Wil je een bericht achterlaten? Ga je gang! We vinden het leuk te zien wat je van de MIR-Methode vindt! Schrijf je bericht onderaan deze pagina. Druk op de “End”-knop op je toetsenbord om meteen naar het reactie-formulier te springen.

Vragen?
Heb je vragen? Kijk bij Veel gestelde ‘Vragen‘ of stel je vraag aan een van de MIR-Methode-begeleiders.

Resultaten!
Merk je dat de MIR-Methode voor zichtbare of merkbare verbetering in je gezondheid heeft gezorgd, meld dat dan bij ‘Resultaten’! Het is erg boeiend om te lezen wat de MIR-Methode voor je doet. Wie weet inspireer jij iemand en kan je een verschil maken in zijn of haar leven!

We wensen je veel succes met de MIR-Methode en hopen dat het je veel goeds mag brengen!
Mireille Mettes

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page: https://www.mirmethode.nl Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je op de home page ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Gastenboek — 1.578 reacties

 1. Hallo Mireile. Komt er een video over reuma-onderzoek: fibromyalgie van 17 april? Ik zou graag ter plaatse komen maar ik woon in Frankrijk dus een beetje ver weg om even langs te komen. Hartlijk dank.

  • Beste Johanna,
   Nee, er komt geen video, maar er komt wel een artikel met de resultaten uit de onderzoeken. En als er aanleiding voor is, zal ik daarna nog eens webinars organiseren, maar dat doe ik alleen als het nog nodig is om de resultaten duidelijk te krijgen.
   Sterkte in de tussentijd!
   Groetjes, Mireille

 2. Hallo Mireille,
  Ik heb sinds kort ontdekt dat ik vaginisme heb.
  Helpt dit ook bij de MIR-Methode en kan dit hierdoor overgaan of verminderen?

  Met vriendelijke groet

  • Beste Lauren,
   Ja, in principe kan dat wel, maar… het zal met de MIR-Methode de nodige tijd vergen. Je kunt dit artikel erover lezen: Vaginisme en pijn bij het vrijen. Het is een idee om naar een MIR-Methode begeleider te gaan of contact op te nemen met Jacqueline van de Bilt, die een hele sympathieke specialiste is bij vaginisme.
   Veel sterkte en vooral veel geluk gewenst!
   Groetjes, Mireille

 3. Hoi Mireille!
  Ik heb 2 weken 5&7 gedaan. Niks aan de hand en voelde niks. Nu ben ik gisteren gestart met alle 9 stappen 2x achter elkaar en het leek alsof mijn lichaam explodeerde! Ik voelde me ineens moe en mijn ledematen leken ‘uit’ te gaan. Nu,de volgende dag voel ik me nog steeds heel moe, duizelig en vreemd. Ik drink voldoende. Ik heb helaas geen financiële mogelijkheid naar een begeleider te gaan. Is het beter voor mij om er mee te stoppen? Ik ben al een erg angstig persoon van mezelf en wil alles altijd onder controle houden. Dus lichamelijke reacties vind ik extra eng.
  Ik hen altijd geleefd voor andere mensen en echt alleen zijn met mezelf brengt me de stuipen op het lijf! Ik hoop dat u mijn vraag kunt beantwoorden..

  Warme groet,

  Bang persoontje

  • Beste Bang persoontje,
   Ja, ik kan me voorstellen dat je het spannend vindt. Maar… blijf erop vertrouwen dat je lichaam niks doet wat verkeerd is. Het reageert nu en wil uitwerken en eigenlijk is dat fantastisch! Blijf lekker goed drinken, zoals je al doet. En met een paar dagen zal het zeker beter gaan.
   Veel sterkte en vooral groeiende gezondheid gewenst!
   Groetjes, Mireille

 4. Hallo Mireille, ik ben nu 19 dagen geleden met de MIR methode begonnen en er zijn heel wat dingen gebuurd in die korte tijd. De 14de dag kreeg ik zoiets als een indigestie met diarrhée, misselijkheid en zelfs koorts tot 39°C. Ik moet er bij zeggen dat ik nooit koorts heb de weinige keren dat ik “ziek” ben. Ik heb de hele dag niets kunnen eten,alleen drinken, wat natuurlijk een goed ding is in deze situatie! De volgende dagen had ik geen koorts meer maar eten bleef toch moeilijk: ik was vlug misselijk en kon maar weinig eten (en vandaag ook nog). De twee laatste dagen heb ik geel-grijze ontlasting net als bij een hepatitis. Ik ben dus flink aan het schoonmaken. Het fijne is dat de artrose in mijn duimen een stuk verminderd is en de fibromyalgie (sinds ong 30 jaar) begint ook heel voorzichtig te minderen. Ik heb dus goede hoop dat ik nog enkele jaren van een prettigere oude dag zal kunnen genieten dan ik tot nu toe gehad heb. Dank je wel, Mireille en ik heb het al aan een paar mensen doorgegeven.

 5. Ik ben een week bezig met deze methode. Ik heb last van depressie/angst. Ik heb al veel geprobeerd. Ik heb nu een week gewerkt met 5 en 7. Het is nog een mist in mijn hoofd. Ik ga door.

 6. Beste mireille, Mijn haar word dunner terwijl ik altijd een flinke bos haren heb gehad. Kan de MIR Methode me hierbij helpen?

  Lieve groet,
  Willy

  • Beste Willy,
   Dat kunnen we nooit van tevoren beloven. Het enige wat je kunt doen, is het voor jezelf uitproberen. Ik duim voor je!
   Groetjes, Mireille

 7. Dag Mireille,
  a.s. zondag (Bazel) zal ik 1 van je luisteraars zijn. Reeds jaren doe ik aan MIR. Ik ben daar heel blij mee, het doet deugd, brengt rust, bewustzijn. Het is een klein ritueeltje geworden. Het past helemaal in mijn zijn. Ben heel nieuwsgierig naar je lezing. Tot zondag. Mie

 8. Beste Mireille,
  Bijzonder wat de MIR methode me afgelopen jaren heeft gebracht en geholpen in een donkere periode van het leven.Toen ik helemaal opgebrand was van te lang op mijn tenen lopen, voor anderen zorgen en ik me afvroeg waarvoor ik in hemelsnaam op aarde ben hulp gezocht door van huisarts te wisselen, steun te vinden bij MIR methode. Uren Be the MIRrorsite kijken, luisteren, lezen, het heeft me zo goed gedaan evenals energetisch therapeut. Uiteindelijk heb ik toch de stap gezet naar GGZE maar daar volop verbazing dat ik op grotendeels eigen kracht daar gekomen ben waar ik nu ben. Alle hulpverleners hebben opgenomen dat ik kracht haal uit MIR methode. Complimenten gekregen en bevestigd dat dit goed voor me is. Door bloedtesten B12 injecties verbeterd, zelfs eerste half jaar niet nodig, vitamines zijn aangevuld, geen haaruitval, nagels na 52 jaar beginnen af en toe te groeien. Maar bovenal met zelfliefde aan de slag. Dank je wel hiervoor Mireille. Wat ik enorm toejuich is MIR-Methode in de psychiatrie. Yes, hoera, mooi, dat is een goede aanpak. Ik ben spiritueel aan het groeien, de enorme burnout was nodig om te zien wie ik ben, wat ik wil, wat ik niet meer wil en hoe ik verder kan. In moeilijke situaties gaat de MIR methode vanzelf. Deze week enorm in kunnen zetten na overlijden van 2 personen in directe familie. Dank je wel Mireille voor al je inzet, voor het delen van je kennis. Ik ben nog niet daar waar ik wil zijn, maar heb vertrouwen, missie en verleden worden steeds duidelijker. Zou fijn zijn als er meer Be the MIRrorcentra komen verspreid over het land, tot die tijd kan ik in Bergeijk ook steun vinden bij de MIR-Methode begeleiders. Het gaat jullie allen goed

 9. Lieve Mireille,

  Dank je wel voor deze prachtige methode! ik merk steeds tijdens het doen van de stappen dat mijn neus begint te jeuken. Wat betekent dat? Ik kan dit zelf niet verklaren maar ben wel heel benieuwd!

  hartelijke groet,
  Marianne

  • Beste Marianne,
   Jeuk aan je neus betekent dat je aan het loslaten bent. Dat kun je herleiden aan de loop van de dikke darmmeridiaan. Zie bijvoorbeeld de video uit de meridianencursus op de Be the MIRror-website.
   Veel plezier met de kriebels!
   Groetjes, Mireille

