Heb je last van emotionele klachten en merk je dat je er door de MIR-Methode minder last van hebt, of is het zelfs helemaal verdwenen? Wat mooi!

We horen graag van je wat er is verbeterd! Beantwoord dan deze vragen:
1. Hoe lang heb je de MIR-Methode gedaan?
2. Heb je begeleiding van een MIR-Methode begeleider gehad?

Helemaal onderaan deze pagina is een formulier waar je je resultaten kunt melden. Met ‘End’ spring je er meteen naartoe.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan de artikelen die Mireille Mettes schreef over de volgende onderwerpen:
* angst en onzekerheid;
woede;
* schelden;
* heimwee;
* schaamte;
* je hart volgen;
* verlegenheid;
* houden van jezelf;
* het Assepoester-complex;
* bewustwording;
* pesten;
* loslaten, opruimen en weggooien;
* seksualiteit in evenwicht;
* humor;
* keuzestress;
* verlies van een dierbare;
* wanneer je niet geloofd wordt;
* conflicten;
* jezelf vergeven;
* dankbaarheid;
* loslaten;
* zorgen over je zieke naaste;
* emoties;
* zichtbaar worden;
* de 5 minuten super truc;
* spanning loslaten;
* intuïtie;
* de toets van goedkeuring;
* eenzaamheid;
* muziek als dagelijkse voeding;
* wat mensen werkelijk willen;
* wie geef je de schuld?
vitamine D;
* seksualiteit, hoe vrij ben jij? 
eelt op je voeten of op je ziel.

Heb je vragen over het doen van de MIR-Methode kijk dan op de pagina Vragen of neem contact op met een MIR-Methode begeleider. Persoonlijke vragen die op deze pagina gesteld worden, beantwoorden we niet.

P.S. Help je mee de MIR-Methode te verspreiden? Je doet me een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats gerust dit artikel op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen aan de linkerkant of hierboven! Dankjewel!

P.S. Ken je de MIR-Methode nog niet? Ga dan naar de home page. Bekijk daar de video en ook de uitgebreide instructievideo. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief en de 6 weken begeleidingsmailtjes voor extra ondersteuning!

Hoe meer je leert, hoe gezonder je wordt!
Wil je meer achtergrondinformatie en extra krachtige MIR-Methode technieken leren? Meld je dan aan voor de Be the MIRror website. Daarop staan meer dan 90 video's, waarmee je jezelf de rest van je leven kunt begeleiden, wat je ook overkomt! Door lid te worden, draag je bovendien bij aan het wereldwijd verspreiden van de MIR-Methode. Dankjewel daarvoor!
Klik hier voor meer informatie.
Mireille Mettes

Reacties

Emotionele klachten — 202 reacties

 1. Beste Mireille,

  graag laat ik je weten dat de MIR-methode het afbouwen van mijn antidepressiva een stuk makkelijker heeft gemaakt en dat ik nu nog meer ontspannen ben dan mét die medicatie, die ik slikte voor angst. Het is echt een verademing nu ‘alleen nog maar’ mezelf te zijn zonder invloed van die antidepressiva, die me onbewust toch een beetje in winterslaap hield. En ik heb er enorm vertrouwen in, weet het eigenlijk wel zeker, dat ik die medicatie nooit meer nodig zal zijn.
  Ik ben echt enorm onder de indruk van de MIR-methode en verdiep me er meer en meer in. En probeer anderen ook enthousiast te maken, al merk ik dat mensen er echt aan toe moeten zijn (de meeste reageren bijna zuchtend, omdat het voelt als een extra handeling waar ze geen energie voor hebben).

 2. Hallo
  Een kleine week bezig met de MIR Methode en ik merk zojuist dat ik een rare smaak in mijn mond heb, waar wijst dit op

  • Beste Els,
   Een rare smaak kan erop wijzen dat je aan het ontgiften bent (stap 2 van de MIR-Methode). Via je tong worden veel afvalstoffen uitgescheiden en dat kan die rare smaak geven. Wat kan helpen is om een tongschraper te kopen en het beslag op je tong eraf te schrapen. In China is dat heel normaal om te doen. Maar kijk eerst even in de spiegel wat voor kleur je tong heeft. Die hoort frambozenrood te zijn.
   Groetjes, Mireille

 3. Dag Mireille, ik ben nu in mijn negende week MIR, de eerste twee weken alleen 5. en 7. want ben/was? eigenlijk mijn hele leven al behoorlijk depressief. Meteen de eerste dag MIR-Methode voelde ik de depressie oplichten en sindsdien heb ik me niet echt wanhopig meer gevoeld. Mijn diagnose was depressie en ptss. Ik was al een tijd op zoek naar een zachte(re) methode van verdriet, rouw- en traumaverwerking waarbij ik niet het risico van hertraumatisering door herbeleving loop. Dus ik ben heel blij met jouw geweldige MIR-Methode. Hoewel het soms toch heftig, pittig is – opvallend is dat ik niet zo veel meer huil, maar dat fysieke klachten en vreetbuien weer meer op de voorgrond komen – met name nu ik 0. zelfhaat loslaten aai, voel ik dat het enorm helpt en dat er heel veel zelfheling aan de gang is. Dank je heel, heel hartelijk voor jouw geweldige MIR-Methode en alle geweldige begeleiding die je daarbij geeft; een helende Engel ben je! Hartelijke groet, Loes

  • Kan mij hier aardig in vinden in jou verhaal, Loes. Ben nu ook al wat weken bezig en mijn depressiviteit is niet meer zo heftig. Ook mijn PTSS. Mireille ook mijn dank aan jou en ik zeg het voort. XXX

 4. ben gestopt met dagelijkse MIR. Het volgehouden maar de depressie en futloosheid nemen alleen maar toe kreeg teveel spanning en angsten.Afzonderen en nergens zin in. Wil even een maand niets doen en dan nog 1x proberen.

  • Beste Ank,
   Dat is natuurlijk goed! Kan het daarbij zijn dat er sprake is van voedingstekort? Zoals tekort aan vitamine D? Misschien eens laten testen bij de huisarts?
   Heel veel sterkte!
   Groetjes, Mireille

  • Ik ben 5 weken geleden begonnen bij de MIR methode, eerste 2 dagen voortdurend zitten huilen. Nadien was het weer even beter maar sinds vorige week voelde ik heftige gevoelens van depressie. Deze gevoelens blijven aanslepen en zit in een rollercoaster van gevoelens, angsten, woede, alles en iedereen is mij te veel en ik weet niet wat ik er mee moet.

 5. Ik MIR nu drie weken en een grote verandering die ik bemerk, is dat bestaande angsten verdwijnen. Angsten waarmee ik heb leren leven en ze als onderdeel van mij zag.

  Enige voorbeelden. Ik lag 20 minuten in een MRI tunnel zonder claustrofobie te hebben of enige angst te voelen. Ik kon met plezier naar de zweefmolen op 65 meter hoogte kijken en voelen dat ik daar wel in zou gaan. Geen hoogtevrees meer bij het idee. Ook wil ik ineens heel graag in zo’n hoge hijskraan klimmen, in een helicopter vliegen en deltavliegen. De angst lijkt plaats te maken voor passie. Ik zie grote spinnen en wil ze met mijn handen vangen. Ik lig op een kleedje met wel 30 wespen in de buurt. Ze storen me niet. Eerder zou ik in paniek wildslaand naar binnen zijn gerend.

  Zo valt me elke dag op dat er angsten weggevallen zijn en er een dappere, sterke kracht in mij is, een speels verlangen, een opgewonden gevoel te willen ervaren. Van alle veranderingen die plaatsvinden, vind ik dit de mooiste en de meest onverwachte.

