Home » Artikelen » 86. Heb jij een dierenmissie? 25 voorbeelden om het te onderzoeken.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

86. Heb jij een dierenmissie? 25 voorbeelden om het te onderzoeken. — 110 reacties

 1. Hoe zit het met dieren in de bio industrie hebben ook zij een missie? Worden zij niet gezien als object en niet als een levend wezen?

  • Beste Elles,
   Ik geloof wel dat ook zij een missie hebben, al was het alleen al om ons bewust te maken dat deze massaconsumptie niet langer door kan gaan…
   Groetjes, Mireille

 2. Lieve Mireille,
  Sinds ik, ik denk 1,5 maand geleden, met de MIR=methode ben begonnen, behandel ik nu sinds een kleine week mijn hond. Hij laat het toe en ik heb het idee dat hij het fijn vindt. Maar ik zit met een vraag: wat moet ik mij voorstellen bij de vragen “basisbehoeften aanvullen” en “missie verduidelijken” bij een hond?
  Hartengroet,
  Willie

  • Beste Willie,
   Leuke vraag! Dieren hebben ook een missie! Bijvoorbeeld het leven van een mens verlichten of om mensen ergens bewust van te maken. Met basisbehoeften kun je denken aan interne veiligheid. Dat is bijvoorbeeld belangrijk voor dieren uit het asiel komen. Die hebben vaak nare dingen meegemaakt en voelen zich niet meer veilig van binnen. Als je dan stap 7 voor ze aait, vul je ook hun gevoel van veiligheid en bescherming weer aan. Daardoor worden dieren vaak rustiger van de MIR-Methode. Leuk dat je hond het fijn vindt!
   Veel geluk samen!
   Groetjes, Mireille

 3. Hoi!
  Ik ben zo gek op dieren, was heel lange tijd alleen, maar vanwege mijn huisdieren; hond, konijnen en 2 cavia’s heb ik me nooit echt alleen gevoeld. Mijn hond vergezelde me op mijn meest bizarre vakantie ooit en samen zijn we er doorheen gekomen. Waar mensen je laten vallen, geven dieren alleen maar liefde en troost. Ik denk aan al degenen die ervoor open staan. Het gekke is dat ik vaak gedacht heb dat mijn hond een reïncarnatie was van mijn moeder, zonder e.e.a. te bagatelliseren of mijn moeder daarmee voor gek te zetten; wat zij in haar leven niet voor mij kon of wilde betekenen heeft ze als Floortje geheel goed kunnen maken! Helaas ben ik allergisch voor katten, zou dit ook iets met mijn persoonlijkheid van doen kunnen hebben? Lieve groeten van Marja. ps. tot vanavond bij de webinar!

  • Beste Marja,
   Wat heerlijk dat je zo dol bent op dieren! En ja, wat is zo’n katten-allergie dan eigenlijk gek. Nee, ik zie zogauw geen connectie tussen persoonlijkheid en een katten-allergie. Zo’n allergie is meestal ontstaan uit een heftig emotionele gebeurtenis. Misschien doel je daar op? Ik gaf twee maanden geleden een webinar over allergieën en daarin kwamen ook allergieën voor dieren en met name katten in voor. Je kunt de webinar nog terug zien op de ‘Be the MIRror’-website, ben je daar toevallig al lid van? Ik vermoed van wel, omdat je vanavond ook bij het webinar bent.
   Leuk dat je daar vanavond ook bij bent!
   Groetjes, Mireille

 4. Mireille,het is nu de derde dag dat ik mijn 2hondjes naar andere eigenaars moeten brengen heb,omdat wij naar een servicflat gaan.Ze mochten nie mee.Ik ben zo kapot ervan en kwaad.IK kan het niet verwerken,ik had er zo een zeer goede band mee.Die mensen hebben al een foto doorgegeven.Dit mocht ik niet gezien hebben,zo ongelukkig Pinky er uit zag.Zei dat geduld moest hebben,ik stond erop ze terug te brengen.Ik zie echt geen uitkomst ,in mijn hart wou ik ze niet weg.wat raad je me aan?Hoe moet ik dat toch verwerken.Ik zie haar voordurend voor mijn geest.Ze woont op een boot in holland.Wel goede mensen. hadden zo een sterke band.Ik heb pijn ,verdriet,woede,ik voel me kapot,zelf nu verhuizen we,het interreseert me niet,niets….We hebben zoveel meegemaakt samen…wat moet ik toch doen,ik kan god niet dankbaar zijn,nu.welke raad geef je me.Help me
  Nicole

  • Beste Nicole,
   Het doet me verdriet te lezen wat je hebt moeten doen. Is er niet een mogelijkheid over te gaan naar een andere woonplaats waar wel dieren mogen worden gehouden? Ik vind dit hartverscheurend en begrijp dat je er veel verdriet om hebt. Kun je hulp vragen aan mensen en aangeven hoe verschrikkelijk het voor je is?
   Veel sterkte!
   Mireille

   • Lieve Mireille,het is naar een home(rusthuis)dat we gaan,ik heb geprobeerd .ja,ik heb steun van mensen om me heen,maar het troost me niet.ik doe de MIR-Methode…ik maak een rouwproces mee.en het doet pijn..ik ben bijna mijn geloof kwijt..dank je hartelijk omdat je gereageerd hebt..ik moet waarschijnlijk haar loslaten ..ik vind het erg,moest ik geen 2hondjes gehad hebben was het me misschien gelukt,want het was een zalig lief aanhankelijk hondje,iedereen was er stapel op….ik ga jou laten..nogmaals dank.xxx nicole

    • Beste Nicole,
     Ja, rouwen is dan het enige dat over blijft. Het spijt me erg voor je.
     Veel sterkte!
     Mireille

  • Lieve Jenny, ik denk dat je kat last van (verlatings) angst heeft. Kan zijn dat er tijdens haar kittentijd iets heftigs gebeurd is waarin ze er alleen voor stond. Nu ook weer van eigenaar veranderd maakt het niet beter. Kortom: een trauma. Iets waar verl diren met afwijkend gedrag kadt van hebben.Jouw bed heeft jouw geur waar ze zich veilig voelt.
   Praat met haar en vraag haar. Vertel haar dat ze nooit meer weg hoeft(onvoorwaardekijke liefde). De tip van meer kattenbakken ook prima.
   Is er bij jou in de buurt een “andere” dierenarts? In Schoorl zit een hele goede. De andere dierenarts. Werkt met trauma’s. Heel bjjzonder. Moet naruurlijk wel in de buurt zijn maar er zijn meer “andere” dierenartsen.
   MIR-Methode uiteraard erg goed. En…geduld en veel onvoorwaardelijke liefde!
   Liefs Renée

