Home » Artikelen » Webinar “De prijs van eenzaamheid”

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Webinar “De prijs van eenzaamheid” — 12 reacties

 1. Na een gedwongen verhuizing ( omdat het gebouw waarin ik mijn 27 jaar geleden gekochte tweekamerwoning met grote wilde tuin had, wordt afgebroken). zit ik nu in een klein flatje, lijkt meer op een hotelkamer). voel ik me ontworteld en erg eenzaam. Ik zit nog tussen de verhuisdozen, want ik heb teveel spullen voor dit appartementje. Ik ben I.h.a. een ‘ lone wolf ‘ type, maar nu boek ik dat wel heel erg. Ik woon niet in Nederland maar in Israel. Ik ben mijn oude buurtje ook kwijt. Wat me duidelijks, is dat ik moet rouwen over het verlies van mijn eigen fijnehuis met tuin, en moet wennen dat ik nu weer huur van een privé huisbaas. Ik had niet gedacht dat het me zo overstuur zou maken, en zo eenzaam zou laten voelen. Het hielpme dat je ‘verhuizing ‘ ook als een. moeilijke belevenis noemde, Mireille.

 2. Beste Mireille

  Dankjewel voor het delen van de info over eenzaamheid in je webinar.

  Wat feromonen betreft, deze zijn vooral van belang wanneer je een partner zou zoeken waarmee je kinderen wil. Evenwel is dit enkel vanuit biologisch oogpunt zo. Als je de natuurlijke geur van iemand aantrekkelijk vind wil dat doorgaans zeggen dat de genen van die persoon goed met de jouwe matchen om gezonde kinderen ter wereld te kunnen brengen.
  Er is daar echter een heel grote “maar” aan verbonden.
  Iemand kan genetisch gezien dus een goede matcht zijn, maar diens persoonlijkheid kan ten gevolge van diens gezin van oorsprong wel degelijk wat “misvormd” geraakt zijn, waardoor die als partner helemaal niet zo een heel goed keuze is. Je hebt namelijk als partner vaak wel nét iets meer behoeften dan alleen maar samen een stel kinderen produceren.
  Het is mij overkomen, maar ik hoorde het ook van anderen. Dat ze heel lang bij iemand gebleven zijn omdat die een zo een aantrekkelijke geur had. Maar helaas emotioneel totaal onbeschikbaar, en dus helemaal niet iemand om kinderen mee te krijgen, want ja vaders horen ook emotioneel beschikbaar te zijn voor hun kinderen. En als die dat voor een partner al niet kan. Komt dan nog bij dat de partner hoe lekker die ook ruikt soms helemaal geen kinderen wil. Maar dit ook niet uitspreekt en je zo jaaaaaaren aan het lijntje houdt.
  Voor die feromonen valt dus wel iets te zeggen, als de persoonlijkheid van de persoon ook aangenaam is.

  Verder vind ik het ook wel belangrijk, dat mensen er ook attent mogen op gemaakt worden, dat wanneer ze zich éénzaam voelen in een groep mensen, dat dit soms helemaal niks te maken heeft met die mensen, of met de thema’s waarover ze praten.
  Soms is het iets futiel dat “een oud gevoel van eenzaamheid” kan triggeren. Je hebt het in andere video’s al gehad over rode knoppen, waarbij mensen in boosheid, of angst kunnen schieten….een gevoel van eenzaamheid kan net zo goed getriggerd worden. Dan is er ook daar iets nog niet geheeld. En ook hier kan de MIR EHBO helpen.
  Als je klachten hebt die op die drievoudigeverwarmer meridiaan liggen, dan is het advies van Mireille ook altijd dat je dat kan laten uitzoeken bij een Mir methode begeleider.

  Als je je eenzaam voelt omdat je geen luisterend oor ter beschikking hebt om een keer je verhaal te doen, dan denk ik toch wel dat een psycholoog een goede keuze kan zijn.
  Je wil niet je problemen delen met iemand die je niet goed genoeg kent, en deze zelfs ooit tegen je zou kunnen gebruiken. Een psycholoog heeft een deontologische code te respecteren en heeft een achtergrond waardoor die niet alleen een luisterend oor kan zijn, maar je ook op weg kan helpen.

  Ik ben er ook niet zo tuc op dat mensen ongevraagd hun problemen over me uitkappen. Ofschoon ik vaak een luisterend oor ben voor mensen, zit daar bij mij ook een grens aan.

  Tot slot wil ik er ook aan toe voegen, dat wie in ieder contact met anderen het steevast vooral over zijn eigen problemen heeft, en verder weinig werkt aan tot oplossingen komen en evenmin kan luisteren naar anderen, loopt soieso het risico om eenzaam te worden. Mensen lopen op den duur weg. He daar heb je hem of haar weer…..
  Heel af en toe gebeurt het dat mensen al hun tegenslagen als het ware tot hun identiteit maken, en dat dat dan de manier is waarop ze anderen om aandacht vragen. Ze kennen als het ware geen positievere manieren meer om contact te leggen. Dat is verloren gegaan.
  Hier is vaak wel degelijk professionele begeleiding tot herstel nodig. Het maakt niet eens uit of het Mir begeleider of psycholoog of …
  En neen hiermee wil ik het leed dat sommige mensen doormaken niet minimaliseren. Soms krijgen mensen op korte tijd echt te veel op hun bordje. En is het leven heel erg pittig. Alleen ga ik er wel van uit, dat als het zo ernstig is, dat je dan beter bij een professionals langs gaat. Want als het gitzwart is…dan is de kans groot dat je mensen die daar niet voor opgeleid zijn om jou te ondersteunen, dat je hen ook onderuit haalt….en dat is wellicht niet wat je wil…tenzij je echt naar psychopathie neigt.

