Home » Artikelen » 52. Dankbaarheid is niet vanzelfsprekend

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

52. Dankbaarheid is niet vanzelfsprekend — 113 reacties

 1. Dankbaar en ontroerd, als ik mijn kleinkind voorlees en hij zeg Oma wat lees jij toch mooi voor en een dikke kus geef op mijn wang.

 2. Geweldige Mireille, wat goed dat je aangeeft dat vaak in onze socialisatie/opvoeding ook het gevoel van dankbaarheid, dat denk ik van nature overvloedig is, vervormd wordt. En dat we dus ook dat moeten helen, recht zetten. Want dankbaarheid is inderdaad heel (zelf)helend. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, namelijk alles dat goed is en gaat, te beginnen met je lichaam. Ik ben heel dankbaar voor jouw MIR-Methode, zo’n zachte en makkelijke methode; dank je voor jouw geweldige werk! Elke ochtend schrijf ik een dankbaarheidspagina in mijn dagboekschrift. Het idee om de dag af te sluiten met benoemen van dingen om dankbaar voor te zijn vind ik ook heel goed. Maar het gaat natuurlijk vooral om dat diep gevoelde gevoel (niet zozeer om een automatisme, discipline :-)). Dank ook aan een ieder in deze MIR-Methode groep en al hun reacties. Een van harte groet!

 3. Hallo allemaal, ik ben dankbaar dat ik dit bericht gelezen heb.
  Dankbaarheid geeft mij altijd een diep lief ontroerend gevoel, heel fijn.
  Dank voor deze mail, Mireille.
  Liefs Jan.

  • Wat een prachtige reactie Jan! Ik ben het helemaal met je eens, dus: dank je wel voor deze reactie.

 4. Ik ben mijn vriend dankbaar voor zijn kritiek op mij. Dat bracht mij dichter bij mij zelf ik weet wie ik ben hoeft geen bevestiging ik ben goed zoals ik ben voel mij er sterker door.

 5. Ik ben dankbaar dat mijn ouders me misbruikt hebben, want nu besef ik heel goed wat je anderen daarmee aandoet. Ik ben mijn kinderen dankbaar dat ze geen contact meer met me willen, want nu heb ik al 15 jaar de tijd om persoonlijk te groeien. Ik ben God dankbaar dat ik op de plek mag wonen, die ik 25 jaar geleden in een visioen zag. Ik ben dankbaar dat ik er met mijn helderwetendheid zijn mag voor anderen. Ik ben dankbaar voor de begripvolle man, die ik uiteindelijk na twee eerdere huwelijken, 15 jaar geleden ontmoette en uiteindelijk getrouwd heb. Ik ben dankbaar voor de zwangere ree, die hier uitrust in de tuin. Ik ben dankbaar voor iedere dag/uur/minuut dat ik geen pijn heb. Ik ben heel erg dankbaar voor het eerste half jaar dat ik me gelukkig gevoeld heb en weet wel zeker dat dat gevoel weer terug komt. Ik ben dankbaar dat de MIR methode op mijn pad is gekomen, want daardoor is de Lyme enorm verbeterd en kan ik nu zonder schildklier medicijn. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik eindelijk besef dat ik ook hier op aarde mag zijn en mee tel. En ik ben dankbaar voor nog ontelbare andere dingen. Met andere woorden, ik ben me heel bewust van alles wat ik voel, wat er gebeurt met mij en om me heen en besef dat alles, maar dan ook werkelijk alles voor mijn bestwil is.

 6. Ik ben jou dankbaar want de Mir-Methode doe ik intussen al jaren geniet van alle mooie dingen ben trots dat ik 15 kilo ben afgevallen en op gewicht blijf, in de morgen de vogels hoor fluiten voor al de merel die er lang niet meer was. maar ook de moeilijke dingen hoe er mee om te gaan.
  hier ben ik heel dankbaar voor de 9 stappen doe ik nog iedere dag.

  Leonie

 7. Dankbaar om al deze mooie reacties te kunnen lezen. Dankbaar om deze dag met een geopend hart in te gaan. Dank aan jullie allemaal.