 5. Wat mooi omschreven .. ik heb zelf 3 Valkparkieten .. 3 Schildpadden .. 1 Konijn … en 1 Poes .. Ze Spiegelen allemaal iets in Mezelf op Hun heel eigen Wijze .. Voel ik me iets gespannen/onrustig dan zijn mijn Valkparkieten veel actiever … zo ook mijn Konijntje is dan iets “wilder” .. en op een gegeven moment zijn ze allemaal heel Rustig … alsof Ze eerst laten zien dat er wat onrust in je heerst en je daarna de “Boodschap” meegeven om iets meer Rust te nemen .. Mijn Poes is al helemaal een soort van “Spiegelbeeld” … Ze slaapt bij mij.. komt helemaal tegen me aan liggen en ik Ervaar de Liefde door me heen stromen .. de Tevredenheid van Haar waar ikzelf heel rustig van wordt .. Ik heb altijd al een bijzondere band met Dieren gehad, meer eigenlijk dan met Mensen .. Dieren trekken heel gauw naar me toe .. worden of heel Rustig of heel Vrolijk .. en ik word er zelf ook weer Rustig van .. dus een wisselwerking .. Dieren zijn Gidsen en weten/voelen meer dan dat wij denken …

 6. Oh, wat een fijn verhaal, Mireille! Ik sluit me erbij aan met mijn verhaal.
  Sinds 12 jaar heb ik een zwarte kortharige poes, Sima, bij me in huis. Ik kreeg haar van een vriendin, toen ik mijn vorige poes (Teigetje) moest laten inslapen vanwege een kankergezwel achter haar longen. Ik was daar toen erg verdrietig van, natuurlijk, maar was des te blijer toen ik dus Simba kreeg. Zij is mijn beste, mooiste en sterkste spiegel, al heeft ze jouw MIRRORdag nooit meegedaan! We verstaan elkaar zonder woorden, begrijpen elkaar als we elkaar even diep in de ogen kijken…kortom zij en ik, wij houden van elkaar…zolang we verder leven! En ja, zij is me wel
  vaak de baas, maar ik krijg er zoveel voor terug….

  een lieve groet, Tineke Ruyg

 7. Beste Mireille,

  sinds 2009 ben ik de trotse eigenares van Kattenpension En Vacances in een klein dorp in Friesland. Via mijn pension is een katteneigenares die haar katten aan mij toevertrouwd nu een vriendin en vertrouweling van mij geworden. Zij heeft mij gewezen op uw methode. Vandaag uw site en video’s bekeken en ik ga aan de slag met uw methode!

  U vroeg om meer missies met dieren: wij verzorgen katten voor eigenaren die tijdelijk niet voor hun kunnen zorgen. Denk aan vakanties maar ook ziekenhuisopnames, verhuizingen of verbouwingen. Het hebben van een kattenpension is zo mooi! Bij ons komen mensen die vertrouwen hebben in ons en daarom hun ‘allesie’ aan ons toevertrouwen. Hierdoor zijn deze mensen in staat om hun rust te vinden tijdens hun vakantie maar ook als ze worden opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie of als hun kind erg ziek is en zij als ouders van huis zijn. Wij zien de mensen in hun puurste vorm en dat vinden wij erg mooi om te zien. Sommige katten zijn zelf ook echt toe aan vakantie als ze hier komen, bijvoorbeeld als hun baasje heel ziek is of als hun baasjes erg verdrietig zijn om hun kinderen. Wij mogen deze ‘troostbieders’ rust geven en laten deze katten hun energietekort hier weer aanvullen. Het is zo mooi om een pension te hebben! Ook mogen wij eigenaren helpen als ze onduidelijkheden/misverstanden hebben met hun kat, wat veelal een verbetering/ meer begrip voor de kat brengt! Mooie missie voor mens & kat dus!

  hartelijke groet,
  Danielle

  • Beste Danielle,
   Mooi hoor, wat jullie doen voor mens en kat! Erg blij om. Zo mooi dat je zit dat jullie daarmee veel meer dan ‘alleen maar’ katten een onderdak bieden. Harverwarmend!
   Groetjes en veel succes!
   Mireille

 8. Hoi Mireille,

  Vorig jaar is mijn zoon op 36 jarige leeftijd overleden aan hersenvliesontsteking. Een kind moeten wegbrengen is het ergste wat je kan overkomen. Je kunt je voorstellen dat er heel veel verdriet bij mij is. Een van mijn twee Siamese katten is erg gevoelig. Bij elk verdriet moment komt ze bij mij op schoot, geeft ze kopjes aan mijn gezicht en troost ze mij op zijn manier. Sinds het overlijden van mijn zoon, loopt hij mij de hele dag achterna (in huis dan) alsof hij mij in de gaten houdt. Ondanks dat mijn zoon zijn eigen gezin had, kwam hij vaak even langs. De kat kende hem dan ook goed. Een foto van mijn zoon staat op een lage kast in de kamer. Vaak gaat de kat naast zijn foto zitten. Geeft kopjes aan de foto, soms zit hij heel klagelijk te miauwen (zeg maar schreeuwen van een siamees) naast de foto. Ik vind dat best wel zielig voor hem. Het is voor mij wel een teken dat mijn zoon en mijn kat contact hebben.

 9. Ik voer dagelijks de vogels in mijn tuintje i.v.m. allergie heb ik geen dieren in huis, iedereen die op bezoek komt geniet ervan, het zijn mijn huisdieren, in vrijheid

  • Hallo Hanneke,
   Als jij je lichaam confronteert met de dieren waar je een “allergie” voor hebt kan het afweerstoffen maken en worden de reacties met de tijd steeds minder en het is een kwestie van “willen”.
   Je kunt daarbij ook de MIR-Methode doen….het werkt.
   gr.Monika