 10. Hallo Mireille,

  Ben eerst begonnen met stap 5 en 7 omdat ik net een nieuwe baan heb en ik niet wist wat het effect zou zijn, de eerste dagen veel geslapen. Ik blij met de mail dat je het ook 2x achter elkaar kan doen dus nu doe ik het voor het slapen. Sinds begin december alle 9 stappen. Had geen last van overgangsklachten maar heb nu opvliegers 🙁 ik hou vol, het zal wel weer overgaan neem ik aan. Ben niet lichter maar voel me wel zo :).
  Fijne feestdagen
  Vriendelijke groet
  Sjeel

 11. Ha Mireille
  Ik heb een vraag over botontkalking.
  Hoe ontstaat dat of met welke stap kan ik dat verminderen en de pijn wegnemen?
  Dank je wel voor je antwoord.
  Je bent een topper met alles wat je doet.
  Liefs, Marijke

  • Beste Marijke,
   Hoe botontkalking precies ontstaat weet ik niet. Ik leerde ooit dat het te maken kan hebben met een teveel aan melkprodukten drinken, maar zal opnieuw in de studieboeken moeten duiken om uit te zoeken hoe dat ook alweer zat. Verder is weinig bewegen een oorzaak voor botontkalking. Alle 9 stappen werken eraan mee om je botten gezond te houden. Probeer die een tijd uit.
   Sterkte met de pijn!
   Groetjes, Mireille

 12. Hallo Mireille.
  Allereerst hartelijk dank voor de prachtige methode die jij via je missie de wereld inbrengt. Ook dank voor de MIR-Methode kaartjes en de persoonlijke kaart van jou die ik mocht ontvangen. Wat een energie zal jij hebben dat je dit allemaal kunt volbrengen.
  Ik heb nu 6 weken de MIR-Methode gevolgd en ga er nog steeds mee door omdat ik nog wat kleine klachten heb en ik het fijn vind om elke dag te doen. Na een week ging ik mezelf liefdevoller aaien wat heel prettig voelt.
  Er kwam van alles naar boven zoals kwaad worden op mijn partner, slecht slapen, maar vaak ook heel goed slapen. Buikpijn (die overigs verdween na de EHBO toe te passen, fantastisch om te ervaren dat het ook daar voor helpt), spierkrampen in bovenbeen en tenen ( verdwenen na een dag of drie) en hoest. Dit waren eigenlijk oude klachten.
  Sinds 2 weken heb ik een vreemd plekje op mijn arm. Vandaag naar de dokter geweest en die stelde een bateriële infectie vast. Is dit ook uitzuiveren Mireille?
  Lieve warme groetjes voor jou en nogmaals dank je wel
  Anne

  • Beste Anne,
   Meestal is een bacteriële infectie ontstaan doordat er vuil bij een plekje is gekomen. Kan vaak komen wanneer mensen op een zelfde plek peuteren of wrijven omdat een plek jeukt. Ik weet niet of dat ook bij jou zo was? En misschien was het inderdaad wel uitzuiveren. Ben blij dat je naar de dokter bent gegaan!
   Groetjes, Mireille

 13. Beste Mireille,

  Sinds vorig jaar augustus doe ik de Mir methode. Inmiddels een jaar later merk beetje bij beetje met ups en downs de veranderingen. Emoties, vooral boosheid en verdriet laat ik toe. Kan spontaan in huilen uitbarsten. Ik laat het gewoon maar gebeuren. Angst, twijfel, frustratie, maar ook de drang naar verandering zijn heel herkenbaar. De MIR-Methode heeft mij weer in beweging geholpen en veel inzichten gegeven. Bedankt

 14. Sinds enige dagen volg ik de MIR methode na enthousiaste verhalen van een collega.
  Nu merk ik, dat ik bij het uitspreken van de zin “vader loskoppelen” een stemmetje in mijn hoofd hoor, dat zegt “maar dat wil ik helemaal niet”.
  Werkt het uitspreken van de zin wel, als ik direct daarna dat stemmetje hoor, dat eigenlijk het tegenovergestelde zegt?
  Wat doe ik verkeerd? Wat kan ik anders doen?
  Mijn vader is overigens al 6,5 jaar geleden overleden.
  Alvast hartelijk bedankt voor je reactie.
  Kianna

  • Beste Kianna,
   Ja hoor, het werkt gewoon. De opdrachten gaan naar je onbewuste. Je bewuste ‘babbelbrein’ heeft daar commentaar op, maar daar hoef je je niks van aan te trekken. Je kunt je bewuste brein wel geruststellen door meer uitleg te lezen. Het gaat bij ‘vader loskoppelen’ alleen om uit je systeem halen van wat niet van jou was. Het betekent niet dat je je vader van jezelf loskoppelt en nooit meer iets met hem te maken wilt hebben. Sterker nog, meestal betekent het een verbetering van de relatie met vader, zelfs als hij al overleden is. Meer begrip, meer rust over wat er gebeurd is.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 15. Ik doe nu 3 weken de MIR methode, eerst 2 weken stap 5 en 7 en nu 1 week alle 9 stappen.
  Ik heb MS, lage rugpijn, Pds, allergische reactie op heel veel dingen waardoor ik al 3 jaar met ontstoken oogleden loop en zo nu en dan last heb van heftige eczeem.
  Ook zit ik al een aantal jaren in de overgang en kan niet in de zon zonder hoge factor creme en 20 mg antiallergie pil.

  De eerste week dat ik de MIR methode aan het doen was merkte ik dat ik aan het zingen en dansen was als ik bijvoorbeeld mijn huis aan het opruimen was en dat ik me prettig voelde.
  De tweede week was ik het ene moment rustig van binnen afgewisseld met heel erge onrust, en zag ik 2 avonden zwarte schimmen in mijn slaapkamer.
  Week 3 begonnen met alle 9 stappen en moet zeggen dat ik wel rust van binnen voel maar ook een soort verdoofd gevoel.
  Ik merk dus echt dat de MIR methode iets met mijn lichaam doet en ga er dan ook mee door.

  Twee van mijn zusters zijn er ook mee begonnen en lopen ook weer te zingen en hebben zin om dingen te gaan ondernemen.

  Positieve groet van Nellie

 16. De MIR-Methode helpt me zeker. Gewichtsverlies. Ben nu bezig met huis zuiveren. En ik heb een afspraak gemaakt bij een MIR-Methode begeleidster. Ben benieuwd naar de resultaten

 17. Lieve ‘dansorganisatie’, DANK jullie wel voor de heerlijke middag in de Veste. Ik heb weer eens heerlijk kunnen swingen. De dj was fantastisch! Graag tot een volgende keer. Groetjes Iris

 18. Goede avond Mireille,

  Als arts raad ik patiënten aan om de MIR methode te volgen en bij de meeste patiënten zijn de reacties positief.
  Echter, heb ik nu een patiënt die de MIR methode startte met opdracht 5 en 7, maar zodra hij startte met het aaien van de hand kwam bij hem de herinnering op van misbruik in zijn kinderjaren. Hij durft nu niet meer de hand te aaien omdat teveel negatieve herinneringen naar boven komen. Bestaat er toch een mogelijkheid dat hij de MIR methode volgt maar zonder het aaien van de hand of wat stelt u voor.

  Dank en vriendelijke groeten,

  Patrick

  • Beste Patrick,
   Wat fantastisch dat u naast uw professie als arts ook de MIR-Methode aanbeveelt. Heel hartelijk dank daarvoor!
   Wat uw cliënt het beste kan doen, is over de kleren aaien. Als hij/zij dat kan. Totdat het aanraken weer ‘neutraal’ aanvoelt. Het kan ook zijn dat hij wel op de huid durft te aaien, maar dan op een neutraler stukje van het lichaam, bijvoorbeeld op de voet. Dat helpt meteen om dissociatie te voorkomen.
   Wenst u hem veel sterkte van mij?
   Hartelijke groeten,
   Mireille Mettes

 19. Lieve mensen,
  Vanwege mijn aparte geboorte, Googelde ik zojuist uit nieuwsgierigheid eens “Geboortepijn meedragen” en kwam op deze website uit. Waar het op neer komt is dat mijn gevoel van basisveiligheid beschadigd is en dat ik als volwassen voortdurend wordt uitgenodigd mezelf dit te geven.

  Ik heb veel moeite met aarden en hyperventileer veel. In tegenstelling tot wat (bijna) altijd in één adem genoemd wordt met hyperventilatie, denken dat je dood gaat of flauwvalt, heb ik dat juist NIET (nooit). Bij mij begint hyperventilatie altijd als een gedachte in mijn hoofd en creëer ik steeds een self fulfilling prophecy situatie waar ik inkukkel. Ik ben enorm bang voor die gedachte, wil het niet denken en dan denk ik natuurlijk aan niets anders en hup daar ga ik. Op die momenten ga ik nog meer in overleefmodus waardoor ik nog meer verstijf (geestelijk en fysiek) en de cirkel is rond.

