Home » Artikelen » 8. Zeven tips om stinkende zweetoksels te voorkomen!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

8. Zeven tips om stinkende zweetoksels te voorkomen! — 202 reacties

 1. Intermittent Fasting was en is nog steeds een goede toevoeging naast de MIR-Methode voor mij.
  Onderbroken vasten; 16 uren slechts water drinken en een eetraam van 8 uren, waarbinnen ik kan eten wat ik wil. ik doe dit nu al enkele maanden en mijn huid is ontgift. Geen klotsende oksels meer.

 2. Lieve mensen, waarom komt iedereen met goed bedoelde tips aanzetten die alleen aan symptoombestrijding doen. Als je het principe snapt, en de MIR methode toepast, heb je al die huis, tuin en keuken middel niet meet nodig en kan je lichaam het zelf.

  • Ik had nooit deo nodig, maar sinds ik in de overgang zit, heb ik soms ineens vreselijke stink oksels. Terwijl ik nooit echt daar zweet, zal nooit natte plekken daar hebben. Darin tegen, zweet ik snel in mijn hoofdhaar, gezicht en met name op mijn bovenlip, mijn liezen en rug.
   Ik eet al jaren koolhydraat arm dus geen suikers, drink zeker 3 liter gekookt water per dag, scheer die 3 haren die er bij mij groeien, altijd af. Ga ongeveer 1 x per 2 maanden naar de sauna, doe al jaren de MIR methoden. Mijn enige zondes die ik kan bedenken op een gemiddelde dag zijn; ‘s ochtends 2 kopjes zwarte sterke koffie en in de avond glas suikervrije siroop. Hoe kan het dan dag ik nu met vlagen zo stink?

   • Beste Tamara
    Je vraag is doorgestuurd naar een MIR-Methode begeleider en deze zal contact met je opnemen.

 3. Ik heb vele jaren met een vervelende huid geur rondgelopen. Ik zweet erg veel wat vervelend is maar de geur vind ik veel erger. De tip die me goed hielp is maximaal een week betadinezeep gebruiken om de bacteriën te doden. Daarna lush natuurlijke deopoeder. Daarnaast ben ik vegetarisch/vegan gaan eten wat ook enorm helpt. Met name kaas is bij mij een “lichaams zwetend” product. Ik gebruik nu lush deopoeder of de weleda roller, verder draag ik vnl natuurlijke materialen, wol, linnen, zijde biokatoen. Ga ik weer ruiken, dan heb ik vaak stress of ik heb ongezond gegeten.

 4. Ik gebruik enkel regenwater. In de winter kan ik mij gerust een heel eind niet wassen. Ik werk nauw samen met veel mensen. Niemand vind dat ik stink. Ik ben langzaam zeeploos gaan leven en het heeft wel een tijdje geduurd voor het microleven in en op mijn lichaam helemaal in balans kwam. Een te lang verhaal om hier neer te schrijven maar regelmatig (minstens maandelijks) praat over ecosociaal leven en het microleven is daar een onderdeel van. Altijd welkom de laatste vrijdag van de maand bij ecoliving, Langestraat 72 te Brugge om 19 uur.

 5. Alles wat je nodig hebt is azijn. Doe het voor je douchen met bijvoorbeeld een spray onder je oksel en laat het 5 minuten zitten. Ik ben super super super gevoelig op mijn huid, maar heb daar geen last van. ( niet direct na het scheren doen, maar voordat je gaat scheren). Je was je daarna normaal, zelfs mogelijk zonder zeep, of onder de douche, en je dag kan beginnen. Je oksels kunnen zweten, maar geen geur zal eraf komen.
  Werkt ook voor stinkvoeten.
  Volledig veilig en gezond.

  Mijn vader en moeder doen het iets anders, en dat werkt ook: Ze wassen zich daar wel met zeep, drogen zich af. Wrijven een drupje azijn over de droge oksels uit en kleden zich aan. Geen geur meer.

  Ik wil niet anders meer. So easy

 6. Probiotische douchegel helpt heel goed tegen oksel geur!
  Ik had zelfs een keer sterk ruikende koeienpoep geur aan mijn handen ( nee, niet mijn oksels, haha). De boer moest lachen want die dacht daar komt ze de eerst komende tijd niet vanaf. Eerst had ik heel veel zepen geprobeerd en i.d.d. alles wat ik gebruikte, het hielp niet. Ik waste mijn handen met de probiotische douchgel van probisana en .. meteen weg! Haha.
  Nu hoop ik niet dat iedereen stinkt naar koeienpoep haha, ik vond het gewoon leuk om erbij te vermelden.
  Een beetje humor moet kunnen, toch?!