 6. Hey,
  Ik ben al sinds mei terug volop bezig met de MIR-Methode en merk inderdaad dat ik meer zelfvertrouwen heb en meer durf zeggen wat ik denk. Na het lezen van dit artikel had ik echt zo het gedacht, ja! Ik heb dat ook gemerkt wat ik super leuk vind natuurlijk want dit is wat ik al heel mijn leven wilde maar het lukte mij nooit. Nu merk ik echt vooruitgang en ben trots op mezelf! Bij deze wil ik je dus ook nog eens bedanken voor deze fantastische methode ☺️
  Groetjes

 7. Er zijn in mijn leven wel meer mooie lentes geweest met veel zon in mijn tuin, maar deze lente voel ik me zo blij en energiek dat ik niet weet hoe ik het heb. Ik ken mezelf zo niet. Vanochtend voelde ik me zo gelukkig dat ik er emotioneel van werd…
  Ik ben blijkbaar niet gewend om met intens blije gevoelens om te gaan, dat moet ik dus nog leren!:))

  Ik heb de MIR-Methode nu 2 maanden gedaan. Ik combineer het met het opnoemen van diverse dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik transformeer letterlijk de negatieve gedachtenpatronen in positieve. De MIR-Methode is één van die dingen waar ik heel dankbaar voor ben!

 8. Beste Mireille,

  Ik ben veel stabieler en rustiger geworden sinds ik de MIR methode doe. Nu zes weken bezig. Sinds een week die ik het nu bij mijn man. Kan het zijn dat gedurende deze periode van bijna twee maanden ik twee keer zo’n aanslag op mijn tong krijg? Door misschien het verwerken van twee verschillende emotionele zaken?
  Bedankt voor al je ondersteundende e-mails.
  Groetjes, roos

  • Beste Roos,
   Ja hoor, dat kan! Lekker doorgaan en met poetsen ook gerust je tong eens poetsen!
   Groetjes, Mireille

 9. Ik ben bijna drie weken bezig met de MIR methode en nu komen een aantal van de genoemde klachten naar voren. Vieze smaak in mijn mond, nooit eerder gehad. Lympheklieren zijn ineens geoelig. Moe, terwijl ik altijd fit ben. Ik gind wel afgelopen weken door een emotioneel dieptepunt.
  Ik ga gewoon door want ik heb het idee dat dit het gevolg is van het proces detoxen.
  Bedankt voor je toewijding en consequente emails!

 10. Hoi allemaal. Ik zit weg met het volgende; in mijn relatie ben ik veeleisend omdat ik bang ben dat ik niet meer leuk gevonden wordt. Dus als hij een kus minder heeft krijgt hij al een kruisverhoor. Hij voelt zich een slaaf en ik zoek in alles de negatieve bevestiging dat hij me minder lief vind of bij mij weg wil. Rationeel weet ik dat het uit mijn kindertijd komt en heb ook al emdr gedaan maar mocht niet baten. Ik wil zo graag in mijn eigen kracht staan en mezelf leuk en lief vinden en niet zo afhankelijk opstellen. Ben nu 37 jaar en wil nu wel eens vertouwen hebben ipv angsten. Zou de MIR-Methode me kunnen helpen?

  • Beste Iris,
   Met de MIR-Methode breng je jezelf dichter terug bij jezelf. Het hand aaien zorgt er langzaam maar zeker voor dat er een stuk zelf-acceptatie komt en via de 9 stappen vul je ook de liefde voor jezelf weer aan (stap 7). Je kunt het uitproberen en geef jezelf er de tijd voor!
   Ik hoor graag van je wat het je gebracht heeft!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille. Ik ben het nu enkele dagen aan het doen en merk nu al dat ik meer mijn eigen ding wil doen. Waardoor het emotioneel afhankelijke gedrag van mij minder wordt. Is het een goed idee om vooraf aan de 9 stappen de stap: emotionele afhankelijkheid loslaten /emotioneel afhankelijk gevoel en gedrag loslaten toe te voegen? (Met emotioneel afhankelijk gedrag en gevoel loslaten bevestig ik dat ik niet emotioneel afhankelijk ben maar dat het “slechts ” een gevoel is en gedrag) of denk jij dat de 9 stappen anzich al voldoende zijn? Dank je wel! Groetjes Iris

    • Beste Iris,
     Doe alleen de 9 stappen. Je gaat al hard genoeg! En blijkbaar reageer je er prima op zo. Veel plezier met steeds meer onafhankelijk worden!
     Groetjes, Mireille

     • Hi Mireille

      Dank je wel voor je reactie. Ik ga door met 9 stappen en ben ontzettend benieuwd wat dit over een tijdje met me zal hebben gedaan 🙂

      Groetjes iris

 11. Hi mirelle,

  Ik heb een zware burnout gehad, incl paniekaanvallen angsten depressieve gevoelens enz. Feb 2014 ben ik ingestort.

  Een hele lange weg is het geweest en nog. Het kost veel tijd om te herstellen, vooral met 2 kleine kids om je heen.

  Ik kan er een heel boek over schrijven maar ga ik op dit moment hier niet doen want ik heb een vraag aan je!

  Zondagochtend begonnen met stap 5 en 7. Elke ochtend en avond gedaan.
  Vanmorgen voelde ik ineens angst!!
  Dat is al zolang geleden!

  Kan dat?
  Is dit normaal door die 3 daagjes stap 5 & 7?

  Ik kijk uit naar je antwoord.

  Liefs, joyce

  • Beste Joyce,
   Nee, alleen stap 5 en 7 brengen dat niet teweeg. Je kunt gerust zijn en gewoon doorgaan met het opbouwen van je reserves via stap 5 en 7.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Ik heb toch echt gelijk heftige reacties op de 5 en 7. Ik heb ook een hele heftige burnout gehad en nog steeds niet herstelt. Doe het nu ook 3 dagen de 5 en 7 en ik heb echt allerlei klachten nu die je bij t volledige rijtje kan krijgen. Angst is weer terug, een hoop lichamelijke klachten. Het wordt met de dag dat ik het doe heftiger

 12. Ik pas nu toch al een week of 6 de MIR-methode toe. Aanvankelijk voelde ik me veel rustiger en energieker, blijer ook. Na een week ging ik ontzettend veel huilen, maar voelde ik me wel terug de rust terugkomen als ik ging mirren.
  De laatste twee weken lijkt niks meer te helpen. Ik kan alleen nog maar huilen, voel me non-stop misselijk met een buik die zo dik en hard is alsof ik wel drie maanden zwannger lijk. ik ben gisteren niet eens kunnen gaan werken omdat ik zoiets had van “ik wil alleen zijn, ik wil rust”.
  Toch blijf ik overtuigd dat de MIR-methode gewoon z’n werk aan het doen is, alleen zie ik niet meer waar het over gaat, wat ik kan doen om het mezelf ondertussen draaglijk te maken, hoe ik van die ellendige buikpijn afgeraak.
  Ik ben best panisch voor enge ziektes, dus dat helpt nu ook niet dat ik heel de tijd vanalles voel wat echt pijn doet en voor ongemak zorgt.
  Ik had een mailtje gestuurd voor begeleiding maar heb ik terug geannuleerd omdat ik niet weet hoe het werkt. Ben wel vertrouwd met spiertesten maar snap niet hoe je die op afstand kunt doen.
  Ik zit een beetje geblokkeerd denk ik.
  Gisteren kwamen er maar allemaal nare dingen van vroeger terug op me af. Ik heb ze laten komen, zonder oordelen of gaan analyseren wat dat gevoel is, gewoon het laten komen en gewoon voelen. Daar werd ik na een halfuur ofzo wel iets rustiger van. Maar vanochtend: zelfde ellende, meteen misselijk, meteen buikpijn, meteen huilen.
  En toch geloof ik dat het kan werken die MIR-Methode

