Home » Artikelen » 9. Zeven liefdevolle redenen waarom je nog niet gestopt bent met roken

Reacties

9. Zeven liefdevolle redenen waarom je nog niet gestopt bent met roken — 37 reacties

 1. Lieve Mireille,

  Een vraagje. Ik doe nu al 2 jaar de MIR-Methode voor stoppen met roken (dus allereerste zin is “Rookverslaving loslaten” en dan MIR-Methode) nadat ik eerst 2 jaar de gewone MIR-Methode heb gedaan. Omdat ik halverwege twijfelde aan de werking ervan (ik bleef met smaak en schuldgevoel roken) heb ik je hier op een beurs (waar je met de MIR-Methode stond) naar gevraagd en heb ik naar aanleiding daarvan mijn angst voor eigen kracht losgelaten. Vervolgens ging ik rustig door met de rookverslaving loslaten. Ik ben daarna de verkorte MIR-Methode gaan doen i.c.m. de 1e zin “Rookverslaving loslaten”. Inmiddels ben ik onder behandeling bij een acupuncturist waar ik nu volgende week voor de 7e keer naar toe ga. Ook zij stond te kijken dat het bij mij ongelooflijk langzaam gaat en dat ik fysiek nog geen effect bespeur. Wel gebeurt er qua inzichten en bewust-zijn het een en ander. Toch voel ik nog altijd mijn verslaving, rook nog altijd met smaak en word zo onderhand wel een beetje ongerust of het nog wel met mij gaat lukken. Heb je nog een advies of tip voor mij? Alvast bedankt!

  • Beste Engeltje,
   Het is een kwestie van onderzoeken hoe het komt dat het bij jou niet makkelijk los gaat. Ben je al eens bij een MIR-Methode begeleider geweest? Die kunnen rechtstreeks, met spiertesten, naar de oorzaak van je verslaving gaan. En als je ‘verkorte’ zegt, bedoel je dan de EHBO? Die zou ik er sowieso bij gebruiken, omdat je dan telkens als je ‘moet’ roken, meteen de EHBO kunt doen, om het heftige ‘snakken’ naar sigaretten dan verminderen kan, waardoor je wilskracht veel makkelijker kans krijgt. Die EHBO leer je bij een begeleider of op de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite.
   Groetjes, Mireille

   • Hai Mireille, dank je voor je reactie. Ik ben reeds 2 x bij een MIR-methode begeleidster geweest; de laatste keer was in 2015; beiden speciaal voor het roken. En ook die consulten en de op maat gemaakte MIR’ren hebben niet geholpen. Verder bedoel ik inderdaad de EHBO; deze heb ik geleerd op de Be the Mirror dag, want ik ben ook een BetheMirror. Vandaar mijn vraag specifiek aan jou. Ik heb deze ook een paar jaar geleden op de beurs aan jou gesteld en toen hebben we samen de MIR gedaan op “bang voor eigen kracht”. Maar inmiddels ben ik nu dus al jaren bezig en zonder resultaat. Ik heb zeker alle vertrouwen in de MIR, maar ik begin voor mijzelf nu toch een beetje ongerust te worden. Is er nog iets wat ik kan doen buiten alle zaken die ik al gedaan heb? Dankje en groetjes Engeltje.

    • Beste Engeltje,
     Zou je contact op willen nemen met een van de MIR-Methode begeleiders, zodat ik met haar samen kan kijken naar wat er bij jou nog blokkeert? Er zijn nog mogelijkheden, en ik denk dat we even heel specifiek moeten kijken.
     Groetjes! Mireille

     • Hai Mireille, ik wil best een begeleider contacten, maar hoe gaat dit dan verder: hoe kan jij samen met haar hiernaar kijken als jij er zelf niet bij bent? Groetjes Engeltje

      • Beste Engeltje,
       De begeleider neemt dan contact op met mij en ik vraag dan aan de begeleider wat ze allemaal heeft gevonden. Ik check dat dan met mijn kennis of ze iets over het hoofd heeft gezien. Daarbij gebruik ik mijn intuïtie ook.
       Groetjes, Mireille

