Wil je een bericht achterlaten? Ga je gang! We vinden het leuk te zien wat je van de MIR-Methode vindt! Schrijf je bericht onderaan deze pagina. Druk op de “End”-knop op je toetsenbord om meteen naar het reactie-formulier te springen.

Vragen?
Heb je vragen? Kijk bij Veel gestelde ‘Vragen‘ of stel je vraag aan een van de MIR-Methode-begeleiders.

Resultaten!
Merk je dat de MIR-Methode voor zichtbare of merkbare verbetering in je gezondheid heeft gezorgd, meld dat dan bij ‘Resultaten’! Het is erg boeiend om te lezen wat de MIR-Methode voor je doet. Wie weet inspireer jij iemand en kan je een verschil maken in zijn of haar leven!

We wensen je veel succes met de MIR-Methode en hopen dat het je veel goeds mag brengen!
Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Gastenboek — 1.668 reacties

 1. Ik kwam op deze site via het artikel over nagelbijten waar ik al jaren niet vanaf kom. Af en toe wat langere nagels gehad maar steeds bijt ik ze weer volledig kort.
  Welnu, drie weken aan het Mirren en mijn apathie veranderde in weer weten waar ik heen wil met mijn leven. Ik voel me af en toe weer vrolijk en vooral: ik spreek me uit en voel daarbij mijn vroegere krachtige ik weer terug die alles durfde zeggen zonder te piekeren over wat anderen ervan dachten. Ik geef mijn grenzen aan!
  Een geweldig resultaat waar ik erg dankbaar voor ben.
  Mijn nagels ben ik echter alleen maar heviger gaan bijten en ik heb ook weer veel suiker en koolhydraten gegeten terwijl ik daar tijdelijk vanaf was. Mijn vraag is nu: kan het zijn dat ik even hier doorheen moet ‘bijten’ omdat mijn lichaam zich eerst richt op het emotionele gedeelte en dat het loslaten van de nagelbijtverslaving (die ik altijd vooraf zeg/aai) en het minderen van suiker eten vanzelf volgt?

  • Beste Wilhelmina,
   Gefeliciteerd met de grote veranderingen in jezelf! Nagel bijten heeft ook vaak te maken met toenemende energie (bijv. via testosteron), maar het nog niet durven leven. Alsof elastieken aan je schouders je nog tegen houden. Geef jezelf de tijd, het gaat weer normaliseren. Duurt het je te lang, neem dan contact op met een MIR-Methode begeleidster om via een consult en spiertesten uit te laten zoeken of er een groter trauma (S.E.G.) onder ligt.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 2. Heb de webinar over lymfeklieren gekeken.
  Ik heb een oedeemarm. Tijdens het mirren de hand op de lymfeknopen borst gelegd.
  De plek werd heel warm en dit bleef een hele poos zo.
  Waarschijnlijk iets in werking gezet!!
  Dank je wel Mireille! De MIR methode is zo bijzonder!
  Het heeft me al veel goedsgebracht

 3. Beste mireille, ik ben begonnen met de opleiding HT. Jouw boek staat op onze boekenlijst. Ik heb jouw boek in 1x uitgelezen. Deze is ontzettend duidelijk en leest fijn weg. Uiteraard ben ik direct begonnen met de 9 stappen. Ik ben nu bijna 2 weken bezig. De eerste week voelde ik niets. De 2e week begon mijn lichaam allerlei verstoringen te vertonen. Hoofdpijn, spierkrampen, moeheid, zweten enz ik merk dat mijn lichaam erg aan het opschonen is, na zoveel jaar.ik ben heel erg benieuwd wat er nog meer met mijn lichaam gaat gebeuren. Ik wil jou bedanken omdat je dit met de heel wereld wil delen. Ik ga zeker door. Als ik klaar ben zal ik de stappen op mijn hond toepassen omdat hij ook last heeft van allergieen.

 4. Hallo Mireille,

  Via een buurvrouw ben ik contact gekomen met de MIR-methode.
  Na het lezen van de website was ik meteen enthousiast, ben ook meteen begonnen.
  Ik heb kaartjes gemaakt met de 9 stappen en heb ze op meerdere plekken in huis liggen zodat ik het niet vergeet.
  Ik heb er nu ruim 4 weken opzitten en er is heel wat gebeurt.

  Mijn lichaam gaf door het krijgen van gordelroos aan dat het op was.
  Het was zeer pijnlijk maar mijn ogen zijn hierdoor wel geopend.
  Ben hiervoor ook wel naar de Huisarts geweest en die constateerde ook dat je niet zomaar gordelroos krijgt. Verminderde weerstand.

  Ik dacht even 2.5 week vakantie en dan gaan we er weer tegen aan.
  Op een of andere manier is dit anders gelopen, ik zou normaal gesproken hier nooit aan toegeven maar ik heb het nu wel gedaan.
  Dit is al heel bijzonder voor mij, toch denk ik dat de MIR-methode hier aan meegeholpen heeft.

  Ik ben nu druk bezig met het opruimen van emotionele belasting waardoor er ook lichamelijke
  klachten ontstaat.
  Ga ook na deze 4 weken gewoon door met de MIR-methode omdat ik hier vertrouwen in heb en er nog lang niet ben.

  Ik krijg iedere dag een nieuwsbrief en heb ze allemaal bewaard zodat ik ze nog eens na kan lezen.
  Blijf graag op de hoogte.

  Dankjewel

  Lieve groet!!

