Wil je een bericht achterlaten? Ga je gang! We vinden het leuk te zien wat je van de MIR-Methode vindt! Schrijf je bericht onderaan deze pagina. Druk op de “End”-knop op je toetsenbord om meteen naar het reactie-formulier te springen.

Vragen?
Heb je vragen? Kijk bij Veel gestelde ‘Vragen‘ of stel je vraag aan een van de MIR-Methode-begeleiders.

Resultaten!
Merk je dat de MIR-Methode voor zichtbare of merkbare verbetering in je gezondheid heeft gezorgd, meld dat dan bij ‘Resultaten’! Het is erg boeiend om te lezen wat de MIR-Methode voor je doet. Wie weet inspireer jij iemand en kan je een verschil maken in zijn of haar leven!

We wensen je veel succes met de MIR-Methode en hopen dat het je veel goeds mag brengen!
Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Gastenboek — 1.628 reacties

 1. Beste Mireille,
  Ik ben zo blij dat de MIR-Methode mijn kant op is gewaaid. ik doe het nu 6 weken en ga er ook mee door.
  Ik zat echt flink diep in de put en op een gegeven moment moest ik er gewoon uit!
  MIR heeft mij geholpen bij:
  -slechte drugs ervaring losaten
  -en alle daarbij horende angsten
  -manifestatiekracht
  -daadkracht, keuzes kunnen maken
  -weer vrolijk kunnen zijn
  -rouwproces
  -positief zijn
  -relativeren
  -add kenmerken verhelpen
  -minder angst voor gesprekken
  -ik zing de hele dag
  -ik kan weer boodschappen doen
  -minder snel boos/geirriteerd met mijn kind en partner
  -minder nerveus
  -het verleden loslaten
  -emoties uitspreken

  de “bijwerkingen” die ik heb gehad:
  -eerste drie weken enorm vrolijk en energiek!
  -vierde week enorm moe en slechtgehumeurd
  -lucide dromen waarin ik mijn angsten los kon laten
  -veel zweten en plassen
  -hoofdpijn
  -slecht slapen
  hartkloppingen verergerden
  -buikpijn!

  ik ben al 6 weken niet meer in het ‘donkere hoekje’ van mijn geest geweest. dat is mij echt nog bijna nooit overkomen. wat een heerlijk gevoel!
  en als ik dan toch een donker gevoel heb, ben ik nog steeds in balans. ik kan nu genieten van de reis, in plaats van alleen maar in de toekomst te leven. ik ben 23 jaar en voel me nu ‘ontkoppeld’ van mijn jeugd, voel me volwassen! ik ben nu ook bezig om het aan andere mensen door te geven.
  merci!!!

 2. Hallo Mireille,
  Ik ben nu weer twee maanden heel consequent bezig met de MIR Methode, omdat ik erg slecht sliep na een heel heftige periode en ik begin te merken dat het helpt! Ik slaap vrij snel in – dat deed ik al – maar dan slaap ik nu echt al een uur of zes achter elkaar door, heerlijk! Daarom heb ik me nu ook opgegeven voor de webinar van het overgewicht want ik ben niet alleen te zwaar, maar ik zit ook met een heleboel verdriet door wat nu kort geleden allemaal gebeurd is. Ik hoop dat ik daar ook mee geholpen kan worden, want ik red het alleen niet meer.
  Lieve groetjes Gina.

 3. Hoi Mireille,
  Wat vind ik het leuk dat ik je kan vertellen dat ik net contact had met mijn Franse vriendin aan wie ik had aangeraden de MIR-Methode te doen. Zij zit al jaren in een depressie, heeft al vanalle geprobeerd, maar komt er maar niet uit. Het laatste jaar was ook al haar moed om leuke dingen te ondernemen volledig verdwenen, met als gevolg dat ze nergens meer heen ging, niemand meer zag en zich ontzettend eenzaam voelde.
  Tot mijn grote vreugde vertelt ze nu dat ze weer plezier begint te krijgen in dansen, in uitgaan, naar concerten. Contact heeft gevonden met een man waar ze een mooie vriendschap mee lijkt op te bouwen en ze eindelijk bij een goeie therapeut terecht is gekomen die haar een andere richting op stuurt dan ze tot nu toe gedaan heeft.
  Je ziet, Frankrijk heeft de MIR-Methode nodig!

  groetjes, Anne Claire

 4. Na het lezen van het artikel in een natuurgeneeskundig tijdschrift was ik benieuwd of ik iets aan deze methode te hebben. Ik besloot het te proberen. Ik ben met de resten van een PTSS bezig en besloot eerst met de twee zinnetjes te beginnen. Nu ben ik bijna twee weken bezig met alle negen zinnen. Opmerkelijk is dat ik me blijer voel en dat ik keuzes kan maken. Heel blij word ik daarvan. Ik kan beslissingen gaan nemen die ik niet voor mogelijk hield. Het geeft me energie. Dus ga ik door. Ook de tips maken dat ik me niet alleen voel in dit proces. Hartelijk dank Fine

 5. Bestie Mireille,

  Ik Ben nu een week met de MIR-Methode bezig en ik kan alleen maar zeggen dat ik me super goed voel nu al.
  Ik heb bij verschillende zelfhelende therapeuten geweest maar die behandelingen geven niet het effect in mijn lijf waar ik zo naar verlangde.
  De MIR-Methode heeft mij in een week tijd omgetoverd tot een veel leuker en vrolijker persoon en heb veel meer energie dan voorheen.

  Ik ben twee jaar geleden bijna in een burn out terecht gekomen en heb toen verschillende dingen die voor mij dagelijkse kost waren laten staan zoals sporten. Vandaag ben ik weer begonnen, omdat ik er klaar voor ben. Ik voel geen druk op mijn borst meer tijdens een kleine inspanning en dat is voor mij al een hele vooruitgang, ik ga er zeker elke dag mee door en fijn dat er een lezing in Amsterdam wordt gehouden binnenkort waarbij ik graag aanwezig ben.

 6. Op 28 dec jl ben ik op advies van iemand begonnen met de MIR-Methode . De eerste 2 dagen was wat onwennig, maar snel voelde ik al rust als ik het briefje pakte en begon met strelen. Ik heb het als erg fijn ervaren om iedere dag een berichtje te krijgen en dat sloot behoorlijk aan op mijn ervaringen van die week.
  Sinds ik het doe voel ik een serene kalmte, heb veel meer geduld en kom letterlijk tot mezelf. Ik ga er zeker nog mee door om te kijken of ik mijn dochter, die het erg moeilijk heeft in/met haar puberteit, te kunnen helpen. Maar ik ben nog niet zover. Ik ben samen met een vriendin gestart en ook zij heeft er veel baat bij. Sindsdien probeer ik het mensen aan te raden. Ik deed sowieso via yoga al veel met affirmaties, maar dat strelen erbij werkt zo goed.
  Ook erg fijn is de uitgebreide informatie die je kunt lezen op de website ter ondersteuning. Dank voor deze prachtige methode om jezelf te helpen een mooier mens te worden!

