Home » Artikelen » Webinar ‘Geld aantrekken, geld afstoten’

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Webinar ‘Geld aantrekken, geld afstoten’ — 13 reacties

 1. Dag Mireille,
  In de webinar vroeg je hoe je geld hebt ervaren in je jeugd.
  Ik werd heel mijn jeugd in de waan gehouden dat wij eigenlijk niet rijk waren. Als tiener durfde ik amper iets te vragen omdat ik dacht dat mijn ouders het geld niet hadden. Toch gingen wij op vakantie, werd een nieuwe auto gewoon zonder lening gekocht.
  Ik besefte toen niet dat mijn moeder gedurende het hele jaar de knip erop hield en zo spaarde ze tot ze het geld had voor de nieuwe auto of wat dan ook.
  Alles werd gebruikt tot het stuk was en niet meer gerepareerd kon worden. Wij woonden in een heel oud appartement en heel goedkoop. (pas achteraf geweten dat het zo goedkoop was).
  Wij hadden niets tekort, wij hadden één van de eerste kleuren tv’s, een auto, wij gingen op vakantie enz. maar vooral ze hadden geen schulden of leningen lopen.
  Als tiener had ik het er wel moeilijk mee, want ik had bv. maar 2 jeansbroeken, 1 paar sneakers (zonder merk), 2 sweaters en een paar t-shirten die werden helemaal afgedragen. Ik was bang om iets nieuws te vragen. Ik kreeg toen ik 16 was in 1982 (3 euro omgerekend) zakgeld. Daar moest ik mijn hele week mee doen. Dat was echt niet veel !
  Het geld van mijn vakantiejob mocht ik houden, maar dat was dan ook snel opgesoupeerd aan zaken die ik graag wou en ik thuis niet kreeg.
  Ik werd ook naïef gehouden. Zo had ik een spaarboekje dat ik enkel zou krijgen als ik trouwde. Tot de dag waarop ik trouwde wist ik niet wat erop stond en dat was een hele ontgoocheling.
  Als ik toen had geweten op welke manier ik het huis had kunnen verlaten zonder een cent op zak, een job zoeken en een kleine studio huren dan was ik zeker niet zo jong getrouwd.
  In de onwetendheid koos ik voor de gemakkelijke oplossing. Ik dacht dat ik het met het spaarboekje wel zou redden maar dan moest ik er wel een man bijnemen.
  Na 2 kinderen, kwam er een scheiding, ben ik vanaf 0 terug moeten beginnen en ben ik 10 maanden bij mijn ouders terug ingetrokken. Toen ik wat gespaard had, heb ik een appartement gehuurd en ben ik met mijn 2 kleuters verhuisd. Ik was toen 25 en stond er alleen voor. Al bij al is alles nog goedgekomen.

 2. Hallo Mireille,

  Bedankt voor dit webinar en ook al je andere inspanningen!

  Het is me niet duidelijk of ik de 9 stappen nu nog meer moet doen om het gewenste effect te krijgen tav geld. En zo ja, is t dan nodig dat bij het doen vd stappen helder gemaakt wordt dat het over mijn relatie met geld gaat en zo ja hoe. Als deze ene keer middels het webinar voldoende is, vind ik dat wel heel bijzonder want bij het doen vd 9 stappen werd niet specifiek aangegeven dat het om geld ging. Maar wellicht heb ik een gemist. Ik verneem graag je reactie.

  Hartelijk dank en vriendelijke groeten,

  Kees

  • Beste Kees,
   Ja, in dit geval hoef je niet meer apart stil te staan bij het gegeven ‘geld’, omdat dat in het webinar is aangepakt met een hele grote groep mensen tegelijk. Door het thema te bespreken, is het in je onderbewuste al aangeraakt. Het is dan voldoende om alleen de 9 stappen te doen.
   Groetjes, Mireille

   • ok, deze vraag van Kees had ik ook. Dus wel de 9 stappen blijven herhalen (ik doe ook de Overgewicht cursus) … dus die doe ik dan extra? Ik kan geen stap 0 toevoegen van Geld aan het Overgewicht thema…. groet Vanessa

    • Beste Vanessa,
     Ja klopt. Je hoeft het maar 1x toe te voegen als je tijdens een webinar mee doet. De volgende dagen is het dan voldoende om alleen de 9 stappen te doen.
     Groetjes, Mireille

 3. Beste Mireille, dank weer voor dit fijne webinar en het delen van jouw schat aan kennis met ons. Ik ervaar dat mijn relatie met geld is verbonden aan de relatie met mijn vader. En ik ben daarin weer stappen aan het maken, mij meer los aan het maken en voel ook dat ik financieel onafhankelijker aan het worden ben, meer volwassen in dat stuk.