  Hyperventilatie herken ik als een realiteit (illusie) binnen mijzelf en niet als iets buiten mij. Ik word op die momenten licht in mijn hoofd en voel mijn benen niet waardoor ik vaak heel bang ben ergens naar toe te gaan. Het is NIET de situatie/mensen waar ik naartoe ga waar ik bang voor ben (wat sommige mensen soms denken): puur de reis met het openbaar vervoer/auto als passagier/lopend daar naartoe en dan, als ik er ben, de angst om ook weer thuis te komen zonder hyperventilatie. Een mooie symboliek zou zijn: “Waarom ben ik zo bang om op eigen benen te staan” (en dat terwijl ik prima voor mezelf kan zorgen: als kind ook best aardig al voelde ik mezelf vaak – voornamelijk wanneer ik onder mensen was – eenzaam en alleen).

  Uit ervaring weet ik inmiddels dat strijden niet het antwoord is. Ook kan dit niet opgelost worden op het niveau (mind) waar dit probleem veroorzaakt wordt, terwijl mijn ego zich steeds opwerpt als de redder in nood “Ja, dat kan ik wel: hier is plannetje 3060” (zucht …). Ik ben zo gewend met dit en mezelf te vechten en me eruit proberen te denken, dat ik maar doorga met het herhalen van deze patronen. Ik geloof de hyperventilatie gedachte en als ik in die ban ben, wordt alles wat ik zie/denk/voel gefilterd door die gedachte. Het troebele uitzicht wat ik dan heb, geloof ik ook. De onzin die ik mezelf in die momenten wijsmaak is vermoeiend en altijd hetzelfde deuntje.

  Ik voel eindelijk iets meer ruimte om anders te reageren. Hoe ik er nu aan toe ben is een groot verschil met een paar jaar geleden maar de ontwikkelingen gaan me nooit snel genoeg. Ik ben altijd bezig ergens te komen en het lijkt me heerlijk om gewoon eens hier te zijn en te genieten van de reis. Ik houd van het leven en ik baal als een stekker dat het me maar niet lukt, tenminste niet op de manieren die me zoveel jaren hebben gediend. Gelukkig is het niet alleen mijn “ik weet het altijd beter” ego wat meedoet maar ook nog “iets” anders, “iets” ondefinieerbaar. Waarschijnlijk is dat de reden dat ik nooit mijn hoop ben verloren. Loslaten en accepteren, zelfs overgave, zijn de moeilijkste lessen in mijn leven en ze blijven bij me terugkomen.

  Wekelijks volg ik nu yoga en pilates, uit mijn hoofd en in mijn lichaam, en nu ga ik de MIR-methode daaraan toevoegen. De logica achter deze methode resoneert met me en sluit aan op mijn eigen ervaringen en geleerde levenslessen.

  Wat ik hier deel is een stukje van één van mijn vele (door mijn ego in stand gehouden) verhalen, het zou toch mooi zijn om daar ook eens uit te stappen. Dan ben ik misschien nog steeds IN de situatie maar niet meer VAN de situatie. Wat moet dat een lucht (ruimte!) geven. Evenals in het niet meer weten en daarbij op je gemak zijn: “Ik weet het niet”. Wie zei dat ook alweer (een paar duizend jaar geleden): “Het enige wat ik zeker weet is dat ik niets weet” of iets van die strekking.

  Hoe dan ook, het beste voor iedereen!
  Dat je crisis, als je die hebt, mag leiden tot een PRESENT.

 20. Hello,

  Ik had reeds een reactie geplaatst, maar kan deze niet terugvinden.
  Hoe weet ik dat ze geplaatst werd en waar kan ik ze terugvinden?
  Met vriendelijk groeten
  Jean

  • Beste Jean,
   Ik kan je reactie helaas ook niet terugvinden. Heb je toen dezelfde voornaam gebruikt? De website heeft meer dan 100 pagina’s en het blijft belangrijk om te onthouden op welke pagina je je reactie hebt ingetypt. Ik kan je helaas niet helpen. Misschien wil je je reactie nog een keer opnieuw intypen?
   Groetjes, Mireille

   • Dag Mireille,

    Bedankt voor je reactie.
    Even mijn verhaal, resultaten v.d.MIR methode en vragen.
    Ik wordt dit jaar 60 en heb een bewogen ongezond leven achter de rug en de laatste 4 jaar gezondheidsproblemen gehad.
    Ik reis heel veel voor mijn werk (Internationale verkoop chemicaliën), Amerikaanse firma en veel druk.
    Ik ben Belg. Mijn vorige baas die nu 75 is (Nederlander die ook met Zen en alternatieve Japanse geneeskunde bezig is) zei kleine klootviool, kleine kluivenduiker, je moet eens wat anders gaan doen.
    Mijn missie heb ik ondertussen gevonden. Ik heb mijn diploma Massagetherapeut behaald aan de Wellness academie en ga nu voor reflexoloog en tenen lezen. Ik dacht ik moet nog 5 jaar gaan voor mijn pensioen, lukt dat wel?
    Nu heb ik een mooi alternatief (massage, reflexology) voor de mensen waarop ik dit kan toepassen en mezelf in een ontspannen sfeer.
    Ik heb je methode ontdekt via Google. Vraag me niet meer hoe. Maar het is een geschenk uit de hemel.

    Zoals je vermeld in je boek al wat je doet accupuntuur reflexology etc. hebben hetzelfde effect “Zelfhelend vermogen, ontspanning in het onbewuste, opdrachten aan het lichaam. Hiermee was ik natuurlijk zelf niet geholpen(massage, reflexologie) tot ik jouw methode ontdekte.

    Resultaat:
    Ik heb 4 weken de MIR methode toegepast.
    ’s Nachts zweten(Detox alle toxische belasting)
    Ik eet anders en minder. (Minder vlees)
    Ik heb meer energie.
    Ik ben zonder iets te ondernemen terug op mijn normale gewicht gekomen. 3 Kg afgevallen.
    Ben zelfzekerder (Indruk van mijn partner)en ben rustiger. Ik denk dat ik HDHD had in het verleden maar toe bestond dat woord nog niet. Ik slaap beter.
    Denk minder aan personen uit het verleden (Vader, Moeder loslaten) en heb geen problemen met relaties op het werk zowel als privé
    Ben nu 2 weken bezig met “Rookverslaving loslaten” Sigaretten beginnen reeds slecht te smaken.

    Ik heb jouw Webinar”Water drinken gezien”
    Tijdens mijn opleiding Anatomie, Fysiologie, Pathologie zei mijn docent naar aanleiding van de vraag: Hoeveel moet je drinken per dag? Zolang je urine gekleurd is scheid je afvalstoffen af. Indien het wit transparant wordt drink je teveel.

    Mireille,

    Bedankt voor deze openbaring.
    Ik voel me er zeer goed bij. Ik heb het al doorgegeven aan andere personen.
    Ik heb je e-book ontvangen en ondertussen ook de hardcopy met de kaartjes.
    Fantastisch.
    Ben bezig met alles te bestuderen op Be the Mirror site.
    Nogmaals bedankt voor deze openbaring

    Hartelijke groeten
    Jean

 21. Beste Mireille,
  Ik heb de ziekte van lyme, de chronische vorm, met heel veel nare gevolgen.Ben al 14 maanden ernstig ziek. Heb 3 weken stap 5 en 7 eenmaal per dag gedaan, dat ging goed. Sinds maandag de 9 stappen eenmaal per dag. Heb nu heel veel buikklachten en pijn in nek, schouders en bovenrug. Zou dat met de 9 stappen te maken kunnen hebben?
  Ik vind je methode heel bijzonder en sprak mij erg aan.