 7. Dank dank duizendmaal dank Mireille voor de MIR methode! Mijn vriend en ik mirren nu sinds 6 weken 2 x elke dag. Los van het feit dat we ons echt beter voelen is het ritueel ook fijn!
  Ik heb je boeken gelezen en ik ben lid geworden van de Be the MIRror website. Je sprankelende, aanstekelijke enthousiasme worden wij heel blij van!
  Bovendien komt het, nu tijdens mijn studie holistisch therapeut, dit allemaal enorm van pas. Lieve groet, Jeannette

 8. Hallo Mireille,

  Ik ben nu 59 en heb mijn hele leven lang op mijn nagels gebeten (en wel borstvoeding gehad), vorig jaar besloot ik dat het zo niet langer kon, temeer omdat ik zelf als therapeute werk. Het nagelbijten ondermijnde mijn zelfvertrouwen tot en met!
  Na drie maanden consequent ’s morgens en ’s avonds de MIR-Methode met daarvoor de zin ‘ verslaving aan nagelbijten loslaten’ en na de 9 zinnetjes nog ‘ vingernagels laten groeien ‘ gingen ze inderdaad groeien. Het is nu meer dan 6 maanden later en de neiging om te gaan bijten is verdwenen. Ik ben nu net aan de slag gegaan met de MIR-Methode voor iets anders, ik laat je het resultaat weten. groetjes, Carmen

 9. Lieve Mireille

  Ik dank u oprecht om ons de MIR-Methode te leren.
  Ik heb fantastische verbetering voor: aambeien al veel jaren had ik daar veel last van.
  Het zelfde met mijn weke darmen, ik kon geen kolen of champignons enz.. eten of ik had daar veel last van. Ik kan nu ook beter mijn grenzen aangeven: meer MIJN gedacht zeggen. Ik ben ook begonnen met op te ruimen, spullen die al jaren in een kast zaten: weg er mee.
  Nu heb ik veel pijn in mijn aangezicht en ik zie veel slechter, van de sinus, met de neusspray geen resultaat. Ik houd nu mijn hand daarop en zeg, sunissen genezen en dan de 9 zinnen, doe ik dat goed zo?? ik denk dat het ook zal helpen.
  Ik doe al ongeveer 5 jaar alle dagen, op een paar uitzonderingen na de MIR-Methode.
  Nogmaals heel veel dank om ons te laten kennis maken met zo iets ongelooflijk.
  Veel liefs
  Nelly uit Aalst (tussen Brussel en Gent)

  • Beste Nelly,
   Ja hoor, zo kan je je onbewuste extra aandacht laten geven aan je sinussen, dus die extra stap gewoon erbij zeggen. Laat de neusspray maar weg als het toch niet werkt.
   Sterkte en toenemende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 10. Dag Mireille, Wat een zegen deze MIR-Methode, en het werkt! Maar goed dat ik meteen de begeleidende mails heb aangeklikt want pas toen ik ze las was ik stomverbaasd dat alle reacties klopten.Ik ben begonnen op 27-11-2018 met 14 dagen zin 5 en 7. Op 11- 12 -18 ben ik met de 9 zinnen begonnen, dus week 2 is het klaar.Maar ik wil doorgaan en er een zin bijvoegen, nl zoon loskoppelen, maar misschien ook kleinkinderen loskoppelen en nog een heleboel meer mensen, nu ik zo aan het schrijven ben valt het me pas op.
  Dus ik weet het niet, kan ik dat gewoon zelf doen of vind je dat er een spierspanningstest aan te pas moet komen? Want het worden dan wel erg veel mensen. Terwijl ik al heel lang op een kantelpunt sta van vergeving en houden van, en er anders tegen aan kijken wat dus voor vele mensen in mijn omgeving bewaarheid is.En wat doet dit systeem met trauma’s? Ik heb nl een slechte ervaring met veel psychiaters. Mijn roken en drinken heb ik kunnen bedwingen met de Alpha-Stimm methode, werkte uitstekend. Maar er zijn nog zaken die opgelost moeten worden.Heel graag een advies. O ja ik ben 77 jaar en heb ADHD gemengde vorm, en sinds kort weet ik dat ik een Nieuwe Tijds mens ben.Of deze 2 laatste diagnoses 2 verschillende dingen zijn of hetzelfde zijn alleen een spirituele en een psychologische term dat weet ik niet, in ieder geval ben ik Hoog sensitief voor alles dus ook Electro Magnetisch Sensitief.
  Ik hoop spoedig van je te horen, en nogmaals dank voor deze VREDE-MIR-AARDE.
  Mara

  • Beste Mara,
   Je hoeft niet apart mensen los te koppelen, dat gebeurt al vanzelf in stap 3. En dan gaat het ook wat geleidelijker aan. En ja, je kunt het zelf. Trauma’s worden met de MIR-Methode ook laagje voor laagje aangepakt.
   Groetjes, Mireille

 11. Hi Mireille, ik ben nog steeds op zoek naar MIR methode info die zich verhoudt tot bloedarmoede en dan met name de reden waarom bloedarmoede ontstaat (energetisch gezien) Ik kan er niets over vinden. Kun jij mij hierbij helpen?

 12. Over: Nagelbijten. Ik heb ook mijn levenlang op mijn nagels gebeten, ongeveer vanaf mijn tiende jaar. Toen is mijn vader gestorven, en viel die veiligheid weg. Mijn moeder stond er lleen voor met drie jonge kinderen. Ik schaamde me erg voor mijn afgebeten nagels, probeerde mijn handen altijd te verstoppen. Ook als volwassene beet ik nog steeds. Vooral als ik zenuwachtig werd. Nooit zo erg gedaan zoals je wel eens ziet met bijna geen nagels over, maar toch altijd lelijke afgebeten nagels. ik ben nu zeventig en ongeveer 15 jaar geleden kon ik er mee ophouden. Doordat op een vollectief weekend een aardige oudere vrouw aanbood mijn handen te manicuren, nagels te lakken en handen met creme in te smeren. Daarna groeiden mijn nagels en ben ik ze blank gaan lakken. Af en toe een terugval, dat er een nagel aanging (vaak wijsvinger) maar ik heb het volgehouden. Wat ik tegenwoordig doe: met mijn gladde nagels langs mijn onderlip strijken. Dat voelt zo prettig. Ook een dwanghandeling dus, maar wel minder erge gevolgen. Ik denk ook te wetenwaarmee het te maken heeft. Ik heb als kind geen borstvoeding gehad, mijn moeder had na de oorlog geen melk, dus alleen flesvoeding. Ergens heb ik iets \’oraals\’ (wat met de lippen te maken heeft) gemist. Dat gemis zit heel diep. Herkent iemand dit?

 13. Lieve Mireille,

  Allereerst wil ik je zeggen dat ik een enorme liefde voel waarmee jij deze methode de wereld ingebracht hebt. Ik ervaar het als krachtig! Zelf ben ik nu ruim 9 weken alweer, bezig en er komen bij mij allerlei inzichten binnen qua basis programmeringen die ik nu eindelijk kan verwijderen waardoor mijn leven nu in een flow kan komen.Ik laat veel emoties los, wat maakt dat ik de ene dag prettiger in mijn vel zit dan de andere dag. En ook momenten heb over de dag dat ik overgevoelig ben en heel weinig kan hebben. Op fysiek vlak kan ik zeggen dat ik beter slaap, wat al heel lang een probleem was, ruim 10 jaar. Ondanks alles bemerk ik ook een vorm van innerlijke rust en dat ik mij stapsgewijs krachtiger voel worden.Wat mij steeds weer opvalt aan deze methode is de intense kracht van pure liefde die hier in zit en liefde is de energie van heling! Inmiddels ben ik de bij jou bestelde kaartjes her en der aan het achterlaten op plekken waarvan ik voel dat ik het daar heb neer te leggen, dus op deze manier draag ik mijn steentje bij aan de verspreiding van de MIR-Methode… En wie weet mag ik jou en je team komen versterken met mijn kwaliteiten?