 7. Is er een indicatie van hoe lang de geuren blijven? Ik vroeg mij af waar dit vandaan kwam, want dit is niets voor mij. Maar toen ik in de nieuwsbrief het bericht kreeg dat dit er bij komt kijken, kon ik het verklaren.

  • Ik gebruik deodorant naturel gemaakt met kokos olie en Nitrato bicarbonaat. Ik Heb dit recepten van een arts. Hij geeft het aan mensen die lymfklieren kanker had en kon niet meer deodorants gebruiken. Is perfect. Geen geur nooit meer onder je oksels.

 8. Ook raadzaam om je lichaam eens te laten checken op vitamines en mineralen en of je in balans bent. Via een bloed of haartest. Ik slikte zink supplementen die veel te sterk/onnodig waren voor mijn lichaam en daardoor zweette ik enorm

 9. Smeer avonds verse limoen onder je armen en ga daarmee slapen , doe dit enkele avonden , smorgens normaal douchen

 10. Extra tip:
  Soms zit de geur van oud zweet in je kleding. Dan ben je net gedoucht en heb je schone (na het wassen nog redelijk fris ruikende) kleren aan, maar zodra je ook maar iets zweet in die kleding begint het behoorlijk te stinken. Die geur wordt als het ware opnieuw geactiveerd.
  Om dit tegen te gaan, kun je de kleding (bijv. handwas) na het wassen onderdompelen in een laagje water met een flinke scheut azijn (bijv. in emmer, wasbak oid) en dan de “probleemgebieden” zoals bijv. oksels nog even extra schoonwrijven. Daarna NIET uitspoelen maar uitwringen en uithangen om te drogen. Werkt ook goed bij sportkleding!)
  In de wasmachine gooi ik standaard bij iedere wasbeurt een scheut azijn (in het voor wasverzachter – dat ik niet gebruik – bedoelde bakje). Dit verdrijft nare geuren en verzacht je was en gaat kalkaanslag in de wasmachine tegen.
  Maar er zijn meer opties natuurlijk; mijn moeder zwoor bij Biotex om vieze lucht in kleding te verdrijven en dat werkt ook vaak goed.

 11. ik gebruik nu enige tijd de troep vrije producten van lovely, ben er erg blij mee, op erg warme dagen ruik ik nog steeds wel eens wat maar 80% minder dan in het verleden

 12. Odaban Sinex en Odorex dry seven days okselpads botoxinjecties Mir in het ergste geval een ergste maar dan moet je naar de huisarts en die kan ook iets voorschrijven om er van af te komen. Je schaamt je er wel voor want sommigen douchen zich wel twee keer er dag en desondanks kun je nog naar zweet ruiken.Voor mij is Nivea roller afdoende om droog en geurloos te blijven en twee keer per dag aanbrengen. Geparfumeerde deodorants ben ik van afgestapt maar af en toe gebruik ik die nog wel eens.

  • Let op welke deodorant je koopt. Veel deodoranten zijn bewerkt met aluminiumzout (aluin ). Aluminium is giftig voor de hersenen. Gelukkig bestaan er aluminium-vrije deodoranten, o.a. Weleda, Lavera, Ben&Anna, enz.

 13. Heb talloze deo”s gebruikt en had Vogue Limara Nonchalance Yves Rocher Roller en Vogue stick en roller van Reve exotique en Nivea en 8×4 van verschillende geuren, en Limara en Tosca en 4711 deo en wil nu Weleda eens gaan proberen.Er is ook Lancome la bocage en die houdt de oksels ook heel droog. Als je stress hebt kun je meer gaan zweten zoals een belangrijke afspraak examen of presentatie.Zou me het wel aantrekken en er voor schamen dat ik naar zweet zou ruiken en anderen dat zouden zeggen. Heb ook wel gevraagd aan naasten die met je samenleven.Iemand zei me eens dat ze tegenwoordig snel iets vies zouden vinden en dat mensen door te veel hygiene allergieen kunnen ontwikkelen en dan kunnen ze minder hebben en hebben minder weerstand. . . .

