Home » Artikelen » Webinar: “Wat doet het gevoel van nutteloosheid met je?”

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Webinar: “Wat doet het gevoel van nutteloosheid met je?” — 13 reacties

 1. O, deze herken ik meteen ik toen m’n yogastudio voor de zoveelste keer dicht moest in 2020. In december had ik er echt het snotje van, geloofde de regels al vanaf t begin niet en merkte dat ik m’n zingeving kwijt raakte. Ik voelde me nutteloos en depri. Ik opende de deuren na de feestdagen en wie het aandurfde was van harte welkom. Wat was dat lekker, zeg!!

 2. Ik heb lang in de ICT gewerkt en ben nu met pensioen. Tot mijn verdriet zie ik dat de ICT steeds meer ondoordacht wordt opgezet en aangepast. Ooit (ook door mij in lesmateriaal beschreven) was er de goede methode om altijd eerst na te denken (een functioneel ontwerp te maken). Dit was de beschreven koppeling met het doel (het leveren van informatie voor het nemen van goede beslissingen voor het uitvoeren van taken in de maatschappij) van het te bouwen systeem. Vandaaruit kwam men dan tot een goede technische oplossing, waarin betrouwbare gegevens worden vastgelegd van waaruit op het juiste moment de juiste informatie kan worden geleverd, zodat de juiste beslissing kan worden genomen. Helaas stoelt de huidige automatisering inmiddels op trial-and-error en is er vaak geen binding meer tussen de ooit ergens geregistreerde gegevens en de op dit moment geproduceerde informatie waarop een belangrijke beslissing wordt genomen. Gaat het daarna in de realiteit fout door de beslissing dan wordt er ergens wat aangepast zodat in die ene situatie nu de juiste informatie wordt geleverd. Helaas vaak gaat het door deze wijziging dan op meerdere andere plaatsen juist weer fout. Want nergens kun je achterhalen welke gevolgen een wijziging heeft. Ik voel me al jaren een roepende in de woestijn en ik ben van arren moede maar eerder met pensioen gegaan. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om nog langer aan deze desastreuze ontwikkelingen bij te dragen. Maar ja, hiermee is het probleem dus nog niet opgelost. En je ziet het dus overal verkeerd gaan: belastingdienst, zorg, alle fouten in de websites die ik ontdek, etc. Ik wil heel graag helpen, maar ja, als er niemand is die de problemen als oplosbaar wil onderkennen?

  • Beste Marja,
   Blijf nog even volhouden. Er gaan zoveel veranderingen komen dat jouw vernieuwende inzichten straks heel welkom zijn! Wat goed dat je jezelf niet hebt geforceerd om in die niet-werkbare situatie te blijven!
   Groetjes, Mireille

 3. Hi Mireille,
  Ik werk ruim veertig jaar bij de gemeente Amsterdam en heb mij in al die tijd nog nooit kunnen betrappen op het nut ervan. Ik heb er wel fijn gewerkt met fijne collega’s wat verder alles goed maakte. Bijna elke drie à vier jaar was er een reorganisatie met de belofte dat het beter zou worden. Er veranderde dan wel het een en ander, maar verbeteringen nauwelijks. Tuurlijk kun je zeggen ga wat anders zoeken en dat heb ik intern wel steeds gedaan maar uiteindelijk leverde het me weinig op. Ik ben een heel trouw en betrouwbaar persoon en denk dat dat de reden is dat ik veel te lang ben blijven zitten. Ik ben daarnaast een Projector en moet wachten op de uitnodiging die hopelijk snel gaat komen, zodat ik mijn missie kan uitvoeren met het helpen en verbinden van mensen. Kan niet wachten op DNA; de nieuwe aarde.
  Groetjes
  Dirkjan

  • Beste Dirk-Jan,
   Oh een Projector! (Human Design) Dat zijn in mijn ogen ook de beste adviseurs en coaches. Klopt het dat mensen naar jou toe komen voor advies? Misschien zit je dan wel op de goede plek, maar zou je het wat afwisselender kunnen maken?
   Ik hoop dat je gauw de uitnodiging gaat krijgen!
   Groetjes, Mireille

 4. Beste, ik doe de mirr methode al langer. Nu opnieuw na ziekte. Mijn thymus was flink vergroot is er door chemo en chirurgische goed uitgehaald. Mijn werk wat ik graag deed. Wil ik niet meer doen. Deze video heeft mij weer een stuk verder geholpen. Ik ben oa een waarheidsstrijder heette dat zo? En ik ben nog veel meer. Heb 5 jaar of eigelijk nog veel langer gestreden voor de andere kant van het verhaal: de waarheid. Ben blij dat ik nu rust mag nemen en al mijn verdriet mag loslaten. Ben blij dat het gewoon vanzelf goed komt. Ik wil vooral vreugde en lichtheid brengen bij jongeren en hun ouders. Vooral mensen met een migratie-achtergrond en in armoede leven. Dank je wel. Ik weet ook dat ik een manifestor ben 8 % v de mensheid. En een leider.

 5. hey mireille
  we zitten in de eindfase zeg je, hoe lang duurt die nog en waar kan ik daar meer over vinden of horen?
  dank en groetjes
  martine

  • Beste Martine,
   Hoe lang het nog duurt, weet niemand precies, maar ik schat in dat we vóór deze zomervakantie grote veranderingen hebben gezien. Het hangt allemaal af van de bewustzijnsontwikkeling van mensen en die gaat razendsnel.
   Groetjes, Mireille

 6. 2 maart pas meegemaakt. Er is een lichtheid en vrolijk zijn. Ik verbind mij met het universum en probeer los te komen van mijn lichaam en verstand ….
  MIR meth helpt door niet te geloven maar door te doen het zijn
  Namasté in liefde Lucienne

 7. Lieve Mireille,

  Volg iedere twee weken jouw webinar en merk de laatste paar keren dat ik in de eerste dagen erg somber ben, na een paar dagen verdwijnt dat wel weer geleidelijk. Maar maak mij wel zorgen om de toekomst met wat er om ons heen gebeurt. Hoop dat alles op zijn pootjes terecht gaat komen maar vind het moeilijk om vertrouwen te hebben. Bedankt voor je fijne werk waar ik iedere dag van geniet.
  Lieve groetjes,
  Anna

  • Beste Anna,
   Ja, ik kan me je gevoelens heel levendig voorstellen, want het is op het moment erg grimmig in de wereld. Het is het eindspel waar we in zitten. Die somberheid zou ook kunnen komen doordat je te weinig water drinkt en er na het webinar veel afvalstoffen vrij komen. Zou je daar even extra op willen letten? Ik wens jou en iedereen heel veel sterkte met de laatste loodjes waar we doorheen gaan.
   Groetjes, Mireille

 8. Hoi allemaal,

  Wat een fijn webinar weer. Ik voelde tijdens het webinar de energie stromen en werd heel blij van de gedachte dat ik niets anders zou willen doen dan het werk wat ik nu doe (hoogsensitieve personen begeleiden die vastlopen in hun werk). Die bevestiging is voor mij heel waardevol, omdat ik op zn tijd ook wel twijfels heb, maar ik geloof dat ik die nu definitief van me af mag zetten. Fijn.

  Bedankt weer Mireille, ik blijf de webinars met plezier beluisteren.

  Harte groet,
  Jitka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.