  • Beste Joaquin,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Zo fijn dat je merkt dat je nu makkelijker jezelf kunt bevrijden!
   En stuur ons gerust een email over jouw kwaliteiten!
   Groetjes, Mireille

 14. Beste Mireille,

  Na een blaasontsteking in juni hield ik klachten.
  De huisarts constateerde een verzwakte bekkenbodem, kreeg oefeningen bij de fysio om deze sterker te maken. Na een aantal weken kreeg ik steeds meer klachten en heb mij laten onderzoeken bij een bekkenbodemspecialist. Zij constateerde juist een gespannen bekkenbodem! Vandaar al de klachten. Heb hiervoor meerdere oefeningen gekregen, maar uiteindelijk blijf ik spanning houden in de buik/bekkenbodem. Het blijkt dat het meer een controle dingetje van mij is geworden. Het niet te vaak mogen plassen, ook al heb ik aandrang. Moet geen overactieve blaas krijgen. Ben de hele dag bezig met wanneer mag ik weer plassen en onstpannen na ontlasten is ook moeilijk, wetende dat ik weer klachten krijg. En zo is de cirkel elke keer rond. De bekkenbodemspecialist adviseert mij nu om eens te gaan praten met een psycoholoog, om het te doorbreken.
  Ben inmiddels al we begonnen met Kundalini yoga, daar merk ik dat ik mij goed kan onstpannen, incl bekkenbodem. Ook ben ik bij een voetreflextherapeut geweest, heerlijk voor de totale ontspanning. Helaas kan ik de ontspanning niet vasthouden.

  Vorige week ben ik begonnen met Mirren.
  Het leek mij wat “vreemd”, maar baadt het niet schaadt het niet.
  Ik wil het sowieso vier weken volhouden!

  Is de combi Mirren en psycholoog wel een goed idee?
  En de bekkenbodem onstpannen en de controle willen houden over blaas/aandrang, waar kan dit vandaan komen?

  • Beste Lien,
   Ja, je kunt de MIR-Methode prima combineren met het werk van je psycholoog. Het is wel belangrijk dat je het aan je psycholoog vertelt dat je de MIR-Methode doet en vraagt of zij/hij het goed vindt. Je kunt in dit artikel een aantal antwoorden vinden over je blaas en de aandrang. Misschien herken je daar iets in? “Vaak plassen, een vervelende kwaal.”
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 15. Dag Mireille Mettes,

  Al verschillende jaren maak ik met tussenpozen gedurende lange perioden gebruik van de affirmaties van de MIR-methode, ’s morgens bij het wakker worden en ’s avonds bij het naar bed gaan. Aan het begin van dit jaar heb ik bij het laatste punt “Missie verduidelijken” iets toegevoegd dat mij heilzaam leek en inmiddels ook is gebleken!
  Nu las ik net in de zojuist ontvangen Nieuwsbrief met het artikeltje over “Teleurstellingen verwerken” dat ik dat beter kan vermijden….
  De toevoeging die ik deed is voor mij echter erg heilzaam gebleken en daarom wil ik dat nu hier delen: “Missie verduidelijken” liet ik volgen door de woorden “….en volbrengen”.
  Het hielp!!! Al tientallen jaren weet ik wat me te doen staat en ga ik maar niet of slechts gedeeltelijk aan de slag. Maar ja, misschien waren de tijden ook nog niet rijp… In ieder geval kreeg ik pas de afgelopen dagen de laatste kaarten in handen waarmee de laatste dingen duidelijk werden om efficiënt de missie van mijn ziel te volbrengen. Nu is het dus zover dat ik praktisch full time ermee bezig ben.

  Vriendelijke groet en dankjewel voor je Werk!
  RozaMarijntje R.

  • Beste RozaMarijn,
   Mooi dat het voor je werkte! Heerlijk dat het zo goed gaat! Wat wel belangrijk is om te weten, is dat als je nu denkt dat je missie volbracht is, dat je dan je ontwikkeling mogelijk tegen houdt. Daarom liever de woorden weer eraf halen wanneer je weer toe bent aan je volgende stappen. En… je kunt ook missies hebben op gebieden die je niet in de gaten hebt. Bijvoorbeeld op werkgebied, op het gebied van familie of misschien wel als mede-(r)evolutionair in de ontwikkelingen voor de hele maatschappij. Dus… laat het open en aan je onderbewuste over om de missie te verduidelijken! Hoe meer woorden je toevoegt, hoe minder ruimte je onderbewuste heeft.
   Groetjes, Mireille

  • Beste,
   Ben al een week bezig met MIR-Methode, het voelt goed, alleen dat ik meer snoep, dat vind ik niet zo leuk, kan mij er iemand in helpen. Mvg, catia

 16. Hoi Mireille,

  Bedankt voor het opsturen van de aangevraagde MIR-methode kaartjes!
  Onlangs ben ik aan de prikpil begonnen omdat mijn cyclus van jarenlang om de 21 dagen naar om de twee weken ging. Ik wilde mijn lichaam en geest wat rust geven. Een aantal dagen later kwam ik de MIR-methode tegen en ben daar direct mee begonnen. Ik vraag mij af of de prikpil stap 6 Hormoonstelsel in evenwicht brengen in de weg staat?

  Liefs Carla

  • Beste Carla,
   Nee hoor, geen zorgen. De MIR-Methode werkt altijd in harmonie met je lichaam. Het zal er eerder voor zorgen dat de prikpil beter werkt en je er minder bijwerkingen van hebt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 17. Na een zware zwangerschap met 5x antibiotica in 3 maanden en een pittige ontzwangering op dit moment, eindelijk aanbeland bij het mirren. Helpt veel qua energie en me in mijn kracht voelen als hsp. Deed eerst stap 5 en 7 en nu bijna 4 weken 1x per dag de 9 stappen (2x per dag voelde teveel). Ben nu alleen al een paar dagen heel erg neerslachtig, huilerig en boos. Dit had ik ook even een paar welen na de bevalling. Vind t heel heftig, want denk nu soms dat ik het leven niet waard ben en vraag me dan af of het ooit goedkomt. Ben ook vooral boos op partner ineens. Ook angstig soms of ik uit de cirkel kom. Was zo blij dat ik er vanaf was en nu komt t weer. Duren dit soort uitwerkingen lang? Moet ik me zorgen maken? Zeker gezien de donkere gedachen die opdoemen en echt niet mezelf zijn? Ik heb vast een mail gestuurd naar een begeleider voot een afspraak. Ik ga wel door hoor want ik voel me echt fitter. Dank voor het bestaan hievan, ik vertel het iedereen door!

