Home » Artikelen » 151. Ben je Bang, Boos, Bedroefd of Blij? – De 4 basis-emoties

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

151. Ben je Bang, Boos, Bedroefd of Blij? – De 4 basis-emoties — 47 reacties

 1. Bedankt weer Mireille,
  Het boek lang geleden gelezen. Geweldig en interessant.
  Sindsdien formuleer ik mijn vragen aan de anderen, wat ik zou graag willen gedaan hebben enzo .

  Houd jij gezond,
  Groeten,
  Era

 2. Hallo mireille
  Ik werk vanuit de meridianen met de 5 bees.
  Boos, bang, bedroefd, bezeerd en bezorgd
  Om te zetten in v
  Liefdevolle vriendelijkheid (lever) liefde i.p.v angst,(nieren) vreugde van binnenuit i.p.v. verdriet (longen), zijn in het nu en compassie (i.p.v. bezeerd of doen alsof (hart) i.p.v. bezorgdheid (milt )vertrouwen

 3. Hoi Mireille, mooi artikel! Toen ik net mijzelf ging checken in welk basis gevoel ik zit was er geen van de 4 van toepassing! Niet blij, niet bang, niet bos en niet bedroefd. Ook geen afgeleide hiervan. Bij het verder voelen kwam er een woord wat mijn gevoel van nu vertaalde. Het woord is “bedachtzaam”. Een soort neutraal gevoel waarin het stil is. Kan het zelf niet koppelen aan de andere 4.
  Misschien is er nog een andere woord wat hierin gebruikt kan worden?

 4. Oh wat voel ik mij stukken beter en wat gaat het mij beter af om uit te spreken wat ik voel en wil. Zelfs bij dominantere mensen lukt mij dit langzaamaan! Met een absurd dominante vader, was het voor mij erg moeilijk om voor mijn gevoel op te komen. Het werd idd de grond in geboord. Ik voel dat de oude pijn van mijn ouders losgekoppeld wordt en ik hierdoor dichter bij mijn echte ‘ik’ kom. Bedankt voor deze geweldige methodd

 5. Blij, boos, bedroefd en bang. Bij mij hangt mijn emotie erg samen met waar ik op dat moment aan denk. Denk ik aan mijn lieve vriend en mijn lieve hond en alle andere lieve mensen om me heen, dan voel ik me blij en dankbaar. Denk ik aan de hele toestand rond de avondklok en alle scheldpartijen op internet, waarbij het lijkt of men elkaar aan het treiteren is, dan voel ik me boos, maar vooral ook bedroefd vanwege het feit dat mensen elkaar zo kunnen wantrouwen. En dan word ik bang, als ik aan het zeer wijze gezegde denk: Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Als we er nu eens allemaal wat meer vanuit gaan dat een ieder op deze wereld probeert er het beste van te maken? En als we er nu ook eens vanuit gaan, dat die mensen die ons lijken te benadelen, dat vaak helemaal per ongeluk doen? En als we ervanuit gaan dat de mensen die ons bewust beschadigen, dat vrijwel altijd doen, omdat ze zelf heel erg ongelukkig zijn? Zouden we dan met wat meer begrip en liefde met elkaar kunnen omgaan en alle gekanker en gescheld op elkaar kunnen stoppen? Verbeter de wereld en begin bij jezelf, is dan ook nog zo’n wijs gezegde. Goed voor jezelf zorgen, waarbij je je uiterste best doet om niemand onnodig te beschadigen. Wat heeft het voor zin om wie dan ook een naar gevoel te geven, tenslotte? Daar voel je jezelf toch niet beter van? Daar kan ik me tenminste niets bij voorstellen. Ben ik nu zo dom?