 14. Ik heb al heel lang last van stinkende oksels terwijl ik er vroeger geen last van had.
  Iedere dag vroeg ik mij af hoe dat mogelijk is, iedere dag wassen met douche olie dat helpt niet. Iedere dag moet ik meer als 20 verschillende medicijnen innemen voor mijn aandoeningen.
  Tot dat ik er achter kwam dat het aan de medicijnen moest liggen waar door ik vreselijke geur onder mijn oksels heb, het enige wat ik iedere dag drink is koffie en water, en nu met dat warme weer drink ik ook karnemelk.
  Tot nu toe heb ik nog niks gebruikt om dit tegen te gaan omdat ik eerst met mijn huisarts moet overleggen wat ik mag gebruiken vanwege de medicijnen omdat ik niet alles mag gebruiken.
  De reden dat ik dit laat weten is voor mensen die die ook veel medicijnen moeten innemen.

  Groetjes van Agnes

  • Wat vervelend al die medicijnen. Wat super goed werkt is citroensap onder je oksels. Je kunt een plakje afsnijden en deze voorzichtig deppen maar je kan ook een beetje op je hand druppelen en dat er onder smeren. Het kan eventueel een beetje bijten maar de geur blijft weg bij mij. Wel blijf je transpireren maar dat is ook goed anders raak je de stof er niet kwijt.

 15. Ooit gebruikte ik producten die gedateerd waren. Ik stonk vreselijk. Het duurde lang eer ik begreep wat het was. Ook kunnen producten averechts of niet goed reageren op je huid. Bij Natriumbicarbonaat verdwijnt ook de onaangename geur. Natuurlijke stoffen dragen dan ruik je ook niet. Ik draag zijden of katoenen hemdjes. Zijden is wat prijzig maar het dragen is zacht en het geeft mij ook een rijk gevoel. Tip: Bij de Kringloop zijn overal zijden sjaaltjes te koop en een hemdje is met wat fantasie snel in elkaar gestikt.
  Groetjes, Mirabay

  • Ik zou katoen aanraden. Zijden is helaas niet zo dier (rups) vriendelijk. Eigenlijk heel rupsonvriendelijk. Wil je weten hoe de rupsen geoogst worden, doe je onderzoek op internet. Er is genoeg info te vinden. Dan kun je vervolgens zelf beslissen of je die prijs, het dierenleed wilt betalen en daar verantwoordelijkheid voor wilt dragen.
   Er wordt zijde verkocht onder de naam diervriendelijk, maar het lijkt me goed zelf te onderzoeken hoe diervriendelijk dit werkelijk is. Er bestaat wilde zijde die wel diervriendelijker geteeld wordt, maar deze is voor veel mensen onbetaalbaar en het aanbod is klein. Beter katoen kiezen dus wat mij betreft.

 16. Zo blij dat hier openlijk over oksellucht wordt gesproken en de vele oplossingen hiervoor. Heb er ook last van. Ik was me goed en ruik mezelf steeds. Vanmorgen lekker gedouchd. Ruik ik onder mijn oksels en stinkt het nog ;-( Schaam me helemaal kapot daarvoor.
  Gebruik de Dove zonder zonder alcohol en zonder aluminium.
  Zodra de bussen leeg zijn toch maar overstappen op baking soda. Ben heel benieuwd hoe dat uit pakt. Suiker en frisdrank gebruik ik zelden. Ook weinig vlees.

  • Heb hetzelfde.. Was mezelf goed en gebruik deo zonder aluminium.. Binnen no time ruik ik mezelf weer.. Schaam me rot…

 17. Sinds ik in de overgang ben ruikt mijn zweet nogal sterk, geen deo die helpt. Ben onlangs baking soda gaan gebruiken en in 1 keer van mijn zweetlucht af! Gewoon na het douchen een vingertopje baking soda onder je nog ietwat vochtige oksel uitsmeren en je bent de hele dag geurvrij. Heel blij mee, het werkt, geen overbodige verpakkingen en supergoedkoop.

 18. Hoi Mireille, naar aanleiding van een vriendin heb ik zelf de MIR-Methode toegepast en ben ik artikelen gaan lezen op jouw website. Het heeft mij tot nu toe ontzettend geholpen. Ik heb zelf ook al jaren last van overmatig zweten (hyperhidrosis) en de nodige stinkende oksels die hierbij komen kijken. Je tips zullen mij zeker helpen! Je zou ook eens kunnen kijken naar de speciale shirts van https://www.fibershirts.nl/ , dit was voor mij ook een mooie oplossing. In ieder geval, bedankt voor je tips!