  Hartelijke groet Janneke

  • Beste Janneke,
   Ja, dat kan met de MIR-Methode te maken hebben. Bijvoorbeeld wanneer je lichaam afvalstoffen aan het vrijmaken is. Je helpt je lichaam dan om extra water te drinken, of thee.
   Veel sterkte en laat me horen hoe het met je gaat! Dankjewel dat je de MIR-Methode wilt uitproberen!
   Groetjes, Mireille

  • Hallo Mireille,
   Ik doe de MIR-methode, tegelijk met acupunctuur. Er gebeurt van alles en mijn slaap, waar het om was begonnen, verbetert iets. Ik weet nu dus niet of het aan de acupunctuur ligt of aan de MIR-methode.
   Ik krijg je dagelijkse mails en was teleurgesteld over mail nr. 25. Wat je daar schrijft over de oplossing van buikproblemen na antibioticagebruik (een week een schaaltje yoghurt eten) klopt bij mijn weten echt helemaal niet. Dat maakt dat ik minder vertrouwen krijg ik de MIR-methode en erover denk ermee te stoppen (net de 4 weken vol). Ik las meerdere boeken over buikklachten en darmbacteriën. Het beste boek is De Microbioom Oplossing van Robynne Chutkan, maag-darm-lever-specialist. Daaruit blijkt dat je na antibiotica echte goede (en dure) probiotica moet nemen gedurende tenminste drie maanden. Yoghurt kan een klein beetje helpen als er ook echt biffidus bacteriën inzitten, wat eigenlijk alleen zo is bij biologische yoghurt of speciale yoghurt waar het op staat. Maar je hebt veel meer soorten bacteriën nodig om te herstellen en 1 week is veel te kort. Uit onderzoek blijkt dat speciale yoghurt eten niet helpt als je darmbacteriën verstoord zijn en zeker niet als er ook nog suiker in die yoghurt zit, wat bij die speciale yoghurtproducten meestal zo is. Overigens helpt ook goede probiotica niet altijd. Zoals de auteur van dat boek zegt: als je eerst het hele bad leeg gooit via antibiotica en je gooit er dan een kopje water in door de probiotica, dan is het bad nog erg leeg.
   Groetjes,
   Floor

   • Beste Floor,
    Ja, daar heb je wel een goed punt. Het was het advies dat ik destijds van mijn huisarts kreeg. En hoewel het me sterk leek, probeer ik zoveel mogelijk dicht bij adviezen van artsen te blijven, maar jouw argument dat er in veel yoghurt ook nog suiker zit, is natuurlijk een hele sterk, omdat die schimmels heerlijk kunnen groeien op de suikers, nog afgezien van wat Robynne Chutkan erover schrijft, want dat heb ik nog niet gelezen. Ik ga het in het artikel veranderen naar probiotica. Dankjewel!
    Groetjes, Mireille

   • Dag Floor, Een ayurvedisch consult bij Lita Dash,(zie http://www.srisriayruveda.nl)kan veel voor je betekenen.( maar je wel aan de voorschriften houden!) Zij ‘ziet’ helemaal wie je bent en wat nodig is om je verder te helpen…
    En/of probeer eens echte rauwmelkse kefir van een echte biologische/(dynamische) boerderij bij jouw in de buurt. Rechtsstreeks te krijgen bij de boerderij of via een bio-winkel. vraag ernaar. (ik koop bij “Veld en Beek” te Doorwerth.)
    Barst van het leven…. succes.

 22. ik heb de mirmethode nu 6 weken geprobeerd. En er is heel wat op gang gebracht…oude klachten kwamen weer tevoorschijn ( hoestbuien en depri-gevoel ), heel veel dromen.
  Door de methode heb ik voor mij gevoel meer inzicht gekregen wat mijn missie is.
  Jammer vind ik wel dat mijn oude klacht, vervelende kriebelhoest weer helemaal terug is!!!
  Ik had hem met behulp van een homeopathisch arts onder controle. Hoe kan dit nu opspelen?

  • Beste Simone,
   Kriebelhoest geeft aan dat er een blokkade is in je keelgebied. Wanneer alle andere oorzaken zijn uitgesloten (bacteriën, slijm), dan kan het een psychische oorzaak hebben. Bijvoorbeeld dat je moeite hebt om te zeggen wat je wilt zeggen. Dat je je te vaak nog inhoudt. Kun je daar iets mee?
   Groetjes, Mireille

 23. Bij mij werkt het niet! Dat vind ik zelf erg jammer, daarom vraag ik me af waarom het niet werkt en of daar iets mee te doen is. Andere oplossingen voor mijn probleem werken ook niet. Maar waar dat aan ligt?
  Ik heb drie maanden de MIR-Methode gedaan, en later met de Mir Op Maat. Dat was niet afdoende en nu heb ik weer geen geld meer voor de MIR-Methode op Maat.

  Hoe kan het dat het niet werkt?
  En hoe kom ik daar achter? Dat zou in iedere geval goed informatie zijn.

  • Beste Lydia,
   Wat ik het meest tegen kom, is dat mensen geen verbetering merken, wanneer ze onbewust bang zijn voor hun grootsheid. Dat ze op een of andere manier hun ontwikkeling nog tegen houden. Zou dat bij jou kunnen zijn? Ik vind het ook jammer voor je! Ik hoop dat het over een tijdje toch nog de verbeteringen mag geven waar je op hebt gehoopt!
   Sterkte!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireilke,

    Ik heb geen idee of het dat is, maar ik ga het wel onderzoeken of mee mirren. Dank voor je reactie.

 24. Doordat ik hielspoor in mijn linkervoet blijk te ontwikkelen in de beginfase…. ben ik gaan zoeken op internet en kwam bij de MIR methode terecht. Veel over voeten, eelt etc. maar niet over hielspoor. Mijn vraag is wat de spirituele verklaring kan zijn hiervoor. Overigens ga ik met deze methode aan de slag en ga kijken wat er gebeurt. Ik ben benieuwd naar jullie antwoord op mijn vraag. Met vriendelijke groeten. LINDE

  • Beste Linde,
   Ik weet niet wat de spirituele betekenis van hielspoor is. Ik verwacht dat het in het boek “De sleutel tot zelf-bevrijding” van Christiane Beerlandt staat. Heb je die? Misschien dat iemand anders het voor Linde kan opzoeken?
   Veel sterkte en ik hoop op goed nieuws voor je!
   Groetjes, Mireille

   • Dank jewel Mireille,
    Ik heb het boek niet en zie dat het tegen 60 euro kost op internet of meer. Als iemand het voor me kan opzoeken zou dat ideaal zijn. ik ben in Suriname en kan niet even in een bibliotheek gaan kijken helaas. Dus als iemand dit wil doen, heel graag.
    Mijn masseuse hier zegt dat je het kan v
    “verpulveren” door het weg te stampen: pijnlijk en daarmee is de oorzaak neem ik aan niet weg. ook wil ik graag weten waar dit mee samenhangt.
    Groetjes, Linde

    • Hallo Linde,
     Ik weet niet hoe lang deze reactie geleden is maar reageer toch maar. In het boek staat voor hielspoor: angsten en gevoel van onveiligheid.
     Enerzijds laat jij dit doen door anderen, je bent onvoldoende aanwezig in jezelf. Je laat je leven.

     • He Maya, dank je wel voor je reactie. Ik zal het nalezen en nagaan wat dit voor mij betekent. Nogmaals bedankt. Ljjnde

 25. Hallo, elke dag nacht krijg ik een cadeautje van de Mir-methode denk ik,
  Namelijk heel veelzeggende dromen, da’s telkens een pelletje van de ui vooraleer de fysieke klachten kunnen verdwijnen denk ik?! Zo word ik elke dag een stukje lichter wakker. Prachtige techniek, bedankt!

 26. Lieve Mirelle,

  Ik wil jou heel graag laten weten dat de MIR methoden meer voor mij heeft gedaan in de afgelopen 2 weken dan elke ander boek of healing techniek. Ik voel mij zo ongelofelijk goed. Ik kan echt geluk ervaring vanuit het niets. Ik merk ook dat ik mij krachtiger voel en nog beter voor mijn lichaam zorg. Ik liep al een hele tijd met het gevoel dat ik wilde stoppen met roken en helemaal plantaardig wil gaan eten. Deze beslissingen waren na een paar dagen zo gemakkelijk en op een hele natuurlijke manier gemaakt. Mijn eet behoeften is veel gezonder en ik zie mijn toekomst veel helderder.

  Bedankt voor het ontwikkelen van deze methoden en dat jij het zo gemakkelijk maakt voor iedereen om deze te beoefenen. Ik deel mijn ervaring mijn mijn vrienden en familie en zij zijn ook enthousiast aan de gang gegaan. Ik ben benieuwd naar alles wat nog komt maar ben al meer dan gelukkig met alles wat ik nu ervaar.

  Liefs Janina

 27. Als ik iets verkeerds eet, ik kan bijv niet zo goed tegen tarwe, koemelk en suiker, kan ik dan de klachten daarvan met de MIR Methode af laten nemen direct na het te eten? Dus dat m’n lichaam het beter opvangt en verwerkt? Ik volg namelijk al een tijdje een dieet en ga binnenkort op vakantie naar Italië. Ik denk dat ik daar niet geheel kan voorkomen dat ik iets hiervan eet. Als de MIR-Methode dan direct iets kan helpen zou dat fijn zijn.

