19. Heimwee? Maak de reis naar binnen!

Herken je dit? Je gaat liever niet op reis, of als je een nachtje weg bent, lig je ‘s nachts te woelen in dat onbekende bed en ben je blij om weer naar huis te kunnen. Je lievelingsknop op je navigatie is : ‘Naar huis rijden.’ Allemaal signalen dat je waarschijnlijk last hebt van heimwee.
Sommige mensen hebben heimwee naar vroeger: toen was alles fijner, rustiger, normaler. Sommige mensen voelen zich niet thuis op aarde en verlangen naar hun thuis, ver weg van de aarde.

Kun je heimwee overwinnen?

Veel mensen die last hebben van heimwee hebben er mee leren leven. Ze gaan er vanuit dat het ‘bij hen hoort’ en dat het niet te veranderen is. Het leuke is nu dat er wel iets aan te doen is, als je wilt.
Met de MIR-Methode wordt stukje bij beetje gewerkt aan je innerlijke vrede, maar ook aan je innerlijke kracht. Dat betekent dat onzekerheid afneemt, je zelfvertrouwen groeit en dat je steeds beter voor jezelf durft op te komen.

Met welke van de 9 stappen pak je de heimwee aan?

Bij stap 1 ‘Zuurgraad optimaliseren’ en stap 2 ‘Detox alle toxische belasting’ doe je voorwerk voor de andere stappen, het ontgiften en schoon maken van je lichaam. Dat heeft nog niet direct iets met heimwee te maken.

Bij stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’ maak je je los van de invloed van je vader en moeder. Word je even bewust hoe zij omgingen met reizen, met nieuwe situaties, met het omgaan met nieuwe mensen. Alles wat jou daarin nu belemmert, ga je loskoppelen.

Stap 4 ‘Meridianen zuiveren’. Als het gaat om angsten, met name voor het onbekende, kent de Chinese geneeskunst dat vooral toe aan de dikke darmmeridiaan en angst en onveilig voelen hoort bij de niermeridiaan. Door stap 4 te aaien, haal je laagje voor laagje die emoties van die meridianen weg, waardoor deze emoties langzaamaan minder gaan worden.

Stap 5 ‘Alle tekorten aanvullen’ zorgt ervoor dat voedingsstoffen aangevuld worden. Tekorten aan vitamines of mineralen kunnen er letterlijk voor zorgen dat je je minder sterk voelt of sneller onzeker.

Stap 6 ‘Hormoonstelsel in evenwicht brengen’ is vooral voor heimwee gericht op de schildklier. Wanneer die in onbalans is, voelen mensen sneller gevoelens van onzekerheid en nervositeit. Hetzelfde geldt voor onbalans in de hypofyse, waardoor met name vrouwen gevoeliger zijn voor onverwachte gebeurtenissen. Dit is extra sterk vlak voor de menstruatie.

Stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ is eigenlijk de belangrijkste stap om heimwee aan te pakken. Daar waar je weer Veiligheid, Zekerheid en Vertrouwen weet aan te vullen, zul je van binnen sterker worden.

Stap 8. ‘Chakra’s en aura optimaliseren’ helpt bij heimwee, met name vanwege chakra 1. Deze chakra is heel bepalend om je welkom te voelen op aarde. Mensen die niet goed in hun lichaam zitten, hebben vaak een verstoorde chakra 1. Dit kan al bij de bevalling ontstaan.

Stap 9. ‘Missie verduidelijken’werkt indirect mee aan het overwinnen van heimwee.

Innerlijke veiligheid

Het leuke is dat de MIR-Methode er dus voor zorgt dat je je van binnen steeds veiliger gaat voelen en dat je ontdekt: wat anderen ook tegen mij zeggen, het raakt me niet meer zo hard als vroeger! Je gaat merken dat je meer durft, je vrijer voelt en weer nieuwe stappen gaat zetten.

Welkom op aarde

Kortom, wanneer je je veiliger in jezelf gaat voelen, voel je je overal veilig. Het maakt dan niet meer uit waar je bent en met wie je bent. Je bent veilig in jezelf en voelt je sterk genoeg om in welke situatie dan ook voor jezelf te zorgen, jezelf te beschermen of om hulp te vragen. Degenen die weg wilden van de aarde, zullen gaan zien en merken dat de aarde best leuke kanten heeft en dat het de moeite is om te blijven!