   • Toen onze 4 kinderen klein waren (tussen 6 en 11 jaar) wilden ze erg graag een hond. Ik zag dat eigenlijk niet zitten omdat 3 van de vier erg allergisch waren dus ook reageerden op honden. We hadden daarom wel konijnen in de tuin. Ik heb ze gezegd waarom ik een dier binnen echt niet zag zitten Ze bleven echter om een hond zeuren. Na meer dan een jaar zei ik”Okee, maar ik wil dan een puppie en geen rashond, geen heel kleine hond en ik wil er ook niet veel geld voor betalen”. Vermoedend dat die combinatie ongeveer onmogelijk was. Vervolgens belde mijn jongste zoontje regelmatig naar asiels in de buurt…geen hond. Tot na 2 jaar stond in de nieuwsbrief van de school van mijn kinderen een oproep ” De hond van een juf was zwanger geworden terwijl dat niet de bedoeling was en nu zat ze met bastaard puppies die waarschijnlijk zo groot als een kleine herder. Wie wilde er een puppie?” Wonderbaarlijk, maar het voldeed aan al mijn (bijna onmogelijke) criteria. Het moest dus gewoon zo zijn. Ik heb vervolgens tegen mijn kinderen gezegd:”Okee, we doen wat ik beloofd heb maar dan wil ik geen gedonder met allergien!” En precies zo is het gegaan. De puppie werd een prachtige hond die de beste vriend van en voor mijn kinderen. Als een van mijn kinderen (die het meest allergisch was) troost zocht ging hij met zijn hoofd op de hond liggen of ze lagen op de grond dicht tegen elkaar aan. Nooit heeft hij ooit enige allergische reactie van de hond gehad. De andere kinderen overigens ook niet. Inmiddels zijn onze kinderen jong volwassenen en de deur uit en hebben wij inmiddels onze 2e hond hetgeen ook niet de bedoeling was maar op een even wonderbaarlijke manier bij ons gekomen is. Beide honden pas(t)sen perfect bij ons. Dank
    aan onze kinderen, ze hebben wel veel doorzettingsvermogen moeten hebben en dank aan de honden die ons op wonderbaarlijke wijze hebben uitgezocht. Groeten Will.

 10. Heerlijk die aandacht voor dieren! Wat hebben ze ons veel te vertellen en wat kunnen we veel van hen leren. Paarden zijn geweldig in coaching en therapie, maar graag wil ik ook aandacht voor andere dieren zoals ezels, koeien en schapen. Ze spiegelen net zo geweldig als de paarden. Over de inzet van ezels in kinder- en jeugdtherapie heb ik m’n scriptie geschreven, je kunt deze terugvinden op http://www.koeching.nl. Net als een paar filmpjes, waarin je een klein beetje idee krijgt hoe het werken met ezels in zijn werk gaat. Ik ben een enorme geluksvogel dat ik mag werken tussen en met de dieren. Hartelijke groeten, Annet

  • Beste Annet,
   Wat heb je een prachtige praktijk opgebouwd! Ik kan me heel goed voorstellen dat kinderen zich veilig bij je voelen en dat je veel voor ze kunt betekenen. Ik heb een aantal video’s bekeken en was een paar keer ontroerd van hoe ik zag dat de dieren met de kinderen samenwerkten (zo’n ezel die heel geduldig met zijn hoofd op de schouder van een kind staat te wachten). Nooit geweten dat het zulke knuffeldieren zijn! Ik hoop dat er meer mensen naar je video’s kijken en de weg naar je weten te vinden.
   Dankjewel voor al je mooie werk!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille, voor je lieve woorden. Leuk dat je de video’s hebt bekeken. Jij ook dank je wel voor jouw mooie werk! Hartelijke groeten, Annet

 11. Wij hebben een poes ,die altijd bij ons slaapt op bed. overdag slaapt ze in haar mandje.Ook komen er bij ons 3 katten uit de straat steeds een maaltijd halen. In de ochtend worden we gewekt door 2 zwanen die hun portie brood komen halen ze nemen dan hun kleintjes mee,maar ook de 40 eenden en 6 waterhoentjes en 2 meerkoeten.Ze blaffen bij de voordeur en tikken op het raam.Verder komen er diverse vogels en een egel in de tuin dus volop dieren om ons heen en toch hebben ze hun vrijheid.Super.We genieten ervan.

  • Heerlijk, zoveel dieren ’s morgens te begroeten en te voeren.
   Ze weten precies waar ze moeten zijn bij deze grote dierenvriend.
   Chapeau !!

 12. hallo mireille!
  Erg veel dank voor al je mooie nieuwsbrieven.Ik doe nu de MIR-Methode sinds een jaar, het is een ritueel geworden in mijn ochtendritueel!heb er erg veel baat bij en heb door deze geweldige methode het heerlijke gevoel gevonden,wat ik altijd elders zocht,van het lief zijn voor jezelf.Door de 9 stappen is er erg veel gebeurt in mijn lichaam, mijn hart,mijn hooft en mijn leven, en hierdoor hebben mijn kinderen,levenspartner en vrienden er ook erg veel baat bij.Mijn schoonzoon heeft vreselijke haaruitval gehad , is nu kaal, en is ook met de MIR-Methode begonnen, erg blij is hij ermee.Nu even terug op de “dieren”….ik ben zelf yoga-pilates personal coach en ik gebruik sinds ook een jaar nu, erg veel oefeningen die de dieren natuurlijk doen, beren,honden,poezen,krokodil,aap,paard etc etc, het valt me op dat de mensen hier heel erg blij van worden en veel spontaner en soepeler in hun bewegingen! erg veel dank want door de MIR-Methode is bij mij dit dierengevoel erg duidelijk geworden, erg spontaan en natuurlijk, gewoon heel logisch! bedankt!!!

 13. Hoi Mireille,

  Wat is er mooier om het paard als coach te mogen inzetten?
  Ze zijn altijd in het ‘hier en nu’ en houden ons zonder oordeel de spiegel voor. Op de website van Puur Raakt staat een video om een idee te krijgen over coaching met paarden.

  Ik kijk alweer uit naar jouw volgende artikel!

  Lieve groet, Roxane

  • Hai Roxane,
   Ja, jij was een van die coaches die me had uitgenodigd een keer te komen. Wie weet kom ik toch nog, want ik heb je video gezien en vind dat zo bijzonder en fantastisch eruit zien! Dat kan dus blijkbaar ook met teams. Zo bijzonder hoe paarden dan beeldend uitleggen wat er in je omgaat, ongelooflijk bijzonder!
   Veel succes met al je mooie werk!
   Groetjes, Mireille

 14. Mijn hondje is ook zo’n lieverdje, ze is altijd zichzelf.
  Voelt iedere sfeer aan en is heel slim. Ben heel dankbaar dat ik haar bij me heb. Ze speelt, troost en is heel trouw.
  Ze begrijpt heel veel en maakt zélf ook heel veel duidelijk.
  ’s Morgens wordt ze uitgebreid geknuffeld voordat we wandelen, en ze maakt duidelijk dat ze dat erg op prijs stelt en komt daar extra voor naar me toe en duwt tegen mijn hand.
  Ze is een verrijking van mijn leven.
  Niets zo puur als een dier! Ze veinzen nooit.