 5. Hallo lieve mensen

  Ik zie op de web site dat de mir begeleiders opleiding nu on line gaat komen.
  Ik kon drie data niet en had me daarom niet opgegeven.
  Mag ik er nog wat meer over weten.?
  Hoeveel zijn de kosten?
  Wanneer gaat het in?
  Waar kan je je aanmelden?
  En ik heb een i pad en geen pc meer.
  Kan ik het dan ook volgen of moet ik er een pc voor aanschaffen om alles op te slaan.
  Krijgen we ook papier in de hand?
  Ik wil het graag op papier om na te lezen ipv op de pc.
  Hoop snel van jullie te horen.
  Warme groet
  Margot Janssen

 6. Sinds 4 maanden of vast al langer al lid maar nooit de tijd of behoefte gehad om op vrijdag even te youtuben. Vandaag dus wel, ik geeuw mij nu te pletter. Zalig en bedankt. Wat een topvrouw ben jij!!! Zeer fijne avond x ik hoop dat het in België ook wat bekender wordt, dat hebben ze zoals overal dringend nodig.

 7. Ik zag in een reactie van Mireille de reactie dat mensen geen drama moeten maken en oude dingen niet opnieuw moeten beleven
  Door de mir methode is dat wel naar boven gekomen dus pas op voordat je hiermee begint. Hou niet van drama maar zit niet te wachten op oude blokkades na wat een helende methode moet zijn..

 8. Dag Mireille,

  Sinds ik met je mee MIR (± 7 maanden) ervaar ik tintelingen in de ledematen. Is dit een herkenbare reactie? Gevolg is angst voor het onbekende dat komen gaat en nu moet ik dát weer van me af zien te MIRren. Dat is lastig omdat de tintelingen zich continu aandienen.
  Dank voor je bijzondere werk!

  Renée

  • Beste Renée,
   Zijn de tintelingen energetisch of denk je dat het met je zenuwbanen te maken heeft? En gaat het ook weer weg? Anders is het ook altijd een idee om even langs de huisarts te gaan.
   Ik heb de indruk dat het positieve tintelingen zijn.
   En ja, er zijn meer mensen die dit ervaren. Het kan komen doordat bijvoorbeeld je helende handen sterker worden. Wil je dat eens observeren of dat zo is?
   Groetjes, Mireille

 9. Dank voor het webinar vandaag 3 september.
  Graag wil ik een gebaar waarmee je geborgenheid kunt voelen bij jezelf aanrijken:
  Kruis de armen voor je borst haak je duimen in elkaar en zorg dat de handen plat op de borst liggen. Eigenlijk boven de borsten. Ik leerde dat bij Marieke de Vrij die dit gebaar ook op haar site heeft staan. heel fijn om te ervaren. Hopelijk kunnen veel mensen er profijt van hebben. Lieve groet Christal

 10. Hallo Mireille,Een flinke tijd geleden heb ik me ingeschreven voor de MIR-Methode en na verloop van tijd is dat “versloft” Omdat je zo volhardend bent en mij steeds nog laat horen hoe “Mir”zich ontwikkelt blijf ik toch met een half oog kijken.En misschien wel omdat het op het moment niet zo goed met me gaat.ben ik extra oplettend.Daardoor gisteren naar je verhaal over ons mooie lichaam geluisterd!Het kwam bijna als geroepen bij me,want ik ben net mezelf aan het wakker schudden om aan de slag te gaan.Ik word in nov. 90 en kan minder uit de voeten dan mijn hoofd wil. Letterlijk,want ik rijd rond in een scootmobiel dus een beetje een conflict! Kortom ik wil weer aan de slag gaan.Hoe moet ik het aanpakken om weer “volwaardig lid te worden? Lieve groet Coosje Veltman Kuijt

  • Beste Coosje,
   Je bent prachtig bezig dat je het ‘er niet bij laat zitten’! Wat bedoel je met ‘volwaardig lid worden’? Wil je lid worden van de Be the MIRror-website? Dan kan je op deze link klikken en op de knop ‘Aanmelden’ klikken.
   Groetjes en hopelijk gaat het weer beter met je!
   Mireille

 11. hallo mireille
  Ik ben erg geinteresseerd in de MIR-Methode en wil hier graag mee afvallen (mijn allerlaatste poging)echt want ik ga niet meer dieeten daar ben ik klaar mee(jojo effect)
  Ik ben dus filmpjes van jou aan het kijken maar zie toch verschillen er kwam voorbij dat je afvallen aan het begin moet zeggen en dan de 9 stappen doen maar ook dat je een verslaving hebt en daar mee door moet gaan maar dat heb ik niet en als ik naar bethemirror ga zou ik daar mee geholpen zijn want dat wil ik ook wel doen voor 1 jaar en moet ik dan 3 mnd de methode doen om af te vallen??graag een reactie van uw kant

  • Beste Mieke,
   Ik vermoed dat je mee doet met de cursus ‘Overgewicht loslaten met de MIR-Methode’, klopt dat? Dan hoef je alleen de extra stappen te doen die in de video’s worden uitgelegd.
   Je kunt lid worden van de Be the MIRror-website, mocht je de EHBO willen leren. Maar die is voor het afvallen niet per se nodig.
   Veel succes!
   Groetjes, Mireille

 12. Goedenavond,
  Sinds een week of drie doe ik de MIR-methode en sinds een dag of drie heb ik enorm jeukende uitslag op verschillende delen van mijn lichaam: knieholtes, ellebogen, oksels, binnenkant dijen, buik. Toevallig kreeg ik vandaag de mail met dit verschijnsel als bijwerking. Ik ga proberen meer water te drinken, maar vroeg me nog wel af hoelang dit ongeveer kan duren? De jeuk is namelijk erg heftig. Alvast bedankt voor je reactie.