  • Beste Jade,
   Meestal duren dit soort uitwerking niet lang. Overweeg eens om de MIR-Methode EHBO erbij te leren om de toppen van intens verdriet of extreme woede af te halen. Goed dat je een MIR-Methode begeleider hebt gemaild!
   Heb je je wel aangemeld voor de 6 weken begeleidingsmailtjes? Daar staat bijvoorbeeld in dat als je kribbig wordt naar je partner, dat vaak komt door het loskoppelen van vader in stap 3. Belangrijk om je op zo’n moment even terug te trekken en de woede te laten zakken. Voel dan wat je eigenlijk van hem wilt. En spreek dat dan in alle rust uit.
   Sterkte en je komt hier doorheen!
   Groetjes, Mireille

 18. De MIR methode gebruik ik nu al maanden. In tegenstelling tot de lovende berichten, merk ik echt weinig. Het is overigens een uitstekende methode om te doen voor het slapen gaan, want dan werkt het als een soort mini meditatie. Maakt je hoofd leeg en doet je relaxed inslapen. Mijn lichaam reageert er echter niet of nauwelijks op tot op heden:
  *ik ben een hsp, heb fibromyalgie, hypoglycaemie en een stevige lactose intolerantie.
  *Ik eet zeer bewust, biologisch, vnl. veganistisch, gebruik uitstekende voedingssupplementen en drink uiteraard veel water.
  Ondanks de maandenlange positieve benadering van de MIR methode, reageert mijn lichaam als vanouds. Het aarzelt niet om “gewoontegetrouw” blessures te ontwikkelen, allergische reacties etc. Da’s op zich allemaal geen punt, ik ben eraan gewend en handel daarnaar, je kunt met voeding, oefeningen en een goede osteopaat etc.veel aan doen.
  Maar het stelt me toch wel wat teleur dat er geen positievere ontwikkeling te merken valt.
  Dan nog een opmerking mbt MIR en dieren.
  Ik ben tot twee keer toe begonnen bij mijn hond toen ik zelf al een poos bezig was. Met het twee stappenplan (5-7)
  tot twee keer toe werd ze ’s nachts zo misselijk dat ik midden in de nacht met haar buiten ben gaan wandelen…iets teveel reactie zou je kunnen stellen.
  Ik ga maar door…het is een gewoonte inmiddels.
  Maar dit wilde ik toch even kwijt.

  • Beste J.,
   Ja, ik kan me voorstellen dat het je dan wat teleur stelt. Dat je fijn in slaap valt, vind ik al wel mooi om te lezen. Fijn dat je door wilt gaan. Zou je ook eens willen kijken naar een webinar over zelfsabotage? Daarover ga ik vertellen in lezingen en er komt een video van op de website. Dat lees je wel in de nieuwsbrief. Wat betreft je hond: zou je die gewoon alle 9 stappen willen laten doen? Als je alleen stap 5 en 7 doet bij een dier, geef je eigenlijk een incomplete behandeling. Voor een dier hoeft er geen voorzichtige start gemaakt te worden. Dat komt omdat ze alles nemen zoals het komt, zonder ego, zonder twijfels, gedachtenpatronen, etc.
   Dankjewel dat je het nog wilt blijven proberen!
   Groetjes, Mireille

   • Mijn hond is inmiddels overleden (botkanker). Ik gebruik je methode nog altijd. Dus intussen al erg lang. Waarschijnlijk, maar ik durf dat niet echt te beweren…helpt het de zuurgraad in mijn lichaam enigszins te stabiliseren. Ik zal de webinar over zelfsabotage inderdaad bekijken. Ik zie wel een patroon. Als meditatie werkt het nog prima. Al haal ik vaak “het einde” daardoor niet. Ik ga er maar van uit dat mijn lichaam het verhaal intussen zelf wel af maakt als ik in slaap ben gevallen. Zo werken die dingen… Het was lang geleden dat ik hier heb gekeken, dus een “trage” reactie van mijn kant. Wel dank nog voor de jouwe. Met vriendelijke groeten, J.

 19. Beste Mireille,
  Dankjewel voor je eenvoudige en goed vol te houden MIR! Mijn vrouw en ik hebben de vakantie benut om ermee te beginnen en we zijn nu 6 weken verder.
  Ik ben 71 en heb al 40 jaar psoriasis. Die is veel rustiger nu, ik heb nog maar 1 x cortisonezalf hoeven smeren.
  Verder ben ik na een droom waarin ik mezelf waardeloos voelde huilend wakker geworden. Ik voel me veel fitter en actiever.
  Mijn alcoholgebruik was al jarenlang problematisch, maar ik heb nu helemaal geen trek meer in sterke drank en houd het bij een glas bier. Dat is een enorme opluchting. Ook ben ik flink aan het opruimen. Enorm bedankt voor je levensveranderende methode!

  Hendrik

 20. Lieve allemaal ,

  Door een vriendin ben ik de MIR methode begonnen .Het zal er allemaal wel niets mee te maken hebben,maar mij
  Is van alles overkomen. Mijn man is 8 jaar geleden overleden . En ik heb zo goed en kwaad als het kan de draad weer opgenomen.
  Heb veel vrienden en vriendinnnen .Geen eenzaam bestaan dacht ik. Aan een andere relatie moest ik echt niet denken.
  Ben 83 jaar en heb een andere 83 jarige ontmoet.Het was wederzijds gelijk een klik.Ondenkbaar voor mij en tochgebeurd. Onafscheidelijk en we stralen allebei. Is dit ook de MIR-Methode ? Dit gun ik iedereen.Corriene

  • Beste Corriene,
   Ja, dat zou door de MIR-Methode kunnen komen, maar hoeft niet. Het kan ook zijn dat je nog wat meer bent gaan stralen dan je al deed en daardoor een leuke gelijkgestemde hebt aangetrokken!
   Veel geluk met elkaar!
   Groetjes, Mireille

 21. Hallo Mireille,

  Twee jaar geleden ben ik tijdens mijn vakantie geestelijk en lichamelijk ingestort.
  En ik kreeg vorig jaar ook nog eens een hartinfarct.Mijn grootste klacht is nu nog steeds extreme moeheid. Ik droom elke nacht van alles wat los en vast zit. Ik voelde me in de ochtend meestal hondsberoerd. In de loop van dat gaat het beter. Ik heb al van alles geprobeerd, maar nog weinig resultaat. Kun je me nog suggesties aan de hand doen.
  Ik word er moedeloos van, van een zeer actief iemand ben ik nu iemand die maar weinig aan kan. Elke dag is een gevecht!

  Hartelijke groet,

  Klaas

  • Beste Klaas,
   Zou je een keer contact willen opnemen met een MIR-Methode begeleidster? Zij kan voor je uittesten waar die enorme moeheid vandaan komt. En er samen met jou aan werken.
   Veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

 22. Hallo Mireille,

  Ik ben nu een week of vijf bezig met de MIR-methode. Elke dag gebeurt er wel iets als ik de negen stappen aai.Ik ben een nieuwe en goede weg ingeslagen, zo voelt het.
  Na anderhalf jaar hoesten, kwam na vier dagen MIR-methode eindelijk die oplossende griep!
  Helaas hoest ik na die griep weer net als ervoor.. Maar kreeg ook een gele koortsvaccinatie die verwerkt moest worden. Rare dingen zijn onverwacht opgelost, zoals het dove gevoel in mijn voorvoeten. Geen idee hoe het kan, maar het is zo. Wel kreeg ik veel artrosepijn. (Ik ben 58 en heb polyartrose, vanaf mijn 55 o.a. al twee nieuuwe heupen) Ga je daar weer een workshop over geven? Ik wil daar heel graag aan deelnemen!
  Verder aai ik gewoon nog minstens drie maanden door, het doet me goed en het is nodig voel ik.

