Home » Artikelen » 14. Acne, puistjes, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?

Reacties

14. Acne, puistjes, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf? — 26 reacties

 1. Hoi mireille, ik ben nu drie weken bezig met de MIR methode. Ik heb voor de derde keer in mijn leven een depressie. Heb al op verschillende manieren hulp gezocht. Uiteindelijk in november 2016 bij de crisis van Ggz beland. Maar enorm lange wachtlijsten. Ben op een afdeling angst en stemming terecht gekomen. Na intake en onderzoek moet ik nu (na 10 weken ) naar een andere afdeling. Nog steeds geen therapie gestart dus. Het gaat soms een aantal weken iets beter en dan weer een paar dagen of een week minder. Intussen ben ik dus gestart met MIR. De eerste twee weken heb ik alleen 5 en 7 gedaan. In week twee werd ik heel moe. Nu ben ik een dag of vijf met alle punten aan de slag. Ik heb wat meer puistjes gekregen. Maar ook heftige emoties. Ik dacht net weer wat omhooggevallen aan het klimmen te zijn van de depressie/burnout. Mijn zelfvertrouwen gaat echt naar beneden. Hoort dit erbij.

  • Beste Sandra,
   Nee, dat hoort niet bij de MIR-Methode. Ik vermoed dat er iets anders speelt. Zou je een keer naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan of bellen voor een MIR-Methode op Maat? Of past dat niet bij de behandelingen die je krijgt? Even overleggen met je behandelaar. Sterkte!
   Groetjes, Mireille

 2. Heb ik iets verkeerd gedaan of verkeerd gezegd, want mijn stukje wordt niet gepubliceerd? Vriendelijke groet,Esmee

  • Beste Esmee,
   Nee, alles goed. De berichten worden eerst gelezen en dan geplaatst. Soms duurt dat even.
   Groetjes, Mireille

 3. Beste Mireille,
  Ik doe nu bijna 5 weken de MIR-methoden in de hoop dat o.a. mijn huid rustiger wordt qua onzuiverheden.
  Na anderhalve week je MIR-methode kwam ik uit bed en leek het opeens zo rustig , alles was helemaal ingedroogd en wat was ik blij!Helaas is het daarna alleen maar erger terug gekomen…
  Ik drink nu zo’n 2 weken al 4 liter water per dag, eet geen suiker, gluten, lactose (intolerant) & alles zoveel mogelijk vers. Ik hou mijn huid altijd goed schoon en doe de MIR-methode ook 2x per dag.
  Ik merk wel dat ik enorm aan het ontgiften ben, maar voor de restgeen verbeteringen.Is er iets wat ik over het hoofd zie?…
  Met vriendelijke groet,
  Esmee, 15 jaar

  • Beste Esmee,
   Nee, je ziet niets over het hoofd. Je drinkt wel erg veel water wat ervoor kan zorgen dat je mineralen tekort komt. Eet je ook zouten? Het echt een tijd duren voordat de balans terug is, maar je kunt voor de zekerheid ook een keer een consult afspreken met een MIR-Methode begeleider om te kijken of er nog een blokkade speelt die zich nog niet makkelijk gewonnen geeft.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 4. Ik heb met regelmaat dat ik eczeem krijg in de binnenkant handen begint met jeuk dan blaasjes deze gaan openen dan komt er langzaam nieuw vel op maar dit blijft niet zitten.Doe al lange tijd de MIR-Methode.Merk wel dat werkt op andere delen van lichaam gr marja

  • Beste Marja,
   Het is een kwestie van tijd, verwacht ik. Grote kans dat de plek in je handen je iets te vertellen heeft, of dat daar een best diepe emotie zit. Je zou eens naar een MIR-Methode begeleider kunnen gaan om dat te laten uittesten.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Eveline,
   Nee hoor, ik heb je een persoonlijke email gestuurd, omdat je bericht zo privé was. Kijk maar in je inbox.
   Groetjes! Mireille

 5. Hi Mireille,
  mijn dochter van 14 jaar heeft af en toe last van puistjes. Ze maakt haar gezicht schoon maar met de MIR methode moet ik niet aan komen dat vindt ze maar hocus Opokus. Wat zou haar kunnen overtuigen? Zelf doe ik de methode al 3/4 jaar. Heb het gevoel dat het me goed doet maar kan het niet precies specificeren wat er beter gaat.
  harte groet,
  Ellen

  • Beste Ellen,
   Je kunt het haar een keer voorstellen, maar als ze niet wilt, moet je dat helaas respecteren. Ga zelf verder met de MIR-Methode en kijk of er als vanzelf meer rust in huis ontstaat en ze zich misschien wel hiervoor open gaat stellen. Het hoeft uiteraard niet, want zij mag haar eigen keuzes maken. En dat doen jongeren graag.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mireille,

  Ik ben bijna 31 en heb ontzettende last van acne in mijn gezicht. Ander half jaar geleden ben ik met de Diana pil gestopt en sinds dien zit mijn gezicht helemaal onder!
  Ik heb al 2 keer de MIR-Methode gevolgd, maar dit heeft bij mij geen resultaat opgeleverd.

