Home » Artikelen » Webinar: “Slaapproblemen aanpakken met de MIR-Methode”

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Webinar: “Slaapproblemen aanpakken met de MIR-Methode” — 17 reacties

 1. Hoi Mireille, heb net je video bekeken en de MIR-Methode voor slaap problemen mee gedaan , kan ik daar alsnog resultaat van verwachten? Grtjes Marja

 2. Hoi Mireille,

  Merkte dat dit webinar me raakte. Al vrij lang slaap problemen eigenlijk sinds ik de box van pandora met familiegeheimen heb opgengedaan. Ik realiseerde me ineens dat ik dit eigenlijk als kind ook al had en dan met aanleg voor eczeem ging krabben. En ik sliep boven de woonkamer waar mijn vader tot laat (1 uur snachts) rondspookte. Inmiddels heb ik ontdekt dat ik een halfzus heb. Toevallig was mijn zus de week na het webinar jarig en heb ik het geheel de hele week maar meegenomen in de MIR methode als extra stap.

 3. Hai Mireille, ik heb gistermiddag het webinar van beter slapen beluisterd. Ik heb de 9 stappen niet mee gedaan Maar vandaag Zo moe, hoofdpijn en depri. Is het verstandig om het woord “slapen ” te herhalen omdat ik er behoorlijk Heftig op reageer. Ik heb wel redelijk geslapen afgelopen nacht. Zie graag een reactie tegemoet Lfs. Ans

  • Beste Ans,
   Ik weet niet precies wat je vraagt, maar als je wakker ligt, kun je inderdaad proberen of de slaap wil komen, door ‘slapen’ te denken terwijl je blijft aaien. Je kunt dan ook nog ‘MIR-Methode’ erachteraan denken, alsmaar herhalend.
   Wel fijn dat je een redelijke nacht hebt gehad!
   Groetjes, Mireille

 4. Lieve Mirelle,

  Ik ben blij dat ik me hebt opgegeven voor deze cursus. Gisteren was ik om 05:00 uur wakker en dacht oh ooh, welke van mijn meridianen heeft extra aandacht nodig. Vannacht heb ik beter geslapen en voel me best goed.
  Mijn wens is uiteraard dat deze cursus een blijvende positieve invloed heeft op mijn focale epilepsie, slaapapneu en tinnitus.
  Vredevolle groet,

  Trees♥️

  • Beste Monique,
   Mijn vermoeden is dat ze al op verschillende plekken geïnstalleerd zijn, maar nog niet in gebruik zijn genomen. Zodra ik meer weet, ook over de opleidingen daarvoor, zal ik het bekend maken. Wat zal het fantastisch zijn!
   Groetjes, Mireille

 5. Ik slaap de hele week al veel beter dan anders. Wil ineens vroeger naar bed.Ik had de link nog niet gelegd met het webinar. Tot je mail van vandaag. Ineens dacht ik oh jaaa natuurlijk!Dat komt door het mirren! Meestal wordt ik middden in de nacht wakker om naar het toilet te gaan.Nu slaap ik deze week vaker de hele nacht door!Ik ben echt heel blij met jullie.Vooral in deze hectische periode!!×××

 6. Lieve Mireille,

  ” Even Bijkomen ” zou ook kunnen, of: gewoon, ” Ontspan Huis”

  Van Welness is er al oh zo veel!!

  Alweer een heel mooi webinar, met heel veel gegaap, is dat een woord?
  Dankjewel!

  Warme groeten,
  Tea

 7. Hallo Mireille en mede mirrors

  Het was me niet gelukt om er bij te zijn live bij de MOM of het webinar.
  Dus met wat vertraging bekeken.

  En ik weet wel dat de MOM enkel afgestemd is op de groep die dan aanwezig is…en het weinig zin heeft om hem mee te aaien als ik niet aanwezig was. Alleen vind ik steeds zo geestig om jou doorheen dat proces van testen te zien gaan…en de vaak bizarre dingen die er uit voort vloeien;

  Tegelijk merk ik ook dat ik zelf ook wel best een andere manier van denken heb…Als je mij zegt een gebouw in zee…dan denk ik niet per definitie aan gebouwen die mensen bouwen.
  Heel wat onderwater leven bouwt wel degelijk ook machtige gebouwen. Dat is dan het eerste waar ik aan denk bij een gebouw in zee….een koraalrif. Ecosia gerust een keertje op koraalrif en zie hoe belangrijk al het leven in en rondom aldaar van mega groot belang is voor het ecosysteem. Gebouwen neergepoot door mensen hebben echt niet die kwaliteiten van een koraalrif.

  En toen je alle continenten afging in verband met bergen…en alle continenten gaven een “neen”…dan komt bij mij vanzelf op…er zijn meer bergen diep in de oceaan dan dat er op het land zijn. Het is niet omdat je ze niet kan zien van op het land dat dat de oceaan gebergten niet bestaan.

  dat was het wat er in me opkwam en er hier weer uit.

  Veel liefs

  S.

 8. Lieve Mireille. Zojuist je webinar beluisterd en mee gedaan.
  Héél fijn dat je wilt kiezen voor een Nederlandstalige naam ! Bij mij resoneerde even later -Gezond en Wel- Het Gezond en Wel Huis? De oefening ging voor mij wat snel – ben er nog niet bekend mee. Bij de update van S.I.N. voor ‘t eerst kennisgemaakt én was meteen geinspireert om daarna in bed met mijn voeten te doen wat je over het aanraken van de handen vertelde ‘k heb soms koude voeten = niet veilig voelen? en had heerlijk warme voeten dit ga ik elke avond doen !
  Ben zelf al langer goed bekend met spiertesten – heb voor mezelf al gevonden welke ik nu nodig heb. Wellicht later een verslagje ervan ! hartegroet Josina

 9. Het begint al gelijk goed…
  Ik heb al minstens 15 keer zitten gapen
  En dan te bedenken dat ik soms wel eens denk dat ik heel weinig gaap.
  Vreemd, zelden krijg ik een seintje dat ik beter naar bed kan gaan. Mijn lichaam geeft het dus niet aan.. niet goed toch?
  Om dan ook maar te zwijgen over mijn inslaap vallen. Er valt dus nog wel het een en ander te leren.

 10. Hoi Mireille,

  Ik vind sanatorium ook erg ouderwets klinken…

  Misschien is rust- of herstellingsoord of herstelplaats of -logement een goed alternatief??

  Lieve groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.