Home » Artikelen » 205. Twijfelen is fantastisch!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

205. Twijfelen is fantastisch! — 29 reacties

 1. Beste Mireille,
  Hoe kom je erbij om twijfelen ‘fantastisch’ te noemen? Toen ik na borstkanker moest beslissen of ik de door de oncoloog aangeraden 5 jaar durende hormoonkuur zou nemen vond ik dat ‘de hel’.

  • Beste Miny,
   Ja, daar kan ik me alles bij voorstellen! Ik denk ook niet dat dat de strekking van mijn artikel was. Maar dat je door een hel bent gegaan, kan ik me voorstellen, hoewel ik het me natuurlijk nooit helemaal kan inbeelden hoe dat voor je geweest moest zijn.
   Ik hoop dat het goed met je gaat!
   Groetjes, Mireille

 2. Hallo,
  Ik twijfel over t wel of niet weghalen van een eenzijdig siliconenimplantaat ( na borstkanker).
  En ga dit proces van en beslissing nemen door heel alleen.

  Suggesties en ervaringen hiermee zijn welkom.

  • Beste Mara,
   Dat is een heel pittige beslissing. Ik kan me voorstellen dat dit een eenzaam proces is. Ik hoop dat er anderen zijn die jou zijn voorgegaan en advies kunnen geven.
   Veel sterkte en wijsheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

    • Beste Mara,
     Ik zag dat ze ook op Facebook is. Misschien dat je haar daar kunt vinden? Kijk even op mijn pagina bij Facebook en dan een eindje naar beneden. Daar heeft ze ook een reactie gezet met het siliconen meldpunt. Veel geluk samen!
     Groetjes, Mireille

     • Dank je wel Mireille voor je reactie.

      heb haar helaas niet kunnen vinden.
      vond na zoeken inderdaad op je Facebookpagina en dan een eindje naar beneden 2 Inekes nl Hurkmans en Merayne-Buitenhuis, maar niets over siliconen daar…
      Heb jij misschien de achternaam van degene die jij bedoelde,

      Groet Mara

  • Hallo Mara,
   Een suggestie: 13 jaar geleden heb ik er voor gekozen om (na borstkanker) een implantaat te nemen gevuld met water, alleen de buitenkant is gemaakt van siliconen. Mocht het implantaat gaan lekken, dan merkt je dit vrij snel omdat je “plat’ wordt. Het water wordt opgenomen door je lichaam en is dus onschadelijk. Voor mij was dit een reden om geen siliconen implantaat te nemen. Via de mamapoli van het ziekenhuis heb ik contact kunnen krijgen met 2 vrouwen die ook deze implantaten hebben, ik heb hen voor de operatie kunnen zien en ook hun borsten. het is vgl mij vrij onbekend dat deze mogelijkheid er ook is, naast de siliconenimplantaat. Ook bij de borstkankervereniging lees ik er nooit iets over.
   Veel succes met het beslissen hierover!

   Hartelijke groet, Corrie

  • Ik zou er met een plastisch chirurg over praten. Zodat je iniedegeval de medische voor en tegen weet. Wellicht heb je dat al gedaan. Ga voelen hoe voelt het voor je als je voor de ene of de andere optie kiest. Sterkte Maureen

 3. Impulsief is inderdaad iets heel anders dan intuïtie. Wanneer heb je dan je intuïtie ontwikkelt? Dat is wanneer je helemaal deep down je verleden verwerkt hebt, wanneer je je verdriet maar ook je woede hebt toegelaten..en dat vereist heel veel moed. Je hebt dan leren vertrouwen op jezelf.
  Impulsief is ook: iets niet kunnen tegenhouden, meteen reageren. (Vaak wel vanuit je jeugd) Intuïtie is je gevoel volgen, zonder wikken en wegen (je verstand zegt: ja maar… En alle problemen proberen te voorzien. Maar weten dat ‘ dit’ goed voor je is. (Op den duur..je zal er toch doorheen moeten).

  Vaak is dit ook alles willen voorzien, accepteer dat er een moeilijke periode volgt. Je gezondheid vaart daar wel bij, je zorgt namelijk heel goed voor jezelf.
  Je gaat het doorleven, je gaat ook jezelf leren kennen.