 2. Dag Mireille,

  Ik heb zes weken de MIr-Methode gedaan eerst twee weken de twee stappen erna allemaal. Ik werd er erg beroerd van en alle oude gevoelens kwamen even terug. Daarom ben ik na zes weken gestopt. Het werkt wel nog steeds. Ik ben hooggevoelig en daardoor deze uitwerking. Nu wil ik graag stoppen met roken. Kan je nu ook alleen aaien op de verslaving of moet ik dan ook begonnen met alle stappen? Ik ben bang dat dan alles weer zo heftig word namelijk. Ik hoor het graag groet, Fleur.

  Ps dank voor je geweldige werk!

  • Beste Fleur,
   Ja, je doet dan ook alle 9 stappen erbij. Anders kun je de rookverslaving niet uit je systeem krijgen, omdat die verslaving er niet voor niets is. Die helpt je om nog steeds te dealen met wat er in de 9 stappen wordt aangepakt. Je kunt ook terug gaan naar 1x per dag de 9 stappen. Dan gaat het minder snel.
   Veel sterkte en vooral veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hi Mireille,

    Allereerst geweldig dat je deze MIR methode hebt ontwikkeld en iedereen dankzij jou hiervan kan genieten!

    Ik las net het bericht van Fleur en helaas ben ook ik hooggevoelig. Daardoor kan ik hele heftige reacties krijgen waar ik niet op zit te wachten.
    Bovendien heb ik het ook aan m’n hart (te lage hartslag (bradycardie), ritmestoornissen en duizelig) en Ménière (draaiduizelingen, misselijk en piep/brom in oren). Dus het is al iedere dag een beetje “behelpen”.

    Ik heb vandaag 1x stap 5 en 7 gedaan ipv 2 keer, maar ben van plan vanaf morgen deze stappen 2 keer per dag te gaan doen.
    Is dat wel verstandig?
    Wat raad jij mij aan?

    Ik hoor het graag en hartelijke groet,
    Sas

    • Beste Sas,
     Heb vooral vertrouwen in het zelfhelende vermogen van je lichaam. Doe lekker rustig aan, zodat je je zelfvertrouwen kunt laten groeien. Als de stappen 5 en 7 weinig reactie geven, kun je naar 2 keer per dag. Die twee stappen geven een bodem aan je zelfheling, omdat ze alleen gericht zijn op het aanvullen van voedingsstoffen en het aanvullen van basisbehoeften.
     Groetjes, Mireille

     • Hi Mireille,

      Heel hartelijk dank voor jouw snelle reactie!
      Ik hou het nog even op 1x per dag en als dit goed voelt dan ga ik over naar 2x per dag met stap 5 en 7.

      Hartelijke groet,
      Sas

 3. Hallo Allen en een speciale groet aan Mireille:

  Mooir artikel Mireille en allemaal waar, er zijn heel veel redenen om te willen roken. Ik benadruk ‘willen’ want dát is wat je uiteindlijk doet.
  Ik ‘wilde’ stoppen, maar vond het erg moeilijk. Ik deed de methode 4 maanden (inclusief die maand waarin je ‘rrokverslaving’ vooraf noemt. Na een maand rookte ik 2 sigaretten, want het ‘zit in je systeem’ en het smaakte me zó slecht. Ik wist ook gelijk dat ik nooir meer zou roken. En dat is nu al meer dan 1,5 jaar zo. Het is gewoon uit mijn systeem en denk er nooit aan, en stoppen ging natuurlijk: het verdween gewoon uit mijn systeem. Mijn lichaam ‘wilde’ niet meer roken.. (neven effect is wel dat ik ook bijna niet meer drink. En ik had nooit een probleem met alcohol, vind het ook nog steeds lekker, maar voel heel weinig behoeft alcohol tot me te nemen. En soms vind ik dat zelfs jammer haha!)
  Ik ben echt heel blij met Mireille’s werk: ik heb mijn lichaam helpen genezen met een botbreuk en nu ben ik weer begonnen, want na een insectenbeet heb ik gewrichtspijnen.
  Ik heb het ook wel eens gedaan, wanneer ik dacht ‘hulp’ nodig te hebben en ik kon me maar niet zetten om weer in de Mir regelmaat te komen. Blijkbaar geeft je lichaam echt veel zelf aan. Daarom is het ook zo ‘effortless’. Als je er veel moeite voor moet doen en het heel mentaal wordt: ‘ik moet van het roken af’, dan is het lastig de methode toe te passen of zijn werk te laten doen.
  Groet aan allen en geniet gewoon van je sigaret tot je er niet meer van geniet 😉

