.m. mijn werk die naar voren kwam. Ik heb nu eindelijk een besluit genomen en voel me zo opgelucht, fantastisch. Dank u allemaal 🙂

  • Beste Rebekka,
   Ja, er zijn meer mensen die best een reactie hadden na het webinar, maar uiteindelijk is het natuurlijk heel fijn om weer een stap te kunnen maken in je ontwikkeling. Wat heerlijk dat je je besluit hebt genomen! Kun je weer opgelucht adem gaan halen!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 48. Ik ben een van de mensen die moeite heeft om water te drinken. Het smaakt me niet en het staat me tegen. Drie of vier slokken lukt dan nog wel, maar dan houdt het wel een beetje op. Als wat er ijskoud is lukt het me beter om het te drinken en ook als de mussen dood van het dak vallen dan gaat het er makkelijker in.
  ik heb vorig jaar de MIR een maand of 5 gedaan en daarna min of meer mee gestopt (ik zat in een burn-out) en doe het nu slechts af en toe. Na het lezen van je stukje probeer ik terug te denken of ik toen makkelijker water dronk, maar dat weet ik niet meer.
  Je beschrijving van de zwemles en de (school)tandarts klinken me wel heel bekend in de oren. Wat ik als baby en zelfs nog daarvoor het meegemaakt, weet ik natuurlijk maar zou heel goed kunnen….
  Tja, dan zijn er dus blijkbaar meerdere verklaringen dat ik water drinken zo moeilijk vind. En komt het ook daardoor dat ik eigenlijk niet van thee houd?
  Ik ga maar weer eens Mirren voor een poosje!

  • Beste Karin,
   Ja, dat je niet van thee houdt, kan daar ook zeker mee te maken hebben. Ik hoop van harte dat je het langzaamaan weer uit je systeem kunt wegwerken en op een dag als vanzelf makkelijker water of thee kunt drinken!
   Is meteen een mooi graadmeter voor hoe je ervoor staat!
   Groetjes, Mireille

  • Hoi Karin,

   Lees mijn stukje eens over kangenwater.Zie reactie bij Ria. Dat water is heerlijk zacht en is gemakkelijk te drinken. Je voelt het zelfs niet in je maag. Zo gezond! Een aanrader! Groetjes, Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.