  • Beste Cecile,
   Ja, je kunt jezelf helpen met de MIR-Methode. Als je voelt dat je iets verkeerd hebt gegeten, leg dan je hand op je buik en aai over je hand, terwijl je de 9 stappen doet.
   Fijne vakantie!
   Groetjes, Mireille

 28. Dag Mireille, ik ben nu ongeveer 6 weken bezig met de MIR-methode en merk dat mijn klachten wat minder worden zoals de pijn in mijn spieren en gewrichten. In het begin ben ik na 2 weken “terug gegaan” naar het alleen toepassen van de regels 5 en 7. Tijdens de waak/slaapmomenten (het onbewuste) kwam mijn verleden namelijk veelvuldig naar boven en ik wilde dat doseren. Nu pas ik de 9 regels weer toe en langzamerhand krijg ik meer energie en ben ik ook mijn huis aan het opruimen! Af en toe word ik ineens heel moe en na een half uur rusten is dat dan wel weer over. Al met al ben ik positief over de MIR-methode en ga er gewoon mee door! Groeten, Ine

 29. Mireille,ik mis in het gastenboek vragen en suggesties over incontinentie. Met tips die voor een ieder die er last van heeft, belangrijk kunnen zijn. Kun je aangeven waar deze punten over incontinentie wel vermeld worden. Voor de rest probeer ik de MIR-Methode weer te starten na depressie, omdat ik heb ervaren dat het helpt. Groet Annette

  • Beste Annette,
   Fijn dat je de MIR-Methode weer wilt oppakken. Zo’n fijn idee dat iedereen het gewoon ‘in z’n broekzak’ heeft als gereedschap voor wanneer het weer nodig is. Veel plezier met het herwinnen van je vrolijkheid! De informatie over incontinentie kun je hier vinden: 11. Vaak plassen, een vervelende kwaal
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

 30. Na inmiddels 6 weken de MIR-Methode te hebben toegepast,(en ik ga er even mee door) heb ik met verbazing mijn veranderingen opgemerkt……….dankzij de “begeleiding” mails wist ik wat er gebeurde met mijn lichaam en wist ik dat het werkte!

  Ik ben ongelooflijk blij met deze methode!
  Ik heb het boek gekocht om evt andere mensen hierop attent te maken…..zelf ga ik binnenkort met de verdieping verder.

  Dankjewel.

 31. Hallo,

  Ben nu ruim 6 weken met de MIR-methode aan de gang.

  Deze zomer is het 30 jaar dat ik ME/CVS “heb”. Vind het echt heerlijk om nu, en ik ga er nog maanden mee verder, elke dag 2x de 9 stappen te doen.

  Heb een scala aan pijnen e.d. het grootste verschil wat ik nu bemerk is: > dat ik mij wat langer kan concentreren en iets beter de dingen kan onthouden, en de Candida is iets minder 🙂

  Dank en liefs,

  Mona

 32. Ik ben nu een week bezig en heb sinds en aantal dagen hevige nekpijn wat ik wijt aan de MIR Methode. Met bioresonantie heb ik dit ook gehad (wel een stuk minder) wat komt vanwege borrelia/lyme. Ik twijfel of ik nu door moet gaan met de MIR door de pijn, wil anderzijds doorzetten! Naast de bioresonantie behandeling heb ik even geen geld voor een MIR begeleider. Mireille kunnen mijn nekklachten door de MIR-Methode komen? Neemt het binnenkort af als ik door ga? Als ik stop hoe snel zijn dan de klachten weg? (over 4 weken op vakantie). Bij voorbaat dank!

  • Beste Cecile,
   Je nekklachten kunnen door de MIR-Methode in gang zijn gezet, maar ik verwacht het niet. Als je stopt, hoeven de klachten niet weg te gaan. Nekklachten kunnen ontstaan door blokkades in meridianen die door het nekgebied lopen, zoals de galblaasmeridiaan, de dunne darmmeridiaan of de blaasmeridiaan. Je bent met de bioresonantie al in goede handen. Vraag je behandelaar om even expliciet naar oorzaken voor de nekklachten te kijken. Het kan natuurlijk ook een verkeerde beweging of kou op je nek zijn geweest, bijvoorbeeld bij airco op het werk of tocht ’s nachts wanneer het buiten warm was en ramen open stonden.
   Sterkte en ik duim voor je en in principe gaan nekklachten altijd met een paar dagen weer over. Fijne vakantie alvast!
   Groetjes, Mireille

 33. hallo mireille wat gaaf dat ik jou en de methode gevonden hebt ik heb het voor het eerst gedaan en leuk die uitleg heel erg leuk ik heb het al doorgegeven aan instantie’s ik ben erg onder de indruk ervan ! groeten karin

 34. Ben een aantal weken bezig met MIR methode en vind dat sommige dingen beter gaan.
  Ben ook rustiger geworden en slaap beter.
  Een ding zit me dwars. Ben soms zomaar duizelig en weet niet hoe dat kan.
  Mijn bloeddruk is normaal.
  Kan ik hier antwoord op krijgen?

  • Beste Kiny,
   Duizeligheid kan vele oorzaken hebben. Je kunt daarvoor naar je huisarts gaan of het laten uittesten bij een MIR-Methode begeleider. Ik hoop van harte dat het binnenkort weer over is. Let ook even op of het vooral gebeurt wanneer je snel opstaat. Het kan bijvoorbeeld komen door tekort aan vocht, dus uitdroging.
   Groetjes, Mireille

 35. Beste Mireille,

  Ik ben afgelopen dinsdagavond begonnen met de MIR methode samen met man en dochter van 7. Sinds woensdag is mijn jongste dochter van 1,5 compleet overstuur, boos, huilen, niks is goed, moe en zich extreem aan het verzetten. Kan dit een reactie zijn? Wat te doen?
  Groet Nynke

  • Beste Nynke,
   Het zou een reactie kunnen zijn wanneer ze al langere tijd op haar tenen loopt of bijvoorbeeld ongelukkig is op school. Is het mogelijk om daarover te praten met haar? Hoe is het nu? Ken je de MIR-Methode EHBO al? Die zou je meteen kunnen inzetten. En je kunt ook een MIR-Methode begeleidster raadplegen, mocht het nog nodig zijn.
   Veel sterkte en blijf zien dat een kind dat zich zo uit, flink aan het opruimen is!
   Groetjes, Mireille

  • Beste Cecile,
   Zoals ik er tegenaan kijk, kan je jezelf er niet tegen beschermen, maar kun je er wel voor zorgen dat je lichaam geen last heeft van de straling, omdat het ongehinderd door je heen gaat. Het grootste probleem met straling is volgens mij dat mensen er angst voor hebben. Die angst kun je met de MIR-Methode aanpakken.
   Groetjes, Mireille

 36. Hallo Mireille

  Ik heb 6 weken lang de MIR-Methode gedaan en ik ben blij met het resultaat dat nog wel door zal gaan werken de komende tijd.
  Wat mijn lichamelijke klachten betreft heb ik nog niet veel positief resultaat bereikt, maar mijn gemoedstoestand is wel veel verbeterd. Ik onderneem meer en heb er ook aardigheid in. Ik kan ook dingen laten als dat beter voelt. Ook ben en voel ik me veel rustiger. Ik vertrouw er op dat ik beter aan zal blijven voelen wat goed voor mij is en dat dat van invloed zal zijn op mijn lichamelijk welbevinden. Hartelijk dank,Coby

 37. dag Mireille.
  ik ben bij accupunctuur voor mijn psychische en emotionele klachten en dergelijke.kan dat samen met de MIR-Methode. afgelopen maandag heeft ze veel aangepakt, ben sinds dinsdag heel onrustig en emotioneel.pfff heftig. ik hoor wel van je. groet,

  • Beste Heidi,
   Ja hoor, dat kan prima samen. Wil je wel toestemming vragen aan je acupuncturist of hij/zij dat wel goed vindt? En als het heftig is, kun je altijd overwegen om de MIR-Methode EHBO erbij te gebruiken. Die kun je leren via de ‘Be the MIRror’-ledenwebsite. Maar de EHBO mag je pas gaan gebruiken als je de MIR-Methode minimaal 4 weken hebt gedaan.
   Groetjes en sterkte!
   Mireille

 38. Ik heb Bechterew en een trouw gebruiker van ibuprofen 400 en paracetamol.
  De eerste 4 weken MIR zitten er op.
  Heb al 14 dagen geen pil genomen.
  Volledigheidshalve ik neem wel curcuma (de goede) en gember.
  Bereid tot info verstrekken.