  • Beste Lotte,
   Aan de symptomen te lezen, ben je wel degelijk hard bezig om je gezondheid terug te winnen. De dikke buik… heb je dagelijks ontlasting? En je deed volgens mij het beste wat je kunt doen: rust nemen! Kijk ook bij artikel 171. Wat je het beste kunt doen bij ziekte. Daar schreef ik erover.
   Als iemand je op afstand test, dan gebruikt hij/zij het eigen lichaam om te checken of iets wel of niet klopt. Een lichaam en ons onbewuste zijn heel goed in staat om aan te voelen of iets wel of niet waar is. Door vragen te stellen met spiertesten kun je dat prima via je eigen lichaam uittesten, zelfs als het voor iemand anders is. Er zijn ook begeleiders waar je naartoe kunt gaan.
   Veel sterkte en houd vertrouwen dat je lichaam hard aan het werk is!
   Groetjes, Mireille

   • Dank je wel Mireille
    Met je extra uitleg ga ik misschien toch nog maar eens begeleiding proberen. Want ik voel wel dat het werkt, maar het lijkt of ik er niet zomaar alleen doorgeraak.
    Groetjes
    Lotte

 13. Vandaag voor het eerst echt resultaat gevoeld na een week mirren. Vertrokken op vakantie en dan ben ik heel gespannen, kan zeker van mijn partner weinig verdragen en ook niet echt genieten. Op,het vliegveld had ik er genoeg van, de negen stappen gedaan en er zelf een stap bij gedaan, ‘spanning wegnemen’ , even later voelde ik zo de spanning wegvloeien, mijn hoofd werd helder en daardoor veranderde de sfeer tussen ons helemaal, dankbaar

 14. Hoi Mireille
  Sinds ruim 2 maanden ben ik aan het mirren en ik voel veranderingen lichamelijk maar ook op emotioneel gebied . Ik kom mezelf tegen en dat vind ik lastig , maar ik voel ook dat ik er iets mee moet….weet alleen niet hoe .
  Jaren geleden in mijn werksituatie veelvuldig geconfronteerd met intimidatie en onheuse bejegeningen . Dat heeft zijn sporen nagelaten . Heb agressie training gehad met rollenspellen ectr. Om handvaten te kunnen gebruiken . Ondanks dat raak ik zo nu en dan weer verzeilt in heel vervelende situaties waarin conflicten ontstaan die veel energgie van mij vergen .
  Wat mij met name opvalt is dat ik intimiderende en snouwende bejegening totaal niet meer kan verdragen . Ik wordt dan innerlijk zoooo boos….en vertel dan ook aan de andere partij dat ik niet op die toon en manier aangesproken wil worden . Ik wil met respect behandelt worden en kan zo n gedrag niet meer accepteren . Ik geef direkt mijn grens aan …….en toch probeert men mij te over roelen……
  dat maakt mij zo boos …maar ook verdrietig en vreet aan mijn energie .
  Waarom gebeurt het zo nu en dan weer ? Ligt het dan toch aan mij…..of heeft die ander een probleem ?

  • Beste Clair,
   Het is ontzettend naar voor je dat je telkens weer in zulke situaties terecht komt. Of het aan jou ligt, weet ik niet. Als er nog iets in jouw gedrag is dat een andere triggert… misschien, maar het is vaak de onzekerheid van iemand anders. Je kunt er het beste met een coach of MIR-Methode begeleider aan werken als je het tot de bodem uit wilt zoeken. Zo te lezen ben je erg goed bezig geweest met de agressie training en het aangeven van je grenzen. Het kan ook zijn dat je nog extra handvaten kunt vinden in de Geweldloze communicatie. Dat is een heel praktische manier van praten waardoor je anderen ontwapent. Het boek van Marshall Rosenberg vind ik heel makkelijk te lezen met duidelijke voorbeelden van hoe je iets kunt zeggen.
   Sterkte en niet teveel aan jezelf twijfelen, hoor!
   Groetjes, Mireille

   • Beste Mireille
    Bedankt voor je steunende reactie . Ik ga op zoek naar die extra handvaten van Marshall Rosenberg .
    Ik heb inmiddels een poging gewaagd om het conflict van zaterdag uit te praten met mijn collega en dat voelde goed om te doen . Hoge werkdruk en te laat aangeven van collega dat ze hulp nodig had was de oorzaak van irritatie . We hebben over en weer ons gevoel weten te uiten en begrip voor elkaar getoond . Dat was zaterdag niet mogelijk …een dag later wel , ik moest het gewoon bespreekbaar maken voor mijn gevoel . Bang dat ik weer een lading over me heen zou gaan krijgen , dat gebeurde gelukkig niet . Ze gaf zelfs toe zich bewust te zijn geworden dat ze te heftig gereageerd had op mij . Pffffff……..al weer een donkere wolk uit mijn zicht .

    Ik twijvel nog teveel aan mijzelf ,en de inpact van al die intimidatie van jaren geleden komt weer boven borrelen en geeft me weer dat rotte gevoel . Ik wil leren dat los te laten …..lossss losss losssss

    Dankjewel Mireille voor je steun !

    • Beste Clair,
     Wat fan-tas-tisch gedaan! Zo gaaf dat je erop terug bent gekomen! En ja, het is soms een kwestie van allebei even een nachtje erover slapen en ‘afkoelen’. Ik denk dat je nu de relatie met je collega wel een boost hebt gegeven! Jullie weten nu nog beter wat je aan elkaar hebt. Waardevol!
     En super dat je Marshall Rosenberg’s werk erop na gaat slaan! Zal veel duidelijk maken voor je!
     Veel geluk met losssssslaten!
     Groetjes, Mireille

 15. Al 8 weken bezig met de MIR methode en ik doe het nog dagelijks omdat het zo’n fijn gevoel geeft. Ik had geen lichamelijke klacht maar het wel emotioneel zwaar zoals in mijn vorige bericht te lezen valt.

  Ik ben diep gegaan door de MIR-Methode! Er kwam en komt nog steeds van alles los, heftige dromen en herbelevingen vanuit mijn jeugd aan toe. En het voelt goed want na het huilen en beleven is er rust in mijn hoofd. Ik blijf er niet mee zitten en accepteer dat deze emoties er zijn. Heb nu ook het inzicht gekregen dat mijn “wegcijferen/pleasen” komt doordat ik aandacht wilde van mijn ouders. IK heb hun verwachtingen losgekoppeld voel ik, nu doe ik wat ikzelf vind. Nieuwe lijfspreuk “dat bepaal ik lekker zelf” is geboren.

  Ik ben sterker! 🙂
  In alles voel ik me sterker, verbaal en in mijn gevoel. Ik denk eerst rustig na voordat ik antwoord geef en kan me beter uitdrukken. “Is het goed voor mij” is nu het eerste waar aan ik denk als me iets gevraagd word. Ik durf NEE te zeggen zonder me daar schuldig over te voelen. Ik ben goed op weg naar mijzelf, en durf ook mijzelf weer lief te hebben en hopelijk kan ik dat dan ook weer naar een ander. Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag en ik straal als nooit tevoren. Mijn manipulerende Ex maakt geen kans meer met zijn streken, ik sta er mijlenver boven.

  Ik ben je dankbaar Mireille voor de MIR methode en ik heb je al meerdere malen aanbevolen aan andere mensen die met dezelfde problemen kampen.