  Saskia

 4. Hallo Mireille,

  Ook ik wil gaan stoppen met roken met de MIR-Methode. Ik heb de gewone MIR eerst 4 weken gedaan. De methode sprak me vanaf het moment dat mijn kinesiologe er over begon meteen aan! Wat het roken betreft, ik denk dat bijna iedereen zich wel rot, zwak en schuldig voelt omdat we nog roken…ik tenminste wel. Daarom vind ik het zo geweldig dat je hier op zo’n liefdevolle manier over spreekt, alleen dat al doet mij heel erg goed! De eerste stap is dan meteen dat je merkt dat je jezelf veroordeeld en daar kun je dan meteen mee aan de slag. Ik was eerst begonnen met alleen het woord “rookverslaving” en twijfelde daarover en lees nu dat anderen “rookverslaving loslaten” gebruiken, dus dat ga ik nu ook doen. Ik ben sowieso heel erg blij met de hele MIR-Methode, die met z’n fijne en liefdevolle energie heel goed bij mij past, dus heel veel dank daarvoor!

  Hartelijke groet,
  Yvonne

 5. Dag Mireille,
  Ik heb een probleem met drankgebruik,
  niet dagelijks maar als ik niet goed in mijn vel zit ga ik veelste veel drinken wat me al veel ellende gebracht heeft. ik wil heel graag definitief stoppen met drinken. heb je een tip voor me. werkt de mir methode ook bij alcoholverslaving. is het raadzaam om alle 9 stappen daarvoor te doen!!!
  gr Heidi

  • Beste Heidi,
   Voor verslavingen kun je een extra stap toevoegen. Zie daarvoor de video ‘Je verslaving overwinnen met de MIR-Methode’. Bekijk die video en begin pas met de extra stap ‘alcoholverslaving loslaten’ als je de gewone 9 stappen vier weken hebt gedaan.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 6. Hallo Mireille,

  Ik heb je video bekeken waarin je aangeeft hoe je verslaving los te laten. Deze is in het Engels, dat maakt niet uit maar wat is de preciese zin die je uitspreekt?
  Is dat gewoon Nicotine verslaving? Of heb ik dat verkeerd begrepen?

  Ik ben blij met je stappen methode! Ik ben weer begonnen en voel dat het ook ditmaal weer werkt 🙂 verry happy…

  Vriendelijke groet,
  Caroline

  • Hallo Caroline,

   je gebruikt gewoon de naam van de verslaving, dus als het om roken gaat, zeg je simpelweg eerst 3x “Rookverslaving”, “Rookverslaving”, “Rookverslaving”; daarna doe je de complete 9 stappen.
   Wist je dat je zo nodig de Nederlandse ondertiteling aan kunt zetten? Dit doe je als volgt: Je start eerst de video. Dan rechts onderin de zwarte balk van het filmpje staan een vijftal icoontjes: klokje, wieltje, briefje, YouTube en venster vergroten. Je klikt dan op het derde icoontje voor ondertiteling (het ‘briefje’) :-).

