Wil je een bericht achterlaten? Ga je gang! We vinden het leuk te zien wat je van de MIR-Methode vindt! Schrijf je bericht onderaan deze pagina. Druk op de “End”-knop op je toetsenbord om meteen naar het reactie-formulier te springen.

Vragen?
Heb je vragen? Kijk bij Veel gestelde ‘Vragen‘ of stel je vraag aan een van de MIR-Methode-begeleiders.

Resultaten!
Merk je dat de MIR-Methode voor zichtbare of merkbare verbetering in je gezondheid heeft gezorgd, meld dat dan bij ‘Resultaten’! Het is erg boeiend om te lezen wat de MIR-Methode voor je doet. Wie weet inspireer jij iemand en kan je een verschil maken in zijn of haar leven!

We wensen je veel succes met de MIR-Methode en hopen dat het je veel goeds mag brengen!
Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Gastenboek — 1.567 reacties

 1. Het is moeilijk om van verbetering te spreken. Die is er wel, op veel punten, maar dan is er telkens weer een terugval. Ik loop dan tegen blokkades aan zoals: Weerstand om te veranderen, zelfs te verbeteren (is dat niet te hoog gegrepen voor me en dergl.), angst om los te laten enz.
  Soms kan ik ze opsporen met behulp van de spiertest en ze vervolgens met behulp van EFT los laten. Er gebeurt dus heel erg veel. Soms duidelijke verbetering en soms nieuwe klachten ( smetplekken, galbulten, jeuk en moe! Soms heel erg moe.)
  Ik lijk in een soort stroomversnelling van bewustwording te zijn terecht gekomen. Niets mis mee.
  Ik blijf MIRren en vertrouw op het proces. Maar om dit nu al verbetering te gaan noemen is wel veel gevraagd.

 2. Ben inmiddels zo’n 6 weken bezig met de MIR-methode en vond het zo gek dat de opvliegers steeds erger werden… tot ik me realiseerde dat ik nog steeds de pillen slikte (die ik dus daartegen slikte), gestopt met de pillen ongeveer een week geleden en steeds minder opvliegers; fijn hoor!

 3. Ben al jaren fan van de MIR-methode. Ooit gaf een therapeute mij het kaartje en stond ik er weigerachtig tegenover. TM (transcendente meditatie) heb ik ook al gevolgd, maar hou ik niet zo lang vol – de MIR methode is snel en geeft zoveel effect! Ik slaap alweer een tijdje heel goed (normaal ben ik een slechte slaper), er komen ook heel mooie dingen op mijn levenspad. Ik blijf de MIRmethode standaard ’s avonds in bed doen en ook s morgens/overdag probeer ik het 1x te doen. Dank je! A real reset.

 4. Vandaag voor de tweede keer de Conceptvaat Meridiaan bekeken. Nu samen met mijn vrouw en aantekeningen gemaakt bij de acupunctuurpunten.
  Na 16 jaar trainen om mijn spieren sterker te maken om weer echt te kunnen lopen heb ik het gevoel dat mijn lichaam in ieder geval recht is geweest. Na een grote pijnaanval is er rust gekomen. Wonderlijk om mee te maken en hoopvol voor de toekomst.
  Vrouw 76 jaar

 5. Hallo Mireille,
  Via een HSP-site kwam je methode voorbij. 16 dagen geleden ben ik gestart… Eigenlijk tegelijk met de corona-uitbraak en met het idee, ach, baat het niet, dan schaad het niet.
  Na 16 dagen weet ik niet precies wat er is veranderd bij mij, ben het misschien door de drukte ook wel een keer vergeten, maar ik ga door.
  Wel een verandering die ik merkte was afgelopen weekend. Ik moest nog van mijn werkreis naar huis komen. Ik voelde de stress en heb de methode toegepast en merkte een soort van rust. Dat doet me goed.
  Ik merk vooral dat op dit moment het alleenzijn me minder deert.
  Maar ik ga dus door!
  Ilse