  Wat een mooi onderwerp Mireille, bedankt.

  groetjes, Marlène

 15. Ik heb twee lieve shetlandertjes hier voor ons huis staan en wat ik de laatste tijd heel vaak doe, is een wandelingetje met ze maken langs andere weidjes in de buurt waar eenzame paardjes staan. Dan laat ik ze uitgebreid knuffelen en snuffelen met die van mij, en is iedereen blij. Ik ook dus. Soms maak ik ook nog foto’s van deze ontmoetingen en die zet ik dan op facebook; nog meer mensen blij!

 16. Hallo Mireille.

  Na de dood van mijn man heb ik een hondje genomen.Daar ben ik heel blij mee.
  Verder moet ik nog veel verwerken. Het alleen zijn is soms moeilijk.
  Ik ben 77jaar en niet helemaal gezond.Ik ben nu bezig met de MIR-Methode.
  Al je berichten staan nog op de computer.
  Dank je wel.

 17. Lieve Mireille,
  Hoe kan ik er anders tegenaan kijken als het gaat over het mezelf gunnen van een hond? De mens heeft besloten om een dier in te zetten voor eigenbelang.
  Hulp bij het jagen of gebruik te maken van zijn gehoorzaamheid of waakzaamheid. Heeft het dier dan geen eigen keuze? Dit is door de eeuwen heen geëvolueerd en het dier lijkt nu onherroepelijk onderricht te zijn aan de mens.
  Wie ben ik om een beest in huis te nemen en ervan uit te gaan dat het een verrijking van mijn leven is? Ik hou erg van honden, kan er tijdens de wandeling erg van genieten als ik ze tegenkom, maar is het werkelijk een vooruitgang voor mij?

  • Hallo Pauline,
   Er zitten zoveel honden in asiels , wat is dan eigenbelang? Mijn hond is gevonden ,vermagerd en kreupel. Gebracht door de dierenambulance naar t asiel. Nu is hij mijn vriend . Hij heeft een warme hondenmand, veel knuffels die hij zelf graag ontvangt want dan komt hij bij je legt de poten op je arm en dan moet je m kriebelen op zijn borst. Je ziet m dan genieten. Verder gaan we elke dag naar t bos waar hij heerlijk speelt met zijn bal en andere hondenvriendjes ontmoet. Dit is toch heerlijk om te zien en voelt niet als eigenbelang. We zijn beiden blij, hij met de wandelingen in t bos en ik ook. Heerlijk weer of geen weer we trekken erop uit. Zo goed voor je gezondheid.En wanneer hij om een knuffel vraagt ,geniet ik ook. Alleen al dat lieve koppie wat dan helemaal weg zwijmelt. Wanneer er echt een voor je bestemd is weet je met heel je hart Ooh die is lief daar ga ik een verbinding mee aan voor zeker 12 jaar of meer. Wat dat is het enigste waar je je druk over moet maken. Je gaat een vriendschap voor een lange tijd aan en je kunt niet meer zomaar weg, altijd is er t stemmetje oh ik moet nu naar huis want de hond moet uit. Dus als je vanuit deze invalshoek een hond neemt vind ik dat niet alleen eigenbelang. En of t een vooruitgang is voor je, niet als je geen tijd hebt voor het dier, het lastig vind altijd te moeten wandelen, geld moet uitgeven als het dier ziek is ,met opvoeden bezig houden niet leuk vind. Niet uren weg kan gaan wanneer je zin Hebt . Zet je vraagtekens bij deze zinnen begin er dan vooral niet aan.

   Succes

  • Hoi Pauline,
   Als jij geniet van een hond die jij tegenkomt tijdens je wandeling moet je zeker geen hond nemen. Als alle dieren in de asiels een eigen keuze zouden hebben, zouden ze heel graag opgenomen willen worden in een huis. Deze dieren hebben geen eigen keuze, Het merendeel van deze dieren zijn gedumpt. Het dier is niet onherroepelijk onderricht aan de mens. Behalve dan de dieren in het circus. Gelukkig gaan de wilde dieren eindelijk de tent uit.

 18. Beste Mireille

  Mijn ervaring/missie voor dieren.
  Vanaf jonge leeftijd paardgereden, al mijn vrije tijd bezig met de verzorging van die dieren. Doordat ik vakanties op boerderijen doorgebracht kon ik mijn hart ophalen met dieren. Thuis hadden we geen dieren, maar door mijn hobby’s en vakanties kon ik toch met dieren omgaan. Alles in het teken van dieren, ook tekenen.
  Vanaf dat ik op mezelf woonde dieren gehad. Paardrijden lukte niet meer, maar sinds ik honden kon houden met honden bezig geweest. Trainen met de honden. Later lesgeven. Tot slot mijn eigen hondenschool. Zodat ik nog steeds ermee bezig kon blijven.
  Inmiddels Reiki therapie geleerd en beoefend, reikimaster. Bach Bloesem therapie geleerd en beoefend. Met name pas ik het veel toe op dieren. Cursus dierencommunicatie. Meer een weten dan echt communiceren. Daarnaast hobby schilderen opgepakt en ook hierbij gespecialiseerd in het schilderen van dierenportretten. Inmiddels een nieuwe pup aan het opvoeden, samen met mijn oude hond van bijna 13. Mijn moeder is met alzheimer in een zorgcentrum terecht gekomen. Ik heb gemerkt dat zij en andere bewoners het fijn vinden mijn honden te knuffelen. Mijn wens is om met de nieuwe hond (en zolang de oude er nog is met hem ook) in dat zorgcentrum op regelmatige basis een uurtje degenen die dat willen blij te maken. Ik moet alleen nog zien hoe ik dat vorm kan geven en hoe het past binnen de energie die ik heb. Want door fibromyalgie heb ik erg weinig energie. Maar ik heb het gevoel dat mijn jongste hond ook weer met een reden bij me is. Misschien een weg vinden om mijn plannen werkelijkheid te laten krijgen. Kortom ik wist niet zo goed wat mijn missie in het leven was. Maar door dit te lezen en te schrijven begrijp ik dat ik mijn missie al lang aan het uitvoeren ben. Groetjes, Astrid

 19. Hoi Mireille,

  een beetje in het verlengde van het verzorgen van zieke dieren…houd ik me bezig met begeleiding in het proces rondom het levenseinde. Dat kan dus zijn het bijstaan van het dier zelf in het ‘laatste stuk’ en het sterfproces als ook het begeleiden van de baasjes in dat proces en bij het nemen van afscheid van hun geliefde dier. Dat laatste ook als het dier al (een tijd terug) overleden is.

  hartelijke groeten, Veerle

 20. Fijn om te lezen.. ik verzorg mijn 2 paarden – ze krijgen ruimte, gezond voer (=gras en hooi), geen ijzer onder de voeten (leer het zelf te doen) en geen ijzer in de mond om hen proberen te dwingen te doen wat ik vraag.