  • Beste Kris,
   De jeuk duurt zolang als nodig is voor je lichaam nodig is om afvalstoffen af te voeren. Door meer water te drinken help je heel goed mee. Houd er ook rekening mee dat als afvalstoffen op je huid blijven zitten, het ook kan gaan jeuken. Dus houd die plekken ook goed schoon. Om de dag, of misschien zelfs elke dag schoonmaken en weer goed laten drogen.
   Groeten en sterkte! Mireille

 13. Hoi hoi. Ik Mir nu weer en het voelt erg goed. Ik ben gisteren opgekomen voor mezelf ten opzichte van iemand die altijd cynisch en sarcastisch moet doen. Door middel van een flauwe grap heb ik dit gedaan. Is er een reden waarom ik dit in mijn leven vaak ervaar? Het zijn vaak vrouwen (stiefmoeder, collega’s, mensen uit de wijk) die mij op de een of andere manier willen treiteren. Ik heb hier veel last van gehad maar word al minder 🙂 ik heb het idee dat de MIR-Methode hiermee te maken heeft

  • Beste I.,
   Het komt vaak voor dat als je zelfvertrouwen laag is of als je over je heen laat lopen, dat je dan juist telkens mensen tegen komt, die jou uitdagen. De MIR-Methode helpt je wel met het versterken van je zelfvertrouwen en je kracht weer van binnenuit terug te vinden om voor jezelf op te komen.
   En je laat het al zien, super!
   Groetjes, Mireille

 14. Hallo Mireille,
  Al jarenlang doe ik de MIR-Methode, zonder lid te worden van de Be the MIRror-club. Door het gezamelijk Mirren 1x per 2 weken ben ik op het goede (nog betere) pad gezet. Ben dus lid geworden en tot mijn verbazing ontving ik vandaag een welkomstkaart en wat andere verrassingen.
  Top, wat lief en attent. Dank je wel! Vriendelijke groetjes, Thea

  • Wow! Ben 6-9 begonnen en voel echt verandering! Rust, betere stoelgang…
   Maar helaas heb ik een behoorlijke klap gekregen vorige week… heel veel pijn, emotie verdriet en verraad. Is er een zin die ik zou kunnen toevoegen, bv zoals we die hebben geleerd “eet verslaving loslaten” die mij helpt om niet zo te piekeren?
   Lieve groet, Simone

   • Beste Simone,
    Er zijn wel een paar technieken, zoals de MIR-Methode ehbo, maar uiteindelijk kun je het beste rustig de 9 stappen blijven doen en jezelf de tijd geven om te helen. Of je belt naar een MIR-Methode begeleider voor een consult, dat kan ook.
    Groetjes, Mireille

  • Hallo Mireille,
   Ik las dat je een cursus over mirmethode in de psychiatrie gaat geven geweldig!!
   Ik ben sinds vorig jaar ambulant ik de GGZ, en ben twee maanden geleden begonnen met de Mir methode.ik voel verandering, soms krijg ik eens angstigheid. Ik doe dan de EHBO en dan zakt het weer. Ik heb bij de GGZ al verteld over je methode. En 4 weken geleden toen ik jou kaart had ontvangen Ivm be the mirror lidmaatschap, zag de psychiatrische verpleegkundige dat hier en zei ‘ hè ,dat doe ik ook!

   Hartelijke groet en veel succes in de psychiatrie,ik ben ervan overtuigd dat het werkt!
   Mirjam

 15. Hallo Mireille,

  ben ook via internet bij jou terecht gekomen en heb je beide boeken besteld, en bijna volledig gelezen. Ik doe sinds 2 jaar aan Transcendente meditatie en heb ook al familie opstellingen en transformatie coaching gedaan. Daardoor heb ik veel oude ballast kunnen verwerken, maar ik blijf met een hoge bloeddruk zitten, die heel moeilijk op medicatie reageert. Ik heb ook zeer veel last van de bijwerkingen van de medicatie. Ik ga het ziekenhuis in en uit op spoed omdat ik met lange hoge bloeddrukpieken zit, die niet willen dalen. Men denkt nu aan hyper aldosteronemie. Ik heb al meerdere onderzoeken hiervoor achter de rug en wacht op het resultaat. Ondertussen neem ik nog maar eens nieuwe medicatie.
  1 Mei ben ik begonnen met stap 5 en 7 van de MIR methode, maar al gauw voelde ik dat ik de 9 stappen nodig had. Dat doe ik nu sinds 10 dagen. 2 x per dag mediteer ik en nu gebeurd het regelmatig dat er tijdens de meditatie maar ook ‘s nachts momenten opkomen waar er van alles in mijn lichaam gebeurt. De tranen stromen over mijn gezicht, verschillende plekken op mijn lichaam beginnen pijn te doen om daarna te ontspannen. Ik heb veel last van verkrampte spieren en die trigger points beginnen dan ineens te lossen. Het is duidelijk, dat mijn lichaam werkt aan oplossingen. Ik ben zeer blij en zal verder doen met de MIR methode zolang het nodig is. Ik heb het zelf ervaren dat de methode werkt.

  Groetjes
  Irmgard

 16. Na uitzending 30 april
  jaaaaa doorgaan met praten…het is buiten heerlijk om naar je stem te luisteren altijd zinvol wat je zegt…ook de grapjes

  • Beste Kris,
   Ja dat zou kunnen, maar weet je nooit zeker van tevoren. En soms duurt het gewoon erg lang voordat de echte oorzaken helemaal uit je systeem zijn. Dan lijkt de MIR-Methode niet te werken, maar is het ondertussen nog hard bezig. Let daarom op de kleine veranderingen die je in je lichaam kunt waarnemen.
   Groetjes en veel geluk!
   Mireille