 8. Heerlijk om je nieuwsbrieven te lezen en de gevoelens te herkennen en nu te erkennen.
  Ik ben uit mijn cocon gekropen en heb honderden gevoelslessen geleerd en voel grote dankbaarheid voor de kracht die ik heb meegekregen om mijn boosheid tegen mezelf en het leven om te zetten naar vreugde voor mezelf en dit wil ik nu graag delen.In een wereld van liefde en vreugde daar wil ik graag aanwezig zijn en mijn steentje aan bijdragen.

 9. Elke dag als ik terugkijk hoe de dag verlopen is,is er altijd iets waar je dankbaar voor mag zijn.Ik ben dankbaar voor kleine dingen waarvan je kunt genieten .
  Een eigen plek,vrijheid vriendschap liefde.Ik ben dankbaar wat ik heb en daar bewust van ben.Bij moeilijke dagen tilt het mij op .Ik geniet van de natuur en muziek en doe graag zingen.
  Dankbaarheid daar wordt je blij van.Je weet wat geluk is.

 10. Lieve Mireille,
  Ik ben enorm dankbaar voor schitterende humor, die ik vaak krijg via links in emails. Ik ben superdankbaar voor alle goed nieuws en blij-makende informatie (zoals oa jouw MIRmethode) die ik al heb gevonden via het internet. Ik ben ook heel dankbaar voor mijn dochter die heel erg vaak een zonnetje in huis was wanneer ik dit nodig had. Ik ben echt dankbaar dat ik in mijn leven meerdere mensen kan observeren die zich absoluut lief en respektvol gedragen tegenover anderen.
  Warme groet,
  Jo

 11. hoi Mireille, hoe schrijf je mooi over dankbaarheid!!! dankbaar zijn voor een geur…voor de hommels…voor de auto …voor je lichaam…Alleen door alles dit te lezen en de reacties hierover krijg ik de neiging om extra dankbaar te zijn, mijn hart opent zich en ik voel me ontroerd.Omdat ik regelmatig aan depressie lijd, probeer ik `s avonds te denken aan de kleine dingen waarvoor ik dankbaar mag zijn omdat niets is vanzelfsprekend, precies zoals je het zo mooi beschrijft, en dat helpt ontzettend veel,en alle reacties werken voor mij als een pep talk, ik lees ze graag.
  Bedankt
  Liv

 12. Hoi,ik krijg een omhelzing van mijn kleinzoon die nooit wilde zoenen
  ik heb hem nooit gedwongen 13 jaar en nu? kijkt mij aan en geeft mij een omhelzing ,ik geniet er nog van!!dit is waar het om gaat .

  Groetjes Nel.

 13. Een keer per maand raap ik met mijn kinderen zwerfvuil van de straten in onze buurt, met name in de veldweggetjes. Zo ook vandaag in de stromende regen. Er reed een auto langs met een oudere meneer er in, die lachend en goedkeurend zijn duim in de lucht stak! Daarna reed hij verder en mijn ene dochter zwaaide hem uitbundig na. Vervolgens knipperde hij met zijn lichten als afscheidsgroet. Wij vonden deze ontmoeting hartverwarmend en voelen ons daar dankbaar voor 🙂

 14. Dag lieve Mireille,

  Via een vriendin is de MIR-methode op mijn pad gekomen. Het is fantastisch! Een rede voor grote dankbaarheid.

  Ik ‘MIR’ sinds 10 februari van dit jaar en ik mocht al resultaten boeken! Mijn tinnitus is voor een groot deel verdwenen. En mijn nachtelijke spierkrampen zijn helemaal weg. Geweldig! Ik heb alleen nog behoorlijk last van mijn anti-oestrogeenpillen, die ik t.g.v. borstkanker nog een aantal jaren moet slikken. Ook mijn allergieen zijn veel minder geworden. Wel zijn spinnen nog steeds geen vriendjes van me. Maar wie weet, wanneer ik ijverig ‘doorMIR’ wordt dat ook beter.

  Iedere avond voor het slapen gaan, kijk ik in dankbaarheid terug op de voorbije dag. Er is veel om dankbaar voor te zijn: het leven bestaat nu eenmaal uit kleine dingen.

  Onlangs heb ik mijn zesde heupoperatie ondergaan. En veertien dagen daarvoor is een grote poliep (goedaardig) uit mijn baarmoederwand verwijderd. Ook die heup komt beslist weer goed.