  • Ik heb last van mond al bijna 1 half jaar. Ik ben bezig met de MIR-Methode. Merk er nog niet veel van. Gaat dat wel werken. Graag reactie. Alvast bedankt

 16. Hoi Mireille
  Nu drie weken bezig met de MIR methode en ik merk dat er veel gebeurt in mijn lijf.
  Ik had niet echt een lichamelijke klacht. Maar daarom niet minder grote problemen van emotionele aard. Ik ben sinds een jaar bevrijd van een relatie/huwelijk van 28 jaar met een man met erg veel narcistische kenmerken. Ik ben in die 28 jaar geestelijk en fysiek mishandeld en ik had dat zoveel mogelijk weggestopt in een “ladenkastje”. ik word geteisterd door angsten en schuldgevoelens die nog extra worden versterkt door het stalken wat mijn ex nu nog doet. Hij zal niet veranderen dus is het belangrijk dat de verandering bij mijzelf vandaan komt. ik moet sterker worden om hier boven te kunnen staan.

  De MIR methode helpt! Ik ben gelijk met de 9 stappen begonnen en het ontgiften is het eerste wat ik merkte. veel naar het toilet, flatulentie en aanslag op de tong. Dit weekend koorts en keelpijn ( heb niks ingenomen en heb de koorts zijn werk laten doen) ik heb veel herbelevingsdromen die me terug brengen naar het begin van de relatie en zelfs van daarvoor. er word steeds meer duidelijk waar ik aan moet werken zeker op het gebied van zelfliefde heb ik wat in te halen. Ik ben veel aan het huilen en dat lucht ook erg op. Het is heftig maar het voelt goed, ik voel dat ik op de goede weg zit.

  Een aantal zaken kan ik nog niet verklaren maar misschien dat u me daar meer over kan vertellen. Ik voel regelmatig een brok in mijn keel en gisteren voelde het alsof er een grote steen op mijn buik lag die ik niet weg kon duwen, het beangstigd me een beetje. Hebt u dit vaker gehoord?

  Een lieve en positieve groet

  Annemieke

  • Beste Annemieke,
   Wat fantastisch hoe je met dit verwerkingsproces om gaat. Ja, wat je beschrijft over de brok in de keel en de druk op de buik alsof het een grote steen is, kennen meer mensen. Net als ballen in de maag of knopen in de onderrug. Het zijn allemaal verschijnselen van sterke emoties die graag gezien willen worden, zodat ze los gelaten kunnen worden. Je bent beslist op de goede weg. Mocht je steun nodig hebben, dan kun je altijd begeleiding vragen, maar ik vraag me af of je het nodig hebt, want je kunt zo dicht bij jezelf blijven. Desondanks wens ik je heel veel sterkte en vooral veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Hoi Mireille,

    Dank je wel voor je antwoord. Lage rugpijn ervaar ik ook wel, al voel ik me vandaag erg energiek en lekker in mijn vel. Heb dan ook veel geslapen en veel water gedronken.
    Ik ga gewoon zo door en ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen.

    Lieve groet Annemieke

    • Hai Annemieke,
     Ja, goed slapen, lekker water drinken, puur basis voor je gezondheid. Blij voor je!
     Groetjes, Mireille

 17. lieve Mireille,

  Dank je wel voor het vrij delen van de MIR-Methode, alleen dat al voelt als liefdevolle ondersteuning.
  Ik heb een ruime maand de affirmaties gedaan en wat me opvalt is dat ik nu de moed heb om me kwetsbaar op te stellen, door te delen wat ik ten diepste verlang. Om te laten zien wie ik ben en hiermee mezelf bekrachtig. Het is vooral het zelf kunnen helen en handelen wat me zo aanspreekt in de MIR-Methode.

 18. Hallo Mireille,
  Ik heb (had)veel last van claustrofobie. Durfde niet in de lift en ook niet in een lange tunnel.Ik moest mij voortdurend afleiden om er toch te kunnen doorrijden. Na een jaar te mirren ben ik zonder enig probleem door de tunnel gereden en voelde geen enkele angst meer.Ik verstond zelfs niet dat ik zo angstig had kunnen zijn. Wat wel raar is, is dat ik in de lift toch nog een beetje angst voel. Als ik een trap kan nemen zal ik dat toch nog doen. Maar dat zal ook nog wel verbeteren neem ik aan. Ik doe nog altijd de MIR-Methode want dat voelt heel goed aan. Voor mijn angsten had ik vorig jaar Marja Kikstra, MIR-Methode begeleider, geraadpleegd via Skype. Dat was heel goed, zij heeft mij fantastisch geholpen.
  Dankjewel voor al jullie hulp.
  Lieve groetjes
  An

 19. Hallo Mireille
  Ik doe nu een aantal weken de MIR-Methode. Het valt me op dat ik zo kattig ben! Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo blij mee. Ik kom nu wel voor mezelf op, maar op deze manier wil ik dat eigenlijk niet.
  Doorgaan met de MIR-Methode of minderen?

  • Beste Gonny,
   In de 6 weken begeleidingsmailtjes wordt o.a. aangegeven dat je kribbig kunt worden, bijvoorbeeld naar je man. Het is een teken dat je je aan het losmaken bent van vader en/of moeder, of van andere mannen/vrouwen. Het beste wat je kunt doen, is je boosheid of irritatie op papier zetten, of in de auto hard zingen of eens intens hard fietsen of trappen op stampen. Er is overduidelijk iets in jou dat gehoord wil worden, maar het rustig brengen is nog niet makkelijk. Blijf vooral doorgaan met de MIR-Methode en schrijf het eens op waar je zo boos over bent.
   Veel geluk!
   Groetjes, Mireille

   • Dit herken ik wel. Ik MIR nu al een half jaar en het heeft me veel gebracht. De laatste tijd zet ik stappen qua loslaten van wat niet goed voelt (werk/relaties). Ik uit me meer; zeg vaker wat ik voel en/of denk.. Lastig is dat ik daardoor ook meer ‘ruzie’ krijg met mensen. Ze worden boos op me of reageren kribbig.. En als ik voorstel erover te praten, zeggen ze dat ik het groter maak dan het is.. Denk dat het zo is dat ik meer behoefte heb om dingen uit te spreken en dat anderen daar (nog) niet aan toe zijn? Lastig.. Ik wil niet weer terug naar alles maar inslikken!
    Groetjes, Aukje

    • Beste Aukje,
     De eerste stap is dat je eerst de emoties in jezelf onderzoekt. Hoe komt het dat het je zo raakt? Ik heb zelf heel veel gehad aan de cursussen van ‘Geweldloze communicatie’. Het maakt dat je leert eerst liefde en begrip te geven aan je eigen gekwetstheid en pas daarna gaat kijken wat je daarover aan anderen wilt zeggen. Dat maakt dat je op een minder ‘belastende’ manier tegen anderen kunt zeggen wat je niet fijn vindt. Anderen hebben daardoor meer ruimte, zodat ze niet in de verdediging hoeven te schieten. Het boek van Marshall Rosenberg daarover, is heel duidelijk en leerzaam. Daar zou je ook kunnen beginnen.
     Veel geluk!
     Groetjes, Mireille

 20. Hallo

  Een prachtige methode om van jezelf te gaan houden.
  De eerste dagen donker gekleurde urine, de afvalstoffen verlieten het lichaam.
  Daarna heftige stemmingswisselingen. Soms erg verdrietig. Nu 5 weken later heb ik meer energie, emotioneel rustiger en kan meer bij mezelf blijven. Heerlijk.

 21. Dag Mireille,
  Vandaag over dromen en nachtmerries, het is helemaal op mij van toepassing. In de 4e week van de MIR-Methode droomde ik onophoudelijk over een van mijn dochters, waarmee we geen contact meer hebben. Bij het wakker worden wist ik opeens wat ik ga doen, haar schrijven in de vorm van een brief/ dagboekje , om haar ooit te laten weten dat ik altijd van haar ben blijven houden. Het voelde zo als een bevrijding!! Dankjewel, ik ga er zeker mee door.