 19. M’n kleinzoontje van 14 heeft geen ruikende oksels, maar een erg ruikende hoofdhuid. Zelfs als zijn haren elke dag flink gewassen worden. Niet aangenaam!

 20. Ik drink nauwelijks frisdrank en eet mijn brood sinds dit jaar alleen koolhydraatarm. Sindsdien geen last meer van transpiratiegeur.
  Deo gebruik ik wel dagelijks, zonder alcohol.
  Ik koop het merk Balea.

 21. Ik zweet ook altijd zo erg en heb al van alles geprobeerd. Nu gebruik ik sinds een paar weken ‘Neutral Anti-Perspirant cream’ en ik moet zeggen dat dat echt werkt ik ruik niet meer. Wat ik ook doe; sporten, zonnen en fysieke baan ik ruik niets! Deze deodorant is erg zuinig te doseren en is vrij van parabenen, kleurstoffen en parfum. Ook heb ik niet meer last van jeuk en irritatie en je kunt het meteen smeren na het scheren.

 22. Na 45 jaar alles geprobeerd te hebben zweer ik bij Medex Cauaal Deodorant. Eens in de 5-7 dagen een beetje opsmeren en je bent van de geur en vlekken in je kleding af. Je transpireert gewoon, maar de 20 natuurlijke actieve bestanddelen (calendula, arnica en essentiële olieën) doden de geur bacteriën. Ik heb een zeer gevoelige huid en geen last meer. Voel me herboren, zelfvertrouwen enorm gegroeid, geen spanning meer of ik vervelend ruik,

 23. Ik gebruik biologische cocos olie met daarin bakingzout opgelost! Iedere dag wat onder de oksel smeren, dat helpt! En de deodorant van Weleda, helemaal zonder troep……

  • Daar heb ik ook supergoede ervaringen mee! Ik maak het inmiddels voor de hele familie. Ik roer 40gram backing soda door 50 gram zacht en gemaakte kokosolie. Eventueel in de zomer verdikken met maïzena. Puur natuur en geen GEUR!

 24. Hallo,

  Ik woon al Jaren in Cambodja veel Cambodjanen prefereren na het douchen een schijfje limoen langs hun oksels te halen.

 25. Ik doe al een aantal jaren de MIR-methode maar sinds een week of 6 begint de transpiratie onder de oksels weer te ruiken. Ook doe ik alle 7 punten die voorgeschreven worden maar er veranderd niets. Het enige wat ik nu doe is me vaker wassen en deo gebruiken maar daar komt de geur dwars doorheen.Volgens mij ben ik weer aan het opruimen maar klopt dit?

  • Beste Jolanda,
   Ja, dat is heel waarschijnlijk dat je weer lekker van binnenuit aan het schoon worden bent! Wordt vanzelf weer neutraal.
   Groetjes, Mireille

 26. Ik drink regelmatig thee van verse gember: Kokend water, verse snippers gember erin,een scheutje citroen en een beetje honing. Het zuivert enorm, ik zie het aan mijn huid. En gek genoeg ruik ik mijn zweet opeens niet meer. Ik had er heel veel last van maar het is weg. Gember geeft warmte, ik voel het, en daardoor werkt het zuiverend. Gember doet goed, is goed voor maag en lever. En het is lekker en bovendien goedkoop en de thee is makkelijk vers te maken, ook op het werk.

 27. Wanneer ik een kop koffie drink begin ik elke keer even later hevig te transpireren. Het helpt dus ook om geen koffie te drinken!

 28. De zweetgeur komt door de bacterien die iedereen en altijd op de huid heeft zitten. In vochtig en warm milieu, zoals onder de oksels, vermenigvuldigen die zich erg snel.
  Er zijn miljoenen verschillende bacterien. De ene soort ruikt anders dan de andere. Op de huid zitten ook combinaties van vele bacteriesoorten.

  Mensen die samen wonen, die nemen een bepaald aantal soorten van die bacterien van elkaar over. Daarom ruikt het bij iedereen anders op de slaapkamer en in huis. Dat komt niet alleen door bijvoorbeeld andere allesreiniger.