 6. Hallo Mireille,

  Ik doe de MIR nu bijna 3 hele weken. Ik merk al best veel, zo is mijn plas al een stuk schoner (geen heftige geuren meer!) en ook merk ik dat mijn lichamelijke klachten afnemen. Ik zit veel lekkerder in mijn vel en heb ook meer energie, althans, dat had in de eerste 2 weken. Deze laatste dagen merk ik dat ik toch weer wat vermoeider ben. Jammer, maar blijkbaar ben ik op een blokkade aangekomen die nodig moet worden opgeruimd.
  Ik ben heel benieuwd of de MiRmethode mij gaat helpen hierbij, dat zal de tijd leren :). Ik wordt in ieder geval wel elke keer enthousiast van je nieuwsbrief en de positieve berichten hier op de website, dus ik blijf zeker ook deze laatste week en misschien oh wel iets langer ‘mirren ’.

  Dankjewel wel voor het verspreiden van je kennis en de mogelijkheid om op een vrijblijvende manier kennis te maken met jouw methode. Ik vertel het zeker voort en als er ruimte voor is, zal ook zeker lid worden van de MIRror website of een donatie doen.

  Fijne dag en nogmaals heel erg bedankt!

  Liefs, Niki

 7. Hoi Mireille. Ik zit sinds september weer op school en ik word (kwam ik afgelopen week achter) een beetje gepest. Omdat dit vroeger erg vaak is voorgekomen en ik dit zat ben om het me zo te laten raken ben ik gister begonnen met mirren. Ik hoop dat dit een positief effect gaat hebben! Groetjes I.

  • Blijf Mirren en heb vertrouwen dat het óók goed komt, heb ” medelijden” met de pesters, zij weten niet beter. Sta er mijlen ver boven, hóe moeilijk het ook is.
   Lieve groet

    • Hallo … ik doe dit nu vandaag 6 weken. Ik zou heel graag van mijn rugpijn afkomen. Dit is nog niet zo. Maar ja zit al zolang dus heeft ook meer tijd nodig. 23jaar .Dus ik ga nog door. Verandering……. heb twee heftige ontstekingen op mijn linkerbeen gehad….. urine en ontlasting geur veranderde heel even. (Ik doe al veel aan detoxen). Ik heb fibromyalgie .. PDS .Hevige rugklachten die mij vaak belemmeren. Staan natuurlijk gelijk met de buikkrampen (tweede hersenen toch ). Ik blijf gewoon in de volhouden /uitproberen modus en kan best begrijpen dat ik hiermee kan leven. Zou alleen fijn zijn als t wat zou verzachten. Ik heb al zoveel geprobeerd en blijf in behandeling … dus fijn dat t hiervoor therapieën geeft.
     De mir methode laat je wel met jezelf bezig zijn. Is altijd goed.

     • Ik ben heel benieuwd of je rugpijn al wat minder is. Ik ben nu bij de fysio onder, maar werkelijk niets helpt langdurig. Ik word er moedeloos van.

  • Ik vind het heel erg knap van je dat je zelf een weg zoekt daaruit. Als je het echt elke dag 2 keer doet en het volhoudt, word je zelfzekerder. Je staat dan steviger in je schoenen en je uitstraling verandert. Op die uitstraling reageren mensen onbewust. Onbewust voelen ze aan dat je sterker wordt en ze zullen met meer respect met je omgaan. Je meer au sérieux nemen. Wel volhouden met de MIR want het is een heus proces. Ik wens je veel succes. Ik schrijf dit vanuit eigen ervaring… B.

 8. lieve Mireille
  van de week heb ik een TIA gekregen. uitval verschijnselen, tong en gezicht gevoeloos enz. Bij de huisarts moest ik even wachten en ben ik zo goed als het kon over mijn hand gaan aaien en de MIR EHBO gedaan. hoe lang weet ik niet meer maar op een gegeven moment had ik een soort van geeuw en daarna verdwenen de verschijnselen min of meer. het werd minder erg ik kon me weer verstaanbaar maken en weer lopen. De huisarts had overleg gehad met de neuroloog en ik paste in het protocol dus werd ik met de ambulance opgehaald. ondertussen EHBO gemirt. allerlei onderzoeken en scans gekregen en direct medicijnen gekregen. Ik heb dus maar 12 uur in het ziekenhuis gelegen. ik denk dat het door de MIR komt. In het ziekenhuis bed heb ik heel veel EHBO gedaan voor alles wat er gebeurde. De verschijnselen kwamen snel en verdwenen ook weer heel snel. Nu ga ik mijn medicijnen mirren, het is wel de bedoeling dat ik die toch ga slikken. Ik heb vertrouwen in mijn MIR zinnen. Doe het al zo’n 4 a 5 jaar trouw. Ik wilde jullie dit toch even laten weten.