  In relatie tot de drievoudige verwarmer meridiaan, en hoe die loopt, is het duidelijk dat het dragen van mondkapjes deze meridiaan kan verstoren; De elastiekjes die je acter je oren draagt kunnen lekker knellen op punten van die meridiaan waardoor die niet meer goed stroomt. Het verstoord eveneens het goed kunnen verwerken van veel nieuwe informatie.
  Als mensen zich éénzaam zijn gaan voelen tgv de maatregelen die golden in 2020 en 2021 is dat niet enkel toe te schrijven aan de lockdowns, de afstand die gehouden moest worden, het feit dat een deel van de gezichtsexpressie verloren ging achter mondkapjes….maar ook de verdomde knelling van die elastiekjes in het 3 verwarmermeridiaan gebied.

  China startte er mee…zij weten als geen ander hoe het zit met die meridianen….en wat het doet met mensen als bepaalde meridianen verstoord geraken.

  Als je overspoelt wordt door informatie, deze niet goed verwerkt krijgt omdat de meridiaan verstoord is, kan je je al snel verward en onzeker gaan voelen, en neem je soms beslissingen die je anders niet genomen zou hebben;
  De verwarring brengt dan weer angst…om je waarheid te spreken, of vragen te stellen…en dat wijst dan naar het vorige webinar.
  En als je waarheid spreken of kritische vragen stellen niet meer kan of mag….dan heeft dat impact op de keelchakra.
  De keelchakra en de schildklier zijn aan elkaar gerelateerd….Bij veel opzoekwerk kwam ik ook te weten dat de 3 verwarmer meridiaan eveneens gerelateerd is aan de schildklier…..
  En zoals Mireille het zegt….het zit allemaal heel goed in elkaar.

  Mijn schildklier ging in die periode stapsgewijs achteruit.
  Recent heb ik bloed laten prikken. En ik kijk er naar uit dat er herstel mag zichtbaar zijn.

  Vele warme groeten

  S.

  • Dank je voor deze duidelijke uitleg van feromonen. Dat dit een sterk biologische aantrekkinsfactor is, die niet noodzakelijk tot een goede partnerkeuze hoeft te leiden!

 3. Het stekste wat ik ervaren heb is het moment dat jij Mireille vlak na de begeleiding contact had met je innerlijk je diepe weten. zo zichtbaar

 4. Tranen. Zo herkenbaar de eenzaamheid, de heimwee naar???? en net 4 maanden voor start corona verloor ik mijn lieve lief. Ik kreeg ook nog corona toen en lag in rouw erg ziek op de bank in quarantaine. Wat werd toen mijn eenzaamheid versterkt.

 5. ik wordt in deze tijd belaagd door mogelijkheden en beelden van zelfdoding.
  ook was dit zo 31 jaar geleden toen mijn 21-jarige zoon op die manier van hier vertrok.
  toen ben ik na 2 maanden shock het water ingegaan en ook weer er uit en een tijdje in zonn en schild geweest. Pillen een tijdje Triptisol? zelf afgebouwd en door de studie van de kosmische wetmatigheden kwam er inzicht Aha Aha… Vijf jaren Cosmologie op het Jungiaans Instituut
  deden me beseffen dat ik een microcosmos ben en ik weet dat ik nu door een heel lastige tijd ga, alsof ik als instrument van het universum mijn ziel als missie koos om oud familiezeer op te lossen, los te laten. Ik voel me wel een soort lone wolf, ben bijna 84 jaren op de wereld en wil heel graag weg en wil ook volhouden

 6. 11-11-22 . 2 dagen geleden viel het ‘kwartje ‘ . Het vreselijke gevoel dat ik ervaarde op de laatste verjaardag van een kleinkind . Ik hoor er niet meer bij ! Een mateloos gevoel van eenzaamheid overspoelde me . En dan nu een webinar over eenzaamheid , toeval bestaat bij mij niet . Het verdriet wat deze eenzaamheid met zich meebrengt is giga . Door mijn verleden heb ik duidelijk een hechtingsprobleem wat moeilijk oplosbaar lijkt te zijn .

  • Beste Nellie,
   Alle begrip voor je eenzaamheid. Gelukkig zijn er mensen die weten wat je hebt meegemaakt. Misschien geeft dat een schrale troost.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 7. Hai Mireille en anderen! Lang niet geMIRd! Fijn om weer samen te doen, ik ga weer meedoen met de volgende. Natuurlijk weer gapen, en blij gevoel na het webinar. Eenzaamheid in alle vormen en onbegrepen voelen is me niet vreemd. Heb het gevoel dat ik “van ergens anders” kom en het zou me niet verbazen als ik de helft van een tweeling ben. Heb het gevoel dat ik een broertje had. O ja, wat is je haar al lang geworden Mireille, en rood vind ik mooi bij je staan en je lipstick: mooi kleur! Lfs, Vir

 8. Dankjewel Mireille,
  Een mooi webinar. Voor mij is de aanvulling van de meridianen, de Drieverwarmer, goed om te weten. De rol die deze speelt, waar dit merkbaar is en dat deze meridiaan extra aandacht verdient. Ik ga de video’s binnenkort bekijken.

 9. Fijn om beter inzicht te krijgen over eenzaamheid, een gevoel van berusting heb ik vanavond mogen ontvangen, wetend dat ik niet de enige ziel ben………………………………
  Dankjewel hiervoor.

  lieve groet van diane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.