Ik wens je bevrijding van je heimwee en dat het mogelijk voor je wordt nieuwe gebieden te verkennen, zowel in als buiten jezelf!

Veel geluk!

Mireille Mettes
9 oktober 2013

Heb jij ook last van heimwee? Wil je vooral thuis zijn of liever helemaal niet hier zijn? Laat het me hieronder weten. Dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het invulformulier. Persoonlijke gezondheidsvragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: www.mirmethode.nl  Bekijk daar de video en ook de instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!Reacties

19. Heimwee? Maak de reis naar binnen! — 48 reacties

 1. Jep, hier ook last van het “Ooops… Wrong Planet ! Syndrome” (diagnose: autisme). Een basis-gevoel van onveiligheid, in m’n eigen lichaam en op deze planeet. Me nergens thuis voelen. Nooit geboren hebben willen zijn. Diepgewortelde zelfhaat, existentiële schuld- en schaamtegevoelens, depressie, paniekstoornis, straatvrees… Heb het altijd geweten aan mijn slechte start en traumatische jeugd. Geen goede fundering, slecht geaard zijn. Me ongewenst, ongeliefd en overbodig voelen. Kwaadheid richting m’n ouders dat ze me verwekt hebben en geboren hebben laten worden, liever geaborteerd hadden willen zijn. Al heel jong fantaseren over doodgaan en zelfmoord, maar het tóch niet doen, omdat ik intussen geloof dat er méér achter zit en zelfmoord niet de oplossing is.

  Ik wist niet anders dan dit iets is waar ik maar ‘mee moet leren leven’.

  Dankjewel Mireille, voor het bieden van hoop en uitzicht op verbetering van dit DIEPE DIEPE kern-probleem !! (Beter laat dan nooit ;-))

 2. Hai,

  Het is normaal dat ik nu alle 9 stappen doe dat ik me heel eenzaam voel en ook mannen op mijn pad komen die niet volledig beschikbaar zijn?mOf ineens een ex die er toen niet klaar voor was en nu weer wil praten.
  Ik vraag dit omdat ik het meeste moeite had met vader loskoppelen want ik ben geadopteerd heb mijn vader niet gekend.Want mijn moeder was altijd een bij vrouw( dus werd niet volledig voor haar gekozen) en na adoptie ging mijn adoptie vader ook weg bij mijn adoptie moeder ( werd ook niet voor haar en ons gekozen) Kan dat hier me te maken hebben.Ik voelde me heel eenzaam en had ook het gevoel ineens heeeel sterk dat er niet voor mij volldig wordt gekozen .Ik ga gewoon door maar dit is best pittig komt hier nog verandering in ( ik ben pas bezig hoor paar dagen( weer opnieuw nadat ik 4 weken alleen stap 5 en 7 hebt gedaan. Liefs H

  • Beste H.,
   Ja, het kan door de MIR-Methode komen. Ik heb wel vaker gehoord dat mensen ineens een serie mensen ontmoeten die de ‘oude’ pijnen heel duidelijk maken. En ik heb ook gelezen dat mensen weer tot elkaar komen na het doen van de MIR-Methode. Het is echt heel fijn als oude pijnen en gevoelens uit je verdwijnen, zodat je weer met een ‘schone lei’ contact met anderen kunt opbouwen. Ik wens je veel geluk en hoop voor je dat je eenzaamheid mag verdwijnen!
   Groetjes, Mireille

 3. Goedemiddag,

  Mijn zoon heef vreselijk last van heimwee…Hij is 12 en kan hij ookal beginnen met alle 9 stappen?
  Zou dat kunnen betekenen dat hij meer zelfvertrouwen krijgt na de Mir-Methoden?
  Warme groet, Helen

  • Beste Helen,
   Ja, dat mag en kan ook voor hem werken. Het is wel belangrijk dat dan de ouder die zelf ook heimwee heeft mee doet, omdat het kan zijn dat de zoon het onbewust oppikt van een van de ouders.
   Veel geluk voor hem!
   Groetjes, Mireille

