Home » Artikelen » 206. Waarom 50.000 kinderen niet meer naar school gaan

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

206. Waarom 50.000 kinderen niet meer naar school gaan — 100 reacties

 1. Mijn kinderen gaan naar Campus aan de Lanen in Rosmalen, het zusje van de Wittering in Rosmalen. Ze leren eigentijds en onderzoekend helemaal op eigen niveau groepsdoorbroken zijn veel buiten en het belangrijkste ze worden gezien. Erop vetrouwend dat ieder kind leert op zijn tempo. Ik ben erg blij dat ik mijn kind HSP en strong willed en super creatief en leergierig niet in een klas hoef te stoppen waar het vaak moet stil zitten en voortdurend wordt getoetst of het wel voldoet aan de norm. Deze school gaat onderwijs aanbieden tot 15 jaar.

 2. De Nieuwste School in Tilburg is ook een mooi voorbeeld van vernieuwend onderwijs (VO). Jammer genoeg is deze school gebonden aan een te kleine locatie door enorme groei en zijn ze gedwongen te werken met een lotingsysteem. Hopelijk vindt deze school ism de Gemeente Tilburg snel een passende locatie, zodat meer kinderen van deze manier van leren kunnen genieten.

 3. Hallo, graag zou ik mijn zoon op een school met deze vorm van onderwijs hebben. Helaas zijn er 2 zaken waardoor dit momenteel niet gaat. De wachttijd op de 3 scholen in deze regio en 2 het is particulier en 300,00 per maand aan onderwijs alleen zonder de extra vervoer kosten geteld kan ik helaas niet betalen. Tegen de tijd dat het door de regering erkent wordt zal hij leerplicht af zijn. Erg jammer want met zijn hsp en leermogelijkheden past hij niet goed op de school waar hij nu zit. En dan zit hij al op een school waar stamgroepen zijn en ieder op eigen niveau de lesstof tot zich neemt. En heeft hij leerkrachten en Ib en team die bereid zijn alles binnen de mogelijkheden die ze heeft bij hem aan te sluiten.

 4. @Mireille, wat mij opvalt is dat kinderen tegenwoordig zo luidruchtig zijn. Je hoort buiten een enorm lawaai en denkt dat er een hele schoolklas pubers langskomt, blijken het maar 2 fietsers te zijn, hoe komt dat?

  • Beste Elles,
   Het is me nog niet opgevallen. Het kunnen verschillende dingen zijn: het kan zijn dat het hetzelfde is, maar dat het jou meer opvalt. Het kan zijn dat jongeren vooral veel zwijgen tijdens school, gamen en mobieltjes bekijken en dan eenmaal buiten flink veel lawaai maken als tegenwicht. En… het kan ook nog zijn dat ze een boodschap voor je hebben. 🙂 Ik ben benieuwd wat jouw idee erover is!
   Groetjes, Mireille

    • Waarschijnlijk hebben ze de oortjes van hun mobiel in de oren 🙂
     Of hun oren zijn nu al beschadigd door de oortjes 🙁

 5. Ik spreek uit ervaring. Als invaldocent veel verschillende Openbare basisscholen in Zwolle gezien. Veelal een ouderwets onderwijssysteem. Ik liep er al snel tegenaan dat ze mijn HSP-ZIJN niet snapte en ik hen niet snapte dat ze niet zagen wat kinderen nodig hebben. Ik die vernieuwend kan denken, werd ook afgeremd als juf. Ik ben mijzelf na 3 jaar van hot naar her invallen verloren en kwam thuis te zitten. Ik kon het niet langer aanzien hoe een aantal lieve kinderen gekweld werden in het onderwijssysteem. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben voor mijzelf begonnen. Ik geef bijles en coaching aan kinderen en studenten die net als ik anders denken en zijn (HSP,vernieuwend zijn, anders willen en kunnen leren). Overigens niet altijd gemakkelijk om ouders in te laten zien dat ze anders mogen denken, mogen vertrouwen op hun kind en het oude systeem mogen loslaten. Maar als het dan lukt dan straalt ook iedereen en gaan ze als een speer.
  Laten wij ons hard maken voor de kinderen van de toekomst.

 6. Hallo Mireille , Vier scholen maken werk van inclusief onderwijs hier onder de scholen : De korenaar in Eindhoven basisschool het rondeel in den Bosch de verrekijker in Julianadorp en de Kroevendonkin Roosendaal .
  Zie tijdschrift: http://www.in1school.nl/zo-kan-het-ook-scholen

  http://mailchi.mp/861c7a1db0a8/nieuwsbrief-april-1201013

  Belangrijkste in dit hele verhaal is dat er zeer veel mensen betrokken zijn bij het ontwikkelen van het kinderbrein open positief ontwikkelende en dit mag uitbreiden en overde hele wereld uit spreiden.
  Het is geweldig om te ervaren dat Er al zoveel mensen betrokken zijn bij inclusief onderwijs.

  De school in Loenen en inclusief onderwijs lijkt me goed om te vergelijken en daar ook weer het beste uit te leren halen.
  Al doende leert men

  Voor nu ben ik heel blij deze nieuwe ontwikkelingen te mogen lezen ik heb genoten van Ken,
  groetjes Ashirda

 7. Mijn kleinkinderen twee meiden van 8 en 12 jaar gaan beiden naar een Natuurlijk leren school,
  Ze zijn beiden hele zelfstandige kinderen met een goed ontwikkeld inzicht in wat goed en wat fout is!
  wel jammer vind ik dat de jongste van 8 jaar niet houd van lezen dus dit leert ze ook niet?
  Ze vraagd wel constant of haar ouders willen oplezen wat zei niet kan lezen?
  Ik vind dit persoonlijk minder goed werken .
  Verder vind ik het Natuurlijke leren heel goed voor elk kind .
  deze school heet
  democratische Basisschool De Vallei in Driel

  • Beste Tiny,
   Er zijn veel kinderen die op deze school pas op latere leeftijd leren lezen. Maar omdat hun hersenen relatief goed functioneren, pakken ze het lezen dan ook heel makkelijk op. Wacht nog even af, ze houdt haar eigen ontwikkeling aan, denk ik.
   Groetjes! Mireille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.