  • Beste Anne,
   Ja, houd de reuma-webinars in de gaten! Ze worden in de nieuwsbrief van woensdagmorgen aangekondigd.
   Veel geluk en sterkte!
   Groetjes, Mireille

 23. Dag Mireille en Team MIR-Methode,

  Ik wou je hartelijk bedanken om de MIR methode gratis op het world wide web te zetten. Dit is echt een schatkist. Het heeft mij heel veel geholpen! Vooral sinds ik water drink na de 9 stappen, is het razendsnel gegaan (vroeger dronk ik niet onmiddellijk daarna water). Mijn haar is gegroeid, terwijl ik jaren lang geen haar meer had op sommige delen van mijn hoofd!

  Liefs,

  Anoniem

 24. Beste Mireille,
  Ik ben nu eem paar weken met de MIR-methode bezig. Begonnen met de voorbereidende twee weken en inmiddels doe ik alle stappen. De eerste weken kreeg ik wat vervelende reacties: puistjes, verstopping en flinke hoofdpijn. Inmiddels zijn die over en begin ik positieve effecten te merken. Ik heb meer energie, mijn ochtend stramheid door artrose is flink verminderd. Daardoor heb ik een stuk minder pijn bij het opstaan. Ik strompel niet meer als een oud vrouwtje rond. Ook heb ik niet of nauwelijks opvliegers meer (en dat met die warmte…) Ik weet gewoon niet wat me overkomt! Dank je wel voor deze methode!

 25. Inmiddels ruim een maand bezig met de MIRmethode.

  Geloof het of niet…maar ik heb een stevige polsblessure van het aaien.
  Ik heb me meer dan een week afgevraagd waar de blessure toch vandaan kon komen en het is me nu ECHT duidelijk.
  Fibromyalgie, gemakkelijk geblesseerd…zo kan het dus ook blijkbaar.
  Probeer nu af te wisselen.

  Enne…écht eerst beginnen met de twee weken regel 5 en 7 dus.
  Zowel bij mezelf als recent bij mijn hond té enthousiast de fout in,
  met alle gevolgen cq. heftige reacties van dien.
  We zijn beiden nogal sensitief.

  Ik ga nog even door…

 26. Ik heb verschrikkelijke hoofdpijn. Ik ga slapen met hoofdpijn en sta ’s morgens op met hoofdpijn. Kan dit iets te maken hebben met mijn Galblaas/Lever? Ik ben bezig vanaf 8 juni met de MIR methode. Mijn voedingspatroon is ok, maar ik rook nog. Ik heb begrepen dat je 4 weken de MIR methode moet doen alvorens de methode om te stoppen met roken te volgen. Zoveel rook ik niet, maar toch, ik wil dolgraag van die vieze dingen vanaf.

  • Beste Ingrid,
   Ja, dat kan zeker te maken hebben met de galblaasmeridiaan, vaak onverwerkte boosheid. Op de Be the MIRror-website staat meer uitleg over de meridianen. Daar staan ook video’s over de dikke darmmeridiaan en de blaasmeridiaan, wat bij blokkades ook hoofdpijn kan veroorzaken. Drink je daarnaast voldoende? Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door oud verdriet. Hopelijk kan je die met de MIR-Methode steeds meer loslaten. En ja, pas na vier weken beginnen met de rookverslaving uit je systeem te krijgen! Zie de video ‘Je verslaving overwinnen met de MIR-Methode’.
   Groetjes, Mireille

 27. Beste Mireille,
  Ik wil nogmaals een reactie plaatsen in de hoop dat je nog enig advies of goede raad kunt geven.
  De MIR-Methode gebruik ik nu al ruim 3 maanden, met als doel problemen als onverklaarde jeuk(al ruim 4 jaar!), artrose en Burning mouthsyndrom aan te pakken, echter tot op heden zonder resultaat.
  Wat de jeuk betreft heb ik het reguliere pad al doorlopen!Ook de homeopaat heeft mij nog niet kunnen helpen.
  Wel heb ik mijn cholesterol kunnen verlagen van 8,3 naar 6.6 zonder medicijnen, maar met aanpassing van voeding.
  Ik rook niet, beweeg veel, ben niet te zwaar, geen hoge bloeddruk , eet gezond.
  Kan ik nog gewoon doorgaan met de MIR-Methode om nog resultaat te bereiken?

  • Beste An,
   Ja, je kunt gewoon doorgaan met de MIR-Methode. Elke keer dat je het doet, zet je je onbewuste weer aan tot zelfheling. Opdat de oorzaken van je klachten langzaam maar zeker worden aangepakt!
   Veel sterkte! En super gedaan al met je cholesterol!
   Groetjes, Mireille

  • Dag Mireille,
   Mag ik je nog een keer lastig vallen met een vraag over de eerder genoemde jeuk!
   Kan ik aan de 9 stappen iets toevoegen speciaal gericht op de jeuk, zo ja hoe doe ik dat?
   Of is dat een overbodig iets?

 28. Beste Mireille,
  Ik ben nu 4 maanden trouw bezig met de mir methode, met als doel onverklaarde jeuk(al 4 jaar!)artrose,
  Burning mouth syndrom aan te pakken.
  Ik heb tot op heden geen resultaat bereikt.
  Ik kan wel zeggen dat ik, ook door wijzigingen in de voeding, mijn cholesterol van 8,3 naar 6,6 heb weten te brengen en daar ben ik blij mee!Ik ben een actief, sportend iemand maar zou zo graag de genoemde problemen opgelost zien.

 29. Hallo Mireille, Dank voor het beschikbaar stellen van je MIR methode! Het voelt heel goed om dit te doen. Ik ben begonnen met 2 weken stap 5 en 7 en doe nu ruim 4 weken alle 9 stappen (en heb er nog aan toegevoegd 😉 Mijn vraag is heb jij ervaring met de methode in combinatie met prednison? De laatste tijd ben ik erg moe, heel erg moe, (dit had ik ook toen ik in januari met de maximale dosering prednison begon, maar inmiddels ben ik in verdere fase van afbouw en hoop ik er binnen twee maanden vanaf te zijn, de dosering wordt binnenkort 5 mg) En het lijkt alsof ik de intense vermoeidheid van het begin nu weer voel, ik slaap veel, transpireer veel, ben warm …. Ik ga voorlopig zeker door met de methode; en hoop op een positief resultaat op mijn auto immuunziekte. SO far so good in ieder geval, en ben ik benieuwd naar ervaringen van jou / anderen dus icm prednison / vermoeidheid. Dankjewel! Lieve groet Alexandra

 30. Beste Mireille,

  ik doe de MIR-Methode nu 3 weken en eigenlijk voelde ik gelijk al verschil. Ik heb/had ?? last van hormonale disbalans en merk zo snel verschil nu ik de MIR doe….dat ik er helemaal niets van begrijp.
  Ik geloof al heel lang dat het lichaam zich zelf kan helen en ben daarom ook op zoek gegaan. Heb Reiki gedaan ben bezig geweest met Ki en dan ook nog de healing code etc etc. maar telkens kwam het er op neer voor mij dan dat er iets niet klopte of juiste miste.( voor mijn gevoel kon het namelijk goedkoper en simpeler ) En kijk aan ik krijg het woord mir in mijn hoofd. Ik dacht eigenlijk dat ik iemand in mijn omgeving er over hoorde maar nu blijkt dat niemand het in mijn omgeving het gebruikt dus blijkbaar was het gewoon een mooie ingeving. Ik ben er blij mee 🙂 en ga er zeker mee door en zal ook zeker mijn best gaan doen om het verder te verspreiden.
  Mijn dank is groot….dank je wel!

