Home » Artikelen » Webinar ‘Pesten verwerken met de MIR-Methode’

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Webinar ‘Pesten verwerken met de MIR-Methode’ — 15 reacties

 1. Dat sloeg de spijker op de kop. Gepest door dokters (eerste ziekenhuisopname toen ik 2 jaar oud was vanwege een allergische reactie op een ‘nieuwe’ zalf van de dokter), sadistische tandartsen, valse priesters, authoritaire leraren, oogkleppen politie, onderdrukkende overheid. Zoveel valse waarden en normen in de samenleving, die samen met de psychologische rotzooi van tv en media over ons wordt uitgestort. Het is niet de bedoeling dat je iets leert maar dat je een domme melkkoe blijft. En dan onze medeslachtoffers die denken dat ze de waarheid in pacht hebben en ‘Het Nieuws’ (van wie?) nablaten en zo menen dat ze het recht hebben je de les te lezen. Gelukkig was daar altijd mijn moeder (die op 27 jarige leeftijd in een Jappenkamp in Indonesie werd opgesloten) die mij steunde in het vinden van mijn eigen spirituele pad in dit aardse leven. Dus ja, daar valt (nog steeds) een hoop onmacht los te laten en weg te strijken. Dank je wel voor de MIR-Methode dat nu al stevig verankerd is in mijn dagelijkse hygiene

 2. Later webinair gekeken. Voelde rust in de buik. Nodige zuchten, rust, apart gevoel bij vader loslaten nieuw en heel prettig

 3. En ineens weet ik nu waarom ik het lachen over bepaalde situaties die verteld werden en er over gelachen werd, mij als respectloos over kwamen! Heeft ook met de pijn van het uitgelachen voelen getriggerd! Jippie! Wat een impact heeft deze MIR-Methode!
  Dank nogmaals, Anne

 4. Hallo lieve Mireille, deze webinar kwam op het juiste moment, zoals ik dat vaker ervaar!
  Zo ook de 9 stappen met de MIR-Methode, waar ik 2 weken geleden mee ben begonnen.
  Ik voelde inderdaad iets ergens bij mijn maag en heb heel veel geboerd. Heerlijk al dat loslaten waar ik intens mee bezig ben.
  Bijna bij alles wat je over het pesten vertelde, kwamen er de herinneringen weer boven.
  Voel nu wat rouw, waar ik ook weer blij mee ben.
  Er is veel in beweging in mij en in de wereld om ons heen, waar je ook over sprak.
  Heel mooi. Dank je wel voor jouw inzet om de wereld en moeder Aarde te helen!
  Veel liefs, Anne

 5. Lieve Mireille, lief mooi mens, dank je voor deze webinar dat me diep heeft geraakt. Ik krijg nu tranen in mijn ogen. Groot deel van mijn leven heb ik gedissociateerd. Ik weet dus weinig wat er zich afgespeeld heeft in mijn leven. Wel weet ik dat de zus waar ik het meest mee optrok mij onder de tafel schopte, waar niet op gereageerd werd door mijn ouders. In plaats van boeren of geeuwen kreeg ik het erg benauwd rond de streek die je aangaf. Dat probleem van benauwdheid speelt vanaf hele jonge leeftijd en dat zijn inmiddels héél wat jaartjes. Geen arts of specialist kan hier iets mee tot mijn grote spijt. Zou een MIR-Methode begeleider iets voor me kunnen betekenen? Ik lees je antwoord graag. Warme groet Mariet

  • Beste Mariet
   Begeleiding van een MIR-Methode begeleid(st)er kan zeker iets voor je betekenen.
   Veel succes!
   Hartelijke groetjes,
   Team MIR-Methode

 6. Lieve Mireille,

  Wat het meest resoneerde in dit webinar was jou stelling over de innerlijke kracht van vrouwen en hun harmoniserende invloed op vechtersbaasjes. Tijdens het matriarchaat (neolithicum) was er daarom ook nooit oorlog!! Dat dit wel degelijk ook bij mannen van nu doordringt blijkt uit het volgende:

  Omdat ik een paar jaar geleden in het kader van Powervrouwen (kunstgeschiedenis) al eens een lezing (over Venuskunst) gaf ontdekte ik hiervan een prachtig voorbeeld De baarmoeder in het centrum van het Universum.
  Aleut [een aan Eskimo’s verwant volk uit Alaska) elder [Ouderling] Ilarion “Larry” Merculieff hoorde namelijk van zijn teacher; er is een baarmoeder in het centrum van het Universum van waaruit alles gecreeerd wordt. Hij voelde hoe waar dat was. Een diepe bewondering voor het sacraal vrouwelijke werd op dat moment bij hem geboren. Zijn wijze woorden: “Wij mannen moeten de nieuwe spirituele krijgers zijn die de heilige ruimte van de vrouwen beschermen zodat zij hun werk kunnen doen. Als wij echt verandering wensen in de wereld, vanuit een spiritueel en fysiek oogpunt, dan zal dat pas gebeuren wanneer we de heilige ruimte herstellen en vrouwen helpen om dat te doen. Anders zal er niets nieuws zijn. En wij, als mens, dan is het gedaan met ons.”

  Leek me wel leuk om dit met je te delen
  Ps: de afbeelding toont in het midden de beroemde Venus van Willendorf’ (lukt niet om die bij te voegen maar is te vinden op internet) uit het kunsthistorisch museum in Wenen, een kalkstenen beeldje van c. 10 cm hoog en dat c. 25.000 jaar oud is.

  Hartelijke groet, Ans Mansveld

 7. Wat een toeval dat deze webinar mij is toegevallen.
  3 jaar lang ben ik gepest geweest op het werk. ( CORONA periode en niet gevaccineerd)
  Geen idee hoe ik hier mee om mocht gaan, uit eindelijk was voor mij de koek op en heb in een overleg gevraagd naar handvatten.
  Het is gelopen hoe Mirelle het heeft uitgelegd.
  De ” pester(ster) zit nu thuis in een burn-out.
  Is het de wel bekende boemerang ?

  • Beste Dorothé,
   Wat moet dat heftig zijn geweest voor je. Het is een vorm van uitgesloten worden waar je dan in terecht komt. Heel pijnlijk. Ik hoop dat je ook voldoende emotionele steun hebt gekregen van je leidinggevende en/of collega.
   Groetjes, Mireille

 8. Hoi Mireille en andere kijkers vanavond.
  Heb veel aan deze avond gehad. Ben er nog wel even mee bezig. Ik ben vroeger gepest en snap nu een aantal dingen beter. Ook dingen die gebeurd zijn, die ik niet noem nu, vanwege de heftigheid ervan. Heel fijn dat de groep ook zo groot was, inclusief de energie.
  Het was heel helend.
  Ontzettend veel dank
  Groetjes van Teunie Mulderij Zwolle

  • Beste Teunie,
   Ja, dat is ook echt mooi dat zoveel mensen meededen. Door de groepsenergie word je ook gedragen in het loslaten van wat jou allemaal is overkomen. Het klinkt als heel heftig. Ik hoop dat het makkelijk en zacht uit je systeem mag gaan.
   Sterkte met verwerken!
   Groetjes, Mireille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.