 6. Blij
  Bang
  Boos
  Bedroefd.
  De laatste drie zijn op dit moment het sterkst.
  6 Jaar geleden was ik blij en heel erg gelukkig dat mijn man 3 beroertes had overleefd, en was niets teveel voor me om voor hem te doen.
  5 Goede jaren hebben we nog samen gehad.
  Dit jaar was het weer grondig mis met zijn gezondheid en is beginnend dementerend.
  Van uit doodsbang en uitermate bezorgd om hem zijn, ben ik nu heel vaak zover dat ik denk ik wil niet meer.
  Ga nu maar eens dood.
  Ik zorg wel zo goed mogelijk voor hem.
  Maar als ik hem niet hoor ademen, hoop ik inderdaad dat hij niet meer wakker wordt.
  Tegelijkertijd ben ik dan wel meer echt bang dat hij na mijn gedachten ook echt meteen dood gaat.
  Dan voel ik me huilend een heel slechte vrouw.
  Ik wil mijn eigen leven weer terug.
  Ook nog eens onbezorgd iets leuks kunnen doen.
  Niet alleen maar voor hem zorgen.
  En wil eens alleen kunnen zijn.
  Ben blij als hij slaapt en ik even kan ontsnappen en niet constant gestoord kan worden.
  Bijna in slaap vannacht in bed, half dromend, knapte er een houtje onder mijn voet.
  Ik zag het heel duidelijk.
  Ik zat van schrik rechtop on mijn bed.
  Heb ik nu de band tussen hem en mij kapot getrapt?
  Dat is het eerste wat ik denk.
  En ik ben geschokt.
  Het doet letterlijk zeer aan mijn hart.
  Elke dag probeer ik mij te focussen op de goede dingen in mijn leven.
  En luister ik naar Abraham Hicks.
  Vandaag vroeg iemand mij hoe het ging.
  Tegenwoordig is mijn antwoord” Beroerd”.
  Niet bepaald het antwoord dat mensen verwachten.
  Het is fijn om het hier op de site op te kunnen schrijven.
  Door het op te schrijven voel ik mij niet meer zo slecht, en denk ik dat er wel meer mensen in mijn situatie zo zullen denken en reageren.
  Ik zou dolgraag willen horen hoe andere mensen hiermee omgaan.
  Bij voorbaat dank

  • Ik begrijp je zó goed. Ooit werkte ik in de ziekenverzorging en maakte dergelijke zaken méér mee.
   Ons verpleeghuiszorg bood ambulante begeleiding aan. Een dagverblijf waar de patiënt voor een dag (deel) ondergebracht kon worden en de mantelzorg een wat tijd voor zichzelf had.
   Misschien kun je dit aankaarten bij de huisarts of maatschappelijk werk??
   Als jij in een burn-out beland of niet meer kunt, zijn jullie allebei aan opname toe.
   Zoek hulp. Heel veel sterkte en succes.
   Lieve groet Lijdia

  • Lieve Petronella. Ook ik heb jarenlang in de zorg gewerkt. Mijn advies; meteen een afspraak met de huisarts maken. Opname aanvragen op dagbehandeling.Voor 3 dagen in de week.Zodat u weer langzamerhand aan u zelf kunt toekomen. En zo te lezen heeft dat ook tijd nodig bij u,want u heeft het behoorlijk zwaar.Op deze manier kunt u zo lang mogelijk nog samen blijven,zonder schuldgevoel.Het zal voor u een opluchting zijn maar meer nog voor uw man,hij heeft weer wat te vertellen als hij thuiskomt.En voelt zich weer meer mens en minder patiënt.Gr. Jenny

  • Lieve Petronella,
   Je verhaal is heftig en je leven is alles behalve gemakkelijk.
   Meerderen, die in de ziekenverzorging werkten, hebben je al goede raad gegeven.
   Het enige wat ik kan zeggen, (want ik heb geen ervaring in de ziekenverzorging) is dat ik al jouw gevoelens zo goed begrijp.
   Je hebt zoveel voor je man gedaan maar nu is de situatie wel heel moeilijk geworden.
   Nee je bent natuurlijk helemaal niet een slechte vrouw. En dat je weer wilt leven, lijkt me volkomen natuurlijk.
   En weer tijd voor jezelf krijgen ipv alleen maar voor hem te zorgen, lijkt me doodnormaal en trouwens dat lijkt me ook heel belangrijk voor jou en de toekomstige jaren.
   Het is zeker goed je gevoelens zo duidelijk op te schrijven.
   Je zult dus als eerste oplossing hulp moeten zoeken.
   Hulp voor hem maar ook voor jou. Ik denk ook dat veel mensen je zullen begrijpen.
   Wil je eens met me mailen, en dan gewoon over andere dingen praten om ook weer terug te gaan naar het gewone leven, vraag dan mijn mailadres aan Mireille.
   Ik woon in het buitenland. Dus is mailen dan de beste oplossing.
   In ieder geval veel sterkte en denk aan jezelf. Dat is niet egoïstisch, maar juist de beste manier om door te leven.
   Hartelijke groetjes,
   Lotje