 39. Beste Mireille e.a.,
  Hierbij een succesverhaal van de MIR methode ! Een paar dagen geleden werd ik via het achterwiel van mijn fiets aangereden door een fietser die onverwacht schuin overstak. Ik maakte een flinke val over mijn fiets heen. Op mijn rechter scheenbeen verscheen meteen een flinke blauwe plek. Heb toen meteen de EHBO MIR gedaan. Even gaan zitten op een bankje in de buurt, en verder gegaan met MIRren, gedurende misschien 10 minuten. De pijn trok wat weg. Toen ik een paar uur later nog es naar mijn been keek was er van de blauwe plek al bijna niets meer te zien – en te voelen. Ook mijn ribben waren onzacht aangeraakt, dit gaat wat langer duren, maar ik voel al wel verzachting. Dankjewel Mireille voor deze mooie methode !!!

 40. Hallo,
  Ik ben sinds anderhalve week begonnen en ik merk veel. Merk dat ik behoefte heb aan een plek waar mensen kunnen uitwisselen, misschien een besloten facebookgroep of zoiets. lees de ervaringen en dat is leuk, maar dat zijn voornamelijk resultaten en ben zo benieuwd hoe het proces is gegaan bij anderen. Ik heb namelijk niet 1 vaste klacht, wel zwaarte van de extra kilo’s en allemaal dingen die in de weg zitten van de gezonde fitte en energieke ik. Heel veel dingen die ik ooit heb gehad aan pijntjes, klachtjes komen ineens terug en ik ben heel moe, heb hele levendige dromen en voel me anders. Ik heb vier pittige jaren gehad en ben 16 kilo aangekomen, het lijkt wel alsof ik nu pas voel wat ik mijn lichaam heb aangedaan en geef het ruimte te herstellen en begin te voelen wat het voelt.
  Ben benieuwd hoe het zich zal ontwikkelen en dank voor de methode. Mijn dochter van vier doet soms ook mee. x

 41. lieve Mireille,

  Vanaf vrijdag 9 juni krijg ik reeds de begeleidingsmails, maar via het tablet of smartphone kon ik niet reageren, omdat ik geen ‘End’knop zag. Ik was reeds 1 juni begonnen met de 14 dagen ‘inleiding’ door de 5 en 7 te gaan doen, omdat ik de laatste tijd veel buikpijn heb ( waarschijnlijk weer last van het PDSyndroom)en ik niet zomaar aan de 9 stappen durfde te beginnen. Ga hiervoor ook binnenkort nog naar de huisarts en osteopathe. Ik vind het zowiezo geweldig wat je ontwikkeld hebt!en ik ga het zeker vervolgen. Ik ben jaren in contact geweest met een fijne natuurgeneeskundig therapeute voor consulten en cursussen en heb veel geleerd bij haar. Sta nog bij haar op ’n lijst van Reikigevers op afstand. Omdat zij niet meer aangesloten is bij de Zorgverzekeraars is het voor mij te duur geworden en zoek ik geregeld naar andere zaken die me op twijfelmomenten verder kunnen helpen. Heb al veel eerder van de MIR-methode gehoord, maar ging er niet aan…alweer iets nieuws! “Is het niet genoeg wat ik al doe!” Enfin, misschien een te lang verhaal, maar ik wilde je daarover toch informeren. Ben al 70 jaar en ik schaam me eigenlijk voor het feit dat ik nog steeds levensvragen heb!

  • Beste Petra,
   Als je geen ‘End’-knop hebt, kun je ook gewoon de pijltjestoets naar beneden ingedrukt houden. Dat duurt iets langer, maar dan kom je er ook. Dankjewel dat het je toch is gelukt! Goed dat je naar je huisarts gaat en naar een osteopaat. Osteopaten kunnen vaak zoveel doen! En het gaat dan ook liefdevol en zachtjes, dat vind ik ook belangrijk.
   Enne… ik vind het juist fantastisch dat je op je 70e nog gewoon doorgaat met jezelf vragen te stellen en te onderzoeken. Deed iedereen dat maar! Dus juist mijn complimenten!
   Lieve groetjes,
   Mireille

   • Beste Mireille,

    Dank voor je antwoord, begeleidingsmails en compliment (over oud worden komt in volgende mails aan bod)!Op m’n laptop is wél die Endknop. Ha,ha!
    Vandaag toch ’n consult bij de vervangende huisarts gevraagd voor morgen.Wacht daar altijd erg lang mee. Heb nu voortdurend op één plek in de buik een stekend gevoel en dat lijkt me toch echt niet van stap 5 en 7 komen! Ben erg ongerust.
    Voor de rest geeft het bezig zijn met MIR-Methode me een vertrouwenwekkend gevoel en houvast. Maak aantekeningen van wat ik opmerk.

    Tot spectaculairder nieuws!

    Veel liefs, Petra

    • Lieve Mireille,

     Ja, vorige week heb ik de 4 weken MIR afgerond! Maar heb het een week later weer opgepakt en verder gegaan! Ik voelde me depressief worden, omdat ik uiteindelijk op mijn meest belangrijke vraag geen antwoord had gekregen…had ook behoefte om er eens met een MIR-Methodebegeleid(st)er over te praten en heb contact gezocht met Ans Koch uit Bocholtz. Bij nader inzien wacht ik nog een paar weken met een gesprek, nu ik de 2e ronde ben gestart.
     Ik kreeg vandaag je laatste bericht met felicitatie!
     De afgelopen dagen moet ik alle zeilen bijzetten om positief te blijven en met het uur komen er wel nieuwe inzichten. Vandaag ben ik pas gaan schrijven op aanraden van jou, je lijst bijwerken…en eens gekeken wat ik in het begin schreef. Vandaag noteerde ik als laatste zin: “Laat ik erkennen dat ik helemaal tot stilstand ben gekomen. Dat is iets eufemistischer gezegd dan me depressief voelen.”
     Ga toch proberen je te schrijven over m’n wederwaardigheden tijdens die 7 weken.
     Die eerste 14 dagen met alleen stap 5 en 7 had ik veel buikpijnen. Die hielden precies na 14 dagen geheel op! terwijl ik naar de huisarts ging. Daarna merkte ik allerlei kleine veranderingen, zoals beter luisteren naar m’n lichaam. Wil ik dat nu wel doen? Forceer ik ’t niet? Goed op m’n voeding letten. Ik pakte resoluut aan wat nodig was, ik sliep beter, dat is nu weer wat minder. Vaak ontlasting. Lang jeuk gehad bij l.elleboog. Wat later flink tranend oog, waarvoor ik eergisteren bij de huisarts ben geweest. Oogbindweefselontsteking. Is over nu.
     Al met al, geen bijzondere dingen en ik ging me steeds beter voelen.
     “Zie je wel, ik ben kerngezond, er komen geen opzienbarende dingen aan het licht. Ik heb alles in het leven gedaan wat nodig is en maak deze “kuur” mooi af.” Maar toen die 4 weken om waren en ik ophield kwam er een enorm zwaar gevoel over me heen, want…mijn missie was niet duidelijk geworden! Ik was geirriteerd dat ik las in de mails dat het grootste geluk zit in het geven van iets aan een ander en dat ik aan de wereldvrede zou kunnen meewerken en de MIR-Methode verspreiden…hè, hè, moet ik alweer eerst voor een ander klaarstaan? Daar ben ik toch m’n hele leven mee opgevoed! Katholiek, vrouw zijn enz. Doe al vrijwilligerswerk…Dat is nou net m’n valkuil om eerst voor de ander te rennen en dan pas voor mezelf. Dat is mijn grote probleem. Ik durf niet te genieten van datgene wat ik fijn vind! Ik denk altijd dat ik iets moet! Nog meer moet dan ik al doe. Mag ik ophouden met die enorme discipline die ik aan de dag leg? Mag ik nu toch eindelijk wat rustiger aan doen, nu ik 70 ben. Echt als je me ziet, ik ben een jonge meid. Ik dans flamenco. Ik fiets naar Santiago de Compostella ( vorig jaar gedaan! Van Heerlen/Maastricht uit) En toen had ik als intentie, tevens vraag, naast allerlei intenties voor anderen: – dat ik mijn juiste bestemming mag vinden en volgen – Enfin,toen ik terugkwam, was ik tevreden.Het is goed, zoals ik leef, ik mag doorgaan zoals ik het voorheen deed.
     Nu na een jaar, voel ik dezelfde vraag opkomen; is dit nu het leven wat ik moet leiden/ mag leiden? Is er geen hoger doel voor mij? Ik kan gaan schilderen, dat is mijn beroep, maar voel geen drive… of mag ik genieten van wat ik fijn vind? Heb veel moeten loslaten wat ik ooit met mensen samen deed. En dat doet nog steeds pijn. Een opsomming hiervan zou een te lang verhaal worden.
     Er is genoeg wat me interesseert, wat me blij maakt, waar ik van geniet, maar mag ik dat wel? Voel me heel snel schuldig. Misschien heb ik niet alles gezegd wat relevant is, maar dit blijft me maar achtervolgen.
     Dit is zo’n beetje wat me bezighoudt, Mireille!