  De bacterien zitten over je hele lichaam, en ook in je lichaam. Je kunt tijdelijk en plaatselijk die bacterien doden door alcohol, azijn (of andere zuren), baking soda ed., maar dit moet je niet te lang achter elkaar doen. Je lichaam heeft veel bacterien nodig, en bovendien zul je net zien dat als je alle bacterien gedood hebt, je juist de stinkende bacterien terug krijgt en die zich extra snel vermenigvuldigen doordat ze weinig andere bacterien om zich heen hebben.

  Medicijnen en eten kunnen de geur ook beinvloeden. Vandaar ook dat mensen die andersoortig voedsel eten, je sneller vind stinken: geuren van jezelf ruik je minder goed.

  • Dag Henk,

   Eigenlijk zeg hiermee dat je niets moet doen en het maar moet laten ruiken? Of bedoel je dat je af en toe producten moet gebruiken maar niet de hele tijd?

 29. Bij bijvoorbeeld Kruidvat is het mogelijk om alcohol 70% te kopen, dit op een wattenschijfje en de oksels mee afnemen na het douchen werkt ook, daarna gewoon de eigen deodorant gebruiken. Eventueel kun je het watje ook even nat maken dan is de alcohol verdunt. Alcohol 70% is geschikt voor huid desinfectie.

  • En dan toch weer deo gebruiken…..terwijl dat volgens mij dan een vicieuze cirkel wordt. Je oksels horen afvalstoffen af te scheiden. Het is ook niet gezond om het met deo te verstoppen. Dus alcohol ok (citroensap op een watje kan ook) maar deo…nee

 30. Punt 4. heb ik nog nooit toegepast. Maar met alle punten samen (inclusief vrijwel wekelijks saunabezoek): heeft bij mij geen effect. De meeste deo’s (ook natuurlijke) zorgen ervoor dat ik nog meer ga stinken. (Heb er heel veel uitgeprobeerd.) Ik weet er gelukkig 2, zonder aluminium, waarbij dat niet zo is. Dat stinken (en echt behoorlijk) heb ik in periodes. Kan maanden duren. Op het moment gelukkig niet. O ja: wassen doe ik dus echt grondig. 2x per dag.

  • Beste Anita,
   Probeer je inmiddels ook de MIR-Methode? En kun je een verband zien tussen de periodes dat je meer ruikt en minder ruikt? Zijn het bijvoorbeeld periodes met meer stress?
   Groetjes, Mireille

  • Bij werkt het beste tegen de geur een mengsel van 4 delen kokosolie, 3 delen baking soda, 2 delen maizena en eventueel nog 1 deel amandelolie. Ik had ook alle natuurlijke deodorants al geprobeerd zonder succes.

  • Als je lichaam je eten verteert komen er allerlei bijproducten vrij, t zijn die afvalstoffen dat je lichaam uitscheidt dat een zure huid geven en ideaal voor bacteriën. Verander wat je eet: ik eet reeds 25 jaren geen dierlijke producten meer en waar ik vroeger me waste en nog geurtjes waarnam, is er nu niets. Helemaal niets. K moet er ook nog aan toevoegen dat ik geen frisdrank neem en minimaal alcohol. k heb ook geen enkele ouderdomskwaaltjes. Veganistisch een aanrader tegen alles….
   Diana

  • Hallo Anita en vele anderen, het vermijden van alle oranje en rode E-nummers in het eten en dus geen kant en klare produkten uit pakjes eten. Ik heb geen zweetlucht meer

  • Draag je synthetische kleding?
   Als ik bamboe kleding draag, heb ik geen last van geurtjes. En ik blijf in de zomer langer fris.

 31. Hallo!

  Wat ik heb is een enorme zure geur. Ik douche elke dag maar ik gebruik geen zeep of deo omdat ik daar nog erger van ga stinken. Naast dat scheer ik mijn oksels dus je zou verwachten dat het minder zou zijn. Ik drink ook geen frisdrank, dus waar kan het aan liggen?

  Alvast bedankt!

  • Beste Louisa,
   Drink je veel fruitsappen? Ook die veroorzaken veel zuur. Goed dat je geen zeep of deo gebruikt, want dan wordt het inderdaad erger.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Ben je misschien een vleeseter? Naast suiker geeft ook teveel vleesconsumptie m.n. rood en bewerkt vlees, stinkende ontlasting, oksel-en voetzweet. Waarschijnlijk is je lichaam verzuurd.
   Ga over op grotendeels base voedsel en gebruik zo min mogelijk zuur eten.
   Google op base/zuur eten en je kan precies zien welk voedsel ik hiermee bedoel.
   Hopelijk heb je hier wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.