 9. Hallo Mireille ,

  Nu na 3 maanden de MIR-Methode te hebben toegepast. Kom ik langzaam stap voor stap van allerlei lichamelijke klachten af die vooral stress gerelateerd waren. Voel me ook steeds rustiger en probeer tijd voor mezelf te nemen . Bedankt voor het delen van deze mooie methode

  Liefs Chantal

 10. Ik ben sinds anderhalve week met de MIR-Methode gestart. Ik stuitte op de website toen ik iets opzocht over vocht vasthouden.
  Ik merk dat mijn urine meer stinkt. Ik meer dorst heb, vaker moet plassen (drink natuurlijk ook meer). In het begin last van een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, wat bozer.
  Merk nu dat ik steeds meer begin te zeggen. Net of ik dingen niet meer binnen kan houden (had eerst een enorme blokkade op mijn keelchakra). Voel een rust in mezelf, die er lang niet was.
  Sinds een paar dagen opeens heel duizelig. Ik heb al jaren last van chronische druk op mijn voorhoofdsholtes en bijholtes. Het is net of het nu even erger wordt. Voelt ook of ik koorts heb. Kan dat ook een effect van MIR zijn? Dat mijn lichaam hier nu heel hard aan het werken is?
  Ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.
  Mijn dochter van 9 doet trouwens ook mee. Kijken wat het voor haar doet.

  Groetjes Mariëlle

 11. ik heb de mir methode 4 weken gedaan en ik slaap weer! Ben er helemaal gelukkig van,ik sliep al 2 jaar zeer slecht en niks hielp. Overgang, werd gezegd, en hormoonpillen hielpen wel tegen de opvliegers maar niet tegen slapeloosheid.Ook mn geheugen is abrupt slechter geworden. Maar NU:Ik slaap weer, ben ’s morgens uitgerust en energiek. Geweldig! Ik ben nu een vervolgcursus overgewicht loslaten aan het doen, deze is net begonnen. Ik hoef maar 5 kilo maar die lukken niet omdat ik iets weg eet, denk ik.Erg benieuwd of dit me lukt, maar ach, wat ben ik al blij met dat slapen!!! groet, Karin

  • Ik ben drie weken bezig.
   En sinds een aantal dagen op bepaalde uren heel verdrietig.
   Ik laat het gewoon komen.
   Ik wordt verdrietig als ik teleurgesteld ben in mezelf
   Of als ik mezelf iets voor neem en het daarna niet doe.
   Ik bijt meer van me af en als ik dat doe komt er rust.
   Dus het werkt volop.
   Ik ben schildklier patiënt en ondanks dat ik de helft van de medicatie neem in overleg met de huisarts.
   Voel ik me goed.Heel apart warme voeten en warme handen.

  • Beste Heleen,
   Bedankt voor je bericht. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. Dit staat op de homepage.
   Een fijne dag toegewenst,
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 12. Mireille
  even laten weten: deze morgen bij kapper voor een haarkleuring, zegt dat meisje: je bent nog niet 100 procent grijs, ik zie hier en daar lokken zwart haar!
  je moet weten dat ik al 10 jaar 100 procent grijs ben… ik doe al twee jaar de MIR, en ik moet zeggen ik was superblij toen ik het hoorde v mijn zwarte lokken!!! Het meisje nam er een foto van om het te bewijzen.

 13. Mireille
  even laten weten: deze morgen bij kapper voor een haarkleuring, zegt dat meisje: je bent nog niet 100 procent grijs, ik zie hier en daar lokken zwart haar!
  je moet weten dat ik al 10 jaar 100 procent grijs ben… ik doe al twee jaar de MIR, en ik moet zeggen ik was superblij toen ik het hoorde v mijn zwarte lokken!!! Het meisje nam er een foto van om het te bewijzen.