  Zou de MIR-Methode helpen om het paard in de wei..alleenstaand met veel te lange hoeven.. te helpen? Ik bedenk allerlei strategieën om de eigenaars (is “rest”paard van ex vriendin).. mee te helpen om het paard een maatje te geven en ik wil best hun hoeven verzorgen… alle strategieën heb ik al overboord geworpen want “waar bemoei ik me mee”! Nu komt die mail ..Mir en dieren … ik geloof niet echt maar toch proberen??:)

 21. Hai Mireille,

  Had een tijdje geleden vreselijke last van beklemde zenuwen en hevige pijnen. Lag op de bank met tranen in mijn ogen, ineens voelde ik een klein briesje, en sprong mijn overleden poes op mijn borst, haar favoriete plek altijd. Was toen even pijnvrij, afgeleid, een heel mooie ervaring. Ook zie ik regelmatig dieren tijdens reiki behandelingen die ik geef, laatst stond er een grote oerang oetang naast de tafel met een grote glimlach, moest zelf natuurlijk ook lachen en dan weer een paardenhoofd, of ook eens een cobra.

 22. Hallo Mirjam,
  Mijn missie is om mensen te helpen in hun weg naar meer bewustzijn om zich vanuit hun hoofd te verbinden naar hun hart. Dit doe ik met mijn rijmethode Reconnective horseriding. Dit stappenplan brengt de mens meer naar zichZelf en ervaart men een diepere eenheid met het paard. Meer hierover kan je lezen op http://www.anichi.nl
  Hartelijke groet, Anita

  • Beste Anita,
   Dat klinkt heel mooi en fijn! Ik hoop dat je vele mooie ontmoetingen tussen mens en paard mag begeleiden!
   Groetjes, Mireille

 23. Hoi Mireille
  Ook ik heb een paardenspiegeling gedaan. Was er zwaar van onder de indruk!!!
  Ben gek op alle dieren, uitgezonderd de glibberige dieren zoals bijv. wormen. Ze bezorgen me rillingen over mijn hele lijf. Geen idee wat dat zegt over mij. Ik maak dagelijks een paar stevige wandelingen met mijn hond en ontmoet dan veel andere honden met hun baasjes. De namen van de honden ken ik allemaal, die van hun baasjes niet. (Kun je ook teveel op dieren gericht zijn?) Ik ontmoet vaak een Akita met haar baasje, deze hond neemt van niemand iets aan maar van mij wel. Dat ervaar ik als een enorm cadeau, het maakt me blij. Uiteraard maakt ook onze hond me iedere dag weer blij. Helaas heeft hij last van epileptische aanvallen, doe ook MIR met hem. Kan nu ook beter reageren op deze aanvallen waardoor Swiep rustiger uit aanval komt.
  Geweldig dat er ook aandacht voor dieren is. Leven zonder dieren zou voor mij ontzettend saai zijn. Dank je wel voor alles.

 24. Mijn missie is om dieren in gelijkwaardigheid en vrijheid te laten leven. En de afschaffing van het gebruik van dieren. Dit doe ik door veganistisch te zijn en mensen bewust te maken van de wreedheden tegen dieren. Dieren zijn hier MET ons niet VOOR ons. Dieren inzetten voor ons plezier en gewin is gebruik. Alle gebruik=misbruik.

 25. Wat een mooi artikel, Mireille!
  Als toevoeging aan de lijst heb ik nog:

  – dierenarts
  – dierenartsassistente

  Groetjes,
  Jorien

 26. Met dieren werken is zo geweldig, zeker als je daarbij het bewustzijn bij de eigenaar kan vergroten.
  Dat geeft de dieren, de mensen en jou zoveel heerlijke energie terug. Ik ben klassiek veterinair homeopaat en werk met de Lecherantenne en Connectiesensor en geef echt holistische adviezen. Ik heb mijn missie gevonden en ben daar heel dankbaar voor.

 27. Een echte dierenmissie heb ik niet, maar ben me zeer bewust van het feit dat ik met name met katten kan ‘praten’ vanaf kinds af aan al. Mooi dat je dit deelt bij je fantastische methode!

 28. Mijn hond “vertelt” me het wanneer ik te lang achter de computer zit en spiegelt me. Ze komt met haar kop onder mijn computerarm en brengt mijn arm omhoog. Als ik niet meteen ophou, herhaalt ze dat een paar keer.
  Als ze vindt dat ik teveel in mijn hoofd zit of te veel pieker gaat ze buiten rare dingen uithalen zodat ik moet lachen, zoals heel hard rondjes om me heen hollen.
  Ik ben MIR-Methode begeleider en heb een paar keer meegemaakt dat tijdens het uittesten van een protocol mijn hond naar boven kwam, wat ze niet mag, en de deur van de praktijk openmaakte. De cliënt realiseerde zich daardoor dat in de jeugdherinnering waar we het op dat moment over hadden ook een hond een rol speelde, waardoor de cliënt zich beter herinnerde wat er gebeurd was.
  Mijn hond komt af en toe “vragen” of ik de MIR-Methode voor haar wil doen.
  Het is mijn missie om nog beter naar mijn hond te luisteren!