 17. beste Mireille,

  ik bemerk dat het veel losmaakt, ik was 2020 in een ceremonie en daar kwam misbruik in voor mn rechterkant van mn lichaam was soort van uitgevallen, ik kan me niks herinneren wel een zwart moment in mn kinderkamer , mn kamer was donker en volgends mij toen geslagen, t was door mn vader. ik weet niks, ik weet wel dat ik eigenlijk mannen super wantrouw en ook vaak denk dat ze toch allemaal een geheime wereld hebben van seks online, en met kinderen fantaseren. Dat ik als vrouw niks meer waard ben als ik niet mooi ben, daarin merk ik dat ik me erg minderwaardig voel. En vanuit die gedachtes ook vaak eetbuien heb (mn buik staat altijd l centraal en is nooit plat geweest) , en me alleen lichaam voel (ik ben nooit goed genoeg, ipv innerlijk, soort van dissociatief eruit zijn geestelijk). Zo bang dat er bij zoveel mannen die seksuele wereld (mannen en vrouwen fantasie) zo geheim en sterk is, en dat een vader zijn zoon leert het voor zichzelf te houden, als waarschuwing. Ook moest ik meestal huilen als ik seks had met mn jongens ervaring. Ik zou wel graag met een MIR persoon willen praten, ik hoop niet dat alles TE van hak op de tak is . Ps die Kinderen van Run… programma, ik herken mega erg die manier van diepgang, die kinderen kunnen zich te goed inleven en t zelf wegcijferen, mn moeder dreigde ook vaak met “Als papa thuis komt dan ga ik t vertellen….” , mn moeder was eerder onveilig dat veilig, ik moest doen wat zij wilde /aanpassen en anders werd ik afgewezen… En zie nu in dat ze totaal geen autonomie heeft.. en machtspelletjes nodig had…. in ieder geval het misbruik thema raakt veel. dank voor je programma!

  • Beste Anna,
   Dankjewel voor het vertellen! Ja, het live webinar kan best herinneringen losmaken. Ik hoop dan ook dat je contact gaat opnemen met een MIR-Methode begeleidster om te kunnen vertellen wat je weet en te werken aan je eigenwaarde. Als je zelf alvast wilt beginnen met jezelf behandelen, aai jezelf dan aan de binnenkant van je handen, als dat lukt. Dan werk je met de MIR-Methode aan een hele intieme laag bij jezelf.
   Veel sterkte en goede verwerking gewenst!
   Groetjes, Mireille

 18. Hallo Mireille, allereerst wil ik graag vertellen hoe mooi en wonderlijk ik de methode vind. Maar ik heb een vraag. Ik ben nu 2 weken bezig en ik merkte al verandering. Zo is een grote eczeemplek weg en ik voel me mentaal sterker en minder chaotisch. Maar sinds kort heb ik wat tegenslag te verwerken gehad. Mijn vraag is nu: heeft deze grote mentale klap invloed op mijn onderbewustzijn en daardoor een negatief gevolg voor mijn helingsproces? Kan ik gewoon doorgaan met de methode op dezelfde manier? Ik zou hier graag iets over willen weten. Ik was namelijk behoorlijk van slag en het leek even of alles voor niets was gedaan. Ik had weer pijn, stress en chaoos in mijn hoofd.
  Lieve groet, Marjan

  • Beste Marjan,
   Nee, het is eerder andersom. Doordat je de MIR-Methode al doet, kan je meteen de klap helpen verwerken en kan het niet zo diep in je onderbewuste inslaan, als dat het zonder MIR-Methode zou zijn gegaan. Dus ga gerust verder! Wordt de pijn, stress en chaos niet minder, zoek dan hulp bij huisarts of MIR-Methode begeleidster.
   Sterkte en veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je voor je reactie Mireille. Ik wil je graag laten weten dat ik het inderdaad zo ervaren heb inmiddels. Ik kon het best snel loslaten en er vrij nuchter over denken. Eigenlijk kon ik al weer vrolijk doorgaan met de normale gang van zaken zonder te blijven malen. Ik heb overigens zojuist de video over seksueel misbruik gezien. Ongelooflijk hoe ineens bij mij alle kwartjes gaan vallen. Alles klopt, zelfs de kaakpijn. Mijn dank aan jou is enorm.
    Lieve groet, Marjan

 19. Wat was het weer geweldig, 5liefdes talen! Geeuwen,spanning viel van mij af. IK doe al heel lang de mir meth. Na en echt helse jeugd, heb ik stukken genezing ontvangen. Kan a beter aangeraakt worden,wat nog fijner is, ik zoek niet meer naar moeder (wees) of moeder liefde. En dat geeft zo’n rust. Ik kan het niet zo goed verwoorden, maar ik voel vrede blijdschap, meer begrip voor mijn onkunde vrijelijk liefde te kunnen incaseren, van mijn dochter vrienden, de mir methode werkt heel mild ik wordt niet steeds geconfronteerd met mijn jeugd. Maar zomaar ineens merk ik dat dingen weg zijn , beter of ik ze los kan laten. Ik ben heel dankbaar en praat er met veel mensen over, maar ze vinden het vaak te simpel. Juist de eenvoud is voor mij zo geweldig. Dank je wel. Mijn liefde gaat naar iedereen uit. Die het nodig heeft,het helpt echt bijna ongemerkt. Groetjes van Marie-louise.

 20. Waarom staat er geen datum bij de geplaatste berichten’ ik heb eerder iets geplaatst maar kan deze nergens terugvinden, en dat vind ik vreemd, dus met vragen moet ik bij een begeleider zijn, hmmm……

  • Beste Els,
   Ik zal ‘s kijken of ik het bericht voor je terug kan vinden. Vaak kan je op je eigen naam terug zoeken.
   Vragen stellen aan begeleiders is o.a. bedoeld om mijn werk lichter te maken, omdat er anders teveel vragen op me af komen. Het gaat dan om vragen die over jou persoonlijk gaan. Vragen over de werking van de MIR-Methode kan je hier op de website stellen.
   Groetjes, Mireille

 21. Hoi allemaal. Ik maak mee nu dat ik op een werkplek zit met een collega die heel naar naar mij doet. Het is een man die zelf niet goed in zijn vel zit en ik in zijn ogen beslissingen neem om hem voor paal te zetten. Ik ben leerling en doe alles netjes in overleg met degenen met wie afspraken gemaakt moeten worden. Sinds dit is gebeurt doet hij naar en neerbuigend. Het is een persoon die zich snel achtergesteld voelt en theatraal ageert, maar doet dit nu vooral tegen mij. Ik he. Geprobeerd toenadering te zoeken maar dat werk averechts. Ik merk dat het me bezig houd en ik heb hier geen trek meer in( zonde van m’n energie ) zou ik, behalve de 9 stappen, nog 1 zinnetje kunnen toevoegen voorafgaand? Met deze persoon praten heeft geen zin helaas want hij gooit alles toch weer naar een ander toe. 🙂 ik weet dat het zijn emoties zijn maar wil er zelf minder last van hebben. Alvast hartelijk bedankt!