 4. Dank je voor de video. Het geldsysteem gaat om, de westerse munten worden steeds minder waard door teveel geld gedrukt, een digitale munt wordt geintroduceerd in het grootste deel vd wereld. Een deel vd niet westerse landen gaat over naar BRICS die introduceren in augustus waarschijnlijk een nieuwe digitale munt gedekt door goud. De verwachtingen zijn dat uiteindelijk het oude geldsysteem in gaat storten. Stukje achtergrond. Wat Mireille wil heb ik nog niet gezien in de media. Net flink zitten gapen en ik voelde m’n basischakra.

 5. Mooi
  Geld ja .
  Wat ik zou willen , iets opzetten voor mensen die buiten de maatschappij vallen.
  Bv verslaafde , daklozen die wel zorg nodig hebben.
  De zorgverzekeraar zegt gewoon nee als wij deze mensen in zorg hebben en betalen gewoon niet uit .
  De wethouder al gemaild v nijmegen.gewoon geen reactie.
  Weet ook niet waar te beginnen
  Maar dit moet gerealiseerd kunnen worden
  Ooit hadden deze mensen een goed leven.
  Ook wij staan daar allen met 1 been in.
  En IEDEREEEN heeft recht op zorg
  Wij zijn ook de enigste thuiszorg die deze zorg wil leveren.
  Heb jij tips ?

  Liefs mandy

 6. Dank voor deze sessie en de Be-the_Mirror sessie,
  Het lijkt dat dit wel even tijd nodig heeft om te integreren. Ik was al moe van een lange fietstocht op de vrijdag. TOen ik het webinar de volgende dag beluisterde viel ik halverwege in slaap. Dus later nog maar een keer gedaan. Helderwetendheid heb ik zeker. En het heeft zijn voordelen, zoals bij 9/11 en ook de Covid lockdowns. In beide gevallen zag ik al een bui hangen, en was op de beste plek…bij de Covid had ik op tijd een huis op het mooiste strand in ZuidWest Portugal geregeld.
  Maar ook omdat ik bij diverse visionairs en pioniers heb gestudeerd heb ik ook gemerkt dat je soms beter je mond kunt houden. Men is niet klaar voor iets nieuws. Of erger…de ander zoekt eigenlijk een conflict. Een discussie moet je winnen per slot van rekening. Ik merkte dat ik daar soms nog in tuinde. Afgelopen half jaar merkte ik dat ik heel veel last had van buren lawaai. Er wordt heel veel woede opgeruimd lijkt het. In feite begon dit bij mij te verdiepen na de start van het Ukraine conflict. Ook sinds die tijd een gestagneerde stofwisseling.

  De effecten tijdens en na de sessies: Ik had al een week jeuk op mijn hoofd. Dit werd meer. Verder ben ik al dagen erg moe en prikkelig richting omgevingsgedoe en buren. Bij de stap vader loskoppelen voelde ik extra, en ook bij chakra en aura optimaliseren. Het lukte me nooit zo goed om me energetisch af te schermen, dus verdween ik maar zoveel mogelijk naar het bos of strand.
  Ik vertrouw dat deze sessies (ook Be the Mirror) meehelpen dat ik deze zomer makkelijker in het drukke Nederland kan zijn. Normaal zit ik rustig in Portugal.

  Heel veel dank en ga zo verder!
  Thierry

 7. Daf Mireille, Dank weer voor je inspirerend webinar. Ik weet meestal pas – soms jaren – achteraf het hoe en waarom van een bepaalde gebeurtenis. Het zou fijn zijn om dat meteen te kunnen weten. Soms voel/ weet ik dat mijn overleden geliefde bij me is.
  Ik doe de MIR-methode sinds 10 februari 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.