 14. Mireille
  even laten weten: deze morgen bij kapper voor een haarkleuring, zegt dat meisje: je bent nog niet 100 procent grijs, ik zie hier en daar lokken zwart haar!
  je moet weten dat ik al 10 jaar 100 procent grijs ben… ik doe al twee jaar de MIR, en ik moet zeggen ik was superblij toen ik het hoorde v mijn zwarte lokken!!! Het meisje nam er een foto van om het te bewijzen.

 15. Een dikke week aan het oefenen, vandaag werd er wat duidelijk. Een man met een blikje bier in zijn handen vroeg om 1 Euro om “eten” te kopen, in het Engels: “Do you have change”. Normaal haal ik dan een Euro voor de dag of ga ergens anders zitten. Hij was niet helemaal blij met mijn “Yes, you do need to change” en wat meer uitleg. Kort en goed: assertiviteit neemt toe. Dank, dank.

 16. Een goede middag,

  Een weekeje of 4/5 geleden ben ik begonnen met de MIR methode en raad ik het een ieder aan.
  Ja, gewoon even de tijd voor jezelf nemen vindt ik hier al belangrijk uit. Verder voel ik me momenteel beter dan voor ik er aan begon, dus werkt het ?
  Ja ik geloof van wel….. Ook het fijne aan het volgen van de MIR methode vond ik de dagelijkse mails deze ik ontvangen mocht, juist omdat daarin wordt beschreven waar je last van zou kunnen hebben etc en herkenbaar ook gelijk. Ik ga er in ieder geval nog gewoon mee door.

  Vriendelijke Groet, Angelien

 17. hallo Mireille ik doe al een tijdje mirren de eerste nacht had ik het heel warm ,het werkt dacht ik toen ,ik kreeg vieze lucht ik, merkte dat toen ik melk aan het warm maken was , ik walgde van die lucht,en ik ben meteen minder melk gaan gebruiken ,ik had al jaren last van uitslag , dat ik behandelde met koelzalf ,na 4 dagen heb ik niet meer hoeven smeren ,dus waarschijnlijk zuurgraad niet in orde ,het geeft ook meer innerlijke rust ,dus bedankt voor de MIR-Methode , groeten Ad.

 18. Hartelijk dank voor deze magische methode! Inmiddels 8 maanden al, is de MIR-Methode heel bijzonder voor mij! Dankzij de MIR, heb ik een aantal magische dingen meegemaakt: 20cm haargroei bij een kale hoofdplek /nooit meer melatonine hoeven te slikken en altijd slapen binnen 5 minuten/ veel meer zelfvertrouwen/ familieproblemen aan tafel? Ik loop naar de wc en doe de MIR en daarna is het weg:)/verbeterde huid/meer rust en plotselinge baanverandering, na de webinar: vind je ware potentieel. En ik drink veel meer water!!
  Ik ben dol op the Be the MIRror website en steun jou uiteraard en de webinars zijn geweldig!

 19. Beste Mireille,

  Bedankt voor jou inzet om mensen een tool te geven om zelf met hun gezondheid aan de slag te gaan. Na het uitgebreid lezen van alle reacties bij de resultaten en in het gastenboek valt het me helaas op dat wel héél erg veel mensen veel last ervaren van klachten tijdens het mirren, en dat de weg naar herstel mij oneindig lang lijkt, met veel mindere periodes ertussen. Hoewel het me heel fijn lijkt om met een zelfmethode aan de slag te gaan en niet afhankelijk te zijn van therapeuten beangstigd het mij of ik dit mij en mijn gezin wel aan moet doen. Methodes als Total Reset-therapie en EFT geven immers ook uitstekende resultaten en wel (nagenoeg) zonder bijwerkingen. Wellicht omdat in deze therapieën ook de daadwerkelijke emotionele gebeurtenis die ten grondslag ligt aan je klachten geneutraliseerd wordt, zodat niet je lichaam dit op eigen kracht “eruit” hoeft te werken?