 4. Hoi Mireille
  Dankzij MIRREN dat ik nu 4 maand doe,heb ik de enorme knoop doorgehakt van mijn leven een andere wending te geven. Ik heb er ook alle vertrouwen in dank zij jou…

  • Beste Manuela,
   Hee, wat een goed nieuws! Gefeliciteerd met het doorhakken! En altijd spannend, waarbij je mooi aangeeft dat je durft te vertrouwen. Blij voor je!
   Groetjes, Mireille

 5. twijfelen …

  enige tijd terug vertelde mij iemand de inhoud van het gedicht / gedachten naar Rainer Maria Rilke,ONGESTOORDE ONTWIKKELING het geeft ook het proces van twijfelen weer …? het zoeken naar een oplossing, naar een antwoord

  het gedicht / gedachten heet ÓNGESTOORDE ONTWIKKELING

 6. Twijfelen. Jaaah… Dat kan ik heel goed. Lang en diep twijfelen. Over van alles. Ook. of juist, over de beslissing die ik genomen heb over hetgeen waar ik ik over twijfel. Over grote dingen maar ook hele kleine bijna idiote dingen. Neem ik wel die nieuwe baan aan. Wordt het niet te veel, te groot, te zwaar ,te moeilijk. Te, te ,te… Maar ook wat eet ik vanavond?… De baan is ondertussen aangenomen. Maar wat eet ik vanavond? Iemand een idee?

  Bas

 7. vroeger kon ik heel erg twijfelen maar doe de MIR-Methode al heel lang en voel en merk dat ik veel sterker word in mijn keuzes maken en twijfelen doe ik allang niet meer weet waar ik voor ga en sta
  twijfels hebben altijd te maken met angsten en als je op jezelf vertrouwd hoef je die niet te hebben ik ben heel blij met het mirre
  veel liefs en goeds voor iedereen en hou vol je zal de vruchten mogen plukken

  • Beste Marlies,
   Dat is een enorme knoop die je daar hebt. Ik hoop ook dat je daar uit gaat komen. Het heeft zoveel consequenties dat het beslist niet makkelijk is. Heb je mensen die jou daarbij ondersteunen? En is het mogelijk hier met je man over te praten?
   Veel sterkte en wijsheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

  • Helaas of eigenlijk gelukkig ben ik ook gescheiden van Mn man, hij ging al twee jaar vreemd en als je eigenlijk je hand in eigen boezem steekt dan weet je eigenlijk al dat je niet meer gelukkig bent.
   Dan moet je keuzes gaan maken door of te praten met je man of zeggen dat je wilt scheiden.
   Nu weet ik niet of er kinderen bij betrokken zijn, maar kinderen voelen alles feilloos aan.
   Dan komt ook nog de vraag hebben jullie veel ruzie.
   Ik had dat eigenlijk niet , ik kon alleen niet met Mn ex-man praten, toen.
   Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en ben zo gelukkig dat ik dat gedaan heb.
   Het enige wat je wel altijd in ogenschouw moet nemen, speel een scheiding nooit uit over de hoofden van de kinderen en houdt de kinderen niet weg bij opa’s en oma’s.
   Niemand heeft het recht dat de opa’s en oma’s hun kleinkinderen niet meer mogen zien, helaas gebeurd dit nog veel teveel.
   Ik heb inmiddels een nieuwe man waar ik ontzettend veel van houd, hij kan goed met Mn kinderen overweg, dus ik denk maar zo , dit hebt zo moeten wezen.
   Nu zie ik Mn ex-man op verjaardagen van Mn kinderen en kleinkinderen, dat gaat goed.
   Er is wel een tijd overheen gegaan, nu gaat alles goed, dat is waar je het voor doet , de kinderen. Groetjes Toos

 8. Een grappige uitspraak of citaat op de radio van een auteur. “Ik heb altijd gedacht dat ik een twijfelaar ben. Maar daar ben ik nu niet zo zeker van!”

 9. Hoi Mireille,
  Heerlijk, juist nu die nieuwsbrief over twijfelaars. Ik ben ook zo iemand en heb wegens verhuizing van groot naar klein heel veel weg moeten doen. Dankzij de MIR-methode is me dat beter gelukt dan ik vooraf had gedacht!
  Nu nog het inrichten van het ander huis, dat gaat ook lukken. Dat nachtje er over slapen ga ik zeker doen.
  Liefs, Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.