  • Ik heb erg veel last van heimwee en eenzaamheid. Heimwee naar mijn kinderen die ik al jaren niet meer heb gezien. Waardoor ook het gevoel van eenzaamheid, niet nodig zijn erbij komen. Ik wil daarom de mir methode gaan doen. Te beginnen met stap 5 en 7. Hoe lang moet ik dan over mijn hand aaien?

 22. Beste Mireille ik ben sinds maart gevloerd door Corona. Ben nu 4 weken bezig met de MIRmethode en voel me echt veel beter. Ik was half doof, steeds een loopneus, hartkloppingen, geen energie, dat alles is veranderd! Soms nog een terugval, maar veel milder, en sneller over. Ook voel ik dat ik me van allerlei oude pijn aan het bevrijden ben, en meer mentale kracht krijg. Onthechter en bewuster van wie ik ben. Zo ontzettend fijn! Ik zal je altijd dankbaar blijven, en ik deel mijn ervaringen in de Facebookgroep Coronapatiënten. Dank dank dank.

 23. Het is moeilijk om van verbetering te spreken. Die is er wel, op veel punten, maar dan is er telkens weer een terugval. Ik loop dan tegen blokkades aan zoals: Weerstand om te veranderen, zelfs te verbeteren (is dat niet te hoog gegrepen voor me en dergl.), angst om los te laten enz.
  Soms kan ik ze opsporen met behulp van de spiertest en ze vervolgens met behulp van EFT los laten. Er gebeurt dus heel erg veel. Soms duidelijke verbetering en soms nieuwe klachten ( smetplekken, galbulten, jeuk en moe! Soms heel erg moe.)
  Ik lijk in een soort stroomversnelling van bewustwording te zijn terecht gekomen. Niets mis mee.
  Ik blijf MIRren en vertrouw op het proces. Maar om dit nu al verbetering te gaan noemen is wel veel gevraagd.

 24. Ben inmiddels zo’n 6 weken bezig met de MIR-methode en vond het zo gek dat de opvliegers steeds erger werden… tot ik me realiseerde dat ik nog steeds de pillen slikte (die ik dus daartegen slikte), gestopt met de pillen ongeveer een week geleden en steeds minder opvliegers; fijn hoor!

 25. Ben al jaren fan van de MIR-methode. Ooit gaf een therapeute mij het kaartje en stond ik er weigerachtig tegenover. TM (transcendente meditatie) heb ik ook al gevolgd, maar hou ik niet zo lang vol – de MIR methode is snel en geeft zoveel effect! Ik slaap alweer een tijdje heel goed (normaal ben ik een slechte slaper), er komen ook heel mooie dingen op mijn levenspad. Ik blijf de MIRmethode standaard ‘s avonds in bed doen en ook s morgens/overdag probeer ik het 1x te doen. Dank je! A real reset.

 26. Vandaag voor de tweede keer de Conceptvaat Meridiaan bekeken. Nu samen met mijn vrouw en aantekeningen gemaakt bij de acupunctuurpunten.
  Na 16 jaar trainen om mijn spieren sterker te maken om weer echt te kunnen lopen heb ik het gevoel dat mijn lichaam in ieder geval recht is geweest. Na een grote pijnaanval is er rust gekomen. Wonderlijk om mee te maken en hoopvol voor de toekomst.
  Vrouw 76 jaar

 27. Hoi Mireille, ik doe sinds 4 maanden de MIR-methode en ben echt heel enthousiast. Ik heb er echt baat bij en voel me veel beter. Ik zou graag mensen helpen en de methode mee helpen verspreiden. Hoe kan ik dat het beste doen en zou ik ook een soort opleiding ofzo kunnen volgen? Ik ben benieuwd. Groetjes Eveline.

  • Beste Eveline,
   Je kunt mensen vertellen over de MIR-Methode, dat is al fantastisch als je dat wilt doen! En verder kan je veel extra leren op de Be the MIRror-website. Daar staan veel video’s uit mijn cursussen op, o.a. over de EHBO van de MIR-Methode die goed werkt bij brandwonden, snijwonden, verstuikingen, etc.
   Met dank voor je enthousiasme!
   Groetjes, Mireille

 28. Ik doe al 5 jaar de MIR-methode en de methode geeft me ergens een bepaalde houvast waardoor ik’ ‘m niet meer los durf te laten.
  Toch weet ik nu even niet wat ik moet voelen of denken
  Ik heb al jaren een kinderwens en gelukkig inmiddels een zoontje van 1 jaar. Tijdens het zwanger willen worden heb ik ‘Zwanger worden’ voor de 7 zinnen geaaid en vanaf dat ik wist dat ik zwanger was ‘Zwangerschap optimaliseren’. Voordat mijn zoontje geboren is heb ik een zwangerschap af moeten laten breken i.v.m. een chromosoomafwijking bij ons meisje en na de geboorte van ons zoontje heb ik 2 miskramen gehad. Ik wil zo graag nog een broertje of zusje voor ons zoontje. Wat kan ik nog doen of wat doe ik verkeerd? Kan ik beter de extra zinnen weglaten? Ik drink al maanden geen alcohol, eet of drink geen dingen die niet mogen etc. Ik hoopte zo dat de MIR-methode ons zou helpen. Uiteraard ben ik dolgelukkig met ons zoontje, maar het voelt nog niet compleet.
  Ik lees zoveel goede berichten over de MIR-methode…

  • Beste Anna,
   In de eerste plaats: je doet niks verkeerd. Het ontstaan van nieuw leven is een enorm wonder waar we als mens maar weinig van begrijpen. Ten tweede is het belangrijk om te onderzoeken of er een grotere reden is die maakt dat je gezin bijvoorbeeld bij een kind blijft. Daarvoor zou je misschien meer spiritueel kunnen kijken.
   Ik hoop van harte dat je wens alsnog vervuld mag raken!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille

 29. Hallo Mireille,
  Via een HSP-site kwam je methode voorbij. 16 dagen geleden ben ik gestart… Eigenlijk tegelijk met de corona-uitbraak en met het idee, ach, baat het niet, dan schaad het niet.
  Na 16 dagen weet ik niet precies wat er is veranderd bij mij, ben het misschien door de drukte ook wel een keer vergeten, maar ik ga door.
  Wel een verandering die ik merkte was afgelopen weekend. Ik moest nog van mijn werkreis naar huis komen. Ik voelde de stress en heb de methode toegepast en merkte een soort van rust. Dat doet me goed.
  Ik merk vooral dat op dit moment het alleenzijn me minder deert.
  Maar ik ga dus door!
  Ilse

 30. Hallo Mireille,

  Ik doe de MIR nu bijna 3 hele weken. Ik merk al best veel, zo is mijn plas al een stuk schoner (geen heftige geuren meer!) en ook merk ik dat mijn lichamelijke klachten afnemen. Ik zit veel lekkerder in mijn vel en heb ook meer energie, althans, dat had in de eerste 2 weken. Deze laatste dagen merk ik dat ik toch weer wat vermoeider ben. Jammer, maar blijkbaar ben ik op een blokkade aangekomen die nodig moet worden opgeruimd.
  Ik ben heel benieuwd of de MiRmethode mij gaat helpen hierbij, dat zal de tijd leren :). Ik wordt in ieder geval wel elke keer enthousiast van je nieuwsbrief en de positieve berichten hier op de website, dus ik blijf zeker ook deze laatste week en misschien oh wel iets langer ‘mirren ’.

  Dankjewel wel voor het verspreiden van je kennis en de mogelijkheid om op een vrijblijvende manier kennis te maken met jouw methode. Ik vertel het zeker voort en als er ruimte voor is, zal ook zeker lid worden van de MIRror website of een donatie doen.

  Fijne dag en nogmaals heel erg bedankt!

  Liefs, Niki

 31. Hoi Mireille. Ik zit sinds september weer op school en ik word (kwam ik afgelopen week achter) een beetje gepest. Omdat dit vroeger erg vaak is voorgekomen en ik dit zat ben om het me zo te laten raken ben ik gister begonnen met mirren. Ik hoop dat dit een positief effect gaat hebben! Groetjes I.

  • Blijf Mirren en heb vertrouwen dat het óók goed komt, heb ” medelijden” met de pesters, zij weten niet beter. Sta er mijlen ver boven, hóe moeilijk het ook is.
   Lieve groet

    • Hallo … ik doe dit nu vandaag 6 weken. Ik zou heel graag van mijn rugpijn afkomen. Dit is nog niet zo. Maar ja zit al zolang dus heeft ook meer tijd nodig. 23jaar .Dus ik ga nog door. Verandering……. heb twee heftige ontstekingen op mijn linkerbeen gehad….. urine en ontlasting geur veranderde heel even. (Ik doe al veel aan detoxen). Ik heb fibromyalgie .. PDS .Hevige rugklachten die mij vaak belemmeren. Staan natuurlijk gelijk met de buikkrampen (tweede hersenen toch ). Ik blijf gewoon in de volhouden /uitproberen modus en kan best begrijpen dat ik hiermee kan leven. Zou alleen fijn zijn als t wat zou verzachten. Ik heb al zoveel geprobeerd en blijf in behandeling … dus fijn dat t hiervoor therapieën geeft.
     De mir methode laat je wel met jezelf bezig zijn. Is altijd goed.

     • Ik ben heel benieuwd of je rugpijn al wat minder is. Ik ben nu bij de fysio onder, maar werkelijk niets helpt langdurig. Ik word er moedeloos van.

     • Hoi Barbara, ik heb ook fibromyalgie, PDS, PTSS en Lachen Sclerosis, versleten ruggenwervels en ben op deze site terecht gekomen bij het Googelen naar methodes die kunnen helpen bij Lichen Sclerosis. Ik wil dit wel gaan proberen en hoop dat het resultaat geeft………Groetjes Jonneke

  • Ik vind het heel erg knap van je dat je zelf een weg zoekt daaruit. Als je het echt elke dag 2 keer doet en het volhoudt, word je zelfzekerder. Je staat dan steviger in je schoenen en je uitstraling verandert. Op die uitstraling reageren mensen onbewust. Onbewust voelen ze aan dat je sterker wordt en ze zullen met meer respect met je omgaan. Je meer au sérieux nemen. Wel volhouden met de MIR want het is een heus proces. Ik wens je veel succes. Ik schrijf dit vanuit eigen ervaring… B.

 32. lieve Mireille
  van de week heb ik een TIA gekregen. uitval verschijnselen, tong en gezicht gevoeloos enz. Bij de huisarts moest ik even wachten en ben ik zo goed als het kon over mijn hand gaan aaien en de MIR EHBO gedaan. hoe lang weet ik niet meer maar op een gegeven moment had ik een soort van geeuw en daarna verdwenen de verschijnselen min of meer. het werd minder erg ik kon me weer verstaanbaar maken en weer lopen. De huisarts had overleg gehad met de neuroloog en ik paste in het protocol dus werd ik met de ambulance opgehaald. ondertussen EHBO gemirt. allerlei onderzoeken en scans gekregen en direct medicijnen gekregen. Ik heb dus maar 12 uur in het ziekenhuis gelegen. ik denk dat het door de MIR komt. In het ziekenhuis bed heb ik heel veel EHBO gedaan voor alles wat er gebeurde. De verschijnselen kwamen snel en verdwenen ook weer heel snel. Nu ga ik mijn medicijnen mirren, het is wel de bedoeling dat ik die toch ga slikken. Ik heb vertrouwen in mijn MIR zinnen. Doe het al zo’n 4 a 5 jaar trouw. Ik wilde jullie dit toch even laten weten.