  Wat kan ik nog doen?

  Ik hoor graag van je,

  Met vriendelijke groet,
  Linda

  • Beste Linda,
   Je kunt het beste de MIR-Methode 2x per dag blijven doen. Langere tijd volhouden. Duurt het je te lang, maak dan vooral een keer een afspraak bij een MIR-Methode begeleider zodat zij heel gericht kan uittesten wat de oorzaak is. Hormonen? Voeding? Emoties?
   Veel sterkte!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 7. Hallo,

  Ook ik heb toen ik de eerste keer begon met de MIR- Methode eczeem in de liezen, oksels en ook onder mijn borsten gehad.
  Goed om te lezen hier dat ik misschien wel onverwerkte emoties aan het loslaten was, ik weet zeker boosheid en verdriet. Nu heb ik nergens last van, maar inderdaad veel drinken en de huid goed vet houden en als het dan heftig wordt, wat bij mij het geval was, tijdelijk hormoonzalf gebruiken, dat hielp mij er tijdelijk doorheen, maar dat is niet zo goed, want de huid wordt er dunner van, het blijft troep. Ik heb al eerder een berichtje hier achtergelaten en ik wou even kwijt dat ik inmiddels 2 kg kwijt ben en veel rustiger ben en bewuster leef. Ben meer in balans. Mijn zusje is nu ook begonnen, maar was ineens helemaal uit balans, ik heb haar geadviseerd om de komende weken alleen de stappen 5 en 7 te doen, volgens mij werkt het dus wel goed bij haar.
  gr Monique

  • Hallo Monique,
   Dank je wel voor wederom een reactie van jouw kant op deze site. Je hebt een goed advies aan je zusje gegeven, dank je wel.
   Ik wens jullie beiden een gebalanceerde tijd toe.
   Groetjes namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 8. Beste Mireille Mettes

  Ik doe de oefenig 2 keer per dag.
  Nu heb ik een soort eczeem gekregen onder de borsten en in de lies.Ik heb ze nu 2 weken met zinkzalf bewerkt, maar het gaat niet over. Hebt u misschien een oplossing voor mij. Dank.
  Anders voel ik me al meer rustig met de MIR-Methode.Een medezuster doet het ook dagelijks. Zr. Lambertilde.
  Heel hartelijk dank voor uw inzet.

  Groet Zr.Willibrord

  • Beste Zr Willibrord.
   Wat fijn dat u en uw medezusters de MIR-Methode doen! Het krijgen van eczeem betekend dat het lichaam flink aan het loslaten is. Onder eczeem kunnen nog niet geheel verwerkte emoties zitten, dat kan van verdriet tot boosheid zijn en veel er tussen in. Advies is veel water drinken.
   M.b.v. de 9 stappen werkt u al aan de symptomen, emoties, uw hele gesteldheid. Een paar wil ik er uitlichten: Stap 1 , het lichaam de juiste zuurgraad geven zodat door stap 2 de afvalstoffen waar ook emoties bij horen afgevoerd kunnen worden. Door stap 3 worden personen losgekoppeld die wellicht van invloed zijn geweest op negatieve of onbegrepen situaties. In de lies en onder de borsten lopen meridianen die ook op organen en emoties werken, stap 4. Tekorten en al waar uw lichaam behoefte aan heeft worden aangevuld met stap 5. De Hormonen van stap 6 doen ook ongelofelijk veel werk, met stap 7 worden liefde ,vreugde, harmonie, veiligheid en nog veel meer aangevuld. Net zo als stap 8, de energie wielen in ons lichaam en rondom ons. Als dit meer in evenwicht is gebracht kan stap 9 meer en meer duidelijk worden en is er balans.
   Doordat u zich rustiger voelt weet u dat de MIR-Methode goed haar werk doet. U kan op de site deze link bekijken: Daar is te lezen wat andere mensen hier over schrijven. Wanneer het eczeem na 1 week nog ernstig is kan u een arts bezoeken.

