Home » Artikelen » De macht van de celwand (video met ondertiteling).

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

De macht van de celwand (video met ondertiteling). — 11 reacties

 1. Beste Mireille,

  Ik vond het erg interessant te lezen over de celwand. Ik heb diabetes type 2
  Vorig jaar heb ik de 9 stappen MIR-Methode toegepast wat me al veel heeft opgeleverd.
  Helaas nog niet ten gunste van mijn bloedsuiker. Vandaag ben ik weer begonnen de methode toe te passen. Hopelijk gaat het dan beter met de glucose.

  Met vriendelijke groet, Loes

 2. Ik dacht hier een reactie geplaatst te hebben? Ik vroeg of dit ook bij een lekkende darm gebeurt die juist geopend wordt door stoffen die dan in de bloedbaan komen en er niet horen. Dan worden de tekorten niet aangevuld! Of is dat niet het ze elfde als het openen van de celwand?

  • Beste Martine,
   Nee, dat is iets anders. Het openen van de celwand is een natuurlijk proces. Zo hoort het te gaan. Een lekkende darm is een onnatuurlijk proces, zo hoort het niet te gaan.
   Groetjes, Mireille

 3. Hoe zit het dan met een lekkende darm celwand zoals jij zegt? Die laat dan juist stoffen door die niet in je bloedbaan mogen komen! Ik ben door bio resonant therapeut die de MIR methode kent, sinds 2015 getest als sensitief voor gluten en lactose en nachtschaden. Wat zo gaat blijven zegt hij. Ik eet wekelijks kerstomaatjes maar geen aubergine. Ik ben het al langer moe om tomaten te laten. Ik wil ze wel weer kunnen eten. Heb zijn mening niet gevraagd. Ik moest wel vooral doorgaan met de methode, ben nu in vierde week. Kan ik herbeginnen met alleen stap 5 en 7? Ik eet eigenlijk al heel gezond maar heb veel stress en ook in het verleden bleek al dat ik ondanks toch de goede stoffen zoals bv magnesium niet opneem?!

  • Beste Martine,
   Een lekkende darm is iets anders. Dat is geen goede doorgang, helaas.
   Nee, je hoeft niet opnieuw te beginnen met stap 5 en 7, dat heeft geen zin. Gewoon alle 9 stappen blijven doen.
   Groetjes, Mireille

 4. Haha, vergeet ik te zeggen dat ik het heel prettig vind deze video te zien over de celwand. Dank je wel Mireille voor de duidelijke uitleg.

 5. Hallo Mireille,
  Periode eten, ja, dat ken ik. Ik heb de laatste tijd regelmatig meer zin in knoflook en olijven.
  Soms heb ik een bepaald product gekocht en voordat het allemaal op is, zit ik alweer in een volgende periode. Met verse producten is dat soms lekker lastig.
  Weet je misschien ook waar ik kan lezen waar allerlei voedingsmiddelen voor staan? Bijvoorbeeld voor verdriet of angst etc.?
  Lieve groet van Ellie

  • Beste Ellie,
   Nee, dat weet ik niet precies. Ik weet dat krakend voedsel waar je hard op moet kauwen, graag wordt gedaan door mensen die gefrustreerd zijn of spanning willen afvoeren. Zoet wordt meestal gegeten door mensen die verdrietig zijn. Ik weet dat Christiane Beerlandt een heel boek heeft geschreven over elke soort voedsel en snoep en wat het zou kunnen betekenen. Het heet ‘De hoorn des overvloeds’.
   Groetjes, Mireille

  • Beste Edith,
   Ja, voor zover ik weet geldt dit ook voor type 1 diabetes. Bij beide types van diabetes moet er extra insuline worden toegevoegd aan het lichaam om de ’tunnels’ in de celwand open te krijgen. De insuline zorgt daarvoor.
   Groetjes, Mireille

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.