Home » Artikelen » Webinar “Als je wereld instort”

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Webinar “Als je wereld instort” — 7 reacties

 1. Lieve Mireille, Ik volg al geruime tijd de MIR methode en de webinars. 20 jaar geleden had ik een hersenstambloeding. Ik ben zeer goed hersteld maar heb nog altijd zeer heftige emotionele reacties wanneer er iets onverwachts gebeurd wat mij gevoelsmatig raakt als een soort onrecht. Het Webinar van vandaag was een zeer grote steun. Dank je wel

 2. Hoi Mireille,

  Dit laatste twee jaar is aan de gang wat je beschrijft hier in mijn leven. Eerst braak oorlog uit in mijn thuis land. En het was pijnlijk om mee te maken om ‘het constant aan te horen wat gaande was niet waar is. En in eens was de situatie veranderd dat van land genoten ben je dan een vijand. En de leiderschap die je denkt zij gaan mij beschermen hebben alle deuren open gedaan voor criminelen om gruwelijke dingen te doen. En zij zeggen trots dat niet waar is. En het werd nog pijnlijker nadat de oorlog braak in Ukrainien. Die was vol op het nieuws. Terwijl de oorlog bij ons niet op het nieuws kwam. Ik heb het als shock ervaren en het was alsof ik in een slecht film ziet die niet eind aankwam. De beelden en de berichten en de geluiden die ik meekreeg zijn zo veel achter elkaar dat je geen tijd om te ademen. Het zien loos geweld die boven 1 millions leven heeft gekost, heeft mij nog steeds in de machteloosheid beland. En ik kan er niks aan doen om de situatie te veranderen.
  Dank je wel dat je deze hebt gedaan. Ik ga zeker de MIR methode op doen.
  Liefs, Letay

 3. Hoi,het is heel raar. Tussen mijn 11 en 17 jaar zijn we ze 7 familie leden verloren. Mijn zus was daar de eerste van,ze was 10 jaar ouder (waren met 9kids) Ik heb haar sterven zien aankomen en sprak dat uit, ik heb toen een flinke uitbrander gekregen. Voor mij voelt het of ik telkens aan de zijlijn sta en het zie gebeuren. Mijn verdriet is dan het verdriet voor degene die achter blijven.Ik heb dan geleerd dat je best mag beseffen dat het leven eindig is,dat we in een aangeboden tijd leven. Toch weet ik door ziekte en zwaar ongeval van de dochter dat ik nog steeds ervan uitga eerst doen wat er moet gebeuren en dan pas treuren. Maar ook dan is het net of ik van de zijlijn toekijk. Mijn man is geen prater,blokkeert en wil liefst er niet bij betrokken worden. Het is niet dat ik geen empathie kan opbrengen,maar dat is dus heel vreemd voor mij. Ik heb op latere leeftijd ook vader,broer, 2 schoonbroers,en moeder afgegeven. Het is zo duidelijk dat je kinderen mag betrekken in overlijden. Ook daar is het leven een les en maak je zelf een groot verschil.Maar dat is mijn gevoel.

 4. Beste Mireille,

  Het ‘wegaaien’ van heftige emoties door schokkende gebeurtenissen lijkt veel op de EMDR methode. Daarbij haal je ook het schokkende moment dat je iets vreselijks hoorde of meemaakte, weer in je geest, terwijl je tegelijkertijd met je ogen bijv. je eigen voor je hoofd heen en weer bewegende vinger volgt. EMDR wordt toegepast door psychotherapeuten om trauma’s ‘uit te wissen’, maar je kunt het ook zelf doen.

 5. Lieve Mireille.
  Wat een leerzame uitleg.
  Heel spijtig voor mij, al die goede raad om tegenslagen te verwerken komt te laat.
  Door man verlaten en uit ons zaak gezet met 5 kleine kinderen, dan meisje van 21 jaar verloren. Jongste zoon kon dat niet aan of verwerken
  Beginnen drinken drugs gokken enz.35 jaar veel ellende met hem meegemaakt en mijn spaarcentjes weg.
  Maar goed nieuws sinds een paar jaar totaal veranderd.
  Nu mijn braafsten en hij wil alles wat hij veroorzaakt heeft goed maken.
  Komt alle dagen helpen met koken kuisen paperassen in orde brengen en zo meer.
  Somsis het wat moeilijk want hij heeft borderline, niet simpel om mee samen te werken.
  Maar ik ben tevreden.
  Heel veel succes wens ik u in uw prachtig werk.
  Veel liefs.
  Nelly uit België

 6. Lieve Mireille , Hartelijk dank voor je mededeling op de Nederlandse versie van de prachtige MIR Methode. Ik volg jou al heel lang. Ik ben een liefhebber van deze geweldige methode. Het werkt zeer goed in mijzelf. Krachtig en Goed {goddelijk} in mijn beleving.
  Dank Lieverd. Het ga je goed! Hartegroet. Gerda Hoogvorst.

 7. Haai Mireille en mirrors. Wat een fantastisch webinar was het weer. Ik ga oude gebeurtenissen waarbij ik bevroor/in shock raakte weg aaien zoals je hebt uitgelegd in deze webinar. Dank je wel voor je webinars. Kijk er altijd naar uit. Liefs en groetjes van Brigitte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.