 4. Ik heb geen heimwee naar vroeger maar ik verlang wel altijd naar huis als ik op vakantie ben. Ik zie het inderdaad als dat ik naar huis bij God terug wil. Ik ben vanaf mei bezig met de MIR-Methode, doe het de laatste tijd vaak onder de douche terwijl ik mijn hele lichaam streel. Ik zie geen grote verandering alhoewel ik bij de missie een gevoel heb waar ik mee door wil gaan. Bedankt voor alles wat je in de wereld brengt. Veel liefs

 5. Hoi Mireille ik ben nu al twee maanden bezig met herstellen van artritis aan de knien en de handen en het gaat echt goed met me. ik e wil jou hartelijk danken dat jij met de MIR-Methode zo veel troost brengt bij mij en vele anderen. ik kan je niet dankbaar genoeg zijn.ik geef de MIR-kaartjes aan mensen in mijn omgeving en de reacties zijn positief.veel belovend dus dat de mensheid hiervoor open gaat staan!het leven is al gecompliceert dus iets leren dat ons kan leren onze lichaam en geest te begrijpen is gewoon heel fijn! is dit zoals boedha? hartelijk bedankt Mireille veel liefdevolle groeten Andre

  • Beste Andre,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden en wat heerlijk dat het zo goed met je gaat! Dankjewel dat je de MIR-Methode aan zoveel mensen doorgeeft. En fijn om te horen dat mensen het van je willen ontvangen! Ja, er ontstaat inderdaad steeds meer openheid onder mensen over wat er allemaal nog meer mogelijk is!
   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 6. Heimwee voelen ken ik niet. Thuis is niet echt ergens; nergens is een specifieke plek die veilig is, waar ik me vertrouwd voel, waar ik niet belaagd kan worden. Overal ben ik even veilig / onveilig.
  Geen binding, maar evenmin een gevoel iets te missen. Vanuit kracht of onmacht?
  Niet willen binden uit angst te verliezen of niet hoeven te binden omdat je kern al die dingen niet nodig heeft?
  Doordenkertje. Misschien gaat beide op in mijn geval. Vroeg me net af of ik mij wel thuis voel in mijn lichaam. Ja dus. Paar dagen terug op de baby mir ‘gestuit’ en het liedje gezongen.
  De heftige ontlading verraste me volkomen. Ervaar wel een toename van basis erdoor.
  Daar gaan we dus voorlopig mee door:-)

 7. Na enkele bijna dood ervaringen had ik last van heimwee naar de andere wereld, die was zo geweldig daar wilde ik weer heen. Iemand wees mij erop dat ik maar beter hier en nu kan genieten want de overkant komt pas als het mijn tijd is. Reizen en heimwee is geen probleem, maar wel de wondere wereld die ik mis. Ben nu 1 week met MIR bezig. Benieuwd wat dat zal brengen.

  • Beste Henriëtte,

   Ja, ik ben ook heel benieuwd! Fijn dat je nog op aarde bent gebleven bij ons. Ik ben benieuwd wat het met jouw missie te maken heeft dat je al een paar keer naar de andere wereld mocht reizen. Heel veel sterkte en ik hoop dat je langzamerhand kunt gaan genieten van het op aarde zijn!

   Groetjes, Mireille Mettes

 8. Dat gevoel van hier niet te willen zijn, heb ik steeds meer en meer..sinds mijn verhuizing. Die eenzaamheid, het onveilig voelen, het alleen zijn..steeds maar wenen, ik doe MIR Methode (al 4 maanden elke dag), maar er komt zoveel verdriet naar boven..ik blijf volhouden.ben nu 64j want ik weet dat het ons geboorterecht is om gelukkig te zijn en vreugde te ervaren..hier op deze aarde..

  • Beste Jeannette,

   Sjonge, wat een weg leg je af. Wat een verdriet! Ik hoop van harte dat het zich weldra gewonnen gaat geven en dat het zonnetje weer voor je gaat schijnen. Als het nodig is, kun je altijd nog een keer een afspraak maken bij een MIR-Methode begeleider (er zijn er verschillende in België) om het verdriet sneller te laten verdwijnen.