  Lieve Mireille, zou je antwoord willen geven daarom op de volgende vragen. Waarom ontbreekt de in mijn ogen essentiële stap “emotionele reacties uit het verleden neutraliseren” (of iets van die strekking) in de 9 stappen? en 2:
  Zou je kunnen werken aan een zelfhelingsmethode (wellicht met meer integratie van EFT bijv.), waarbij je aan jezelf kan werken, zonder al die (mijns inziens onnodige) ongemakken die hier op de website voorbij komen?

  • Beste Sylvana,
   De emotionele ballast wordt o.a. aangepakt in stap 4 via de meridianen. Je kunt daarover de meridianencursus volgen op de Be the MIRror-website.
   En ja, het is een goede vraag. Er is wel zo’n systeem. De MIR-Methode begeleiders werken daarmee. Maar de 9 stappen werken in principe al aan alles, dus is die detaillering juist weer niet nodig. Je kunt het overlaten aan het onderbewuste.
   Groetjes, Mireille

 20. Lieve Mireille,

  Onwijs dank voor wie en wat je bent … spontaan en wereldverbeteraar!

  Ik heb al 28 jaar epilepsie en ondanks de medicatie heb ik nog absences. Gelukkig zijn de grote aanvallen passe. Afgelopen februari ben ik in een zeer emotioneel dal beland. God zij dank heb ik via de huisarts nu een professioneel netwerk om me heen. Gaat heel goed!!!

  Bij het struinen op internet op zoek naar manieren om mijn emotionele rugzak succesvol op te ruimen, kwam ik de MIR-Methode tegen. Ik was hoopvol gestemd en ben enthousiast gestart met eerst stappen 5 & 7 waarbij ik geurende oksels had. En ik dacht “YES, het werkt!

  Vandaag is me laatste dag (4 weken) van de 9 stappen. En ik heb het gevoel dat de MIR een goede bijdrage levert aan mijn helingsproces. Voorbeelden: – ik luister weer naar muziek, zing ook weer mee of spontaan neuriën zonder muziek. Mag voorlopig niet werken, maar ga steeds vaker naar buiten en het belangrijkste is voor mij dat ik eindelijk mijn epilepsie heb geaccepteerd.

  Nogmaals dank voor de MIR-Methode. En niet te vergeten jouw dagelijkse mailbegeleiding.

  Warme groet,

  Trees

 21. Dag Mireille,

  IK ben al een jaar of 10 diabeet. Ik gebruik daarvoor medicijnen. Sinds een half jaar staat het me tegen ze in te nemen. Vooral de nuchtere suikerwaarde was redelijk hoog, ten minste voor mij. 10 of 11
  Ik probeer dat te verlagen met voeding, beweging en allerlei theeën, kaneel enz.
  Ruim een jaar geleden kwam de Mirmethode op mijn pad. Ik heb toen de 9 stappen 4 weken gedaan. Dat heeft me al veel goeds gebracht. Weer een week of 4 geleden ben ik weer met de Mirmethode begonnen. Wat ik niet voor mogelijk had gehouden de glucosewaarde gaat naar beneden. De nuchtere waarde was vanmorgen zelfs 7.9 en ook overdag wordt hij al lager. In een webinar die ik van jou volgde zei je dat het ook helpt als je je hand op de plaats legt van de pijn. Ik heb mijn hand toen op de plaats van de alvleesklier gelegd alvorens ik de 9 stappen deed. Ik denk zomaar dat het ook meehelpt. In ieder geval ga ik er nog mee door.

  Lieve groet,
  Loes

 22. Hallo Mireille
  Heel Hartelijk dank voor de MIR-Methode. Het is op mijn pad gekomen ik weet niet hoe. Ik ben een vrouw van 82 en had net twee tia’s gehad met veel klachten, ik ben de MIR-Methode gaan doen, en heel erg opgeknapt. Ik sliep ook heel slecht, maar ik slaap nu zonder pillen alleen ben ik om 5 uur wakker,dat hoop ik ook nog dat dat beter word. Maar ik heb het nu ook aan mijn schildklier,dus daar ben ik ook mee bezig hoop op het besten.

  Heel hartelijk dank Riet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>