 7. Mireille, ik krijg de nieuwsbrief al,maar wil je doorgegeven dat 1 wrat is verdwenen! Er is er nog 1 over. Ik doe de MIR-Methode nu 6 weken,ben geen ster op internet woon op Curaçao, ben 77 jaar en loop bijna dagelijks nog 5 km. Groetjes

 8. Ik lees hier wat discussie over de gevoelens. Er zijn meer “positieve” gevoelens, ofwel gevoelens waarbij behoeften ingevuld zijn. Zelf hou ik wel van het onderscheid van zes basisgevoelens, met heel veel diversiteit erin. Drie horen bij als behoeftes zijn ingevuld (“positief”): blij bezield benieuwd, en drie horen bij als behoeftes niet zijn ingevuld (“negatief”): bang boos bedroefd. Zie http://www.verbindendecommunicatie.com/geweldloze-communicatie/herinneringskaartjes . Het is niet helemaal kloppend, maar ik heb nu een tijd lang gestaard naar de indeling en hoe meer ik er mee vertrouwd ben, hoe meer het landt.
  Groetjes, Baloe

  • Beste Baloe,
   Wat mooi dat je drie positieve gevoelens er zo uitlicht. Blij, bezield, benieuwd. Het klopt voor mijn gevoel heel sterk met hoe ik het zelf zie en beleef.
   Dankjewel voor het delen!
   Groetjes, Mireille

  • Jaaaaa! Super die twee extra positieve emoties erbij. Ik vond t rijtje van 4 al uit balans. 25% positief en maar liefst 75% negatief. Klopte gewoon niet. Dank je wel!

 9. Hallo Mireille
  Voor mij bestaan er maar 3 B”s Bang Boos en bedroefd
  Door mijn kinderen. ZIJ maken mij bang boos en het meest nog bedroefd.Ik ga al 6 maanden naar een consulente maar er is zoveel mis in mijn leven. Zij werkt eraan maar de foute dingen komen altijd terug.Ik voel niet veel verbetering ligt het aan mij ,trek ik de foute dingen altijd aan. Ik wil eindelijk een beetje positivisme ik doe mijn best maar het lukt niet.Ik hoop op een verlossende toekomst van alle problemen met de MIR methode.

  • Beste Sien,
   Hoewel het echt heel pittig kan zijn, ben je uiteindelijk altijd zelf degene die dingen kan veranderen. Ik ben blij dat je bij een consulente bent, zodat je eraan kunt werken. Ik wens je heel erg veel sterkte en probeer te zien wat je al hebt weten te veranderen.
   Veel sterkte en vooral veel geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

 10. Sinds ik bezig ben met de MIR methode heb ik last van mijn tong.
  Schijnbaar schuur ik zowel s’ nachts als overdag onbewust langs mijn tanden. Momenteel span ik mijn tong ook steeds aan. Ik ben al maanden bezig en hoopte dat het over zou gaan. Het is wel een poosje weg geweest maar het is weer terug.
  Weet jij wat ik hier aan kan doen ?
  Groetjes Joke

  • Beste Joke,
   Je zou een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om te laten uitzoeken wat er in je onbewuste speelt. Ik vermoed dat je ergens gefrustreerd over bent en dat je tong je eigenlijk iets wil ‘zeggen’. Kijk ‘s of je het duidelijk kunt krijgen als je op een stil moment (bijv. ‘s ochtends vóór de wekker) aan jezelf vraagt: ‘Wat is er toch?’ ‘Wat wil je me zeggen?’ Dat je onbewuste je iets duidelijk wil maken, is in ieder geval het signaal dat je tong je aangeeft. Ik hoop dat het snel duidelijk voor je wordt!
   Groetjes, Mireille

 11. ik mariella voel mij vandaag een B persoon vooral boos en bedroefd
  door dat mijn eigen kinderen mij bedroefd maken.
  daarom zeg ik nu dank u wel .om dat ik de MIR-METHODE kan toepassen.