  An

 22. loskoppelen van vader/moeder geeft me als ik het zeg een gevoel alsof ik niet van ze hou/ze verlaat en dat is geen fijn gevoel. wat doe ik daaraan

  • Beste Jeanne,
   Bestudeer hoe ik stap 3 bedoeld heb. In de instructievideo of in het boek. Dan ga je er anders over denken. Het effect is altijd dat je juist weer beter contact krijgt met je ouders!
   Veel geluk!
   Mireille

 23. Even voor af:
  Ik ben als zelfstandige werkzaam als hypotheek adviseur.
  De financiële wereld is een energie wereld met, voor mij, pittige uitdagingen.
  Het thema in mijn persoonlijke leven, is altijd een gevoel van te-kort hebben.
  Eigen waarde is vrij laag te noemen.

  Het doen van de MIR-Methode:
  Ik kon een half jaar geleden echt niet bedenken dat de 9-stappen in je lijf aaien, ongemerkt grote veranderingen in je gevoel teweeg brengt. Sommige zinnen van de MIR-Methode snapte ik niet, maar ik deed het wel met exact die woorden en die volgorde.
  De eerste 3 a 4 weken merkte ik niets. Heb gewoon dom weg vol gehouden.
  Na die 3/4 weken kreeg ik de behoefte om mijn hand te willen kussen/knuffelen.
  Dat was zo een raar gevoel! Ik heb daar wel gehoor aan gegeven en nog steeds knuffel ik mijn hand na de 9 stappen. Ik ben zo gek op mezelf!

  Het gevoel volgt automatisch.
  Veel meer eigen waarde!
  Sta veel meer in mijn kracht
  .
  Er is meer dan genoeg.
  Deze energie geef ik , nu bijna automatisch, mee aan geld.

  Eigen denkwijze over de MIR-Methode:
  Doordat je MIR-Methode energie in je lijf aait, ontkom je er niet aan dat er veranderingen plaats vinden. Dat gebeurt gegarandeerd! Of iemand dit nu wel of niet gelooft. Het gebeurt.

  Deze vraag geeft mij de gelegenheid om Mireille echt super te bedanken voor de ontwikkeling hiervan. Ik lees graag haar nieuwsbrief en word daar altijd vrolijk van.
  En het is zoooo simpel!

  Een hartelijke groet van Jose

 24. Beste Mireille,

  Sinds januari doe ik de MIR-Methode. Eerst 4 maanden elke dag, daarna 1x in de week/2 weken. Ik merk op allerlei gebieden positief verschil, voornamelijk op emotioneel gebied.
  Ik wens jou en ieder dit leest een hele fijne zomer!
  Hartelijke groet, Chris

 25. Hallo Mirielle
  Er zijn veel emoties verwerkt met oude emoties van uit verleden.
  Mijn beide ouders enkele jaren overleden en lang slepen erfenis had eindelijk tijd om dat gaan verwerken en met MIR-Methode is erg veel verdriet boosheid oude angsten en eenzaamheid weg kunnen werken en periode van mijn man verslaving periode en kinderen alleen op voeden al die vast zitten gevoelens weg kunnen werken
  Het was heftig maar met deze methode en jassentechniek samen te gebruiken is er veel van deze emoties uit mijn systeem weg kunnen vloeien uit mijn voet charka’s ik voelde gewoon weg vloeien trekken ook handcharka’s heel bijzonder
  Mijn darmklachten gaat al beter mijn longproblemen gaat iets wat beter
  Ik ga ook sinds 5 maanden naar acupuncturist en dat gaat ook al beter mijn longmeridiaan gaat beter niermeridiaan gaat beter en mijn levermeridiaan gaat ook beter en hooikoortsklachten gaat al stukken beter en longklachten en overgaansklachten ging goed en sinds MIR-Methode is weer hevig maar hormonen schommelingen was altijd heftig
  al met al gaat met mijn gezondheid stukken beter
  Ik ga door met de MIR-Methode.
  Wat mooi Mirielle, heb een jaar geleden van boven door gekregen dat mevr zou tegen komen met eenvoudig methode je kunt genezen en zo waar die ben ik tegen gekomen en nu gaat spiritueel ook beter mijn dna gaat veranderen door lichaam en geest aan opschonen
  Dus ik bedank jou en alle mensen die hebben samengewerkt om deze methode samen gesteld en de steun en aanwijzing van boven
  Wij gaan op naar nieuwe tijd.
  Vriendelijk liefdevolle groet van Elly de Jonge

 26. Lieve allemaal,

  Graag wil ik mijn ervaringen met jullie delen, omdat ze zo geweldig zijn en ik iedereen dit gun!!!
  In oktober 2013 ben ik begonnen met de MIR-Methode, eerst stap 5 en 7 en daarna de 9 stappen. Toen ik die 4 weken gedaan had heb ik contact opgenomen met MIR-Methode begeleider Margreet Pielage van praktijk Terra Mater in Ommen, in verband met klachten van verlatingsangst en jaloezie (iedere relatie die ik tot nu toe heb gehad is eraan kapot gegaan). Margreet heeft daarvoor een persoonlijk protocol voor me gemaakt. Wat er daarna allemaal gebeurde is bijna niet te geloven… Het was als een wervelstorm. Ik zal proberen het beknopt en duidelijk voor jullie op te schrijven, in werkelijkheid gebeurde het allemaal tegelijk, of in elk geval snel achter elkaar.

  Mijn relatie ging uit. Daar was ik uiteraard heel verdrietig over, maar het lukte me ook om er afstand van te nemen en het op zijn beloop te laten gaan. Na een periode van afstand voelde ik zelf dat we niet de juiste personen voor elkaar waren.

  Mijn huisbaas werd agressief en omdat ik een etage huurde in zijn woning kon ik daar niet meer wonen. Aangifte gedaan, spullen in de opslag en zelf naar een logeeradres. Waar ik heel trots op ben, is dat ik tijdens de aanval van mijn huisbaas (hij schreeuwde en schopte) zelf heel rustig bleef en zei: ‘Laat me los, laat me gaan en ik ga hier aangifte van doen’. Hiermee heb ik de agressie helemaal bij hem gelaten en ik heb natuurlijk gedaan wat ik zei.

  Inmiddels zat ik thuis (op mijn logeeradres) met een burn-out, veroorzaakt door slechte werkomstandigheden en mijn privesituatie. Ik kon niet meer verder en dat wilde ik ook niet bij die werkgever. Na een paar maanden ging het bedrijf over de kop en werd ik ontslagen. Vlak daarvoor kreeg ik de ingeving dat ik heel gelukkig word van het geven van reiki en anderen zo een helpende hand kan bieden zonder mezelf weg te geven. Nu ben ik bezig een eigen praktijk op te zetten, langzaam, maar zeker!

  De relatie met mijn moeder was heel slecht geworden nadat mijn vader 15 jaar geleden plotseling overleed. De rollen waren omgedraaid en ik zorgde voor haar in plaats van zij voor mij. Ook hier kon ik niet meer mee verder gaan en heb ik gezocht naar een manier om de situatie te verbeteren. Ik heb gekozen voor een familie-opstelling, omdat het in een gesprek niet lukte. Het werkte meteen! Onze relatie is nu helemaal hersteld en daar zijn we beiden heel blij en dankbaar voor. Achteraf ziet mijn moeder ook wat er is gebeurd en hoe het niet meer klopte. Wat een opluchting!

  Ook de relatie met mijn liefste vriendin is veel beter geworden. Met name omdat ik niet meer bang ben om haar te kwetsen en ik daardoor niet meer bang ben om me eerlijk uit te spreken.

  Al met al is het voor mij heel moeilijk geworden om mezelf niet uit te spreken. Ik laat anderen niet meer zomaar over mijn grenzen gaan en ik ben niet meer zo bang om voor mezelf op te komen. Het maakt me steeds minder uit wat anderen van me vinden, maar het maakt me heel veel uit of mensen of situaties me gelukkiger maken of niet. En daar handel ik naar, met respect. Ik leer steeds beter naar mijn gevoel te luisteren en dat geeft heel veel rust.