   Bij een verslaving is het belangrijk om minimaal 4 maanden, liever nog langer, door te gaan met de MIR-Methode!
   Ik wens je heel veel succes en ZelfLiefde toe bij het langzaam maar zeker loslaten van je verslaving!
   Hartelijke groetjes, namens Mireille Mettes

   Marja Kikstra
   MIR-Methode begeleider in Enschede
   Persoonlijk protocol voor mens en dier; op afspraak en via
   Skype, telefoon, emailbegeleiding
   http://www.erevna.nl

 7. Hallo Mireille en collega’s,
  Allereerst wil ik jullie een liefdevol 2014 toewensen! En dat de vrede die de MIR-Methode teweegbrengt, zich nog verder mag uitbreiden!
  En dan het goede nieuws: ik ben sinds ruim 3 weken gestopt met roken! Een keer bij heel heftige stress nog een sigaret gerookt.
  Van mijn 13e tot mijn 28e heb ik gerookt. En na 5 jaar was ik weer begonnen. Nu dus alweer 7 jaar!
  Ik heb daarvoor bijna 3 maanden de MIR-Methode gedaan. Iedere dag, 2x per dag.
  En ik ga nog lekker door met mirren, want er zit nog wel wat. Totdat ik het gevoel heb dat het genoeg is.
  Lieve groeten, Carina

 8. Hoi Mireille,
  Ik ben al ruim 2 weken gestopt, vanaf de laatste dag van de MIR-Methode. En had de rook verslaving loslaten niet eens toegevoegd.
  Bedankt! Ik heb ruim 3 jaar gerookt. Ben zo blij dat ik van deze vieze gewoonte af ben :-D!
  met vriendelijke groet, Anita

 9. Hoi Mireille,
  Ik ben nu ruim 2 weken gestopt net roken. Ik heb rook verslaving loslaten niet toegevoegd en ben gestopt na de laatste dag van 4 weken MIR-Methode. 😀 het kost totaal geen moeite. Zo blij om van deze vieze gewoonte af te zijn.
  Liefs Anita

 10. hoi, ik ben vanaf de derde dag begonnen met rookverslaving loslaten moet ik hiermee dan nu stoppen en na 28 dagen weer beginnen n.a.v. tip 13. gr Liesbeth

  • Beste Liesbeth,

   Nee hoor, je kunt rustig doorgaan met ‘rookverslaving loslaten’ erbij noemen. Blijf het doen tot in totaal 4 maanden. In de tussentijd zal dan je behoefte aan roken langzaam gaan afnemen.

   Heel veel succes!
   Mireille Mettes

   • Hallo,

    Ik krijg het niet voor elkaar een reactie te plaatsen, dus probeer het op deze manier.
    Ik ben vier weken geleden begonnen met de MIR-Methode. Ben direct met al de negen stappen aan de slag gegaan. De derde dag heb ik wel zeven keer ontlasting gehad. Hierna ging het heel goed. Nu ben ik een kleine twee weken geleden begonnen met rookverslaving.
    Inmiddels heb ik al negen dagen buikpijn, zes soms zeven maal per dag dunne ontlasting , algemene malaise. Ik ben sindsdien ook al 2,5 kilo afgevallen. Omdat ik vrij tenger ben begin ik me zorgen te maken. Ik ben wel verder gegaan met twee keer per dag alle 9 stappen beginnend met rookverslaving. Kunt u mij advies geven wat ik nu moet doen.
    Alvast bedankt.
    Groetjes nicole

    • Hallo Nicole,

     dank je wel voor het delen van je ervaringen; je hoort nog persoonlijk van mij.

     Hartelijke groet namens Mireille Mettes

     Marja Kikstra
     MIR-Methode begeleider in Enschede
     Persoonlijk protocol voor mens en dier
     op afspraak en via Skype, telefoon, emailbegeleiding

 11. Beste Mireille,
  Wat een prima uiteenzetting hierboven omtrent rookverslaving. Ik herken mij er heel goed in. Stiekem weet ik het allemaal wel, maar je wordt hiermee nogmaals eraan herinnerd.
  Ik werk al een paar jaar met de MIR en prima resultaten. Mooiste resultaat is bij mijn terugkerende niersteentjes. Veel minder last ervan. Heb het boek en de kaartjes en geef vaak in mijn praktijk zo’n kaartje aan de klant. Mooie resultaten hoor ik.
  Nu heb ik ergens gelezen dat je iemand het protocol rookverslaving hebt gemaild.
  Ik zou het enorm waarderen als je deze mij ook zou willen en kunnen mailen.
  Alvast heel veel succes met de verdere resultaten van deze mooie MIR-methode.