 31. Beste Mireille,

  Ik doe de MIR methode nu ong 6 weken en merkte niet zoveel tot ik 2 dagen geleden een vreselijke nachtmerrie had waarin mijn overleden vader voorkwam. Ik had het erg benauwd, het was een vreselijke nacht. ’s Morgens kon ik allerlei aspecten uit mijn droom plaatsen, het voelde echt als een doorbraak, al kon ik niet precies duiden wat, en ik voelde me heel blij en opgelucht. Ik realiseer me dat ik eigenlijk al weken nachtmerries heb…Nu heb ik de afgelopen dagen in toenemende mate last van duizeligheid, komt dit ook door de MIR-Methode?

  • Beste Lydia,
   De duizeligheid kan komen doordat je aan het veranderen bent. Houd het in de gaten. Het kan ook door slaapgebrek komen vanwege alle intense dromen.
   Veel geluk!
   Groetjes Mireille

 32. Hallo Mireille
  Sinds enige weken volg ik de MIR stappen.
  Het gaat best goed maar ik heb de laatste weken de ene blaasontsteking na de andere.
  Steeds maar weer een kuurtje maar het komt zo weer terug.
  Is hier een oorzaak voor aan te wijzen?
  Graag hoor ik van je.
  Groetjes Truus

 33. Hallo Mireille,

  Ik ben sinds 2016 met de MIR-Methode bezig en heb tot nu toe alleen verbetering gemerkt. Tot nu toe dus. Ik heb nog nooit hooikoorts gehad en dit voorjaar heb ik ineens last van hooikoorts. Ik had niet verwacht dat je door MIR-Methode klachten kunt krijgen, maar dit probleem is helemaal nieuw voor mij. Het is dus niet iets waar ik al eerder last van had – dan kun je nog denken dat het eerst erger moet worden voor het beter wordt. Wat zou de reden kunnen zijn dat ik nu ineens hooikoorts krijg?

  • Beste Diva,
   Je kunt ook geen klachten krijgen door de MIR-Methode, zo werkt het niet. Je kunt wel je lichaam aanzetten tot heling. Als je bezig bent diepere lagen op te lossen, kunnen oude emoties tevoorschijn komen, zoals bijvoorbeeld verdriet wat sterk werkt op de longmeridiaan. Je hooikoorts lijkt (van een afstandje) niet op hooikoorts, maar op een allergische reactie die veroorzaakt wordt door oud verdriet. Ga je door met de MIR-Methode, dan laat je dat verdriet weer los en verdwijnt de allergische reactie vanzelf weer.
   Sterkte in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

 34. Lieve Mireille,
  Mijn bijzonder oprechte dank aan jou voor het prachtige werk dat je verricht met het ontwerpen, op punt zetten en verspreiden van de MIR-Methode en dit eigenlijk toegankelijk te maken voor iedereen, arm of rijk. Wat een onvoorstelbare schat is dit aan de mensheid.
  Ikzelf kreeg 7 weken geleden een MIR-Methode kaartje toegestopt bij het volgen van een Regenesis-workshop in het nederlandse Roermond. Sindsdien heb ik deze methode trouw 2 X daags toegepast en reeds vele keren verspreid naar andere mensen toe. Ik voel me er echt door aangetrokken en wil dit voor de rest van mijn leven graag doen en uitdragen. Ook de dagelijkse MIR-berichtjes gedurende 6 weken was iets waar ik elke dag echt naar uitkeek. Dank daarvoor.
  Wat het voor mij bracht en brengt? Healing op tal van vlakken, zowel lichamelijk als emotioneel. Ik ben een hooggevoelige persoon, en vooral de twijfel aan mijn eigen kunnen en of ik wel geliefd ben bij anderen was en is nog steeds mijn grootste probleem. Ik werk daar met de MIR-Methode keihard aan. Ontelbaar kleine dingen zijn werkelijk al verbeterd. Ik heb wel nog een zeer pijnlijk been dat reeds 4 X werd geopereerd na knieprothese, afbrokkelend bot, infectie in het bot , enz. De pijn is er vooral bij het rechtstaan, en in bed bij het draaien. Maar, … sinds de MIR-Methode in mijn leven kwam neem ik NIETS meer van pijnmedicatie. Dus in dit opzicht is er toch ook vooruitgang. Ik blijf hopen en mirren.
  Graag wil ik eens weten wat een consult kost en moet ik dit misschien ook eens overwegen.
  Nogmaals oprecht dank Mireille voor je warme liefde en schitterende schoonheid aan de mensheid. Ik hoop je te mogen helpen bij deze opdracht.

  • Beste Marie-Anne,
   Wat fijn dat het je zo goed gaat! En dankjewel voor het mee helpen met verspreiden!
   De consulten bij de MIR-Methode begeleiders verschillen per persoon. Je kunt het beste contact met een van de begeleiders opnemen en het navragen.
   Groetjes, Mireille

  • Hallo,

   Al ongeveer 7 weken geleden ben ik begonnen met de MIR-Methode.
   Er zijn veranderingen gaande.
   Ik voel druk/ energie in mijn Oren.
   Ook heb ik de hele tijd het gevoel dat er iets in mijn oor zit.
   Een soort jeukende druk.
   Heeft u enig idee wat dit is?
   En sinds 2 dagen exeem wat ik als positief ervaar.
   Toch een teken dat er wat gebeurt.

   Hartelijk groet, Angelique

   • Beste Angelique,
    Sorry, ik weet niet waarom je geen antwoord kreeg. Misschien omdat je onder iemand anders je vraag stelde…? Die jeukende druk in je oren, ik weet niet wat het is. Het zou te maken kunnen hebben met de dunne darmmeridiaan die vlak voor het oor eindigt. Deze houdt verband met emoties als ‘in de steek gelaten voelen’. Dus het zou een emotionele opruiming kunnen zijn, maar als je wilt, laat het dan gerust even controleren bij je huisarts. En ja, eczeem is vaak een teken dat oud verdriet rondom ‘gebrek aan contact’ aan het genezen is.
    Ik ben benieuwd wat je er nog meer van gaat merken!
    Groetjes, Mireille

 35. omdat ik de zinnen niet uit mijn hoofd ken, heb ik er al een hele tijd geleden een foto van gemaakt. ik kwam er (erg laat) achter dat bij punt 5 -alle tekorten zuiveren- staat. dat is toch -alle tekorten aanvullen-? soms deed ik mee met een van jouw video’s, soms las ik ze op van de foto. ik weet niet of ik deze nu automatisch goed hardop zei, of de verkeerde zin uitsprak. ik weet ook niet meer waarvan ik deze zinnen heb gefotografeerd. misschien uit een van de mails? heeft dit invloed, wanneer ik dit verkeerd heb gezegd?