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

  • Lieve Jeannette.
   Wat ben je veel aan het loslaten. Dat kan zoveel invloed hebben op je gevoel. Soms is het dan net of je in een achtbaan zit.
   En ja, je hebt gelijk, het IS ons geboorterecht om gelukkig te zijn op deze aarde. Je bent een grote rol aan het vervullen en dit zijn wellicht de laatste restjes van loslaten van het oude, de uienschil dicht bij de kern. Zou het niet fijn voor je zij om even steun te zoeken bij een ervaren MIR-Methode therapeut? Dan kan je wat soepeler door dit stuk heen laveren. Hier is de link.
   Ik wens jou een plezierige tijd op deze aarde toe, vol van vreugde.
   Ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode therapeut in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 9. Fijn dat ik dit mag lezen van al die mensen die zo open zijn!! Ik herken me zo in heimwee gevoelens!! Ik deed lange tijd het aaien , maar vergat het de laatste tijd…. Ik ga me weer onzeker voelen en het liefste thuis…..(veilig). Ik merk dat ik de MIR-Methode langer nodig heb. Misschien wel voor altijd!!! Want toen ik het elke dag deed voelde ik me veel blijer en zekerder!!! Bedankt voor al die open verhalen!
  Frieda

 10. Beste Mireille,

  Ik ben iedere keer al zo blij als ik jouw foto zie onder aan de mail.
  Je straalt precies dat uit dat ik herken: blijdschap en je ogen stralen puur en alleen liefde. Ik ben heel blij met de MIR-Methode
  en bewonder om je wijsheid en motivatie om dit met zo velen te delen.

  Liefs
  Elin

  • Elin, dankjewel voor je lieve woorden!
   Mensen als jij moedigen me ook aan om door te gaan, dus dankjewel daarvoor!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 11. Bij mij is het eigenlijk precies andersom. Ik voel mij op mijn best en ben ik het gelukkigst als ik aan het reizen ben en ga vaak gelijk na terugkomst al weer rond kijken naar een nieuwe reis.
  Voel me in mijn eigen omgeving ook wel thuis, dus daar ligt het ook niet aan. Heb wel een enorme innerlijke onrust.

  Het enige waar ik me niet thuisvoel (of na een aantal jaren niet meer) is in mijn werk. Wissel dus ook nogal eens van werkgever. Ik merk dat de MIR- Methode mij wel goed doet en misschien krijg ik hierover ook op den duur wat rust en duidelijkheid. (missie verduidelijken)

 12. Ik heb wel heimwee, maar volgens mij een heel ander soort. Ik vind het moeilijk om mijn man en kinderen(16+18 jaar) alleen thuis te laten. Ze redden zich prima zonder mij, maar toch voel ik me schuldig om te gaan. Ik doe het wel, maar ga soms huilend van ellende van huis. Heb altijd het gevoel dat ik thuis moet zijn. Als ze bij me zijn, kan ik overal naar toe, ook voor heel lang, maar zonder….
  Ik doe de MIR- Methode nu 2 weken en merk er nog niet veel van, maar ga zeker door! Bedankt.

  • Hoi Hanneke.
   Dank je wel voor het delen, wellicht herkennen andere mensen dit gegeven ook.
   Een schuldgevoel is vervelend en daar zit altijd wat onder.
   Wil je dit boven tafel krijgen en verlost worden van dit indringende belemmerende gevoel, dan kan je contact opnemen met een MIR-Methode begeleider. Samen sporen jullie op waar het vandaan komt dat je huilend van ellende van huis gaat én dat vervangen voor vertrouwen.
   Hier is de link
   Bij jou werkt de MIR-Methode Nu op een subtiel niveau, dan merk je niet zoveel maar er gebeurt wel van alles. je “angst” gevoel kan ook verergeren. Een teken dat de MIR goed werkt.
   Een ondersteunende groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 13. Mijn hele leven al last gehad van onveilig en niet thuis voelen in een vreemde omgeving. Dit uitte zich vooral in de vroege morgenuren. Veel geprobeerd om het te begrijpen maar niet altijd gelukt. Toch veel op vacantie gegaan met caravan omdat ik dat toch leuk vind en een man heb die graag reist. Ik ben nu op leeftijd en we reizen nog steeds maar helemaal weg is het toch niet. Het blijft een zwakke plek.