     • Beste Petra,
      Ja, het van jezelf mogen genieten, is voor velen een uitdaging. Omdat we opgevoed zijn met ‘hard moeten werken’. Maar ik geloof erin dat als je werkelijk doet wat je fijn vindt, je daardoor je hart heel sterk laat stralen. Dan kan je toch een positief effect op anderen hebben, ook al doe je niet speciaal iets voor hen. Bijvoorbeeld zoals mensen die prachtige bossen bloemen maken of die mooie handwerken maken. Dan doen ze wat ze zelf fijn vinden, maar het maakt toch ook anderen blij. Oftewel: kijk eerst voor jezelf wat jij leuk vindt. Vooral als je al de valkuil kent dat je altijd voor anderen klaar staat. Misschien dat je in dit artikel nog wat aanmoediging vindt om vooral te gaan doen wat jíj graag doet!? Dat zou dan ook doodgewoon je missie kunnen zijn! 175. Wanneer moeten gewoon voor je is.
      Veel genieten gewenst! En ga gerust door met de MIR-Methode, zodat je je mogelijk minder zwaar voelt.
      Groetjes, Mireille

      • Hartelijk dank Mireille voor je antwoorden! Het lijkt me zowiezo vervelend om zoveel achter de computer te zitten om iedereen te beantwoorden en ik vraag me af of je nog wel vakantie neemt?
       Het zware gevoel heeft niet lang aangehouden gelukkig en ik geniet volop van veel! Durf wat meer toe te geven aan wat ik graag wil doen. Ook gesprekken met ’n goede vriend en partner hebben me opgelucht. Zelf heb ik voorheen zo vaak anderen hetzelfde advies gegeven, dat jij me geeft en toch kan ik er zelf moeilijk naar leven. Ik weet ’t allemaal! , maar het ook daadwerkelijk in praktijk brengen.

       In deze 2e ronde worden vooral psychisch zaken opgelost, merk ik. Geef aan alles tijd, waar nodig. Omdat het officiëel ook vakantie is, gun ik mezelf dat ook meer.
       Volgende keer over de Wereldvrede, waar ik vroeger in mijn naïviteit heilig in geloofde en nu, gezien wat er is en is en is op het wereldtoneel, niet meer. Helaas! Dus de Weltschmerz waar ik op m’n 19e levensjaar aan leed, komt nu vaker terug, omdat ik realistischer ben geworden. Ik wil de kop niet meer in ’t zand steken! Ook al blijf ik m’n best doen vrede in en om mij heen te bewerkstelligen.
       Met lieve groet, Petra

       • Beste Petra,
        Wat fijn dat het zware gevoel niet lang duurde, hoera!
        Die Weltschmerz herken ik en ik denk dat vele jongeren daar onder lijden. Ik herken het ook. Ik richt me daarom vrijwel volledig op ondernemers die antwoorden bieden. Die werken vanuit hun hart en nieuwe initiatieven realiseren. Daar word ik blij van en dat houdt de moed erin. Ik heb m’n geloof nog en dat maakt het makkelijker. En als je naar die vernieuwingen kijkt, kan het zijn dat je weer een beetje hoop krijgt. Kijk eens op de Projectenpagina van de ‘Be the MIRror’-website? Daar staan veel voorbeelden. Overigens vind ik het vooral een taak van de volwassenen om te herstellen wat ze hebben aangericht en om totaal nieuwe mogelijkheden te creëren. En de jongeren kunnen er met hun tomeloze energie dan aan bijdragen, als ze willen.
        Fijn dat je vooruit gaat! Vragen beantwoorden is leuk om te doen, hoor! Lang achter de computer minder, dus dat wissel ik zoveel mogelijk af. En ja, ik heb net 5 dagen vakantie gehad, op een festival voor openhartige mensen… heerlijk!
        Groetjes! Mireille

        • Dankjewel voor je reactie, Mireille!
         Oh, ik heb gelukkig ook een geloof! Ik ben diep-religieus, het Al-Ene. Zelf ooit zo omschreven toen ik nog jong was. Maar dan kun je toch nog worstelen met niet te bevatten zaken…
         Vorige week ben ik naar een MIR-methodebegeleidster gegaan. En zij heeft echt een nieuw stuk aangeboord, waar ik zelf nooit achter zou zijn gekomen. Heel verrassend en verdiepend weer.Dus ik heb huiswerk met extra zinnen. En eind augustus ga ik ook naar de MIR-kring. Zodra ik eraan toe ben, zal ik me aansluiten bij “Be the Mirror”. Er komt anders teveel nu op me af. Liever slowly learning… Lees de nieuwsbrieven en kan zeggen/constateren dat ik veel beter slaap dan ooit. Ben altijd een heel moeilijke slaper geweest en dat lijkt voorbij te zijn! De MIRmethode is voor mij de ideale therapie! Dankjewel!!
         …en fijn dat je vakantie hebt gehad!
         Lieve groet, Petra

     • Lieve Petra ,
      Terug kijkend op deze mooie site zag ik jouw bericht waarin ik zelf mij heel erg in herken!
      Ook ik dacht altijd eerst aan die ander en op een gegeven moment bleef er geen tijd meer over voor mijn dingen.
      ik raakte daardoor ook gefrustreerd als die anderen waar ik zoveel voor deed ,ook nog eens om wat voor rede dan ook boos werden op mij!
      Ik ben door het doen van de Mir methode meer en meer erachter gekomen dat ik zelf de belangrijkste mens in mijn leven ben.
      Doordat ik nu gewoon durf te genieten van mijn gedachte of dingen die ik wel of niet doe!
      Ik weet nu zeker dat ik belangrijk ben! ook als ik lekker op de bank ga zitten en over niks na denk, een boek lees, of doodeenvoudig lekker geniet van alle kleine dingen die mij omringen, een bankje, een vaasje met bloenetjes, een mooi karpet wat ik kocht in de uitverkoop!
      Ik kan dan zomaar lachen en intens genieten.
      en dat is dus mijn missie geworden, Genieten van en met mezelf.
      en als vanzelf merk ik dat ik daardoor fijne mensen heb ontmoet die mij een fijn mens vinden om mee om te gaan!
      Heerlijk leven noem ik dat!
      je hoeft niks te moeten wat je niet wil of kunt petra, gewoon genieten dat is geweldig
      groetjes en heel veel liefs
      tiny

      • Beste Tiny,
       Wat lief van je om te reageren! Dan ben je toch nog wat verder gekomen dan ik,denk ik. als je zo onbezorgd van jezelf en je omgeving kan genieten. Ook ik kan een stuk beter nu met plezier de dingen doen die ik doe,(het is zoals ik het bereken nu,7 tot 8 weken geleden dat ik mijn verhaal schreef, waar jij op reageert) maar er blijft bij mij altijd iets knagen…want het besef wat er op de wereld allemaal gaande is en hoe ik me daar het beste toe kan verhouden, blijft me bezig houden. Morgen ga ik weer naar mijn Mir-begeleidster voor een 2e consult en ik verwacht dat er weer wat laagjes weggenomen kunnen worden om nog vrijer en minder bezorgd in het leven te kunnen staan en mijn missie duidelijker te krijgen.
       Hartelijk dank voor je reactie! Liefs, Petra

    • Beste Mireille,

     Gisteren heb ik een tamelijk lang verhaal geschreven ( einde MIR na 6 weken en herstart!) en geplaatst en zie het hier niet terug! Kan het dat dat achtergehouden wordt tot er een antwoord komt?
     Vind het vreemd, want ik heb het gisterenavond geplaatst gezien…
     Lieve groet, Petra

     • Beste Petra,
      Ja, precies zo werkt het. De berichten blijven aan de achterkant van de website wachten tot ik ze gelezen en eventueel beantwoord heb. Het vervelende is dat het soms een paar dagen kan duren wanneer ik geen tijd heb om achter de computer te zitten. Sorry daarvoor!
      Groetjes, Mireille

 42. Dag Mireille.
  Sinds 2 weken gestart met de MIR methode.
  Heb tijdens de stappen een droge mond en een bittere smaak.
  Verder nog geen merkbare veranderingen.
  Lieve groet!