 29. Lieve Mireille,

  Met een glimlach van oor tot oor heb ik vanochtend gelezen met hoeveel liefde je schrijft over missies met dieren 🙂

  Hannes helpt mij bij het coachen van kinderen in mijn kindercoachpraktijk. En Hannes helpt natuurlijk ook de ouders! Hannes is een Australian Labradoodle en ze zorgt ervoor dat je spanning kunt ontladen door zich lekker te laten aaien. Door het aaien maken je hersenen bovendien oxytocine aan, het knuffelhormoon. Hannes zorgt ervoor dat zelfs kinderen met extreme angst voor honden, weer durven vertrouwen op wat ze zien, horen en voelen, in plaats van varen op nare gedachten. Hannes voelt intuïtief aan wat de bedoeling is. Kinderen hebben ervoor gezorgd dat Hannes kinderen vertrouwt en andersom is dat ook zo. Sinds ik Hannes in huis heb voelt mijn huis als een thuis, voor iedereen.
  We moeten ook heel vaak erg lachen om Hannes! Alles wat ze doet is zo herkenbaar voor kinderen, ze vinden het de gewoonste zaak van de wereld dat ze als jonge hond nog veel moet leren en soms lief is en soms ondeugend en soms stout en daarna weer lief. Heel gewoon allemaal…..en heel herkenbaar.
  Hannes maakt het verschil…

  Ik weet nog dat je zo blij was toen ik vertelde dat ik een kindercoachpraktijk ging starten samen met mijn hond. Jouw reactie heeft me nog meer gesterkt in mijn voornemen en mijn vertrouwen. Dank je wel daarvoor! Het werkt! Ik zie iedereen zacht en blij van Hannes worden.

 30. Wij wonen buiten en krijgen regelmatig zwerfpoezen op onze oprit. Vorig jaar nog een nest jonge poesjes( lieten we ophalen door een dierenambulance).
  In december jl. kwam ik thuis en kwam mij een jong poesje tegemoet. Op naspeuring geen reactie en besloten deze poes te houden. We kregen een poesje dat voor ons heel veel betekent en inderdaad komt hij vaak op schoot zitten. Hiermee lijkt hij door zijn adoptie mijn adoptietrauma te helen, voelt alsof ik laat in mijn leven alsnog een wezentje toevertrouwt krijg.

 31. Hallo Mireille,

  Weer zo’n prachtige column! Als eerste: ik MIR nu ongeveer een half jaar en ervaar steeds meer rust en ‘thuiskomen’ in mijzelf. Net als Reiki (ik behandel mijzelf drie kwartier per dag), is de MIR-Methode een onderdeel van mijn leven geworden. Dank je wel voor het ontwikkelen van deze prachtige methode!

  Dan over dieren. Zelf heb ik er geen. Ik woon in een klein appartement waar ik het te weinig ruimte voor vind. Graag ga ik regelmatig naar de kinderboerderij in de buurt en wandel ik daarnaast een uurtje door het naastgelegen park. Ik verheug mij nu alweer op al het nieuwe leven dat geboren gaat worden!

  Een goede vriendin heeft een Matezer van 8 jaar. Een aantal jaar geleden kwam ze op schoot liggen op haar rug en zonder dat ik er erg in had gaf ik haar een Reikibehandeling. Door het kletsen had ik dit eerst niet in de gaten, tot het een half uur later was en ze nog rustig lag. Dit is een heel beweeglijk hondje die het normaal nog geen twee minuten uithoud op schoot. En nu geef ik haar om de zoveel weken een behandeling en blijft ze rustig liggen. 😊

  Ik ben donateur van het Wereld Natuur Fons, kijk graag naar natuurdocumentaires (‘De nieuwe wildernis’ vond ik erg mooi en ‘gewoon’ hier in Nederland opgenomen) en ben ik vegetariër.

  Ik ben opgegroeid met tamme ratten. Echt geweldige diertjes. De woonkamer werd elke avond ‘ratproof’ gemaakt zodat ze (3 stuks) lekker konden rennen. Nu heb ik het er niet meer voor over, maar kan wel terugkijken op gezellige jaren met deze dieren.

  Ik heb de serie ‘Freek Vonk in Australië’ gevolgd. Leuk, leerzaam en zijn dolenthousiaste reactie als er weer een slang gesignaleerd werd bracht steeds een lach op mijn gezicht. Ik ga nog de serie die je noemde terugkijken via Uitzending gemist. Wat een prachtige ervaring had je met de paarden!
  Groetjes, Irma.

 32. En als ik met mijn konijn praat, doe ik dat in mijn schoonmoeders taal met uitgesproken accenten. Doet echt deugd. Het konijn leert mij mindfull te zijn, alles bekijken alsof het de eerste keer is.

 33. Ik zie grote gelijkenissen tussen onze poes sir Richard Parker en mijn man. Ze leven voor zichzelf, doen wat zij graag doen, eten als zij honger hebben en als ze strelen is het omdat zij er behoefte aan hebben. Ze liggen bovendien rustig samen op de bank ’s avonds. Dat doet de kat nooit bij mij. Ik maak mijn man op een humoristische manier die gelijkenis duidelijk. Wil ik iets zeggen daarover dan spreek ik tegen de kat. En raadt eens waar de euro valt? Dank je poes om mijn man meer zelfkennis bij te brengen.

 34. Lieve Mireille,
  Ik doe regelmatig de MIR-Methode maar moet deze misschien terug dagelijks doen. Bij het lezen van het artikel over dieren moet ik bekennen dat ik eigenlijk helemaal niets met dieren heb. Ik ben wel al minder bang voor honden, vroeger liep ik er de straat voor over. Aan spinnen en ander klein ongedierte heb ik zelfs een hekel. Ik voel me soms zo ellendig triest. Er is zo’n chaos in mijn huis en in mijn hoofd. Ik hoop dat ik ooit orde en structuur kan krijgen. Ik ben eens naar u komen luisteren en uw uitstraling deed echt goed. Dank daarvoor xxx

 35. Lieve Mireille,

  Fantastisch wat dieren voor je kunnen betekenen. Ik heb ook zo een leuke hond, die mij precies vertelt wanneer ik weer eens over mijn grenzen heen ga 😁. Dan kijkt ze me aan met een blik het is weer zover. Je leert het nooit, maakt dan geen aanstalten om haar bal terug te brengen en blijft liggen. Vrouwtje je doet het niet met aandacht dus laat maar zitten. Je hoofd gaat er weer vandoor met je. Ik heb een eigen praktijk en mensen die bang waren voor een hond heeft ze eroverheen geholpen. Door mij aan te kijken en de procedure uit te leggen van ik wil niet geaaid worden, maar spelen vind ik het einde. Mensen raken vertederd erdoor. Mijn hond is altijd vrolijk ook al ben ik een minuut boven, dan kwispel kwispel alsof ze me weer voor het eerst ziet. Door mijn hond leer ik steeds meer in het nu te leven, zonder maskers. Gewoon zoals het is.