  • Beste Antonia,

   Dan is de MIR-Methode zeker iets voor jou!
   Aai dan maar als extra stappen, voorafgaand aan de complete 9 stappen, op “Niermeridiaan zuiveren” en op “Wortelchakra optimaliseren”.
   Laat je ons weten welke ervaringen je opdoet?
   Veel succes en reisplezier samen met je man!
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra

   MIR-Methode begeleider in Enschede
   http://www.erevna.nl

 14. Ik merk als ik alleen na bed ga niet kan slapen ik lig heen en weer te schudden met mijn hoofd. Pas als mijn man naar bed gaat dan houdt het op. Als ik gelijk met mijn man naar bed ga, heb ik nergens last van. Alleen als ik zo moe ben blijf ik heen en weer gaan met mijn hoofd. Mijn lichaam ligt niet stil. Ik ben Nu 4 weken bezig en het help er veel. Ik heb een jaar bij iemand gelopen die MIR-Methode kan. Waar ligt het aan. Ik ben overal aan geholpen alle 9regels heb ik bij haar gedaan. Het werkt zo goed maar dit niet slapen als er niemand naast je ligt en door het verleden toen lag ik graag alleen.

  • Beste Angelique.
   Het eerst dat in me opkomt is je behoefte aan innerlijke rust en vertrouwen. Ik lees dat je al bij iemens bent geweest die de MIR-Methode heeft gedaan en dat is mooi. Is die persoon ook een begeleider of therapeut van de MIR-Methode? Dan kan je nogmaals een aantal consulten doen, zodat er nog wat dieper met je gewerkt kan worden. Met behulp van een begeleider kunnen jullie vooral ook werken aan het niet alleen kunnen / durven slapen. Hier kan je iemand vinden die bij jou in de buurt woont. In de tussentijd kan je voor de 9 stappen aaien en zeggen: “Zelfvertrouwen aanvullen”3x en dan “Innerlijke rust aanvullen”3x en dan alle 9 stappen.
   Ik wens je heel veel succes en dat je jouw alleen slapen straks heel goed gaat met een rustig hoofd en lichaam.
   Hartelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 15. Hallo
  Ik heb ook zoiets van : ik wil erg graag op reis,maar toch is er altijd iets dat me tegenhoudt,ik vind dat erg want zo kan ik echt niet genieten van mijn leven mijn vrienden maak ik altijd wat wijs !
  Waarschijnlijk ligt de oorzaak in mijn jeugd waar ik me nooit echt veilig of welkom heb gevoeld.
  Kan ik er iets aan veranderen? Ik weet het niet maar ik zou zo graag !eindelijk eens op reis DURVEN gaan,want dat is het ook : durven
  Weet er iemand in Belgie een goede therapeut met ervaring?
  Ik heb hulp nodig,wil ik niet vereenzamen…
  Met vriendelijke groeten,
  Rita

 16. Toevallig..of bestaat toeval niet, moest ik gedurende de eerste 15 dagen dat ik met de MIR bezig was ook veel op reis voor mijn werk. Meestal houd ik dat af…ik zie er altijd tegenop, niet perce uit heimwee overwegingen, misschien omdat mijn richtingsgevoel heeeeel slecht is en ik nog verdwaal in een zwembad. In mijn ergste steeds terugkerende droom ben ik ook altijd de weg kwijt en overvalt mij een vreselijk gevoel. Maar……vandaag op dag 16 was ik in amsterdam, grote stad voor mij als dorpsbewoner en dacht, het maakt me niets. Meestal ben ik afwachtend op de achtergrond als ik met andere samen ben, maar vandaag voelde ik me zekerder dan ooit in een onbekend gebied. In de afgelopen vijftien dagen ben ik met auto en openbaar vervoer door het hele land gereisd en voel dat ere cht wat veranderd is…super toch!! Bedankt zover..