  Een vriendelijke warme groet!
  Jean

  • Beste Jean,

   Het protocol voor rookverslaving is heel eenvoudig. Je aait als eerste ‘Rookverslaving loslaten’, daarna doe je alle 9 stappen. Wat je doet met die eerste zin, is: erkennen dát je verslaafd bent en dat is al het halve werk! Er is een aparte video over de rookverslaving, heb je die gezien? Stond ook in het artikel over de liefdevolle redenen.
   Ik ben benieuwd wie er in jou tevoorschijn komt wanneer je het roken en de onderliggende oorzaken, gaat loslaten!

   Veel geluk gewenst!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

   • Dankjewel Mireille, is nu echt duidelijk en video gezien. Een liefdevolle benadering naar jezelf dus, das mooi.
    Heb je nog een tip als je start met de eerste toevoeging (rookverslaving loslaten) om dan ook direct te stoppen met de verslaving?
    Graag zie ik jouw reactie tegemoet!

    Warme groet, Jean

    • Beste Jean,

     Nee, ik geloof niet in stoppen met roken op wilskracht. Wees daarin ook liefdevol naar jezelf en geef het rustig de tijd. Je doet de MIR-Methode 4 maanden en in de die maanden gaat je behoefte aan roken langzaamaan afnemen. Dat komt, doordat je met de MIR-Methode o.a. werkt aan de diepe emoties die ervoor zorgen dat je jezelf wilt ‘verdoven’. Als die diepe emoties eenmaal zijn ‘weg-geaaid’, wordt de behoefte om jezelf te verdoven ook vanzelf minder. Het begint met gewoon ‘vergeten’ dat je een sigaret had kunnen pakken. Veel plezier daarmee!

     Hartelijke groetjes en ik hoor het graag hoe het voor jou uitpakt!
     Mireille Mettes

 12. Dit is een echt liefdevolle benadering van het kijken naar iemand die rookt. Daar ben ik heel dankbaar om, het opent je hart, je hoeft je niet te verdedigen, het mag er zijn, nu is de volgende stap er één van ontspannen zijn daarin en zien wat er nu kan gedaan worden; Dankjewel.
  Er is ruimte nu.Ik heb de video nog niet bekeken, dat ga ik nu doen.
  groetjes Maria

  • Hai Maria,

   Wat fijn dat het zo goed op je overkomt! Je verwoordt precies zoals ik het bedoeld heb, dankjewel!
   Laat je het me weten wat het voor je doet?

   Hartelijke groeten en succes!
   Mireille Mettes

   • Dag Mireille,

    Ben nu al een week bezig of iets langer, maar rook nog steeds, zelfs meer. Je zegt het blijft ook een keus en toch neem ik die andere deur. Maar tegelijkertijd merk ik wel dat ik in andere zaken een andere ‘attitude’ krijg. Ik ben handiger met mijn handen. Ik twijfel of ik wel iets kan houdt me niet meer tegen. Ik krijg meer energie om iets aan te pakken, ook al ben ik vlug moe. Alles is steeds zo intens, en roept spanningen op, en toch kan ik nu daarin beter functioneren. Ook omdat ik me me vlugger bewust wordt van gedrag, van hoe ik me voel. Hoe spanning alles sluit. Er wordt dan ook veel gezucht.
    Nu deze avond ging ik je liefdevolle redenen nog eens bekijken en heb ontdekt dat ik bij de eerste aai steeds rookverslaving zei. En dat vind ik toch wel niet kloppen. Dus ging ik maar eens terugkijken. En ja het is loslaten wat ik verzuimt hebt. Is dat nu niet straf. Zou het daardoor komen dat ik nu nog meer rook. Woede is ook wat ik er onder gewaar werd.
    Ik weet niet of dit verslag hier terecht is,het is nogal verward verwoord. Misschien kan ik dev olgende mir eens als hoofdthema: ‘praten’, of ‘verwoorden’ neerzetten.
    groetjes
    Maria

    • Beste Maria,

     Dat je meer bent gaan roken, is ook normaal. Besef dat er vele emoties, ja ook woede, onder de verslaving kunnen zitten en dat die nu langzaam worden opgeruimd. Het is dan ook begrijpelijk dat je tijdelijk extra ‘verdoving’ nodig hebt om door deze periode van extra gevoelens heen te gaan. Helemaal okee!
     Laat de verslaving rustig aan uit je systeem gaan!