  • Beste Natasja,
   Geen zorgen. Je hebt met de intentie gewerkt om de MIR-Methode te doen, waardoor het bij stap 5 goed is gegaan. Mocht je het van iemand hebben gefotografeerd, dan zou ik het graag horen om die persoon stap 5 te laten verbeteren, zodat de 9 stappen overal eenduidig blijven.
   Groetjes, Mireille

 36. na een ernstig ongeluk in 1997 is mij iets zoals men zegt een spirituele ervaring overkomen.
  toen ik na 8 dagen coma weer bij mijn positieven was gekomen begon ik honderd uit te praten, iets wat ik nooit deed, ik ben in het licht terecht gekomen waar ik zoveel moois heb gezien en het probeerde te delen met mijn dierbaren maar ik werd weg gehoond en werd er aan mijn geestelijke vermogen getwijfeld.
  ik heb deze ervaring op aanraden van een vertrouwens arts op geschreven wat geresulteerd heeft
  in 9 a viertjes maar vind geen luisterend oor en ben daardoor in een isolement terecht gekomen.
  hoop dat ik via u iemand mag vinden die hier wel voor open staat.

  • Beste Koos,
   Bent u bekend met het werk van Pim van Lommel, cardioloog? Hij schreef over uw ervaringen in zijn boek ‘Eindeloos bewustzijn’. Deze arts creëerde daar ook een website over voor mensen die gelijksoortige ervaringen als u hebben.
   Opdat mensen naar u mogen gaan luisteren!
   Groetjes, Mireille

 37. Hi,

  Ik doe na 10 jaar weer de MIR-Methode. Ben begonnen nadat bij mij een trombosebeen geconstateerd werd. Vlak daarna kreeg ik zware allergisch reacties. Ontzettend goed dus want omdat ik even niet mag werken heb ik tijd voor mezelf. Ik ben nu langer dan een maand bezig met mirren en zou weer aan het werk gaan maar toen brak ik mijn enkel daarnaast. Dus nu nog meer tijd thuis. Ik doe thuiswerk maar neem ook de tijd voor mezelf. Al deze dingen hebben ertoe geleid dat ik nu echt aan mezelf dien te werken. Het beste is dat ik met roken gestopt ben en het ook goed volhouden kan. Blij met het mirren en ga gewoon door. Wie weet kom ik wel van mijn allergieën af daardoor. En andere zaken. Ik ben op de goede weg.

  Bedankt ook voor alle tips.
  Groetjes
  Sanne

 38. Lieve Mireille.
  Ben nu 10 weken met MIR-Methode bezig maar heb nog heel weinig reaktie, Ik voel wel dat er dingen in mijn lichaam gebeuren maar niets waar ik een vinger op kan leggen. Ik heb een fibromyalgie en loop heel slecht want de pijnen zitten vooral in mijn benen. Gelukkig ben ik een heel zelfstandig mens en doe zo veel mogelijk zelf ook al ben ik altijd moe en zijn mijn benen heel pijnlijk bij het lopen.
  Kan ik met de kristalchakra’s doorgaan? Ik had gelezen dat zolang je benen pijnlijk zijn je beter bij kristalchakra nul kunt blijven, is dat zo?

 39. Even een voor mij belangrijke vraag: Wat adviseren jullie tijdens Ramadan? Doorgaan met 2x MIR per dag, misschien 1x? Vasten doet op zich al heel wat met lijf en geest, misschien is de combinatie te zwaar?

  • Beste Dickje,
   Dat is geen enkel probleem. Kijk hoe je je voelt. Voel je dat de MIR-Methode teveel van je lichaam vraagt, dan ga je naar 1x per dag. Let erop dat je voldoende water drinkt.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 40. Hoi Mireille,
  Sinds mijn 16de heb ik last van steeds dezelfde hoofdpijn. Nu ben ik bijna 72 jaar. Je zal begrijpen dat ik al heel veel”probeer-acties” heb ondernomen.Waaronder: Iriscopie (28 jaar).Ik ben zelfs in de psychiatrie terecht gekomen,rede:depressie met allerlei medicijnen, die ik nu ook nog slik.Sinds 2008 “loop”ik bij een hele goeie acupuncturist, die met zijn methode: naalden en laser,waar ik heel goed op reageer.Helaas heeft de ene behandeling meer resultaat dan de andere.Zijn fysie is ….. jouw hoofd kan niet veel drukte en denkwerk aan. Een week geleden was ik weer bij hem en verrekte weer van de pijn in mijn kop.Op de vraag: Waarom heb ik dan zo’n pijn? Antwoorden hij: De zenuwcellen in jouw hersenen zijn verkrampt en daar komt die pijn vandaan.Zoals je ziet ben ik op de google gaan kijken en vond ik dit.
  Heb jij hier meer over gehoord (verkrampte zenuwcellen van/in je hersenen) en belangrijker…..wat is er aan te doen? Ik hoor spoedig heel graag iets van jou.
  Groet Hanny.

  • Beste Hanny,
   Nee, ik heb daar nog niet eerder van gehoord. Als het waar is wat hij zegt dat je niet veel drukte aan kunt, dan is het belangrijk dat je jezelf in acht neemt en tijdig rust inbouwt. Misschien kan de MIR-Methode je erbij helpen?
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 41. Tot nu toe reageer ik goed op de MIR-Methode. Ik merk dat er van alles in gang wordt gezet. Als kind zijnde snoepte ik veel. Heel veel! Gek genoeg denk ik veel hieraan terug en sterker nog. ..mijn drang om weer te snoepen als ‘vanouds’ komt terug. Ik wil juist van de suiker af! Wellicht moet ik een stap 0 erbij doen..suikerverslaving loslaten. Verder ben ik erg blij want sinds ik hersenletsel heb al ruim 3 jaar, heb ik slaapproblemen gekregen. Sinds ik de MIR-Methode doe samen met slaapmeditatiemuziek slaap ik veel beter en veel langer door. Geweldig! Ik merk dat er veel werk wordt verricht dus ik ga er zeker mee door en ik ga me met de tijd ook abonneren want ik vind het geweldig! Lekker steeds beetje meer kennis opdoen.