 17. ik heb ook altijd het gevoel gehad dat ik me hier niet thuis voelde.ook altijd geroepen kom van een andere planeet.heb ook vaak alleen en eenzaam gevoeld omdat ik niet de goede aansluiting hebt.ik vind het leuk om weg te gaan hou van plekken die ik niet kent.maar dan begin het als ik voor de eerste keer ergens naar toe moet en de weg niet kent.ik heb sind gisteren stress omdat ik zondag bij je de cursses gaat doen is voor mij de eerste keer dat ik zo ver weg gaat alleen.heb vanacht slapenloze nacht gehad.het gaat me lukken weet ik. dat onbehagelijke gevoel ik weet ook omdat het komt door de dingen die ik heb mee gemaakt waardoor me vieligheid is aangetast.ik kijk iut naar de dag dat ik zonder een vervelend gevoel op weg kan gaan naar een vreemde plek.ik voel dat ik baat heb bij de mir methode ik ben zelfs binnen de vier weken gestopt met roken ik dacht kom wel als de 4 weken omzijn om te stoppen als ik de stap met roken heb toegevoegd.ik eet alleen veel nu daar ben ik minder blij mee hoop dat het tijdelijk is.Groetjes Thea

  • Beste Thea,

   Ja, het gaat je beslist lukken! Fijn om je zondag in de cursus te ontmoeten. Dan ga ik je nog meer leren wat je kunt doen bij teveel behoefte aan eten en hoe je dat direct kunt stoppen (met de EHBO). Ik kijk naar je uit. En nog van harte gefeliciteerd met het stoppen met roken.

   Goede reis gewenst, zondag!
   Groetjes, Mireille

   • Fantastisch Thea dat je gestopt bent met roken,ik probeer het ook met de MIR-Methode,hoop dat het me lukt.

 18. Ik wilde stoppen met roken en ben mir methode gaan toepassen.
  Ik ben er juist meer door gaan roken. Hoe kan dat ?

 19. Ja…dat heb ik ook, inderdaad: het hier niet thuis voelen. Nergens thuis voelen. Overal als een reiziger, zonder vaste banden met de mensen om mij heen. Een eilandje. En ook het liefst thuis blijven, waar alles vertrouwd en veilig lijkt te zijn.In mijn eentje. Ik herken het verband met verstoringen van chakra 1, namelijk bij de geboorte. In mijn geval, al in de baarmoeder…
  Ik heb een tijd geleden de MIR-Methode gedaan en heeft heel veel in beweging gebracht. Tijd voor meer. Bedankt Mireille.

 20. Niet het heimwee van reizen, maar het niet veilig voelen hier…. en er liever niet willen zijn, maar toch ook weer wel, was voor mij soms maar moeilijk te accepteren. Alsof je steeds de verkeerde “weg” pakte.
  Een deel hiervan is opgelost door middel van EMDR, maar heel veel inzicht is er gekomen door het doen van de MIR-Methode. Langzaam maar zeker kom ik steeds meer uit mijn schulp en durf ik te zijn, die ik echt ben.
  Alle mensen die dit lezen kan ik alleen maar activeren, door te gaan met de MIR-Methode. Het werkt echt. En kom je er alleen niet uit, laat dan een persoonlijk protocol uittesten door mensen, die de MIR-Methode beheersen en als coach kunnen functioneren. Het is geweldig om te ervaren, hoeveel mensen hier baat bij hebben en zo weer kunnen genieten. Hier veilig op aarde, reizen kunnen maken en je overal “thuis” voelen. Mireille, dank je wel voor je lessen en je support.
  Corry

  • Beste Corry,

   Dankjewel voor je aanmoedigende woorden! Ik ben blij dat de MIR-Methode je zoveel moois heeft gebracht! Ja, dat maar veel mensen zich hier meer welkom gaan voelen!

