Home » Artikelen » 209. Wat is de zin van het leven?

Reacties

209. Wat is de zin van het leven? — 14 reacties

 1. Vertrouwen hebben in een hogere macht. Dat wat je meemaakt op de een of andere manier moet meemaken. Om te rijpen of goed te maken, in de zin van wat je zaait zul je oogsten. Een natuurwet ! Daar hoort zondermeer een geloof in vorige levens bij.
  Wanneer je steeds het goede wilt word je geholpen. Daar mag je op vertrouwen en krijg je weer vertrouwen in jezelf en krijgt je leven zin.

 2. De zin van het leven…hmm….die heb ik uiteindelijk ook gevonden. Juist door het donker te gaan kom je er. Kinderen bijstaan in waar het mag. Ik ben met mijn bezieling bezig, daar waar ik hier op aarde voor ben.
  Ik doe heel graag al jaren de MIR…hmmm…zo lief ben ik mezelf gaan vinden.

  Een super mooi artikel weer om mensen nóg dichter bij hun eigen hart te brengen.
  Namasté, Sinta

 3. ja , ik vraag me vaak af wat is de zin van het leven ? weet dat je je lessen heb te leren maar is vaak zwaar vind dit een goed thema en dank dat veel mensen met die vraag lopen gr

 4. dag Mireille, dank voor je cellen verhaal en ja wat is toeval iets wat je toevalt of juist op een goed moment in je leven komt en je prikkelt en je gaat weer verder.

  maar ook kwam / komt bij mij boven: de Trager therapie (uit Amerika?) dat in de cellen in heel je lijf de herinneringen ook worden opgeslagen? vorige week een radiogesprek gehoord hierover. bij jou bekend? groet

  • Beste Geerdine,
   Ja, ik heb van de Trager therapie gehoord. Nog niet zelf uitgeprobeerd, maar volgens mij is het een mooie en goede therapievorm.
   Groetjes, Mireille

 5. beste Mireille,
  Ja, dit is weer eens zo’n prachtig onderwerp van je…dank je wel!
  Ik moet mij, denk ik, opnieuw afvragen wat ik nu nog graag zou willen.(74..)..mijn leven zal ik moeten herschikken omdat enkele weken geleden mijn gehandicapte broer Martin, waar ik wel eens over schreef, is overleden.. Ik had me vrijwel geheel op hem gericht – een groot deel van mijn leven – en kwam vooral de laatste jaren niet meer toe aan een eigen zingeving, vooral door gebrek aan energie. Maar ik heb zin in de zorgeloosheid die nu misschien mogelijk is en dan komt er vast weer zicht op mijn verlangen, wensen en mogelijkheden..
  Hartelijke groet en dank voor je inzet, Mireille!
  Marijke

 6. Nelly. Gelukkig geloof ik in God en de engelen, aan hen vraag ik dikwijls hulp. Maar waarom ik echt hier ben weet ik niet. Ik vermoed om de fouten uit vorig léven af te werken. Zie niet in waarom ik anders een zo ellendig leven moet ervaren. Eigenlijk ben ik blij dat het bijna voorbij is. Het boek van Mireille moet ik dringend voort lezen, misschien word ik dan wijzer.

 7. Als ongewenst kind leerde ik dat ik waardeloos was. Hoezo zelfvertrouwen en eigenwaarde? Later in mijn huwelijk werd ik o.a. gekleineerd en voelde me dus wederom waardeloos. Zonder recht op een eigen mening of mogelijkheden me te ontwikkelen. Als kind en als echtgenote heb ik zelfmoordpogingen gedaan. Na het overlijden van mijn man ben ik me gaan ontwikkelen en heb zelfvertrouwen en eigenwaarde ontdekt.
  Nu heb ik een waardevol leven met vele vriendinnen en vrienden. ik heb ontdekt dat ik me graag inzet voor anderen zonder mezelf daarin te verliezen. Interessant vrijwilligers werk nu.
  Mijn doodswens is verdwenen. Ik heb de zin van mijn leven ontdekt. Hoeraaa…..

 8. Ik herken wat je zegt, vroeger wilde ik inderdaad vaak ziek zijn, niet zijn waar ik was, niet bij mijn familie zijn, niet op school zijn.
  Nu wil ik soms ziek zijn om niet te hoeven werken of omdat ik mijn leven te vol heb gepland.
  Dan geniet ik van een dag me terugtrekken.
  Maar dat me terugtrekken, is best wel vaak.
  Ik ga er eens goed naar kijken, ze hebben met elkaar te maken.

 9. Ik heb jouw boek een jaar geleden gekocht en direct daarna gelezen, omdat ik een van die mensen ben die zich dagelijks afvragen waarom ze in hemelsnaam hier op aarde rondlopen. Helaas heeft het boek me niet verder geholpen om erachter te komen wat mijn missie is. Ik heb nu nog steeds mijn hoop gevestigd op het blijven herhalen van de laatstenzin in de stappen (en de andere stappen!). Ik MIR nu ruim 4 jaar en blijf erop vertrouwen dat er iets veranderen gaat.

 10. Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven, vanaf baby, zonder vader,was 3maand 11 jaar toen moeder ovrleed, kasten, slaag,gebroken relaties, geweld, wel 2 pracht dochters en 5 kleinkinderen, ernstige ziekte, help..wat is de zin van het leven?gelukkig een groot geloof en vertrouwen in God. Weet vaak niet hoe nu verder..ben wat paranormaal en in huiselijke kring mag ik healings geven..dat is fijn..weet jij hoe mij te helpen? Door ongeluk kan ik niet in donker met de auto naar je toe. Groet, Hansje

  • Beste Hansje,
   Je leeft in mijn ogen al je missie dat je in huiselijke kring healings geeft. Je bijdrage aan die mensen is al heel waardevol!
   Mocht je naar Apeldoorn willen komen, naar het Be the MIRror-centrum, weet dat bijna alles overdag is! Mocht je persoonlijke begeleiding willen, dan kun je een MIR-Methode begeleider benaderen. Zij werken ook via telefoon of Skype.
   Groetjes, Mireille

 11. Wel Mireille heb net het boek medical medium van Anthony William doorgenomen, in zijn laatste blz. is er een samenvatting die gaat over geloven en dat is iets dat we vergeten en of verloren zijn, dat is toch iets supersterk in het leven,

  • Beste Rita,
   Zo is dat! Geloof hebben en ook hoop hebben, zijn hele sterke energiegevers!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.