  Ik ben van plan naar je lezing in Amsterdam d.d. 24/06 te komen. Waar wordt die lezing gegeven en wat is het tijdstip van aanvang? En zijn er nog kosten aan verbonden?

  Nogmaals dank dat je deze geweldige methode met anderen wilt delen.

  Een hartelijke, liefdevolle groet van een blije, dankbare Wil en tot ziens op 24 juni.

  Wil

  • Beste Wil,
   Lijkt me prachtig je 24 juni te ontmoeten. Het is in centrum de Roos, bij het Vondelpark. Goed te bereiken met openbaar vervoer. Meer informatie staat hier.
   Ben ontzettend blij dat je tinnitus zoveel minder is! Dat is voor veel mensen goed nieuws! Ga zo door!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 15. Van een medestudent over deze methode gehoord. Direct toegepast. Nu een aantal dagen ziek en even geen MIR-Methode meer toegepast. Ik zal er vanavond weer mee starten. Ik ben dankbaar dat ik kan genieten van alle kleine en mooie dingen, van de natuur, van de stilte, van de zee en van lange strandwandelingen.

 16. Dankbaar ben ik, dat ik mij vanmorgen heb aangemeld als vrijwilliger bij een werkgroep die meehelpt de natuur in de duinen op de juiste manier te beheren.
  Iets terug te kunnen doen voor al die helende energie, die ik daar als kind en later als volwassene in dat gebied ontvangen heb, voelt fijn.
  Hoewel ik 68jaar ben, voel ik me zo dankbaar dat ik me fysiek hiervoor kan inzetten en samen met anderen hiermee bezig mag zijn en de natuur een warm hart toedragen.
  Elly van den Berg

 17. Lieve allemaal,

  Ben ontroerd door jullie mooie woorden, goed om te lezen. En voor mij ook allemaal zaken om dankbaar voor te zijn.
  Anna-Marie

 18. Er zijn dagen dat ik niet kan begrijpen dat ik uit mijn ouders ben voortgekomen. Zo weinig liefde, knuffels, begrip en steun hebben mij groot gebracht. Maar dat ik mijn 3 kinderen met zoveel liefde en begrip mag grootbrengen, wat ben ik dáár dankbaar voor. Dankbaar dat ik een liefdevol mens mag zijn!

 19. Lief mooi mens Mireille .
  Graag wil ik zeggen dat ik dankbaar ben voor mijn zus ,die een heel druk en vol leven heeft , maar af en toe toch tijd voor haar “oude zus” maakt als ik dat nodig heb. Had al een paar weken last van onderrug en been ; erg pijnlijk ! Mijn zus is assistente bij een orthopedisch arts , en heeft een consult geregeld in haar , en haar baas hun lunchpauze ( dus even er tussen door)
  Ik heb een epidurale injectie gekregen. Momenteel zo opgelucht -kan gaan en staan zonder Pijn ! Heerlijk ! En zeer dankbaar , voor wat er op m’n pad komt .
  Liefs, gerda;
  Dank je wel voor je prachtige liefdevolle werk.

 20. Vandaag heb ik een hele moeilijke dag gehad.Ik heb bronchitis en door mijn medische achtergrond (borstkanker met een plekje aan mijn longen) is elke luchtwegaandoening lastig.Soms verlies ik de moed,voel mij alleen en eenzaam ,ben bang voor de toekomst(werk ,gezondheid).Ik heb echter ook mijn zegeningen geteld,en dat zijn er toch ook heel wat.Ik bid voor vertouwen en geloof.Ik ben dankbaar voor het bewustzijn dat ik toch niet alleen ben en dat er iets of iemand is die mij hoort.Ik ben dankbaar voor internet en de MIR-methode.Het mailtje van vandaag heeft me wakker geschud:bedankt voor al die reacties van zovele mensen die elke dag dankbaar zijn.Ik neem er een voorbeeld aan….