  Dank je wel Mireille, Margreet en iedereen die de MIR-Methode doet en verspreid! Ik geloof echt dat wereldvrede mogelijk is met de MIR-Methode!!

  Een warme groet,

  Anneke Rozemarie

 27. Heel veel dank voor de MIR-Methode, het is een leuk moment van de dag. Ik heb er vooral emotioneel iets aan gehad en voel dat ik zachter en me minder erger aan de mensen waar ik me voorheen behoorlijk over kon opwinden. Dat was mijn reden om de MIR-Methode te doen.
  Daarnaast ben ik een slechte slaapster en de eerste 2 weken sliep ik erg goed maar nu is het weer bar en boos al voor 2 weken, ook heb ik al 2 weken keelpijn en een hese stem, wat niet over lijkt te gaan. Ik wil geen antibiotica nemen en ik denk dat het te maken heeft met de MIR-Methode. Rustig afwachten maar? Nogmaals dank voor de methode,

  • Beste Astrid,
   Ja, gewoon doorgaan. Keelpijnen hebben vaak te maken met chakra 5, de keelchakra. Wanneer die langzaam weer open gaat, ga je weer meer je waarheid spreken. Vaak kun je dan letterlijk keelpijn of hese stem krijgen. Slaapproblemen kunnen hardnekkig zijn en vele oorzaken hebben. Ik schreef daar al ’s 2 artikelen over. Duurt het je te lang, dan kun je altijd nog naar een MIR-Methode begeleider gaan.
   Hartelijke groetjes!
   Mireille Mettes

 28. Hallo lieve Mireille.
  Ik ben nu 41 dagen bezig met de MIR-Methode. Ik heb allerlei ervaringen, zoals duidelijk detoxen, maar vooral op het psychische vlak, tot mijn verwachting. Want ik begon de MIR-Methode vooral omdat ik ervan overtuigd ben dat alle ervaringen in mijn leven, en dus vooral de traumatische, frusterende en stressvolle, genesteld zitten in elke lichaamscel, omdat elke cel 100% bewustzijn heeft. Hoewel ik al vele therapieën heb gehad, zowel regulier als alternatief, is geen enkele op het niveau van celbewustzijn geweest. En ik heb nu het gevoel dat de MIR-Methode inderdaad op dat niveau werkzaam is. Hoezo? Nou, er komen steeds opnieuw weer traumatische herinneringen naar boven, maar ik kan ze nu anders benaderen, invoelen en loslaten. Ik denk dat ook de Cursus in Wonderen hierbij een rol speelt, maar de MIR-Methode daarbij gebruiken voelt voor mij als een zeer liefdevolle en zachte aanvulling. Ik ben er beslist nog niet klaar mee, ik heb voor mezelf ook geen eindtermijn voor de MIR-Methode en misschien pas ik ze wel de rest van mijn leven toe. En, ik weet dat na morgen de begeleidingsmails gaan stoppen, wat ik zal missen, maar ik kan ze steeds nalezen. Bovendien hoop ik, samen met mijn zus, eens in de gelegenheid te zijn een lezing van je bij te wonen. Mireille, ik wil je hartelijk danken voor de liefde die jij via je video’s, je mails en je antwoorden naar de mensen toestuurt. Het ontroert mij telkens. Ik zou het fijn vinden om te mogen weten of je deze reactie gelezen hebt. Mireille, ik wens je alle Liefde Licht en Vreugde toe, je bent een mooi mens. Liefs, Eleonora.

  • Beste Eleonora,
   Dankjewel voor je hartelijke woorden! Ben erg blij dat de MIR-Methode zo goed voor je werkt! Veel geluk!
   Hartelijke groetjes,
   Mireille Mettes

 29. Ik heb het 4 weken dagelijks toegepast, resultaten zijn:
  – Pijnloze, regelmatige menstruatie cyclus
  – Liefdesverslaving gerelateerde obsessies zijn minimaal tot helemaal niet.
  Ik sta meer en meer in mijn kracht, laat me minimaal beïnvloeden door mijn omgeving.
  – Mijn hypersensiviteit is een zegen geworden doordat ik mijn grenzen goed kan voelen.
  – Mijn paranormale gaven zijn sterker geworden.
  – Mijn behoefte om pijn van het verleden te verdoven met eten of liefdesfantasieën zijn minimaal tot helemaal niet.
  Ik ben nu 3 jaar clean en sober van alcohol en drugs. Het leven zonder verdovende middelen gaat me heel goed doordat ik een consistent programma volg. Het gevolg is van het stoppen met verdovende middelen is dat onderliggende patronen heel sterk worden.
  Behoefte aan liefde van emotioneel onbeschikbare mannen en overeten begon een probleem te worden.
  Na 4 weken de MIR-Methode te hebben toegepast heb ik daar minimaal last van. Emotioneel onbeschikbare mannen zijn niet meer aantrekkelijk integendeel. Overeten is minimaal. Ik voel me sterker en sterker met de dag omdat ik ook mijn kwetsbaarheid durf te laten zijn.

 30. Hallo Mireille,
  Ja, ik merk ook dat oude angsten een plek krijgen en ik veel minder angstig ben. Als reactie merk ik dat ik aan het schoonmaken ben en dat ik spullen nu wel op marktplaats verkocht krijg. Dat ik dingen die ik al lang op mijn to do lijst had staan aan het afwerken ben in en om huis. Voorheen had ik er de energie niet voor. Gewicht blijft nog wel en ik heb iedere dag korte tijd erge jeuk aan mijn ogen. Doe het nu ca 3 weken
  Hartelijke groet, anna

 31. Hoi Mireille en team,
  Ik zit middenin een verandering in het leven. Het begon 6,5 jaar geleden toen ik mijn allerliefste vriendin in Januari 2007 en mijn lieve echtgenoot in november 2007 verloor. De tijd daarna was overleven, niet denken, maar doen. Gelukkig had ik nog veel om voor door te gaan en momenteel heb ik werk en bouw ik een praktijk op voor massage, reiki en misschien ook MIR-Methode. Ik woon in Zwitserland en daar wil ik ook zeker blijven. Mijn dochters wonen en werken hier en we willen elkaar graag regelmatig zien.
  Een paar jaar geleden vloog ik, door het nieuwe leven een burn-out in. Lastig hoor, maar het was een teken dat ik me mocht gaan bewegen en nieuwe gewoontes aannemen. Langzaam werd het leven wat leuker en zag ik de zon weer schijnen. Doe nu leuke cursussen en doe binnenkort examen voor voetreflexzonemassage. Daarna ga ik verder met handlezen als wetenschap, iets waar ik al drie jaar mee bezig ben. Super interessant wat ik ook daardoor over mijzelf mocht leren. Ineens ging het vorige maand niet meer zo super. Ik heb dit met mijn psychologe besproken en zij gaf aan dat ik last het van angst: ik vertrouw het leven niet meer zo. ijk krijg er weer zin in, maar altijd verwacht ik dat er iets vervelends gebeuren gaat waardoor het fijne leven weer voorbij is. Door mijn lieve vriendin Els kwam ik weer op het “MIR-spoor”. Ik “MIR” nu weer een week en het slapen gaat nu weer super goed. Ik heb meer energie en koppel me los van het wantrouwen in het leven. Dankjewel voor deze mooie methode. Die mag meer bekend worden want ook veel mensen hier kunnen er zeker van profiteren.
  Ik wens iedereen licht en liefde toe. Maak er een fijne dag van. Lieve groetjes van Barry vanuit Zwitserland.