 12. Ik heb z n zes weken achter elkaar de mir methode gedaan.
  Ook ben ik bij een voetreflexologe.
  Ik volgt blogs om te te laten inspireren
  Ik lees ook over metafische achtergrond van lichamelijke klachten
  Ik mediteer soms
  Probeer gezonder te eten.
  En ja ik ga mij nu een blijer mens voelen…luchtiger..alsof er een deken van mij af is gehaald.

  De grootste verandering was dat ik in een blog las dat ik mijn eigen ziel kon vergeven…ik geloof namelijk dat ik voor mijn geboorte in de gedaante als ziel , gekozen heb voor dit leven met deze gevoelens en ervaring en pijn. Omdat ik als ziel uitdaging zag om te kunnen groeien in liefde.
  Dus alles wat is gebeurt is volgens plan..ook de pijn en het verdriet en de eenzaamheid….dat is dus gelukt…dus nu is de opdracht om mijzelf zo op waarde te ervaren, met al mijn pijn en verdriet..dat de liefde voor mijzelf, het kind in mij en me ziel samen gaan voegen..
  En niet te vergeten het lijden de pijn en het verdriet heeft me gevormd en talenten gebracht…ontstaan uit overleving…maar nu toch echt talenten….door dit overzicht is de pijn van een andere lading geworden..
  Dus ik troost mijn kind en geef het wat het gemist heeft
  Ik waardeer mij zelf in het nu met al mijn talenten
  En ik dank mijn ziel voor zoveel moed en geloof in mij.

  O wouw happy
  Liefs kit

 13. Hallo,
  ben ook tamelijk neutraal maar blij en zalig. al die negatieve gevoelens komen vaak uit zorgen die men maakt over dinges die zou kunnen gebeuren. Ik dacht dat die stabiele goede gevoelens komen door de jaren van grijze haren en wijsheid…Waar ik me vroeger over boos maakte, zoek ik nu naar oplossingen zonder boze gevoelens kan je veel beter denken, niet? Vredevol Diana

 14. Ik las laatst een uitspraak van Loesje, die ik wel toepasselijk vind:

  Zinvol geweld:

  Strijden tegen een machteloosheid!

 15. Dag Mireille wil je bedanken voor al jou berichtjes .denk er daardoor steeds weer aan de MIR-Methode te doen als ik het weer den tijdje kwijt ben.er gebeurt vanalles in de goed zin.dank ervoor .lieve groet Ineke

 16. Geweldloze communicatie is in een woord geweldig. Ik heb zelf twee cursussen gevolgd en heb er tot op de dag van vandaag heel veel profijt van. En wat de emoties betreft:vandaag ben ik blij opgestaan, een lekker ontbijten genoten en dat is toch super. Bedankt voor alles wat je doet om ons van onszelf bewust te laten worden. Fijn dat je er bent.
  Lieve groetjes van Barry uit Zwitserland

 17. ja ik probeer iedere dag aan mezelf te werken en kijken hoe ik me voel en wat ik uitdraag, soms berisp ik mezelf en neem me weer voor om het de volgende keer beter te doen het blijft een levensproces, maar ik wordt er steeds beter in en soms ben ik heel erg blij met mezelf en hou van mezelf wie ik ben mijn naam is niet voor niets Trudie Liebe

 18. Ik leerde in verschillende opleidingen nog een vijfde ‘B’ die van Beschaamd. De meningen zijn verdeeld over of dat nu wel of niet een emotie genoemd mag worden. Het heeft in elk geval een grote en inperkende invloed op ons Zijn.

 19. Hai mireille, ik doe nu vanaf 1 april de MIR-Methode, helaas voel ik meer pijn, moet ik er wel mee door gaan? Ik hoop dat je zegt dat ik er gewoon mee door moet gaan, ik ben eigenlijk wel een beetje radeloos. Ik zie graag je reactie tegemoed. Groetjes Marion.