 33. Hallo Mireille ,

  Nu na 3 maanden de MIR-Methode te hebben toegepast. Kom ik langzaam stap voor stap van allerlei lichamelijke klachten af die vooral stress gerelateerd waren. Voel me ook steeds rustiger en probeer tijd voor mezelf te nemen . Bedankt voor het delen van deze mooie methode

  Liefs Chantal

 34. Ik ben sinds anderhalve week met de MIR-Methode gestart. Ik stuitte op de website toen ik iets opzocht over vocht vasthouden.
  Ik merk dat mijn urine meer stinkt. Ik meer dorst heb, vaker moet plassen (drink natuurlijk ook meer). In het begin last van een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, wat bozer.
  Merk nu dat ik steeds meer begin te zeggen. Net of ik dingen niet meer binnen kan houden (had eerst een enorme blokkade op mijn keelchakra). Voel een rust in mezelf, die er lang niet was.
  Sinds een paar dagen opeens heel duizelig. Ik heb al jaren last van chronische druk op mijn voorhoofdsholtes en bijholtes. Het is net of het nu even erger wordt. Voelt ook of ik koorts heb. Kan dat ook een effect van MIR zijn? Dat mijn lichaam hier nu heel hard aan het werken is?
  Ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.
  Mijn dochter van 9 doet trouwens ook mee. Kijken wat het voor haar doet.

  Groetjes Mariëlle

 35. ik heb de mir methode 4 weken gedaan en ik slaap weer! Ben er helemaal gelukkig van,ik sliep al 2 jaar zeer slecht en niks hielp. Overgang, werd gezegd, en hormoonpillen hielpen wel tegen de opvliegers maar niet tegen slapeloosheid.Ook mn geheugen is abrupt slechter geworden. Maar NU:Ik slaap weer, ben ‘s morgens uitgerust en energiek. Geweldig! Ik ben nu een vervolgcursus overgewicht loslaten aan het doen, deze is net begonnen. Ik hoef maar 5 kilo maar die lukken niet omdat ik iets weg eet, denk ik.Erg benieuwd of dit me lukt, maar ach, wat ben ik al blij met dat slapen!!! groet, Karin

  • Ik ben drie weken bezig.
   En sinds een aantal dagen op bepaalde uren heel verdrietig.
   Ik laat het gewoon komen.
   Ik wordt verdrietig als ik teleurgesteld ben in mezelf
   Of als ik mezelf iets voor neem en het daarna niet doe.
   Ik bijt meer van me af en als ik dat doe komt er rust.
   Dus het werkt volop.
   Ik ben schildklier patiënt en ondanks dat ik de helft van de medicatie neem in overleg met de huisarts.
   Voel ik me goed.Heel apart warme voeten en warme handen.

  • Beste Heleen,
   Bedankt voor je bericht. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. Dit staat op de homepage.
   Een fijne dag toegewenst,
   Hartelijke groet,
   Team MIR-Methode

 36. Mireille
  even laten weten: deze morgen bij kapper voor een haarkleuring, zegt dat meisje: je bent nog niet 100 procent grijs, ik zie hier en daar lokken zwart haar!
  je moet weten dat ik al 10 jaar 100 procent grijs ben… ik doe al twee jaar de MIR, en ik moet zeggen ik was superblij toen ik het hoorde v mijn zwarte lokken!!! Het meisje nam er een foto van om het te bewijzen.

 37. Mireille
  even laten weten: deze morgen bij kapper voor een haarkleuring, zegt dat meisje: je bent nog niet 100 procent grijs, ik zie hier en daar lokken zwart haar!
  je moet weten dat ik al 10 jaar 100 procent grijs ben… ik doe al twee jaar de MIR, en ik moet zeggen ik was superblij toen ik het hoorde v mijn zwarte lokken!!! Het meisje nam er een foto van om het te bewijzen.

 38. Mireille
  even laten weten: deze morgen bij kapper voor een haarkleuring, zegt dat meisje: je bent nog niet 100 procent grijs, ik zie hier en daar lokken zwart haar!
  je moet weten dat ik al 10 jaar 100 procent grijs ben… ik doe al twee jaar de MIR, en ik moet zeggen ik was superblij toen ik het hoorde v mijn zwarte lokken!!! Het meisje nam er een foto van om het te bewijzen.

 39. Een dikke week aan het oefenen, vandaag werd er wat duidelijk. Een man met een blikje bier in zijn handen vroeg om 1 Euro om “eten” te kopen, in het Engels: “Do you have change”. Normaal haal ik dan een Euro voor de dag of ga ergens anders zitten. Hij was niet helemaal blij met mijn “Yes, you do need to change” en wat meer uitleg. Kort en goed: assertiviteit neemt toe. Dank, dank.

 40. Een goede middag,

  Een weekeje of 4/5 geleden ben ik begonnen met de MIR methode en raad ik het een ieder aan.
  Ja, gewoon even de tijd voor jezelf nemen vindt ik hier al belangrijk uit. Verder voel ik me momenteel beter dan voor ik er aan begon, dus werkt het ?
  Ja ik geloof van wel….. Ook het fijne aan het volgen van de MIR methode vond ik de dagelijkse mails deze ik ontvangen mocht, juist omdat daarin wordt beschreven waar je last van zou kunnen hebben etc en herkenbaar ook gelijk. Ik ga er in ieder geval nog gewoon mee door.

  Vriendelijke Groet, Angelien

 41. hallo Mireille ik doe al een tijdje mirren de eerste nacht had ik het heel warm ,het werkt dacht ik toen ,ik kreeg vieze lucht ik, merkte dat toen ik melk aan het warm maken was , ik walgde van die lucht,en ik ben meteen minder melk gaan gebruiken ,ik had al jaren last van uitslag , dat ik behandelde met koelzalf ,na 4 dagen heb ik niet meer hoeven smeren ,dus waarschijnlijk zuurgraad niet in orde ,het geeft ook meer innerlijke rust ,dus bedankt voor de MIR-Methode , groeten Ad.