 36. Dag Mireille,

  Ik zou niets liever willen dan een hond, 2 katten, 4 kippen, een geit en een paard.
  Dit staat op dit moment voor ‘mijn toekomst’, want ik heb geen idee hoe ik dit nu in mijn leven moet passen met een fulltime baan en een veel te klein huis midden in de stad. Ik zou ook heel graag dieren uit het asiel een die nergens geplaatst kunnen worden onderdak willen geven, maar helaas kan de kat die ik nu heb niet echt met andere dieren in een klein huis. Ik ben wel sinds kort weer begonnen met paardrijden om zo de binding weer te vinden met dieren. Ik herken precies wat je zegt!

  • Beste J,
   ‘Be careful what you wish for!’ zeggen ze dan. Als je zo’n diep verlangen koestert, zou het op je pad kunnen komen. Ik ben benieuwd! Heb je de kat al de MIR-Methode gegeven? Onze asielkat had er 2 weken voor nodig om onder de bank uit te komen. Daarna was ze de liefste kat ooit!
   Groetjes, Mireille

 37. Hoi Mireille
  Ik had altijd al de wens om te communiceren met dieren. Ik heb een hondje dat een moeilijke start heeft gehad, geadopteerd uit het buitenland heel angstig en nerveus. Kreeg toen ook nog een ongeluk met hem, veel operaties. Hij is nog nerveus als er anderen zijn, wil geen drukte om zich heen. Als ik nu naar mijn hondje kijk is het of ik in een spiegel kijk. Ik kan ook nerveus zijn bij mensen die ik niet ken, ben ook overgevoelig bij veel drukte. Het lijkt of hij mij kopieert, hij is dus een hele goede spiegel voor mij. Heb dus nog wel wat te doen.

 38. Ik ben dol op ezels. Altijd al geweest. En nu ben ik donateur geworden van een stichting die oude en mishandelde (werk-)ezels opvangt en verzorgt. Dat doet me goed.
  Daarnaast ben ik altijd gek op teckels geweest, heb er ook 2 gehad. Hun karakter is geweldig en daar spiegelde ik me aan, besef ik nu.
  Voor katten ben ik helaas allergisch, heb ik ook ‘niets’ mee behalve dan juist wel voor de Siamese kat. Typisch vind ik dat.
  Dieren zijn inderdaad grote troosters. Ik geniet ook zo van vogels, gewoon buiten of van een mooie foto. Het zijn ook allemaal Gods schepsels.
  Liefs en hartelijke groet!

 39. Ik heb een hond, hij is nu 8 jaar. Hij heeft zwakke knieën aan zijn achterpoten. Ik ben Reikimaster en help hem als ik merk dat hij pijn heeft. Maar als wij aan het wandelen zijn dan wil het nog wel eens zijn dat hij pijn heeft en mank gaat lopen. Hij blijft dan stil staan en kijkt me aan, net of hij zeggen wil van help me maar. Dat doe ik dan en daarna loopt hij weer normaal en kunnen verder.

 40. Wat mooi Mireille dat je de spiegeling met paarden hebt gedaan! Ik heb dat ook gedaan! Bij ons in de buurt. http://www.paardenalsspiegel.nl Hoe paarden je een spiegel voorhouden, onvoorstelbaar! Het kwam echt binnen. Ik had het niet verwacht zo heftig en veel intenser als bij menig andere therapievorm. Sowieso dieren kun je zo veel van en aan leren als je het maar ziet! Mooi artikel weer, dankje!

  • Hai Yvonne,
   Ja het werkt feilloos! Ik hoop dat veel paardencoaches en hondencoaches zich hier laten zien, zodat we ze kunnen vinden.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 41. Ik kreeg een lach op mijn gezicht toen ik Mirjam Voets genoemd zag. Wat heeft de HARTverwarmendWijs beurs toch mooie verbindingen gelegd! Heerlijk om te lezen wat het je gebracht heeft!

  En herkenbaar wat hierboven geschreven staat. Mijn hond spiegelt mij enorm. Soms komt er ineens ander gedrag waarvan ik in eerste instantie niets snap. Als ik dan opschrijf wat hij doet en hoe het er voor mij uitziet weet ik al genoeg. Ik worstel dan zelf met iets en hij laat me dat zien.
  Bijv dat hij ineens niet meer over de keukenvloer wilde lopen maar wel naar buiten wilde. Hij wilde van A naar B zo der het pad te bewandelen. En stoppen bij drempels, niet over drempels heen gaan. Haha, herkende ik niets van 😉
  Ook mooi dat wanneer ik dus mijn stukken aanpak, hij weer over de vloer loopt en over drempels stapt.
  Geweldig hoe dieren ons helpen!!

  Liefs Anneke

 42. Duidelijk maar weer. Ik verlang al jaaaren naar een hond, maar mijn verstand houdt me tegen. Nu heb ik zo af en toe een hond in huis doordat ik mijn huis openstel als hondenpension. Eigenlijk weet ik al genoeg. Nu nog de samenwerking tussen hoofd, hart en handen (handelen). Ik krijg zelfs zin om te leren paardrijden. huh? Zat dat malle hoofd me maar niet zo in de weg. Tijd om weer te gaan Mirren!

 43. Goh, echt interessant om te lezen. Vreemd, mijn man is best onzeker en vooral als we natuurlijk bij iemand op bezoek gaan. Het is dan altijd zo dat een kat op zijn schoot springt en gaat liggen.
  Typisch, hij houdt helemaal niet van katten, maar dit is zo vreemd en ook na jaren gebeurd dit nog steeds

 44. Hallo Mireille

  Als Reiki-master mag ik paarden helpen en hun eigenaren. Ook paarden kunnen hun verleden niet altijd zelf verwerken. In combinatie met een nieuwe eigenaar kan dat niet alleen geestelijk , maar ook lichamelijk klachten geven.
  Heel dankbaar is het om te zien , hoe een combinatie zich hersteld.

  Groetjes Annemarie

  • Hallo Annemarie,
   Wat geweldig dat dit voor jou zo werkt en voor het paard en de eigenaar natuurlijk ook.
   Ik ben goed 5 weken bezig geweest met 2 manege paarden, allebei met duidelijke klachten.
   Na deze periode heb ik feedback gevraagd bij de instructrices en helaas was hun geen verbetering opgevallen. Momenteel staat mijn paardenreiki plan in de koelkast.
   Zou jij me misschien wat tips kunnen geven? Of is het mogelijk dat je telefonisch contact met me opneemt?