  • Beste Maria,
   Ik heb eerder ook nogal wat longproblemen (astma) gehad.
   Maar, sinds ik GEMBER gebruik ervaar ik een enorm verschil.
   Gember is een natuurlijk antibioticum en helpt zowat alle infecties te overwinnen. Laat nu niet meteen je reguliere medicatie achterwege, maar als je gember gebruikt zal jij je geleidelijk aan beter voelen en steeds minder medicatie nodig hebben, je kan altijd eerst je arts raadplegen.
   Gember is echter niet alleen zinvol voor de luchtwegen maar voor ALLE mogelijke infecties van kop tot teen. Op het internet kan je er heel wat over vinden. En ja, ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze remedie en nog veel andere kleine dingen heb mogen ontvangen en meemaken.
   Een heel speciale dank aan Mireille en aan iedereen die zich inzet om iemand anders, wie dan ook, te helpen.
   Vriendelijke groeten Erik

   • Beste Erik,
    Dankjewel voor deze interessante aanvulling! Ja, wat de natuur ons schenkt…! Fijn dat het jou zelf zo goed heeft gedaan. Ik hoop dat ook voor vele anderen. Dankjewel voor het delen en voor je hartelijke woorden!
    Groetjes, Mireille Mettes

 21. Lieve Mireille,

  Allereerst dank ik Het Prachtige Leven dat ons gegeven is. Voor de lessen in mijn leven. Soms heel pijnlijk, maar achteraf verrijkend. Ik bedank jou ook lieve Mireille, voor je liefde onvoorwaardelijk om anderen, je medemens te helpen met de MIR-Methode. Soms bracht het mij weerstand, dan weer verwondering, maar nu ben ik dankbaar. De berichten die jij mij toestuurt zetten mij aan het denken, nadenken en werkelijk dankbaarheid. Daarvoor wil ik je oprecht, uit de grond van mijn hart bedanken. Ik wil graag een cursus volgen.

  Liefs en groeten,
  Vera Lobo

 22. Beste Mireille,
  Dank je wel voor al je wijsheid die je doorgeeft. Fijn is dat. Het voelt zo rijk. Dankbaar ben ik steeds maar weer voor de hele moeilijke periode waar ik op dit moment doorheen ga. Een proces waarin ik van alles opruim vanaf mijn hele jonge leven nog. Dat brengt heel veel in beweging binnenin mij en om mij heen. Het kost heel veel energie en geeft ook heel veel energie. Dankzij dat kan ik veel nieuwe ervaringen opdoen en het leven anders be-leven. Wel vind ik het moeilijk om ook dankbaarheid te voelen voor alle dieptes en obstakels die ik tegen komen, soms onbegrijpelijk nog. En de vermoeidheid die erbij hoort, voelt ook niet altijd als iets aan om dankbaar voor te zijn. Toch zal het zijn nut hebben, daar vertrouw ik op.
  groet, roelfina

 23. Lieve allemaal,

  Dank je wel voor alle prachtige inspirerende berichten op deze pagina! Wat fijn om mee te mogen genieten van jullie dankbaarheid. Dankbaarheid is zoveel, liefde, verbinding en zachtheid. Ik was dit even vergeten. Ik merk af en toe dat als het gevoel van dankbaarheid in mezelf groot wordt dat ik blokkeer en somber wordt.Dit is een fijne reminder om de knop om te draaien,
  Dank je wel!

  Liefs Saskia

  • Graag wil ik mij bij deze Dank-reactie aansluiten.
   Dank jullie allemaal voor al jullie mooie en inspirerende woorden. EN Dank Mireille, voor haar tomeloze inzet en liefdevolle werk, in alle facetten.
   DANK. Ik tel nog elke dag mijn zegeningen, hoe groot, klein, onbeduidend of onbelangrijk ook: voor MIJ zijn ze van onschatbare waarde!
   Liefs van Louise

 24. Er zijn zoveel dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik was dankbaar dat mijn vader na een ziekbed van 4 weken overleed; geen pijn meer.
  Dankbaar dat ik de volgende dag het engelenkaartje: loslaten trok.
  Dankbaar en troostvol dat ik een paar dagen later een engelenveertje tussen de engelenkaartjes vond.
  Dankbaar dat er plotseling “onbekende” kinderen naar mij toe komen en hun armpjes even om mij heen slaan voor een knuffel. Dankbaar dat ik altijd contact kan maken met kinderen.
  Mijn lijst is nog veel langer. En daar ben ik ook heel dankbaar voor.
  Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.