   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 21. Eerst dacht ik Heimwee? Dat heb ik toch niet? Ik ging eerst nadenken over de vakanties die geweest zijn en herkende me niet direkt. Toen ik ineens aan een grote wens dacht die ik misschien kan vervullen binnen afzienbare tijd. Mijn vriendin opzoeken aan de andere kant van de wereld waar ze zo’n 14 jaar geleden naar toe is geëmigreerd. Het gekke is dat ik het wel wil en ook leuk lijkt, maar dat ik merk dat ik ook wel redenen zie waarom ik het niet “kan” doen.
  Dus toch meer heimwee dan ik dacht. Ga snel door met de MIR-Methode 🙂

  • Hai Loes,

   Ik verheug me er met jou op dat het je gaat lukken en dat je die prachtige ervaring gaat krijgen in het reizen. Dat je je vriendin maar mag gaan terug zien, super!

   Veel geluk!
   Mireille Mettes

 22. Niet thuis voelen op Aarde…dat gevoel ken ik…een vreemde op deze planeet…mijn dochter noemde mij ooit een Alien…komt allemaal goed ..toch ?

 23. Hoe is het mogelijk.dit is precies hoe ik me voel als ik van huis weg ben.Het is mijn hele leven al zo, Maar ik maak vorderingen.
  Als ik nu van huis ben duurt het plus minus 2 dagen en dan kan ik me helemaal overgeven, en genieten.
  Bedankt aan de mir methode heb ik heeeel veel.

 24. Ik herken mij niet zozeer de ‘gewone’ heimwee die je hierboven beschrijft, maar wel het gevoel van ‘niet hier willen zijn’ en de absolute voorkeur voor bekende plekken en mensen, omdat ik me anders veel te onveilig voel en last krijg van allerlei klachten. Doe de MIR-methode nu 4 weken, maar aangezien ik deze klachten al veel langer heb, vermoed ik dat ik nog wel even door mag gaan alvorens het gewenste resultaat te bereiken…

 25. Ik doe nu al een paar weken de Mirmethode, en ik voel me er heel goed bij.
  mijn vraag is: moet ik er na vier weken mee stoppen, zoals aangegeven? of kan je ook gewoon doorgaan.
  graag zou ik hier een antwoord op willen hebben.

  groet Annemarie

  • Beste Annemarie,

   De laatste tijd ontvang ik steeds meer prachtige berichten van mensen die langer dan 4 weken zijn doorgegaan, dus ga gerust door. Je blijft het doen zolang het goed voor je voelt.

   Veel geluk en dank!
   Mireille Mettes

   • Hoi Mireille, ik heb de stappen 5 en 7 ruim 6 weken gedaan, ben meer zelfverzekerd geworden,maar ook angstiger, ik durf niet aan de volledige 9 stappen te beginnen,omdat ik bang ben voor wat er komen gaat, heel jammer weet jij hier een oplossing voor?
    Sedert 6 weken heb ik een opgezette, dikke linkervoet dokter weet het niet, ook heb ik veel last van mijn linkeroor?evenwichtsorgaan?, waardoor ik het gevoel onder invloed te zijn.hoop op een advies van jou kant, ik zou graag doorgaan maar iets blokkeert mij.

    Warme groet
    Hannie

    • Beste Hannie,

     Het lijkt me voor jou het fijnst om gewoon een keertje naar een begeleider te gaan, zodat die tot in detail kan uittesten wat er gaande is. Je onbewuste is niet voor niets ongerust. Gun jezelf even die begeleiding, zodat het op de voor jou zo fijn mogelijke manier kan oplossen.

     Veel succes!
     Mireille Mettes

 26. Ik dacht toen ik dit las…oohh dat ben ik…wil liever niet van huis…en heb altijd al het gevoel gehad niet op deze aarde willen zijn…als kind viel ik regelmatig flauw..ik heb dat uitgelegd als…wegwezen…Heb Reiki gedaan en mijn probleem was niet te willen aarden…..heb veel meegemaakt. Heb de MIR vier weken gedaan…en doe het nog met een regelmaat….Ik voel meer lucht…meer acceptatie…ben blij met de MIR. Ben zelf hulpverlener geweest en wil het nu aan iedereen aanreiken,maar weet ook, dat de behoefte uit mensen zelf “moet” komen. Bedankt voor de positieve energie en de support!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!