  • Beste Marion,
   Je moet helemaal niks. Als je het niet meer fijn vindt, mag je altijd ophouden met een methode. Dat ten eerste! Verder verwacht ik dat je lichaam gewoon heel hard aan het werk is, o.a. met vrij vechten en opruimen, maar dat je meer pijn hebt, vind ik niet fijn voor je. Wil je daarom een keer een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider om uit te zoeken wat er aan de hand is?
   Groetjes! Mireille

 20. Hallo Mireille, dankjewel voor deze nieuwsbrief en zal de 4 B’s zeker uitproberen wanneer ik voor mezelf duidelijk wil maken waarom ik me soms zo vervelend voel.
  Ik ben het laatste jaar al zo goed opgeknapt met meer energie, dit komt mede door de MIR-methode. daarvan ben ik overtuigd! Ook ben ik volgende week bij de internist benieuwd of mijn kalium/magnesium waardes op peil zijn.( syndroom van Gitelman)
  Ik kijk uit naar jouw video over de meridianen. Veel succes hiermee.
  hartelijke groetjes Emilia

 21. Gevoelens, dat hoort bij ECHT ZIJN.
  Dat zijn we niet gewend.
  Bewustzijn.
  Liefde.
  De nieuwe energie van de nieuwe aarde.

 22. 4×B blij moet ik soms zoeken. bang boos en bedroefd zijn constant aan wezig of leggen op de loer wat is dat toch.wel fijn jou mails
  dankjewel.

 23. Inderdaad, de 4 B’s tuimelen dagelijks over me heen, meestal als ik de slaap niet kan vatten. Huilen, schreeuwen, bidden….De blijheid laat me het vaakst in de steek.

 24. Hallo Mireille , dank voor de vier B’s . Duidelijke en belangrijke handvaten om uiteindelijk de regie over je eigen leven te gaan voeren . Het is mij gelukt om middels o.a. de MIR methode de regie over mijn eigen leven te gaan voeren . Mijn intentie is gezet en verhoord . Hiervoor een grote B van Blij dus.

  Zoals je weet is mijn missie mensen met moeilijker verstaanbaar gedrag een stem geven . Over geweldloze communicatie gesproken , deze mensen spreken enkel de taal van het hart veelal in een woordeloos bestaan . Zij willen op hun manier hun leven met ons delen , wij kunnen zoveel van hun leren . Voor een ieder die werkt met mensen met een meervoudige complexe beperking .
  Gebruik de MIR methode en de wereld gaat open .
  Mireille dank voor alles en mocht je het op prijs stellen , dan introduceer ik je graag bij een hartverwarmend project .

 25. Hallo Bezige Bij Mireille
  Vanuit zonnig Spanje wil ik wederom mijn dankbare gevoelens omtrent je werk uiten..
  Voor die niet “weters” ik heb de MIR-Methode leren kennen in een donkere periode van dit Leven, en dat viel niet mee als positief en opgewekt mens altijd… Tot ik Mirr Methode “ontdekte” het kwam op mijn pad…. prachtig… Blij… Dankbaar… Dat ben ik allemaal ..
  Het heeft me mega geholpen de ☀️ Weer te vinden.. En… Belangrijk.. Ik doe het regelmatig..minder momentje ? Mirr…
  maar.. Ik ben ook heel anders naar dingen gaan kijken hierdoor..
  Voorbeeld: staat vandaag id krant…. Waarschijnlijk acties van boze werknemers in Frankrijk op grote wegen…. Ik denk…nou? Ja volgende week rijden we terug… Ik zie wel..laat me nu toch niet gek maken.. Vroeger zou dat anders zijn.. Dan schoot ik meteen in stress en o nee wat als????
  Lang verhaal misschien, maar het staat voor enthousiasme voor De MIR METHODE ..dus doen…. Zonnige groet.. Anneliet

 26. Ik ben hier al druk mee bezig. Er is een verschil, ik heb mijn gevoel jarenlang weggestopt. Het komt nu regelmatig aan de oppervlakte. Vooral bang zijn is nu een probleem. Ik voel de angst die ik als kind vroeger voelde en weggestopt heb. Mijn angst moet volwassen worden. Al die jaren leefde ik met mijn verstand. Daar ben ik heel ver mee gekomen. Nu loop ik af en toe met een knoop in mijn maag. Maar ik ben blij dat het naar bovenkomt allemaal.