  Groetjes Ingrid

 42. Ik heb in oktober 2017 mijn pols gebroken , een gecompliceerde breuk
  er waren ook verschijnselen van dystrofie de pijn is heel veel verminderd en de dystrofie verschijnselen zijn verdwenen dankzij de MIR methode
  heel blij en dankbaar daarvoor

 43. Goedemorgen, ik heb nu twee weken alleen 5 en 7 gedaan. Ik ben nogal gevoelig en fysiek aan het kwakkelen. Ik reageer op alleen 5 en 7 al heel sterk. Na een dag of 3,4 werd ik heel emotioneel, huilen, gevoel van wanhoop. Nu gaat dat beter maar nog steeds ben ik snel geïrriteerd. Wat ik heel opmerkelijk vind en nauwelijks hardop durf te zeggen is dat het lijkt of mijn gewicht langzaam wat omlaag gaat. Mijn eetpatroon verandert. Ik heb overgewicht en worstel daar de laatste maanden erg mee. Los van de MIR-Methode aai ik mijzelf zo nu en dan en zeg: Ik hou van mij, maar ook: Ik ben 75 kg. (Ik weeg nu 110kg en wil naar 75 kg.) Morgen begin ik aan het volle programma en ben heel benieuwd wat dat me brengt. Ik voel me goed bij de MIR methode, het spreekt me erg aan. Het voelt inderdaad als een algehele reset…

 44. Lieve Mireille,
  Ik heb de eerste 6 weken van de MIR methode erop zitten en begin sinds een paar dagen enig effect te merken. De eerste 5 weken heb ik wel enkele schoonmaak verschijnselen gehad maar verder kwam het niet. Toen zag ik de video: “als de methode niet werkt” en heb ik “angst loslaten” meegedaan. Na een keer hielp dat ook nog niet. Toen ben ik het iedere dag gaan doen en nu beginnen mijn pijnen wat te minderen: het is nog heel voorzichtig maar wel voelbaar!
  Ik ga rustig met hand aaien door want ik ben veel te bang dat ik weer terugga en dat wil ik in geen geval!
  Hartelijk dank voor het delen van deze eenvoudige en geweldige methode.

 45. sinds 5 weken doe ik 2x daags de MIR methode, en ik heb het gevoel dat ik meer lucht heb. Heb COPD maar voel me sterker! In dezelfde tijd ben ik begonnen met niet meer te snoepen, dus geen koekjes en chocolade ( was ik aan verslaafd) Nu heb ik steeds erge spierpijn in mijn armen, nek, steeds wisselend, dan hier en dan daar. Ik moet erbij zeggen dat ik ook heel veel zwaar werk heb gedaan. Mijn vraag is: Hebben deze klachten iets te maken met de MIR en zo ja, wat kan ik dan het beste doen.

  • Beste Toos,
   Nee, ik vermoed dat je meer inspanning bent gaan leveren doordat je je sterker voelt. En dat dat de spierpijn heeft veroorzaakt. Maarre… gefeliciteerd met je herwonnen kracht en extra lucht!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Johanna,
   Nee, dat kan helaas niet. Deze fase van het onderzoek vergt dat mensen in persoon bij mij aanwezig zijn.
   Groetjes, Mireille

 46. op dit moment ben ik weer depressief, ook ben ik incontinent. Komt dit vaker samen voor. Kan ik gewoon resultaat behalen met de MIR. Eerst beginnen met 5 en 7.

  • Beste Annette,
   Ik zie zogauw geen verband tussen depressie en incontinentie. En ja, je kunt echt resultaten behalen, dus blij als je het wilt uitproberen!
   Groetjes, Mireille

 47. BESTE MIREILLE,

  HOE DENK JIJ OVER VOEDINGSSUPLEMENTEN? ALS IK DE MIR-METHODE DOE, ZOU IK DEZE ACHTERWEGE KUNNEN LATEN/?
  EN EEN TE HOOG CHOLESTEROL? IK WIL NIET AAN DE STATINES, SLIK NU RODERIJST GIST TABLET, MAAR DOE IK HIER GOED AAN?

  IK BEN AL LANGER BEKEND MET DE MIR, DOE HET AL LANGER, HEB NIET SPECIAAL EEN BEPAALD EFFECT GEVOELD OF BEMERKT, MAAR IK GELOOF IN ZELFHELING. IK VERMOED, DAT HET BIJ MIJ WAT LANGER DUURT VANWEGE VEEL UIT HET VERLEDEN.

  ALLE COMPLIMENTEN OVER JOUW MOOIE WERK.

  PATRICIA

  • Beste Patricia,
   Wanneer je de MIR-Methode doet, wordt je lichaam op den duur beter in het opnemen van voedingsstoffen uit voedsel. Het kan zijn dat je daardoor minder of geen voedingssupplementen meer nodig hebt. Het gaat meestal zo dat je ineens niet meer denkt aan de voedingssupplementen. Wanneer je ze slikt op doktersadvies, zoals vitamine D of B12, laat dan wel altijd de arts controleren of het klopt dat je de voedingssupplementen niet meer neemt. Daarnaast wens ik mensen altijd toe dat ze zoveel mogelijk voedingsstoffen uit gezonde biologische voeding halen. Ook daar zal je langzaamaan meer behoefte aan krijgen door de MIR-Methode.
   Het kan inderdaad langer duren voor je effect hebt, wanneer je veel te verwerken hebt uit je verleden. Heel veel sterkte daarmee!
   Groetjes, Mireille

 48. Dag Mireille,

  Allereerst, doe ik dit op de juiste manier?
  Dit bericht is niet bedoeld als reactie op voorgaande bericht(en)maar gewoon een nieuw bericht voor jou bedoeld.

  Dit gezegd hebbende:
  Via een link op de site van mijn homeopaat kwam ik op jouw site terecht.
  Een nieuwe poging om van mijn jeuk af te komen waar ik nu al 4 jaar mee worstel.
  Jeuk over het grootste deel van mijn lichaam, alhoewel hoofdzakelijk het bovenlichaam en armen, geen uitslag, niets aan de huid te zien
  Het reguliere circuit heb ik al helemaal doorlopen, de acupuncturist vond de oplossing niet, de homeopaat is al een paar jaar bezig, tot nu toe zonder resultaat.
  Beiden zochten het wel in de richting van de lever, het niet goed afvoeren van afvalstoffen, wat ik wel aannemelijk vind, maar ik verlang naar DE OPLOSSING!
  jouw methode heb ik nu 4 weken trouw gevolgd, er zijn wel een paar momenten geweest dat ik dacht, het wordt erger, dan weer het wordt minder , maar opgelost is het niet.
  Ik ben dan ook van plan om nog een aantal weken door te gaan, daarna weet ik ook niet meer wat ik dan nog kan doen.
  Eerst nog maar eens met vertrouwen doorgaan met jouw methode!Toch?

  • Beste An,
   Ja, als je nog kunt volhouden, dan graag nog doorgaan. Het is een idee om daarbij de MIR-Methode EHBO te gebruiken voor momenten dat de jeuk te heftig is. Die kun je op de ‘Be the MIRror’-website vinden. Daar staat ook een heel webinar over jeuk. Misschien wel informatie die je nog nodig hebt om inzicht te krijgen in de oorzaken van jeuk.
   Veel sterkte in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

 49. Ik doe nu al 4 weken de MIR methode, na 2 weken had ik de indruk dat de pijn van artrose minder werd maar dat was van korte duur, zoals ik af en toe een paar dagen heb dat alles wat oplicht. Mijn fibromyalgie is niet verminderd maar aangezien het een chronische ziekte is zal ik zeker 4 maanden ermee doorgaan.
  Ik ben dus wel aan het schoonmaken geweest met spijsvertering problemen na 2 weken maar sindsdien geen verschijnselen en geen verbeteringen.
  Hopelijk komt er spoedig verbetering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.