 32. Hallo,
  Graag wil ik je bedanken voor deze “stappen”. Het heeft me goed gedaan. Ben vooruit gestapt als het ware. Ik hou van veranderingen zo nu en dan. Lekker eens de boel opruimen of wat dan ook. Veranderingen in omstandigheden kan ik best wel aan. Over het bewust loslaten gaat ook wel. Maar dat gevoelsmatig loslaten van een heel oude emotie/gevoelens is wat moeilijker. Het zit te diep denk ik. Maar ik probeer dan er anders mee om te gaan en er anders naar te kijken zodat het langzaam aan toch een plaatsje mag krijgen.
  Verder heb ik niets te klagen, gelukkig. Ben gezond en tevreden.
  Fijn dat je deze methode voor elkaar hebt gekregen. Zo eenvoudig en toch doeltreffend.
  Met verschillende vriendinnen heb ik hierover gehad en zij vonden het ook zo fijn gaan.
  Nogmaals bedankt, warme groet van mij.

 33. Lieve Mireille, met enthousiasme ben ik al drie weken bezig met de MIR-Methode en merk dat ik mijn hart- en buikchacra’s veel sterker voel net als tijdens mijn kinderjaren. Mijn ochtendurine is sterker gekleurd en van geur. Ook voel ik me sterker staan tegenover de negatieve uitlatingen die mijn man dagelijks veelvuldig uit.. Hij zegt slechts wat hij NIET mooi vindt en wat hij stom vindt van de regering. Dit doet hij de gehele dag. Hij is precies het tegenovergestelde bezig dan dat ik bezig ben: want ik praat alleen over wat ik WEL leuk vind en praat in oplossingen… Toch voel ik mij geen haar beter, maar ik voel me hierdoor ongelukkig en zou zo graag iets willen doen of laten om bij hem verandering ten goede op te wekken. Op mij heeft hij vaak onredelijke kritiek; en ik werk fulltime en doe het complete huishouden. Van hem krijg ik stank voor dank. Hij is aan het genezen van een levervirus en kan helemaal niets zo zegt hij ook. Jarenlang heeft hij niet meer gewerkt en hij is nu rond de zestig jaar. Ook wil hij niets van bijv. MIR-Methode e.d. weten. Met een vriendelijke groet van Alouize

 34. De MIR-Methode doe ik al jaren en o.a. ben ik zelfstandiger in mijn handelen en heb ik weer meer contact met mijn vrolijkheid.
  De nieuwsbrief is ook een waardevol geschenk.
  Hartelijk dank.

  • Hoi Mareille,

   Ben sinds twee weken begonnen met de MIR methode 9 stappen.Nu hevige emotionele huilbuien en last van gevoelige tanden.
   Komt dit door het mirren??

   Kit

    • Hoi Mireille,
     Bedankt voor je antwoord en
     dank voor het delen van
     “Verdriet is jezelf schoon wassen”
     Echt een eyeopener.
     In 2019 in een burnout geraakt en in dat zelfde jaar zijn mijn man en mijn moeder overleden.
     Ik ben blij de MIR-Methode ontdekt te hebben en ga er zeker mee door.
     Dankjewel!!

 35. Beste Mireille,

  Ik ben erg blij met het doen van de MIR-Methode (alleen het handstrelen al, wat een ontdekking) en heb het idee dat het mij al sinds het begin (7 wkn geleden) goed doet. Het meest voel ik nog een psychische verandering, minder afhankelijkheid / kwetsbaarheid. Dank dus!

 36. Hallo Mireille
  Opruimen in dit huis en in het gezin moet al jaren en ben ik ook al even mee bezig. Ik doe de MIR-Methode nu 4 weken en merk dat ik gestaag ga opruimen, maar met een rustiger, minder streng gevoel. Elke kleine stap is er 1. Ik geef mezelf een compliment voor wat er wel is gebeurt en dwing mezelf niet persé elke dag iets te doen.

 37. Beste Mireille,

  Een jaar geleden ben ik ziek geworden, hartpatiënt.
  Ik had geen zin meer in ’t leven er was echt bijna niets meer dat me kon bekoren. Op een dag kreeg ik een boek in handen waarin een artikel stond over de MIR-Methode. Hé, dacht ik als ’t zo simpel is ga ik ’t proberen en het heeft echt geholpen veel van mijn vroegere problemen heb ik nu kunnen loslaten en nu ga ik terug vrolijker door ’t leven.
  Ik zal nog veel tijd nodig hebben om alles te kunnen loslaten maar ik kom er wel dat voel ik.

  Ik wil je bedanken en ga zeker met de MIR-Methode door als ik er behoefte aan heb, ben er oprecht blij mee werkt beter dan veel medicatie . Bij de cardioloog mocht ik minderen met medicatie nog slechts 1 pilletje per dag.
  De oogarts verstond niet waar mijn glaucoom heen is, is t toeval of niet ??
  Ook voor ’t eerst bij de tandarts goed nieuws; alles prima in orde.
  U ziet ’t kan niet beter ben echt blij en hoop dat ’t zo verder gaat.

  Nogmaals bedankt dat u zoveel mensen zomaar kosteloos helpt; de wonderen zijn de wereld toch niet uit!

  groetjes Joske

 38. Hallo Mireille.
  Het beoefenen van de MIR-Methode heeft bij mij heel goed geholpen ik voel mij prima na vier weken, de MIR-Methode te hebben gedaan. Sinds ik met de MIR-Methode bezig ben, heb ik wat last van exceem aan mijn hand, hier heb noch nooit last van gehad, maar dit kleine ongemak geeft aan dat de MIR-Methode zijn werk aan het doen is, ik ben daarom noch niet klaar met het beoefenen van de MIR-Methode, vooral met het loskoppelen van Vader en Moeder, dit heeft te maken met de opvoeding in mijn jeugd.
  Ik heb mijn ouders vergeven voor wat ik in mijn jeugdopvoeding mee heb moeten maken, haat en wrok lost niets op, dit werkt alleen maar tegen, nu kan ik het verdriet los laten en bedank ik hun dat ik geboren ben en dat ik mijn medemensen mag helpen met hun problemen.
  Ik wil U daarom bedanken voor U MIR-Methode, die voor mij en voor andere mensen zijn werkzaamheid al lang bewezen heeft en ik zal de MIR-Methode aan vrienden en kennissen warm aanbevelen.

 39. Beste Mireille,

  Ik zou elke jongere willen meegeven dat wat hij of zij voelt dat voor hem of haar klopt, dat dat ook klopt!! Zelf ben ik zo ontrouw aan mezelf geweest. Ik had heel veel overtuigingen over hoe dingen hoorden en hoe ik het leven zou moeten zien. Nu zie ik dat ik goed ben zoals ik ben en dat ík alleen weet wat mijn pad is. Advies kan ik inwinnen en het antwoord zit altijd van binnen.

  De negen stappen van de MIR-Methode doe ik sinds begin december. Daarvoor heb ik twee weken alleen stap 5 en 7 gedaan. Het voelt kloppend om er mee door te gaan.

  Ik heb veel inzichten, kan dingen loslaten. Verder heb ik veel emoties, wat raakt aan oud zeer. Nu zie ik helder mijn vecht of vluchtreactie en dat er ook een andere optie is. Met een therapeut ga ik deze doorvoelen. Na een pittige burn out, voel ik me steeds dichter bij het licht, bij trouw zijn aan mezelf en meestromen met het leven.

