Webinar ‘Hormonen stabiliseren met de MIR-Methode’.
Opvliegers, overgangsklachten, ziektes die ontstaan door hormoonschommeling, het is nogal wat. Ons hormoonsysteem is enorm complex. Wetenschappers weten er al veel van, maar veel ook nog niet. Hoe komt het dat hormonen uit evenwicht gaan en hoe krijg je ze weer terug in evenwicht? Met een verrassende oorzaak die zichtbaar werd in de 9 stappen van de MIR-Methode: stap 3.
Groetjes, Mireille
Het webinar is afgebroken vlak na mijn uitleg op 20.42 min. Gelukkig had ik net het belangrijkste verteld!
Doe dan in ieder geval nog even de 9 stappen, zodat je wat ik heb aangeraakt in de thema-bespreking, kunt integreren in de 9 stappen! Onder de video vind je ook de video hoe je in een grafiek kunt uittesten (met spiertesten) hoe iemand ervoor staat.
Hoe heb je dit webinar ervaren? Wat voelde je? Ik hoor het graag van je! Schrijf het hieronder, dankjewel!
Met de toets ‘End’ op je toetsenbord spring je meteen naar het reactieformulier. Persoonlijke vragen graag stellen aan een MIR-Methode begeleider!
Hieronder een van de video’s uit de cursus MIR-Methode 3 voor MIR-Methode begeleiders.
Hier demonstreer ik hoe je in een grafiek kunt uittesten (met spiertesten) hoe iemand ervoor staat.
In de praktijk die ik had, kwamen Hormonen en ‘Moeder loskoppelen’ vaak op dezelfde hoogte te staan, waardoor ik begreep dat die twee met elkaar samenhingen.
Klik hier voor meer informatie over deze cursus.
Hey Mireille, dank je wel voor het webinar. Ik bekeek het net, eerder ‘toevallig’ klikte ik door terwijl het niet mijn bedoeling was om nu te kijken:)natuurlijk niet toevallig, het komt op het juiste moment, heerlijk! Heel waardevol en zeer interessant! Ook de grafiek, heel erg dank je wel om deze ook te delen!ik wou nog even toevoegen wat in me opkwam toen je iets zei over eiwitten en tekort bv aan eiwitten.ik deed vorig jaar mee met een pranaweek waarin je juist voeding ‘afbouwt’ en je je lichaam ‘traint’ om te leven van prana. In die zin zet je dus de overtuiging van je af dat je tekorten kan hebben die ervoor zorgen dat je ziek wordt of uit balans gaat of niet kunt overleven. Ik vroeg me nu af of je al ervaring hebt met mensen die op prana leven en/of hoe je visie hierop is? Een heerlijke dag voor jou en ik ben zo blij en dankbaar voor jou en de MIRmethode en voor alle mensen die hier ooķ mee bezig zijn liefs Ragna
Beste Ragna,
Ja, ik heb wat ervaring met leven op Prana en ik ben daar ook heel nieuwsgierig naar. Ik kijk dan meestal naar mensen die ‘Breatharian’ zijn en leven zonder voeding. Toch zijn de meeste mensen die ik ken weer terug gegaan naar voeding, puur en alleen vanwege de gezelligheid van het samen eten en daarmee een vorm van verbinding maken. Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal op Prana kunnen leven en tegelijkertijd vraag ik me af of het de bedoeling is op aarde, omdat de natuur ons zoveel voeding schenkt.
En ja, als het de bedoeling is dat je op Prana leeft, zal het lichaam steeds efficiënter met voeding omgaan en steeds minder nodig hebben.
Dankjewel voor je hartelijke woorden over het webinar en veel geluk met het leven op Prana!
Groetjes, Mireille
Lieve Mireille,
Dank weer voor eem interessant webinar. Toevallig? had ik in de zelfde week een sessie met je over buikklachten. En daar kwam ook hormoonstelsel ter sprake. Na beide sessies voelde ik een reactie, aan mijn huid, emoties en veel slapen.
Momenteel heb ik weer eczeem en allergie klachten. En dat is begonnen toen ik als baby na drie maanden geen bostvoeding meer kon krijgen van mijn moeder. en volgens mij krijg je ook via de moedermelk de start voor je immuunsysteem, hormomen en darmflora mee. Dus ergens had ik de link tussen moeder en hormoonstelsel meer via die kant gezien. Eczeem etc is in de basis met de bijnier verbonden waar de aanmaak van cortisol verstoord is. Vandaar therapie met corticosteroiden, prednison etc.
En de overdraht van emoties omdat ik een man ben meer van mijn vader. Vader was super ambiteis, strijdbaar etc. Ik was een introverte en gevoelige jongen die ook nog vaak ziek was. Peper in de kont wat mijn vader suggereerde was helaas niet de oplossing. En op een dieper niveau voel ik vaak ook dat oorlogstraumas van generaties nog in mijn systeem zitten. Bijnieren produceren ook de hormonen voor het vecht/ vlucht gedrag. Ik heb de indruk dat ik nu met een totale reset bezig ben, en dat het hormoonstelsel daar de sleutel is. Maar weet nog niet helemaal hoe dit helemaal te doen. Adaptogene kruiden zoals ashwaganda en rhodiola helpen al veel.
Overigens heel interessant die test met grafieken en de verschillende stappen.
Mireille ik heb nog even gekeken en zie nu je bericht.
Fijne dag gewenst, Tea