   Groeten Petra

 45. Wat toevallig dat dit artikel van jou nu net verschijnt, Mireille.
  Ik ben altijd erg begaan met het dierenlot in de wereld. Zet mij er vaak voor in, teken petities, steun goede doelen, deelde veel dierenleed op mijn Facebook. Dat laatste doen ik trouwens een stuk minder, want mensen reageren er niet op en zien het liever niet. Ik eet minder vlees, meer vleesvervangers of biologisch vlees. Maar ik wilde meer doen. En toevallig heb ik mij dus opgegeven als vrijwilliger in het dierenasiel en ga ik vrijdag beginnen! Dit kan geen toeval meer zijn toch? Succes met je mooie werk Mireille!

 46. Goedemorgen Mireille en alle lezers,

  Hier moet ik op reageren, dieren zijn mijn genezers en ik die van hen. Sinds ik een kind ben, droom ik al van een ranch met paarden, die ik dan samen met anderen verzorg en waar iedereen die dat graag wil en nodig heeft heen kan komen. Om ook te genezen en te genieten.
  Nu is dat best een heel grote droom die ook geld kost…het lijkt zo onbereikbaar.
  En toch…tegen alles in, of…met alles mee, heb ik sinds twee jaar mijn paardenmeisje Rusty. Wat een klik en verbinding hebben we. Ik heb haar gered van de slager, het is allemaal zo apart gegaan, dat kun je niet bedenken! Ze wilde gewoon naar mij en ik naar haar.
  Nu neem ik soms kinderen en volwassenen mee. Het begint als ” gewoon” even naar Rusty en altijd eindigt het in iets genezends, ik krijg steeds terug hoe geweldig veel ik weet en voel en hoeveel zij eraan gehad hebben.
  En…ik twijfel nog steeds…of ik dat wel kan en of ik dan niet eerst een (dure) opleiding nodig heb zodat op mijn te maken website staat dat ik wel voor opgeleid ben..etc. Daar zit een groot stuk onzekerheid en niet durven stralen…
  Ook met mijn herder Midas en kat Lycka die vijftien jaar bij ons waren, kon ik praten. Dat wist ik niet bewust, ik deed het gewoon. Net als dus al mijn hele leven met paarden. En stenen, en kruiden en de wind en het water.
  Sinds ik de MIR-Methode inzet, nu ongeveer een jaar, is er zoveel gebeurd, daar kan ik een boek over schrijven. Nu voel ik, na je post van vandaag, dat ik wel degelijk iets mag en kan doen met mijn gevoeligheid en talent.

  Bedankt dat je er bent!
  Liefs Judith.

  • Beste Judith,
   Hoera! Ga ervoor! Veel succesvolle ondernemers hadden geen diploma, zoals Hennie van der Most of Richard Branson. Houd je originaliteit en blijf dicht bij je gevoel en je paard, dan ontvouwt je missie zich vanzelf. Mooi om te zien!
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

  • Wat een mooi verhaal, Judith, daar word ik blij van!
   Ik hoop dat je samen met Rusty nog veel mensen mag helpen.
   En waarom begin je niet gewoon aan dat boek? Je geeft het zelf al aan! 🙂 Ik ben er in ieder geval heel benieuwd naar!

   Liefs van Jorien

  • Beste Judith,
   Ik zie dat je berichtje al wat ouder is, maar ik hoop dat je nog iets aan mijn tip hebt. Heb je het boek van Nanda van Gestel, Communiceren met paarden, wel eens gelezen? Ook zij heeft door haar pad te volgen een heel mooi leven gekregen met het werken met paarden. Ik had haar boeken in 1 avond uit. Misschien sterkt het je in het vertrouwen dat ook jij dit kan! En misschien ben je inmiddels al vele stappen verder! Succes, de dieren zullen heel blij met je zijn,
   Lieve groeten Lisette

 47. Lieve Mireille ,

  Wonderlijk wat dieren met je kunnen doen . Mijn hond laat me duidelijk zien wanneer ik weer eens over mijn grenzen heen ga . Ze blijft dan liggen waar ze ligt . Of ze brengt haar bal niet terug . Ze zegt als jij mij niet met aandacht uitlaat en altijd over je grenzen heen gaat . Dan hoeft het van mij niet . 😃 Ik heb een eigen praktijk en al voor heel veel mensen heeft mijn hond al goed werk verricht , door ze over hun angst voor honden heen te helpen . Als er mensen komen kijkt ze mij aan en zegt , vrouwtje wil jij de procedure uitleggen , dat ik wil spelen en niet geaaid wil worden . Een hond is altijd vrolijk ook al ben een minuut boven geweest .kwispel kwispel .ze is altijd zichzelf . Je leert van een hond hoe het leven is zonder maskers in het nu te leven .

 48. Die Beziehung gang zu ende. Ik zoog de kortere leine. Nach 7 jahren intensiv mit den Tieren. Ich steh da draussen. Kontakt mit den Tieren ist nicht mehr möglich. WAS habe ich über Menschen gelernt? Ich vermisse die Tiere. Hund und 3 Katzen. Es war alles was ich noch hatte. Es geht mich nicht gut.

  • Liebe Levi,
   Ich hoffe du kannst es Zeit geben um alles was du jetzt vermisst langsam heilen zu können. Und vielleicht kommen da wieder neue Tiere in dein Leben. Ich wünsche dir alles gute!
   Grüsse, Mireille

 49. Hallo Mireille,

  Ik doe al geruime tijd aan de MIR-Methode en vind het geweldig mooi en enorm voelbaar! Deel het zo veel mogelijk aan mensen😉 Om terug te komen op jou vraag hierboven dan wil ik eraan toevoegen…
  26) Non-verbale communicatie met je hond door alleen te kijken en voelen weet ik en zij onze gedachten van elkaar, heel mooi!

  Dank je wel voor deze inzicht ik ben blij met jou 😘😘

  • Lieve Mireille,
   Mijn beste vriendin vroeg mij 9 jaar geleden om samen haar puppy hondje uit het nest op te halen. Ik had vanaf het eerste moment gelijk een enorme binding met deze leuke hond.
   Mijn vriendin heeft een drukke praktijk en het is eigenlijk zo gegroeid dat ik de hond regelmatig voor de grote wandeling ging uitlaten en haar vaak te logeren kreeg. Het is echt fantastisch om samen deze leuke hond te delen. Het maakt niet uit of zij nu bij mij of bij mijn vriendin is, ze weet dat ze 2 baasjes heeft en ze voelt zich bij allebei thuis.
   Onze hond laat mij voelen wat onvoorwaardelijke liefde is en om in het hier en nu te blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.