Home » Artikelen » 14. Acne, puistjes, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?

Reacties

14. Acne, puistjes, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf? — 11 reacties

 1. Beste Mireille,
  Ik doe nu bijna 5 weken de MIR-methoden in de hoop dat o.a. mijn huid rustiger wordt qua onzuiverheden.
  Na anderhalve week je MIR-methode kwam ik uit bed en leek het opeens zo rustig , alles was helemaal ingedroogd en wat was ik blij!Helaas is het daarna alleen maar erger terug gekomen…
  Ik drink nu zo’n 2 weken al 4 liter water per dag, eet geen suiker, gluten, lactose (intolerant) & alles zoveel mogelijk vers. Ik hou mijn huid altijd goed schoon en doe de MIR-methode ook 2x per dag.
  Ik merk wel dat ik enorm aan het ontgiften ben, maar voor de restgeen verbeteringen.Is er iets wat ik over het hoofd zie?…
  Met vriendelijke groet,
  Esmee, 15 jaar

  • Beste Esmee,
   Nee, je ziet niets over het hoofd. Je drinkt wel erg veel water wat ervoor kan zorgen dat je mineralen tekort komt. Eet je ook zouten? Het echt een tijd duren voordat de balans terug is, maar je kunt voor de zekerheid ook een keer een consult afspreken met een MIR-Methode begeleider om te kijken of er nog een blokkade speelt die zich nog niet makkelijk gewonnen geeft.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. Hi Mireille,
  mijn dochter van 14 jaar heeft af en toe last van puistjes. Ze maakt haar gezicht schoon maar met de MIR methode moet ik niet aan komen dat vindt ze maar hocus Opokus. Wat zou haar kunnen overtuigen? Zelf doe ik de methode al 3/4 jaar. Heb het gevoel dat het me goed doet maar kan het niet precies specificeren wat er beter gaat.
  harte groet,
  Ellen

  • Beste Ellen,
   Je kunt het haar een keer voorstellen, maar als ze niet wilt, moet je dat helaas respecteren. Ga zelf verder met de MIR-Methode en kijk of er als vanzelf meer rust in huis ontstaat en ze zich misschien wel hiervoor open gaat stellen. Het hoeft uiteraard niet, want zij mag haar eigen keuzes maken. En dat doen jongeren graag.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 3. Hallo Mireille,

  Ik ben bijna 31 en heb ontzettende last van acne in mijn gezicht. Ander half jaar geleden ben ik met de Diana pil gestopt en sinds dien zit mijn gezicht helemaal onder!
  Ik heb al 2 keer de MIR-Methode gevolgd, maar dit heeft bij mij geen resultaat opgeleverd.

  Wat kan ik nog doen?

  Ik hoor graag van je,

  Met vriendelijke groet,
  Linda

  • Beste Linda,
   Je kunt het beste de MIR-Methode 2x per dag blijven doen. Langere tijd volhouden. Duurt het je te lang, maak dan vooral een keer een afspraak bij een MIR-Methode begeleider zodat zij heel gericht kan uittesten wat de oorzaak is. Hormonen? Voeding? Emoties?
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 4. Ik ben nu ongeveer twee weken bezig met de MIR- Methode en normaal gesproken heb ik vaak tussendoor behoefte aan wat zoets, nu sta ik er niet echt bij stil, maar heb wel wat meer zin in zoute dingen.
  Ik hoop dan ook op korte termijn dat de behoefte aan zout ook wat minder word en ik kan gaan beginnen met afvallen.
  Ik wil wat meer gaan bewegen en minder eten, ik drink alleen te weinig en heb ‘s avonds ineens veel dorst. Daar moet ik nog wat aandacht aan besteden.
  Er kwam de eerste week veel los aan emoties, nu ben ik wat stabieler, ik ga me steeds lekkerder voelen. Ik ga zeker door met de MIR- Methode, het voelt gewoon goed.
  Bedankt!!

  gr
  Monique

 5. Veel minder eten 1 snee brood per dag en liefst zuurdesem, de dierlijke melk zoveel mogelijk links laten,enorm opgeblazen gevoel. Alle soorten suikers alleen ahorn siroop en dergelijke, geen vlees, in uitzonderlijke momenten, biovlees, wat een hemelsbreed verschil van smaak, geen aardappleln vind ze niet lekker meer,wel eens een stukje vis of eieren, yoghurt blijft ook aan de kant, voel me er zeer goed bij, en tussendoor wat chiazaad, of zeezout in water opgelost, ‘s morgens nuchter, niet alle dagen, zo dat was het in hoofdzaak, lieve groetjes Rita

 6. Ik merk ook dat mijn eetpatroon verandert, ik ben wel altijd al een bewuste eter geweest maar ik heb nu veel minder behoefte aan eten en als ik eet merk ik dat ik vooral minder brood wil eten en totaal geen behoefte heb aan snoepjes of koekjes. Gisteren kreeg ik een gebakje en daar ging ik vooral van griezelen, ik vond het zuur ruiken en kreeg het echt niet weg. Bijkomend prettig verschijnsel is dat ik nu blijkbaar ook ga afvallen.
  Ik heb al jaren moeite met afvallen omdat ik een hormonale afwijking (pco) heb, geweldig dus! Ik doe de MIR-Methode nu een week ben benieuwd naar de volgende weken!

  • Hoi Silvia,
   Wat een geweldig mooi resultaat na een week met de MIR-Methode gewerkt te hebben, Super.
   Mooi dat jouw lichaam al zo snel aangeeft wat het wel en niet wil.
   Blijf daar maar naar luisteren en als je griezelt van een gebakje, kan je deze gewoon laten staan.
   Zoetigheid is inderdaad een zuurmaker!
   Ik ben ook benieuwd hoe het de komende weken met je gaat en vind het fijn als je dat laat weten.

   Groetjes,
   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 7. Hallo Mireille,

  Ik ben nu 3 weken de MIR-Methode aan het doen. Ik ben 60 jaar en krijg opeens uitslag rond mijn mondhoeken. “Jeugdpuistjes?”. Ik ben niet zo blij met de uitslag. Ik ben wel blij dat ik “er iets uit werk”. Hoop dat de uitslag ook snel overgaat.
  Dank voor je liefdevolle betrokkenheid bij zo velen.

  Hartelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.