Home » Artikelen » Webinar “Please-gedrag loslaten met de MIR-Methode”

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Webinar “Please-gedrag loslaten met de MIR-Methode” — 4 reacties

 1. In mijn jeugd hoorde ik mijn ouders vaak zeggen: je past je maar aan. Dat heb ik gedaan want anders waren er sancties. Het was niet zo dat het nooit leuk was, maar hoe lang blijft het leuk, dus zorgde ik dat het niet aan mij lag dus deed ik erg mijn best, ik liep op mijn tenen.
  Vandaar die pijnlijke voeten tegenwoordig!
  Ik ben later in relaties ook de aanpasser geweest, de uitputting heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer kon.
  Het is zelfs zo dat als ik het aan voel komen dat ik me moet gaan aanpassen, dan voel ik veel weerstand en ben in staat om te verdwijnen.
  Ik had deze levensles liever eerder ontdekt, dan had ik vaker voor mezelf gekozen, en meer uit het keven kunnen halen.
  Deze Webinar heeft dat bevestigd, dankjewel.

 2. Heel herkenbaar!

  Als hooggevoelige heb ik please-gedrag als beschermingsmechanisme ontwikkeld. Hier word ik me steeds bewuster van en het lukt me ook steeds beter om dit gedrag niet te vertonen.

  Ik vond het heel confronterend om te merken dat ik niet meer wist wat IK nu eigenlijk zou willen als ik geen rekening met anderen zou hoeven houden. Ik stel mezelf die vraag steeds vaker en uit mijn wensen ook steeds meer.

  Het mooie om te merken is dat de anderen het niet vervelend, maar juist ontzettend fijn vinden dat ik steeds minder please en steeds meer mijn eigen wensen benoem. Mijn relaties worden er veel beter van en ik voel me ook gelukkiger. Dat motiveert mij om dit steeds verder te ontwikkelen.

  De MIR-Methode (op maat) heeft hier ook een belangrijke bijdrage aan geleverd.

 3. *Please gedrag liet ik zien dat het slecht ging met de dochter van mijn vriend.
  – ik offerde mezelf op
  – ik gaf mezelf weg
  – dacht alleen maar aan mijn vriend en zijn dochter…
  – wat goed was voor hen
  Ik was niet meer blij…
  Ik deed niet meer wat ik wilde – wat belangrijk was voor mij. Ik dacht niet meer aan mijn eigen verlangens.
  Dit was er langzaam ingeslopen… door de zorgelijke situatie.
  *Totdat het niet meer ging – ik vastliep – we uit elkaar dreven – en we hulp gingen zoeken.
  Toen ging ik weer zorgen voor mezelf.
  – Wat wil ik
  – Wat vind ik
  – Wat heb ik nodig
  – Mijn verlangens – waar word ik blij van
  – Opkomen voor mezelf
  – Grenzen aangeven
  *Dat was een heftige en belangrijke les…
  *Ook als er veel zorgen zijn om de ander – Blijf zorgen voor mezelf – denken aan mezelf
  – Wat ik wil – Wat ik nodig heb.

  *Ook durfde ik mijn ouders niet te confronteren met mijn pijnstukken van vroeger.
  Dat wilde ik ze besparen.
  Of ik wilde mijn pijn/verdriet niet met ze delen – wilde ze niet belasten.
  *Uiteindelijk ben ik dit toch wel gaan doen.
  Met steun van anderen.
  *Moet mezelf wel steeds aanmoedigen om dit te blijven doen – het niet uit de weg gaan.

  *Als de ander het emotioneel zwaar heeft, te druk heeft, snel geïrriteerd is en niet beschikbaar is…
  Ben ik snel geneigd om me aan te passen.
  Teveel rekening te houden met de ander.
  Mezelf weg te cijferen.
  Op die momenten moet ik heel bewust zijn van mijn patroon. En juist wel goed aan mezelf blijven denken en zorgen en doen wat ik wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.