 42. Hartelijk dank voor deze magische methode! Inmiddels 8 maanden al, is de MIR-Methode heel bijzonder voor mij! Dankzij de MIR, heb ik een aantal magische dingen meegemaakt: 20cm haargroei bij een kale hoofdplek /nooit meer melatonine hoeven te slikken en altijd slapen binnen 5 minuten/ veel meer zelfvertrouwen/ familieproblemen aan tafel? Ik loop naar de wc en doe de MIR en daarna is het weg:)/verbeterde huid/meer rust en plotselinge baanverandering, na de webinar: vind je ware potentieel. En ik drink veel meer water!!
  Ik ben dol op the Be the MIRror website en steun jou uiteraard en de webinars zijn geweldig!

 43. Beste Mireille,

  Bedankt voor jou inzet om mensen een tool te geven om zelf met hun gezondheid aan de slag te gaan. Na het uitgebreid lezen van alle reacties bij de resultaten en in het gastenboek valt het me helaas op dat wel héél erg veel mensen veel last ervaren van klachten tijdens het mirren, en dat de weg naar herstel mij oneindig lang lijkt, met veel mindere periodes ertussen. Hoewel het me heel fijn lijkt om met een zelfmethode aan de slag te gaan en niet afhankelijk te zijn van therapeuten beangstigd het mij of ik dit mij en mijn gezin wel aan moet doen. Methodes als Total Reset-therapie en EFT geven immers ook uitstekende resultaten en wel (nagenoeg) zonder bijwerkingen. Wellicht omdat in deze therapieën ook de daadwerkelijke emotionele gebeurtenis die ten grondslag ligt aan je klachten geneutraliseerd wordt, zodat niet je lichaam dit op eigen kracht “eruit” hoeft te werken?

  Lieve Mireille, zou je antwoord willen geven daarom op de volgende vragen. Waarom ontbreekt de in mijn ogen essentiële stap “emotionele reacties uit het verleden neutraliseren” (of iets van die strekking) in de 9 stappen? en 2:
  Zou je kunnen werken aan een zelfhelingsmethode (wellicht met meer integratie van EFT bijv.), waarbij je aan jezelf kan werken, zonder al die (mijns inziens onnodige) ongemakken die hier op de website voorbij komen?

  • Beste Sylvana,
   De emotionele ballast wordt o.a. aangepakt in stap 4 via de meridianen. Je kunt daarover de meridianencursus volgen op de Be the MIRror-website.
   En ja, het is een goede vraag. Er is wel zo’n systeem. De MIR-Methode begeleiders werken daarmee. Maar de 9 stappen werken in principe al aan alles, dus is die detaillering juist weer niet nodig. Je kunt het overlaten aan het onderbewuste.
   Groetjes, Mireille

 44. Lieve Mireille,

  Onwijs dank voor wie en wat je bent … spontaan en wereldverbeteraar!

  Ik heb al 28 jaar epilepsie en ondanks de medicatie heb ik nog absences. Gelukkig zijn de grote aanvallen passe. Afgelopen februari ben ik in een zeer emotioneel dal beland. God zij dank heb ik via de huisarts nu een professioneel netwerk om me heen. Gaat heel goed!!!

  Bij het struinen op internet op zoek naar manieren om mijn emotionele rugzak succesvol op te ruimen, kwam ik de MIR-Methode tegen. Ik was hoopvol gestemd en ben enthousiast gestart met eerst stappen 5 & 7 waarbij ik geurende oksels had. En ik dacht “YES, het werkt!

  Vandaag is me laatste dag (4 weken) van de 9 stappen. En ik heb het gevoel dat de MIR een goede bijdrage levert aan mijn helingsproces. Voorbeelden: – ik luister weer naar muziek, zing ook weer mee of spontaan neuriën zonder muziek. Mag voorlopig niet werken, maar ga steeds vaker naar buiten en het belangrijkste is voor mij dat ik eindelijk mijn epilepsie heb geaccepteerd.

  Nogmaals dank voor de MIR-Methode. En niet te vergeten jouw dagelijkse mailbegeleiding.

  Warme groet,

  Trees

 45. Dag Mireille,

  IK ben al een jaar of 10 diabeet. Ik gebruik daarvoor medicijnen. Sinds een half jaar staat het me tegen ze in te nemen. Vooral de nuchtere suikerwaarde was redelijk hoog, ten minste voor mij. 10 of 11
  Ik probeer dat te verlagen met voeding, beweging en allerlei theeën, kaneel enz.
  Ruim een jaar geleden kwam de Mirmethode op mijn pad. Ik heb toen de 9 stappen 4 weken gedaan. Dat heeft me al veel goeds gebracht. Weer een week of 4 geleden ben ik weer met de Mirmethode begonnen. Wat ik niet voor mogelijk had gehouden de glucosewaarde gaat naar beneden. De nuchtere waarde was vanmorgen zelfs 7.9 en ook overdag wordt hij al lager. In een webinar die ik van jou volgde zei je dat het ook helpt als je je hand op de plaats legt van de pijn. Ik heb mijn hand toen op de plaats van de alvleesklier gelegd alvorens ik de 9 stappen deed. Ik denk zomaar dat het ook meehelpt. In ieder geval ga ik er nog mee door.

  Lieve groet,
  Loes

 46. Hallo Mireille
  Heel Hartelijk dank voor de MIR-Methode. Het is op mijn pad gekomen ik weet niet hoe. Ik ben een vrouw van 82 en had net twee tia’s gehad met veel klachten, ik ben de MIR-Methode gaan doen, en heel erg opgeknapt. Ik sliep ook heel slecht, maar ik slaap nu zonder pillen alleen ben ik om 5 uur wakker,dat hoop ik ook nog dat dat beter word. Maar ik heb het nu ook aan mijn schildklier,dus daar ben ik ook mee bezig hoop op het besten.

  Heel hartelijk dank Riet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.