  Groet van een dankbare Miriam

 40. Gelukkig werkt de MIR-Methode bij mij goed. Ik voel me rustiger en prettiger. Ik heb er steun aan. Ik voelde ook dat ik het verdriet om mijn moeders overlijden beter kon verwerken. Ik heb veel gehuild wat ik eerst niet kon. Bij ruzieachtige gebeurtenissen in mijn huis weet ik beter wat ik moet doen om het goed af te laten lopen. Ik begrijp dat lichamelijke problemen wat langer de tijd nodig hebben. Ik ben na de 4 weken ook doorgegaan. Het geeft me een heel goed gevoel en ik ben benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren. Bedankt Mireille voor de MIR-Methode

 41. Ik heb de MIR-Methode nu 6 weken gedaan. Ik merk vooruitgang. Ik had agorafobie en veel lichamelijke klachten (hoofdpijn) ik gebruik psychiatrische medicijnen ik ben heel lang in de psychiatrie geweest. Maar ik merk ook dat ik zelf wel moet werken aan de ruwe kanten, vooral het wissen van negatieve beelden uit het verleden (er is 15 jaar geleden een zware gewelddaad op me gepleegd, wat nu allemaal wil los komen.) Toen een vriendin mij vertelde over de MIR-Methode was het liefde op het eerste gezicht. Louise Hay heeft mij ook veel geboeid, want haar boeken zijn ook oprecht en eerlijk, maar de MIR-Methode lijkt me veel goeds te doen. Ik weet niet hoe ik kan genezen want dat zit dieper in mij denk ik, maar de 9 stappen geven een bevrijd gevoel. Mireille heel veel dank voor deze positieve kans en ik hoop een goede ambassadeur te worden en natuurlijk geef ik hem door naar mensen in mijn omgeving! Groeten; André P.

 42. Lieve Mireille,
  Ik deed een tijdlang MIR-Methode en het fijnste vond ik de ontwikkeling van eigenliefde. Toxische dingen opruimen. Dat is mijn relatie. Ik weet het al heel lang. We weten werkelijk geen uitweg dan opbreken. Ik weet dat dat goed is, maar het is zwaar. We zijn elkaar al lang geleden kwijtgeraakt en weigerden om exen te worden, maar zien nu in dat het niet langer kan. Want als er geen liefde is, dan kan je niet geven. Ik ga gauw weer met de MIR-Methode aan de slag om mij, ons te begeleiden in dit afgrijslijk proces, waarin we ook beiden dankbaar zijn voor de mooie tijd die we hebben gedeeld.

 43. Lieve Mireille,
  Allereerst duizend dank voor jou toewijding en tijd die jij neemt voor ons allemaal!! wat een bijzonder missie!!
  Mijn leven is al een tijdje een Grote opruiming maar nu met MIR-Methode, heel anders en evenwichtiger!!!
  Ik dank je voor dit cadeau!!
  Warme en lieve groet,
  Elvia

 44. Hallo Mireille
  Ik ben door mijn moeder stiefvader en m’n broer, zo erg vernederd dat ik geen zin meer in het leven had.
  Ik kon in hun ogen geen goed doen, ik was volgens mijn broer veel te preuts, kon maar beter non gaan worden.
  De man die met mij zou omgaan hadden ze toen al medelijden mee.
  Alles wat ik deed was nooit goed, moest altijd me mond houden mocht nooit iets zeggen, ik snapte toch niks en zo is dat 40 jaar door gegaan.
  Toen ik een vriend kreeg, die heeft mij zoveel zelfvertrouwen terug gegeven, hij is toen ook met me getrouwd we waren echt gek met elkaar.
  Intussen hebben we 2 zonen gekregen, en de narigheid begon weer opnieuw met onze oudste zoon, dat kind werd altijd zo verschrikkelijk gepest op school en gewoon op straat. Ik heb hem altijd bewonderd, hij kwam altijd huilend thuis van het pesten en dan ontplofte hij thuis. Ik liet hem altijd maar uit razen, daarna gingen we eten en hij ging weer vrolijk naar school ben vaak wezen praten op school, maar daar werd niet veel mee gedaan in die tijd (begin jaren 70). Ik ben naar de ouders gegaan van die pestkoppen, een moeder zei ik weet hoe m’n zoon is als hij weer jou zoon pakt kom je gelijk bij mij. Dan ging het weer een tijdje goed en dan begon het weer. Hij is nu 41 jaar maar wonder boven wonder heeft hij er geen trauma aan over gehouden. Dat pesten is door gegaan tot na de middelbare school. Ik ben nu 42 jaar getrouwd en ik zit niet meer met minderwaardigheids- gevoelens. Ik heb ook een hele tijd de MIR-Methode gedaan en ik ga weer een hele tijd de MIR-Methode doen, ik voel me er geweldig bij. Heel veel dank dat u dit heb gedeeld met ons allemaal. Liefs Adrie

 45. Goede avond, wel, wel, wel…. ik doe dagelijks de MIR-Methode, ook al weet ik dat dat niet nodig is, maar het geeft mij een extra duwtje vooruit en geloof het of niet, verleden zaterdag is mijn oudste zus komen helpen opruimen. Mijn zus is zo georganiseerd en practisch, en ik daarentegen, onpractisch, niet georganiseerd, maar ik voelde de onrust door de vele rommel. In een halve dag is mijn ‘overloop’ omgetoverd tot een rustig plaatsje. Een volle wagen naar de Kringloopwinkel, een auto vol naar het Containerpark… En volgende zaterdag nemen we de zolder onder handen. En je mag van mij aannemen, dat ik er naar verlang, ik wil veel weggooien. Tegelijk met het opruimen van mijn huis, ruim ik ook mijn geest op. Ik voel me zo aangenaam rustig, kan afstand nemen van bepaalde gevoelens, heb niet zo veel meer paniekaanvallen….ewel, dat doet deugd. En ik had er zelfs niet bij stilgestaan dat het wel eens door de MIR-Methode zou komen… Dus…… ik doe verder, en jullie? Mireille, in ieder geval bedankt voor alle tips en e-mails, ze doen iedere keer weer deugd… Nog een mooie avond en veel liefs van Lena

 46. Gisteren lag ik moe en gespannen in bed en was ik aan het malen of ik die vriendin, die ik deze week op een enkele groet op het schoolplein tijdens het halen en brengen van de kinderen niet echt gesproken heb, nog zou moeten bellen of appen. Ik werd er gewoon extra onrustig van. Ben de MIR-Methode gaan doen en daarna kwam met de rust ook het inzicht dat als de vriendschap goed is je echt niet altijd even veel tijd met elkaar hoeft door te brengen. Ik heb het losgelaten. Daarna heerlijk in slaap gevallen en weer vol frisse moed opgestaan.

  Groetjes Jessica

 47. Ik doe nu al bijna een half jaar de MIR-Methode, en het voelt nog steeds goed!
  Droom veel, met veel bevestigingen van dingen waar mijn angst, reactie daarvan, uit voort komt!
  Het voelt goed, dat wat er is gebeurd, heel normaal is, en dat ik het nu ook beter een plek kan geven, en los kan laten!
  Ik ben er nog lang niet, maar dat kan ook niet met z’n trauma verleden op meerdere vlakken, en dan vooral bij mij als kind, vanaf 4 en half jaar, tot nu!
  Maar het lijkt en voelt net of ik nu eindelijk alles achter me mag laten en met een schone lei kan en mag beginnen!
  Ik ben er nog niet, maar het einde is in zicht door de MIR-Methode!

  Mijn dank is dan ook groot, hiervoor, groetjes Angelien

 48. Hallo Mireille,
  Sinds november 2013 (Happinez) ben ik bezig met de MIR-Methode. Het geeft mij meer blijheid, zelfvertrouwen en rust. Dank!!! Het is zo gemakkelijk vol te houden. Ik ga er nog een tijdje mee door. Lieve groeten van JoJo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vul alleen je voornaam in!

P.S. Je reactie zal niet meteen zichtbaar zijn op de website, omdat die eerst door ons gelezen wordt. Soms kan dat even duren wanneer we veel reacties ontvangen. Let op! Persoonlijke gezondheidsvragen worden niet beantwoord. Stel deze aan een MIR-Methode begeleider. Hartelijke groeten, Team MIR-Methode.