  • Beste Janny,
   Ja, best heftig als je het gaat voelen, he? Soms helpt het om jezelf dan toe te spreken als de volwassene en dat de angst die je als kind had, minder heftig hoeft te zijn, omdat je nu als volwassene sterker en mondiger bent.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 27. Beste Mireille,

  Dank voor de aandacht voor het werk van Geweldloze Communicatie. Een gouden ei wat mij betreft. Contact met jezelf en anderen op een manier die verbind. Er bestaan lijstjes met ‘gevoelens’. Gelukkig veel gevarieerder dan de 4 B’s. Te downloaden. Bij Ai Opener bijvoorbeeld. http://www.ai-opener.nl/herinneringskaartjes.html

  Zelf schreef ik er laats de volgende blog over: http://www.theemptycupcompany.nl/e-mails-die-luisteren-smeden-banden/

  Kind thoughts en dank voor je werk. Als ik rond dit thema kan bijdragen, doe ik dat graag.

  Odette Bovenberg

 28. Lieve Mireille.
  Dank voor alles wat je deelt met ons. Zelf volg ik de Cursus in Wonderen.
  Daar leer ik dat er maar 2 emoties zijn, nl. Liefde en Angst. Ik zou Blij scharen onder
  Liefde en de andere drie, onder Angst, en vandaar uit bij mijzelf te raden gaan.
  Deze vierdeling is ook heel duidelijk om inzicht te krijgen, en daar gaat het om.
  Ga nog heel lang door met delen.
  Lieve Groet van Trude.

 29. Opgewekt,vrolijk,stilzwijgend,vreugdevol zijn voor mij woorden die direct opkwamen naast blij zijn.

  Geniet van elke seconde .

  Als je bedroefd,boos,of verdrietig bent heb ik ervaren om het tegenovergestelde ervoor in de plaats te bedenken.

  Krijg je direct een andere trilling.

  Of een mantra herhalen zodat je IN de gedachtevorming veranderING creeert,ontvangen mag.

  Hart.gr.
  Titi.

 30. Op dit moment ben ik geen van de B’s.
  Oeps, ben ik dus gevoelloos? Is er al zoveel schade aangericht?
  Waarom is er maar 1 positief gevoel?

  • Beste Wilma,
   Ja, bijzonder he, dat er maar 1 positief gevoel is! Kan je zien waar we met z’n allen de treurnis door laten ontstaan. In werkelijkheid zijn er vele vormen van blijheid, maar in onze Nederlandse taal zijn er meer sombere woorden voor gevoelens dan blije woorden. Dat schijnt in andere talen heel anders te liggen!
   Voor de methode Geweldloze communicatie worden deze 4 emoties gehanteerd, vandaar dat er hier 1 positief gevoel genoemd wordt. Positieve gevoelens zijn niet zo vaak het probleem, negatieve wel. Je hoeft niet per se iets van de 4 B’s te voelen, je kunt je ook ‘neutraal’ voelen. En verder observeren bij jezelf wanneer je daarin verandert en hoe dat komt!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 31. Hallo Mireille komt bij mij heel bekent voor de vier B’s, dankjewel hier ga ik mee aan de slag, dankjewel voor al die e-mails die je stuurt iedere week ik heb er veel aan lieve gr.loeske

 32. Ik kan over alles in mijzelf in gesprek gaan, Mireille (blij, bang, boos, bedroefd) … dat kan ik en dat gebeurt in mij ook heel vaak … maar zelden (meestal nooit) krijg ik antwoord/ enige reactie … ook niet bij het toepassen van die MIR-Methode … sorry … Mijn leven blijft een puinhoop van verdriet en gemis …

  • Beste Nicole,
   Zijn er mensen om je heen waar je mee kunt praten erover? Soms, als de emoties over elkaar heen buitelen, kan het zo moeilijk zijn om die kluwen uit elkaar te halen. Vaak is verdriet wel de diepste emotie waar alles overheen komt te liggen, maar het helpt als iemand het met je wil ontwarren. MIR-Methode begeleiders zijn daar ook voor.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.