   Ik wens u een rustig gestroomlijnd leven toe,
   Met Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 9. Ik ben nu ongeveer twee weken bezig met de MIR- Methode en normaal gesproken heb ik vaak tussendoor behoefte aan wat zoets, nu sta ik er niet echt bij stil, maar heb wel wat meer zin in zoute dingen.
  Ik hoop dan ook op korte termijn dat de behoefte aan zout ook wat minder word en ik kan gaan beginnen met afvallen.
  Ik wil wat meer gaan bewegen en minder eten, ik drink alleen te weinig en heb ‘s avonds ineens veel dorst. Daar moet ik nog wat aandacht aan besteden.
  Er kwam de eerste week veel los aan emoties, nu ben ik wat stabieler, ik ga me steeds lekkerder voelen. Ik ga zeker door met de MIR- Methode, het voelt gewoon goed.
  Bedankt!!

  gr
  Monique

  • Hoi Monique.
   Gefeliciteerd dat je zo goed doorpakt en goed voor jezelf zorgt, compliment.
   Luister naar je lichaam wat dat zout betreft, je hebt er duidelijk even behoefte aan.
   Je zou een klein beetje Keltisch zout kunnen nemen, deze is heel zuiver en beter dan “gewoon” keukenzout.
   Het is zeker van belang, wat je zelf al aangeeft om meer te drinken. Drink dan vooral water, zodat je afvalstoffen op tijd uitgescheiden worden.
   Ik wens je heel veel succes en laat je het resultaat na en tijdje weten? Dat sterkt ook ander mensen die af willen vallen.
   Groetjes namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 10. Veel minder eten 1 snee brood per dag en liefst zuurdesem, de dierlijke melk zoveel mogelijk links laten,enorm opgeblazen gevoel. Alle soorten suikers alleen ahorn siroop en dergelijke, geen vlees, in uitzonderlijke momenten, biovlees, wat een hemelsbreed verschil van smaak, geen aardappleln vind ze niet lekker meer,wel eens een stukje vis of eieren, yoghurt blijft ook aan de kant, voel me er zeer goed bij, en tussendoor wat chiazaad, of zeezout in water opgelost, ‘s morgens nuchter, niet alle dagen, zo dat was het in hoofdzaak, lieve groetjes Rita

 11. Ik merk ook dat mijn eetpatroon verandert, ik ben wel altijd al een bewuste eter geweest maar ik heb nu veel minder behoefte aan eten en als ik eet merk ik dat ik vooral minder brood wil eten en totaal geen behoefte heb aan snoepjes of koekjes. Gisteren kreeg ik een gebakje en daar ging ik vooral van griezelen, ik vond het zuur ruiken en kreeg het echt niet weg. Bijkomend prettig verschijnsel is dat ik nu blijkbaar ook ga afvallen.
  Ik heb al jaren moeite met afvallen omdat ik een hormonale afwijking (pco) heb, geweldig dus! Ik doe de MIR-Methode nu een week ben benieuwd naar de volgende weken!

  • Hoi Silvia,
   Wat een geweldig mooi resultaat na een week met de MIR-Methode gewerkt te hebben, Super.
   Mooi dat jouw lichaam al zo snel aangeeft wat het wel en niet wil.
   Blijf daar maar naar luisteren en als je griezelt van een gebakje, kan je deze gewoon laten staan.
   Zoetigheid is inderdaad een zuurmaker!
   Ik ben ook benieuwd hoe het de komende weken met je gaat en vind het fijn als je dat laat weten.

   Groetjes namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

 12. Hallo Mireille,

  Ik ben nu 3 weken de MIR-Methode aan het doen. Ik ben 60 jaar en krijg opeens uitslag rond mijn mondhoeken. “Jeugdpuistjes?”. Ik ben niet zo blij met de uitslag. Ik ben wel blij dat ik “er iets uit werk”. Hoop dat de uitslag ook snel overgaat.
  Dank voor je liefdevolle betrokkenheid bij zo velen.

  Hartelijke groet.

  • Hallo Johanna.
   Allereerst dank je wel voor het compliment, het doet me goed te lezen dat mensen zoveel aan de MIR-Methode hebben, op vele gebieden.

   Gefeliciteerd dat je “iets uitwerkt” door de MIR-Methode.
   Het heeft te maken met een emotie.
   Ga maar lekker door met de MIR-Methode na de 4 weken, dan kan jouw lichaam via alle 9 stappen oud zeer op een zachte manier helen.
   Het oude zeer kan iets zijn uit je school periode, waar je een kwetsuur op hebt gelopen.
   Je komt wederom in balans.
   Het is raadzaam om wel voldoende water te drinken 1,5 liter per dag. (kruiden,- witte -of groene thee mag je mee tellen.)

   Vriendelijke groet namens Mireille Mettes,

   Margreet Pielage

   MIR-Methode begeleider in Ommen
   http://www.terra-mater.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.