     En wat prachtig dat je al zo begint te merken dat je van binnen begint te groeien en steeds meer zelfvertrouwen krijgt, hoera! Dat is echt al het leeuwendeel van het werk! Ga zo door!

     Hartelijke groetjes en ik hoor heel graag hoe het gaat met het roken!
     Mireille Mettes

     • Dag Mireille,

      Met het roken is er nog niets veranderd. Ik ben ook al een paar keer ermee gestopt, omdat ik het gevoel had dat het toch niet ging lukken. Maar iedere keer opnieuw ermee begonnen. Minder om het stoppen zelf alswel om uit die verdoving te geraken. Heb het dan al gedaan de 9 stappen zonder rookverslaving loslaten erbij te vermelden. Met horten en stoten als het ware. Zo kan het dan ook niet effectief werken.
      Maar terwijl ik dit nu typ bedenk ik me dat het uit de verdoving komen toch wel aan de gang is. Ik word overspoelt met terugblikken uit het verleden, hoe ik in het leven stond. Niet op een harde manier voor anderen,. Want principes als niet veroordelen, het onvoorwaardelijke zoeken, projecties die ik maak, de zelfreflectie….waarbij ik me nu afvraag of het wel zo nobel was, en niet een vlucht een niet anders kunnen uit een soort verdwazing. Ik kan het niet goed uitleggen, maar het houdt toch ook schaamte in, en schuldgevoelens over mijn manier van kijken waarvan ik dacht dat het de goede manier was…. zelfverloochening…om welke reden dan ook.
      Nu voel ik de steen op mijn hart en de pijn en verdriet errond….misschien is er toch een werking gaande…en moet ik nu ook nog de moed vinden, van te spreken waar nodig, grenzen voor mezelf bewaken, of iets in die aard.
      Dus opgeven nu zou jammer zijn.
      groetjes
      Maria

 13. Hoi Mireille, het komt bij mij helemaal ok binnen, ik heb al van alles voorbij zien komen, maar jij deelt het, zomaar, onvoorwaardelijk, en het is echt open en transparant en heel efficiënt onderbouwt in taalgegevens, echt super, ik vind je nog een stuk ook, ik kijk graag naar je. Ik heb bijvoorbeeld pas een eigen stap gemaakt: Genius ontsluiten…. het is wonderlijk wat er gebeurt, namelijk ik zie nu dat Genius niets te maken heeft met hoe wij kijken naar een Genius in de westerse wereld, geniaal zijn in wetenschap bijvoorbeeld, nee, bij mij laat het mijn bizarre kwetsbaarheid zien, en het te durven voelen, echt te durven voelen en dat het er altijd is, zo een prachtige verbazende liefde en super intelligent en simpel.

  Warme Groet Jan, en dank aan onze harten.

  • Beste Jan,

   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Het is altijd een blij gevoel als iemand de MIR-Methode erkent in z’n kracht. Ik hoop van harte dat het je veel moois brengt. Wat je schrijft over ‘Genius ontsluiten’, klinkt erg bijzonder, vooral omdat het juist je kwetsbaarheid naar voren brengt. Dat is dan wellicht de ultieme wijsheid en genialiteit die in ons allemaal zit. Erg mooi om te lezen!

   Ik wens je veel moois met de MIR-Methode en laat het me weten wat het voor je doet!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

  • Dankjewel Annemieke,
   Heel graag gedaan en dankjewel voor het ontvangen!
   Groetjes, Mireille Mettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.