Home » Artikelen » 43. Pas op, je humor komt terug!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

43. Pas op, je humor komt terug! — 59 reacties

 1. Hallo Mireille,

  Sinds een paar maanden doe ik nu de MIR methode en dat vind ik heel prettig om te doen.
  Ik heb sinds december ’s nachts last van trillingen in mijn bovenlichaam alsof er een centrifuge aanstaat. Je ziet mijn lichaam niet trillen. De trillingen zitten vanbinnen. En ik wordt er wakker van. De ene keer is het erger dan de andere keer. Heb je enig idee waardoor dit kan komen?

  Groetjes, Willemien.

  • Beste Willemien,
   Misschien iets met je calciumhuishouding? Je zou het beste even langs de huisarts kunnen gaan om dit na te vragen.
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. Ik vind het moeilijk om weer plezier te ervaren, te lachen, na het overlijden van mijn dochter…

  • Beste Marian,
   Je hebt dan ook wel een hele pittige situatie. Gecondoleerd met het overlijden van je dochter. Wat een verdriet zal je ervan hebben… Het rouwen staat dan op de eerste plaats. Het lachen komt later wel weer.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 3. Mijn humor is er gelukkig nog steeds.
  Ik MIR nu 9 maanden en wilde ook wat aan mn alcohol verslaving doen.
  Ik heb nu 7 maanden niet meer gedronken en ik ben daar zoooo blij mee!!

 4. Jouw mails zijn luchtig, vaak wijs en geven een prettig gevoel. het is mooi werk wat je doet. ik he 8 maanden dagelijks trouw de mir gedaan maar ik heb echt niets gemerkt van verschil. ben gestopt, maar lees je artikelen nog wel. waarom zou het niet werken bij sommigen denk je?

  • Beste Sabine,
   In principe werkt de MIR-Methode altijd, maar je hoeft er niks van te merken. Soms duren klachten heel lang voordat ze zichtbaar oplossen. Je zou een keer naar een MIR-Methode begeleidster kunnen gaan om uit te laten testen of er een flinke blokkade zit, waardoor alles langer duurt.
   Groetjes, Mireille

 5. Dag allemaal, ik heb wel eens begrepen dat lachen het enige goddelijke vermogen is dat wij hebben meegenomen/-gekregen….Merk sinds ik MIR, nu ruim drie maanden, dat ik weer wat meer kan lachen met name om mijzelf, al het gedoe. Ook neem ik dingen gelukkig weer wat lichter. Maar ik realiseer me ook dat humor een best wel verraderlijke, want natuurlijk verleidelijke afleidingstactiek kan zijn, en een manier om (toch) aandacht te krijgen,zoals in het gezin waaruit ik kom. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik humor een beetje had laten gaan. Ik herinner me ook ergens in de jaren negentig een cursus Lachmeditatie te hebben gedaan; dan ga je met werkelijk alles lachen. Maar of dat nou altijd de juiste helingsmethode is, weet ik niet. Hoe dan ook is het fijn om weer meer te kunnen lachen. Dus: leve de MIR-Methode en alle MIRrors! En ik wens jullie/ons allemaal veel bevrijdend lachen toe!

 6. Hi Mireille,
  De eerste keer dat ik je hoorde vertellen over de MIR methode was in 2010 met mijn toenmalige vriend. Na je lezing zijn we het meteen gaan doen en ik kreeg een enorme lachkick ! Heb het een maand lang toegepast. En nu weer sinds deze week! Krijg spontaan lachbuien op de fiets!
  Ook kan ik weer met compassie naar anderen kijken. Niemand wil wat van mij. .. Zo heerlijk. Ik zit weer op mijn eigen pad en voel me lekker! Ben je heel dankbaar. Liefs Christine.

 7. Gisteren voor het eerst bij mijn dochter van 13 de MIR-Methode gedaan, en ze kreeg er echt een enorme lachbui van!!!! En nu staat dit bericht hier, hoe grappig

  • Beste Sjoerdtsje,
   Je kunt meedoen met de webinars die ik elke maand geef.
   Is dat een idee? Komende vrijdag is er weer een.
   Groetjes, Mireille

 8. Ken je het verhaal van Toon Tellegen? De schildpad die blij was dat ie somber was. En het andere dier dat dan zegt ja maar nu ben je daar blij van. Toen werd de schildpad daar weer somber van en vervolgens werd ie daar weer blij van.. wat heb ik dubbel gelegen om dat verhaal.

  • Dat is inderdaad een schitterend verhaal en brengt mij ook aan het lachen. (Zelfs zo erg dat ik moeite heb met mijn naam typen hieronder). Bedankt!

  • ja Maud, dit verhaaltje is eigenlijk geinspireerd door Boeddistisch schrijver WeiWei.
   Inderdaad grappig maar ook “menens” : het leert onszelf te relativeren ! Een kunst op zich. Geniet er van!

 9. Dag Mireille, het is een opbeurend en hoopvol artikel. Ik heb in mijn leven zelden gelachen, en doe dat nu ook (nog) niet. Zeker als kind niet. Maar herinner me dat ik toen ik een jaar of 30 was met een vriendin voor het eerst van mijn leven lachbuien had. Ik kan het dus wel. En hoop van harte dat dat snel weer boven gaat komen.

  • Hai Lidwina,
   Ja, dat hoop ik ook voor je! Zou een super goed teken zijn als je lach weer vrij zou komen!
   Groetjes en succes!
   Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.