  • Beste Johanna,
   Houd je rekening met water drinken? Als je gaat ontgiften, kan het zijn dat je vaker gaat plassen om afval af te voeren. Het is dan fijn voor je lichaam als je voldoende drinkt.
   Hoop dat het je goed gaat doen!
   Groetjes, Mireille

 43. Hallo,

  Ik heb vanaf eind december 2016 braaf de MIR methode gedaan 4 maanden lang 2 maal per dag. Ik was benieuwd of dit enig effect zou hebben op mijn allergieën en hormoonhuishouding. Heel fijn dat anderen allerlei wonderbaarlijke resultaten boeken, maar bij mij heeft het niets opgeleverd. Hooikoorts is net zo erg als vorig jaar, mijn luchtwegen blijven op allerlei stoffen reageren. Erg jammer, ik was al dolblij geweest met enige verlichting van mijn klachten.

  • Beste Mikkie,
   Wat een teleurstelling moet dat voor je zijn. Bij sommige mensen duurt het langer voordat klachten verwijnen. Ik vraag dan vaak of ze misschien op andere fronten wel verbetering of verlichting hebben gemerkt. Het kan zijn dat klachten langere tijd nodig hebben om te verdwijnen. Jammer dat het bij jou geen enkel effect heeft gehad!
   Ik hoop dat het je ooit wel gaat lukkken, hoe dan ook.
   Veel sterkte,
   Groetjes, Mireille

 44. De mir methode ; het voelde in het begin wat vreemd aan om mijn handen te aaien en ook de 9 zinnen herhalen . Het wende al vlug en ik voelde ook al iets . Er brak een tand af terwijl ik hele goeie tanden had waarvan ik dacht dat mijn lichaam reactie gaf tegen het amalgaam .
  Ik heb meer zelfvertrouwen , mijn creativiteit is terug en mijn gedachten zijn milder . Een grote verandering is dat ik weer contact heb gemaakt met mijnvader terwijl ik dat toch echt niet meer zag zitten , ook mijn relaties en gedachten erover zijn anders , er is iets fundamenteel veranderd . Daar ben ik erg blij mee , het voelt als n opluchting . Ik voel me vrij . De pijn in mijn schouder is niet minder geworden das natuurlijk wel jammer .
  De MIR-Methode is net als reiki mijn tweede natuur geworden .
  Dankbaar voel ik mij dag dit op mijn pad is gekomen .

 45. Hallo, ik ben nu voor de derde keer bezig met de MIR-methode. Steeds over een periode van circa 2 maanden en precies zoals staat uitgelegd. Ik heb het gastenboek doorgenomen en kan alleen maar tot de conclusie komen dat ik echt iets fout moet doen. iedereen heeft er baat bij.
  De methode spreekt me zeer aan, anders zou ik het niet voor een derde keer zijn gaan doen. Maar het resultaat is niets. ik ben me er niet beter (noch fysiek, noch psychisch) door gaan voelen. Doe ik teveel mijn best, hoop ik teveel, verwacht ik teveel?
  (Ik hoop niet een antwoord te krijgen dat ik een persoonlijke MIR-begeleider moet gaan zoeken, daar heb ik helaas geen geld voor.)

  • Beste Mieke,
   Er zijn meer mensen die (nog) niks merken van de MIR-Methode, hoor! Het is soms een kwestie van langere adem, omdat het lichaam tijd nodig heeft om de oorzaken aan te pakken. Het kan dan zijn dat er langer dan een paar maanden duurt voordat je wat begint te merken. Misschien helpt het ook om dit te lezen: ‘De 9 oorzaken van teleurstelling in de MIR-Methode’.
   Hoop dat je het nog een tijdje wilt volhouden!
   Groetjes, Mireille

   • Hi Mireille, dank voor je antwoord. Ik heb de 9 oorzaken van teleurstelling nauwkeurig gelezen, en ik herken in geen van oorzaken een reden waarom het voor mij tot op heden niet werkt. Helaas, want dan zou ik namelijk weten wat me te doen staat. Groetjes van Mieke en een fijne dag.

    • Beste Mieke,
     Dan is er nog 1 mogelijkheid: die staat op de ‘Be the MIRror’-website, in een van de video’s: dat je onbewust je ontwikkeling tegen houdt, omdat je bezorgd bent over je grotere zelf. Dat je liever niet wilt groeien, omdat dat betekent dat je zichtbaar wordt. Dat je kans loopt dat mensen jaloers op je worden.
     Kan je daar iets mee?
     Ik hoop dat jou iets gaat toe vallen, waarmee je uit de voeten kunt!
     Groetjes, Mireille Mettes

     • Bese Mireille, ja dat zou best kunnen! Ik wil graag de video zien waar dat in wordt uitgelegd, hoe heet die video en hoe kan ik die bekijken? Dan kan ik daar mee aan de slag! Groetjes van Mieke

      • Beste Mieke,
       Die video staat op de ‘Be the MIRror’-website. Daar moet je dan wel eerst lid van worden. De video heet ‘Als de MIR-Methode niet werkt’ of ‘De enige reden dat de MIR-Methode niet werkt.’ Weet het even niet precies. En je kunt dan meteen vele andere video’s kijken, onder andere van de MIR-Methode EHBO, een belangrijke techniek om ook in je handtas te hebben!
       Groetjes, Mireille

 46. Hoi Mireille,
  Sinds een paar weken heb ik de MIR-Methode weer opgepakt. Eerst begonnen met stap 5 en 7. Sinds een aantal dagen alle negen stappen. Onze oudste dochter geeft aan dat ze erg moe is en je ziet het ook in haar gezicht. Ik stond er niet bij stil, maar vanochtend dacht ik er aan dat het wellicht met de MIR-Methode te maken kan hebben. Zou dit mogelijk zijn? Of is dit ‘gewoon toevallig’. Zelf heb ik niet veel last van die vermoeidheid. Ze is ook wat rustiger lijkt het. Dus ik ga door en ga uit van hele mooie resultaten voor heel ons gezin. Liefs, Miriam

  • Beste Miriam,
   Ja, dat kan! Als jij verandert, verandert iedereen om je heen mee.
   Heb het goed met elkaar!
   Groetjes, Mireille

 47. Hi Mireille,

  Ik ben je dankbaar voor de MIR Methode, ik ben er vorig jaar mee begonnen (december) en pas de laatste paar weken zijn er een aantal dingen héél erg veranderd, zoals mijn opvliegers. Ik heb bijna geen opvliegers meer en ik kan je vertellen dat ik er heftig veel last van heb gehad vanaf 2013, óók de nachtelijke opvliegers! Soms kan ik het bijna niet geloven en ben ik bang dat het maar tijdelijk is, want ik weet van de meeste vrouwen dat ze het zo een jaar of tien hebben en het ook wel eens een periode is weg gebleven. Maar goed, ik wil geloven dat mijn hormoonhuishouding gewoon in balans is nu en ik doe de MIR nog steeds trouw 2 keer per dag!

  Ook heb ik sinds een maand mijn MISSIE gevonden, ik doe eindelijk wat mij gelukkig maakt en waarvoor ik op deze aardbol nodig ben, ik ben zooooooooooooooo blij!

  Ik ben nu een Stichting aan het opzetten om Nieuwe Nederlanders de Nederlandse taal te leren, zoals zij dat nodig hebben en niet zoals dat momenteel wordt aangeboden.Het zal een belangeloze Stichting worden, want ik wil niet dat er geld kleeft aan mijn missie! Het enige wat ik nog wil is mensen helpen, geld is alleen belangrijk om kosten te dekken, maar ik wil er geen winst aan hebben.

  Ook heb ik veel meer energie en wordt ik vroeg wakker in de ochtend, niet omdat ik een wekker heb gezet, maar omdat ik dan genoeg heb geslapen en ik beloof je dat is NIEUW voor mij…..ik heb altijd een wekker nodig gehad om wakker te worden, nu niet meer, al doe ik het nog wel voor de zekerheid! (macht van de gewoonte, hahaha)

  Ik wil de MIR methode ook aan de mensen doorgeven waar ik les aan geef, en het zou fijn zijn als zin het in hun eigen taal zouden kunnen begrijpen. Dus zou ik een vertaling mogen hebben in het Arabisch?? De meeste mensen die ik les geef komen uit Syrie en er zijn een aantal mensen die ervoor open staan en het willen leren.

  Ik hoop dat de MIR straks een BEGRIP is voor iedereen en dat iedereen het ook zal gaan doen, wat zal de wereld veranderen zeg!

  Ga alsjeblieft door met wat je doet en ik help graag mee om het te verspreiden.

  Dankbare groet,
  Noor Soeterboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.