Home » Artikelen » Webinar ‘Innerlijke onveiligheid aanpakken met de MIR-Methode’

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Webinar ‘Innerlijke onveiligheid aanpakken met de MIR-Methode’ — 13 reacties

 1. Hoi hoi ik heb gezocht op de basis behoefte douche waar je het over had maar kan hem helaas niet vinden. Zou je me kunnen vertellen waar die onder staat?
  Bvd.
  Gr. Susan

 2. Een gevoel van veiligheid en innerlijk vrede is een essentieel dingetje. Zeker in deze tijd. Het veilig thuis hebben is het begin. Maar sinds het begin van de Ukraine oorlog voel ik eigenlijk al buikpijn. En als ik dan voel waar dat vandaan komt als man…dan zie ik de ellende van mijn voorvaderen.
  Waarom is vader toch zo gefrustreerd (ingehouden woede die er af en toe goed uit kwam) vroeg ik me lang af. En na zijn dood kostte het me jaren om maar een beetje vrede ermee kreeg. Totdat ik de familiegeschiedenis onderzocht. Zijn vader was zeeman, en was sowieso weinig thuis, maar tijdens de oorlog helemaal niet. Bij Pearl Harbour was zijn schip één dag na de aanval van de Japanners. Vervolgens moest het schip vlak voor de slag van de Javazee de goudvoorraad van de Indonesische centrale bank veiligstellen. Het jaar erna werd het schip bij Bermuda getorpedeerd door een Duitse U-boot. Bemanning werd gered door een Zwitsers schip. De andere grootvader was wethouder in de gemeente Velsen, en belandde na de oorlog onterecht in de gevangenis. En was daarna volledig getraumatiseerd en brengt zijn laatste jaren in een psychiatrisch ziekenhuis.
  Simpel samengevat: mannen voelen deze pijn direct, zeker met discussie over weer invoeren van dienstplicht…om kanonnenvoer te worden. En de moeders, kijk naar het nieuws uit de Ukraine en Gaza, die worden met de invalide en gedode zonen en mannen geconfronteerd. Of erger als de vijand je land verovert…

  Dat is wat ik voel. Ik ben niet blij met het nieuws, maar kijk er bewust af en toe naar om mijn eigen emoties te doorzien en verwerken.

  Fijn om met de MIR-Methode hier ook aan te werken.

 3. Werd woensdag per ambulance afgevoerd naar urgence. Zoveel stress in mijn leven dat de stoppen doorsloegen en ik spastisch werd. Hoop dat deze aanvulling me gaat helpen om door deze periode heen te komen. Moet aan beide heupen geopereerd worden maar doordat de ziekte mastocytose is vastgesteld, is al door 2 ziekenhuizen de operatie afgezegd. Nu naar 3e ziekenhuis verder weg. Transport is minimaal 250 € per bezoek. Ben alleen en leef van mijn pensioen. Kon het allemaal niet meer verwerken.

 4. Ik heb me mijn hele leven innerlijk onveilig gevoeld en tijdens dit webinar merkte ik geen verschil.
  Maar na 71 jaar dit gevoeld te hebben neem ik aan dat het tijd kost voor ik veiligheid kan ervaren.
  Ik ga het voorlopig integreren in mijn MIR momenten!

 5. Hallo allemaal.
  Ik doe al veel langer de MIR-Methode, maar zo’n reactie als bij deze extra stap heb ik het nog nooit ervaren. Mijn hele lijf, hoofd, hart, buik “verkrampte” bij de stap veiligheid aanvullen. Ben erg benieuwd of meer mensen dit herkennen en wat de “betekenis” kan zijn. Duidelijk is dat hier echt iets zit bij mij.
  Groet, Jenny

 6. Ik heb de webinar gevolgd. Hartelijk dank. Een goed thema voor mij. Tijdens de webinar zeg je vooraf meer dan 3x “Veiligheid aanvullen”.
  Zoals je aangeeft, wil ik het tenminste 1 week blijven doen.
  Hoe vaak moet je dan vooraf “Veiligheid aanvullen” zeggen?

  Je vertelt ook tijdens de webinar dat je eerder een webinar hebt gedaan waarin alle basisbehoeften worden benoemd. Dat lijkt mij nuttig. Waar kan ik deze webinar terugvinden?
  Met vriendelijke groet

  • Beste Jiska
   Je aait je hand en zegt 3 keer “Veiligheid aanvullen” en daarna doe je de MIR-Methode.
   Het webinar staat op http://www.bethemirror.nl, via een bethemirror-lidmaatschap heb je toegang tot alle video’s, webinars, artikelen en nog veel meer van de MIR-Methode.
   Hartelijke groetjes,
   Team MIR-Methode

 7. Dankjewel! Heb echt de emotie van onveiligheid ervaren tijdens het samen doen van de stap 7. Ik ga er een week mee aan de slag!

  • Beste Petra
   Dit is goed mogelijk. Of je ervaart een goede innerlijke veiligheid bij jezelf of de zinnen werken nog door bij je.
   Hartelijke groetjes,
   Team MIR-Methode

 8. Ik had gisteravond geen tijd .Wil vandaag dit webinar terugkijken,maar…helaas…..is niet mogelijk!Hoe kan dat?

  • Beste Loes
   Het webinar kan je alsnog kijken door op dezelfde link te klikken.
   Hartelijke groetjes,
   Team MIR-Methode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.